Best Groups Korowaj

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 18 ocen.

Opinie o Best Groups Korowaj

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Best Groups Korowaj

podwykonawca 2016

Zawarłem umowę z tą firmą dotyczącą współpracy. Firma wypłacalna. Widać, że mają pieniądze. Zapewniają dobre warunki pracy. Bywają krótkie jednodniowe pracę w delegacji ale zapewniają hotel.

Trafic
@podwykonawca 2016 30.01.2017 21:36

Hotel jak najbardziej zapewniają ale godziny spędzone w delegacji nie zapłacone. Cudowna firma .Nic innego jak wolontariat.

pracownik

Panie prezesie chcemy uczciwie pracować dla pana ale pan nam musi płacić.Jest prawie koniec sierpnia a my bez pieniędzy.Jak mamy żyć.Przecież mamy rodziny,opłaty i inne zobowiązania.Czasy niewolnictwa się skończyły.

Piotr B
@pracownik 10.09.2017 15:22

Panowie byli i obecni Serwisanci, tak ciężko "poszkodowani" przez firmę Best Groups. Dlaczego nie macie odwagi przedstawić się z imienia i nazwiska, bo jeśli faktycznie nie dostaliście należnych pensji to prezes i tak wie o kogo chodzi. A my koledzy, którzy otrzymujemy wypłaty w całości i na czas chcemy być świadomi waszych "krzywd". Niektóre z osób wypowiadających się na tym portalu odeszły z własnej woli inne zostały zwolnione, jednak do wszystkich zwracam się z prośbą o nie obrażanie tych, którzy zostali pisząc, że nic nie potrafią (chociaż do niedawna uważali się za ich kolegów). Mogliście odejść dużo wcześniej, jeżeli było wam tak źle. Z Poważaniem, wasz mniej lub bardziej lubiany Piotr B.

Taki ktoś
@Piotr B 15.09.2017 20:32

Odeszli z własnej woli bo mieli dość ciągłego proszeni a się o pieniądze.Ale prezesowi to na rękę nie wypłaci należnej kasy i zatrudni kolejnego frajer który będzie pracował za darmo.Wstyd.Ale w naszym kraju jest przyzwolenie na takie traktowanie.A pan niech nie udaje że o niczym nie wie.Wcześniej czy później mam nadzieję że odpowiednie za swoje oszustwa.Pozdrawiam.

Radosław Korowaj

Witam serdecznie wszystkich pracujących oraz byłych pracowników mojej firmy. Bardzo prosze wszystkich pseudo pokrzywdzonych o to abyście poszli do sądu po pewną wygraną, nie ma na co czekać. Dziękuję również w imieniu swoim i całej firmy za pozytywne i merytoryczne opinie. Z poważaniem, Radosław Korowaj Best Groups

Taki ktoś
@Radosław Korowaj 19.10.2017 22:39

Jest Pan bezczelny panie pseudo prezesie.Pan wie o czym mowa.

Taki ktoś
@Radosław Korowaj 19.10.2017 22:39

Bardzo pan pomaga nie wpłacając należnych pieniędzy. Nie dziwie się ze od dłuższego czasu pan się nie wypowiada bo co tu mówić. Jest pan nieuczciwym pracodawcą i tyle w temacie.Pozdrawiam.

Prywaciarz

Dla tych którzy myślą o podjęciu pracy napiszę tak. Firma stabilna finansowo w 100% wypłacalna. Praca serwisanta lekka lecz nie przewidywalna czasowo. Uprzedzają o tym podczas rozmowy.

Trafic
@Prywaciarz 06.10.2016 14:12

Nie wierzcie.Firma nie wypłacalna. Ciągle proszeni o pieniądze. Na początku dobrze ale po 2 miesiącach katastrofa.

