Skrzeszewscy Sp.j.

Busko-Zdrój

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 122 ocen.

Opinie o Skrzeszewscy Sp.j.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skrzeszewscy Sp.j.

MichalM

Witam, Nie wiem jak wygląda praca w tej firmie natomiast miałem styczność z firmą jako konsument i to jak zostałem przez nich potraktowany pozwala mi przypuszczać że muszą traktować pracowników jak śmieci skoro tak nie szanują klientów. Dwukrotnie w odstępie kilku miesięcy reklamowałem spodnie. Pierwsza reklamacja dotyczyła przetarcia w kroku, następna rozejścia się szwów w spodniach jeansowych. Obie wady produktu nastąpiły dosłownie kilka miesięcy po zakupie spodni. Obie reklamacje i odwołania od nich zostały rozpatrzone w sposób negatywny. W uzasadnieniu zostało między innymi napisane że są to typowe uszkodzenia mechaniczne powstałe na skutek tarcia:) W związku z tym rozumiem ze kupując spodnie za kilkaset złotych naturalne jest zgodnie z opinia firmy ze ze maja one wytrzymać maksymalnie kilka miesiecy. Zgodnie z przeprowadzonym przeze mnie wywiadem wiekszość reklamacji i odwołań jest odrzucanych. jest to stała praktyka firmy. Uwazajcie na ta firme i najlepiej ich bojkotujcie. W krakowie np wiekszosc sklepow Lee i Wrangler nalezy do nich. Zdecydowanie odradzam!!!

Ja
@MichalM 24.05.2017 18:25
Witam, Nie wiem jak wygląda praca w tej firmie natomiast miałem styczność z firmą jako konsument i to jak zostałem przez nic...

Reklamacje są rozpatrywane przez pracowników/kierowników sklepu a nie przez rzeczoznawców co już jest oszustwem, w tej firmie nie ma żadnego działu reklamacji wszystkim zajmują się pracownicy, reklamacje rozpatrzone pozytywnie dostają tylko znajomi szefostwa lub kierownictwa sklepów a jest to narzucane z góry przez szefową

Dominik
@Jakub 20.06.2017 23:13
U mnie było tak samo - spodnie u nich kupione przecierały się w kroku a kosztowały dwie i pół stówy. Reklamacja została dwukrot...

Miałem dokładnie to samo.

MP

Z całego serca odradzam kupować w tym sklepie a o pracy już nie wspomnę jak najdalej od tej firmy i tych ludzi szefostwo jest najgorsze z jakim się spotkałem nie wspominając o 13 godzinnych zmianach.

JJK

To jest bardzo porządna firma. Każdy kto tu dobrze pracuje jest zadowolony. Ja jestem bardzo zadowolona!!! Problemy niektórych to nie problemy firmy ale ich problemy osobiste. Firma zwolni takich dwóch, trzech pracownikow bo sie nie nadają, a oni pózniej piszą jakieś bzdury. Jak się ktoś nadaje to pracuje tu nawet 20 lat.

Michal
@JJK 18.07.2016 10:41
To jest bardzo porządna firma. Każdy kto tu dobrze pracuje jest zadowolony. Ja jestem bardzo zadowolona!!! Problemy niektórych...

Tak pracuje jak wół po 13 godzin a w grafiku jest mu płacone 12godzin Pracownik galeri krakowskiej Pozdrawiam

leniek

No wiaodmo jednak, że jak w każdej firmie czase jednak różne osoby sa zwalniane czy odchodza same to wszystko zależy jednak od tego jak wygląda praca konkretie i czy ludzie po prostu się nadają jednak.

Robert :)

To oszuści, więcej o nich nie trzeba wypisywać.

