PRS "WSCHÓD" S.A.

Lublin

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 186 ocen.

PRS "WSCHÓD" S.A.
2 186 6 1

Opinie o PRS "WSCHÓD" S.A.

Patrycja

@Anatol P., firma PRS "WSCHÓD" w jakiś sposób argumentowała te zmniejszenie zarobków swoim pracownikom? Czy były to duże zmniejszenia wynagrodzenia? Jak myślisz jest to chwilowa sytuacja związana z jakimiś szczególnymi wydarzeniami? Czy może są zupełnie inne powody tego stanu rzeczy? Zachęcam do przedstawienia szczegółowo tej kwestii pracy.

You fuck
@Patrycja 19.07.2018 07:50

Są metry jest kasa niema metrów niema kasy ale zbliża się październik listopad grudzień i kasy brak

Patrycja
@You fuck 31.10.2018 21:07

W okresie zimowym nie ma pracy w firmie PRS "WSCHÓD" S.A. ? Co w takim przypadku z pracownikami? Wysyłani są na bezpłatny urlop wypoczynkowy, czy może firma w inny sposób rozwiązuje takie sytuacje?

lala
@Patrycja 19.07.2018 07:50

Pamietajcie, ze pracodawca nie moze wyslac na urlop bezplatny. Urlop bezplatny jest udzielany tylko na pisemny wniosek pracownika, nie dajcie sie robic w konia.

Patrycja
@lala 04.11.2018 09:48

Zbliża się połowa listopada ciekawi mnie, czy obecnie pracownicy firmy PRS "WSCHÓD" normalnie pracują? @You fu** możesz napisać, jak to obecnie wygląda? Mimo że zbliża się zima, to warunki pogodowe w ciągu dnia są sprzyjające, więc ciekawi mnie, jaką decyzję podjęła firma o ewentualnej dalszej pracy pracowników. Przedstaw, proszę, co wiesz na ten temat.

Anatol P.

Ciekawa jest obecna polityka kadrowa firmy. Zmniejszają zarobki najlepszym ludziom, którym niedawno obiecywali złote góry... ludzie odejdą szybko... To samo odnośnie dozoru: paru już odeszło, kolejni się szykują. Wcale mnie to nie dziwi, Dopóty, dopóki wielki pan wice w czerwonych ni to kowbojkach ni to lakierkach będzie się uważał za wielkiego menadżera to nic z tego nie będzie . A szkoda.

ciekawski?
@Anatol P. 18.07.2018 16:23

a kto dokładnie odszedł i dokąd kolego z wiadomej firmy?

You fuck
@Anatol P. 18.07.2018 16:23

Poszła załoga i nikt tego nie zatrzyma samymi obiecankami ludzie mają rodziny i niema ja ochoty któryś raz żedu słuchać bajek o chodnikach na parę lat

WTF

Jak sytuacja na chwilę obecną jest w prs?

You fuck
@WTF 31.10.2018 18:55

Lipa ludzie się zwalnaja

Patrycja

@Prsiak, rozumiem jednak w dni, które przedstawiłaś ilu godzinny czas pracy obowiązuje? Pracownicy pracują po 8, 10 a może 12 godzin w ciągu dnia? Czy znasz takie osoby, które korzystają z możliwości ciągłej pracy, aby otrzymać lepsze wynagrodzenie? Zachęcam do dalszej dyskusji na temat warunków pracy w firmie PRS "WSCHÓD".

Patrycja

@Prsiak, trudno uwierzyć, aby rzeczywiście był stosowany taki czas pracy, jeżeli chodzi o pracę w firmie PRS "WSCHÓD". Rozumiem, że praca może być ciężka i sprawiać, że pracownik, który jest zatrudniony w tym miejscu czuje się, jakby pracował tam cały czas, jednak, proszę, napisz, jak realnie wygląda czas pracy pracownika, który jest zatrudniony w firmie PRS "WSCHÓD".

Prsiak
@Patrycja 14.08.2018 09:07

Praca na pełen etat + soboty i niedziele i święta dodatkowa dla ludzi którzy chcą jeszcze dorobić. Czyli można robić cały czas.

Patrycja

@młody, a możesz odpowiedzieć mi na pytanie, czy firma preferuje zatrudnienie pracowników sezonowych? Np. tylko na sezon wakacyjny? Czy raczej w firmie PRS "WSCHÓD" mogą pracować tylko osoby, które chcą pracować na podstawie pełnego etatu?

