Eureka Group S.A.

Dąbrowa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 176 ocen.

Eureka Group S.A.
2 176 6 1

Opinie o Eureka Group S.A.

anonymous

Czy ktoś z byłych pracowników prowadzi może postępowanie egzekucyjne bądź komornicze wobec Eureka Sp. z o.o. dotyczące niewypłacenia zaległego wynagrodzenia?

Olsztyn
@anonymous 13.09.2018 14:31

Ja będę ogłaszała się do komornika bo już mam wyrok z klauzula wykonalboscu.ale ciekawe czy coś da się odzyskać od tych oszustwo

Uczestnik

Ma ktoś z uczestników może formularz rozliczeniowy wsparcie pomostowe? i był by ją wstanie przesłać.

Czy tak można?

czy jakiś uczestnik projektu został pozwany przez firmę szkoleniową do płatności za kurs który odbył?

Magda

Czy ktoś wie, jak można skontaktować się z tą firmą? Telefon podany na stronie jest wyłączony od dłuższego czasu.

Co z płatnościami?
@Magda 11.06.2018 15:16

czy jakiś uczestnik projektu został pozwany przez firmę szkoleniową do płatności za kurs który odbył?

Olsztyn

Jeden wielki przekręt. Zamiast zwrócić mi pieniądze to je jeszcze ode mnie wyłudzili. Urząd Marszałkowski rozkłada ręce, projektów jak mnie poinformowano mają na prawie 2 lata.

Magda
@Olsztyn 24.05.2018 15:37

W jaki sposób wyłudzili pieniądze? Za co?

Ja
@Magda 25.05.2018 20:23

Wkład własny. Firma szkoleniowa ściga was o zapłatę?

Czak

Jesli ktos ma wiedze prosze napisac dlaczego w kaliszu sa problemy z wyplata dotacji. Wszystko szlo dobrze spotkania, szkolenia, podpisanie umowy a jak przyszlo do wyplaty srodkow to problemy.

Poszkodowana
@Czak 17.04.2018 21:38

Nie chcę straszyć, ale we Wrocławiu Eureka zalega ze wsparciem pomostowym już kilka miesięcy. Urząd robi, co może, ale wydaje się, że firma jest niewypłacalna.

anonymous
@Czak 17.04.2018 21:38

Najlepiej dzwonić do centrali firmy do Zakrzewa.

janek
@Czak 17.04.2018 21:38

dzwon do poznania do pani rzecznik podaje nr 61 626 67 95 lub podaje ci moj nr 508 867 503

a.g
@Czak 17.04.2018 21:38

W Kaliszu już po Eurece , wszystko padło ...do Pani Martyny nie można się dodzwonić ...szkolenia miały odbyć się po świętach później po trzynastym a jeszcze później po siedemnastym kwietnia ...dodzwoniłem się do Pani rzecznik w Poznaniu i powiedziała że dzisiaj będzie kontrola w Kaliszu ...i jutro będę miał informację co dalej ale najśmieszniejsze jest to , że nie ma mojego nazwiska na liście beneficjenta a papiery od miesiąca leżały podpisane ...czyli zaginęły ...to jakaś paranoja ........

Bartek
@Poszkodowana 18.04.2018 10:32

U mnie zakończyli na 4 wypłacie a u was??

Poszkodowana
@a.g 19.04.2018 12:53

Nie radzę brnąć dalej Ja jestem z drugiej tury ..pozakładaliśmy działalnościJa i 30 osób bo dotacja przyznana najpóźniej miała byćdo26 kwietnia okazało się że nic z tego nie będzie bowłaściciel eureki pieniądze z urzędu marszałkowskiego dostał i nam nie przekazał , ogłosił upadłość. Urząd przekierowałnas doinnych firm ostatecznie otrzymaliśmy dotacje ...

Bartek
@Poszkodowana 10.05.2018 19:52

Skąd macie takie informacje że firma ogłosiła upadłość? na Dolnym śląsku już uruchomiona jest procedura i zaległe transze pomostów ki będą wypłacone przez innego benificjenta.