Tomek.K

Nie wiem kto caly czas pisze te dziwne rzeczy o tej firmie ale im dluzej tu pracuje to utwierdzam sie ze to bardzo normalna w pelni wyplacalna firma ,jezeli chodzi o szefa bardzo rzeczowy i konkretny gosc ,wogole temat kasy nie powinien byc poruszany bo zawsze na czas i ani na minute cie w tej firmie nie oszukaja ,za wszystko przepracowane jest zaplacone wiec dziwi mnie tak straszna zawisc , a i jeszcze jedno kaska jak na rynek pracy bardzo przyzwoita. Wszystkim niezadowolonym dam dobra rade ,podwincie rekawy i do pracy,i dajcie spokój .

Trafic
@Tomek.K 10.11.2017 01:02

Skoro taka wypłacalna to gdzie wypłata za wrzesień i październik?

Zadowolony Pracownik

Krótko i na temat napisał sam Szef. Potwierdzam wynagrodzenie zawsze na czas. Jak byłem w potrzebie to uzyskałem pożyczkę od firmy i dodatkowo nigdy nie było problemu z zaliczkami na poczet wypłaty. Z roku na rok firma się modernizuje i zmienia na lepsze. Przykładem jest ostatnie spotkanie z prezesem w salce i dodatki jakie sam zaproponował a nie musiał.

Taki ktoś
@Zadowolony Pracownik 19.10.2017 23:10

Co ty wygadujesz czlowieku.To jakieś bzdury .

Trafic
@Zadowolony Pracownik 19.10.2017 23:10

Nie wiem kto kazał ci tak mówić ale to są bzdury.Nie dostałem zapłaty za delegację nocne przebudowy i za weekendowe dyżury. Jest prawie połowa listopada a nie mama całej wypłaty za sierpień, wrzesień i październik. Ten kto pisze ze nie ma problemu z wypłatami w tej firmie jest w błędzie. Problemy są i to ogromne. Kilku moich kolegów również czeka na pieniądze.

Partner z samochodu

Artur przestań wypisywać głupoty nie pracujesz już 6 m-c a cały czas coś piszesz ciesz się ze nie pogonili cie jak psa za przekręty zreszta twoja chora bańka ciężko ma to zrozumiec

Artur
@Partner z samochodu 16.09.2017 19:13

Zrób prawko i przestań donosić na kolegów partnerze

zrozpaczona

Panie prezesie bardzo pana proszę niech pan wypłaci ludziom zaległe pieniądze i zwinie ten pożal się boże interes.Męczy pan siebie i ludzi.Interes nie wypalił nie stać pana na pracowników a nikt nie chce pracować za darmo.A W PANA FIRMIE TAK JEST.Obiecuje pan tylko gruszki na wierzbie a prawda jest taka że zalega pan ludziom pieniądze .Ludzie pracują bo liczą na pana resztki przyzwoitości i uczciwości i odzyskają to co im się należy.Liczę na pana rozsądek i obyśmy nie spotkali się w sądzie.

Tomek.K

Normalna firma normalny szef i niezla kasa Specyfika pracy w serwisie wiec nie bardzo rozumiem jak nie pasuje to do fabryki na 8 godz i Tluc to samo za psie pieniadze ,panowie niezadowwoleni za lezenie kasy sie nie bierze i tyle nie widze tu tez by z plynnoscia finansowa byl problem takze dajcie spokoj

pracownik
@Tomek.K 17.09.2017 19:15

nie masz racji kolego.Pensja jest płacona z wielkimi bólami.Nigdy nie dostałem od razu całej kasy.A to oznacza że są jakieś problemy.To nie jest normalne.

pracownik

dziś piątek i znowu obiecanki że wypłata w poniedziałek za lipiec.Brawo panie prezesie. wypłacii pan pieniądze i zmywam się z tej żałosnej firmy.

pracownik

Niestety piszę prawdę .Co piątek drżę czy dostanę już wypłatę chociaż za lipiec.O sierpniowej pomyśle może w pażdzierniku. Może na konto dostajecie na czas ale ci którzy biorą do ręki nigdy.Nie chcę nikogo obrażać a zwolnić się nie chcę bo pieniędzy mogę nie odzyskać wogóle.Masz rację potrzebuję lekarza bo pomału wpadam w depresje.Uwierz mi wiem co mówię.

