KL-SYSTEM Sp. z o. o.

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o KL-SYSTEM Sp. z o. o.

Opinie o KL-SYSTEM Sp. z o. o. Poznań

Nie przegap nowości o KL-SYSTEM Sp. z o. o.!

Skiniu

15.06.2015 15:31

Ja jadę z Mazur
    Seba

15.06.2015 15:02

Ja jadę z Olsztyna
    Grzegorz

15.06.2015 13:42

Jedzie ktoś do Neumünster do sortowania z okolic Łodzi mam być w poniedziałek 22.06
    ddddddd

17.06.2015 12:03

jedziesz swoim autem? skad jestes?
    zawodowiec

14.06.2015 18:12

matt jakie chcesz informacje ? praca na 2zmiany, od 12-20;45 i od 24-6;45 zapier.dol konkretny (wez sobie drugi kregoslup) odliczajac chate, wyplata jakies 1000-1100 na reke. jak masz auto to beda ci zwracac 30centow za km do pracy, jak nie to bedziesz jezdzil busem firmowym. do pracy roznie bo rozne lokalizacje sa zakwaterowac od 5-10km w jedna strone. do lodowki duzo zarcia nie bierz bo sa naprawde male i na kilka osob. i rada- nie spoulchwalaj sie z polaczkami, przekonasz sie. przyjezdzasz do pracy a nie szukac przyjazni. pzdr
    matt

13.06.2015 11:02

Jade rowniez z kolegą na 22.06. Moglby ktos sie wypowiedziec na temat warunkow tam?
    Oferty Pracy

13.06.2015 10:37

Specjalista / Konsultant ds. Rekrutacji – z j.niemieckim KS Personal Service 2015-05-26 Żródło: Gowork.pl Poznań (wielkopolskie) KS Personal Service – jesteśmy firmą z wieloletnim doświadczeniem w prowadzeniu projektów rekrutacyjnych (cert. Agencji Zatrudnienia nr 6621). Współpracujemy ściśle z rzetelnymi i sprawdzonymi partnerami, poszukującymi wykwalifikowanego personelu technicznego. Nasz profesjonalizm potwierdzają setki osób, które z naszą pomocą znalazły pewne zatrudnienie na terenie Niemiec, Holandii
    mati33

13.06.2015 10:37

hej ja jade na paczki napisz mi gdzie jedziesz i rozumiem ze do firmy Dhl??
    piasek

12.06.2015 19:10

jedzie ktoś do Niemiec koło hamburga do Dhl ?? w ndz lub poniedziałek pisać na gg 13998874
    Norbert

12.06.2015 18:07

Paczki- jadę z kolega 22 czerwca :)
    ddddd

12.06.2015 12:16

Witam. Jedzie ktoś na 22 czerwca na paczki?
    pawelll1991

15.06.2015 15:45

Witam właśnie dzisiaj do mnie dzwonili i mi proponowali tą ofertę

02.06.2015 19:13

mati33

13.06.2015 10:27

WItam chodzi mi o prace w Neumünster w dhl sortownia niby zalapalem sie tam pani do mnie dzwonila powiedzcie mi czy jest to sciema czy mozna zarobic normalne pieniadze jak tam z mieszkaniami itp?
    FooFighter

18.05.2015 22:11

KS Service pelni funkcje naganiaczy, tak jak wspomnial kolega wyzej. Natomiast firma PHH z Hamburga, ktora przejmuje pracownikow na miejscu nie wywiazuje sie z warunkow umowy o prace, w ktorej w paragrafie o wynagrodzeniu pisze, ze wyplata wplywac ma NAJPOZNIEJ do 15 dnia kazdego miesiaca. Co lepsze, ja wraz z ekipa na mieszkaniu jestesmy tutaj "weteranami" pracujacymi od 28 marca. Osoby nowe, dostaly juz zaktualizowana umowe, z jedna roznica: na wyplate nalezy czekac 12 dni bankowych. Przedstawiciel firmy PHH asekurowal sie , zze to wina dni swiatecznych w maju (14 maj), nie mniej wyplaty mogly a nawet powinny byc realizowane wczesniej! Dochodzi do takic kuriozalnych sytuacji, ze ludziom brakuje pieniedzy i z tego powodu dziwnym trafem ginie jedzenie na stołowce... STANOWCZO NIE POLECAM wspolpracy z firma PHH Hamburg. Mozliwe, ze Ks Service prowadzi rekrutacje do innych, lepszych ofert natomiast praca na magazynie w Neumunster to jedna wielka szkoła przetrwania.
    mewa

