Tuplex

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 470 ocen.

Tuplex
3 470 6 1

Opinie o Tuplex

swobodniespieniony

Jak czytam te wpisy to mam wrażenie, że w firmie może być albo super albo do bani. Prawda w moim odczuciu jest gdzieś po środku. Kilka lat pracuję w tej firmie i powiem wszystkim zainteresowanym podjęciem współpracy z Tuplexem jedno- To jest dobra firma na start kariery. Jak jesteś świeżo po studiach guwnanistycznych i masz do wyboru biedronkę albo żabkę, to lepiej zacząć z Tuplexem i liznąć trochę rynku tworzyw, struktury typu korpo itp. Nie oczekujcie super pieniędzy, bo ich nie będzie- NIGDY, bez względu na stanowisko. Tak jest i nie ma co się rozwodzić nad tym więcej. Żeby zarobić w miarę pieniądze to trzeba się nieźle napocić- premie, nadgodziny, itd. Atmosfera w dużej mierze zależy od regionu i jego kierownictwa, bo centrala jest far, far away...i Ich Wysokości bardzo rzadko raczą spojrzeć na niższe szczeble niż RDSów. W tym momencie sytuacja w strukturze pracowniczej wygląda tak, że dopóki ktoś przychodzi do pracy to pracuje, a rekrutację na większość stanowisk przechodzi każdy kto się zgodzi na warunki i potrafi przeliterować swoje nazwisko ( nie wierzcie w teksty na rozmowach typu: "po okresie próbnym znacząco wzrośnie wynagrodzenie i/lub system premiowy" BZDURA!). Dla równowagi parę plusów: pensja zawsze na czas i prawidłowo odprowadzane podatki, z mojego podwórka- fajny zespół w większości i rodzinna atmosfera na oddziale, można zdobyć ciekawe doświadczenie i nietypową wiedzę o produktach, możliwości chwycenia kontaktu z różnymi firmami (potencjalni atrakcyjniejsi pracodawcy). Podsumowując przydługi wywód- jak masz rodzinę na utrzymaniu i trzeba zarobić sensowne pieniądze- omijaj szerokim łukiem wszystkie stanowiska dostępne w tym momencie na rekrutacjach. Dla początkujących w kieracie - zapraszam i przekonacie się sami:)

Paulina
@swobodniespieniony 23.10.2018 20:17

Piszesz, żeby nie oczekiwać dużych pieniędzy, ale wspominasz również o premiach. Czyli jednak pracodawca oferuje jakieś premie? Możesz wyjaśnić tą kwestię?

abc
@Paulina 31.10.2018 14:34

Oferuje premie, ale tylko po to żeby podczas rekrutacji powiedzieć, że jest COKOLWIEK. W rzeczywistości premia kwartalna to 5 do 10%.

Paulina
@abc 01.11.2018 23:15

A po za tym można liczyć na benefity pozapłacowe? W niektórych firmach pracodawca proponuje benefity w postaci dodatkowej opieki medycznej, dodatkowego ubezpieczenia lub karty do siłowni. Jak to wygląda w Tuplex?

Paulina

@Ina, powiedz jakie pytania padały na rozmowie. Czy była to standardowa rozmowa kwalifikacyjna? Czy naprawdę pracodawca nie pozwolił na zadanie pytań odnośnie warunków zatrudnienia? Pamiętaj, że wypowiadasz się na forum publicznym, więc wszystkie informacje, które tu zamieszczasz powinny być prawdziwe.

Ina
@Paulina 29.09.2018 14:41

@Paulina, Ty wyglądasz na pracownika Tuplex, może sama się wypowiesz jak wygląda praca w tej firmie? Jakie zarobki i benefity? Atmosfera w zespole? Czy sama z siebie piszesz te posty dla rozmyślenia złych opinii czy dyktuje Ci je jakiś dyrektor?

Ina
@Ina 03.10.2018 08:15

Poprawka: dla rozmydlenia. Autokorekta

Paulina
@Ina 03.10.2018 08:15

Nie współpracuję z Tuplex. Jestem moderatorem forum Gowork. Moje pytania mają na celu zgromadzenie rzetelnych informacji o pracy w różnych firmach. Ma to być pomocne dla osób, które zaglądają na forum, ponieważ szukają zatrudnienia i chcą poznać opinie pracowników danej firmy oraz znaleźć cenne dla siebie informacje.

