Eco-Vital

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 72 ocen.

Opinie o Eco-Vital

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco-Vital

Iza
użytkownik zarejestrowany

Może chodzi o warunki zatrudnienia czy firma oferuje swoim pracownikom pakiety socjalne? Od dawna nikt nie zamieścił nowego wpisu na temat Eco-Vital, czy prowadzi rekrutację? Jeżeli posiadacie jakieś świeże informacje na ich temat to dajcie znać na forum.

poikj
użytkownik zarejestrowany

co masz na myśli czy można liczyć na lepsze rzeczy od tej firmy @cziki? Bo uważam, że twoje pytanie jest zupełnie nieprecyzyjne i nie da sie na nie odpowiedzieć

ponczek
użytkownik zarejestrowany

Nie słyszałam żeby Eco- vital było w telewizji, czy to sprawdzona informacja, jeteście pewni tego czy jednak nie bardzo. Strony internetowej swojej też nie posiadają, ale jeśli ktoś jest zainteresowany to nawet jak przejrzy pierwszą stronę wyszukiwarki po wpisaniu Eco - vital to już może wyrobić sobie opinie o niej niestety

ladyKaczka
użytkownik zarejestrowany

nie rozumiem trochę tego enigmatycznego wątku który się wykluł niedawno tutaj na forum. Eco-Vital było w telewizji za sprawą niezadowolonych klientów? bardzo interesująca sprawa tym bardziej że zainteresowana jestem wkrótce zatrudnieniem w tej firmie. prosze was uprzejmie, możecie tutaj bardziej rozwinąć sprawę tej afery?

były pracownik

Ja pracowałam w tej firmie niestety tylko miesiąc , atmosfera w moim oddziale Bydgoskim była na prawde bardzo fajna z ludźmi z tej firmy spotykam sie do dziś .... ale niestety ponad 100 osób straciło prace z dnia na dzień :( po prostu we wtorek byliśmy w pracy a w środę rano dostałam telefon że owszem ma przyjść do pracy ale tylko po wypowiedzenie :(, było mi przykro bo naprawdę zżyłam się z tymi ludźmi , ale mów sie trudno. czekałam na wypłate ponad tydzień.... i niestety czekam do dziś dnia , dzisiaj dowiedziałam sie że prawdopodobnie jej nie dostane bo firma ogłosiła całkowitą upadłość:(. dali nam informacje że dostaniemy pieniądze do 21 ale sami wiecie jak to jest zobaczymy co będzie dalej.

Maciek

Orientujecie się czy w contact center na szosie bydgoskiej przyjmują ludzi z eco-vital?

rainman
@Maciek 10.03.2014, 09:00
Orientujecie się czy w contact center na szosie bydgoskiej przyjmują ludzi z eco-vital?

Maciek u nas jest rekrutacja całoroczna więc o każdej porze dnia i nocy (:P) możesz podrzucić swoje CV do recepcji albo podesłać je mailowo (praca@ctdp.pl). Parę osób z e-v już u nas pracuje więc próbuj :P

olsztyn

Czy Bydgoszcz żyje??? Czy jeszcze pracujecie? U nas (olsztyn) już dziś zamknęli oddział. Wszyscy poszli na bruk. A u was? za chwile bedzie to samo pewnie ... ECO-Vital i MAT-Medic zwijają się niestety ... Mówię żeby nie było zaskoczenia, jak przyjdziecie do pracy a tu wszystko pozamykane na cztery spusty. U nas tak dziś było.

RENIUTEK

jak sie pracuje w ECO? Można łatwo sprawdzić. oto sposób (tylko dla osób które potrafią się w sposób podstawowy obsługiwać wyszukiwarką Google): wpisujemy w google "eco-vital spowiedź sprzedawcy" i już mamy pokaz od kuchni :) w pierwszym artykule. Mało Wam? To jeszcze wpisujemy "eco-vital garnki" i są kolejne artykuły. Jeszcze mało? To "Eco-vital opinie" i "ECO-VITAL Pazura". Miłej lektury... Jak dobrze przewertujecie artykuły to dowiecie się skąd firma ściąga te naczynia i za ile je kupuje (za ile sprzedaje wiadomo).

