Pronar - Narew

Narew

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 148 ocen.

Pronar - Narew
3 148 6 1

Opinie o Pronar - Narew

Maciek

Pronar -typowy kołchoz.Masz w życiu jakieś cele to zostaw sobie tą firme w spokoju bo tam nic nie osiągniesz i nic się nie dorobisz.Wstyd i hańba.Precz z tym kołchozem.

Król
@Maciek 15.10.2018 11:05

Maciek- typowy narzekajło i zapewne nierób. Po co tak narzekasz? Źle? To zwolnij się i idź gdzie tak pięknie i kolorowo jest. Takich jak Ty to tam ponad połowa. Zero ambicji ,tylko narzekać i dalej robić. Zrób coś ze swoim życiem i zmień to

nick
@Maciek 15.10.2018 11:05

racja tobie nie dadza zarobic ale na twojej pracy zbija kokosy

Karol

Dni i wodorosty.jestesambitny omijaj ten (usunięte przez administratora)

Marek

Witam może ktoś coś napisać o pracy w serwisie? Jakie zarobki jak to wygląda.

Ktoś
@Marek 12.10.2018 13:25

Chodzi Ci o serwis sprzątający? Ale tam faceci nie pracują. Tam same kobiety ale możesz próbować. Jak coś daj znać ile proponują.

Nicki

V Wschodni Kongres Gospodarczy - nagrodzono najlepszych pracodawców w Polsce Wschodniej. Nagrodę otrzymał też Pronar za "innowacyjność w produkcji oraz tworzenie szans dla osób, które szukają dobrej i stabilnej pracy, a także za wprowadzenie programu wspomagającego doskonalenie pracowników". A tyle tu narzekań.

Szok
@Nicki 11.10.2018 14:39

To szczere gratulacje wszystkim pracownikom i towarzyszom kierownikom. To który produkt jest taki innowacyjny i czy jest hitem eksportowym? Takie produkty z reguły potrafią zapewnić byt firmy przez pewien okres czasu zanim ktoś ich nie skopiuje. A może ten już jest taką kopią?

Antoni F.

Też to słyszałem z pewnego źródła...może z tego co i Ty Macieju..oby to nie była plotka. Bylibyśmy wtedy konkurencja dla zetora,John deera , fenda itp. Nie wspominam już o Lamborghinni. Dobre w tym jest to że już większość rolników posiada własną elektrownię do prądu elektrycznego i chce gdzieś ta energię ulokować. Wkoncu te solary ktore maja na dachach im posłużą i będą ładować akumulatory w swoich ciągnikach. Bo tak to nie wiem Po co im tyle tych solarow. A znam sam kilku osobiście co mają strumyk za stodoła i wstawiony kołowrotek i też magazynują prąd. (Teraz przyda się do ciągnika elektrycznego) . A co Wy o tym sądzicie?

Fricke
@Antoni F. 06.10.2018 07:04

Ludzie o czym wy piszecie. Ile taki ciągnik na prąd popracuje. Dwie, trzy godziny orki? A potem co? Przestój na ładowanie? Przerwa na lunch

Ktoś
@Fricke 06.10.2018 10:13

Przerwa na browarka np. Albo kawę . Jak kto lubi.

Fricke
@Ktoś 06.10.2018 11:27

Tak a podłączenie do ładowania baterii to chyba z ... nieba. Skąd na polu weźmiesz dostęp do sieci.

On
@Fricke 08.10.2018 15:46

Chyba można pociągnąć linię na pole...problem wielki ... pfff

Ona
@On 08.10.2018 18:48

O tak. Przedłużaczem najlepiej. Bo pole to zaraz za gospodarstwem się znajduje. A jak prąd kogoś postronnego kopnie. Bezmyślny pomysł nie nadający się do komentarza

Robert M
@Ona 08.10.2018 21:07

Można puścić kabel pod ziemią, lub jak kto woli na słupach. Elektrowni zasr***m obowiązkiem jest postawić slupy jak ktoś podłącza linie. A w miejscu docelowym postawić ładowarkę do ciągnika i jakąś szopkę żeby ją tam schować. Można tam zrobić pomieszczenie gdzie rolnik zje i naladuje swoje akumulatory(nabierze sił). Oczywiście gdzie wypije piwo czy seteczke. Na swoim polu można jeździć i loić ile wlezie.

ElektryCzny
@Robert M 09.10.2018 15:40

Jakby tak każdy puszczał swoje kable pod ziemią to ... już dawno wszyscy chodzili "naładowani" :). Robert zorientuj się ile kosztuje postawienie słupa i pociągnięcie linii. I na pewno zakład energetyczny zrobi to za free :). Pola w Polsce będą teraz elektryfikować.

