Sale4us
2 28 6 1

Opinie o Sale4us

Rou|Z|a

Jak dla mnie wiele komentarzy jest przesadzonych, zarówno w jedną jak i w drugą stronę. Chciałem napisać tylko szczerą opinię, opierającą się na plusach i minusach, bo myślę, że w ten sposób osoby zainteresowane będą miały bardzo przejrzystą recenzję. UWAGA! Moja opinia dotyczy tylko działu sprzedaży energii, w dziale zajmującym się internetem/telewizją nie pracowałem, a z tego co zauważyłem działają tam na zupełnie innych warunkach. PLUSY - przy przepracowanych 80h miesięcznie bardzo wysoka stawka godzinowa (15,4 netto), stawka ta przebija wszystkie stawki innych call center we Wrocławiu o minimum 2zł, niektórych o 5 - bardzo luźny i elastyczny grafik, dowolne godziny i dni pracy - możliwość przychodzenia nawet na 4-5h jeśli w taki sposób wolisz pracować - miła atmosfera wśród konsultantów - to taki typ pracy, w której w trakcie obsługiwania klienta możecie cicho słuchać muzyki, przeglądać śmieszne strony z obrazkami albo grać na komórce (oczywiście jest to zabronione, ale nie ma za to żadnych kar), także zawsze znajdzie się jakiś sposób na nudę MINUSY - radzę BARDZO DOKŁADNIE PRZECZYTAĆ ZARÓWNO UMOWĘ, JAK I SŁYNNY "ZAŁĄCZNIK 1" DOTYCZĄCY WYNAGRODZENIA, ponieważ stworzone są w taki sposób, że w przypadku złamania niektórych zasad (o których nawet nie wiedzieliście) wasza stawka jest natychmiast obniżana do najniższej krajowej oraz 100% waszej premii zostaje anulowane - przerwy, za które nikt wam nie płaci - na 6h pracy maksimum ile dacie radę wyciągnąć to 5:30 pracy, za którą faktycznie dostaniecie wynagrodzenie (system skonstruowany jest w ten sposób, że na 1h rozmów non-stop i tak minimum 2 minuty macie za darmo) - dwutygodniowy okres wypowiedzenia, którego musicie dotrzymać (inaczej dostajecie najniższą krajową i zero premii) - kiepskie "coachingi" - kadra wymaga wyników, a sama dosyć słabo szkoli i w dodatku robi to bardzo rzadko (ja sam miałem 2 szkolenia w ciągu pierwszych dwóch tygodni pracy, potem już ani jednego) - beznadziejny produkt, który naprawdę trudno sprzedać, bo nie oferuje klientowi niemalże żadnych oszczędności - wymaganie od klienta danych, które są już w systemie Orange, przez co tracą oni zaufanie i rezygnują - obcinanie premii za byle pierdoły Podsumowując: praca idealna na 2-3 miesiące, kiedy chcecie sobie szybko dorobić, bo można tutaj zdobyć naprawdę dobre pieniądze - za swój ostatni miesiąc pracy w Sale4Us za 98h (łącznie z bezpłatnymi przerwami) dostałem 1519zł netto. Mogę was zapewnić, że w żadnym innym call center tyle nie dostaniecie. Jest jednak bardzo nudna, monotonna i irytująca, także na pewno nie zalecam tego jako swojego stałego źródła zarobku. PS Potwierdzam słowa Pawła poniżej, byłem przy tym, faktycznie obcięto mu 700zł z pensji pomimo bycia znacznie lepszym pracownikiem ode mnie. Dlatego zalecam wam bardzo uważnie czytać regulamin.

martyna
@Rou|Z|a 25.07.2018 13:53

a jak wyglądają szkolenia w tej firmie prosiłabym o poważne odpowiedzi ponieważ się interesuje tą firmą na właśnie od 2 do 4 mieś i chodzi mi jak przebiega szkolenia ile dni czy jest potem jakiś egzamin by wykonywać całe te telefony bo wiem że w ccig tak jest jak to wgl mija ? z góry Dzięki M.

