Bella

• Przyłubie
  • Cegielnia
  • Grębocin

3. Opinie o pracodawcach Toruń
  5. Opinie o Bella Sp. z o.o.

Opinie o Bella Toruń

Nie przegap nowości o Bella Sp. z o.o.!

z ulicy..

05.12.2015 23:39

Uważam że są lepsze firmy od "Bella"słyszałem od ludzi tam pracujących o bardzo niskich socjalach na swięta,widocznie za mało globalny jest ten cały TZMO który trzyma biedną Belle w szponach:D NIE POLECAM.
    z fabryki...

07.12.2015 09:43

Obecnie niewiele firm oferuje jakikolwiek "socjal na święta" tak więc nawet mały socjal to tylko dobry dodatek. Tak na prawdę problem stanowi NISKA PENSJA przez cały rok!!! Gdyby ludzie zarabiali godziwie to można by odłożyć na święta i cały ten socjal nie był by potrzebny. Praca w weekendy, nocki, święta, problem z urlopem i do tego śmieszna pensja jak na te warunki to wszystko co może zaoferować Bella. JEŻELI KOGOŚ NAJDZIE OCHOTA PRACOWAĆ W TYM SYFIE I CZYTA TE WSZYSTKIE WPISY TO TAK: WIĘKSZOŚĆ TEGO CO TU PISZĄ TO SZCZERA PRAWDA! A na głupie komentarze typu "jak wam się tak nie podoba to się zwolnijcie" odpowiadam: większość pracujących tam ludzi jest w tym wieku, że ciężko jest zmienić już zawód. Młodzi, którzy w ostatnim czasie się zatrudnili to odchodzą. NIE POLECAM Z CAŁEGO SERCA!!!!!!!!! Pozdrawiam wszystkich, którzy tam jeszcze pracują
    Demon

23.05.2017 20:45

Niestety . Zatrudnilam sie nie dawno i juz mam dosyc . Zamiast pgrzeszkolic na normalnej maszynie to daja na maxymalne obroty ze czlowieki sie odechciewa wogule juz tam isc . Pracownicy ze stazem pracujacy tam ledwo nadazali oczywos ie jezeli sie po drodze karton np nie rozwalil albo jezeli nie trzebabylo recznie zaklejac kartonow a gdzie dopiero dnowa osoba ..naprawde co tu wiekszosc ludzi tu pisze to prawda nie dajcie sie szkoda zdrowia .

28.11.2015 18:38

Nikomu nie polecam pracy w tej firmie,ludzie myślą że jest tak jak 10 lat temu pracowaliśmy w weekendy i dobrze zarobilismy !!! Niestety skończyło się!!!!! Pracujemy prawie w każdą sobotę i niedzielę a zarobki.......marne. Do tego stres zmniejszone składy na maszynach.Aprezes rzeczywiście nie chodzi już po halach,przez co jest trochę znośniej
    ogólnie chwalony

12.11.2015 20:40

Witam Serdecznie Wszystkich piszących mądrze i na temat... Witam przede wszystkim byłych i obecnych pracowników Belli. Ja na całe szczęście już tam nie pracuje. Zakład schodzi na psy. Ludzie na produkcji fantastyczni i z nikim nie miałem problemu aby się dogadać. Miło wspominam ekipę czy kobiet, czy facetów. A zwykłym ludziom dają ochłapy albo zabierają przywilej dewident jednej ze spółek. Zarobki...te pieniądze mogą sobie w d...wsadzić. To nie są pieniądze tylko ochłapy. I niech nikt mi nikt nie wyjeżdża z tekstem, że za dużo się zarabia. Popieram wszystkich, którzy się w cholere zwolnili się i tych, którzy wypowiedzenie przyniosą. Ale wiecie co jest najgorsze...że takie zarazy jak w Belli...to są w większości Polskich zakładów. Nikt z pracodawców nie liczy się z człowiekiem pracującym np. na taśmie. I jedno słynne powiedzenie drzemie w mojej głowie nieprzerwanie...oni udają, że płacą, a ja udaje, że pracuje. W Polsce nie opłaca się angażować i w ogóle pracować. p.s. Nie zatrudniajcie się w Belli! To taka moja prośba :) Pozdrawiam jak zawsze ironiczny do tych, którzy szacunku do innych nie mają...:D
    ktoś

