LEGRA kRAKOW
2 60 6 1

Opinie o LEGRA kRAKOW

Michał

Ja dobrze wspominam swój epizod z LEGRA, nie miałem problemów z szefostwem, wynagrodzeniem, ani godzinami pracy. Wydaje mi sie, ze wszelkie standardy zostały spełnione, a przynajmniej w tym stopniu, że nie miałem na co narzekać ; )

Edyta
@Michał 02.01.2019 12:30

W pierwszej kolejności chciałabym Ci serdecznie podziękować za ten wpis. W ostatnim czasie niewiele osób dyskutuje o pracodawcy, jakim jest LEGRA kRAKOW, dlatego Twój komentarz jest tak ważny. Myślę, że wiele osób po jego przeczytaniu będzie chciało aplikować do tej firmy. Jak zatem myślisz, czy zatrudniają tam tych, którzy nie mają żadnego doświadczenia w pracy?

Asystentka z NBP
@Michał 02.01.2019 12:30

300 h za 2800 zł , i wszystko w temacie , taki tam jest standard

Edyta
@Asystentka z NBP 08.01.2019 07:51

Przedstawiłaś Nam kwestię wynagrodzenia w LEGRA kRAKOW w bardzo przejrzysty, prosty sposób. Na pewno znajdzie się kilka osób, które zadowoli ta kwota i zechcą aplikować. A czy nowo przyjęte osoby mogą liczyć na jakąś pomoc? Mam tu na myśli udział w jakichś szkoleń wdrażających. Są takie organizowane?

Dominik
@Edyta 11.01.2019 14:36

Edyta .. albo nie czytasz ze zrozumieniem albo jesteś nieco sprawna inaczej

Dodo
@Dominik 11.01.2019 17:01

To jest automat wyszukuje słowa albo i całe fragmenty zdań i generuje pytania prowokujące do wypowiedzi

Edyta

@Marek, pracujesz w firmie LEGRA? Zachęcam Ciebie do dłuższego komentarza ta temat warunków pracy i zatrudnienia u tego pracodawcy. Możesz podzielić się z nami na forum swoim doświadczeniem związanym z tą firmą? Jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzeń?

Dariusz S

Jasiu skoro z Pana Radka taka Piz... A nie kierownik to sam go musisz koniecznie zastąpić prawda jest taka trzeba tylko dogadać się o kasę i jak chcesz robić to robisz i zarabiasz jak jesteś szwędą no to cóż chcesz osiągnąć w życiu praca jest dla twardych ludzi pracowalem tam dwa lata i byłem krajaczem wiem jak tam jest jak nie kombinujesz i pracujesz uczciwie to premia jest ok

Marek
@Dariusz S 22.07.2018 18:55

Własna godność osobista zawsze ma swoją cenę

Edyta

@Dariusz S, czy możesz powiedzieć coś więcej o warunkach pracy w firmie LEGRA? Jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz pakiet świadczeń socjalnych? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kwalifikacje? Z Twojej wypowiedzi wynika, że wynagrodzenie i system premiowy są zadowalające. Jakie jeszcze zalety tego pracodawcy możesz wymienić?

Edyta

@Otaki, nie jestem w żaden sposób związana z firmą, nie zajmuję się też jej wizerunkiem w sieci. Jestem moderatorem forum GoWork.pl i dbam o to, aby panował tu porządek oraz kultura. Nie widzę w tym nic złego. Każda opinia jest mile widziana na forum, jeśli tylko jest napisana w sposób merytoryczny, rzetelny i kulturalny. Wiele jest takich opinii na GoWork.pl, więc wierzę, że da się. Tak jak wspomniałam wyżej z wątku są usuwane wyłącznie komentarze łamiące regulamin - firma nie ma możliwości usuwania samodzielnie niewygodnych dla siebie komentarzy. Czy ktoś z Was pracował w LEGRA kRAKOW i chciałby podzielić się swoją opinią na temat pracy w tym miejscu?