Kazik

Ludzie, czy nie widzicie, że to cały czas jedna i ta sama osoba wypisuje te negatywne opinie? Dyskusję podkręca moderator z Gowork. Ja od razu widzę, które wpisy to moderator.

anonim

(usunięte przez administratora)

501

Najwyrazniej na bilbordach ich nie umieszczaja.W kosciele tez nie ogłaszaja.Chyba trzeba w internecie szukać...

anonim

(usunięte przez administratora)

Smiechnasali

Słuchaj wolne miejsca to są cały czas . Bo jak tylko ktoś się rozezna to ucieka byle szybciej . Nie ma wolnych weekendów . Chętnie pokazałabym wam mój były grafik , nie płacą za nadgodziny. Aha i najważniejsze podobno dostajesz podstawę plus to co wyrobiska ze swojego targetu. Nigdy nie widziałem targetu mając 35 tys na moim własnym indeksie dostałem 1450 zł wypłaty .

anonim

(usunięte przez administratora)

krk

Nie słuchaj głupot, praca jest ok i zarobki też

Wyzysk....

Nikt sie nie mści . Tylko stwierdza przykre fakty które niestety dla firmy są samą gorzką prawdą.

Wyzysktomojedrugieimie

Widzę ze każda negatywna opińia na temat owej pseudo firmy jest równoważona pozytywna opinia pisana przez samych zainteresowanych . Po długiej pracy w tej firmie nie słyszałam o stanowiskach do fakturowania chyba ze w biurze a nie na sklepie wsród normalnych sprzedawców. Premie zależne od wyników ale czego ilości wprowadzonych do systemu faktur bo chyba nie od sprzedaży ciekawe to gdzie sprzedaż w tym wszystkim ,?. Czytając wszystkie opinie człowiek nawet nie będący pracownikiem/ byłym pracownikiem odnosi ńieodparte wrażenie ze kazdy niepochlebny komentarz jest pisany przez jedną osobę. To wlasnie uroki internetu kazdy moze napisać to na co ma akurat ochotę i natchnienie.

Barabara

Wszystkie negatywne komentarze na temat pracodawcy są zgodne ze stanem faktycznym. Wszystkie pozytywne śmiem twierdzić zostały napisane przez właścicieli owej pseudo firmy. Umowa na czas nieokreślony wypowiedzenie w ten sam dzien i kolejna umowa na czas określony to standard u tego pracodawcy. Wynagrodzenie zależne od humoru właścicieli nie miało na nie wpływu zaangażowanie w pracę ani wyniki z loginu. Chyba że ktoś był konfidentem i donosił na innych wspołpracowników wówczas miał on szanse na dodatkowe premie. Dodatek za obsługę kasy zawsże zależny od humoru i licznika wejść do sklepu. Wypłata w terminie, ale nigdy nie wiadomo w jakiej wysokości. Urlopy nie dokończ pewne nawet gdy informuje o zapłaconej zagranicznej wycieczce. Nadgodziny niepłatne. Odpowiedzialność materialna po cenach sklepowych bez rabatów . Zabezpieczenia wołają o pomstę do nieba . Zawsze to łatwy zarobek na pracownikach którzy musieli pokrywać straty ze swojej pensji. Ubrania służbowe wymagane , ale nie oferowane w hurtowych cenach , zawsze po cenach detalicznych jak dla normalnego klienta. Niemile wulgarne telefony z biura właścicieli obwiniające pracowników o rzeczy na ktore nie ma sie wpływu takie jak brak ruchu w sklepie, niska efektywność . Każda nieobecność taka jak nagły urlop lub zwolnienie lekarskie po powrocie do pracy dla każdego pracownika równoznaczna była z przeniesieniem na najbardziej odległy od domu sklep ( kara za l4 etc.) lub wypowiedzenie umowy za porozumieniem stron. Wyzywanie od idiotek jest na porządku dziennym. W poprzednich wątkach ktoś pisze o miękkim sercu szefowej zastanawiam sie tylko czy mówimy o tej samej osobie. Pracuję kilka lat i nie odczułam jej serca raczej brak szacunku i lekceważenie wszystkich podwładnych. Odradzam z całego miękkiego serca prace dla tej osoby . W innych sklepach nawet w sieciówkach korporacjach ludzie są traktowani z szacunkiem i wiedzą ile wynagrodzenia wpłynie na konto. Przez te kilka lat pracy nie miałam możliwości pracy z osobą ktora po skończonej pracy dla ww firmy wypowiadała sie o nich z szacunkiem i w pozytywny sposób . Nawet pracownicy biurowi bezpośrednio związani z szefową nie nalezą do sympatycznych osob. Po tych kilku latach nauczyłam sie jak nie powinna wyglądać komunikacja pracodawca-pracownik.

