Zwykły cwaniak i złodziej, lepiej tam nie pracować, wali na wypłaty. Higiena na piekarni słaba, często wpadają gołębie i chodzą po pieczywie. Nie polecam u dziada pracować cała załoga, jest chętna na rezygnację z tej pracy
Zgadzam się z opinią ta firma to porażka sprzedaje produkty z kilku dni ... Obsługę ma za nic nie polecam nigdy pracy w tej firmie !!!!
Zwykły cwaniak i złodziej, lepiej tam nie pracować, wali na wypłaty. Higiena na piekarni słaba, często wpadają gołębie i chodzą po pieczywie. Nie polecam u dziada pracować cała załoga, jest chętna na rezygnację z tej pracy
Mieszkam już w okolicy dobre 15 lat, i mogę potwierdzić z okien nie raz widać że, gołębie wchodzą i siadają na skrzynki
No niestety wlatują na piekarnie i chodzą po koszach, pracuje w społem i oszukuje na ilości pieczywa ten szef.
Zgadzam się z opinią ta firma to porażka sprzedaje produkty z kilku dni ... Obsługę ma za nic nie polecam nigdy pracy w tej firmie !!!!
Wykorzystuje pracowników sklepowe muszą robić remont sklepu i pracują wtedy w soboty i niedziele i nie płacą im za to a na dodatek pani kierownik siedzi 8 godzin na telefonie i gra i nic nie robi
Ale chodzi o to, że nie ma się ekstra wynagrodzenia za soboty i niedziele? Czy totalnie nic nie płacą za te dwa dni? :O Możesz jaśniej, bo nie zrozumiałem...
Oferty pracy na ich stronie są aktualne? Chodzi mi o cukiernika lub mistrza cukierniczego. Trochę tutaj żalów na firmę jest, zmieniło się coś? Jak teraz ich nastawienie do pracownika? Proponują jakiego rzędu zarobki? Umowa o pracę jest od razu? Ile tak w ogóle liczy zespół? :)
(usunięte przez administratora)
Zapomnij o tym.
Witam jak wygląda tam praca na krojeniu ? Ten kto kroi ma pakować? Czy ktoś inny? Jaka norma?jakie tempo?
Nie polecam tej piekarni. Pani menadżer, punktu na dworcu PKP KATOWICE jest na niekompetentną osoba, która kradnie pomysły z innych sklepów. Do tego nie myśli bo nawet nie potrafi zmienić nazwy tylko włącznie z nazwą wszystko kopiuje. Wstydu nie ma. Zero pomysłu na rozkręcenie biznesu Szefom Kiełka, i to się nazywa MENAGER. Zero jakiej kolwiek swojej inwencji twórczej. Kompletnie nie polecam. A Szefostwu Kiełka polecam zmianę menadżera.
Dzień dobry czy jest możliwość przyjęcia ucznia na praktyki w zawodzie cukiernik
Przeczytałam kilka opinii i jestem zbulwersowana, bo ja akurat chciałam pochwalić p. Agnieszkę - pracuje w w/w firmie w Czeladzi na ul. Szpitalnej w Hali targowej.. Jestem starszą osobą , schorowaną i nie każdy młody człowiek traktuje nas ( starszych ) grzecznie , uprzejmie. Pani Agnieszka obsługuje mnie i innych spokojnie , grzecznie ;pomaga zapakować zakupy do siatki, odliczyć odpowiednią kwotę pieniędzy. Nie denerwuje się , ( nie buczy )jak niektórzy, jest nam pomocna. Dlatego chciałam pogratulować właścicielowi takiego dobrego pracownika , ale teraz ( po przeczytaniu opinii o " Kiełku " ) jestem skołowana - niemniej życzę p. Agnieszce wszystkiego dobrego.
Jakie narzędzia pracy zapewnia Piekarnia-Cukiernia "Kiełek"? Można liczyć na służbowe auto? Czy można z niego korzystać również poza godzinami pracy?