Ina

Byłam na rozmowie w tej firmie. Pan dyrektor słowa nie powiedział o stanowisku pracy, o tym co oferują, tylko przepytał mnie z CV i powiedział że jak nie zadzwonią w ciągu 2 tygodniu to znaczy że "nie udało mi się w Tuplexie". Nawet nie pozwolił mi na żądanie pytań! To wiele mówi o traktowaniu pracownika.

Paulina

@Jerzy, skąd masz takie informacje? Możesz powiedzieć coś więcej o pracy w Tuplex? Jakie trzeba mieć umiejętności, żeby dostać zatrudnienie w tej firmie? Czego dokładnie wymaga pracodawca? Chętnie przeczytam Twoją opinię o pracy w tej firmie. @Abc, @Tomcio, zachęcam Was do napisania jakie są Wasze doświadczenia ze współpracy z firmą Tuplex. Czy atmosfera jest sprzyjająca pracy? Jakie są relacje między pracownikami? Można liczyć na wzajemną pomoc?

Jerzy

Firma ma opinię dobrego pracodawcy. Jeśli ktoś nie ma takich umiejętności żeby tu pracować niech nie obraża innych!!

Tomcio
@Jerzy 12.08.2018 10:07

W niedzielę się nie powinno pić - tylko powoli trzeźwieć ;) Pracowałem tu kiedyś, a teraz w końcu się rozwijam gdzie indziej i szkoda mi tych zmarnowanych lat w firmie, która płaci za te same umiejętności 3 razy mniej niż gdzie indziej. Szacunek do pracowników wprost "legendarny"...

Abc
@Jerzy 12.08.2018 10:07

Nie. Nie ma takiej opinii :)

Paulina

Firma Tuplex centrala w Warszawie poszukuje osoby na stanowisko Pracownik Działu Sprzedaży i Obsługi Klienta, możecie powiedzieć coś więcej o pracy na tym stanowisku? Co warto wiedzieć przed przesłaniem swojego CV? Jaka jest atmosfera w centrali? Jak przebiega proces rekrutacji, z ilu etapów się składa. Trzeba się przygotować na scenki sprzedażowe, jakich pytań można się spodziewać?

Paulina

@Urbi et Orbi, możesz powiedzieć coś więcej o pracy w firmie Tuplex? Co firma oferuje pracownikom? Jak wygląda socjal oraz możliwość rozwoju i szkoleń? Czy firma posiada system benefitów pozapłacowych? Atmosfera odgrywa w miejscu pracy coraz ważniejszą rolę. Czy tak samo jest w firmie Tuplex? Rzetelne opinie osób które pracowały w firmie są cenną wskazówką dla osób rozważających zatrudnienie.

tuplex sruplex
@Paulina 22.05.2018 22:06

zero socjalu podwyzki jak u kim dzong una , masz tylko zapier.... na swego pana , w tej firmie pracuja same odpadym intelektualne , poza tym za praca na magazynie i dzwiganie reczne tego calego scierwa nie licz na godziwe wynagrodzenie . tu jestes jedynie niewolnikiem

Urbi et Orbi

Czy krasnal w oddziale kraków oraz michałek, który uwielbia niezwłocznie dzielić się wszystkimi informacjami o załodze z przełożonymi - nadal tam są i psuja markę tej firmy ?

Paulina

@Nie niewolnik, zapewniam Cię, że jeżeli jakieś opinie są usuwane przez administratora GoWork.pl, to tylko takie, które są niezgodne z naszym regulaminem (zachęcam do zapoznania się: https://www.gowork.pl/regulamin ). Najczęściej pisane są w wulgarnym lub obraźliwym tonie - a takie wypowiedzi nie będą tolerowane w tym miejscu. Ostrzegam, że Twój komentarz również może zostać usunięty przez administratora forum. @Antytuplex, wypowiadając się na forum przestrzegaj proszę obowiązującego tu regulaminu (link wyżej). Jeśli możesz w rzeczowy i merytoryczny sposób wypowiedzieć się na temat pracy w Tuplex - zachęcam.