zrozpaczona

Witam.Ta firma to totalna porażka.Praca po 12 godz.lub dłużej.Zero życia osobistego.Pieniądze gówniane w dodatku nigdy na czas.W tej firmie człowiek to niewolnik.Przez takie firmy rozpadają się związki a dzieci głodują nie poznając ojca bo ciągle jest w pracy.Radziłabym panu prezesowi się zastanowić czy jest sens dalej to ciągnąć.Jeśli zdecyduje się na dalsze prowadzenie tej firmy to niech się zastanowi czy w 21 wieku niewolnictwo jest legalne.Za co mają pracownicy żyć i utrzymywać rodziny jeśli jeszcze je mają.

były serwisant

Kto coś potrafił odszedł już z tej firmy bo warunki tam panujące są nie do przyjęcia własna działalność pensja marna chyba że zrobisz 300 godzin wbijają ci dyżury na weekend drugie zmiany o wszystko się czepiają wlepiają kary finansowe a jak chcesz odejść to nie wypłacają pensji a jeszcze zus musisz zapłacić

serwisant

Poniosłem straty nie wypłacili mi ostatniej pensji a pracowałem u nich ponad rok. Nie polecam kirownictwo szkoda słów

Tomek

Pracowałem tak kilka miesięcy temu robota fajna, firma ok ale te godzina pracy to nie dla mnie bo poprzednio pracowałem 8 max 9 godzin a tu wychodziło zawsze 10 i czasem więcej jak gdzieś dalej się jechało. Pozdrowienia dla chłopaków!!!

Serwisant elektryk

Jest to dobra firma bo do bardzo dobrej jeszcze trochę brakuje lecz nie ukrywam, że jest to najlepsza firma w jakiej do tej pory pracowałem.

więcej niż serwis :)

Po okresie próbnym podpisałem 2 letni kontrakt z firmą. Podchodzą bardzo konkretnie do sprawy dają gwarancję pracy ale i wymagają coś za coś. Trzeba podpisać umowę o poufności oraz zakazie konkurencji ale to już chyba standard we wszystkich szanujących się firmach.

serwisant
@więcej niż serwis :) 02.06.2017 09:38

Umowy wprowadzili bo konkurencja za tą samą prace płaci 25% więcej

serwisant z trafica

Pracuję ponad miesiąc i jestem bardzo zadowolony. Wypłata godna i na czas

Serwisant 3miasto

Po pierwsze to firma wypłacalna. Nie ma żadnego problemu z pieniędzmi, poprosiłem o wcześniejsze wypłacenie pensji w transach tygodniowych i nie było problemu. Musiałem się wyprostować po poprzedniej firmie która mi nie wypłaciła kasy :( i oni w tym pomogli. Głównie kontakt z biurem w stolicy odbywa się telefonicznie ale bez problemu idzie się dogadać. Kierownik jest ok. Praca nie przewidywalna czasowo ale mam duże dzieci to mi to nie przeszkadza. Jak robisz dobrze swoją robotę i nie kombinujesz na godzinach paliwie materiałach to masz spokój nikt się do ciebie nie przyczepi bo niby za co.

warszawa

Potwierdzam firma wypłacalna. Atmosfera w pracy jest ok, czasem odczuwalna jest rywalizacja między nowymi a najstarszymi serwisantami, którzy boją się o swoje stołki i wprowadzają zamęt w firmie.

serwisant złota rączka

Dobre zaplecze dla pracowników, szatnia, łazienka, prysznic w biurze firmy. Praca spokojna i tak jak pisali koledzy lekka w przedziale około 220 godzin, chyba że ktoś ma chęć popracować więcej lub na wyjazdach. Jest to pierwsza firma, która zapewniła mi stabilność finansową i nie na przestojów w pracy.

nowy2016

Praca lekka, firma wypłacalna. Im więcej godzin tym większa pensja więc da się zarobić bo pracy mają sporo. Tyle mogę dodać.