19.10.2015 02:15

Pomyślcie trochę jak może być dobrze w takiej firmie jak człowiek na najwyższym stanowisku dostał wyrok za mobbing i ma zakaz wchodzenia na hale.
    Brygadzista

19.10.2015 21:49

Nie wiem o kim piszesz ale w Belli nikt nie dostał wyroku za mobbing. Nie "sra.." w miejsce w którym pracujesz. W tej firmie od kilku lat rozwalają stary układ i wielu się to nie podoba - dzięki Bogu jest ich coraz mniej. Mam nadzieję że w końcu będzie całkowita wymiana kadr i firma w końcu będzie rynkowa. Jak Ci się nie podoba to się zwolnij - nie masz odwagi - nikt Cię nie przyjmie z takim poziomem lenia
    zezowata durka-rurka

29.10.2015 15:44

bardzo jesteś bystry w swoich wypowiedziach BRYGADZISTO-PAPUTKU....wielu tam jest takich społeczników,jak ty....może się przedstawisz,jak jesteś taki bohater?wielki rycerz-jakże pracowity i gotowy bronić imienia...no właśnie-CZYJEGO,gamoniu??? wpajają ci debilne wstawki w łeb,a ty łykasz-to świadczy o twoim obyciu ciociu malinowa.przedstaw się,kozaku bez obcasa...śmiało-to nic nie boli...JESZCZE
    Meg

13.10.2015 09:53

Interesują mnie opinie na temat stanowiska Merchandiser w Belli: jakie są zarobki i atmosfera pracy?

10.10.2015 18:17

oj mówiąc krótko szału nie ma
    Zen

17.09.2015 10:43

praca straszna jeżeli się trafi na maszynę na której człowiek się nie wyrabia. Traktowanie zielonych przez czerwone pracownice z dłuuugoletnim stażem jest dobitnie dobijające. Masz wrażenie jakbyś był tam niechcianym pracownikiem, zero urlopów, niemile widziane zwolnienia lekarskie. obgadywanie za plecami i niemiły ton.
    kostek

11.09.2015 16:57

najlepsza ekipa jest na portierni-purcellini i jego banda nieudaczników(nierobów).konkretna,konfidencka banda
    ro bic

04.09.2015 19:30

czenu wypowiadaja sie osoby co nic nie wiedza co sie dzieje, jak jest naprawde. umiejętności ludzi w tym zakladzie, nie sa tak zle ! jeżeli zorientowany pisze, to znaczy ze obsluga maszyn nie wie co robi, bo mechanika potrzebuje widze to jako pomocnik ten z tej zlej firmy, a chce tylko pracowac, fakt zarobki sa slabe .... i nic wiecej praca jak praca .
    zoriętowany

30.08.2015 00:30

DT czyli dział techniczny każdy z nich tylko zna sie na tych maszynach co są na danej hali, a jak ich wyślą na inną hale to zagubieni chodzą jak owce na hali i operatorów sie radzą jak maszyne naprawić a kase biorą wiekszą !!! Pytam sie za co !!!!!Wystarczy pozamieniać mechaników na halach i produkcja o połowe spadnie.POLECAM TO ZROBIĆ PANIE KIEROWNIKU MECHANIKÓW
    Nikoś

26.07.2015 10:44

Dawno nie zaglądałem na forum, ale słyszałem że mają zrobić specjalną premię "składkową" :) dotyczy DT
    a