Edyta

@Łukasz, dziękuję za Twoją opinię z zaznaczonymi plusami i minusami pracy w LEGRA kRAKOW - muszę Cię jednak upomnieć, że używanie obraźliwych słów w stosunku do osób trzecich jest niezgodne z naszym regulaminem i fragment Twojej wypowiedzi może zostać usunięty przez administratora (https://www.gowork.pl/regulamin ). @Galernik, Twoja opinia jest nieco niezrozumiała - druga część Twojej wypowiedzi dotyczy pracy w LEGRA kRAKOW czy w innej firmie, tej do której odszedłeś?

Otaki
@Edyta 21.03.2018 21:37

Edyta, PR w taki sposób czyli usuwanie postów nie uzdrowi firmy. Pozdrawiam Powodzenia

Galernik

Rozmowa o pracę w Legra - czas pracy 12h/12h. 4 razy w roku wolny weekend. Kasa taka sobie . Byłem cierpliwy i znalazłem-28 brutto, premia, normalne godziny pracy, normalna płaca za nadgodziny. Trzeba jedynie zgłaszać planowane wyjazdy na weekendy. Czasami wpadają pilne prace. W ciągu ostatnich 4 miesięcy 1 robocza sobota, ale po 12h. Generalnie, to praca dla tych co nie mają po co lub nie chcą wracać do domu.

janek bez baniek
@Galernik 01.02.2018 19:00

Ostatnie zdanie mówi wszystko

Małgosia była lekko w szoku
@Galernik 01.02.2018 19:00

@Galernik z Twojej wypowiedzi ciężko stwierdzić czy mówisz o Legrze czy o swojej nowej kolejnej pracy? W Legrze na umowie masz najniższą krajową a to jaką dostaniesz wypłatę zależy przede wszystkim od humorków ludzi tam rządzących. Nie ważne czy zrobiłeś 200 czy 300 godzin, bo oprócz tego że 10h dziennie to minimum, ponosisz odpowiedzialność za terminy, za powielanie błędów z wcześniejszych etapów produkcji a pan kierownik myśli, że wszyscy wczują się w tą firmę tak jak on i będą j.bać jak murzyny na rozwydrzonego synka prezesa. Prawda jest taka że niestety mało kto w tej firmie daje z siebie wszystko, a wręcz można powiedzieć że każdy patrzy zrobić coś na skróty. Jednak w żadnym wypadku to nie jest wina tych ludzi tylko jak ktoś wcześniej zaznaczył - ciągłej presji ze strony kierownika, chamstwa ze strony pyskatej kierowniczki, i prostactwa synka prezesa. Właścicieli drukarni rzadko można tam spotkać, mimo że furki w amg zaparkowane to oni raczej na cieplutkich wyspach obserwują wszystko z kamer. Zmian w firmie jest tyle, że większość wpuszcza to jednym uchem i wypuszcza drugim, bo żadnego bezpieczeństwa ani przestrzegania higieny pracy tam nie ma a tylko jakieś tępe pomysły i korzystanie z dotacji unijnych na maszyny których nie ma kto obsługiwać. Nie dbają o pracowników, nie dają żadnych możliwości rozwoju, ale za to wymagają tyle że na prawdę należy się podziw tym ludziom którzy tam trwają, a jeszcze większy dla tych co zmądrzeli ;) życie ma być piękne, a niestety praca u was odbiera ludziom radość życia. Nikt sie nie urodził po to by na was je.ać. nie pozdrawiam.

Igor

Nigdy nie doceniamy tego co mamy. Zawsze możecie zmienić pracę i po to narzekanie?

Michał
@Igor 24.01.2018 20:46

Hasło przewodnie firmy :)

Jack

Witam a jak z terminami ? - oddają w terminie prace ?

bez nazwy

Jednym słowem- Auschwitz...

Czesio

Mam pytanie pracował ktoś na ctp lub dtp w tej Drukarni, jakie wrażenia :-), interesuje mnie obiektywna ocena, praca to nie wypoczynek w końcu.