Nie niewolnik

Widze ze nie przychylne opinie go work natychmiast usuwa . Tuplex to firma dla konfidentow wazeliniarrzy oraz tych najnizej stojacych w przewodzie pokarmowym czyli niewolnikow . Jak lubisz byc niewolnikiem z pensja rownowarta michy ryzu to firma dla ciebie .

R

Fajna Firma i sporo tam fajnych ludzi . Wielu pracuje tam długie lata i wielu odchodzi z rożnych powodów . Generalnie jest Ok . Socjal jest słaby to fakt . Ale .. . To tez tylko prywatna firma Pani Renaty i ona liczy i decyduje . Jestem byłym pracownikiem i moge powiedzieć o TPLX tylko dobre słowo . Pozdrawiam wszystkich z Poznania . A tym frustratom piszących złośliwe bzdury polecam znalezienie sobie innej pracy .

były
@R 18.07.2017 10:05

Nie jestem frustratem i znalazłem sobie inną, lepszą pracę i o Tuplex nie powiem dobrego słowa, a tych którzy pracują tam "długie lata" można policzyć na palcach jednej ręki. Kiedyś było "fajnie i OK" ale wszystko zmieniło się, kiedy zmienił się sposób zarządzania Firmą. Zrobiła się korporacja i wszystko zostało podporządkowane regionalnym "dyrektorkom" którzy tylko widzą własny interes (budżet, marża i koszty, koszty i jeszcze raz koszty). Czasy gdy każdy oddział miał swojego Dyrektora już nie wrócą, a wtedy w Tuplex-ie pracowało się naprawdę spoko i atmosfera była zupełnie inna, bardziej swojska i koleżeńska, a teraz jak w korporacji - kto zrobi więcej - dawniej liczył się całokształt i cały zespół (czytaj oddział) pracował na wynik a nie tak jak dzisiaj każdy walczy o swoją d...pę. Generalnie wszystko do bani, konkurencja 100 razy lepsza.

Nick
@R 18.07.2017 10:05

własnie szukamy :)

Antytuplex
@R 18.07.2017 10:05

Frustratem byl twoj tato bajstruzac takie cos jak ty . Kazdy ma prawo wyrazenia sie o pracodawcy , tobie bylo dobrze?byles nie wymagajacy lub siedziales szwfowi na kolansch ?! Twoja sprawa nie wnikam , ja natomiast twierdze ze ta firma to tylko i wylacznie fabryka do wyzyskiwania ludzi i ciaglego szukania naiwnych frajerow ktorzy dadza si robic w ch. Takie jest moje zdanie i koniec

Administrator

Co powiesz coś więcej o pracy w Tuplex? Czym się zajmowałeś?

Mania

Tuplex to jest spoko firma, bez szumu wykonuje swoją pracę.

Antytuplex
@Mania 19.07.2017 23:16

Wielkie g i tyle o tej firmie . Pracuje póki nie znajde czegos lepszego . Jeden wielki (usunięte przez administratora)

Paulina

Jak dotąd opinie o tym pracodawcy były mieszane, ale od jakiegoś czasu nikt się nie wypowiadał - czy coś się zmieniło w firmie? Jest ktoś obecnie zatrudniony kto mógłby powiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia tam? @Hahaha, prosiłabym, po pierwsze, o nieużywanie obraźliwych słów, a po drugie, o nieużywanie imion i nazwisk mogących wskazać na konkretne osoby trzecie. Jest to niezgodne z naszym regulaminem (https://www.gowork.pl/regulamin). Czy swoją opinię piszesz z perspektywy pracownika, czy kontrahenta Tuplex?

sokół

witam Jak wygląda oddział w Krakowie ? Handlowiec stacjonarny ? Jakie warunki, atmosfera itp ?? pozdrawiam

Wb

Dziwne są te opinie Firma (usunięte przez administratora) !!!!!