21.07.2015 19:36

To wszystko prawda co tu piszą szczera prawda
    hm

11.07.2015 21:14

Z belli robi sie najniższej kategorii zakład pacy czyli minimalne wynagrodzenie i maksymalna produkcja, oczywiście kardynalny błąd, firmy zachodzie przerabiały to 10lat temu ale oczywiście zacofana polska rządząca przez sprzedawczyków ue musi to powtarzać., i tak dawaj maszyny na max prędkości produkować sieczkę w paczkach przecież liczą sie talko wykresówki,a potem wielki problem bo reklamacje, ale co tam niszczmy dalej dobre imie firmy wypracowane przez lata.debile
    listonosz

11.07.2015 19:20

Posłaniec skąd Ty się urwałeś? Skoro Bella potrzebuje pracowników, którzy jeżdżą paleciakami po hali to dlaczego nie chce płacić godziwe za pracę? Pakowacz, pomocnik czy operator jest tak samo potrzebny jak kierownik czy prezes. Nie chodzi mi o to żeby pomocnik zarabiał tyle co kierownik ale w tej chwili zarobki są poniżej ludzkiej godności. Pensja poniżej 2tys za pracę w nocy, weekendy, w hałasie i upale to żałosne! Dziwię się że Prezes może spokojnie patrzeć w lustro za to co zrobił ludziom...
    Pracownik wieloletni

07.07.2015 15:32

Nie dość ze jest system zmianowy posrany i człowiekowi wszystko rozpierdziela,łącznie ze zdrowiem, to człowiekowi jeszcze GODNIE nie zapłaci !.. FIRMA BEZ SUMIENIA! ODRADZAM PRACE W TEJ FIRMIE

09.11.2015 06:28

ja pracuję przez agencję już ponad rok i powiem szczerze jest coraz gorzej ale co mam zrobić, w wieku 44lat ciężko znaleść pracę,jeżeli już to na śmieciówkę a tam chociaż niskie zarobki ale umowa o pracę i wszystkie składki,rozumiem ludzi młodych-za taką kasę nie chcą pracować ,trudno szukajcie dalej może coś znajdziecie ale będzie ciężko,mam syna w młodym wieku po szkole średniej i też pracuje ale na śmieciówce , jak wypracuje sobie emeryturę?
    RANDST

21.06.2015 17:53

A teraz drobna rada dla tych, którzy szukają pracy przez agencje pracy "tymczasowej" Randstad. W wielkim skrócie: CZTEROBRYGADÓWKA, SOBOTY, NIEDZIELE, NOCKI, WYZYSK, BRAK URLOPU, ZAPOMNIJ O CHOROBOWYM, UMOWA PRZEDŁUŻANA CO 2 TYGODNIE, A NAJLEPSZE NA KONIEC CZYLI 1400 Z GROSZEM NA RĘKĘ!!! Atrakcyjna praca, prawda?
    maniek

15.05.2015 09:58

TAM oprócz operatorów i pracowników produkcji każdy się o...dala. Młodzi nie mają tam nigdzie szans bo starzy jadą po nich, dlatego, ze boją się o posady, które dostali 20 lat temu. Prezes swoją obecnością wywołuje strach, ale jest zamkniety na propozycje ludzi, na rozmowę z nimi. Na spotkaniach jest monolog, jak na przemówieniu dyktatora. Jedyny w porządku człowiek to PLACOWY.
    barti

30.04.2015 23:57

a z tą siekierą wbitą w samochód w Rosji jak było?
    żona pracownika

25.04.2015 02:00

A ja tylko dodam, że jestem załamana po każdym powrocie mojego męża z pracy i po tym, co słyszę, co się w tej "wielkiej" i "prężnie rozwijającej się" firmie dzieje. Szkoda tylko, że pretenduje do takiego tytułu kosztem zdrowia i portfela każdego pracownika. Wyzysk i tyle. Góra wykorzystuje, bo wie, że z obecną sytuacją na rynku pracy w tym kraju może sobie pozwolić i pozwala. Przykre i frustrujące.
    Wyjechać

