To oszustwo , jest pozew zbiorowy oszukanych klientów i pracowników . Mail do osoby organizujacej pozew : [email protected]
Karma wraca Panie szymon benda :) nie koniecznie kocia.
KiciaKocia
15.02.2023 17:35
Czy coś wiadomo więcej w sprawie? Na dzien dzisiejszy owy Szymon zaczal wynajmowqac apartamenty na krotki wynejm pod nazwa Platan..
10.05.2018 16:12
@oszukany, czy otrzymałeś już wyrównanie wynagrodzenia? Jak aktualnie przedstawia się sytuacja w GALTON?
@XAX, humory? O czym dokładnie mówisz? Mógłbyś doprecyzować? W tym momencie jest to dla mnie nieco niejasne.
Czy ktoś z Was pracował lub pracuje w GALTON w Krakowie i zechciałby podzielić się na forum swoją opinią na temat pracy w tym miejscu?
oszukany
20.05.2018 16:27
Nie dostałem pieniędzy i na pewno nie dostanę. Dostałem papiery do podpisania bo podobno puścił przelew a następnie się rozmyślił i uznał że nie dostanę pieniędzy. To najgorszy rodzaj oszusta byłem na Policji i nic z tym nie zrobią. Jeżeli ktoś wie co zrobić w tej sytuacji to proszę o pomoc.
Elwira
19.04.2018 10:13
Każdy jest dorosły i podejmuje decyzję także w kwestii finansów. !
oszukany
02.05.2018 13:10
Zgadzam się w 100% z tą wypowiedzią. Natomiast jeżeli ktoś został oszukany , poniósł straty moralne jak i finansowe to powinien o tym napisać żeby uchronić innych przed popełnieniem jego błędów prawda? Ja podpisuję się rękami i nogami pod każdą złą opinią. Zostałem potraktowany jak ostatnia szmata,dziwne że ta firma jeszcze istnieje a Pan S. nie poniósł konsekwencji. Może warto nagłośnić sprawę np do uwaga w TVN bo oni się zajmują takimi sprawami.
Pisanie oceny po odbyciu rozmowy nie jest zbyt obiektywne- przecież to oczywiste że jak w każdej firmie sprzedażowej wciskają kit rekrutom.
Jaka jest atmosfera? Liczy się tylko kasa, to czy zarabiasz, czyli ile mieszkań wciśniesz ludziom i za jakie pieniądze.
Wieczne pretensje o wszystko, ciągłe straszenie obcięciem wypłaty, nerwowa atmosfera, szefostwo wiecznie niezadowolone...
Praca teoretycznie po 8h, w rzeczywistości po 12h dziennie, 2 soboty pracujące, w praktyce zwykle 4 soboty, bo się poumawia spotkania i trzeba na nie iść.I nikogo nie obchodzi że pracujesz 6 dni po 12h. Masz wyciągnąć pieniądze od klienta i tyle!
Pracowałam tam w zeszłym roku i do dzisiaj mam traumę. Myślę że wszystkie dobre opinie zostały napisane przez tą firmę a nie pracowników ( nie ma takiej opcji)
22.06.2015 18:57
Bardzo ciekawe jest to co zostało napisane, natomiast w zeszłym roku żadna kobieta nie świadczyła dla nas usług.
PS. Odpisuje pracownik firmy, który jest za to odpowiedzialny.
10.04.2018 23:10
Kłamstwo ma krótkie nogi:
PS. Odpisuje GALTON który jest za to odpowiedzialny.
13.03.2018 15:29
@XAX, czy warunki pracy na samej prowizji są negocjowalne? Czy jednak każdy, który chce rozpocząć pracę w GALTON musi liczyć się z tym, że nie otrzyma żadnej podstawy, a jedynie prowizję od klientów?
Czy faktycznie firma ma takie problemy z wypłacaniem zaległych wynagrodzeń?
10.04.2018 23:06
nie zaległych tylko bieżących, i nie problemy tylko humory.
