Zdecydowanie nie polecam. Pracowałem tam ponad rok czasu, płace marne, praca na akord że pot spływa po całym ciele, ogromna presja ze strony brygadzistów. Najłatwiej tam się dorobić wypadku z trwałym okaleczeniem, garbu i zepsutego wyglądu od wręcz niewolniczej pracy na akord o zdrowiu psychicznym i presji nie wspominając. Jednym słowem (usunięte przez administratora) na wzór północnokoreańskiego, tylko nie biją ludzi bo nie mogą, ale haruje się jak wielbłąd co najmniej 8 godzin non stop z 2 przerwami po 10min. połowa na wyjście i wejście zleci w biegu.
Dokładnie tak jest . Sytuacja przez lata ta sama . Robią zebrania w sprawie poprawy a i tak rykoszetem odbija się wszystko na pracownikach . Zwiększają tempo na taśmach że tchu brakuje , a wymagają wysokiej jakości . Totalny absurd . Zaczęli przerzucać ludzi po stanowiskach , a i tak poszkodowani ci co zawsze . Swoich przestawiają dla pozorów bo wykonują to samo tylko na innej taśmie . Śmieszne .
Za to co opisane w Onecie nigdy już od waszego nie kupię. Jakim trzeba być (usunięte przez administratora) bez serca żeby tak traktować zwierzęta. Zdychajcie jako firma i oby karna do was wróciła...
Nie polecam . Wszędzie w składzie masa chemii od stabilizatorów , azotynu sodu, difosforanow i cała resztę z grupy E . Masakra jakaś
Ten zakład to po prostu masakra. Nie pracuję tam od sierpnia tamtego roku, a dopiero teraz zaczynam się zbierać. Kierowniczka konfekcji wędlin to namacalny dowód na kumoterstwo jeszcze z Tunnisu. Biedactwo po "szkole na zakręcie i dwóch kursach tańca". Maila sama zgodnie ze składnią języka polskiego nie napisze. Przed ankietami "z góry" robi zebrania i mówi ludziom, co mają pisać, twierdząc że i tak będzie wiadomo, kto jaką ankietę napisał. Jest mściwa, konfliktowa, stronnicza, a co najgorsze... czuje się bezkarna, bo szefową dywizji jest jej przyjaciółka. Rączka rączkę myje.
Kierowniczka wykończy ten dział swoim podejściem. Pracownik tam to zwykle (usunięte przez administratora) a brygadzistki usługują na paluszkach wymyślając co chwilę jakieś farmazony. Jak ktoś nie chce zwariować to niech unika tego zakładu a w szczególności konfekcja wedlin tzw Plasterki bleeee
Za to co opisane w Onecie nigdy już od waszego nie kupię. Jakim trzeba być (usunięte przez administratora) bez serca żeby tak traktować zwierzęta. Zdychajcie jako firma i oby karna do was wróciła...
Jak można tak traktowac zwierzęta nie dość że czeka je tak okrutny los że je zarzynacie to jeszcze się nad nimi pastwicie, mam nadzieję że do tego dziada co dźgał to ranne zwierzę wróci karma obyś miał przechlapane potworze
100% podpisuje się pod tą wypowiedzią, wcześniej nie znałem tej sprawy ale tą firmę z koła kojarzę bo w niej kilka miesięcy popracowałem. Nie mogę powiedzieć o nich nawet jednego dobrego słowa...
Nie polecam . Wszędzie w składzie masa chemii od stabilizatorów , azotynu sodu, difosforanow i cała resztę z grupy E . Masakra jakaś
Zdecydowanie nie polecam. Pracowałem tam ponad rok czasu, płace marne, praca na akord że pot spływa po całym ciele, ogromna presja ze strony brygadzistów. Najłatwiej tam się dorobić wypadku z trwałym okaleczeniem, garbu i zepsutego wyglądu od wręcz niewolniczej pracy na akord o zdrowiu psychicznym i presji nie wspominając. Jednym słowem (usunięte przez administratora) na wzór północnokoreańskiego, tylko nie biją ludzi bo nie mogą, ale haruje się jak wielbłąd co najmniej 8 godzin non stop z 2 przerwami po 10min. połowa na wyjście i wejście zleci w biegu.
Takich to tylko na parkingu i łomot ..Jaki mobbing nie te czasy , ludzie postawcie się byle jakiś pajac żeby jeździł po mnie o nie napewno
Do dziś bez zmian. Na dodatek sprowadzają gorszej jakości mięso. Szynki poprzerastane, zmrożone,dwa razy cięższe,a obrabia się za tę samą stawkę akordową . Dwa razy cięższa praca od listopada ubiegłego roku,kiedy była podwyżka 1 zł. Pewnie za tą złotówe tak tyramy, a stare śmierdzące szynki pewnie idą jako dobry towar.