Cyrk

I to jest właśnie Polska. Firma oszukuje swoich pracowników na setki tysięcy złotych parę razy z rzędu. Sprawa nagłośniona w TV, oraz jest prowadzone postępowanie w prokuraturze. Mimo wielu takich akcji dalej jest to samo. Bo najlepiej kraść z Urzędów itd. Jak ktoś z odzieżowego ukradnie bluzke za 60 zlotych to od razu policja itd. A jak 60 tysięcy z dotacji to jest super. Mój kraj taki piękny.

Ja
@Cyrk 04.05.2018 10:02

.... Chyba 600 tys nie 60.

Cyrk
@Ja 05.05.2018 01:12

Dałem przykład nie z całości tylko cząstkowy :)

Natalia
@Ja 05.05.2018 01:12

jakie 600 tys. chyba 6 mln

Bartek

Ktoś coś wie co aktualnie się dzieje w sprawie Eureka?

JA
@Bartek 04.05.2018 21:13

czy firma szkoleniowa może od uczestnika projektu ściągać pieniądze bo eureka nie zapłaciła im? przypomnę, że nie ma umowy firma szkoleniowa - eureka. jest umowa uczestnik - eureka. firma szkoleniowa na druku eureka wyceniła szkoleni, następnie po szkoleniu fakturę wystawiła na eurekę. gdy eureka nie zapłaciła ściga uczestnika o zapłatę. czy uczestnik ma czego się bać?

Poszkodowany

W Konstantynowie Łódzkim było dokładnie to samo w bodajże 2016 roku. "Prężnie rozwijająca się nowa firma z sukcesami" Stanowisko pracy w umowie nie miało nic wspólnego z wykonywaną pracą. W pierwszym miesiącu wypłaty wpłynęły normalnie na konta pracowników, niestety po tym terminie zaczęły się problemy, zwalnianie pracowników aż na końcu likwidacja działu i "bankructwo" Sprawa znalazła się w uwadze z oddziałem znajdującym się w siedlcach, wszyscy zgłosili sprawę do pipu, dochodzenie od 2 lat jest prowadzone i nadal nic nie wskórali. Coraz gorzej z tym krajem, ludzie oszukują na grube pieniądze prostego człowieka by pogrubić swoją kieszeń. Gdzie jest prawo, a przede wszystkim człowieczeństwo tych ludzi ?

Oszukany

Toczy się postępowanie w prokuraturze, ponieważ w mazowieckim nie wypłacili ludziom pieniędzy i wyludzili dofinansowanie z WUPu. Sprawę nagłośnila Interwencja, proponuje się do nich zgłosić może kolejny raz nagłośnienie tej sprawy zakończy bezkarne oszukiwanie ludzi.

Inna firma to Brevio

Firma ma ogromne kłopoty finansowe. Inna firma tego samego właściciela Brevio zwolniła grupowo pracownikowi jeszcze nie wypłaciła im wynagrodzenia za luty i marzec. Proszę zobaczyć opinie na temat tej firmy na tym portalu. Widocznie mają ogromne kłopoty finansowe.

Nick
@Inna firma to Brevio 18.04.2018 15:51

Dokładnie te same praktyki!

Dolny Śląsk

Na Dolnym Śląsku też firma Eureka się nie sprawdziła. W projekcie na założenie biznesu nie wypłaca uczestnikom wsparcia pomostowego, mimo że dostała pieniądze na ten cel z urzędu. Nie ma kontaktu z centralą, telefony wyłączone, lokalne biuro nic nie wie.

Poszkodowana
@Dolny Śląsk 13.02.2018 16:25

Co robi urząd? Nie mogą tego wyegzekwować?

Uczestnik
@Poszkodowana 19.04.2018 08:23

Myślec że trzeba czekać jak to się wszystko potoczy. Pieniądze udzielał Urząd Marszałkowski we Wrocławiu? czy jakaś inna instytucja, może ktoś wie.