Pracownik Galton
18.02.2017 08:45
Pracowałem w GALTON SZYMON BENDA i potem tak: jak nie lubisz rozczarowań to nawet CV tam nie wysyłaj. Właściciel opowiada ile to zarabiają agenci nieruchomości a następnie z uśmiechem na twarzy wciska Ci umowę niewolnictwa- jak chcesz się zwolnić to masz płacić 3000zł TRZY TYSIĄCE ZŁOTYCH za szkolenie na którym dostałeś 2 kartki i się dowiedziałeś że masz dzwonić do ludzi i kłamać że masz klienta na ich mieszkanie.... ŻENADA. Zastraszają sądem więc ludzie płacą, i nie wystawił mi faktury tylko na kartce wypisał potwierdzenie co już zgłosiłem do urzędu skarbowego. Mam nadzieję że wyjaśnią sprawę.
07.03.2018 11:38
Nie napisałeś najważniejszego że pracujesz na samej prowizji, więc duża szansa że nie będziesz miał żadnego zarobku przez kilka miesięcy a jak masz ciężką sytuację finansową i chcesz się zwolnić bo nie możesz sobie pozwolić na brak kasy to masz placić 3000zł temu "sympatycznemu" Panu. Czy to w ogóle jest legalne? Proponuje żeby firma oddała w ten sposób pozyskane pieniądze pracownikom. Zmiana nazwy firmy, wrzucanie zdjęć i ładnych grafik na Facebooka, to próba przykrycia wielkiej śmierdzącej kupy małym listkiem...
użytkownik
24.10.2017 07:45
UWAGA! Firma zmieniła nazwę na KLG PROPERTIES! Właściciel ten sam, więc wiele pisać nie trzeba. Uważajcie wysyłając CV lub korzystając z usług jakiś agencji.
Aaaaaaaa
19.07.2017 16:55
Ja również mam bardzo złe wspomnienia z"firmą" galton. Właściciel robi wszystko żebyś nie dostał ciężko zarobionych pieniędzy! !!!!!! Ktoś dobrze napisał co nieco o tej firmie, proszę traktować wpisy na tej stronie jako ostrzeżenie, nie dajcie się zwieść uśmiechowi "Pana" Szymona ani marketingowi szeptanemu, profilowi na facebooku, nie idźcie tam bo będziecie następni!!!!
fredrik eklund
11.07.2017 00:24
Właścicielem jest jakiś dzieciak który chce z każdego ściągnąć jak najwięcej kasy, ostrzegam przed tą firmą. Nie karmić trola to zdechnie
16.05.2017 13:31
@Gdzie ciemno jest i ślisko - blisko jest urwisko. byłeś zatrudniony w GALTON? Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach? Piszesz, że nie polecasz powyższej firmy. Co w takim razie według Ciebie w GALTON wymaga zmiany?
Gdzie ciemno jest i ślisko - blisko jest urwisko.
25.05.2017 14:51
Tak, byłam/em zatrudniona/y w galton. Moje doświadczenia? Mało pozytywne. Szef mający ciągłe, nieuzasadnione pretensje, pani manager chcąca robić szkolenia doświadczonej już kadrze, gdy sama była bez jakiejkolwiek wiedzy o nieruchomościach, a wystawienie FV zajmowało jej 2 godziny i 10 telefonów do księgowej czy też ciągłe narzucanie durnych ideologii, nic nie wnoszących do relacji z Klientem, a wręcz go odstraszających.
Czy coś się tam da zmienić? Patrząc na chore podejście i ambicje szefa - nie. Miał kapitalny, rozumiejący się i doświadczony, budowany od 3 lat zespół, który poprzez swoją postawę, zachowanie i dziwne decyzje rozwalił w 2 miesiące.
Czy da się zbudować coś trwałego na chorych ambicjach, gdy nie ma się ku temu odpowiednich narzędzi?
Odpowiedzcie sobie sami.
Gdzie ciemno jest i ślisko - blisko jest urwisko.
28.03.2017 14:19
Bardzo NIE POLECAM!