@Akrokiss Przesadziłeś z taką oceną. Jeśli ktoś nie zapracował to niech czeka ale firma jest na tyle dobra, że warto się starać.
Co wchodzi w socjal Piekarnia-Cukiernia "Kiełek"?
To znaczy, że poza pensją podstawową firma ta nie oferuje po prostu nic? Pytam bo nie ukrywam, że Twój wpis jest dla mnie nieco zastanawiający. Tak na dobrą sprawę może będziesz tak miły i napiszesz mi, ile dokładnie można tam zarobić? Podaj proszę kwotę brutto. Dziękuję.
Na umowie zlecenie 11,50 zł / za godzinę nawet dla osób do 26 roku życia mimo tego że powinno się dostawać dużo więcej. Nie oferują nic, nawet zniżek na ich produkty dla pracowników bo im szkoda. Zero dodatku nocnego jak się przychodziło do pracy na 3:30. Najgorsza firma jaka istnieje, nie warto tam iść. Jedynie plus jest taki, że kierowniczka jest cudowna, ale poza tym nic więcej.
Czy Piekarnia-Cukiernia "Kiełek" zatrudnia studentów?
Tak, ale dostaniesz 11,50 zł / za godzinę mimo tego że nie płacą za Ciebie podatków, bo jest Pit zerowy ;)
Jak jest z awansem w Piekarnia-Cukiernia "Kiełek"?
Firma tragedia, a moze ludzie którzy nia dowodza. Sciaganie do pracy z urlopow pod pretekstem braku ludzi, Dawid ze swoimi propozycjami obala system noe tylko komunistyczny. Jedna wielka katastrofa, ludzie pracuja na umowe zlecenie w pocie czoła z niepewnością na nastepny miesiąc. Wszędzie, ale to wszędzie znajdziecie lepszą pracę. Uważajcie na tych naciagaczy i nie dajcie sie.
Niestety, ale ciężko jest nam się zgodzić z taką opinią. Szanujemy prywatny czas naszych pracowników, zwłaszcza, gdy ktoś znajduje się na urlopie. Wychodzimy z założenia, iż przemęczony pracownik jest zwyczajnie mniej efektywny , a nam - jak i każdemu innemu pracodawcy - zależy na skutecznej pracy. Nikt nigdy nie jest ściągany do firmy pod przymusem ani pod groźbą poniesienia konsekwencji. Jeśli ktoś pojawia się w pracy w swoim czasie wolnym, poza wstępnie rozpisanym grafikiem, robi to na własną prośbę, i oczywiście za dodatkowym wynagrodzeniem.
To prawda. Cos wiem o kielku. Pracowalam. 3 lata. Bez normalnej umowy. Wkoncu podziekowalam. Obecnie mam nowa prace od 5 lat na normalnej umowie i wreszcie jestem dobrze traktowana. Nie szanuja pracownika. Tak naprawde gdyby faktycznie wlasciciel zajmowal sie pracownikami a nie ze ma ludzi od tego
Od dawna nie udzielacie się w tym temacie, co jest tego powodem? Może powiecie jak obecnie pracuje Wam się w Piekarni-Cukierni "Kiełek"? Jestem ciekaw na jakie wynagrodzenie można tu liczyć oraz jaka panuje atmosfera w zespole, dajcie znać jeśli wiecie coś na ten temat.
Nie był bym tego taki pewien, jeśli masz być w 100 procentach obiektywny to radziłbym popatrzeć na opinie w innych piekarniach, w każdej jest ciężko, w każdej ludzie narzekają. Jeśli zaś chodzi o produkty firmy to nie można na nie narzekać, czy to pieczywo czy to jakieś bułki słodkie, wszystko smaczne.
