Agencja Ochrony Kowalczyk

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 173 ocen.

Agencja Ochrony Kowalczyk
2 173 6 1

Opinie o Agencja Ochrony Kowalczyk

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Patrycja

@donald, rozumiem, że możesz mieć jakieś negatywne wspomnienia czy tez sytuacje związane z firmą, ale przypominam, że jesteśmy na forum publicznym - obowiązują tu pewne standardy, a takie wyrażenia, jakich używasz w swojej wypowiedzi, mogą zostać odebrane za pomówienie. @Pracownik, a czy podejmowane były na ten temat jakieś rozmowy z pracodawcą? Wiecie, czym spowodowane są te opóźnienia?

donald

Chciałem wszystkich przestrzec przed podejmowaniem pracy u tych oszustów niech nikt nie wierzy w bajki co oni opowiadają mi jeszcze nie wypłacili za lipiec to firma krzak i kupa śmieci

Pracownik
@donald 17.09.2018 11:27

Zgadza się pensja u Kowalczyka nigdy nie jest na czas. To przykre bo po to człowiek pracuje, aby zarobić. Każdy z nas ma rodziny, zobowiązania nie może być tak, że pensji nie ma i nie wiadomo kiedy będzie.

Leszek

Nie płacą zaległego wynagrodzenia, telefonów nie odbierają.

Black
@Leszek 31.10.2017 10:01

dziwne ode mnie odbierają

Śpioch nocny
@Leszek 31.10.2017 10:01

Mnie tam płacą co do grosza.jak żeś lebrował, to masz za swoje...:D

Sklerotyk
@Leszek 31.10.2017 10:01

Mnie tam płaco i telefony odbierajo

Docipniś
@Leszek 31.10.2017 10:01

Nie odbierają telefonów to prawda, ale włącza się za to "automat" i można powiedzieć, co się myśli. Jak w "Misiu" u Barei.....:P

Tomek

Pracuje od niedawna, przez to co tu przeczytałem miałem obawy. Co chwila maja nowe obiekty, kasa w porządku, inspektor równy gość. Jak ktoś chce pracować to i zarobi dobrze. Z umowa o prace tez jej było problemu. Nie wiem co wy robicie ze macie problemy z ta firma, znając życie nachlani na obiektach siedzicie... ja tam polecam, wiem ze rekrutują teraz na nowie obiekty.

Dkufd
@Tomek 26.08.2018 13:35

Firma jest po kontroli z pip , dlatego może się polepszyło.

góral ze śląska
@Tomek 26.08.2018 13:35

Tomeczku, pewnie pracujesz u nich w biurze, dlatego Ci tak dobrze płacą...:) W Katowicach płacą po 11/h netto (do ręki) z umowy śmieciowej.Czyli tyle, ile się należy zgodnie z prawem.Nikt nikomu żadnej łaski nie robi, że daje tyle.Tyle po prostu się każdemu należy!!! Państwo polskie gwarantuje stawkę 13.70 brutto na godzinę.Przypominam, że dopiero Rząd Prawa i Sprawiedliwości, stopniowo i powoli podnosi ochroniarzy w kolan. Za poprzedników pracowali za grosze 5-6 złotych (brutto), a nawet mniej.Nowa minimalna stawka, uchwalona przez Rząd PiS!!! - daje przy zleceniu " ozusowanym" na rękę 10.20, a bez tego 'ozusowania" 11 zł na rękę, za godzinę pracy .Na Śląsku na innych obiektach normą jest zapłata z umowy zlecenie za godzinę pracy 9 złotych na rękę, a nierzadko 8.50.!!! Gdy ludzie upominają się o swoje, szybko są spławiani na szczaw i mirabelki prostym zwrotem "jak się nie podoba, to trzeba się zwolnić".....albo, że "godzili się na taką zapłatę, podpisując odpowiedni dokument". Tomku , a może ty jesteś nachlany na obiekcie i w rzeczywistości nie wiesz jakie pieniądze wpływają na Twoje konto, albo po prostu trzymasz głowę między kolanami i posłusznie na takie stawki się godzisz ??? Nie po to Rząd PiS wyznaczył dolną granice zapłaty za prace, aby ktoś w sposób szyderczy drwił z ludzi i ich po prostu okradał z pieniędzy.