ex pracownik

haha :) co Ty wypisujesz :) we Wroclawiu jest PELNO lepszych ofert i czesc cc juz nawet daje umowy o prace z pewna podstawa nie uzalezniona od niczego , zreszta coraz mniej osob szuka takiej pracy ... ile mozna sie meczyc i byc wyzyskiwanym :D stawke podniesli jak zaczelo brakowac ludzi i zgloszen - norma , ale kadra to totalne dno i naprawde lepiej zaczepic sie w znanych wroclawskich cc niz tutaj meczyc :))))))))))))

;)
@ex pracownik 26.07.2018 17:22

Potwierdzam, takze informacje na temat kadry!

Rou|Z|a
@ex pracownik 26.07.2018 17:22

Byłem na rozmowach kwalifikacyjnych do "kilku znanych wrocławskich cc", w żadnym nie usłyszałem o wyższej stawce niż najniższa krajowa (w jednym oferowali ciut powyżej). A na umowie o pracę zależy chyba tylko ludziom bez ambicji, którzy planują w takiej monotonnej pracy bez perspektyw zostać na rok albo i dłużej. Sale4Us to dobre rozwiązanie na max 3 miesiące jako dodatkowe źródło dochodów, nic poza tym. Ocenianie tej pracy pod jakimkolwiek innym kątem kompletnie mija się z celem. Więc jeśli ktoś szuka pracy na chwilę, to jak najbardziej polecam, aczkolwiek wymaga to naprawdę dobrej organizacji czasu, żeby nie obcinali wam kasy za godziny.

zmija
@Rou|Z|a 28.07.2018 15:02

buahahaha , pewnie kolejny pracownik to pisze / albo ktos z "managerow" albo "prezesow" hahahahah

Rou|Z|a
@zmija 21.08.2018 09:53

Tak, na pewno menedżer by powiedział, że ta praca jest dobra na maksymalnie 3-4 miesiące i wypisał więcej minusów niż plusów pracy w tym miejscu. Pomyśl zanim coś napiszesz.

Adam

Podpowiedzcie czy firma prowadzi może jakieś rekrutacje? Dowiem się jak atmosfera? Jakieś dodatki socjalne?

Rekrut
@Adam 24.08.2018 21:34

Przyjęcie z tego co mi się wydaje jest cały czas. Mnie dzisiaj przyjęli na rozmowę rekrutacyjna ale po komentarzach tutaj chyba w ogóle się na niej nie zjawię..

Waldi

Idealnych firm nie ma tylko ludzie wybierają sobie niewłaściwą pracę i stąd to niezadowolenie!!

Witek

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać o firmie?

Paweł

Pracowałem w tej ,,firmie" 4 miesiące na ul. Komandorskiej Wrocław, odradzam ją każdemu! W ostatnim miesiącu wypłacili mi 700zł mniej ponieważ stwierdzili, że źle pracowałem!!!!! Poszedłem wytłumaczyć sprawę, to menadżerka śmiała mi się prosto w twarz!! Na dodatek nie płacą Ci za jakiekolwiek przerwy, nawet wyjście do toalety jest charytatywnie i nie wliczone w czas pracy. Jest to najgorsza firma, w której pracowałem. Odradzam ją każdemu kto szuka pracy!! UWAGA (usunięte przez administratora)

cc
@Paweł 16.07.2018 14:54

Potwierdzam, a pani menadzer chyba jako pierwsza powinna zmienic miejsce pracy!

Michal

NIE POLECAM, nic miłego w tej firmie mnie nie spotkało. szukałem na szybko pracy i akurat ta mi się trafila, ale jak szybko zacząłem tak szybko z niej zreygnowalem

pracownik
@Michal 29.05.2018 16:20

Ale to co Pan napisal to jest sama prawda!!! Nie polecam!!! Chyba ze ktos chce tylko dwa tygodnie popracowac

Dominika

W firmie Sale4us we Wrocławiu są poszukiwani pracownicy na stanowisko konsultant telefoniczny. Formularz do wypełnienia na stronie http://sale4us.pl/strona/praca/. @Michał, Twoje słowa dotyczące firmy są dość mocne. Może mógłbyś napisać konkretnie dlaczego masz takie zdanie? Czy to tylko twoja subiektywna opinia? Każda informacja dotycząca pracodawcy może pomóc innym znaleźć pracę.