13.05.2015 13:57

jak na tym miesie w beutzen

01.05.2015 20:07

Podobno po 2 tyg przepracowanych,miala byc opcja zaliczek.... Czy taka opcja zaistaniala u niemieckiego biura?
    hieronim

01.05.2015 14:04

Kolego Yeezus bo "ciagniemy jeden wózek" tu w NMS , jeżeli pracujesz caly miesiac na nockach a macie 25% dodatku nocnego to proste liczenie wychodzi ( nie bede walil wzorami) 25% z pesji za caly miesiac to jest ta zasadnicza rózniaca. ok 270 € pi razy drzwi. Zweryfikujemy to przy wypłacie w maju pozdro
    Yeezus

01.05.2015 00:05

Rekrutacja pracownikow ciagle trwa, widac to po aktualizowanym ogloszeniu przez KS Service. Nic dziwnego, skoro co tydzien ktos odpada, bo nie potrafi zmotywowac sie do pracy. Szkoda tylko, ze nadal wprowadzaja ludzi w blad nie mowiac o platnym zakwaterowaniu 5 euro/doba. Ale to przeciez drobny szczegol... Jesli chodzi o wyplate. Wiecej bedzie mozna powiedziec do 15 maja, kiedy wplyna pieniadze za kwiecien. Niby jestem w nieco lepszj sytuacji, bowiem pracuje na nockach (pracuje sie mniej, bo od 0.00 do 6.45 - w tym 45 min przerwy). Roznice pomiedzy wyplatami na pewno sie pojawia, ale watpie by byly to roznice rzedu kilkuset euro jak pisze kolega Hieronim wyzej.

30.04.2015 11:42

Rozmawiajac z kobieta z KS przez telefon,zaczalem rozwijac temat forum..... Nie miala za duzych argumentow,aby sprostowac sytuacje jaka jest na miejscu!! Nie zaprzeczyla temu co jest napisane i przepraszala za niemca (usunięte przez administratora) o ktorym mowa bedcaym na hali. Przynajmniej szczera byla i za to wielki plus:)

30.04.2015 11:35

Mam wiec zapytanie...? Jaka Wam wyszla pensja,skoro jest ok?? W tym tyg dzwonili do mnie,zeby jechac na 2 ture do DHL,ale dac sie pomiatac u Gestapowca za 5 euro za godzine to odstraszajace..... W PL tez nie ma tragedii,bo praca jest i idzie te 3 tys zarobic,bedac w domu u siebie:)
    jasiu

28.04.2015 12:14

mi sie dobrze pracuje, nie powiem, praca ciezka bo mamy normy, ale ja sie ciesze ze robota w ogole jest i wcale nie sa takie zle warunki. te pieniadze to i przywioze zonie do domu, no ale zwolnili kilka osób, albo ktos pił albo sie obijal, przeciez tu siedzi juz ze 40-50 osob miesiac i nadal pracujemy. na poczatku nie bylo internetu w jakims mieszkaniu, w innym pralki,ale chlopaki juz chyba maja, bo nic nie slyszalem wiecej. tego niemca to juz nawet nie widac, to i na hali sie inaczej pracuje.
    artur

25.04.2015 12:11

To inna oferta pracy
    zdziwiona

24.04.2015 09:53

Witam,Dziś dostałam oferte na pakowanie mięsa,czy to co opisujecie dotyczy pracy przy mięsie.Przenoszenie paczek 60kg.Pytam bo juz wcześniej pracowałam na tym stanowisku i żadnego dzwigania nie było.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KL-SYSTEM Sp. z o. o.?

Kontakt - KL-SYSTEM Sp. z o. o.

