W DNIU 24.07.2023 W SKLEPIE MEDIA MARKT W KALISZU ZAKUPIŁEM TELEWIZOR MARKI SONY MODEL: XR77A80KAEP OLED 75 CALI. TELEWIZOR UŻYWAM KILKA TYGODNI. JESTEM BARDZO ZADOWOLONY Z WYBORU TEGO MODELU. WYBRAŁEM TELEWIZOR MARKI SONY PONIEWAŻ ODPOWIADAŁY MI PARAMETRY WYBRANEGO MODELU.
Obsluga CUDOWNA, miła, uśmiechnieta (co rzadko sie zdarza w dzisiejszych czasach), od razu zainteresowali sie klientem i dali jak najbardziej wyczerpujace informacje na temat zakupionego sprzetu. Cały przebieg zakupu poszedł sprawnie. Bylam mile zaskoczona dlatego z calego serca polecam ten sklep.
Jakie narzędzia pracy zapewnia MEDIA MARKT? Można liczyć na telefon? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
#pozmywanezbeko polecam super zmywarkę super domywa jestem mega zadowolona. Polecam z całego serca.
#pozmywanezbeko polecam super zmywarkę super dokładnie domywa. Jestem mega zadowolony. Polecam serdecznie.
#pozmywanezbeko polecam super zmywarkę super domywa jestem mega zadowolona wziełam tą z 2 wiatrakami na dole zmywarki ????????????
Pracowałem w tym sklepie parę miesięcy i pewnie popracowałbym dłużej, gdyby nie to, że 12h zmiany ciężko pogodzić z jakimkolwiek życiem poza pracą. Główne plusy to w większości ogarnięci ludzie, którzy się znają na swojej pracy, na swoich działach i z którymi można sobie porozmawiać jak kierownik nie patrzy. Chyba, że na dziale trafi się jakiś ewenement w postaci nowego pracownika, który wie jeszcze mniej niż ty, robi wszystko po swojemu i nie da się z nim dogadać. Większość współpracowników jak będziesz coś potrzebować to ci pomoże, pokaże, wytłumaczy. Prośby o konkretne dni wolne w grafiku są zazwyczaj uwzględniane. Jak ktoś lubi kontakt z klientem i sprzedaż to raczej dobra praca na jakiś początek, trzeba mieć tylko na uwadze, że najważniejsze są wyniki, za usługi i gwarancje. To już się zalicza do minusów pracy w tej firmie, nie na tym konkretnym markecie, ale plany czasami są nieosiągalne do wyrobienia. A nawet jak wyrobisz swoje, ale cały market nie zrobi planowanego obrotu to nic dodatkowego nie dostaniesz, tylko suchą podstawę. Jak kierownik na jednym konkretnym dziale ma gorszy dzień to najpewniej będziesz przekładał ekspozycje z kąta w kąt, albo dostaniesz zadanie żeby "tu ogarnąć, żeby to jakoś wyglądało", ale musisz się domyślić jak to zrobić, żeby było dobrze. Spodziewaj się też układania pustych pudełek, byleby nie było pusto na półkach przez braki towaru. Nie wiem czy dalej to tak wygląda, ale gdy ja pracowałem, zdecydowana większość zmian była po 12 godzin, od otwarcia do zamknięcia. Zdarzyło się z parę trwających 8 ale na palcach jednej ręki mógłbym je policzyć. Oczywiście nie możesz nigdzie usiąść bo to nieprofesjonalne i źle wygląda przy klientach.
W sensie, że te pudełka, które zazwyczaj widzimy na półkach raczej są puste? To jak to jest, że towaru nie ma a pudełka zostały, chyba ludzie kupują razem z nim? ;p I ciekawa w sumie jestem czy wciąż jest tu to samo kierownictwo co za Twoich czasów?
Pudełka, które są puste są oznaczone naklejką "ekspozycja", albo czerwoną kropką. I towar, który był w danym pudełku najczęściej znajduje się na ekspozycji. Bywa, że klient chce coś kupić z ekspozycji a pudełko będzie w półce, albo gdzieś na magazynie, i siedzisz tam pół godziny i szukasz czy coś jest. To zawsze tylko pojedyncze sztuki ale musisz zapełniaą półki tymi pustymi pudełkami po rzeczach, które są na ekspozycji, żeby nie było pusto. Doszły mnie słuchy, że jeden z kierowników już tam nie pracuje. A szkoda, bo jego dział miał największy rygor, ale był dobrze ogarnięty.
No to bez sensu, że trzeba tyle czasu szukać ale mimo wszystko to ciekawe działanie marketingowe. Są jeszcze jakieś, o których klient nawet nie wie?
Proszę zmieńcie to "odbiór w sklepie w ciągu 29min” ja już czekam 5 dzień, aż ktoś w końcu do mnie zadzwoni, że jest do odbioru mój sprzęt. Dzwoniąc na infolinie i pytając się czy sprzęt już naszykowana to powiedziano mi że magazyn nie wie kiedy będzie oraz że pracownicy nie muszą dzwonić do klientów żeby odebrali swój zakupiony sprzęt.
Przebieg rozmowy kwalifikacyjnej to żenada
Czy firma w ogóle jest zainteresowana zatrudnieniem nowego pracownika?
Na jakie wynagrodzenie mogę u was liczyć bo slyszałem że zarabia się nieźle ponad 3700-4000 tysie
Jak jest z awansem w MEDIA MARKT?
Praktycznie nie jest on możliwy. 1 osoba w biurze, 3 kierowników i 1 dyrektor. Teoretycznie możesz awansować, w praktyce jest to niewykonalne w dzisiejszych czasach w tej firmie
Byłeś pracownikiem firmy MEDIA MARKT w miejscowości Kalisz? Wypowiedz się o tym pracodawcy i pomóż innym podjąć decyzję o przyszłej pracy.
Jeśli czujesz się urodzonym sprzedawcą, a kontakt z klientem nie sprawia Ci problemu.. Aplikuj gdzieś indziej :) głównym minusem pracy w MM są marne zarobki i niskie premie sprzedażowe, a przecież w tego typu pracy powinny być motorem napędowym. Ludzie ok, ale co z tego jak wypłata conajmniej rozczarowujaca?niestety nawet pracownicy Biedronki więcej zarabiają
Jedna wielka dziadoska firma.zniechecilam sie po tym jak chcialam zeby podlaczyc do pradu laptop czy dziala.to powiedzieli ze za dodatkowa oplata...nie polecam nikomu!
Jak się pracuje w MEDIA MARKT?
Zobacz opinie na temat firmy MEDIA MARKT tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.