madziochaa

5 zł na umowie to podstawą. jeśli pracujesz masz słabe wyniki to też dostajesz 5 zł na godzinę. jako przedstawiciel(usunięte przez administratora)

tiruriru

a ja powiem Wam tak, na umowie jest 5 to fakt ale stawka zaczyna sie zawsze od 6zl i rosnie wraz z wynikami, 5 straszakiem na osoby ktore w normalnych warunkach zostalyby wyrzucone dyscyplinarnie, do tego 90% kadry, trenerzy, koordynatorzy, kierownicy biuro itp jest z rekrutacji wewnetrznej, wiec mozliwosci awansu rowniez finansowego sa ogromne, atmosfera jest przyjazna, jak w kazdym tele jest cisnienie na wynik ale tutaj jest ono zdrowe, w milej rodzinnej atmosferze i z pomoca dobrze wyszkolonych i kulturalnych trenerow, grafik jest elastyczny, firma ma 22 oddzialy w PL, do tego filie na bialorusi, ukrainie w rosji i szwecji zatrudnia cos okolo 5000pracownikow wiec sami sobie odpowiedzcie czy warto tu pracowac :) moim zdaniem bardzo.

osa

Cała prawda o Eco jest taka ... na umowie podpisujesz 5 zł na godz ... jeśli nie wyrobisz celu tyle właśnie masz płacone .. można zarobić więcej , ale trzeba robić cel ( czyli ok 3-3,5 zaproszenia na godz ) wtedy dostajesz wyższą stawkę premie itp. ... jest to praca na zlecenie a wymogi jak na umowę o pracę ... masz grafik i musisz mieć dwie soboty przepracowane ... jeśli nie robisz wyników albo masz swoje zdanie zwalniają Cię :) ...

ZAN

MOIM ZDANIEM PRACA JEST OKI.NASTĄPIŁY CO PRAWDA DUŻE ZMIANY.ALE JESLI CHODZI O MARKETING W BYDG TO ZAJMUJE 1 MSC

Agagusek

Ułatwioną, bo to tylko dzwonienie i zapraszanie na te spotkania ;) a Ty jako przedstawiciel będziesz jednak prezentować produkty firmy, a to jednak jest trudniejsze, tzn coś komuś sprzedać

asiulekk16
@Agagusek 29.11.2013, 19:35
Ułatwioną, bo to tylko dzwonienie i zapraszanie na te spotkania ;) a Ty jako przedstawiciel będziesz jednak prezentować produkt...

wiesz ja ich nie bede prezenotowac, on tego sa wykfalfikowani mowcy, ja bym miala tylko podpisywac umowy.. tak mi powiedziano.

Agagusek

Powiem Ci szczerze, że też bym miała obawy na Twoim miejscu. Sama mam obawy, ale ja mam trochę ułatwioną sprawę z tym telemarketingiem. A określili co dokładnie będzie należeć do Twoich obowiązków, co będziesz sprzedawać, zaoferowali Ci jakieś szkolenie na start? Miałaś do czynienia ze sprzedażą już?

asiulekk16
@Agagusek 29.11.2013, 15:37
Powiem Ci szczerze, że też bym miała obawy na Twoim miejscu. Sama mam obawy, ale ja mam trochę ułatwioną sprawę z tym telemarke...

Czemu ułatwioną??Tak szkolenie mam w poniedziałek. Handel to moj chleb powszedni..:P takze tego sie nie boje.. A wiesz dokładnie o co chodzi w tej firmie.. bo nie chce pisac tak na forum co bede miała robic.. I tak sobie mysle ze umowe zawsze mozna zerwac no nie? Zwłaszcza zlecenie prawda?

asiulekk16

Nie co ty.. nie było zadnych takich dziwnych pytań...Ale to pewnie też zalezy na kogo trafisz. Wiesz znalazłam dużo negatywnych opinii o tej firmie.. Myslisz ze można się wplątac w coś nie jasnego?