anonim

(usunięte przez administratora)

Texas ranger

Jak to w kraju kwitnącej cebuli: 1400, zleconko, po kilku miesiącach umowa. Gacie po zniżce za ponad 200 zł, którą najczęściej wykorzystasz jak coś zajumają i to trzeba odkupić. Chuck

Ghost

Firma ok. Pracuje pare miesięcy i jest bardzo dobrze. Pozdrawiam wszystkich pracownikow i szefostwo.

prawdziwy demaskator

Niestety większość negatywnych opinii to prawda i nie pisana przez zwolnionych ludzi, ale takich którzy wyzwolili się od tej niewolniczej pracy bez wynagrodzenia za nadgodziny! A niepłatne nadgodziny to tylko wierzchołek góry lodowej. Trzeba dodać bardzo częste ochrzany o byle co i kompletny brak szanowania pracownika podchodzący pod mobbing. Znajdzie się kilka innych ciekawych wątków i chyba pora zgłosić te oszustwa do PIPu! Serdecznie współczuję obecnym i gratuluję byłym pracownikom!!!

Demaskator

Siema wszystkim. Proszę z dystansem podchodzić do negatywnych opinii bo to pisze osoba, która została zwolniona z tej firmy bo poprostu nie pasowała do tej pracy i nie radziła sobie. Teraz na pewno robi karierę- w domu! W każdym razie ma bardzo dużo czasu zeby siedzieć w internecie.

Carlos

Jeśli szukacie pracy to omijajcie tą firmę wielkim łukiem. No chyba, że lubicie czuć się jak niewolnicy i nie macie ochoty na związki ani wakacje. Aha zapomniałem dodać, że część wypłaty musicie przeznaczyć na leki wzmacniające odporność bo chorowanie w tej firmie jest grozi "dyscyplinarką" - chorować nie wolno bo pani basia zadzwoni i wytlucze Ci wszystkie bakterie osobiście. Nadgodziny są niepłatne, jeśli byliście grzeczni i zrobiliście zajebiaszczy utarg dostaniecie kopertę z uwaga zzz no z czym? Z paroma stówkami ilość par nie ma związku z poświęceniem, ale z aktualnym nastrojem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mamy

Golf2

Pracowałem i w większości potwierdziam. Te fajna firma i fajni ludzie. Na marginesie dodam ze doświadczenie tam zdobyte przydało mi się bardzo!

Go!

Byłem na rozmowie ale oni przyjmują ludzi na staż tylko z myślą o zatrudnieniu ich pózniej na stałe. Dlatego szukają ludzi z doświadczeniem w handlu lub ze znajomością języka angielskiego. Jeśli ktoś chce przyjść i odbyć staż bez chęci późniejszej pracy to nie chcą przyjmować. Szkoda.

Mailand
@Go! 31.01.2015 16:11
Byłem na rozmowie ale oni przyjmują ludzi na staż tylko z myślą o zatrudnieniu ich pózniej na stałe. Dlatego szukają ludzi z do...

Golf2 - takiś stary a takis glupi. Nie ma czegoś takiego jak praca na stałe. Zwlaszcza w tej "firmie". No chyba, ze masz na mysli pracę na stojąco 10, 11 godzin .. Można pracować na czas okreslony albo nieokreslony, zlecenie lub o dzieło. Tu pracuje sie na czas określony przez czas nieokreslony jeśli rozumiesz w ogóle treść wiadomości

hehe

Nie polecam, za marne 800 zł na stażu wymagaja biegłego j angielskiego, doświadczenia w handlu itp... ludzie to przeciez staż służy do tego aby zdobyć doświadczenie, a nie z a kasę z PUP`u rea;lizować swoje wygórowane wymagania!!!

Joasia

Ja tez jestem zadowolona z tej pracy, czego nie moge powiedzieć o żadnej poprzedniej pracy. Tutaj robię to co lubię i ma dużo swobody.