Uczestnik
@Uczestnik 19.04.2018 14:48

Rozmawiałem z Panią rzecznik z Poznania i mówiła że na naszym regionie jeszcze nie było zgłaszane (przynajmniej do rzecznika funduszy europejskich na Dolnymśląsku). Ewentualnie sprawę trzeba zgłaszać do Departamentu Funduszy Europejskich na Mazowickiej we Wrocławiu. Ja już wiadomość napisałem do Pani rzecznik, jakby ktoś potrzebował to rfe małpka dolnyslask.pl

Olsztyn
@Uczestnik 20.04.2018 12:40

Zgłoszenie do urzędu z mojego terenu nic nie dało. Urząd zaczął ściągać pieniądze od eureki jednak ich nie przekaże dalej dla uczestników

anonymous

Witam serdecznie, czy ktoś ma jakieś informacje na temat realizacji projektów w Olsztynie ? Firma EUREKA nie wypłaciła mi 60 tys. zł . za zrealizowane szkolenia. Z kim rozmawiać ? Jarek

Ja
@anonymous 06.02.2018 13:21

Został Pan oszukany jak wiele innych instytucji szkoleniowych i osób które brały w nich udział, nie otrzymały zwrotów kosztów dojazdów jakie były zapisane w aneksami. Telefony wyłączone, brak kontaktu z ludźmi werbujacymi do projektu jak i w centrali. Sprawy należy zgłaszać do Urzędu Marszałkowskiego, policji i w sądzie o popełnieniu przestępstwa firmy Eureka.

JAA
@anonymous 06.02.2018 13:21

dla firmy szkoleniowej w której sie szkoliłem także nie wypłacili za odbyty kurs. firma zaczeła ścigać mnie żebym to ja zapłacił za odbyte szkolenie. czy mają rację?

anonymous
@anonymous 06.02.2018 13:21

Witam . Mi też nie zapłacili za szkolenie. Może ktoś coś więcej wie co robić ?

Dorota
@anonymous 06.02.2018 13:21

Czy może ktoś już coś wie na temat projektów w Olsztynie. Mi też nie wyplacil. Co robić ?

oszukana
@anonymous 06.02.2018 13:21

Nie dogadasz się z nikim. Pracowałam tam kilka lat. Wyślij wezwanie do zaplaty i radzę iść do sądu.

uczestnik
@Dorota 06.03.2018 17:05

witam. też jestem z regionu olsztyn. Urząd Marszałkowski już stara się odzyskać od nich pieniądze. Jednak jeśli im się uda, to firmy szkoleniowe na pewno ich nie otrzymają. Mam pytanie do firm szkoleniowych: czy będziecie ściągać pieniądze od osób które szkoliliście?

Asia
@anonymous 06.03.2018 16:45

witam, na dolnym śląsku obecnie wielkie problemy z wypłatą pomostówki i szkolenia razcej sie nie odbywają. Z tego co widzę chyba lepiej w nich nie bede uczestniczyc skoro firmy szkoleniowe chcą od uczestników sciagac pieniadze...Jezeli umowa podpisana jest z Eureka to uczestnik za nic nie zapłaci nie jest stroną w umowie.

kacper
@Asia 09.03.2018 10:18

firma szkoleniowa nic nie może Pani zrobić, a wszelkie zastraszania od firm szkoleniowych zgłaszałbym na Policję

Byly pracownik
@anonymous 06.02.2018 13:21

Eureka nie boi się nawet PIP i prokuratury. Mija już 3 miesiące jak zalegają z wypłaceniem ekwiwalentu.ale nie datuje im sprawa trafi do sądu pracy a potem do komornika.

anonymous
@Byly pracownik 21.03.2018 17:04

zalecam od razu iść do sądu.

Były pracownik
@anonymous 06.02.2018 13:21

Czyli nic nowego. Aż dziwne że ta firma jeszcze funkcjonuje. Już dawno powinni siedzieć za kratkami. Prezes jest nieustraszony i sam dopuszcza się zastraszającym i grozenia byłym pracownikom którym wisi po paredziesiat tysięcy złotych z tytułu wynagrodzenia za pracę. Są wygrane sprawy w sądzie a pseudo spółki niewypłacalne. Ta firma ma ogromne kłopoty.

Uczestnik
@Były pracownik 11.04.2018 15:58

Dokładnie na DŚ nie wypłacają wsparcia pomostowego. Zostały im 2 raty pomostówki no i szkolenie które miało niby być. Ciekawe jak oni to będą chcieli rozliczyć. Wie ktoś czy zgłaszane to było do Urzędu Marszałkowskiego? Co robić z tym fantem.

anonymous
@Ja 12.02.2018 11:08

Dokładnie. To są pieniądze publiczne a nie prywatne tej czy innej firmy Należy zgłaszać do odpowiednich organów ścigania!

