Agencja Ochrony Kowalczyk

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 163 ocen.

Opinie o Agencja Ochrony Kowalczyk

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Kowalczyk

Ma ja

Ludzie to się w głowie nie mieści ta firma płaci część wypłaty pod stołem.Przecież to kryminał jak można coś takiego robić pilnując sądu.Dochody takie też trzeba ujawnić w zeznanie podatkowym bo jak się skarbówka dowie to będzie domiar.

Wojtek
@bcfyh 16.01.2018 07:16

Na pewno nie każda, a przykładem jest chociażby obecna, w której pracuję. W umowie mam zapis, że wypłata do 10. każdego miesiąca, tymczasem odkąd tu pracuje (2 lata) pieniądze zawsze są przed czasem 3,4 dni. Wypłata zgadza się co do grosza, godziny nocne płacone zgodnie z ustawą. Żadnych pieniędzy nie dostaje na lewo. Więc, jeśli Twoja kariera kręci się tylko wokół "firmy" Kowalczyk to daruj sobie porównania i dalej pracuj na tego bandyte...

bcfyh
@Wojtek 17.01.2018 17:58

na nikogo nie pracuje, nie wiesz to nie pisz ...,jak ktoś ma orzeczenie,to i ma płacone na czas .... do ręki płacą ,jak służba wypadnie za kogoś awaryjnie ....ile firm ochrony przepisuje godziny na kogoś innego ...a ktoś bierze za to kasę .Nie jestem pracownikiem AO Kowalczyk.Ty za pewne też nie .Nie osadzaj kogoś , że jest bandytą..., nie znając...

gehdurgfb

Wypłata jest juz,hurra.

fghvbb
@Były pracownik 14.01.2018 13:20

niestety nie za wrzesień lecz za grudzień .

Były pracownik
@fghvbb 16.01.2018 07:17

Czyli albo jesteś krewnym kogoś z zarządu, albo jako Pan K. Sam sobie piszesz opinie. Wiem, co się działo i dzieje w tej firmie. Obiekty tracone po kilku miesiącach, ludzie (kto bardziej rozgarniety) rezygnuje widząc zapisy w "Zryczałtowanych umowach zlecenie" opiewajacych na kwotę 500zł (paranoja). Jeśli się mylę, i nie masz żadnego pokrewieństwa poczekaj jeszcze z miesiąc, że dwa i zobaczysz jak Cie zaczną kręcić na kasę...

Beti

A pozatym osobiście rozmawiałam z właścicielem,spoko gość inteligentny,sympatyczny,to samo mogę powiedzieć o dyrektorze ???? więc ludzie więcej wiary,pamiętajcie jak my do ludzi,tak i ludzie do nas

Adrtur
@Beti 10.01.2018 18:49

Pracodawca ma bezwzględny obowiązek wywiazania się z zawartej umowy. Owa definicja dotyczy oczywiście też pracownika. Dostałaś swoje wypracowane pieniądze? Super! Tylko napisz ile po określonym w umowie terminie, i ile na dzień dzisiejszy to (usunięte przez administratora) ma wobec Ciebie zaległości...

Beti

Jestem pracownikiem tej firmy,firma płaci na czas,wszystkie telefony są odbierane i informacje udzielane ,więc nie.piszcie głupot

Dworzec w Krakowie Pkp

Podobno wzieli dworzec glowny krakow hahaha.ostatnio wygrywacie na takich obiektach ktorych juz nikt nie chce tak jak sad i dworzec.Slyszalem ze dyrektor dorabia na bramkach w sadzie? To prawda?

Stefan

Czy warto starać się o pracę w firmie? Potrzebujecie aktualnie ludzi?

jeszcze pracownik

Potwierdzam wszystkie opinie w 100 % dołączam jeszcze wyjątkowe chamstwo w samej dyrekcji w stolicy. Ciekawi mnie jeszcze fakt czy pomór albo zaraza jaka padła na główne osoby w tej tandecie utrzymuje się co miesiąc przez 12 miesięcy w roku z sekretarką firmy na czele ? . Ciekawe natomiast jest jakim prawem mister KOWALCZYK staje do przetargów będąc PRACODAWCĄ niewypłacalnym jak gromadzi dokumenty potrzebne do przetargu ? myślę że powinna się tym zająć najbliższa PROKURATURA bo to cuchnie na odległość. A poborów dalej nie ma na naszych kontach czas z tymi oszustami zrobić porządek może wtedy zaczną odbierać telefony od ludzi bo jak na razie to w firmie zaraza padła+ SP ..................................................................

doświadczony leber
@jeszcze pracownik 15.02.2017 07:32

Pytanie mam takie: piszecie tutaj , że firma Kowalczyk ma siedzibę w Warszawie.A ja wiem, że nie w Warszawie, tylko w Mińsku Mazowieckim na Tuwima.Ktoś coś?????

zamek

Bogowie to jakiś kant ........................... ktoś u nich jeszcze chce pracować ? i dlaczego sami piszą o sobie piszą opinie ?