Alojzy
@Antoni F. 06.10.2018 07:04

A można przecież teraz prąd bezprzewodowo puścić przez wifi

Traktor
@Alojzy 10.10.2018 15:05

Tak czy srak elektryczne ciągniki to dobry pomysł. Już paliwo po 5 zl a ma iść jeszcze w górę. A może warto (do Was technolodzy) pomyśleć żeby solary zamontować na dachu ciągnika i kilka wiatraków prądotwórczych to problem ze słupami bylby z głowy....

Adam

Masz chec coś osiągnąć w życiu to omijaj ten (usunięte przez administratora) z daleka

Jarel

Nie wiem

Renata

@Ciekawy, Gowork nie daje możliwości "wykupienia" firmom możliwości usuwania negatywnych komentarzy. Jeśli jakieś wpisy zostały usunięte przez administratora, to na pewno naruszały regulamin. Nie wiem również co masz na myśli pisząc że "podpuszczam" użytkowników forum - w żadnym miejscu nie podważyłam ani nie zaprzeczyłam jakiejkolwiek opinii. Nie znam tej firmy i nie mogę się wypowiadać na jej temat - jedynie zachęcam osoby zamieszczające ogólne, pozbawione konkretów komentarze do wypowiedzi bądź proszę o rozwinięcie raz poruszonego tematu, tak żeby osoby które odwiedzają ten wątek i chcą dowiedzieć się czegoś o Pronar - Narew miały możliwość poznać konkretne, merytoryczne opinie.

Artur
@Renata 07.10.2018 23:28

Tak? To ja poproszę o założenie konta dla firmy Metalfach z Sokółki. Poprosze też o zadanie takich pytań przez ciebie na tamtym forum. Poprosze też o nieusuwanie wpisów tak jak do tej pory. Ile zajmie ci to czasu? Jak to zrobisz to uwierzę w to co piszesz jak nie to daruj sobie ... bo ludzie się smiać będą.

Zaciekawiony Maciej

Czy to prawda że pronar w narwii chce zaczac produkować elektryczne ciągniki? Podobno w 2019 mają zacząć i robić 30 sztuk miesięcznie. Tak słyszałem z pewnego źródła

Michał
@Zaciekawiony Maciej 05.10.2018 01:07

Niech najpierw ten kołchoz spłaci długi a potem myśli nad produkcją.

nick
@Zaciekawiony Maciej 05.10.2018 01:07

....elektryczne ciagniki spawane przez roboty....

Samcik

Teraz będzie tylko lepiej. Agencja Rozwoju Przemysłu pożyczyła Pronarowi 30 mln zł. Produkcja ruszy pełną parą.

Szok
@Samcik 04.10.2018 15:32

Dla takiego kołchozu 30 milionów to jak tobie 30zł.

Waldek

Jesteś ambitny,masz chęć coś osiągnąć w życiu to omijaj ten kołchoz z daleka.Dno i wodorosty.

Robol

Komunistyczne układy zostały do dzisiaj, zwykły pracownik jest uważany za nic, majstry chodzą i tylko patrzą do kogo tutaj się przyczepić, to samo brygadzisci po podstawówce a sami chlaja wódkę tylko swist, nie ma dnia na popołudniu żeby o 18 był ktoś trzeźwy, każdy juz po "kolejce" . Kierownik Andrzej T. to samo, chodzi szuka zaczepki do nowych pracowników. Po okresie próbnym mega wypłata 1900 złoty, mówię szerze jeśli macie możliwość omijajcie firmę z daleka bo szkoda zdrowia.

Zdzisiek Bomba
@Robol 01.09.2018 11:36

Jestem z poza firmy, trochę popracowałem w różnych firmach tych mniejszych i większych, ale nigdy w Pronarze. Zastanawia mnie jedna rzecz po przeczytaniu tych wpisów, jak udaje wam się wypijać % w dużej firmie. Kiedyś gdy się przymykało oko i nie było alkomatów to mógłbym zrozumieć, ale dzisiaj gdy nas**nych jest przełożonych i firmowych behapowców, podpierdzielaczy to nie wiem jak to możliwe, może u was kamer nie ma? W sumie nie wiem po co pytam, bo wątpie czy ktoś mi szczerze odpowie, trochę też podejrzewam że tamte wpisy też mogły być podpuchą, chociaż nie sądze tak do końca

Robol
@Zdzisiek Bomba 01.09.2018 13:05

Brygadzisci i mistrzowie sami za kołnierz nie wylewaja, a wręcz patrzą tylko kto postawi.

Alojzy
@Zdzisiek Bomba 01.09.2018 13:05

To proste. Piją bo jest przyzwolenie na to. Gdyby mieli wywalac z pracy za picie to nikt by tam już nie pracował. Tym właśnie zwabiają pracowników bo nie mają nic innego do zaoferowania.