Michał :)

O mnie się nie martw doskonale mi ostatnio idzie. Ale o Legrze należy wszystkich informować by wiedzieli czym jest ta firma i jak traktuje pracowników. Łapki po unijną kasę wyciągacie a pracowników za niewolników macie.

Wojtek
@Michał :) 29.08.2017 16:06

I dlatego ludzie pracują tu po kilkanaście lat. Tak jest tu źle. Chłopie jak ci w życiu nie idzie to nie obarczaj wszsystkich w koło swoim nieszczęściem.

Leena

Witam, Dziś edytujac swoje CV przypomniałam sobie o moim epizodzie w tej drukarni, postanowiłam wejść i sprawdzić jak się sprawy mają. Pracowałam w Legrze wraz z koleżanką kilka miesięcy (2014), byłysmy zatrudnione przez agencje pracy tymczasowej (co jednoczesnie obnizalo nasza stawkę - pośrednik). Była to nasza praca dodatkowa podczas studiów więc placa jak placa, ważne że była. Juz pierwszego dnia byłam zszkokowana że nie przeprowadzono żadnego szkolenia bhp orax na stanowisku pracy. Atmosfera wisielcza. Większość pracowników wtedy dużo starszych od nas, może nawet w wieku naszych rodziców, naprawdę podziwiam że mieli siłę na tak ciężka pracę fizyczna. To prawda, nawet obowiązki które można było wykonać na siedząco trzeba było odstac. Również nikt tam ze sobą nie rozmawiał, nikt. Wtedy jeszcze nie wiedziałam że to tam zabronione. Raz zrobiłam coś źle, dostałam taka nagane że aż miałam łzy w oczach. Bardzo źle wspominam pracę w tym miejscu. I współczuję starszym osobom które są tam już dłuższy czas, że muszą tam pracować, pewnie nie mają już siły szukać innego zatrudnienia...

Michał :)
@Leena 21.08.2017 22:45

Lena chyba nawet pracowałem wtedy co ty ale na umowie zleceniu. To jest firma prowadzona przez psychopatów zatrudniająca jako kierowników zwyrodnialców którzy gdyby mogli to by bili pracowników. Kopeć szmatka to k@rwa robiąca co im karze dyrekcja. Swoje własne pomyłki zwala na pracowników. Jeden prezes ten kurdupel to całkowity psychol siedzący po nocach obserwujący kamerki. Jest tak tępy że raz bawił się kluczykami od swego merca i wrzucił je do kanalizacji :) Potem autko przez miesiąc stało pod firmą bo kluczyki niemieckie aso dorabiało :) Drugi grubas ma ma zajebistego synka ćpuna co ciągle na haju łazi teraz podobno też dowodzi więc na pewno z ćpunem mają ubaw

HomoSapiens
@Michał :) 24.08.2017 16:16

Michale to jest żałosne. Więcej kultury osobistej. Zostaw przeszłość za sobą i zrób coś ze sobą bo z takim jadem w środku to pewnie niezbyt miło się żyje. Podsumowując te wszystkie komentarze mogę tylko podsumować to jednym powiedzeniem: "Kozak w necie, p**da w świecie."

syzyfowe prace

Śmieją się z nas na górze że słupy jesteśmy i dym....ają nas jak im się podoba, robić robić robić a jak nie to won

Belmondo

Dziwna atmosfera radek patrzy jakby mial [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] syn prezesa chodzi nonstop kontrole darcie ryja ciagle patrza,na rece tak sie nie da pracowac!!ciagly stres!

PIP

PIP już zajmuje się waszymi sprawami. Nie ciekawie, będzie niemiło.