Agagusek

Podobno płacą na czas więc to najważniejsze :) warto spróbować, przecież nic się nie straci, tym bardziej, że masz podstawę zagwarantowaną. Wiadomo od razu nikogo na ziemię nie powalisz, tak więc i Twoja pierwsza wypłata może być bez szalonej prowizji. Martwi mnie jednak tylko ta umowa-zlecenie. Miałaś na rozmowie pytania typu: sprzedaj mi długopis?

asiulekk16

Raczej jako PH :d Sama juz nie wiem.. w poniedziałek mam byc już na szkoleniu. A ty masz rozmowe w Bydgoszczy??Umowa zlecenie.. wiadomo.. ( nasz rząd kochany) i mowila ze jest stała pensja plus prowizja.. ale ta pani mowila ze wychodzi wtedy tak od2500 netto. Rozmowa bardzo fajnie, na luzie. Nie było nie wiadomo jakich podchwytliwych pytań. A co myslisz wogole o tej firmie Agagusek??

Agagusek

Asiulekk16 jako telemarketer? A jakie zaproponowali Ci wynagrodzenie? I jaki typ umowy? Ja mam rozmowę w poniedziałek na telemarketera z rosyjskim. Zdradzisz jeszcze jak wyglądała rozmowa? Z góry bardzo dziękuję ;)

ASIULEKK16

WLANIE DOSTALAM TAM PRACE, ALE JESTEM SCEPTYCZNIE NASTAWIONA PO WASZYCH KOMENTARZACH.. NIE WIEM, MOZE POWINNAM ZREZYGNOWAC? DORADZCCIE!!

nowyPH

Cześć, a czy na pokazy jako PH jeździ się z kimś? czy samemu?

olo
@nowyPH 23.11.2013, 13:57
Cześć, a czy na pokazy jako PH jeździ się z kimś? czy samemu?

A co to znaczy ,jeśli spodobasz się rekruterowi? Proszę dokładniej.

Miki9191
@olo 27.11.2013, 21:51
A co to znaczy ,jeśli spodobasz się rekruterowi? Proszę dokładniej.

jak ci połozy rękę na kolanie albo zaprosi na kawę, to znaczy, że się spodobałeś. :P serio, takie pytanie? przecież taki jest sens rozmów kwalifikacyjnych! albo rekruter stwierdzi, że się nadajesz, spełniasz wymagania i masz kwalifikacje (tu skrót myślowy "spodobasz się") albo nie...

Miki9191

trudno powiedzieć jak wygląda taka rozmowa na przedstawiciela, bo to zależy po pierwsze na jakiego trafisz rekrutera, a po drugie od tego czy masz do tego predyspozycje. jednak bez obaw - jeśli spodobasz się rekruterowi, to na pewno dostaniesz szanse wykazania się na próbnym wyjeździe. a wtedy już wszystko zależy od Ciebie. ;)

pajak

witam! na ph biora kazdego czy wybieraja odpowiednie osoby? o co wgl pytaja na rozmowie? z gory dzieki :)

Ciekaw

Jak wyglada praca w tej firmie??

lolita
@Ciekaw 15.10.2013, 22:56
Jak wyglada praca w tej firmie??

ja pracuje od 8 miesięcy i bardzo mi się podoba. miałam już dwie podwyżki i wkrótce będę wnioskować o następną. :) inne plusy - socjal, można się dogadać kiedy się chce wolne, no i pensja jak w zegarku. generalnie, polecam!

kasiko3

czesc wszystkim.mam pytanko a mianowicie zostalam zaproszona na rozmowe do EV na stanowisko telemarketerki i chcialabym dowiedziec sie mniej wiecej ile tam mozna zarobic siedzac na sluchawce?z gory dzieki za odpowiedz.

polak_potrafi

ok

?

byłam na rozmowie i zaproponowali od6-10zł netto, chciałam zapytać od czego to zależy i czy juz po pierwszym miesiacu można liczyć na wypłate wiekszą niż ta najnizsza ktora wychodzi z tych 6zł?

PaiChVo

A więc mamy takie stanowiska: pracownik w Dziale Rozliczeń Finansowych pracownik w Dziale Kadr i Płac pracownik w Dziale Rekrutacji kierownicy i dyrektorzy oddziałów graficy, programiści, informatycy, magazynierze i personel sprzątający Jest w czym wybierać :)