Olo

Ostatnio szwagra namawiałem tu do roboty, on na wsi biedę klepie , chodzi ubrany jak szmaciarz .We Pronarze zarobi dobrze i nawet sie bardzo nie urobi . Dawają tu premie i można sporo odłożyć jak sie nie pije wódki.

adzi
@Olo 14.08.2018 09:15

Wypłata 1800-1900 zl. Chyba że do biura.

anonim

(usunięte przez administratora)

358

Poczytaj starsze wypowiedzi.tam jest jasno i wyraźnie napisane co i jak (%%%%%)

Nowy

Czy ktoś się orientuje ile zarabiaja w biurze, chodzi mi o stanowisko referenta. I ogólnie warunki pracy. Zastanawiam się nad zlozeniem cv. Dziękuję za wszelkie informacje.

Aktualny Pracownik.

Firma Pronar to oszusci,pracujesz jak wół a wyplate i tak dostaniesz po uwazaniu kierownika a nie wedlug stawki akordowej.Odradzam prace w tej firmie.

nick
@Aktualny Pracownik. 12.08.2018 10:19

pracujesz jak wół dostaniesz 1800 a ruski co niewiele potrafi 5 i pol!

Darek

Zamiast tak narzekać na forum może trzeba rozmawiać z szefostwem o problemach?

Wujek
@Darek 05.08.2018 19:56

Nikogo to nie obchodzi :)

Renata

@Marian Janusz P, tak jestem moderatorem tego forum i dbam o aktywność na wątku oraz zachęcam pracowników do wypowiedzi, żeby osoby które są zainteresowane podjęcie pracy miały możliwość poznać konkretne, merytoryczne opinie. Czy widzisz coś w tym złego?

Badura
@Renata 18.07.2018 10:03

Jest pani pracownikiem pronaru i siedzi pani na fajnej ciepłej posadzce i pisze pani dyrdymały bo za to pani płacą. Proszę przyjść popracować na produkcję to zobaczymy czy będziesz pani taka mądra. Jedzenie to jest akurat jedyna dobra rzecz jaką można powiedzieć o tym zakladzie dlatego w wątku cały czas się przewija ten temat. Pronar to jest kołchoz i wyzyskuje pracowników. Tyle w temacie.

Ciekawy
@Renata 18.07.2018 10:03

Renata a czy to prawda, że składacie firmom ofertę i za "drobną" opłatą moga moderować wpisy na temat swojej firmy? Właściwie to pytanie retoryczne bo dokładnie tak jest. To powiedz mi jaką macie polityke biznesową? Bo wygląda na to, że "podpuszczacie" ludzi a jak dużo piszą i jeszcze źle to firmy się uginają i płacą? Czy tak jest? Taki prosty przykład jest taka firma w Sokólce na temat której nie ma żadnego wpisu a zapewniam, że były. To co się stało? I dlaczego na wątku o tej firmie nie działasz i nie namawiasz pracowników do pisania?

Kozłowski

Brawo Badura!!! Też tak myślę . Babsko nie ma co robić za biurkiem i mądrzy się co to nie ona. Niech popracuje w temperaturze 30 Stopni plus to inaczej będzie gęgać.

Renata

@gosc, jeżeli firma posiada taką stołówkę to zapewne jest to dobra informacja, ale myślę, że nie najistotniejsza. Osoby, które wchodzą na wątek firmy i myślą o zaaplikowaniu do niej, pewnie ciekawią informacje o warunkach zatrudnienia. Jak wygląda umowa o pracę, dodatkowe benefity pozapłacowe oraz wynagrodzenie. Zachęcam Ciebie do dłuższego komentarza na temat warunków pracy w firmie Pronar - Narew.

Badura
@Renata 12.07.2018 13:03

I tak po za tym to już dawno rzuciłbym tą robotę ale nie chce mi się szukać czegoś nowego bo to od nowa się zapoznawać trzeba ze wszystkimi, a to wpisowe znowu stawiac, a to odchodne tutaj... Za dużo zachodu. A i dość mam już słuchania matki żebym się za robotę wziął a nie ciągle w domu przed komputerem siedze

Marian Janusz P

Do Renaty . Pani jest strazniczka forum? Co Panią tak interesuje wszystko ? Od takiego czegoś można dostać kociej wie Pani co ;)

Renata

Chciałabym Was prosić o zaprzestanie rozmów na temat jedzenia i picia, gdyż nie dotyczy to pracy w firmie Pronar - Narew. Firma aktualnie poszukuje pracowników, a szczegóły rekrutacji możecie znaleźć tutaj - http://pronar.pl/praca-w-pronar/ Chciałabym w związku z tym spytać, czy polecilibyście pracę w tej firmie? Jakakolwiek odpowiedź by nie była - napiszcie dlaczego. Jeśli natomiast ktoś postanowi aplikować do firmy, zachęcam do podzielenia się tym, co zostało mu zaproponowane na rozmowie rekrutacyjnej.