Dominika

Wiele z waszych komentarzy na temat firmy Sale4us ma negatywny charakter. Jakie dostrzegacie wady tej pracy? Może znajdą się także dobre strony? @Były pracownik, Twoje przemyślenia wydają się słuszne, czy rozmawiałeś z przełożonymi na temat rozliczeń czasu pracy?

Poszukujący pracy.

Co do stawek, konkursów i ogólnie pracy w Sale4Us - uważam, że osoby zostawiające opinie mogłyby "opisać" je bardziej szczegółowo. Jeśli piszecie o przerwach - napiszcie dlaczego nie jest za nie płacone - z tego co się dowiedziałem na rozmowie - dzięki temu stawka za przepracowanie JEDYNIE 80 h jest bardzo wysoka , i szczerze mówiąc nie znalazłem drugiej takiej oferty jeśli chodzi o callcenter. Znajoma, która poleciła mi tą pracę trochę mnie uświadomiła również w temacie premii i informacje na ten temat nie różniły się od tych na rozmowie rekrutacyjnej - stawki moim zdaniem są wysokie (sprzedając dziennie około 2/3 produktów można zdobyć ładną premie, tym bardziej, że będę miał płacone za każde podpisane zamówienie). Napisaliście o "zabieraniu premii" -o to również zapytałem rekrutera - chodzi o to, że jeśli klient podpisze umowę a potem od niej odstąpi premia za daną umowę jest zabierana, a firma też za nią nie ma płacone -> dla mnie to logiczne, ale może dlatego, ze już kiedyś pracowałem w tego typu CC. Podsumowując (mając juz jakeś doświadczenie), po rozeznaniu się w temacie uważam, że kolejny raz spotykam się z tym, że opinie na gowork są w większości wyssane z palca, niekompletne i zazwyczaj w większości pisane przez osoby, które wymagają niewiadomo czego (zazwyczaj nie robiąc nic), pracujące chwilę bez większego zaangażowania. Takie moje zdanie.

tomasz
@Poszukujący pracy. 05.02.2018 09:48

ciekawe ktory z "prezesow" to pisal hahaha - brak slow ... kto pracuje w branzy cc we wroclawiu - wie z czym sie je to cc i kazdy kazdemu odradza - niestety jesli szukacie pracy na sluchawce - sa lepsze miejsca

Były pracownik
@Poszukujący pracy. 05.02.2018 09:48

...Za JEDYNE 80 godzin wysoka stawka? To oszustwo! Nie dość, że nie ma żadnej płatnej przerwy to płaci się za SAM CZAS ROZMÓW. Oddzwanianie callbacków, wyjaśnianie czegoś z menedżerami ten czas ucieka i nie jest płatny. Przy sześciu godzinach pracy dziennie zaliczą ci niecałe 5 godzin. A przecież nikt się nie obija tylko pracuje. To jest właśnie to przekłamywanie, bo diabeł tkwi w szczegółach. Nie polecam tej firmy tym bardziej, że niewiele osób tam już zostało. To chyba o czymś świadczy...

Opinia

Nie polecam !!!!!!! Najgorsza praca z ją się spotkałam.

Szukający pracy.
@Opinia 20.01.2018 13:41

Bardzo konstruktywna opinia. Gratuluje

salesik

potwierdzam ,( usunięte przez administratora ) dlatego pracuje tam kilka osob i to sami emeryci ... omijajcie z daleka

Maurycy
@salesik 16.03.2016 21:23

Chłopie. Ty też będziesz emerytom. Czy za to ludzi się skreśla? Za to że chcą pracować? Ty też jesteś potencjalnym emerytom więc nie piskaj! W firmie jest tylko jeden emeryt. Jasne ci to?