(usunięte przez administratora) Winni tej sytuacji powinni wisieć na strunie zamiast masztów przed zakładem , na przestrogę. Brygadziści traktują obcych właśnie jak za tamtych czasów wojennych . Ludzie gorzej traktowani jak zwierzęta . Teraz nawet koni się tak nie katuje . Matrix .
Teraz dokładają dodatkowych godzin . Dosyć, że wyśrubowany akord to jeszcze po 9 godzin lub soboty. Dokładnie wykańczanie ludzi,bo już jest nie do udźwignięcia ciężar jaki nakładają.
Dokładnie tak jest . Sytuacja przez lata ta sama . Robią zebrania w sprawie poprawy a i tak rykoszetem odbija się wszystko na pracownikach . Zwiększają tempo na taśmach że tchu brakuje , a wymagają wysokiej jakości . Totalny absurd . Zaczęli przerzucać ludzi po stanowiskach , a i tak poszkodowani ci co zawsze . Swoich przestawiają dla pozorów bo wykonują to samo tylko na innej taśmie . Śmieszne .
Czy jest możliwość pracy w Zakłady mięsne Sokołów S.A. oddział Koło na część etatu?
tak
nie ma
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Nie dostałem pracy
Doszły mnie słuchy że wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy i zwolnił panią kierownik Ewelinkę , ilu ludzi musiało być mobbingowanych zanim ktoś wreszcie przejrzał na oczy ...
Nareszcie to co ona wyprawiała to była tragedia premia zabiera bez powodu mobbing wkońcu ktoś utarł jej nosa bo nosiła się jak wielka Pani
A to dawno ją zwolnili? Wiadomo co było powodem? Te sprawy co pisaliście czy jeszcze coś innego się wydarzyło? Teraz jest lepiej?
Bardzo się cieszę, że ta pani została zwolniona!!! Nie miała odpowiedniego wykształcenia, podejścia do ludzi, jej zachowanie było bardzo nieodpowiednie w wielu sytuacjach!!!! Sprzyjała tylko,, swoim "ludziom, którzy tam jeszcze pracują!!! Nie brała pod uwagę opinii ludzi, którzy lepiej niż ona znali się na swojej pracy!!!
co tam się dzieje ze zwierzętami ???? Duża poważna firma ale podejście do zwierząt powinno być KARALNE
Aktywiści Fundacji "Viva!" przez trzy miesiące, między wrześniem a listopadem 2022 r., przyglądali się zachowaniom pracowników i współpracowników firmy Sokołów w czasie poprzedzającym ubój. Nagrań dokonano na terenie ubojni w Kole w województwie wielkopolskim. Efekty były miażdżące. Aktywiści zauważyli i nagrali z ukrycia uderzanie i dźganie zwierząt (w tym po głowie i wrażliwych miejscach), opuszczanie metalowych zasuw na ich grzbiety, wprowadzenie do ubojni rannej, krwawiącej krowy z urwanym rogiem, bicie jej, ciągnięcie innych zwierząt za rogi, kopanie ich i wykręcanie ogonów.
Ja również dołączam się do bojkotu firmy Sokołów. Nigdy nic waszej firmy nie kupię- PRZYSIĘGAM. I rozsyłam do wszystkich znajomych na facebooku z prośbą o udostępnianie. Niech się po całym świecie rozniesie jak się traktuje zwierzęta. Wstyd
Nigdy od was nie kupię plasterka wędliny (usunięte przez administratora)zwierzęta przed ubojem.Jesteście jak (usunięte przez administratora).Tylko człowiek bez serca bije krowę która ma dziurę w głowie i krew ciurkiem leci. Do tego okładacie zwierzęta jak tylko można byle czym i wszędzie i tym elektrycznym przyrządem. Mam nadzieję że ci zwyrodnialcy pracujący i ci co na to pozwalają kiedyś za to odpowiedzą. Biedne krowy.Choćbym głodować miała wolę zjeść kartofle niż patrzeć na cierpienie tych zwierząt. Tylko nadziać was za jaja i na hak.Bo mózgu już dawno nie macie.