Nick
@Renata 20.06.2018 12:41

Pani Renato proszę się nie mondrzyc.

gosc
@Renata 20.06.2018 12:41

Informacja o tym, że w firmie jest stołówka z możliwością wykupienia obiadów może być istotna dla kandydatów

Igor

Ja i moi kolegi chciał wynająć dom. 6 ludzi. Jaka cena za miesjac. I w Hajnówka.

Kot
@Igor 21.05.2018 10:52

1500 od łba

Stan
@Kot 22.05.2018 19:38

@Kot Chyba w hrywnach.

Renata

Drodzy użytkownicy, forum nie jest miejscem na przepychanki słowne. Przypominam, że to obszar w którym powinny znajdować się opinie o pracodawcy. Potencjalni kandydaci poszukują tu merytorycznych informacji na temat zatrudnienia w firmie Pronar - Narew. Czy możecie powiedzieć coś więcej na temat warunków zatrudnienia oferowanych przez pracodawcę? Czy firma oferuje stabilne zatrudnienie na umowę o pracę? Jak przedstawia się kwestia benefitów pozapłacowych oraz wynagrodzeń?

Lis

Do serdecznik : a co Ty chciałeś ? Myślisz że młody przyjdzie i będzie zarabiał tyle co stary pracownik? Mlody musi pare lat porobić żeby wiedział co z czym się je i tyle. I wtedy bedzie mógł zarobić .

Serdecznik
@Lis 02.07.2018 09:12

Mi chodzi poprostu o ludzi z doświadczeniem tylko o to, nikt nie chce guwniarza przemądrzałego z rogami i z tym się zgodzi każdy. Mniej zawiści i opanowania w końcu dla naszego potomstwa ten świat układamy. Przecież przez takie myślenie depresji można dostać i jak ludzie są nastawieni. A jeśli już masz zły dzień to go nie psuj innym tylko porozmawiaj z kimś o tym na spokojnie. Ale też przyznasz mi rację że nikt nie chce tak pracować, szczerość i prawda przede wszystkim

Stary wyga
@Lis 02.07.2018 09:12

Jak przyjdzie młody i będzie umiał się elegancko wkupić(postawić wpisowe) to i robota lepszą się znajdzie dla jego

Młody nic nie umiejący
@Stary wyga 04.07.2018 15:05

A ile trzeba postawić ? Przysłowiowy litr starczy ?

Stary wyga
@Młody nic nie umiejący 04.07.2018 20:52

Jak już ktoś wcześniej zaznaczył, litr to zdecydowanie za mało. No chyba że jesteś w jedno osobowej brygadzie i będziesz sam pił he he. Tak z 3 literki powinno być ok :)

Serdecznik

Witam serdecznie, chciał bym się wypowiedzieć na temat płacy w firmie. Chodzi o to że starsi pracownicy wiedzą co robić by zarobić a młodym nowym jest wyciskania praca najmniej płatna i najcięższa z tego też powodu ludzie rezygnują. Z wielką prośbą proponuję by został mierzony czas na wykonanie produktu z uwzględnieniem trudności dostarczenia materiału i jak i też akordu. Każdy chce zarabiać ale no niestety winą jest to ze praca jest niesprawiedliwie oceniona. Myślę że wezmiecie ten wpis pod uwage. Pozdrawiam pracowników

Renata

@Nick Drogi Użytkowniku, nie jest to mądrzenie się, tylko dbanie o porządek w wątku dotyczącym pracy w firmie Pronar - Narew. Jak zauważyłeś - wątek ten dotyczy stricte pracy, nie picia czy jedzenia.

Poważny

Lubię wypić. Lubię pracować. Czy znajdzie mi się jakąś robota ?

Dostawcy

Firma nie płaci dla swoich odbiorców.

Perejro
@Dostawcy 21.06.2018 13:39

Nie rozumiem. Jak może płacić dla swoich odbiorców? Jak ktoś kupuje przyczepe to musi jemu jeszcze zapłacić pronar? A Ty jak kupujesz chleb to sprzedawca Ci dopłaca jeszcze?

anonymous
@Dostawcy 21.06.2018 13:39

pewnie chodzilo o dostawcow

Wypity Andrzej

Witam.Czytając forum wywnioskowalem ze najważniejsze nie jest doświadczenie, umiejętności czy kwalifikacje. Najważniejsze jest zacząć pracę od dobrego wpisowego ? W sumie gdzie nie pójdziesz do pracy to jak wpisowego nie postawisz to żyć nie dadzą.

Zostaw opinię o Pronar - Narew - Narew

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pronar - Narew