Szef - totalnie nieszczery, kłamca i wyzyskiwacz. Z wiecznym, fałszywym uśmiechem na twarzy.
Nie dziwię się że z końcem roku 2016 odeszło z biura kilku najlepszych agentów z największym doświadczeniem. Ich miejsce zajmują teraz studenci, którzy zmieniają się co chwilę, a szef dalej opowiada ze pracują agenci z wieloletnim doswiadczeniem.
Najnowsze aparaty szerokokątne? Drony? Tablety? Umowa o pracę? Nadgodziny do odbioru? Karty rabatowe i atrakcyjne nagrody? Pierwsze slyszę, a o takich nowinach mozna dowiedziec się z wywiadu.
Krzysztof od działki
14.01.2017 12:46
Dziękuję za porady i pomoc podczas sprzedaży domu i działki pod Krakowem. Polecam Krzysztof.
Wywiadu udzielił/aSzymon Benda
30.09.2016 14:15
Jak wyglądały początki firmy Galton Nieruchomości w 2012 roku?
Początki jak w każdej firmie były trudne, jednak dzięki wytrwałości i konsekwencji działamy prężnie na rynku od 4 lat i wciąż się rozwijamy.
Z jakimi trudnościami na rynku nieruchomości mierzyli się Państwo na początku?
Do najbardziej wymagających zadań należało przede wszystkim znalezienie i przeszkolenie profesjonalnej kadry. Dużym wyzwaniem było również pokazanie klientom, na czym polega praca pośrednika nieruchomości i przekonanie ich, że dzięki naszemu doświadczeniu oraz wiedzy, możemy być dla nich wiarygodnym i godnym zaufania partnerem.
Na stronie internetowej firmy czytamy, że kierują się Państwo słowami Sama Waltona „There is only one boss – the customer (...)” (jest tylko jeden szef – klient – przyp. red.)...
Sam Walton to twórca Wal-Martu, największej sieci sklepów detalicznych w Stanach Zjednoczonych. Jest również autorem wielu książek, a każda z nich to kapitalna lekcja biznesu! W 100% zgadzam się z jego twierdzeniem, że najważniejszą osobą jest właśnie klient oraz jego zadowolenie z profesjonalnie realizowanych przez nas usług. Dbamy o to, aby klienci byli naszymi partnerami, gdyż wiemy, że razem dojdziemy dalej. Dzięki takiemu podejściu nasi klienci chętnie nawiązują z nami ponowną współpracę i polecają swoim znajomym. Niezmiernie ważny dla nas jest również profesjonalizm wynikający z wieloletniego doświadczenia i szerokiej wiedzy naszych pracowników. Dlatego też ciągle podnosimy nasze kwalifikacje zawodowe, aby dopasować je do wymagań naszych Klientów. W codziennej pracy kierujemy się również zasadą Love what you do, do what you love. Wychodzę z założenia, że tylko wówczas kiedy robimy to, co kochamy i co sprawia nam przyjemność – jesteśmy w stanie dać z siebie wszystko, a tego wymaga od nas nasza praca.
Na stronie czytamy również, że pracują Państwo z wykorzystaniem innowacyjnych metod. Na czym one polegają?
Branża nieruchomości znajduje się na etapie ciągłego rozwoju. Rozwój technologii, wszechobecny dostęp do Internetu oraz zmiana oczekiwań klientów wpłynęły na konieczność wykorzystywania nowych narzędzi oraz rozwiązań. W celu przygotowania profesjonalnej oferty dla naszego klienta, korzystamy zarówno z najnowszego sprzętu fotograficznego, jak i z pomocy dronów, dzięki czemu mamy możliwość pokazać szerszą perspektywę oraz wszystkie walory każdej nieruchomości. Współcześni klienci oczekują też szybkiej informacji i reakcji – dlatego nasi pośrednicy są dostępni online. Posługując się tabletami czy smartfonami, mogą odpowiadać na pytania lub wysyłać informacje i materiały w ciągu kilku minut.
Jak wygląda proces rekrutacji nowych pracowników do firmy Galton?