Po99

Brat pracuje w EV jako telemarketer, jako student zawsze mail problem z praca, tu grafik ustawia jak chce, chce to pracuje 6 godizn, chce to 8, byle norme wyrobil. A ze czasem ktos go ( usunięte przez administratora )bo sie obija to juz sie przyzwyczaił nawet xD

c85

anonim - 2013-08-21 00:25:06 witam chciałbym dowiedzieć się czegoś o tym jak wygląda praca w firmie Eco-Vital w dziale księgowości? czy jest tam wymagane aby mieć skończone studia w tym kierunku?nie :)

takitam

takatam - 2013-08-09 09:34:12 takitam - 2013-08-08 16:03:30 czy pracując jako PH dostajesz służbowy samochód ? bo w aplikacji tak pisali a na rozmowie nic nie było wspomniane? jakie sa zasday pracy PH czy oprócz wyjazdów w ciągu tyg tez normalnie jeździ się po Bydgoszczy do klientów ? dostajesz, ale tylko na czas wyjazdu.na czas wyjazdu tzn?

takatam

takitam - 2013-08-08 16:03:30 czy pracując jako PH dostajesz służbowy samochód ? bo w aplikacji tak pisali a na rozmowie nic nie było wspomniane? jakie sa zasday pracy PH czy oprócz wyjazdów w ciągu tyg tez normalnie jeździ się po Bydgoszczy do klientów ? dostajesz, ale tylko na czas wyjazdu.

takitam

czy pracując jako PH dostajesz służbowy samochód ? bo w aplikacji tak pisali a na rozmowie nic nie było wspomniane? jakie sa zasday pracy PH czy oprócz wyjazdów w ciągu tyg tez normalnie jeździ się po Bydgoszczy do klientów ?

nonimA

anonim - 2013-08-07 17:01:47 nonima czy ciężko jest się dostać do biura firmy Eco Vital? trzeba mieć jakieś doświadczenie aby tam pracować w biurze?generalnie wszystko rozstrzyga się na rozmowie, ponieważ to rekruter decyduje w którym dziale mógłbyś się sprawdzić. biur jest dużo, każde ma inne zadania, np. kadry, księgowość, rekrutacja. do niektórych z nich potrzebne jest doświadczenie, do innych nie.

nonimA

pewnie, że można! jeśli masz opory przed sprzedażą, to polecam biuro. spoko atmosfera, wklepujesz dane do kompa w klimatyzowanym pomieszczeniu i tylko od Ciebie zależy ile godzin dziennie pracujesz.

nonimA

dwie podwyżki i kilka przeniesień na inne stanowiska (niektóre równoległe do tego, na którym byłam, inne na wyższe). podwyżkę można dostać raz na 3 m-ce i polega to na podniesieniu stawki godzinowej. miałam też premie, przyznawane za zrobienie coś extra czy jakieś tam wykazanie się.

nonimA

ja pracuję pół roku i miałam już i podwyżki i awanse.

Sysia

HEJKA SAMO SZKOLENIE JAK JA BYLAM TO BYLO BEZPLATNE ALE POZNIEJ WYJAZDY TO JA JUZ MIALAM PLATNE:) ALE MOZE SIE COS ZMIENILO OD CZASU MOJEGO SZKOLENIA TO JUZ TROSZECZKE MINELO...:x

SweeterThanHoney

hihihi szkolenia super praca i ludzie tez kolezanka mnie wkrecila i jestem mega zadowolona super i moge rowniez pracowac w drogiej pracy

noname3

to zalezy od stanowiska jakie zajmujesz ale 900zl wyciaga kazdy. ja pracuje jak PH i zarabiam zdecydowanie wiecej niz 900.

jolo

różnie, zależy od terminarza ale też od tego na ile ty jesteś dyspozycyjny:)

karolina

a ile dni w tygodniu/miesiącu się pracuje?

Tomasz

Zawsze sceptycznie podchodziłem do stanowisk takich jak przedstawiciel handlowy.W E-V przekonałem się ze ta praca moze byc ok!Normalna pensja+prowizja, a na dodatek przy wyjazdach koszta zwiazane z podroza czy zakwaterowaniem. Odczepic sie od eco bo naprawde dbaja o pracownikow!

original

nie kumam ludzi,którzy cisna sie bez powodow. jest robota, calkiem dobrze platna.a co komu do tego jaki ja mam kontrakt.mi odpowiada i to chyba najwazniejsze nie?

zoli

polecam na ph, troche sie trzeba pouczyć i wyszkolić ale warto, bo fajnie sie pracuje za fajne pieniądze :)

Zostaw opinię o Eco-Vital - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eco-Vital