18.04.2015 18:55

Ludzi o czym piszecie, jak operator ma zarabiać skoro nie wie jak maszyna działa naciska przycisk start, stop i tyle a chciałby zarabiać ..... Dobrzy operatorzy zarabiają lub odchodzą, zawsze jakiś wyrób, niestety nieroby zostają i bzdury gadają. Czemu tego nikt nie widzi ...
    NIE-wyjechać

24.04.2015 16:56

Poziom wypowiedzi i składnia zdania sugeruje, że w/w post pisał ktoś "z góry". Autor inteligencją nie grzeszy tak jak co niektórzy z kierownictwa
    Nie i nie

01.05.2015 21:17

Fakt z inteligencja w tym zakładzie widać słabo i nie tylko. Jak jesteście tacy super to czemu nikt Was nie chce ? i dalej przychodzicie pracujecie i marudzicie ? Chciałem się zatrudnić w tym zakładzie jednak czytając to forum to żal pracować z takimi ludźmi co narzekają, bo tylko pewnie tego się nauczyli, ludzie PRL dawno przeminął!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bella?

Kontakt - Bella Sp. z o.o.

Szosa Lubicka 157A 87-100 Toruń

NIP:8791205440

KRS:0000020118

Branża główna: Artykuły higieniczne

16.04.2015 13:21

Chciałabym,żeby prezes czytał te wpisy,ale pewnie nie czyta.Chociaż wnioski mógłby wysnuć inne od oczekiwanych......Że też nikt z "góry" nie widzi,że jest coraz gorzej!!!! Nawet podczas sprzątania chodzą za nami jak cienie i robią testy "białych rękawiczek".... Smiechu warte !!! Co ja mówię,przecież płakać się chce.
    maciuś

13.04.2015 15:34

przeciez tam są nieroby, technolodzy, kierownicy, mechanicy, magazynierzy, wózkowi to przecież najwięksi nieroby w Belli. Co do operatorek i operatorów- fakt mają przekichane
    Ojciec Polak

07.04.2015 09:32

NIE JEST ŹLE- DOBRZE WCALE... A poważnie to jest kiepsko. Morale załogi są jak pensja w Belli- coraz mniejsze. Jest presja na coraz to wyższe wyniki, podnosi się obroty maszyn, ludzie nie dają rady pakować, operatorzy biegają tylko i pilnują surowców bo na nic więcej nie ma czasu. Jakość produktu na tym cierpi ponieważ ludzie nie mają siły i czasu na kontrolę jakości! Kiedy skończy się ten cyrk? Albo padną maszyny albo ludzie. Ci drudzy są już na wykończeniu psychicznym jak i fizycznym... Jeżeli ktoś czyta te forum bo ma zamiar aplikować do Belli to apeluję o rozsądek bo to już nie jest ta Bella co kiedyś.

04.04.2015 21:26

Nikt z zarządzających w tej firmie nie pamięta,albo nie daj Boże nie ma o tym pojęcia,że dobry pracownik to "zadowolony pracownik" W Belli myślą,że dobry pracownik to zastraszony pracownik. Średnia wieku operatorek to około 50 lat,a krzesło które stało przy maszynie niestety przeszkadzało prezesowi i stój kobieto przez 8 godz.

04.04.2015 21:13

Nie powiem nic nowego,niestety mogę się przyłaczyć do większości panujących opinii. System czterobrygadowy,eufemistycznie nazwany "trzyzmianowym zmiennym".Wolny weekend raz na trzy miesiące...Płace niestaty niższe niż 10 lat temu Usilnie szukam pracy!!!!!
    maniek

30.03.2015 22:02

Dzieje sie dobrze, nareszcie porządki ... jeszcze należy pożegnać parę osób i będzie dobrze ! Dobrze, że idzie ku lepszemu nieroby odejdą .... tak trzymać !
    marek

22.03.2015 20:09

a co się dzialo w belli? nowy prezes? kogoś zatrzymali? Jak ogólnie się pracuje, bo ja pól roku temu się pożegnałem z firmą, ale jestem ciekaw co tam się dzieje?
    Jedziemy