Szydłowska 14a 60-651 Poznań

Branża główna: Praca tymczasowa
    Ryszard

22.04.2015 14:22

DHLowiec kto kazał Tobie napisać taką pozytywną opinie? Może kordynator albo to p.Jarek? :)praca nie była zła ale skoro tasma pusta,druga pusta to co mam robic? patrzeć sie w sufit i czekac? pomagalem innym,chodzilem na lewo pomoc,na prawo i co? Stwierdzili,ze za słabo pracuje haha.. Może 800 Niemiec przerzuca ale nasza norma mimo wszystko nie byla wyrabiana a to ciekawe.. Pracowalem w PL tez w DHL i są cięższe paczki a Ty slepo widze wierzysz,ze max 30kg :) mądre myslenie..kazda firma bierze co daje klient i nawet do 60kg ;) koloruj dalej.. Koleś co przyjechał na projekt wypił 2 piwka po podrozy bo prace miał zacząc za 2dni to faktycznie pijak z niego ;) nie wiesz - nie pisz dzbanie. Ja wiem,że wiecej wyjechało bo niektórzy po 1-2 dniach wyrwali jak zobaczyli takie syf a reszta kruszyła się + kilka osob przed swietami oddelegowali do domu.. Najlepsze są teraz,że firma PHH Hamburg to oszusci. Nie chcą wypłacić pieniedzy osobom,które wrócily do domu. Mozna podziwiać Adama i jego opor,ze zalatwil wam pralki i umowy na czas bo sami narzekaliscie a nic nie robiliscie. Z tego co słyszałem to Adam chce odzyskac pieniadze od PHH bo wała chca z ludzmi zrobić. KS Personal spoko ale PHH Hamburg jedno wielki dno!
    arczi

10.04.2015 12:28

Marcin dobrze wiedzieć, ale akurat tutaj dyskutujemy o pracy w Niemczech.

10.04.2015 10:15

K.. wa to nie blog nie opisujcie dzień po dniu perypetii z firmą, z doświa8vdczenia wiem że do Holandii ściagają najgorsze odpady, które umieją tylko układać pomidory na kanapkach za to z lubością oddają się lolkom i amstelowi za 50 centów
    pawel7575

14.06.2015 18:57

Witam. Próbuję załatwić pracę właśnie na sortowni DHL w okolicach Hamburga przez KS PERSONEL SERVICE. Mógłbyś mi kolego tak uczciwie napisać coś o tej pracy i tej agencji? Z góry dzięki.
    DHL-owiec

08.04.2015 11:17

Wesoło się czyta te bzdury które wypisujecie. Z moich informacji to 66 osób przyjechało na projekt, 54 zostały, zwolniono te osoby które uważały że przyjechały na urlop a nie do pracy...nie wspomnę że kogoś wywalili jeszcze przed podjęciem pracy bo musiał pochlać i przyjść na pierwsze spotkanie z PHH na bani, ale 25-ciu pisze już pozew zbiorowy po kilku dniach pracy. Wykon poniżej 200 sztuk na godzinę, gdzie niemcy przerzucają 800 na godzinę to dopiero kpina. Paczki do 60kg? Gdzieś ty człowieku był? Do sprawdzenia na stronie DHL-u że paczka może mieć maksymalnie 31,5kg... Rzeczy które zamawia się głownie przez internet to faktycznie mogą mieć taka wagę, ostatnio zamówiłem sobie buty do nurkowania o wadze 55kg : ) Jak się komuś nie podoba to niech siedzi w domu, ja wole pracować za ok. 1000 EUR aniżeli za 1200 PLN minus mieszkanie, chyba że mieszkasz u mamusi która cie sponsoruje. To już mój trzeci projekt na którym jestem w niemczech, pierwszy z KS-em i z doświadczenia wiem że takie szybkie projekty nie funkcjonują na 100% od razu ale niech może sobie każdy załatwi mieszkania w kilka dni dla ok. 70-ciu osób, bo chyba tyle było planowane i ogarnie to w taki spośob żeby wszyscy byli zadowoleni. Praca jak praca, jak się chce to się pracuje, magazyn to nie praca za biurkiem. Mi jak na razie pasuje. Zobaczymy jak wypłaty, potem zadecyduję co dalej. Pozdrawiam tych którym się chce.
    jasiu

03.04.2015 22:06

zwolnili kolejne osoby.. kpina! Typowa nagananie pracownikow i zarabianie na NICH! Zwolnili 4-5 osob a podobno kolejne maja przyjechac na ich miejsce haha.. 10 osoby podobno na liscie u szefa firmy PHH Hamburg do odstrzału bo za słabo robią.. Ciekawe,ze norm nie wyrabiamy jak latamy jak psy z jezorem. Niemcy sie smieja i tempo żółwia a my biegamy dosłownie. Plecy bolą po 8h pracy od tych paczek. Jak nie wypłaca pieniedzy za przepracowane dni zwolnionym osobom to już 25osob szykuje sie na pozew zbiorowy. Filmy,zdjecia,nagrane jest wszystko wiec firmie KS Personal oraz PHH Hamburg radze się zastanowic bo pozew to kwestia czasu a kary są BARDZO WYSOKIE! Nie wspomne,ze zwiazki zawodowe w Neumunster tez swoje sie dowiedzialy od pewnej miłej osoby :)
    arczi