Michał

W Legrze po staremu, patologia kierownicza ma się dobrze :)

*****

Warunki na" flecarce" : 7 dni w tygodniu 12 godzin dziennie minimum + OBOWIĄZKOWO NIEDZIELA :) warunki w pracy z takim kierownikiem trzeba mieć nerwy ze stali bo nie potrafi się zachować wobec pracownika , wiecznie mało , stoi nad pracownikiem myśląc że takim sposobem on przyspieszy maszynę a tylko pogarsza sytuację Jeśli chcesz prawdziwe opinie wystarczy ,że przeczytasz wcześniejsze bo są prawdziwe :)

Być może Pracownik

Witam Chciałbym się dowiedzieć jaka jest atmosfera w pracy,warunki pracy,pensja jako Pracownik Produkcji Flecarki ?? Proszę o Prawdziwe Opinie ;)

sexiukrainka

Prace w drukarni polecił bym ( śmiechu wartym ) piłkarzom Legii Warszawa i ewentualnie swojej teściowej , bo swoim wrogom życzę jak najgorzej.

Jasiu

Dariusz nie pij już i zmień dilera. Radziu to paprok a jego specjalnością jest produkcja makulatury więc nie pieprz głupot. Może i wiedzę ma ale wykorzystuje ją w najgorszy możliwy sposób, myli się na potęgę i tak mógłbym wymieniać nieskończoność. Ten człowiek nie umie nic zaplanować notorycznie budzi się z ręką w nocniku, w nawet dość prostych sprawach daje ciała i nie są to jakieś odosobnione przypadki. Jednym słowem nieudacznik. Pozdrawiam

Dariusz S

Witam wszystkich pracowałem w legrze 2 lata i powiem tak maszyny nowoczesne kasa w terminie co do wysokości wynagrodzenia to w tej chwili nie mógłbym tam pracować mam rodzinę na utrzymaniu, ale miło wspominam tą firmę na pewno zdobyłem tam duże doświadczenie obiecnie pracuję w innej drukarni na krajarce,falcerce ,sztancy,foliarce,oklejarce,i linii szyjaco zbierajacej typu Horizon co do hejterów to wydaję mi się ze nie umiecie się przyłożyć do pracy a dla szwend i leni nie ma tam miejsca jak się pracuje i nie kombinuje to nikt sie nie czepia co do Radka kierownika uważam ze ma ogromną wiedzę i jest fachowcem w sztuce introligatorskiej i nie kryje wiedzy bardzo dużo mnie tam nauczył owszem był tekst typu tknij w to trochę życia i wiele innych były też typu że pracujecie na takim sprzęcie a robotę potraficie spier... Więcej cierpliwości dla P.kierownika a dla uczących się wytrwałości pozdrawiam Dariusz krajacz

komitet

Szanowni, Jestem w posiadaniu niepodważalnych dowodów ile godzin pracowaliście w danym miesiącu, dniu itd. Sprawa jest bardzo gruba i trafia na właściwe biurka różnych urzędów. Dowody w tej sprawie są nie do podważenia. Tak jak pisaliście wielokrotnie o podwójnych listach obecności, pieniądzach w kopertach, mobbingu i poniżaniu pracowników to wszystko prawda. Należy to zakończyć. Proszę wszystkich aby zastanowili się kto chce dobrowolnie dołączyć do osób poszkodowanych przez tego pracodawcę. Jest już grupa osób która zdecydowała się złożyć zeznania w PIP. Te osoby nawzajem nie wiedzą o sobie. Każdy kto odezwie się otrzyma wskazówki jak postąpić. Nie potrzebuję waszych imion ani nazwisk. W tej sprawie każdy ma gwarancje że za moim pośrednictwem nikt inny o tym się nie dowie w tym również inni pracownicy którzy już złożyli swoje zawiadomienia. PIP nie ujawnia też komukolwiek danych w tym pracodawcy danych zgłaszającego sprawę. W tej sprawie jest też tak że nawet jeśli sami pracownicy się nie zgłoszą to i tak może okazać się że będą musieli składać ale już nie zawiadomienie tylko zeznania. Zainteresowanych zapraszam do kontaktu na mail: komitet.sprzeciw.legra@onet.pl