09.03.2015 22:09

Czy osoby piszące czytają to co piszą ?.... zwolnijcie się idzie do prywaciarza co Was doceni .... tyle jadu ?!.... to nie wina firmy tylko poczynian "pseudo" władzy miasta, to miasto zabytków .... trzeba zlkiwodować zakłady !!!
    Nie jedziemy

12.03.2015 14:39

... zwolnijcie się idzie do prywaciarza co Was doceni ... Bzdura!!! Żeby to było takie proste to już nikt by nie pracował w tej firmie! Niestety żyjemy w kraju gdzie szanse na znalezienie dobrej pracy są równe wygranej w totolotka! Oczywiście, praca jest, taka jak w Belli- wyzysk za nędzne pieniądze! I musimy na to przystawać więc nie pierdziel, że jest wybór bo nie ma! A ostatnia rewolucja Prezesa w systemie wynagrodzeń powinna mieć tytuł: MAX PRACY ZA MIN KASY!
    były

08.03.2015 22:02

że jeszcze temu kostkowi nikt nic....no,ale przyszedł nowy(na pewno z ulicy),został prezesem i pomiata mistrzuniami,jak szmatami(to ludzie z rzekomym doświadczeniem,a szczawik ich jedzie).koń dawno został schowany do wora(to z kolei przykład totalnego idioty,który gdyby stracił pracę,toby się powiesił)...na portnierni same gwiazdy kina akcji usa-obezwładniają w kilka sekund!!!żyć,nie umierać-FABRYKA MARZEŃ...
    PRS

05.03.2015 05:15

Szkoda to była fajna firma ludzie chętnie przychodzili do pracy, zadowoleni, uśmiechnięci a teraz głowy zawieszone, twarze szare smutne. To prawda pracownik zadowolony jest bardziej wydajny tylko obecnie w tej firmie się o tym zapomniało a szkoda. Co byśmy nie pisali i tak nikt nie pójdzie po rozum do głowy
    mech

26.02.2015 11:57

przez ostatnie naście lat z haczykiem bella ,,postawiła"" większość firm tzmo,maszyny pracowały pełną parą nie to co teraz,mechanicy pracowali dużo wydajniej było po 2 na hali i ogarniali wszystko bez problemu i jeszcze wypisywali raporty . bo im sie pracy nie utrudniało tak jak teraz,a pokaz mi mechanika który pracuje na tym stanowisku mniej niz 2 lata i ogarnia.(nie licząc operatorów którzy poznali maszyny pracując wcześniej na nich, z resztą tak było zawszy ,operator który poznał maszyny przechodził na mechanika)oczywiście są wyjątki zachowane po znajomości przez kolegów na tym stanowisku ale to bardzo małe wyjątki.aha i + który czytam tu juz któryś raz wynagrodzenie w terminie proszę .. lata wczesne kapitalizmu mamy za sobą,firma zatrudniająca tysiące osób (tzmo)..z resztą ten kto nie płaci w terminie krótko istnieje.
    mech1

25.02.2015 15:58

Firma jak każda inna ma plusy i minusy, na pewno gwarantuje pewne zatrudnienie i wynagrodzenie w terminie, co do powyższego komentarza, to ludzi do stanowisk nie przyporządkowuje się wiekiem tylko umiejętnościami!
    mech

23.02.2015 08:26

Jeśli chcesz złożyć CV to radze lepiej na elektroautomatyka praca w miarę spokojna ,w jednym tempie,w skrócie jesteś pod telefonem i usuwasz bieżące usterki, zarobki w miarę.A co do mechanika to nie polecam tam jest wariatkowo.przez ostatni rok tak porozwalali ten dział że trudno ogarnąć co tam sie dzieje idiotyczne przepisy i nakazy powalają swoją głupotom na nogi,przychodzą młodzi(inżynierowie)bez doświadczenia i kierują mechanikami z kilkunastoletnim doświadczeniem (mówią co i jak mają robić).a po roku zostawią cie na hali z 4 maszynami samego.i w tedy musisz utrzymać ruch maszyn ,przerobić zazwyczaj którąś z nich,a na koniec wypisać że 7,5 godziny wszystkie sie psuły i cały czas je robiłeś(hehe)żenada.
    Szakal