Maurycy
@Maurycy 06.12.2017 15:56

Sorry za błąd. Miało być emerytem. Telefon lubi zmieniać wyrazy.

oszukany123

Nie polecam tego dziwnego CC, ludzie którzy tam pracuja i są zadowoleni to zazwyczaj emeryci którzy dorabiają sobie, wtedy dla nich przychodzenie na kilka godzin za nie całe 1200 brutto to się opłaca. Jeżeli chodzi o młodszych to jest straszna rotacja, pracowałem tam nie cały rok i z dnia na dzień było coraz gorzej, od kiedy zmienił sie manager to juz kompletnie dno! Dyrekcja nic z tym nie robi i daje tylko wolną rękę. Non stop jakieś zmiany w regulaminie, w konkursach. Pamiętam jeden z konkursów, podkreślam KONKURSÓW, osoba która zajęła naj mniej punktów miała odcinane godziny!! Żałosne. W końcu miał być to konkurs więc powinno sie w nim coś wygrać/zdobyć. Co do pieniedzy to i może wypłatę wypłacają, ale każdemu zależy najbardziej na premii sprzedażowej z którą już jest gorzej otrzymać. Non stop dyrektorzy mówią że dostaniecie za tydzień, za kilka dni itp, aż w końcu dostaniesz premie, ale nie pełną bo niby klienci zrezygnowali z umowy, a poczatkowo miało to ciebie nie obchodzić czy zrezygnuje czy nie. To może dodam jeszcze, że warnuki pracy nie są za fajne. Latem temeperatura przekracza ponad 30 stopni, a Ty siedzisz w pomieszczeniu około 50m2 gdzie znajduje się około 35 komputerów, skwar i upał niemiłosierny! Dyrektorzy tłumaczą się tym, że niby nie można założyć kliamtyzacji ze względu na to, że jest dużo okien w pomieszczeniu. Do tego fotele, nie sa przystosowane do pracy, zwykłe aulowe krzesła z oparciem do połowy pleców, może wygodnie i się na nich siedzi, ale dziecku do lat 10! Jeszcze raz napisze: NIE POLECAM!!!!!

Maurycy
@oszukany123 08.09.2016 13:30

Dla sprostowania. Tu pracuje tylko jedna emerytka. Inni są w różnym wieku i nieprawdą jest że tylko sobie dorabiają. I nie są wcale zadowoleni z zarobków, bo po potrącenia składek i podatku zostaje bardzo mało.

E

@zeroi Co mi się nie podoba? Między innymi to, że nie wypłacają prowizji za sprzedaż, wszędzie chcą Ci przyciąć, żebyś tylko mniej zarobił. Jest dużo niejasności, o których dowiadujesz się w trakcie zamiast na początku współpracy. Menagerowie nigdy nic nie wiedzą, tak samo jak prezesi (mam na myśli rzeczy dotyczące oferty orange). Tak, jest jedna zaleta .. dużo przerwy - 40 minut ;) Ale to chyba jedyny plus

Balbina
@E 21.09.2016 09:54

Niestety, ale obecnie nie ma żadnej płatnej przerwy. Kiedyś było 40 minut potem zmniejszono do 30 minut a obecnie nie ma płatnej przerwy. Niby pracuje się gardłem jak nauczyciele, którzy oprócz zwykłego urlopu mają urlop zdrowotny, zaś w tym call center nie należy się nic. Możesz sobie jeść, iść do WC czy na papierosa ale czas ten jest niepłatny. I to jest największa porażka i brak poszanowania dla pracownika. Więcej wolę nie pisać, bo to niby tajemnica firmy. Żenada.

Dominika

@A.rozumiem, że największe Twoje uwagi dotyczą prowadzenia szkolenia. Czy jeśli miałeś zastrzeżenia co do poziomu jego prowadzenia, to czy zgłosiłeś do swojego przełożonego potrzebę uzupełnienia informacji, które nie zostały wystarczająco dobrze przedstawione? Wspominasz też o tym, że wysokość wynagrodzenia jest zależna od ilości wyrobionych godzin. Zwykle osoby, które pracują w miesiącu więcej godzin zarabiają więcej i mają większe szansę na zdobycie prowizji. Czy też może masz na myśli różnicę w stawce?