Dziękujemy za pozytywną opinię. Co do warunków zatrudnienia - wbrew nierzadko krzywdzących opiniom są one u nas konkurencyjne w stosunku do innych sieci piekarni. Wiele zależy też od chęci, zaangażowania i umiejętności pracownika. Co do smaków naszego pieczywa i wyrobów cukierniczych, staramy się stale podnosić ich poziom oraz rozwijać wszechstronność oferty. Satysfakcja klienta jest dla nas kluczowa i miło nam za każdym razem, gdy słyszymy podobne opinie. Obiecujemy nie spoczywać na laurach! :)
niestety płaca w tej firmie to żenada 1600 za 212 godzin , mimo rodzaju umowy wszystko zostaje według ustaleń pierwszej umowy ,nie obowiązują podwyżki ,zmiany ilości godzin ,a jak przedstawicielowi nie pasuje twoja osoba to jesteś prześladowany truth napisał prawdę
Pani Ewo, prosimy o niesugerowanie się fałszywymi opiniami. Jeśli pracownik należycie wywiązuje się ze swoich obowiązków, zgodnie z ustaleniami zawartymi w umowie, jego wypłata nie jest bez powodu wstrzymywana. Wbrew niektórym opiniom, zależy nam na uczciwych i przejrzystych relacjach z naszymi pracownikami. Dotyczy to również kwestii wysokości wynagrodzenia, zależnego od indywidualnych czynników.
Prawdą jest, iż osoby zaczynające u nas pracę na stanowiskach niższego szczebla nie zawsze otrzymują na starcie wynagrodzenie zgodnie z ich oczekiwaniami. Na pewno jest to jednak kwota wyższa niż ta wspomniana powyżej. Mamy marzec 2019 roku i w ciągu trzech ostatnich lat (powyższa opinia jest z lutego 2016) wynagrodzenia w Polsce poszły w górę - również i u nas. Jak już jednak wielokrotnie podkreśliliśmy, widząc zaangażowanie w powierzone obowiązki i chęć rozwoju w strukturach naszej firmy, potrafimy docenić postawę pracownika. Zwiększenie wynagrodzenia po okresie próbnym - a z czasem również awans na wyższe stanowisko - nie są u nas zjawiskiem niespotykanym. Wprost przeciwnie - duża część obecnej kadry kierowniczej zaczynała karierę w Kiełku od podstaw, na stanowiskach produkcyjnych, nierzadko bez jakiegokolwiek doświadczenia. Wychodzimy z założenia, iż lepiej jest zainwestować w pracownika związanego z firmą od lat, zaliczającego kolejne szczeble kariery i czującego więź emocjonalną z Kiełkem, niż za wszelką zatrudniać do zarządzania pracownika z zewnętrz. Naturalnie, takich osób również nie przekreślamy - zwłaszcza jeśli swoje usługi oferuje doświadczony fachowiec z pożądanymi na przez nas kompetencjami. Zależy nam jednak, aby osoba zatrudniona na produkcji czy w salonie sprzedaży miała świadomość, iż przy odpowiednim podejściu do swoich obowiązków i popartej działaniami chęci rozwoju, to ona może wkrótce zajmować takie stanowisko.
jhbm, rozmowy raczej nie wiele wniosą. słyszałem, że dla niektórych liczy się przede wszysktim efektywność w działaniu. Zarobki są dostosowane do doświadczenia z którym przychodzisz do firmy. Ale próować trzeba :)
Wprost przeciwnie - konstruktywna rozmowy może wiele wnieść :) Faktem jest, że liczy się dla nas efektywność, a i posiadane doświadczenie jest argumentem na korzyść pracownika. Pragniemy jednak jeszcze raz podkreślić - to, że ktoś nie ma doświadczenia na starcie i nie od razu otrzyma satysfakcjonującą go stawkę, nie oznacza iż po trzech miesiącach jego sytuacja nie ulegnie poprawie. Kluczowe będzie zaangażowanie w powierzone obowiązki, choć do pracy i rozwój nowych umiejętności.