Patrycja

@donald, co ma na celu Twój komentarz? Rozumiem, że byłeś w jakiś sposób związany z Agencją Ochrony Kowalczyk, tak? Bardzo proszę o nieużywanie obraźliwych słów. W Internecie nie znalazłam aktualnych ofert pracy w tej firmie - może obecni pracownicy coś wiedzą na ten temat? Zachęcam do podzielenia się informacjami!

donald

Kupa dziada i oszusta sami kanciarze co nie wiedzą o co chodzi

Patrycja

@Donald, nie jestem pracownikiem Agencji Ochrony Kowalczyk, jestem moderatorem forum. Wypowiadając się w tym miejscu akceptujesz regulamin (https://www.gowork.pl/regulamin ), więc bardzo proszę o przestrzeganie go. @Tomek, fajnie, że jesteś zadowolony z pracy w tym miejscu! Możesz napisać, czy jest jakiś socjal dla pracowników w Agencji Ochrony Kowalczyk?

Patrycja

@Donald, takie komentarze nie będą tolerowane na forum. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin ), który nas tu wszystkich obowiązuje. Jeśli chciałbyś podzielić się swoją merytoryczną i kulturalną opinią dotyczącą pracy w Agencji Ochrony Kowalczyk - zachęcam. W przeciwnym razie bardzo proszę o zaprzestanie zaśmiecania wątku nic nie wnoszącymi do dyskusji komentarzami.

Donald
@Patrycja 25.08.2018 14:57

To czy będą czy nie to mi lata ale jak ktoś pisze brednie o 7 tysiącach to niech zmieni lekarza albo dawkę o połowę bo u tych oszustów to niemożliwe a ty patrycja jak jesteś z firmy to zajmnij się pracą a nie mieszasz na forum

Patrycja

@Bodzio1488, a czy Ty piszesz z perspektywy pracownika firmy? Piszesz, że program był kilka lat temu - może od tego czasu zaszły w firmie pozytywne zmiany. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Agencji Ochrony Kowalczyk w Warszawie? Na podstawie jakiej umowy współpracuje się z tą firmą?

Bodzio1488

Ludzie!!! Omijajcie tę firme daleko!!! Teraz to tylko prokurator powinien się nimi zająć. Ok 2 lat temu był im poświęcony odcinek programu "Uwaga", gdzie ludziom przez kilka miesięcy pensji nie wypłacali. Było o nich głośno!!!

Patrycja

@donald, być może od Twojej pracy w tym miejscu wiele się zmieniło - mam nadzieję, że tak jest. Czy wobec tego obowiązujące stawki nie były zapisane w podpisywanej przez Ciebie umowie? Może warto było się o to upomnieć. Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Agencji Ochrony Kowalczyk? Czy w firmie zaszły jakieś zmiany w ostatnim czasie?

Patrycja

@bezniku, rozumiem. Długo pracowałeś w Agencja Ochrony Kowalczyk? Co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie na lepsze w tej firmie? @donald, co ma na celu Twój komentarz? Niewiele ma on wspólnego z wyrażaniem swojej opinii na temat pracy w Agencja Ochrony Kowalczyk w Warszawie. Jesteś obecnie pracownikiem tej firmy?

donald
@Patrycja 22.07.2018 13:28

Na szczęście już tam nie pracuje i przestrzegam wszystkich żeby nawet nie myśleli o pracy u tych oszustów bo to co obiecują a to co wypłacają to dwie różne rzeczy .kowalczyk nigdy nigdy nigdy

Patrycja

Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Agencja Ochrony Kowalczyk? Co możecie powiedzieć o pracy w tym miejscu i warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? Gorąco zachęcam do dodawania swoich opinii! Każda z nich może być bardzo przydatna dla osób zainteresowanych pracą w tym miejscu.

bezniku
@Patrycja 14.07.2018 22:18

NIE POLECAM. Pracowałem w wielu firmach, ale nigdy nie pisałem negatywu! To pierwszy raz.