Jasiek

Może ten pracownik zwolniony po tygodniu nie nadawała się do pracy lub podpadł mocno? Bez powodu nie zwalniają ludzi!!

aa
@Jasiek 11.12.2017 10:42

Ta... za niewinność ;)

kiki
@aa 11.12.2017 15:45

Byli tez inni zwalniani po miesiącu lub kilku miesiącach....

kejt

Tuplex nie oferuje żadnych benefitów, pensja marna, dużo niższa niż u konkurencji. Jezeli chodzi o rotację, to opisy z forum pokrywają się z rzeczywistością. Ludzie są zwalniani bez przyczyny. Dziś jesteś, jutro Ciebie nie ma. Jutro znaczy w piątek o 16. Ogólnie odradzam i myślę, że wszędzie lepiej niż w Tuplex... W firmie chaos, nieporządek głównie za sprawą kadry zarządzającej.

....

Albo zatrudniają na tydzień, zmienia się plan i zwalniają w piątek o 16... ZERO szacunku do ludzi. Kiedyś to się zemści.

Paulina

@R - czyli jednym słowem polecasz Tuplex jako pracodawcę? A możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia? Na jakim stanowisku pracowałeś? Jak wygląda kwestia wynagrodzenia? W sieci pojawiła się oferta pracy na stanowisko magazyniera - czy warto na nie aplikować? Te merytoryczne informacje będą cenne dla przyszłych kandydatów.

Mały

Jaki jest powód, że tak dawno nikt nic nie pisał na forum? Wakacje czy też fajna praca i nikomu się nie chce pisać?

Były

Dziwie się, że ta firma jeszcze istnieje. Reszty nie trzeba tłumaczyć.

Bona

To jest fajna firma, ciesze się z pracy tu,polecam

hobo

@buziaczek Byłem tam na rozmowie na to stanowisko. Ogólnie z marketingiem stanowisko ma bardzo mało wspólnego - nawet mają być elementy rodem z call-center, co dla mnie brzmi zniechęcająco (mam obawę że tego call-center będzie trochę za dużo). Proponują umowę o dzieło, ale z zaskakująco dobrą stawką jak na taką robotę nazwijmy to odtwórczą i łatwą. W sumie poważnie się zastanawiam żeby przyjąć tę pracę na wakacje (jedyne ciekawsze opcje jakie na ten moment mam to słabo płatne staże), ale w związku z tym pytanie do ludzi którzy mają z nimi doswiadczenie - wypłacają pensje z umowy o dzieło? Na czas?

Baśka

Czy może mi ktoś napisać jak się w firmie pracuje? Jakieś elementy integracyjne? Czy firma ma pakiet socjalny?

kowalski
@Baśka 22.06.2017 08:41

Pracuje się dość dobrze, ale jedyny pakiet socjalny jaki jest to kawa i herbata w stołówce (pomijam służbowy komputer i telefon). Zapomnij o pakiecie medycznym i karcie multisport czy bezpłatnym ubezpieczeniu dodatkowym - żadnych dodatków pozapłacowych nie było, nie ma i nie będzie.

Buziaczek

Mam pytanie czy te Płatne Praktyki w Dziale Komunikacji Marketingowej są jeszcze aktualne? Bardzo bym chciała dostać się w trakcie wakacji. Może ktoś mógłby cos podpowiedzieć, jak to wygląda w rzeczywistości? Ile można zarobić? Czy po praktykach jest szansa na pracę?

abc
@Buziaczek 18.06.2017 19:24

Raczej aktualne, ale na prace nie licz... dopiero co chyba kogoś zwolnili stamtąd :/

Oprawca

(usunięte przez administratora)

Paulina

@Tuplexista to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. W jakim dziale pracujesz? Czy możesz napisać kilka słów więcej na temat pozytywów pracy w tym miejscu? Co przede wszystkim cenisz sobie w pracy w tym miejscu? Czekamy na Twoją opinie.

Tuplexista

nie wiem kto pisze te nieprawdy firma super, pracuję w niej ponad 5 lat pensja zawsze na czas darmowa kawa, herbata, cukier, woda

Paulina

@Syf i mogiła powiesz coś więcej?

Zostaw opinię o Tuplex - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tuplex