Prsiak
@Patrycja 07.08.2018 11:58

Praca sezonowa w górnictwie?????tu się ryje 24h na dobę i 365 w roku

Patrycja

@młody, co wpływa na tak częstą rekrutację do pracy w firmie PRS "WSCHÓD"? Napisałeś, że przyjęcia są co miesiąc, więc należy twierdzić, iż w firmie często dochodzi do zmian w kadrze pracowniczej. Wiesz może, czym spowodowane są tak częste rotacje?

młody
@Patrycja 31.07.2018 09:50

tak częste przyjęcia są w każdej firmie i w każdej jest duże zapotrzebowanie na pracowników bo jest dużo roboty, poza tym nie każdy nadaje się do specyficznej pracy na dole

Patrycja

Przeglądam obecnie oficjalną stronę internetową firmy PRS "WSCHÓD" i nie widzę, żadnych nowych ofert odnośnie pracy w tej firmie. Ktoś z Was słyszał o obecnych naborach do pracy u tego pracodawcy? Podzielcie się, proszę, swoją wiedzą w tym temacie.

młody
@Patrycja 25.07.2018 08:49

przyjęcia są co miesiąc, podania trzeba składać albo w firmie albo na oddziałach

Patrycja

@f17, wspomniałeś o możliwościach otrzymania lepszego stanowiska przez osoby z kwalifikacjami technika górnika poprzez poszerzenie kwalifikacji. Jak ocenisz ogólne możliwości otrzymania lepszych stanowisk w firmie PRS "WSCHÓD"? Pracodawca jasno określa warunki zatrudnienia wraz z ewentualnymi awansami w firmie? Przedstaw, proszę, jak wygląda ten aspekt pracy.

Patrycja

Proszę Was o powrót do prowadzenia merytorycznej dyskusji o PRS "WSCHÓD" S.A. jako pracodawcy. Zachęcam do zamieszczenia w tym wątku kilku słów na temat aktualnych warunków zatrudnienia, atmosfery i ofert pracy w tej firmie. Takie informacje będą ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem współpracy z PRS "WSCHÓD" S.A.

f17
@Patrycja 23.02.2018 19:43

Nie mam na co narzekać. Warunki są b. dobre. Kasa dobra i na czas.

anonymous

forum carbonu masz gdzie indziej trollu

Nicolas comic
@f17 24.02.2018 11:23

Chyba dla prezesów jest ta kasa pan L i pan T cały czas tylko co s zmieniają a główny prezes nawet nie chce się spotkać z pracownikami wiecznie to niema i cały czas mówią że jacy to oni są dobro duszni dali 300 co miesiac a zabtali 600 w tamtym tygodniu na nasz3j zmianie byl kierownik robót pan L. I powiedział że nawet jak więcej będziemy robić to i tak więcej nie zapłacą bąda złodzieji w sumie zarabiamy lepej niz w rg Liber płaci lepiej o około 500 zlotych Carbon też nawet driling lepiej płaci

anonymous
@Nicolas comic 10.04.2018 08:50

oj chyba za mało carbon ci zapłacił bo piszesz jak po pijaku....

Nicolas comic
@anonymous 10.04.2018 17:19

Tak za mało zapłacił ale prs a Ty pewnie jesteś jednym z tych lizusow prezesa T. i poganiacza L. W sumie jest już czerwiec a Carbon przyjmuje i płaci o wiele lepiej

Yugo
@Nicolas comic 01.06.2018 15:58

Jak Carbon płaci o wiele lepiej to ja jestem wróżka zebuszka :)

Byly

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/przed-smiercia-w-kopalni-chcial-przynajmniej-zobaczyc-slonce/w1tnz50

FNATF

A jak tam sztygar D.?

Patrycja

@@f17, mógłbyś rozwinąć skrót OUG? Są osoby, które na pewno chętnie dowiedzą się co on oznacza. Jak ocenisz poziom kursów organizowanych przez PRS "WSCHÓD" S.A.? Jaka jest ich częstotliwość w tej firmie? Proszę Cię o kilka słów na ten temat.

FNAF
@Patrycja 08.05.2018 13:43

Okręgowy Urząd Górniczy

f17
@Patrycja 08.05.2018 13:43

Każdy pracownik fizyczny mający technika górnika może w swoim zakresie zrobić zatwierdzenia w OUG i starać się na stanowisko sztygara zmianowego. Co za tym idzie: odpowiedzialność, sumienność , współpraca z ludźmi i lepsze pieniądze.

Karol

I co w końcu z marcem??

Nie wiem

Za miesiac marzec premie byly juz wyplacone?

FNAF
@Nie wiem 15.04.2018 11:22

Nie

Yaro

O chowają Was i ZOBACZYCIE

Patrycja

@f17, jesteś zadowolony z pracy w PRS "WSCHÓD" S.A. Napisałeś, że warunki proponowane przez tego pracodawcę są w Twojej ocenie satysfakcjonujące. W jaki natomiast sposób dba on o Twój rozwój? Czy zapewnia Ci szkolenia podnoszące kwalifikacje, które w późniejszym czasie mogą umożliwić Ci awans? Taka informacja może okazać się ważna dla osób planujących złożenie CV do tej firmy.

FNAF
@Patrycja 17.03.2018 19:58

Żadnych kursów nie robią.

młody
@FNAF 18.03.2018 19:52

chyba tylko tobie, bo tam nie pracujesz ...

FNAF
@młody 19.03.2018 19:11

Pracowałem i wiem.