Travolta

Hej wszystkim forumowiczom! Mogę powiedzieć jak narazie same dobre rzeczy o tej firmie. Bez ściemy! Nie jestem żadnym kierownikiem tylko zwykłym pracownikiem i pracuję od 11 miesięcy. Oby tak dalej.

anonim

(usunięte przez administratora)

47

"Bomba" - praca fajna zarobki zależą od zaangażowania, bo masz prowizję od sprzedaży. Proponuję - idź na okres próbny a będziesz zadowolony/a

Jasnowidz

Kolego "Poznyn" jesteś moderatorem i pracujesz dla Gowork.

Antygamon

To tylko za komuny wszyscy zarabiali tyle samo. Zarobki tylko w naszym sklepie bardzo się różnią. Ten co pracuje kilka lat i ma dobre wyniki musi zarabiać więcej od tego co dopiero przyszedł do pracy.

scortech

Dzieki Kabanos za opinie! Widze ze oprocz podszywanych wpisow wlaściciela firmy w koncu ktos powiedzial ile sie zarabia. dziekuje

Kabanos

Firmę z czystym sumieniem mogę polecić osobom, które nie mają życia rodzinnego, a ich hobby to spodnie jeansowe. Przecież 1400 zł za miesiąc pracy, to uczciwe pieniądze! W sam raz na ratę kredytu na mieszkanie lub na wakacje z 3 osobową rodziną "pod gruszą" w namiocie.

Shrek

Bo to jest solidna firma. Przekonałem się o tym kiedy zacząłem tu pracować. Niestety firma zatrudnia czasem osoby które, jak się potem okazuje nie nadają się. Jeśli pojawił się jakiś niepochlebny wpis to niestety od takiej osoby, która sobie nie radziła z sobą i z pracą, i z którą firma musiała się pożegnać.

Shrek

1800 to dobre zarobki na takie stanowisko.

BBBBe

Dobre sobie, mogę wrzucić tu wyciąg z wypłaty i skrin z wyrobionym palnem na miesiąc. Za panda 50 tys. zł wypłata wacha się w okolicy 1800zł jeśli dodasz to tego brak poszanowania twojej osoby. I chodzi mi tu o wdzięczność przesz szefostwo. Bo jeśli mówi, że da ci określony procent za sprzedaż to nigdy nie dotrzymuje słowa bo potem okazuje się ze miałaś lepsze zatowarowanie niż w poprzednim roku w związku z tym było ci łatwiej. Prace w każdy weekend w miesiącu bo dla nich praca do 17 w sobotę to dzień wolny a jak masz już wolna niedziele to przecież już cały wolny weekend. Jak tą kwotę podzielisz przez ilość godzin, nadgodzin w każdym miesiącu to i odejmiesz jeszcze od tego skradzione spodnie to ta praca jest naprawdę tego nie warta. I proszę mnie tu nie szczuć donosem do biura i prokuratur mam grafiki itp. Znalazłam prace w innym sklepie gdzie nie mam pogoni za klientem, z fajnym socjalem i wyższą pensją. Kochani da się jednak pracować normalnie:)

Kochany pracownik
@BBBBe 16.11.2014 22:08
Dobre sobie, mogę wrzucić tu wyciąg z wypłaty i skrin z wyrobionym palnem na miesiąc. Za panda 50 tys. zł wypłata wacha się w o...

To wszystko prawda, a kto wierzy w utopie tu smarowana przez ten całą firmę to niech idzie i sie przekona jak tam jest. W tedy nauczy się rozróżniać co jest prawda a co nie.

Sonic

Nerka, firma zamykała sklep a pomimo to nie zwolniła ani jednej osoby z 8 osobowej załogi, tylko wszystkim zaproponowała przejście do innych sklepów tak aby pasował im dojazd z domu do pracy. To zdarza się rzadko.

Sonic

Pracowałam i było ok. Mogę polecić. Dobre warunki i fajna atmosfera.

Jol84

Witam i potwierdzam że to porządna firma. Tu liczy się praca i ludzie!

Joanna

Zgadzam się w 100% z Aleksandrą. Fajni ludzie, fajna atmosfera, fajna firma.