Proces rekrutacji w naszej firmie przebiega dwuetapowo. Wybrane na podstawie przesłanego CV osoby proszone są o wykonanie zadania rekrutacyjnego. Na jego przygotowanie dajemy 2 dni. Po otrzymaniu pozytywnej oceny, wybrane osoby są zapraszane na rozmowę rekrutacyjną, podczas której oceniamy kompetencje niezbędne do objęcia proponowanego stanowiska pracy. W trakcie rozmowy kandydat ma również możliwość zadania pytań związanych z naszą firmą oraz stanowiskiem, na które aplikuje.
Jakich pracowników obecnie Państwo poszukują?
W związku z rozwojem firmy wciąż poszerzamy zespół pracowników. Na dany moment do naszego 8-osobowego biura poszukujemy agentów, specjalizujących się w sprzedaży nieruchomości z rynku pierwotnego i wtórnego, sprzedaży i wynajmu lokali komercyjnych, sprzedaży działek, wynajmu mieszkań. Nie ukrywam, że stawiamy na stałą i wieloletnią współpracę.
Gdzie zamieszczają Państwo informacje o nowych ofertach pracy?
Najczęściej korzystamy z popularnych serwisów rekrutacyjnych. Bazujemy również na poleceniach wewnętrznych. Nasi pracownicy najlepiej wiedzą, na czym polega praca pośrednika nieruchomości, dlatego mogą polecić osoby, które mają do tego odpowiednie predyspozycje. A dla nas to świetna rekomendacja.
Jakie wymagania stawiają Państwo przed kandydatami?
Agent nieruchomości to wymarzona praca dla ludzi barwnych i pewnych siebie. Takie osoby na pewno świetnie poradzą sobie w pełnej zwrotów akcji pracy pośrednika. Specyfika tego zawodu polega również na swobodnym kształtowaniu czasu pracy, dlatego wymaga dobrej organizacji własnej pracy. Od pośrednika nieruchomości wymaga się również częstych spotkań z klientami. Dlatego stawiamy na osoby, które lubią ludzi, czują się swobodnie w kontaktach z innymi osobami a także umieją tworzyć oraz podtrzymywać ciepłe i długotrwałe relacje. Z naszymi klientami spędzamy dużo czasu, dlatego nie wyobrażam sobie, aby móc wykonywać ten zawód bez zaangażowania i pozytywnego nastawienia do ludzi. Od tego w dużej mierze zależy to, czy klient zdecyduje się na współpracę z nami.
Jak potencjalni kandydaci powinni przygotować się na rozmowę lub spotkanie rekrutacyjne w firmie?
Osoba, która zostanie przez nas zaproszona do udziału w procesie rekrutacyjnym powinna przede wszystkim wiedzieć, czym zajmuje się firma Galton oraz na czym polega zawód pośrednika nieruchomości. Praca w naszym biurze to przede wszystkim kontakt z klientem, podczas którego ogromnie ważna jest punktualność, otwartość, kultura osobista oraz schludny wygląd. Dlatego podczas rozmowy kwalifikacyjnej zwracamy uwagę również na te czynniki.
Czy doświadczenie w handlu lub sprzedaży jest konieczne?
W zawodzie pośrednika nieruchomości doświadczenie w sprzedaży nie jest konieczne. Tych umiejętności można się nauczyć. Tym bardziej, że oferujemy naszym pracownikom wszystkie niezbędne do pracy narzędzia. Trzeba jednak podkreślić, że nasz zawód wykonywany jest często pod presją czasu, wiąże się z codziennymi spotkaniami z klientami (również tymi bardzo wymagającymi) oraz częstymi rozmowami telefonicznymi. Dlatego bardzo ważne są przede wszystkim predyspozycje do pracy w zawodzie pośrednika - otwartość na ludzi, gotowość do stałych wyzwań, wytrwałość oraz nastawienie na realizację celów.
Jakie wykształcenie powinien posiadać kandydat na pracownika firmy Galton?