Nietykalny

Jest wesoło zawsze można się napier..... % na zmianie i nic z tego nie mieć , chodź 2 razy wywozili twoje zwłoki z pracy. He he

Pan Kopać (i poniżać pracownika )

Moi drodzy przyjaciele z LEGRY , na początku dziękuję wam za tak liczne poruszenie oraz ciepłe przyjęcie mojego postu co spowodowało niezły zamęt na hali , świadczy to tylko o tym że jednak w głębi serca wiemy że jesteśmy poniżani na każdym kroku a mimo wszystko potrafimy się zmobilizować, ja wiem że wielu z was ma kredyty i boi się postawić ,ale zadajcie sobie pytanie czy warto tak dalej i kiedy kończy się godność człowieka … drodzy kierownicy proszę nie lamentować i robić z siebie ofiary oraz podważać mojego wcześniejszego wpisu o alko, bo dobrze wiecie że nie chodzi mi o wypicie lampki wina z pracownikami czy jednego kieliszka jak ktoś ma urodziny ,lecz o to że nieraz nie wiedziałem co mam robić dalej bo nie dało się z wami porozmawiać tylko coś bełkotaliście… Drogi Panie Wojtku niestety nie podam swojego imienia z racji tego że o d 1 stycznia zmieniło się prawo i mogę dostać odszkodowanie za mobbing a prawnik mówił że mam niezłe dowody więc wolę pozostać anonimowy, przynajmniej na razie ;),a i Panu Wojtkowi życzę większej samodzielności oraz większych osiągnięć w pracy aby nie musiał Pan w chodzić w 4 litery kierownikom i na ich prośbę pisać takie bzdury po to aby dostać awans , ciężka pracą też można osiągnąć sukces :) natomiast dziękuje niektórym kierownikom że po moim wpisie troszkę zrozumieli i już potrafią się odezwać kulturalnie do pracownika , jeszcze raz dziękuję … niestety widzę że u jednego Pana (Pan Michał wcześniej napisał o kogo chodzi ) dalej nienawiść i pycha odgrywa główną rolę w życiu więc zobaczymy czy jak pewne sprawy wyjdą na jaw to góra będzie go broniła , czy wybierze dobre imię firmy … mam nadzieje jednak że zdąży się opamiętać …. PS. Jeszcze się odezwę ;)

Wojtek

Ja jestem bardzo zadowolony z atmosfery,ludzie w porządku do kierownictwa oraz prezesów nie mam nic..Wiadomo w każdej pracy czasami terminy gonią co przekłada się na nerwy i krzyki ( w każdej firmie tak jest) a Ci anonimowi internetowi hooligani mogli by się podpisać imieniem i nazwiskiem , bo widzę ,że oceniaja firmę własną miarą :)

Michał ten co Kopcia ma za szmatkę :)
@Wojtek 28.12.2016 12:47

Nikt się nie ukrywa skąd takie pomysły. Nazwiska nie podawałem ale mam nadzieje ze pamiętają. Krzyki w firmie to tylko u was bo ta firma to patologia. Nie będziesz pracować 360g w miesiącu to się zwolnij :) Dla odświeżenia przypomnę grafik wprowadzony przymusowo bez rozmowy z pracownikami 7nocek co najmniej 11g 6 dniówek po co najmniej 11g Powoływanie się na ustawę PO o sezonowym charakterze produkcji Poinformowano nas wywieszając kartkę na ścianie za nie stawienie się w niedziele o której mnie nie poinformowano nazwano mnie publicznie bumelantem (nigdy nie opuściłem w życiu dnia pracy) Odpowiednio podpisałem się obok za o dostałem naganę i wezwano prawnika :) Ja się zwolniłem ale ludzie mający kredyty i rodziny na utrzymaniu harują do upadłego ku chwale prezesów. Z plotek wiem że teraz jest gorzej A za miesiąc pozbędą się niepotrzebnych bo koniec sezonu i dwa miesiące lżejszej pracy to dla nich strata :)