Tomek
@Dominika 19.10.2017 10:11

Bardziej chodziło, ze w pierwszym miesiącu dają ci super stawkę bo masz "okres ochronny" następnie spadasz do jakiegoś zera ze stawką. Też tam byłem, powiedzieć nic nie można bo sam kierownik czy prezes też do super nie należy, zbyt luźno podchodzi do wszystkiego ba! mam ciche wrażenie,że nawet gdyby coś takiego miało miejsce i poszłoby sie to zgłosić to i tak byłoby na osobe szkoloną a nie na Emilie ;) Że pewnie ma racje bla bla. U mnie na szkolenie również była sytuacja, że biegała non stop na pogaduszki przez tel, w pokoju obok za SZKLANĄ szybą siedział szef i wszystko widział, czy coś powiedzial? Nie.

A.

Chcesz pracować? Nie polecam. W pierwszej chwili wszystko okej, aż do momentu szkolenia. W pierwszym dniu szkolenia przez ostatnie 15 minut z pozoru miła Pani od szkolenia zrobi ci wykład o rabatach, jeśli coś nie zrozumiesz, nie ogarniesz- Twoja sprawa, na materiałach szkoleniowych sposoby łaczenia i naliczania rabatów a teorii brak. Następnego dnia nie licz na ponowne wytłumaczenie- Nawet jak powiesz, że nie zrozumiałeś trudno, przez godzine będzie Ci dawać zadania z rabatów a potem będą lecieć teksty, innym bardziej zależy, Szkoleniowiec coś od siebie dał a Ty nic, po co tu jesteś a na koniec sie pożegnacie. Czy warto sobie psuć nerwy gdzie co jakiś czas masz zmiany w wynagrodzeniu? To czy wiecej zarobisz zalezy od tego ile wyrobisz godzin, serio? Mam wrażenie, ze nie tak to powinno wyglądać... Już nie chce wspominać o ciągłym lataniu w trakcie szkolenia pogadać przez telefon. Na koniec w momencie gdy Cie wypuszczą możesz być pewien, że szkoleniowiec pójdzie do pokoju obok i powie co nieco o tobie. Po za tym.. Piszą o sobie w niektórych ogłoszeniach, że są najnowocześniejszym CC we Wrocławiu- Gdzie jest ta nowoczesność? Bo wchodząc do biura zastajesz bardzo biedne CC. Konkurencja na Wrocławskim rynku ma już bardziej nowoczesna biura.

Dominika

@bombka dziękuję za odpowiedź. Co jest powodem takiego nagłego skrócenia czasu pracy? Często zdarzają się sytuacje, o których wspominasz? Jak rozumiem, wysokość wynagrodzenia jest zależna również od efektywności. Od czego jeszcze jest zależna? Czy można również liczyć na dodatkowe premie, czy też konkursy?

Dominika

@ewaa chętnie dowiem się więcej o Twoich doświadczeniach, przypominam jednak o obowiązującym regulaminie portalu. Co konkretnie masz na myśli mówiąc o ucinaniu godzin pracy? Znalazłam ofertę pracy i tam można znaleźć informacje, że ma się duży wpływ na ilość godzin pracy oraz to, w jakich godzinach dnia praca się odbywa. Jeśli chodzi o stawkę godzinową, to również widnieje tam inna, wyższa kwota. Mogłabyś powiedzieć coś więcej na ten temat? A może któryś z aktualnych pracowników firmy może odnieść się do tych kwestii? Takie wyjaśnienie będzie szczególnie pomocne dla osób, które na wątek trafiły szukając opinii o Sale4us.

bombka
@Dominika 11.09.2017 11:05

brak efektywności, jestes zagrafikowana na 9h, po 4 mówią, że na dziś kończysz pracę. Stawka godzinowa.... hmmmmm ciekawa kwestia, musisz pracować baardzo dużo, mieć ogromną cierpliwosć by nie trzasnąć drzwiami i wyjść i mieć efektywność, aby dostać obiecane 14..