Aleksandra Wielka

Dodam jeszcze - proponuję, takiemu żeby założył własną firmę, zainwestował oszczędności i zatrudnił jakiegoś darmozjada - to puści go z torbami i wtedy zobaczy dlaczego niektórych nasza firma zwalnia albo powoduje, że zwalniają się sami! Rotacja jest w każdej firmie bo u nas pracują młodzi ludzie. U nas rotacja jest i tak bardzo mała w porównaniu do innych sklepów w galerii. To o czymś świadczy!

Aleksandra Wielka

Kasiu, nie ma co dyskutować. U nas w sklepie jest super atmosfera, fajni ludzie i współpraca z właścicielami bez zastrzeżeń. Czasami szefowa przyjmie jakiegoś buca co popracuje kilka dni i tylko kłopotu nam narobi. Szefowa ma za miękkie serce!

Kasia

Ja jako nieliczna mogę coś powiedzieć o pracy w tej firmie bo po prostu tam pracuję. Dla mnie super! Tylko proszę leserów, nie przychodzicie do nas. Idźcie gdzie indziej!

Tommy

A ja nie jestem żadnym administratorem, pracy nie polecam w tej firmie nikomu kto chce sie wpakować na mine jakich wiele. Pracowałem i nie polecam. Nie będę się powtarzał bo inne osoby powyżej jasno wyraziły swoje opinie.

Krzysztof

Zgłosić nadużycie to powinni pracownicy. Może wreszcie coś by się tam zmieniło.

Były pracownik

Hej wszystkim. Pracowałem w tej firmie kilka lat i to jest naprawdę solidna firma. Wymagają zaangażowania w praceę ale doceniają ludzi. Byłem światkiem zwolnienia złodziejki. Wyleciała z wielkim hukiem, a szef mówił że sprawę przejmuje prokuratura. Rok temu zmieniłem robótkę na garnitury i dziś trochę żałuję. Obiecywali wyższe zarobki ale okazało sie ze brutto a nie netto. Zamienił stryjek siekierkę na kijek!

widz
@Były pracownik 10.10.2014 08:45
Hej wszystkim. Pracowałem w tej firmie kilka lat i to jest naprawdę solidna firma. Wymagają zaangażowania w praceę ale docenia...

Widzę, że właściciel firmy sam sobie komentarze pisze na tym forum. Nie wiem kogo chce nabrać.. "Były pracownik", "pracownik" , "Kazimierz".. tak - jasne.. a świstak siedzi i..

pracownik
@widz 11.10.2014 11:39
Widzę, że właściciel firmy sam sobie komentarze pisze na tym forum. Nie wiem kogo chce nabrać.. "Były pracownik", &qu...

Widz'u ja jestem pracownikiem tej firmy i podpisuje się zawsze tylko i wyłącznie "pracownik" ale ty "widz" jesteś moderatorem i pracujesz dla Gowork. Raz podpisujesz się "jacek" a potem "widz".

A.

W skrócie: Płatne nadgodziny? Pierwsze słyszę. Urlopy? Chyba jesienią. Wolny weekend? Żaden w miesiącu. Wypłaty zawsze w terminie? Nie zawsze w terminie. Umowa? Zlecenie przez kilka miesięcy, potem najniższa krajowa. Odpowiedzialność materialna? Tak, z doliczoną marżą. Elastyczny grafik? Nie elastyczny grafik. Premie kwartalne/świąteczne - Brak/kartka z życzeniami. Zapraszam do składania Curriculum Vitae.

pracownik
@A. 08.10.2014 13:01
W skrócie: Płatne nadgodziny? Pierwsze słyszę. Urlopy? Chyba jesienią. Wolny weekend? Żaden w miesiącu. Wypłaty zawsze w t...

