Chciałbym przestrzec przed pracą w firmie MOLLET POLSKA w Poznaniu. Szczególnie nie polecam pracy na stoisku w TESCO na Opieńskiego, no chyba że lubicie jak wasza współpracownica na was donosi, kopie pod wami dołki i wymyśla o was niestworzone historie. Ale za to sama zamyka stoisko pół godziny przed czasem i wychodzi sobie podczas pracy na godzinkę do domu na obiad. A szefostwo udaje głuche i ślepe bo przecież to przyjaciółka mamy właściciela. Jej wolno wszystko.
Właściciel to także kombinator. Znajoma się domyśliła, że zostanie zwolniona. Zapytała się go wprost i usłyszała, że popracuje jeszcze tydzień, dwa, po czym następnego dnia okazało się, że to ostatni dzień jej pracy. Żeby tego było mało, "uczciwy" szef przywozi umowy ze wstecznymi datami do podpisania, bo przecież nie można było zaraz od początku dać umowy, tylko trzeba było pozwolić pracownikowi robić na czarno.
Ja tylko ubolewam, że znajoma zamiast się zawinąć i biec truchtem do Inspekcji Pracy, grzecznie czekała i podpisała.
Jeszcze raz przestrzegam wszystkich przed pracą na stoisku MOLLET POLSKA w Poznaniu, a w szczególności w TESCO na Opieńskiego. Chyba, że lubicie jak na was donoszą i kłamią a do tego oszukują to serdecznie zapraszam.