Patrycja

@ Kadrowy Marucha, proszę nie zaczepiać innych użytkowników forum. Na forum nie rozmawiamy o prywatnych sprawach pracowników. Forum GoWork.pl służy wymianie opinii na temat warunków pracy. Jak Ci się pracuje w firmie Agencja Ochrony Kowalczyk? Czy firma zapewnia umowę o pracę czy umowę zlecenie? Czy można liczyć na dodatek socjalny do munduru?

Kadrowy Marucha
@Patrycja 21.05.2018 11:03

Pani Patrycjo.Kim Pani jest ? Firma z umowy zlecenia (nieozusowanej) płaci od 8.50 do 9.00 netto.Wymuszza podpisanie zyody na taką stawke, łamiąc prawo pracy.Minimalla stawka ze "smieciowki" to 13.70 , a po odliczeniu podatku - na reke powinno być nie mniej niż 11.50.Gdzie reszta kasy.Z tego co wiem koledzy pojechali do Prokuratury.

Patrycja

@Ksena, czy dopiero rozpocząłeś pracę w firmie Agencja Ochrony Kowalczyk? Może warto poczekać jeszcze z ostateczną opinią o firmie. Wspomniałeś, że dzięki specjalnym uprawnieniom można starać się o lepsze wynagrodzenie. Czy zastanawiałeś się nad podniesieniem swoich kompetencji? Może Ci to pomóc w negocjacjach związanych z wynagrodzeniem.

Grypser
@Patrycja 20.06.2018 09:43

Pani Pati Co oznacza podnieść swoje kompetencje.....chyba chodziło raczej o kwalifikacje....

donald

Dajcie spokój to (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora) pierwszej wody tyle lewej kasy co tam idzie to tylko prorok i do pierdla wszystkich ale ja już się postaram

Patrycja

Jak aktualnie przedstawia się sytuacja pracowników w Agencja Ochrony Kowalczyk w Warszawie? Jak oceniacie tego pracodawcę i oferowane przez niego warunki? Zachęcam do wyrażania swoich opinii! Osoby zainteresowane pracą w tym miejscu zaglądają na forum, a Wasze wypowiedzi pomogą im podjąć decyzję, czy aplikować do pracy w firmie.

Kafar

Tylko art. 219 kk i pan prokurator może ukrócić ten proceder z wynagrodzeniami i brakiem odprowadzania składek do ZUS-u.

Stróż nocny
@Kafar 07.03.2018 20:54

Kafar, co ma art.219 kk do wynagrodzenia? Faktycznie, jesteś tylko.....silny...i to pewnie tylko w gębie :D

Kafar
@Stróż nocny 01.05.2018 13:20

"Nocny" ile lat chodziłeś do pod....ówki?

Patrycja

@Nona, wysyłałaś już swoje CV do pracy w Agencja Ochrony Kowalczyk? Jakie warunki byłyby dla Ciebie satysfakcjonujące? Jakie widzicie plusy i minusy pracy w Agencja Ochrony Kowalczyk? Czy polecacie aplikować do pracy w tym miejscu? Jaki rodzaj umowy oferuje ten pracodawca?

Nona

Witam, czy KTOŚ może mi powiedzieć jak jest w tej firmie? Szukam pracy w ochronie mam umiarkowaną niepełnosprawność. Dziękuję.

cbbhhc

Ludzie co wy piszecie . To mogło trafić się w każdej firmie .Ktoś kto pracuje w OWC to zrobił . Boże ludzie ile jadu w was . Parę lat temu było podobnie w Firmie Securitas i co też czemu biorą udział w przetargach. Jesteście pelni jadu. Stara firma życzyła źle od samego początku dla tej firmy . Ludzie są podli.