Kolega A nigdy nie pracował w tej firmie bo pisze nieprawdę. Łatwo to sprawdzić. Zawiadomię biuro aby zgłosiło nadużycie. Prostuję: Płatne nadgodziny? ZAWSZE Urlopy? BEZ PROBLEMU PODANIE I UZGODNIENIE Z BIUREM Wolny weekend? W SKLEPACH PRACUJĄCYCH W WEEKENDY KAŻDY PRACOWNIK MA CO DRUGI WEEKEND WOLNY Wypłaty zawsze w terminie? ZAWSZE Umowa? ANI JEDNEJ GODZINY PRACY BEZ UMOWY! Odpowiedzialność materialna? TAK, W CENACH HURTOWYCH Elastyczny grafik? ZAWSZE! Premie kwartalne/świąteczne - DLA AKTYWNYCH

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

kolego Jacek. przecież to ty jesteś moderatorem i pracujesz dla gowork.

openminded

Jestem super zadowolony z tej pracy i oby tak dalej!!

Kazimierz
@openminded 29.09.2014 12:33
Jestem super zadowolony z tej pracy i oby tak dalej!!

Dla mnie też ok. Zawsze mogłoby być lepiej ale na tle innych firm to raj! Coś na ten temat wiem, bo pracowałem w kilku sklepach sportowych.

pracownik

Całe to forum jest bez sensu. Najpierw moderator z gowork rzuca temat, draży go a byli pracownicy ulegają tej manipulacji bo siedzą w domu i mają czas na grzebanie w internecie z nudów. Zadowolonych z pracy, choć jest o wiele, wiele więcej nie mają czasu siedzieć na forach. Czy opinie pozytywne czy negatywne są bez sensu bo wywołane przez moderatora forum. Pozdrawiam tych którzy nie mają co robić.

To_dobre

Dobre jest to ciągłe gadanie... każdy pracuje minumum 4 lata, a co troche wisza ogłoszenia o prace na witrynach... w tej firmie zaczynali chyba tylko i wyłącznie właściciele ;-)

hehe

widzę, że właściciel firmy przeglądnął opinie (se chłop przysnął parę tygodni haha) i musiał na szybca podszyć się pod trzech niby pracowników firmy, szczególnie musiało mu ciśnienie skończyć na widok komentarzy o jego firmie w dniu 16 września - wrzucił aż dwa komentarze w odstępie 4 godzin, później chwilę ochłonął i dwa dni później se myśli; "no dobra, jeszcze jeden pozytywny komentarz napiszę, tak dla świętego spokoju", no i napisał. musiało ulżyć. a tekst o "20 lat w firmie" to już chyba któryś raz się przewija na tym forum. to znaczy że co? pracownicy zaczynali sprzedawać dżinsy na studniach, później ślub, kupno mieszkania, dziecko i teraz po 40tce dalej sprzedają dżinsy?? hehe dobre naprawdę! to już pewnie ich dzieci też dżinsy sprzedają lol

supermanka

Nie dam złego słowa powiedzieć na te firmę. Sporo tym ludziom zawdzięczam i pracy w tej firmie. Super firma.

Junior1

Jak wiadomo powszechnie, w internecie można wypisywać wszystko co się komu podoba, niekoniecznie prawdę. Ja pracuję w tej firmie i takie sytuacje ze spóźnianiem wynagrodzenia nie miały miejsca. Nie wiem skąd te informacje zostały pozyskane - kto to wymyślił,a jeśli pracujesz 13 godzin to następny dzień masz wolny to chyba zdrowy układ.

Bartek

Bardzo dobrze, że istnieja takie strony z opiniami, również nie polecam pracy w tej firmie, ciągle widać ogłoszenie o prace na witrynach przed sklepami, ciągłe zmiany pracowników, widze, że nie jestem jedyny który miał problemy z wynagrodzeniem

bardzo zdegustowany

Witam, nie polecam tej firmy , zacznę od nie terminowych wypłat pracownik czeka na wypłatę w nie skończoność i nie wie jakiej wysokości ona będzie . Wypłata jest uzależniona on sprzedaży lecz również od humoru szefowej która liczy jak chce, nie wie się nigdy jakiej wysokości będize . Firma zarządzana przez panie z epoki kamienia łupanego stojąca w miejscu używająca archaicznych metod prowadzenia firmy . Jednym słowem dramat .

Zostaw opinię o Skrzeszewscy Sp.j. - Busko-Zdrój

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skrzeszewscy Sp.j.