02.04.2015 14:42

A gdzie miałeś wyjechać, na sortownie?
    schapany na robote

02.04.2015 09:53

No właśnie. Miałem tam wczoraj wyjechać ale jednak z uwagi na jakiś rzekomy wypadek wstrzymali wyjazdy do świąt.
    ja

01.04.2015 09:28

witam słyszałem o wypadku tam wie ktoś coś więcej???
    oszukany

30.03.2015 21:59

przestrzegam wszystkich przed tą pracą , ciężka na miare moich możliwości fizycznych , co słabszy to zaliczył lekarza , bo o szpitalu zapomnieć można, zero warunków bytowych co w obietnicy, akord u nich nazwano to norma 800 paczek na 1 godz. niektóre ważą nawet 60 kg. poszukajcie szegoś lepszego. Koordynatorka to wyrafinowana kobieta
    bolek

30.03.2015 16:05

......wychodzi prawda na jaw ...ja zrezygnowałem w dniu wyjazdu ...przeczucie , prawda jest taka że trzeba nauczyć się języka stawka dzienna rośnie wtedy nawet do 2o-25 e/h w zalezniści od zawodu itp , oto lektura do poczytania http://www.gogojewicz.pl/index.php/prawo-rodzinne/28-agencja-pracy-tymczasowej-w-swietle-przepisow-o-wysylaniu-pracownikow-tymczasowych-do-pracy powyższy link dotyczy Polskich Agencji Pracy oraz Prawo pracy w Niemczech dla np. polaka http://www.finanzamt.pl polecam i pozdrawiam , zabieram sie do Sprechen Deutche , pozdrawiam
    Adrian

29.03.2015 18:38

To ile osób wróciło z powrotem do Polski?
    emil

29.03.2015 00:33

Sam jestes leszcz kapciu.. wypad jak nie masz nic ciekawszego do napisania. Wpadnij do pracy to sie przekonasz,ze jest tak jak opisane. Madry polaczek po kablach jak siedzi w cieplym ku..r.w.idolku.
    franas zna was

29.03.2015 00:03

nie robcie trzody,leszcze zawsze narzekaja ;p

28.03.2015 13:31

Chłopy (usunięte przez administratora) stamtąd miejcie honor

27.03.2015 12:25

W okresie paru dni wyjdzie prawda.... Zawsze sa plusy i minusy:) Kazde biuro kroi ludzi! Bylem w Holandii w zieleni i mialem nie cale 7euro na godzine. Potem wyszlo na jaw,ze biuro ma za nas 30euro na godzine:):)
    kalix

27.03.2015 11:30

A ja tam śledzę sytuację, bo chętnie bym na ten drugi magazyn wyjechał. Tak naprawdę to opinie będą w przyszłym tygodniu jakieś. Po pierwszym dniu to raczej trudno cokolwiek ocenić.
    adam

27.03.2015 11:08

Sam zastanawiałem sie nad tym wyjazdem lecz zrezygnowałem. Co do warunków pracy, a czego mozna było sie spodziewac. To nie była jakas lepsza oferta pracy (zawód,język itd) tylko potrzebowali wołów roboczych.

27.03.2015 09:17

Jak brat tam jest,to czemu jeszcze sam nic nie napisal tutaj? Mowili,ze bedzie na mieszkaniach internet w co mi sie nie chcialo wierzyc.......

27.03.2015 09:14

Jak brat tam jest,to czemu jeszcze sam nic nie napisal jeszcze na forum?
    idol

27.03.2015 07:59

Nie jedźcie tam, mój brat jest tam w tej chwili, mówi, ze jest niesamowity wyzysk, zapierdzielają jak nie wiem co, a był to pierwszy dzień sortowanie/układanie paczek coś około 1 tys na minutę... Śmiech na sali ;/ A szef Niemiec wyzywa.... porażka

Zostaw merytoryczną opinię o KL-SYSTEM Sp. z o. o.