Pan Kopać (i poniżać pracownika )

Szanowny Panie „Legra”( jak mniemam pod tym loginem pisał ktoś z biura lub jeden z prezesów ) proszę o nie obrażanie byłych pracowników i trochę więcej pokory w swoją stronę, ponieważ w Państwa drukarni nie dzieję się za dobrze i na pewno nie jest to wina pracowników … proszę nie myśleć że nie wiemy jak ciężko rozkręcić biznes i założyć firmę w tym kraju , problem polega na tym że jako pracownicy nie jesteśmy drużyną tylko zaczynamy być wrogami w tej drukarni … dlaczego ? źli pracownicy ? właśnie że nie … czy Państwo prezesi wiecie że wasi kierownicy wydają polecenia będąc pod wpływem alkoholu dodatkowo akceptując zepsute nakłady co potem skutkuję reklamacjami , a później bezczelnie lecą do biura i mówią że to pracownicy ,przez co niewinni ludzie tracą część z wypłaty ( co wedle prawa i tak jest nielegalne) , czy wiecie że kochani kierownicy klną i wyzywają pracowników na każdym kroku ( mam nagrane ) co jest zabronione i trafi do inspekcji pracy … czy wiecie że najpierw wam obiecują nakład w czasie , a później tyrają ludźmi co przekłada się na błędy wynikające z przemęczenia ( 16godz ciągłej pracy) bo za waszymi plecami wywalili Adecco które miało nam pomagać… Może wypadało by mniej podróżować a zacząć interesować się tak swoja firmą i porozmawiać z pracownikami co jest źle i co by poprawić , wtedy okazało by się że nie jesteśmy tacy źli.. z mojej strony życzę wszystkim pracownikom Legry Wesołych i Zdrowych Świąt  PS , Piękną choinkę macie w biurze , ile kosztowała ? 1200? 

Michał

A tak ogólnie co tam słychać u kierownika Szmatki? Miał już załamanie nerwowe czy nie? Dalej ma to swoje powiedzonko: "To się zwolnij"? A prezio B dalej po nicach siedzi i kamerki przegląda? Widzę ze grono waszych wrogów rośnie a niedługo koniec sezonu i wywalicie niepotrzebnych :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Legra

Szanowny przedmówco a raczej przedmówczyni ( ja) Wiem kim Pani jest i co Pani robiła w naszej firmie. Wiem również gdzie Pani poprzednio pracowała i mam opinię na Pani temat od poprzedniego pracodawcy ( nie chciałaby Pani usłyszeć). Niestety zatrudniliśmy Panią nie sprawdzając że jest Pani osobą lubiącą pełny spokój. Z takim zapałem do pracy proszę szukać zatrudnienia w bibliotece a nie w drukarni gdzie w szczycie sezonu praca właśnie tak wygląda.

anty legra
@Legra 13.12.2016 07:43

praca syf, tyle tylko mozna o tej firmie powiedziec, robota albo dla robotow do zatyrania, albo dla naprawde zdesperowanych

Legra
@anty legra 13.12.2016 21:55

Szanowny Panie "anty legra" Mogę tylko ubolewać nad faktem że nie znalazł Pan u nas pracy dla zwykłego normalnego śmiertelnika. Ale jest rozwiązanie. Może Pan założyć własny biznes. Będzie Pan "kowalem" swojego losu. Proszę mi uwierzyć że po pierwszych miesiącach zatrudniania pracowników spojrzy Pan na swoją wypowiedź z zupełnie innej perspektywy. Może nawet dojdzie Pan do wniosku że decyzja o założeniu własnej firmy i zatrudnianiu ludzi była desperackim posunięciem:) Życzę jak najlepiej.

Uprzejmy(były pracownik)

To już można rozmawiać podczas pracy i ochrona nie zawiadamia od razu kierownika a ten w panice biegnie by was rozpędzić bo jeszcze prezes zobaczy?

Zostaw opinię o LEGRA kRAKOW - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LEGRA kRAKOW