@J no ale jakie ma się wypłaty po przepracowaniu tylu godzin? Ogólnie zmuszanie kogokolwiek do brania dodatkowych godzin nie jest w porządku, więc średnio mi się chce w to wierzyć, ale ja akurat szukam pracy z dużym obłożeniem godzinowym, żeby dorobić
Każdy pracownik otrzymuje swój indywidualny grafik. Jesteśmy elastyczni, jeśli chodzi o dokonywanie w nim korekt, zwłaszcza, iż zdarzają się sytuacje losowe, na które nie mamy wpływu. Czasem ktoś nie może przyjść do pracy lub musi wyjść z niej wcześniej, ktoś inny będzie chciał z kolei wyrobić dodatkowe, ekstra płatne godziny. Jeśli takie sytuacje nie powtarzają się nagminnie i są ustalone z bezpośrednim przełożonym, nie mamy z tym żadnego problemu. Nieprawdą jest natomiast, iż zmuszamy kogokolwiek do pracy ponad ustalony limit w sytuacji, gdy dana osoba nie chce tego robić. Faktycznie, zdarza się, że w sytuacjach awaryjnych, spowodowanych sytuacjami losowymi innych pracowników, dany pracownik jest proszony o przyjście do pracy poza godzinami przewidzianymi w grafiku. Nigdy jednak nie odbywa się to na zasadzie przymusu, z groźbą jakichkolwiek konsekwencji.
ŻAL...... mi tych ludzi , co wypisują takie beznadziejne rzeczy , widocznie jesteście tyle warci !!!!pracodawca jak każdy,doceni ale nie jak większość z was uważa już po pierwszym miesiącu pracy , cukiernia ,piekarnia to wykwalifikowani ludzie z pracą we krwi , ekspedientki to inna sprawa i mogę się założyć że większość postów pochodzi właśnie od nich ,RADZĘ WAM PŁODZIĆ DZIECI siedzieć sobie w domku i planować wydatki z programu 500+ a pracę fizyczną omijać szerokim łukiem.
widzę, że menager dorwał się do klawiatury albo PAN WŁAŚCICIEL we własnej osobie. 500 + życzę dla rodziny, żal pl.
Dziękujemy za pozytywna opinię. Część z naszych pracowników jest z nami od dłuższego czasu, często zajmując najważniejsze stanowiska, mimo iż zaczynali od samych podstaw. Śmiało możemy powtórzyć stwierdzenie, iż są to „fachowcy z krwi i kości”. Naturalnie, w historii firmy nie brakowało również osób, które szybko się zrażały, brakowało im cierpliwości lub zwyczajnie nie potrafiły odnaleźć się w pracy związanej z branżą spożywczą. O ile jeszcze wiązało się z to rzetelnym wykonywaniem swoich obowiązków, nie stanowiło to dla nas problemu. Nie lubimy jednak, gdy krytykują nas osoby, które przy absolutnie minimalnym zaangażowaniu i traktowaniu pracy jako zło konieczne, oczekują wysokiego wynagrodzenia oraz lekkiej i przyjemnej pracy. Gdy ich oczekiwania rozmijają się z rzeczywistością, nierzadko atakują nas ukryci za klawiaturami komputerów. Nie mamy problemu z konstruktywną, popartą faktami krytyką i absolutnie nie twierdzimy, iż wszystkie negatywne opinie na niniejszym forum są przekłamane. Spora część jedna rozmija się z prawdą jednak i na takie zarzuty będziemy reagować. Jako pracodawca potrafimy docenić pracownika, ale też nie mamy skrupułów, by kończyć współpracę z osobami, które wykazują kategoryczną pogardę dla swoich obowiązków. A takich pracowników niestety również zdarzało nam się zatrudniać.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Piekarnia-Cukiernia "Kiełek"?
Zobacz opinie na temat firmy Piekarnia-Cukiernia "Kiełek" tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 3.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Piekarnia-Cukiernia "Kiełek"?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 2, z czego 0 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!