Eko-Wtór

• Nowa Wieś
  • Kańczuga
  • Jawiszowice

3. Opinie o pracodawcach Wilamowice
  5. Opinie o Eko-Wtór Sp. z o.o.

Opinie o Eko-Wtór Wilamowice Towarowa 5

WebsiteIconEko-Wtór Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Eko-Wtór Sp. z o.o.!

Wywiadu udzielił/aPaulina Majcherczyk

04.10.2023 11:42

Czym zajmuje się Państwa firma?

Firma Eko-Wtór sp. z o.o. jest wytwórcą regranulatu LDPE, którego produkcja odbywa się w dwóch województwach – Skawinie, gdzie mieści się siedziba naszej firmy oraz w Wilamowicach. Z kolei w naszym trzecim zakładzie, w Wadowicach, zajmujemy się skupem oraz odbiorem surowców wtórnych.

Jak wyglądały początki Państwa firmy?

Nasza historia rozpoczęła się 1 maja 1991 roku, kiedy to jeden z obecnych właścicieli rozpoczął działalność gospodarczą w zakresie zbiórki surowców wtórnych w Wadowicach (przy ulicy Wałowej 28). Niezależnie w 2001 roku rozpoczęła się działalność rodzinnej firmy w zakresie zbiórki i transportu surowców wtórnych w zakładzie w Wilamowicach (przy ul. Towarowej 5). W roku 2017 został zakupiony teren wraz z budynkiem w Skawinie z przeznaczeniem na nowy zakład recyklingu. Zakład rozpoczął swoją działalność w lutym 2023 roku, po długotrwałych procesach legislacyjnych oraz remontowo-budowlanych.

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Do każdego pracownika podchodzimy indywidualnie, staramy się poświęcić każdej osobie tyle czasu, ile potrzebuje, aby wdrożyć się do pracy. Przykładowo na stanowisku operatora maszyn okres szkoleniowo-wdrożeniowy trwa minimum miesiąc.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

W tym roku otworzyliśmy trzeci zakład produkcyjny w Skawinie. W związku z tym cały czas oferujemy nowe miejsca pracy na produkcji. Poszukujemy: pracowników do sortowania folii, operatorów maszyn, operatorów wózków widłowych czy brygadzistów. Pełną ofertę możliwości zatrudnienia w naszej firmie można znaleźć na naszej stronie internetowej w zakładce „Ogłoszenia o pracę”.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Firma Eko-Wtór sp. z o.o. nieustannie się rozwija, ponieważ stawiamy na innowacyjność. Zależy nam na wprowadzaniu i ulepszaniu technologii tak, aby maksymalnie wykorzystywać tworzywa, które zostały już wprowadzone do obiegu. Ochrona środowiska jest naszą misją, dlatego działamy odpowiedzialnie – dla dobra planety, na której wszyscy żyjemy.

26.01.2025 17:32

Jakie zarobki na produkcji ?

27.01.2025 15:48

Dzień dobry, zarobki zależą od stanowiska oraz doświadczenia jakie posiada kandydat. Na produkcję składają się następujące stanowiska: sortowacz surowców wtórnych, brygadzista (konieczne uprawnienia na wózek widłowy UDT), pracownik utrzymania ruchu (konieczne uprawnienia na wózek widłowy UDT), operator przetłaczarki, kierownik zmiany (konieczne uprawnienia na wózek widłowy UDT). Zapraszam do kontaktu.

20.07.2017 11:24

Pracownicy traktowanie dosłownie jak śmieci, liczy się tylko biznes, wielki smród w około, hałas 24h. Nie wiem jak ci sąsiedzi wytrzymują z tak uciążliwą firmą jak Ekowtór
    Julia

01.05.2023 18:43

Pojawiły się oferty pracy w Skawinie. Zainteresowali mnie że benefity pozapłacowe są dostępne po okresie próbnym. Wie ktoś jak długo on trwa? Chciałabym też się dowiedzieć czy można liczyć na umowę o pracę. Będę wdzięczna za odpowiedź

02.05.2023 08:27

Dzień dobry, jak najbardziej oferujemy naszym pracownikom umowę o pracę. Serdecznie zapraszamy na spotkanie w siedzibie firmy, gdzie pokażemy Pani cały zakład i odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiam.
    Przyszły pracownik

01.05.2023 09:34

Jakie zarobki na sortowni w Skawinie ?