20.02.2015 19:37

Znalazłem oferty pracy do Belli na stanowiska mechanika i elektroautomatyka.Szukam obecnie pracy w takim charakterze,napiszcie proszę czy warto,jak mniej więcej wygląda tam taka praca,jaka atmosfera,zarobki.Bo po przeczytaniu niektórych opinii na tym forum-waham się z wysłaniem cv.

15.02.2015 18:49

Spółka BELLA to już nie ta sama firma sprzed lat.Oczywiście nikt nikogo nie zmusza by tam pracował,ale wszyscy wiemy jaki jest obecnie rynek pracy.Kasa którą można tu zarobić nie powala na kolan,ale znam zakłady gdzie płacą jeszcze mniej.Jeżeli chodzi o system pracy tj. trzyzmianowy zmienny to totalna porażka-zdecydowana większość pracowników jest niezadowolona. Wolny weekend czyli sobota-niedziela zdarza bardzo rzadko a to znacząco wpływa na normalny tryb życia rodzinnego.
    adaś

13.02.2015 23:12

jeszcze raz mi (usunięte przez administratora) bella wsytawi opinie o tym jakim to ja jestem pracownikiem przy zmianie pracy to was ro...dole!!! Przyjadę tam i rozp..dole tą osobę!!!
    _?_

15.02.2015 18:52

Adaś, o czym ty...???
    pakowacz

09.02.2015 18:15

pracujesz starasz się nie chorujesz ...i coraz mniej zarabiasz. Mega motywujące.
    darek

08.02.2015 21:35

myślę , ze stracony czas, bez względu czy ktoś będzie robil rok czy 2 czy 10 lat to jak sie tam nie ma pleców to ciężko, nie warto, zmienią angaż i zerem jesteś jak sie zwalniasz
    mordki

08.02.2015 20:26

Z nowym systemem ludzie dobrzy odchodzą, ale o to chodzi, a ta pseudo miła pani przy oddawaniu obiegówki niech się udławi .... co za ludzi tam zatrudniają !
    Rudzielec

28.01.2015 15:29

Ostatnim czasy atmosfera w pracy uległa pogorszeniu. Coraz większa presja: o wyniki, podnoszenie obrotów maszyn, mniej odpadu, kamery na halach. Ludzie pracujący w tej firmie są traktowani nie jak PRACOWNICY tylko jak SUROWCE, które tak jak na mszynach należy "zjechać do końca". W dodatku tzw. nowy regulamin płac, który w tłumaczeniu prezesa miał uprościć nie lubiane akordy a tak na prawdę chodzi o to aby ludzie zarabiali mniej!!! Różne stawki godzinowe (angaże)i nie zrozumiały system premiowania odbiera ochotę do dalszej pracy. Zamiast motywować ludzi do bardziej efektywnej pracy wprowadza się mobing i zastraszanie. Prezes zdaje sobie sprawę, że większość pracowników jest już w takim wieku, że trudno im będzie zmienić pracę dlatego pozwala sobie na takie rewolucje i dobiera się do naszych pensji. A patrząc na warunki pracy (hałas, trzy zmiany, presja przełożonych) to dotychczaswoe 2 tyś. które zarabiało się na produkcji wcale nie jest aż tak atrakcyjne. Nie polecam tej firmy chyba że ktoś jest w takiej desepracji, że godzi się na najgorsze. Nie wiem jaka będzie przyszłość w tej firmie ale wiem jedno: DOBRZE JUŻ BYŁO teraz będzie tylko GORZEJ! Dziękujemy Panie Prezesie

Zostaw merytoryczną opinię o Bella Sp. z o.o.