Olsa Poland Sp. z o.o.

Kostrzyn nad Odrą

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 735 ocen.

Olsa Poland Sp. z o.o.
3 735 6 1

Opinie o Olsa Poland Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ktoki

A co z gp12? Podobno mają zmienić brygadzistki bo obecne siedzą i filmiki na telefonach oglądają i wogole nie sprawdzają lamp ani nic nie wiedzą co idzie a co nie. Zlikwidują gp czy obecne brygadzistki? Będą wolne etaty?

Kulka kukulka
@Kto to taki ? 01.08.2018 22:47

Dobrze, że tylko chodzą jak gwiazdy a nie siedzą pod automatem i kawkę spijają jak inne koordynatorki i brygadzistki. To by dopiero było.

SzkodaGadać

Ludzie jesteście żałośni. Osobiście znam większość kierowników i bardzo wielu brygadzistów i są to fajni normalni ludzie, tylko Wy nie rozumiecie że np. Kierownik też ma swojego przełożonego, któremu musi sie tłumaczyć dlaczego państwo sobie siedzą co godzinkę na papierosku i na kawce, czemu używacie prywatnych telefonów komórkowych w czasie pracy, dlaczego plan produkcji nie jest wykonany i wiele wiele innych rzeczy... Za nim jeden z drugim napiszesz coś mądrego to proszę zastanów się czy aby masz Tak źle.

Mongol
@SzkodaGadać 11.08.2018 00:25

Bo się zatrudnia ludzi po znajomości bez kwalifikacji.....i dlatego tak jest że duży scrap że plan niewykonany....są tacy co nie wiedzą co to soczewka ktoś taki powinien co najwyżej miotle trzymać a nie pracować na produkcji....

Były

Pracowałem w tej firmie sporo czasu. Firma fajnie prosperowała do pewnego momentu gdy potem nagle pojawiły się dziwne ruchy w firmie. Brak samodyscypliny wszystkich począwszy od kierowników obszarów po brygadzistki. Z dnia na dzień coraz gorzej. Wszyscy pozjadali rozum każdy stal się gwiazdą bo on jest managerem obszaru. Każdy robił co chciał a to się zemścić utratą projektów a obecnie zmianą właściciela. Oby nowy właściciel nie popełniał tych błędów co były. Powinien wprowadzić odpowiedzialności na każdym kto jest managerem oraz każdorazowe zejście z hali powinno być odbijanie bezwzględnie wszyscy. Dzienne raporty oraz rozliczanie za nie wykonywanie produkcji. Kontrolowanie odpadów poszczególnych działów i wprowadzić Stopscrap. Jeśli nie miał bym pracy to nie zatrudnił bym się tam spowrotem. Dopóki nie zrobią tam porządku to nic się nie zmieni szczególnie brygadzistki oraz managerowie obszarów. Nie maja zielonego pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi.

hans_frank

Ciagle niezadowoleni...pracuje tam dwa lata i nie mam na co zlego slowa powiedziec...jak sie nie chce pracowac to tak sie to wszystko odbiera...szkoda slow...OLSA jak najbardziej polecam...

Ulom
@Patrycja 09.08.2018 16:33

No nie bądźmy już tacy laskawi.... Akurat 2600to powinno być a nie marne 1600..... Bo premie mogą zabrać za byle co. Jak się ma dobrą kasę to i się pracować chce i inne nastawienie się na do pracy.

ma

A czy Kierownik Paweł W.jest Oki?

Patrycja
@Kapus 20.07.2018 09:53

Haha ja to bym zrobiła tak raz zapalić przed przerwą i drugi raz po przerwie nie ma chodzenia kiedy się chce kary pieniężne wprowadzić ,brygadzistka pilnować produkcji jeżeli nie to po premi ,kierownik każdy dzień ma zdawać pracodawcy opinię i też ma mieć respekt a nie luzy