W naszym zespole są osoby, które ukończyły studia na kierunku zarządzania, ekonomii, a nawet historii i świetnie sobie radzą w codziennej pracy. Tu liczą się przede wszystkim chęci oraz predyspozycje, o których wcześniej wspominałem.
Jak wyglądają szkolenia wprowadzające w Państwa firmę?
Zawsze dbamy o rozwój kwalifikacji osób dołączających do naszego zespołu. Nowych pracowników uczymy obsługi niezbędnych narzędzi pracy, szkolimy w zakresie podstaw prawnych oraz wewnętrznych standardów współpracy z klientem. Każda z nowo przyjętych osób ma również możliwość poznać zasady naszej pracy, biorąc udział w spotkaniach z klientem, prowadzonych przez doświadczonych agentów. Zależy nam, aby nasi pracownicy byli postrzegani jako najlepsi eksperci w branży nieruchomości oraz potrafili pomóc nawet najbardziej wymagającemu klientowi.
Na czym polega wynagrodzenie prowizyjne, które Państwo oferują? Od czego zależy?
Naszych pracowników rozliczamy z efektów wykonanej pracy. Wynagrodzenie prowizyjne określa się jako procent od wartości transakcji dokonanych przez pracowników. System wynagrodzeń jest również ściśle powiązany z istniejącą w firmie ścieżką rozwoju kariery, o której informowana jest każda z osób przychodzących do pracy w naszym biurze.
Czytelnicy portalu Gowork.pl są zainteresowani grafikiem pracy – czy pracują Państwo również w weekendy i święta?
Nasze biuro jest czynne od poniedziałku do piątku. Zdajemy sobie jednak sprawę, jak wymagający jest rynek nieruchomości. Dlatego też to my dostosowujemy się do naszych klientów. Na ich życzenie jesteśmy dostępni również w weekendy i święta. Jednak jako pracodawca przestrzegamy 40-godzinnego tygodnia pracy i godziny wypracowane w weekendy pracownicy mogą sobie odebrać w tygodniu.
Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy firmy?
Naszym pracownikom oferujemy szkolenia podnoszące ich kwalifikacje. Osobom osiągającym najlepsze wyniki oferujemy również dodatkowe premie, karty rabatowe na zakupy oraz atrakcyjne nagrody.
Jakie szkolenia podnoszące umiejętności, wiedzę i kwalifikacje Państwo oferują?
Na bieżąco szkolimy pracowników w zakresie interpretacji kluczowych przepisów prawnych, dotyczących zagadnień nieruchomości, tak, aby mogli w sposób skuteczny i bezpieczny przeprowadzać transakcje na rynku nieruchomości. Staramy się również cały czas rozwijać ich kompetencje miękkie w zakresie tworzenia, utrzymania i rozwoju relacji z klientem.
Czy organizują Państwo spotkania, imprezy integracyjne dla pracowników?
Bardzo ważne jest dla nas budowanie zgranego i lubiącego ze sobą spędzać czas zespołu. Atmosfera pracy ma w końcu ogromny wpływ na to, w jaki sposób wykonywane są obowiązki przez pracowników. Dlatego też regularnie organizujemy spotkania będące możliwością poznania się bliżej. Jesteśmy firmą, która stawia na budowanie pozytywnych relacji i współpracę, a najlepiej jest zacząć od samych siebie.
Czy mają Państwo programy stażowe lub praktyki dla absolwentów i studentów?
Jesteśmy otwarci na dzielenie się wiedzą, dlatego też zapraszamy do siebie wszystkich chętnych do odbyciu stażu oraz praktyk. W zeszłym roku z naszej oferty skorzystało kilku uczniów szkół ponadgimnazjalnych z Krakowa.
Jakie są plany rozwoju firmy na najbliższe lata?
