Opinia dotyczy magazynu we Wrocławiu.
Pracowałem w hurtowni EL12 we Wrocławiu jako magazynier i niestety było to najgorsze miejsce pracy, z jakim miałem do czynienia.
Największym problemem była atmosfera. Gdyby nie kilku świetnych współpracowników z magazynu, Igor, Wojtek i Michał, praca byłaby praktycznie nie do wytrzymania. Komunikacja między działami funkcjonuje bardzo słabo, a odpowiedzialność za błędy spada na magazynierów, niezależnie od tego, kto faktycznie je popełnił. Magazyn jest traktowany jako miejsce, na które najłatwiej przerzucić winę.
Brakowało również wsparcia ze strony przełożonych. Zamiast szukać rozwiązań i pomagać zespołowi, często można było odczuć lekceważące podejście. W moim odczuciu kierownik Marcin sprawiał wrażenie osoby przekonanej o własnej nieomylności i niechętnej do wysłuchania opinii pracowników, co negatywnie wpływało na atmosferę i współpracę.
Odniosłem także wrażenie, że dział handlowy jest traktowany priorytetowo, natomiast praca magazynierów jest niedoceniana, mimo że to od sprawnego działania magazynu zależy realizacja zamówień.
To oczywiście moje osobiste doświadczenie, ale po tej pracy nie zdecydowałbym się ponownie zatrudnić w tej firmie ani polecić jej innym osobom szukającym pracy na stanowisku magazyniera.