ewaa

w maju 2017 zakończyłam współpracę, odradzam każdemu! najgorsze call center we wrocławiu, na prawdę lepiej siedzieć na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niż pracować tam za 7zł..... ucinanie godzin pracy, strasznie słaba atmosfera i menadzerki, o mentalności 15latek... szanujmy się, żerowanie na studentach szukających jakiejkolwiek pracy jest słabe, bardzo słabe. nie polecam

Dominika

Możecie powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca konsultanta telefonicznego w Sale4us? Czy w ciągu ostatnich miesięcy zaszły w tej kwestii jakieś zmiany? Co możecie doradzić osobom, które zastanawiają się nad dołączeniem do firmy? Szczegółowe, merytoryczne wpisy, które przedstawiają zarówno mocna jak i słabe strony pracodawcy będą dla nich najbardziej pomocne.

szukam pracy

Poszukuję pracy, jak czytam opinie o pracodawcach to 99% jest negatywnych. Nie ma się co dziwić, komu się chce pisać dobrze o firmie w której pracuje lub pracował, chyba samemu szefowi :-). Szkoda czasu na czytanie tych wypocin.

mobilek

a czego sie spodziewasz ? prowizje z nowym rokiem spadly to i kase ucinac trzeba ... OMIJAC Z DALEKA !!!! tutaj nie da sie dobrych pieniedzy zarobic , inne CC ich MIAZDZA kasa klimatem atmosfera i bonusami

anonim

pojawiły się nowe zasady ktore powoduje kradziez godzin praconika lub jego pensji (premi) grafikujac sie na dany tydzien jak tego nie zrealizujesz to ci beda nieodrobione godziny ucinac, jesli masz slaby wynik i dochodzisz do wartosci 80 procent wynik sprzedazowy(najnizszy prog sprzedazowy za ktory dostajesz premie za umowy) chcesz jakas premie to nie jestes wstanie odrobic godzin ze cie gdzies tam nie bylo, utna ci to od calych godzin wyracowanych a na dodatek moze miec ucieta premie, jak zaczniesz odrabiac godzinowke spadniesz ponizej 80 procen premi nie dostane a i tak ci utna od calych godzin te godziny co zostaly nieodrobione.iec nie dosc ze ci tna premie i godziny nie masz jak tego sie wybronic wiec sami ocenicie we wlasnym zakresie !!!!!!!

johnny

i dobrze wybrales - pracowalem tam i nie polecam ! kroja na wszystkim a konkursami staraja sie zbudowac atmosfere , kadra - masakra , system szkolen ? - brak slow ... dla przekimania sie miesiac/dwa - miejsce idealne

Szukam pracy

Chciałam zaryzykować i wysłać CV, praca w Call center nie jest mi obca. Czytam fora i wszystko jasne.

re

Hej, wiecie czy w niedlugim czasie jest szansa, żeby znaleźć u nich zatrudnienie, nie ukrywam, że dobrze by było się teraz załapać, zwłaszca, że oprócz solidnej podstawy są jeszcze socjale, które się chyba miały pojawić.

hm
@re 11.10.2016 14:22

eee.. o jakiej solidnej podstawie Ty mówisz? hahah rozbawiłeś/aś mnie :) przecież oni ciągle do pracy przyjmują! ktoś odchodzi, ktoś przychodzi, ktoś odchodzi i tak w koło macieja.

anonim

(usunięte przez administratora)

E

pewnie, ucz się na swoich błędach a nie na moich ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

E

Poczytaj sobie wcześniejsze komentarze, pensja nie jest okej, zresztą ta cała firma nie jest okej. Lepiej nie pchaj się tam tylko poszukaj czegoś innego.

E

nie ma czegoś takiego jak paczki dla dzieci, opieka medyczna? no tak, z NFZ przy umowy zlecenie, wspólne wyjścia? świętowanie urodzin ? również czegoś takiego nie ma !

anonim

(usunięte przez administratora)

E

jakich dodatków niby?

Zostaw opinię o Sale4us - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sale4us