Ksena
@cbbhhc 02.12.2017 11:29

Prawda jest taka,że wszystkie agencje płacą 10zł/ godz.netto,(chyba,że masz specjalne uprawnienia i kwalifikacje) więc proszę nie pisać bzdur o zarobkach,ilość godz.x10zł.Co do uczciwości to:"MORDA W KUBEŁ I DO ROBOTY"jak się wychylisz to Cię zwolnią i o ostatnią wypłatę będziesz błagał żeby Tobie wypłacili.Resztę napiszę za kilka dni.

Bożydar

Mam pytanie.Czy pszyjmujom do firmy ludzi ze schożeniami specialnymi (choroby głowy).Mam I grupe inwalidzka na głowe (mam zaniki pamieci) i bede sie starał teras o wpis na liste ochraniarzy i dopuszczenie do broni. Czy trudne som egzaminy na bron?

Witek

"Maniek" "Justyna" "Ochroniarz z licencją" - myślisz człowieku, że jak napiszesz 3 komentarze pod różnymi nicka mi to ludzie są tak głupi i tego nie zauważa... 3 komentarze rzekomo od 3 różnych osób dodane w odstępie kilku minut od siebie... Coś tu nie tak, nie wydaje Ci się?? Żeby być bardziej wiarygodnym dodawaj pochlebne komentarze co jakiś czas, wtedy nie będzie to tak podejrzane :-) a tak pza tym to firma "Kowalczyk" to dno i wodorosty...

anonymous
@Witek 03.05.2018 08:40

Witek, nikt nie kaze ci pracowac. AO Kowalczyk istniała bez Ciebie i dawała radę, teraz też dadzą sobie radę ????

Marysia z Warmii

Polecam świadomie i zapraszam serdecznie koleżanki i kolegów ochroniarzy, chętnych do pracy i niepijących.Przy odrobinie wysiłku można całkiem fajnie zarobić. Gdy ktoś chce dobrze zarobić (średnia to 7 tysięcy złotych) musi wziąć kilka nadgodzin.Ja jestem zadowolona , dlatego, że za rok pracy osiągnęłam dochód 78 tysięcy złotych.

Spełniony

Polecam z czystym sumieniem Firmę Kowalczyk.Pracuję już tam od dłuższego czasu i wyciągam z nadgodzinami na rękę grubo ponad 3000,-.Wypłata zawsze jest na czas na ROR.Można zawsze dogadać się w kwestii grafiku, nikt z tego problemu nie robi. Szefostwo super.Nikt się nie czepia bez powodu.Ubranka czyściutkie i nowiutkie wymieniane co roku.Atmosfera w pracy super.Niekiedy zdarzają się przypadkowi pijaczkowie, ale długo miejsca z reguły nie zagrzewają.Eliminujemy ich sami, żeby wstydu Firmie nie przynosili.

Witek
@Belzebub 01.05.2018 13:15

Sam odszedlem po czekania 2 miesiąc na swoje zarobione pieniądze. Kiedy upomniałem się o kasę usłyszałem najpierw "dzisiaj Panu przywiozę"... Po dwóch godzinach telefon od "kierownika" i "jednak dzisiaj nie wypłace Panu bo ludziom musiałem zapłacić". Ot i dlatego każdego przestrzegam przed tym bałaganem (bardzo łagodne stwierdzenie)

Ochroniarz z licencją
@Spełniony 28.04.2018 15:10

Spełniony, na jakim obiekcie ty pracujesz , że tak marnie ci płacom? Ja w Firmie wyciągam średnio 5 klocków miesięcznie.Ty jakiś niedojda musisz być.Nigdy tej firmy nie opuszczem, bo obiecali jeszcze większe podwyszki piniędzy.

Stefan

Czy warto starać się o pracę w firmie? Potrzebujecie aktualnie ludzi?