Andrzej 23

Czy może ktoś powiedzieć jak wygląda sprawa z wypłatami pensji

Były pracownik
@Andrzej 23 14.12.2017 17:16

Z czym?? W tym czymś nie ma takiego pojęcia jak wypłata... Dostaniesz pieniądze za np. grudzień około marca, za styczeń może pod koniec kwietnia, i jak Ci się nie znudzi czekanie i nadzieja na uczciwość tych co są w kadrach to będziesz tak pracował aż w końcu zaległości "firmy" będą wobec Ciebie będą sięgały kilku tysięcy... Nie pracuj w tej firmie!!!

Andrzej 23
@Były pracownik 16.12.2017 11:15

Ja to wszystko wiem pracowałem w tej firmie 2lata przejmują obiekt w którym teraz pracuje obiecują że teraz będzie Ok szkoda mi stad ofejsc do kiedy nich pracowałeś Dzięki za odpowiedz

karol

A ja pracuje w tej firmie i jest wszystko ok, wiem ze jak bede robil swoje to kase dostane a o to chyba chodzi.

duch święty
@karol 23.09.2013 23:08

no tak, ale ty jesteś prezesem albo jego krewnym

Perkun

Ale się (usunięte przez administratora) kłócą hahaha

zamek

i oni wygrali kontrakt na Hotele AMW ? napiszcie jak wyglądają umowy?

Orzysz-Bemowo

Panie kowalczyk widac ze ludzie z mazury pokazali ze nie warto wygrywac przetargow za grosze,Zapomniał pan ze zyjemy w czasach pracownika a nie pracodawcow

Trock

Nie znam tej firmy ,ale Dyrekter widać,że jest osobą na poziomie. Firma wygrała przetarg w woj. Warmińsko - mazurskim.Okaże się w praniu ,jak się wywiąże firma Kowalczyk z obietnic.Natomiast stara firma ,która przegrała przetarg to dopiero odwala szopki. Więc ludzie,na każdą firmę ,są jakieś opinie i te dobre i te złe.Pozdrawiam.

ja
@Trock 25.11.2017 06:09

Trock jeżeli nie pracowałeś to się nie wypowiadaj , bo pensje są płacone co do dnia. I szopek żadnych nie było . chyba ci się coś pomyliło .

Trock
@ja 30.11.2017 15:59

o co ci chodzi .Czytasz to co pisze .Gdzie ja coś pisze o pensji ?

cbbhhc

Ludzie co wy piszecie . To mogło trafić się w każdej firmie .Ktoś kto pracuje w OWC to zrobił . Boże ludzie ile jadu w was . Parę lat temu było podobnie w Firmie Securitas i co też czemu biorą udział w przetargach. Jesteście pelni jadu. Stara firma życzyła źle od samego początku dla tej firmy . Ludzie są podli.

Kolega

Pytam sie kto dopuscil ta firme do przetargu ???? kto pociagal za sznurki z gory ??? Czy potrzebna byla ta tragedia ???? kto odpowie za jego smierc????? DO CHOLERY KTO?

magda

Przez firmę Kowalczy zmarł młody.chłopak w Orzyszu!!!!!!! Banda!! Od samego początku smierdziala!!!

Ochroniarz.
@magda 30.11.2017 23:16

banda, to bardzo delikatne określenie, gdzie są ludzie odpowiedzialni za dopuszczenie kogoś takiego do zamówień publicznych. Być może nie mają dostępu do internetu.

fghvbb
@magda 30.11.2017 23:16

ludzie co wy mówicie.Osoba która to zrobiła pracowała w wartach cywilnych miała doświadczenie .Nie wiecie jak naprawdę było.

piter

Prawda jest taka że firma dziadostwo.Pracowalem to wiem wykorzystujecie ludzi ile sie da Ludzie w dalszym ciagu czekaja na swoje sumiennie zapracowane pieniadze

Black
@piter 25.11.2017 17:41

z umowy o pracę czy zlecenie

Leszek

Nie płacą zaległego wynagrodzenia, telefonów nie odbierają.

Black
@Leszek 31.10.2017 10:01

dziwne ode mnie odbierają

to ja

Niby w porzadku to dlaczego oposcili obiekt?

anonymous

Ha ha ha firma w porzadku ha ha ha

Leszek D

Firma okazała się bardzo w porządku. Za ostatni miesiąc pracy zapłacili wszystkim co do grosza. A i pracowało się w tej firmie bardzo dobrze. Szkoda że opuścili obiekt.

mazury

Ludzie nigdy w zyciu pracy w tej firmie Firma dno i pięć metry mułu koordynatorow biorą z kosmosu za sprzet ktory dają ci na wyposażenie odciagaja kase czy to era kamienia łupanego panie kowalczyk?

tomek

Nie chcem sie rozpisywac i nażekać i niecenzuralnych słuw i tak dalej i tak dalej. Napisze tylko tyle - som osoby które nie dostały wypłaty za wrześeń. Tyle. Dziekuje.