Patrycja

Jestem w szoku że jest jeszcze taki (usunięte przez administratora) w firmach,ja pracowałam w koreańskiej firmie tam nie ma przelewek brygadzisci odpowiadają za problemy na linii produkcyjnej kierownik Trzepie (usunięte przez administratora) bo w każdej chwili może dostać zjebke za to że nie pilnuje ludzi,przerwa 15 minut , spóźnienie z przerwy kara pieniężna lub upomnienie ,pracowałam ponad 8 lat dyscyplinę mam w małym palcu ,pracownicy biurowi chodzą jak na szpilkach bo w każdym momencie mogą stracić pracę .Ja myślę że brak ludzi zdyscyplinowanych w tej firmie pierwsze to wziasc się za brygadzistów oni odpowiadają za to jaki produkt wychodzi z linii ,mechanicy mają myć na każde zawołanie,biuro ma się pilnować z papierami oraz przechodzić kontrolę czy np.nie pisza sobie na FB na kompie , wszystko idzie ogarnąć tylko trzeba kilku ludzi wziasc się w garść i zacząć robić porządek przerabiałam to więc wiem jak to wszystko wygląda.

Ulom
@Patrycja 09.08.2018 12:54

Dokładnie. Brak tu porządnych zdyscyplinowanych ludzi tylko kolesiostwo i leserzy.

Praca

W Olsie dziadostwo niespotykane.Zwalniani sa ludzie po kilkadziesiat osób,ciągle wiszą ogloszenia o prace na 1 lub 2 tygodnie,góra miesiąc.Wine za to ponoszą ludzie z biura i kierownictwo ktorzy chcą zakład zrujnowac.

anonymous

A jak tam diabeł na g1 chyba też się trzęsie bo z tym papierami po koledżu w smolnicy to ma sie czego obawiac a i jego drugi koleś kierowniczek z tymi samymi papierami chyba że pójdą chłopaki na produkcję i jak im los będzie sprzyjał to zostaną wybrani na weekend to parę groszy wpadnie na waciki

Tataratak
@anonymous 02.08.2018 20:42

Który to diabeł? A co teraz będą potrzebne papiery?

X-mena

Brygadzistki i koordynatorki powinny polecieć jako pierwsze. Myślą że mogą wszystko i wprowadzają swoje rządy jakby były co najmniej dyrektorem! Ludzie mają więcej zakazów niż praw. Dlaczego nie ma starszych brygadzistek 40+, 50+?! Bo wszystkie młode tylko du*ami świecą i nie mają szacunku do ludzi.

Poco

Wszystko się zmieni Wprowadzą swoich ludzi awszyskie brygadistki koordynatorki kierownicny ma produkcjęi do pionu gnębići poniżać barachło

Pracownik m

Witam serdecznie ,czy możecie mi powiedzieć ktora Magna was wykupiła bo w Polsce trochę ich jest . Proszę o odpowiedź jeżeli wiecie?

Ulom
@Inzynier 18.07.2018 14:57

Jaka by nie była to opinii też nie ma dobrej więc niewiele się pewnie zmieni.

anonymous

Dlaczego tyle ludzi zwalnia się z Olsy?

unik
@anonymous 18.07.2018 11:02

A zawsze moze byc gorzej :D

Obcy

Ta ciot.. ( Kuchar M ) jeszcze pracuje... oby go wyje... to będziecie mieli lepiej

antywazelina
@Obcy 15.07.2018 11:30

To pierwszy lizidup wiec jeszcze troche polize

Taxi

Ciapaty won z G6

taxi2
@Taxi 15.07.2018 11:32

I niech weźmie swojego Wiernego przyjaciela

Maria

To ile kosztują autobusy Czy ktoś wie?????

Kukulka
@Maria 11.07.2018 09:10

Tyle ile kosztowały. Ten regulamin to przepisy z kp. Po co tak siejecie panike? Nic tam nowego nie było.

Nikita

Jak tam olsiociolki z wtrysku. Nadal uważacie się za debest bo z tego co wiem to nawet projektu nie utrzymaliście. Tacy jesteście dobrzy a tu koniec się zbliża. Może was przyjmą gdzieś i w końcu nauczycie się co to jest dyscyplina i reguły bo w olsie tego niema i dla tego macie kłopoty. Powodzenia na dalszym etapie

Beatrix
@Nowy 31.05.2018 21:05

Ciekawe kto ma tam wiedzę? Jeszcze nie dawno pracowałam w olsie i z tego co słyszę wiele na wtrysku się nie zmieniło. Zawsze jak byl jakiś problem z komponentem to ustawiacz nie wiedział o co chodzi, jak to się stało i jak wyregulowac żeby było okej. Tam nikt nic nie wie. Robi jak chce albo wcale nie robi. Zgadzam się z Inginio. W tej firmie nikt nie trzyma się zasad. Zaczynając od pracowników z najniższego szczebla na kierownikach kończąc. Miejmy nadzieję, że jednak nowy zarząd coś zmieni.