Podwykonawca 2016

Tak jak było wcześniej napisane zarobki na średnio-dobrym poziomie. Firma wypłacalne więc nie ma obaw, że nie wypłacą pieniędzy lub się będą spóźniać. Ze szkoleniami jest tak jak chcesz iść na egzamin sep lub inny to nie ma problemu tylko musisz podpisać lojalkę, że jak odejdziesz w przeciągu 24 miesięcy to musisz zwrócić koszty szkolenia czyli tak jak we wszystkich firmach w jakich pracowałem.

Pracownik

Dobra firma, zarobki kształtują się na średnim poziomie nie ma szału ani tragedii. Co ważne są wypłacalni. Potwierdzam to co napisał "stanowisko serwisant" praca bardzo lekka jak ktoś ma chęci to może pracować po 12h. Im więcej godzin tym większe pieniądze sprawa prosta. Po pracy można się odświeżyć pod prysznicem :) takich bajerów to ja jeszcze nie widziałem w żadnej firmie.

Nowy

Firma ok wypłacana co ważne. Zarobki na poziomie 15 zł wiec nie ma tragedii.

stanowisko serwisant

Bardzo fajna firma współpracuje z nimi od ponad 7 miesięcy na własnej działalności. W branży ogólnobudowlanej pracuję ponad 10 lat i jest to najlepszy pracodawca. Atuty: - regularne wypłaty - lekka praca w porównaniu z wykończeniówką, budowlanką, pracą na akord - nie ma problemu z zaliczkami na poczet wypłaty - jeśli potrzebny jest dzień wolny nie ma problemu - wolne weekendy chyba, że jest dyżur lub dużo prac - auta firmowe z klimą - płacą za czas dojazdu na miejsce pracy np. do Białegostoku, Torunia Wady: - godziny pracy nie regularne zaczyna się o 7.00 kończy po około 8-12 godzinach ale idzie się przyzwyczaić

takiktoś

Pracowałem w tej firmie ponad 3 lata wynagrodzenia może nie są super wysokie ale zawsze na czas 10 i chyba to się liczy, specyfika pracy serwisanta jest jaka jest działało się tam jak w pogotowiu telefon i wyjazd do roboty. Zrezygnowałem z roboty z powodu wyjazdu za granicę. Co do umowy to nie maiłem żadnego problemu 3 miesiące pracowałem na śmieciowej potem umowę o pracę dostałem. Co ciekawe nie ma problemu z zaliczkami na poczet wypłaty, mają nawet fundusz pożyczkowy nie oprocentowany. Jak się robi dobrze to kierownictwo się nie czepia. Kierownik jak to kierownik trochę pokrzyczy ale tak to dobry chłop. Podczas mojej pracy wszyscy którzy zostali zwolnieni z roboty na to zasłużyli bo nikt ze starej kadry nie chciał z nimi robić bo się obijali ( kierownictwo zawsze pytało się nas co myślimy o nowym i czy chcemy z nim robić w parze )

on

Czy warto podjąć prace w tej firmie ? Jakie są opinie ?

york

Nie polecam. Poniosłem straty materjalne i nie wypłacili pensji.

Trafic
@ZR 21.04.2017 09:56

To może nie słyszałeś ale to jest prawda że niektórym zalegają nawet od sierpnia a jest koniec października. Może za mało interesujesz się co się w firmie dzieje.Ty dostałeś to co obchodzą Cię inni.

Pracownik
@Trafic 29.10.2017 08:24

Nareszcie ktoś napisał prawdę o firmie.Bo to prawda że zalegają z płatnościami i to długo. Pan prezes pięknie pisze jak pomaga pracownikom ale to kompletne bzdury.Jakby płacił pieniądze na czas nie musiałby pomagać. Ale w naszym kraju już tak jest ze nie ma kary na oszustów. Do czasu.

Zostaw opinię o Best Groups Korowaj - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Best Groups Korowaj