Domin

Omijać szerokim łukiem!!! Ludzie, ta firma jest niewypłacalna... mają ogromne zaległości płacowe wobec swoich pracowników. Tak nawiasem, to nie rozumiem, że niektórzy wierzą jeszcze w lepsze jutro I przychodzą pracować w tym SYFIE (inaczej tego nie nazwe)

Igła 66666
@Domin 22.10.2017 19:31

A jak firma stoi na jednostkach wojskowych

Domin
@Igła 66666 09.11.2017 21:48

Tak samo jak na biurowcach, galeriach, sklepach... w tej "firmie" normą stało się, że na pieniądze czeka się... w nieskończoność. Nigdy nie wiesz, kiedy dostaniesz wypłatę, o ile będzie opóźniona itd, ale jak ludzie sobie na to pozwolili to I tak się dzieje. W umowie, którą się dostaje jest zapis "pracodawca ma 45 dni na wypłatêę wynagrodzenia..." a I tak ten termin nie jest dotrzymywany. Są inne firmy! Gdzie pieniądze są przede wszystkim na czas, dajcie sobie spokój z tą agencją ochrony.

Patrycja

@bylyesbek a jakie stanowisko Cię interesuje? Możesz napisać coś więcej na ten temat? Obecnie teraz nie widzę możliwości rekrutacyjnych w Agencji Ochrony Kowalczyk, ale prawdopodobnie mówisz o stanowisku ochroniarza?

bylyesbek

jak praca na pkp w lublinie? jak z pieniedzmi? wszystko na czas?

Patrycja

@zadowolony z czego wynika, że nie pracuje Ci się źle? Sporo osób pytało tutaj o oferty pracy więc takie konkrety mogłyby innym pomóc. Bo wiele opinii z forum nie wyjaśnia dlaczego polecają, a dlaczego nie.

zadowolony

a mi się nie źle pracuje dziekuję bardzo dobranoc

Rolnik szuka brony

Piękne opinie

Zadziornanatka

Hej a czy ktoś był u nich na stażu z urzędu jakie opinie macie??

LECHOSŁAW
@Zadziornanatka 06.04.2017 14:04

cud, miód i orzeszki

Lotnik

Chłopaki uciekać firma dno żałuję że zeszłem z ta firmę kto może niech ucieka

Lotnik

Chłopaki uciekać

Były

Uciekaj kto może z tej dziadowskiej firmy w której nie dotrzymują terminów wypłat zawartych w umowach.Ja już złożyłem pozew do sądu .Ekwiwalent za godziny nocne też się należy.

Nawiedzony

Gdzie jest krzyż... Gdzie jest krzyż...

Pracownik ?

A co na te zaległości Pani Dyrektor Kadr i Główna Księgowa

Robol
@Pracownik ? 14.03.2017 00:42

Dyrektor kadr? Nie ma kogoś takiego.

PRACOWNIK?
@Robol 14.03.2017 07:26

a p.MAŁGORZATA?????????

Realista

Ludzie nie biadolcie tylko zglaszajcie do Prokuratury, Państwowej Inspekcji Pracy, Urzędu Kontroli Skarbowej no i oczywiście Kaczyńskiego i Solidarności. Kowalczyk to zwykły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

olo

nie płacą za godziny nocne

Ja
@olo 23.02.2017 11:26

Micek ogarnij się

WETERAN

Nie miejcie pretensji do kierownictwa i inspektorow,to ludzie wporzadku,natomiast tych wyrzej powinno sie za jaja powiesic i do pieca!

do Sadu...

to oburzajace!!!!!!! panie Kowalczyk czy jest pan czlowiekiem czy oszustem ktory robi kariere i wzbogaca sie na ludziach, jesc pan musi czy zyje pan powietrzem bo my od 10 lutego zremy kit z okien! nie mowiac o rachunkach ktore kazdy ma do oplacenia!!! was wogole na rynku nie powinno byc! ale my tego tak nie zostawimy!!! pracownicy juz opuszczaja obiekty!! I POTRACICIE TE OBIEKTY!!!!

do Sadu...

to oburzajace!!!!!!! panie Kowalczyk czy jest pan czlowiekiem czy oszustem ktory robi kariere i wzbogaca sie na ludziach, jesc pan musi czy zyje pan powietrzem bo my od 10 lutego zremy kit z okien! nie mowiac o rachunkach ktore kazdy ma do oplacenia!!! was wogole na rynku nie powinno byc! ale my tego tak nie zostawimy!!! pracownicy juz opuszczaja obiekty!! I POTRACICIE TE OBIEKTY!!!!