Brevio i Eureka to to samo
@Byly pracownik 21.03.2018 17:04

Osoba zarządzająca firma Eureka jak i Brevio nie boi się urzędów. Tydzień temu uciekł przed kontrolą z Pip. Bul na miejscu w firmie i uciekł przed inspektorami! Byli pracownicy zgłosi do Pip skargę bo nie wypłacił im za luty i za marzec.

zainteresowany

Jak skontaktować się z tą firmą??? Wszystkie numery tel. nie aktualne...

jola
@zainteresowany 02.01.2018 15:55

tak dokładnie tosamo jest w kaliszu (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)

Przemek
@jola 16.04.2018 10:16

Mam pytanie czy wy również oczekujecie na pieniądze z dotacji ? Eureka jeszcze nie wypłaciła kwoty?

PS
@jola 16.04.2018 10:16

Czy brala Pani udział w projekcie w kaliszu ?

Ona
@jola 16.04.2018 10:16

W kaliszu tez sa jakies problemy. Ktos wie, czy te dotacje na otwarcie dzialalnosci zostana przelene. Pani Martyna oczywiscie nie odbiera tel.

Mariusz
@zainteresowany 02.01.2018 15:55

We Wrocławiu też biuro zlikwidowane. Widocznie brakuje na czynsz.

anonymous
@zainteresowany 02.01.2018 15:55

Do rekrutacji dzwonic. Pani Marta jeszcze pracuje.

Hotelarz

Uwaga, to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) Właściciele mają też hotele Sułkowski i Vitalia. Okradają managerów i nie wyplacają wynagrodzeń. Prezes to pospolity cwaniak i bandziorek! Hotelarze trzymajcie się z daleka!

anonymous

Nie polecam tej firmy. Brak wypłacalności i kompetencji zarządzania pracownikami i biznesem. Cwaniactwo i buractwo.

anonymous

Ta firma to kompletne dno, poczynając od prezesa i resztę rodzinki po kierowników- brak kompetencji, klasy i pojęcia o zarządzaniu i prowadzeniu biznesu. Poza tym firma ma problemy finansowe. Żałuję, że w ogóle miałam do czynienia z tą firmą - same problemy, cwaniactwo i buractwo.

anonymous

Firma istnienie. Jest fatalnie zarządzana, liczy się dla niej tylko interes firmy - pracownik nic nie znaczy. kierownictwo w firmie jak i prezesie to koledzy - rodzina, więc kombinują jak się da. Nie warto tam aplikować a już tym bardziej pracować.

Ciekawski

Czy ta firma w ogóle jeszcze istnieje?

szurna

@trt zatrudnienie na to stanowisko rzeczywiście może się opłacić. Super, że zapewniona jest podstawa, prowizja i premia, więc można mieć u nich niezłe zarobki.

były pracownik
@szurna 16.12.2015 03:17

o ile wypłacą wynagrodzenie, bo niektórzy musieli dochodzić w należności w sądach...

Piotr M

W jakiej sprawie ?

Aneta

@Piotr M. próbowałeś się w tej sprawie kontaktować z firmą?

Aneta

Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. gorszy sort :)2017-03-24 10:28 rozumiem, że Ty jesteś zadowolony z pracy w firmie. Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z Eureka Technology Park.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nihil Novi

Były i obecny proszę o kontakt.

Aneta

Pracujesz obecnie w firmie Eureka Technology Park? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda sytuacja w firmie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Byly pracownik

O jakim projekcie mowa? Inwestycyjnym?

Franciszek zwany też Jurkiem

Wszystkie powyższe wpisy to wymysł wkurzonego pracownika. Możecie je usunąć - nie musicie. Poziom abstrakcji tychże wpisów jest wprost proporcjonalny do tego co się dzieje naprawdę w Eurece. pozdrawiam ?

anonim

tak właśnie jest jak powyżej.

Tecza

Chyba żadnych ogłoszeń na staż nie widziałem odpowiadając na Twoje pytanie powyżej, ba nawet ofert pracy chyba nie mają

anonim

(usunięte przez administratora)

po

dwa ? hmm ... ile jest spolek w ramach jednej firmy?, ile ich jest? 10, 30 ? moze zrobmy liste spolek jednej firmy Eureki?

Zostaw opinię o Eureka Group S.A. - Dąbrowa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eureka Group S.A.