Soft

Nowa firma nowe zmiany może wyjdzie nam na lepsze .to nie italia nowy kierownik zobaczy kto ma jakie umiejętności a no właśnie kokos będziesz mógł się wykazać oby nowy zarząd też lubił lizanie rowa hahaa

Pimpusław
@Soft 06.07.2018 13:38

Tak popieram nie ma co martwic sie na zapas. Zobaczymy jak bedzie oby tylko zmienili strukturę i tych pseudo kierowników to juz bedzie sukces. Sama firma w innych rejonach spoko więc tu tez bedzie ok

Amerykanin

To do widzenia olsiociołki. Niech się wezmą za wszystkich będę szczęśliwy. Samo do tego doprowadzili okradając tych co naprawdę zapieprzali. Wałki na metalizie wałki na wtryskarkach wszędzie w koło. Zabiorą się za wszystkie (usunięte przez administratora) dla czego A.B odszedł odpowiedzcie sobie sami. Pierwsza metaliza pod młotek pójdzie. Tam to paserstwo i zganianie na innych jak to jest żle zrobione

Mała

Masakra regulamin wymyslili biuro na produkcje ruszy a autobusy co tez podnieśli szok

Zdruzgotany
@Mała 03.07.2018 23:21

Ile autobusy teraz kosztują? A premie są?

Sumienna

Bon Dziorno to żeś teraz dał popis z redulaminem. Biurowcy zakasajcie rękawy do pracy na produkcję bo nie bedzie komu robic lada dzien buahaha

Jan Klejnot 2

W Olsie jak w lesie . . . . gorzej . . . w Olsie jak w chlewie obsranym gównem. Nawet mi was nie żal

Pracownik

To co możemy się teraz spodziewać?

Kiler
@Pracownik 02.07.2018 09:49

Ku lepszemu. Bedzie dobrze

Mario

Przejela was Magna? Pytam bo pracuje w Magnie.

bongiorno
@Mario 29.06.2018 21:48

tak. jak się parcuje dla Magny

Ciekawy

Wiesiek już odszedł?

ciao bambino
@Ciekawy 19.06.2018 18:41

Odszedl

Maryna

Szkoda Powodzenia

Piotuś

No to powodzenia wam życzę. Zmiany zmiany i norma norma. Nieroby pójdą na linie więc zobaczymy jak se dacie radę. Przyjdzie nowa kadra menadżerska i zrobi porządek. A chłopaki z wtryskarek nie popisali się w Nowej Soli ale wstyd. Daliście popis i reklame. Teraz już wiemy jacy jesteście dobrzy. No cóż zdarza się pracujcie dalej a może kiedyś ogarniecie temat.

Nikita

Co olsiociolki teraz Magna Czystki się szykują. Dobra będzie teraz firma kanadyjski kapitał bedzie spoko.

Wkoncu
@Nikita 27.06.2018 20:22

Oby od pseudo kiero porządek zrobili

Kiel

Jak teraz nie ma weekendów to nikt tam za marne grosze nie będzie pracował. Dużo ludzi szuka lepszej pracy niż montaż w olsie

Moonti
@Kiel 25.06.2018 18:00

Nowa hala metalizacja i wtrysk każdy weekend w pracy

Polak

Jeszcze Olsa nie zginęła Póki my tam pracujemy.

leming
@Polak 14.06.2018 06:40

Żal mi was ols-iołki ale Pis z wami

Amerykanin

Praca praca praca. Jaki Woodstock. Języka zacznijcie się uczyć angielski preferowany będzie przy nowych właścicielach. Koniec nierobstwa norma norma norma.

++++++
@Marta 09.06.2018 05:44

Zatrudnię ustawiaczy na pomocników do wtryskarek. Kontakt tylko pod numerem 0700.....

Zostaw opinię o Olsa Poland Sp. z o.o. - Kostrzyn nad Odrą

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Olsa Poland Sp. z o.o.