Czytałam opinie zanim zdecydowałam się na rozpoczęcie pracy ... długo się zastanawiałam czy dobrze robię, bo naprawdę miałam w czym wybierać. Każdy z nas szukając pracy kieruje się innymi wartościami, ma inne oczekiwania i ze swojej perspektywy ocenia potencjalnego pracodawcę. Mimo tego, że nigdy nie wierzyłam opiniom czy treściom zamieszczanym na różnych forach to co tu przeczytałam zasiało we mnie ziarnko niepewności. Dopiero dzień przed podpisywaniem umowy uświadomiłam sobie, że ludzie chętniej wypowiadają się o tym co jest złe jak to inni pracownicy, przedsiębiorcy są winni naszemu 'losowi' a nikt nie pochwali z własnej woli. Zaryzykowałam. Obecnie nie żałuję decyzji. Owszem jest to firma jak każda inna, w której każdy pracownik jest inny, każdy patrzy na panujące warunki ze swojej perspektywy. Uważam, że jest to miejsce gdzie zarówno można ciągle podnosić swoje kwalifikacje, można mieć ogromny wpływ na produkt jak i wewnętrzną organizację pracy, ale znajdzie się też miejsce dla osób, które w momencie zdobycia pewnego doświadczenia są zadowolone z wykonywanych zadań i wykonują je najlepiej jak potrafią. Szkoda, że na forum nie podpisujecie się imieniem/nazwiskiem a pozostajecie anonimowi... czyżbyście wstydzili się własnego zdania ? Odnosząc się do wcześniejszych opinii: potwierdzam, że jest monitoring jednak zdecydowanie nie służy on do inwigilowania pracowników ... większość firm (małych, mikro, średnich, korporacji) ma zamontowany monitoring ;) Korzystanie z telefonu w godzinach pracy i związana z nią reprymenda, jak najbardziej mogła mieć miejsce ... jeżeli ktoś zamiast pracować bawi się cały dzień telefonem to w wielu firmach nie skończyło by się to jedynie 'reprymendą' , natomiast proszę mi uwierzyć, że jeśli praca jest wykonywana dobrze to zaglądanie co jakiś czas w telefon nie stanowi problemu. Opinia o 'pomiataniu ludźmi' jest wg. mnie wyimaginowana, wszyscy starają się być dla siebie życzliwi i szanować siebie nawzajem ... nie trzeba się od razu przyjaźnić, w stosunkach zawodowych w zupełności wystarczy szacunek i akceptacja. Zachęcam do obserwowania pojawiających się ofert i aplikowania przez osoby dla których praca to nie zwykły obowiązek od pensji do pensji , lecz pasja i możliwość ciągłego rozwoju osobistego ;)