SZKODA GADAC

UCIEKAC Z TEGO DZIADOSTWA ZERO POSZANOWANIA ZE STRONY WARSZAWY KADROWYCH,JEST DZIS JUZ 14STY LUTY I DO TEJ PORY NA UMOWY O PRACE PIENIEDZY NIEMA!!!!!!!! DO 10 TEGO MIALY BYC WYPLACONE!! DALI NA ZACHETE PIERWSZA WYPLATE ZEBY TO LUDZIE MYSLELI JAKI KOWALCZYK DOBRY,A Z DRUGA JUZ LECA!!!! W KADRACH W WARSZAWIE TELEFONOW NIE ODBIERAJA ALBO SLUCHAWKA RZUCAJA!!!! TO NIE JEST WIARYGODNA FIRMA I WOGOLE NIE POWINNA STARTOWAC DO JAKICHKOLWIEK PRZETARGOW!!!!!!!!! KLANIAJA SIE KATOWICE PANIE KOWALCZYK!!!!!!

jandor50

czy na pewno wszyscy sprawdzili jak KOWALCZYK placi składki zus u mnie placi coi drugi miesiąc i nie można tego reklamować

partyzant3333

Dzień dobry firma Agencja Ochrony Kowalczyk rozbija się po Dawnym woj Zamojskim i rozwozi swoje oferty na swoje usługi po tutejszych firmach. Aswoją drogą to ciekawe dlaczego tacy cwaniacy z te swoje machlojki jeszcze nie odpowiedzieli przed prawem..

Piotron

Wiesz co, nie wiem jak to możliwe jest co mówisz, przecież wszystkie umowy o prace są skonstruowane tak samo i nie ma możliwości, aby było bez składek

Kwalifikowany

Na Śląsku wypłaty są na czas, w najgorszym wypadku kilka dni opóźnienia. Sorty mundurowe wydawane nowe, coraz więcej osób dostaje umowy o pracę pełny etat. Kierownik W. stara się o ludzi, zawsze ma dla nich czas. Miła i pomocna sekretarka pani A. Stawki? Mogłyby być wyższe ale skoro muzeum mało płaci za ochronę to skąd je znaleść? W sumie jest ok, pracowałem w gorszych firmach

sssss
@Kwalifikowany 06.10.2016 17:50

Uwaga na UMOWY O PRACĘ!!!!!! W firmie Kowalczyk- umowy są bez składek- Firma nie opłaca składek ZUS - idźcie do ZUS to sprawdzić- składka wypadkowa 0 zł, składka rentowa i emerytalna 0 zl, składka chorobowa 0 ZŁ. Macie umowy o pracę bez składek i jeśli sami nie dopilnujecie żeby wam te składki wpłacili to po kilku latach może sie okazać ze na emeryturę macie odłożone 0 ZERO ZŁOTYCH. Pozdrawiam ludzi myślących

anonim

(usunięte przez administratora)

centaurion

składki ZUS od 372 zł jest to jak najbardziej legalne ponieważ reszta wypłaty idzie na tzw. listę bez pokwitowania dla pracownika ?firma oszukuje w biały dzień i nikt z tym nic nie robi. Pytanie kto ma w tym interes? acha i na wypłatę czeka się 30 dni czyli jak przepracujesz cały wrzesień to dostaniesz za niego wypłatę 1 listopada ale że jest świeto to pewnie jeszcze z 5 dni poczekasz,. Wydaje mi się że część komentarzy wstawia tu osoba zatrudniona w biurze firmy> czy to tylko moje złe przyouszczenia/?

anonim

(usunięte przez administratora)

cieć

ggjp kwota 372 zł dotyczy wynagrodzenia które idzie na konto, reszta na tzw.listę jest nieozusowana i nieopodatkowana

anonim

(usunięte przez administratora)

xxx

przypominam że od 01.01.2016 r. jest obowiązek ozusowania umów zleceń od najniższej krajowej tj. 1850 brutto, czyli 1350 netto a nie 372 zł jak to robi Kowalczyk .

kij

HAHAHAHA śmiać mi się chce jak czytam wasze posty wielcy prawnicy i mecenasi od siedmiu boleści... ja tu sam pracuje i szef poprosił bym poczytał co jest napisane o nim i w żadnym z tych zdań sie nie zgadzam. pracuje się tu jak wszędzie, czy to Kowalczyk czy RR czy Solid każda firma taka sama i w ten sam sposób postępuje.

Zostaw opinię o Agencja Ochrony Kowalczyk - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Kowalczyk