Oczywiście - dalszy rozwój. Planujemy poszerzyć nasz zespół o najlepiej wykwalifikowanych pracowników oraz otworzyć kolejne oddziały firmy Galton. Nie brakuje nam doświadczenia ani zapału, dlatego realizacja naszych planów to tylko kwestia czasu.
olij
22.09.2016 12:07
Ja to chętnie na tego specjalistę sprzedaży bym się załapał, bo oprócz narzędzi pracy, jest tutaj szansa na odpowiednie zatrudnienei w ramach umowy o pracę. W końcu o taką stabilność jest teraz dość trudno.
tito ortiz
22.09.2016 10:19
szczerze? szeptanka i to niezbyt udana - opinie pisane tym samym stylem, w równych odstepach czasu. Każdy post poprawiony w autokorekcie, idealny bez żadnych błędów stylistycznych i interpunkcyjnych. Nierealne...
Lena
22.09.2016 00:25
Bardzo polecam agencje, zwłaszcza Agentke nieruchomości Pani Marceline Gudzele! Działają bardzo profesjonalnie, niesamowicie szybko ( klienta udało się znaleźć w ciągu 2 dni :), staly kontakt, robią bardzo dobra reklamę nieruchomości, opis, profesjonalne zdjęcia, dokladnie i szczegolowo przygotowana umowa! Jestem bardzo zadowolona z usług i serdecznie polecam!
Bartek
22.06.2016 11:14
Na pewno mogę polecić (usunięte przez administratora)
, bardzo dobrze mi się z nim współpracowało. Co do reszty agentów to nie wiem.
coś tu śmierdzi...
23.05.2016 02:44
Te dobre opinie wyglądają jak by pisała je jedna osoba...
15.06.2016 16:17
Wszystko jest możliwe. Pewne jest jednak jedno - ta ewentualna osoba nie jest pracownikiem naszego biura i nie robi tego na nasze polecenie ani za naszą wiedzą. Pozdrawiamy ;)
Andrew
03.05.2016 16:19
Polecam usługi Galton, sam bardzo byłem zadowolony z pracy jaką wykonała dla mnie ta firma.
11.04.2016 12:22
Bardzo dziękujemy za komentarze i oczywiście zapraszamy do dalszej współpracy.
Praktycznie w każdym miesiącu spotykamy się z nowymi kandydatami, którzy chcą do nas dołączyć. Dlatego wszystkie zainteresowane osoby prosimy o wysyłanie CV na adres [email protected].
Dziękujemy TEAM GALTON!
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GALTON Szymon Benda?
Arek K
05.04.2016 10:57
Współpraca z Galtonem była bardzo udana. Mam nadzieje, że kolejna pozytywna opinia dla Państwa firmy przyniesie kolejnych klientów.
UKR
22.03.2016 12:21
Polecam współpracę, z firmą. Znaleźli szybko mieszkanie do zakupu, wszystko sprawdzili i w 1 tydzień to się wszystko odbyło.
MartinP
17.02.2016 08:51
Oprócz tego, że szybko znaleźli klienta na zbycie mojej nieruchomości to do tego fachowa wiedza agenta i doświadczenie było duże co wydaje mi się przyspieszyło cały proces. Polecam!
Właściciel Jurek
09.02.2016 16:08
Jestem zadowolony z obsługi mojego mieszkania przez Galton.
Mogę polecić ich innym właścicielom. Znają się na tym co robią. Miła i szybka współpraca już przy niejednym mieszkaniu.
Monika
22.01.2016 09:40
Chciałabym poinformować i podziękować Państwa firmie za obsługę naszego mieszkania, spotkania z Państwa pracownikiem były na najwyższym poziomie jego kompetencji!To Państwa pracownik zdjął ze mnie wszystkie obowiązki dotyczące zawarcia umowy, wielokrotnego pokazywania oraz poprowadził rozmowę w języku obcym i przygotował umowę z klientami którzy sie zdecydowali! Po zakończeniu całego procesu miałam wrażenie że właśnie tak ma wyglądać pośrednictwo. Życzę wszystkiego dobrego!
Kupujący-Kraków
14.12.2015 12:34
Określę firmę Galton jako firmę, która zna się na tym co robi. Kupowałem przez nich mieszkanie i chętnie zostawiam opinię. Bardzo dobra obsługa, szybkość z doprowadzeniem do zakupy, wszystko to czego taki klient jak ja potrzebował. Dzięki!