02.05.2023 08:25

Dzień dobry, serdecznie zapraszamy na rozmowę rekrutacyjną, na której odprowadzimy po całym zakładzie oraz odpowiemy na wszystkie pytania. Pozdrawiam.

15.11.2022 10:43

Jaki dress code obowiązuje w Eko-Wtór Sp. z o.o.?

27.04.2023 11:07

Dzień dobry, jeżeli chodzi o naszych pracowników produkcji to dostają od nas ubrania robocze, a jeśli chodzi o pracowników biurowych to nie mamy wymaganego ubioru.

28.03.2023 10:50

Jak dużo osób pracuje w Eko-Wtór Sp. z o.o.?

27.04.2023 11:05

Dzień dobry, bardzo dziękujemy za pytanie. Aktualnie ruszyła rekrutacja w Skawinie. Zachęcam do zapoznania się z dostępnymi ofertami pracy. Nasza załoga wciąż się powiększa.

Kontakt - Eko-Wtór Sp. z o.o.

Towarowa 5 43-330 Wilamowice

Eko-Wtór Sp. z o.o.
    Branża główna: Przemysł chemiczny i surowce
    Uważajcie na nich

13.10.2021 09:56

Jeśli tak traktują swoich pracowników jak klientów to jak najdalej od tej firmy.
    Wraży wojownik

09.10.2017 04:24

Praca ciężka, ale ogólnie zakład trzyma poziom od jakiegoś czasu. Jedynym problemem, którym radził bym się zająć kierownictwu to jedna osoba nie nadająca się na stanowisko brygadzisty ze względu na zupełny brak kultury wobec nowych i nawet starych pracowników, chamskie odzywki ad personam nie związane z pracą, odstraszacz nowych. Ogólnie jeśli ktoś się zastanawia nad zatrudnieniem tam i nie boi się pracy to polecam.
    jeronimo

09.07.2018 02:41

barbie jeszcze pracuje razem z braciszkiem hasło typu jak się nie bede darła po ludziach to nie beda robić norm i ja bede opierdalana przez pseudo kierownika zwanego generał hasło do nowego pracownika ciekawe ile dni wytrzymasz nie polecam tam pracy marna kasa za wysortowanie 4ton na miesiac foli przy 250 kg normy na dzień
    Wraży Wojownik

19.10.2018 11:46

Na to, że psychopaci są preferowani na stanowiskach wyższych niż operator to już nic nie poradzimy. Psychopatów powinno się odstrzeliwać i do .. z wapnem, a nie promować w tym społeczeństwie. Wszędzie tak jest...
    romy

27.09.2018 00:10

masakra a chciałem tam cv złozyc ale dziekuje jak tak
    Z. Ł. O

15.06.2018 10:51

Witam jak w zarabiaj kierowcy jakie warunki?
    nicki

29.06.2017 03:09

Cześć, mój mąż pracuje tam kilka lat i jest zadowolony. Nie wiem jak kiedyś tam było ale teraz podobno wszystko na przyzwoitym poziomie.

20.09.2012 14:24

klo

25.09.2016 17:04

Najlepiej krytykować jak się robić nie chce. Zawsze będzie ile ludzi tyle opini
    misiek1234

18.11.2015 19:58

Witam . Nie słyszałem zbyt dobrych opinii na temat tego zakładu lecz zastanawiam sie nad złożeniem CV. Interesuja mnie zarobki na sortowaniu , jak wyglada ta praca , czy sa jakies normy ?

Zostaw merytoryczną opinię o Eko-Wtór Sp. z o.o.