FNAF

Nigdy niepracowałem w carbonie. TROLU

FNAF

Trolu

@f17
@Patrycja 17.03.2018 19:58

Tak, są kursy jak w każdej firmie. Możliwość awansu wyżej jest, bo są braki w dozorze. Ale trzeba się się wszystkiego wyuczyć i zdać egzamin w OUG.

Patrycja

Wasze wpisy na tym forum poświęconym PRS "WSCHÓD" S.A. jako pracodawcy nie spełniają jego założenia. Są niemerytoryczne, przez co wątek ten nie jest rzetelnym źródłem informacji o tej firmie dla osób, które zastanawiają się nad aplikowaniem do niej. Proszę Was w związku z tym o rozpoczęcie prowadzenia merytorycznej dyskusji na tym forum z uwzględnieniem przestrzegania jego regulaminu.

anonymous

Zauważalna stała się wszechobecna aktywność trolli internetowych z carbonu... Zmykajcie

Zachod

Kobud padł a za nim pójdzie reszta jak tak dalej pójdzie. Tam była padaka i widzę że tu nie lepiej. Widzę że piszą tu coś o Carbonie a ale jak wszedłem na forum Carbonu to też są różne opinie. W każdym razie zmykam z prs wschód gdzieś na zachód. Bo tutaj warunki pracy dosłownie jak na wschodzie.

mnich
@Zachod 13.03.2018 08:18

w prs zrobilo sie dziadostwo, po marcowej wyplacie zmykamy z kolegami do carbonu

Szczery
@mnich 13.03.2018 09:57

Przecież jesteś z carbonu..... ????

Knur

Z miesiąca na miesiąc ucieli 600 zł za większe raporty jak miesiąc wczesniej miało byc lepiej i zapewnienia nadsztygara ze mniej nie zarobicie ???? po 7 latach mam dość czara goryczy sie przelała

jacek
@Knur 11.03.2018 09:43

U mnie to samo, - 700 z wypłaty. To jest popierdółka a nie firma. Kasa zabrana, rękawiece - 2 pary na miesiąc... Jestem ciekaw czy prezes S. wie co sie wyrabia w tej firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

4/VII

Ile dni w pracy i gdzie byłeś? Bo może się okaże że oczekujesz wypłaty równej przodkowi za 14-15 dni pracy a reszta l4..

FNAF

Stary powinien iść na rentę.

JARKO

WITAM JAK Z TĄ PRACA W PRS SĄ OGŁOSZENIA

FNAF
@JARKO 01.03.2018 11:59

Ja podziekowalem im za wspolprace i za te "nagonki" na lampowni.

anonim

(usunięte przez administratora)

krzycho

chyba nie to jest tematem tego forum trolle z carbonu, a swoją drogą chyba naprawdę się boicie

f17
@krzycho 14.02.2018 05:43

Desperatowi wszystko jedno, jeszcze parę miesięcy i przyjdzie bidulek o pracę prosić...

FNAF

Tak,ale ciebie Na kase

Prs

Czas wypłat się zbliża. Jeśli znowu mnie oszukują i nie wyrownaja to uciekam stąd tam gdzie pieprz rośnie

anonymous
@Prs 06.02.2018 08:20

zawsze możesz iść do carbonu...

komunikat

Witam, ja zakładam sprawę firmie Kobud.S.A. Każdy kto jeszcze tego nie zrobił a chce zrobić to polecam przyłączyć się. Dotyczy też wkładu do kasy. Lublin spokojna 17/12. Tel. 793-616-181. Im więcej tym lepiej, nie ważne jakie stanowisko się zajmowało. Pozdrawiam.

FNATF

Słyszał ktoś coś o (usunięte przez administratora)..? Podobno stracili stołki. Może ktoś to potwierdzić, chodzi o pewne i wiecej info.

anonymous
@FNATF 31.01.2018 13:24

podbijam

obcy

rgb jest lepsza alternatywa

Taktak
@obcy 27.01.2018 06:48

Co Ty? W Carbonie teraz jest najlepiej.

anonymous
@Taktak 29.01.2018 22:20

wypad trollu carbonowy. Wiem ,że macie płacone za komentarze ale już nie przesadzaj

obcy

szkoda kupli z prs ale tam kasa tylko u grubego sie zgadza. a biali to wynalazki ze szok

FNATF

Ciekawe czy prezes dotrzyma slowa z tymi miesiecznymi "dodatkami" za 100% bycie w pracy. Tez bylem w takiej sytuacji w ś.p.kobudzie ze na kneflu zarabialo sie niecale 2000.

MarnieJest
@FNATF 15.01.2018 17:48

Niestety nie jest tak jak mówił szefuncio Zrobili mnie w konia i co zrobię mam rodzinę na utrzymaniu i póki nie znajdę czegoś to tu siedzę

FNATF
@MarnieJest 16.01.2018 06:49

Kazdy z nas ma kogos na utrzymaniu

Zostaw opinię o PRS "WSCHÓD" S.A. - Lublin

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PRS "WSCHÓD" S.A.