Student
02.09.2015 14:57
Polecam firmę! Studiuję w Krakowie i korzystałem z tego biura. Dziewczyna, która mi pokazywała mieszkania była zawsze dostępna i załatwiła wszystko o czym rozmawialiśmy.
Oskar
21.08.2015 11:01
Byłem obsługiwany przez agenta, którego oddział mieści się przy ul Lea, bardzo szybko i bardzo sprawnie przeszedłem z agencją przez proces najmu mieszkania. Zostałem poinformowany o wszystkim i widać było że z właścicielem się znali co też było na plus. Ja mogę polecić.
Marta Klientka
11.08.2015 13:45
Witam, chętnie podzielę się moją opinią na temat firmy Galton oraz jej pracownika. Z polecenia trafiłam do tej firmy, bezpośrednio zajmował się mną właściciel i nadzorował cały proces sprzedaży mojego mieszkania. Chciałam polecić firmę w 100%, do sprzedaży mojego mieszkania podeszli bardzo profesjonalnie, całość transakcji trwała 2 miesiące, włącznie z załatwieniem kredytu dla klienta kupującego moje mieszkanie. Agencja zadbała o wszystko, kontakt był nawet w bardzo późnych godzinach wieczornych jak i w niedziele. Chciałam podkreślić, że zaangażowanie oraz podejście do mnie jako klientki było bardzo profesjonalne.
Opinie zawsze o firmach mogą być różne, polecam zadzwonić w pierwszej kolejności aby porozmawiać z pracownikiem firmy i dowiedzieć się wszystkiego.
Klient
16.06.2015 20:51
Klientom biura Galton polecam przyjrzeć się dokładnie podpisywanej umowie pośrednictwa, biuro oczekuje pełnej prowizji nawet w przypadku gdy klient zrezygnuje z danego lokalu. Odradzam zdecydowanie.
22.06.2015 18:49
Dziękujemy za opinię na nasz temat, jeśli zaszła jakaś sytuacja nie komfortowa dla naszego klienta to bardzo prosimy o bezpośredni kontakt z naszą firmą w celu wyjaśnienia problematycznej kwestii.
Po rozmowie Asia
24.04.2015 20:29
Pytacie o tą firmę, byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Galton, oferta pracy bardzo ciekawa, jednak stanowisko dość wymagające, czasowo nie dla mnie ze względu na studia ale może na wakacje się skusze!
Jak dla mnie SUPER! POLECAM!
eM
20.01.2015 18:39
Firma GALTON to jeden wielki oszust!!! Umowy są knstruowane w taki sposób że ledwo wyciągniesz chociaż grosz! Straszą sądem, klientów traktują jak szmaty, pracowników zresztą też. Wiem bo sam pracowałem. W 100% NIE POLECAM TEGO CHŁAMU!!!
Pracownik w Galton
29.03.2015 17:52
Jestem pracownikiem Galton i nie mogę się zgodzić z przedmówcą ponieważ ja klientów jak szmat nie traktuję i są zadowoleni i mnie polecają. Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczego ktoś komu nie wyszło w takiej branży jak nieruchomości zwala winę na wszystko inne tylko nie na siebie...? To jest praca w sprzedaży i nie każdy się do niej nadaje, może najpierw trzeba się zastanowić co się chce robić...? Ja natomiast zapraszam osoby chcące się rozwinąć w tej branży, choć nie ukrywam że jest trudna i trzeba najwięcej dać od siebie.
Janusz
18.11.2014 15:38
Agenci zawsze uśmiechnięci i profesjonalni. Korzystałem już z ich usług, dobrze znali prezentowane mieszkanie, oferta była pełna i wiarygodna, na miejscu wszystko się zgadzało. Jeśli jeszcze kiedyś będę potrzebował pomocy, na pewno się do nich zgłoszę. Polecam :)
Zostaw merytoryczną opinię o GALTON Szymon Benda