Maniek
@Stefan 02.01.2018 21:52

Pracuje w tej firmie już dobrych kilka lat.Zarabiam średnio miesięcznie 6 do 7 tysięcy złotych na rękę. Oczywiście z nadgodzinami.Wypłaty mamy na czas.Zakład Pracy dobry, dba o pracowników. Mieliśmy też darmowe szczepienia.Każdy kto chciał

Justyna
@Witek 01.05.2018 21:24

Witek, nie wiem dlaczego piszesz takie komentarze.Praca jest lekka, łatwa i przyjemna.Nie wymagająca w zasadzie myślenia.Trzeba tylko stać i pilnować. Ja za 2 tygodnie pracy zarobiłam 4 700 złotych do reki.Potem miałam urlop i drugie tyle wskoczyło do portfela.

jeszcze pracownik

Potwierdzam wszystkie opinie w 100 % dołączam jeszcze wyjątkowe chamstwo w samej dyrekcji w stolicy. Ciekawi mnie jeszcze fakt czy pomór albo zaraza jaka padła na główne osoby w tej tandecie utrzymuje się co miesiąc przez 12 miesięcy w roku z sekretarką firmy na czele ? . Ciekawe natomiast jest jakim prawem mister KOWALCZYK staje do przetargów będąc PRACODAWCĄ niewypłacalnym jak gromadzi dokumenty potrzebne do przetargu ? myślę że powinna się tym zająć najbliższa PROKURATURA bo to cuchnie na odległość. A poborów dalej nie ma na naszych kontach czas z tymi oszustami zrobić porządek może wtedy zaczną odbierać telefony od ludzi bo jak na razie to w firmie zaraza padła+ SP ..................................................................

doświadczony leber
@jeszcze pracownik 15.02.2017 07:32

Pytanie mam takie: piszecie tutaj , że firma Kowalczyk ma siedzibę w Warszawie.A ja wiem, że nie w Warszawie, tylko w Mińsku Mazowieckim na Tuwima.Ktoś coś?????

Spełniony
@jeszcze pracownik 15.02.2017 07:32

Mało tego wypisując bzdury i pomówienia, osobnicy Ci ( już zwolnieni z Firmy Kowalczyk), nie zdają sobie sprawy z grożącej im odpowiedzialności prawnej za szkalowanie Firmy Kowalczyk.Wszelkiej maści frustraci - do roboty się brać!!!!!!!, a nie leżeć w barłogu po nocach i udawać, że się stróżuje.

Dział Personalny Cyrku
@jeszcze pracownik 15.02.2017 07:32

jeszcze pracownik.jesteś pełen agresji.Badania psychiatryczne i psychologiczne wychodzą ci prawidłowo.Może poproś lekarza o Prozac.Będą mówić, że jesteś nadmiernie wesoły, ale jest też pewność, że i bezpieczny dla środowiska.

Dworzec w Krakowie Pkp

Podobno wzieli dworzec glowny krakow hahaha.ostatnio wygrywacie na takich obiektach ktorych juz nikt nie chce tak jak sad i dworzec.Slyszalem ze dyrektor dorabia na bramkach w sadzie? To prawda?

Trener personalny
@Dworzec w Krakowie Pkp 09.01.2018 09:43

Nie na bramkach w Sądzie, tylko jest bramkarzem zawodowym w Wiśle Kraków.

Ochroniarz

15 luty a wypłat nie ma nadal za styczeń !!!!!!!

celebryta
@Ochroniarz 16.02.2018 06:19

To weź się chłopie do roboty, a nie czekasz na mannę z Nieba

jandor

zwolnili mnie telefoniczni wszystkie przekręty podrabianie podpisow na delegacjach lewych oraz oszukiwanie w platnosci do zus zglosilem do prokuratury regionalnej swprawa w toku oszusto zabrać koncesje

belzebub
@jandor 24.03.2018 14:26

jandor, to niemożliwe.W tej Firmie nikt nie zwalnia telefonicznie.Opanuj emocje.Musiałeś być wyjątkowym lebrem, pyskaczem albo pochlałeś ma służbie i szluz.....

Zostaw opinię o Agencja Ochrony Kowalczyk - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Kowalczyk