Stejki nie ma. mieso bo mieso wolowina z lopatki droga, taniej w ofercie rosbof i anrykot .żadne mieso wolowe Noe będzie stekiem ł sokołów 21 dni
Nepotyzm . Stanowiska przy taśmach obsadzone krewnymi i znajomymi brygadzistów(kontrolerów) . Pozostali pracownicy pomiatani i rzucani na zastępstwa w razie nieobecności uprzywilejowanych.Pierwsi wykonują jedną funkcje na stanowisku,drudzy po kilka muszą opanować i dać radę przy wyśrubowanym na maxa tempie. Są nękani przez kontrolerów i MOBINGOWANI przez przełożonych.
To skoro już idą w tę stronę znajomości to nie lepiej by było, żeby cały pakiet składał się ze znajomych? Może wtedy już nikt by nikogo źle nie traktował?
Kontrolerzy o ile pamiętam to grupa AA . Jeden słyszałem że już zaniemógł i się zwolnił. Doskonale nadają się do darcia papy na pracowników bo są nadpobudliwi . Wypalone szare komórki . Specjalnie chyba wyselekcjonowani do swojej funkcji????
(usunięte przez administratora) wielkie tam pracę dostają tylko (usunięte przez administratora) i rodzina brygadzistów i pan z kadr.zwykly człowiek jak składa dokumenty starając się o pracę tam bez wielkich pleców i znajomości nie ma szans na pracę.kumoterstwo i jeszcze raz kumoterstwo.
Czyli wszyscy zatrudnieni mają układy między sobą? Czyli to oni wystawiają te wszystkie opinie tutaj?
Oczywiście że tak . zwykły człowiek bez układów jak składa podanie to albo się nie odzywają albo obiecują że zadzwonią i nic.A wiem że pracują tam całe rodziny i proszę nie zaprzeczać a Panie w kadrach nie widząc pracownika potrafiono już wydać opinie kto jakim jest człowiekiem.Takie praktyki po prostu są kategoryczne.
Nie no ja w niczym nie zaprzeczam, tylko pytam. ;) Ale patrząc na to z drugiej strony jeśli to prawda i im tak jest dobrze to niech sobie tak pracują? Chyba, że ludziom z zewnątrz serio zależy, żeby się tu zatrudnić. Jak tak to czemu?
Czy zdarzają się nadgodziny w Zakłady mięsne Sokołów S.A. oddział Koło?
Na duńskiej stronie są ale obowiązkowe . Przy akordzie nie polecam . Ciało nadwyrężone bez nadgodzin .
Nadwyrężone od towaru jaki trzeba wykrawać . Szynki poprzerastane i dwa razy większe , ponadto zmrożone i gorszego gatunku że noże stawają w mięsie . A wykroić należy tyle samo i w tym samym czasie co narzucono wiele lat temu . To jakby porównać krojenie masła i drewna .
A czy zdarzają się sytuacja, gdy właściciele naciskają, aby płacić pracownikom nie stałą pensję miesięczną, tylko właśnie za to wykrawanie i za wykonane akordy?
Dawniej to szynka na taśmie miała 5 kg , teraz ma nawet 10 kg . A wykroić ich trzeba znacznie więcej niż 10-15 lat temu . Przez 8 godzin można zajeb.ć pracowników . Przełożonych należałoby wpierd.lić w rakietę balistyczną i na Moskwę .
ta opinia mnie zniszczyła... Skąd Ty takie teksty bierzesz? ;p Czemu oni aż po te 10 ładują? Chcą jakąś wydajność zwiększyć czy o co chodzi?
jakie są pozytywne i negatywne skutki wynikające z funkcjonowania tego zakładu?
Jakie są czynniki lokalizacji zakładu?
Jak, wygląda praca na Lini uboju cielat?? Ile można tam zarobić na cielęcinie??
W kole w zakładach mięsnych na kuchni catering 2 panie stosują (usunięte przez administratora) w stosunku do 1 pani może mają problem w domu jeżeli ta sytuacja się nie zmieni . To Zareagujemy ps internauci
Gdzie jest kiełbasa KOLSKA???
wydział konfekcjonowanie wędlin może mi ktoś powiedzieć co i jak tam się robi czy jest trudno czy nie ? i jak atmosfera ?
Czy zakłady przyjmują studentów na sezon?
kiełbasa śląska to jest prawdziwa porażka najtańsza parówka jest lepsza
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Zakłady mięsne Sokołów S.A. oddział Koło?
Zobacz opinie na temat firmy Zakłady mięsne Sokołów S.A. oddział Koło tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 8.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Zakłady mięsne Sokołów S.A. oddział Koło?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 5, z czego 0 to opinie pozytywne, 5 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy Zakłady mięsne Sokołów S.A. oddział Koło?
Kandydaci do pracy w Zakłady mięsne Sokołów S.A. oddział Koło napisali 1 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.