Nie polecam pracy w Modern Financial Systems. Firma działa od ponad roku, prowadzona przez ludzi, którzy moim zdaniem nie mają pojęcia o tym, co robią. Szkolenie, które gwarantują trwa kilka godzin i tak naprawdę nic z niego się nie wynosi. Na rozmowę kwalifikacyjną przychodzi powiedzmy, 8 osób, z czego 6 rezygnuje już przed rozpoczęciem szkolenia a pracę zaczynają 4 osoby ( reszta rezygnuje ). I tak długo nie wytrzymują - po około tygodniu pracy z takiej grupy rekrutacyjnej nie zostaje już nikt. Warto wspomnieć, że nie ma żadnych ograniczeń, jeśli chodzi o przyjmowanie do pracy, myślę, że każdy kto chce może stać się pracownikiem MFS. Jeśli chodzi o warunki pracy, są nienajgorsze. Sam budynek sprawia wrażenie wyremontowanego \\\"na szybko\\\". Urządzenia, z których korzysta się w pracy są brudne, zakurzone i ogółem wyeksploatowane. Praca polega na oferowaniu ( oferowaniu bardzo natrętnym zresztą ) właścicielom firm pomocy w uzyskaniu dotacji z UE. Dzwoniąc, podaje się za konsultanta z GIDE Polska. Oferuje się przesłanie kilku świstków i pomoc w przygotowaniu wniosku o dotację z UE, co kosztuje (usunięte przez administratora) , wydane w ciemno, bo przesyłka jest \\\"za pobraniem\\\". Niestety, wielu niezadowolonych klientów dało się we znaki firmie, wyrażając swoje opinie w internecie, co sprawia że ludzie nie korzystają z oferty, bojąc się oszustwa. Pracując tam i kilkakrotnie dzwoniąc do przedsiębiorców słyszałam opinie, że zostali oszukani przez takie firmy. Jeden mężczyzna potwierdził również, że była to firma mieszcząca się w Warszawie na [usunięte przez moderatora]. Jestem ciekawa, czy to zbieg okoliczności, że główna siedziba MFS mieści się w Warszawie na w/w ulicy.
Jeśli chodzi o inne zasady, wbrew temu, co zostało zapewne napisane w ogłoszeniu MFS o naborze do pracy, pracuje się również w dwie soboty w miesiącu. Każdy, kto chce odpocząc po ciężkim tygodniu pracy, niestety nie może, bo jest \\\"męczony\\\" w weekend telefonami z cu (usunięte przez administratora) ą ofertą współpracy za jedyne (usunięte przez administratora). \\\"Pieniądze, które się prawnie należą\\\", \\\"ostatnia szansa w tym roku\\\", to tylko niektóre \\\"triki\\\" jakie stosują pracownicy. Zarobki to ponoć od (usunięte przez administratora), co sprawia że najlepsi \\\"wykręcają\\\" wspaniały wynik (usunięte przez administratora) miesięcznie. Od każdego sprzedanego pakietu jest dodatkowo cała dyszka premii, ale dyszka przepada, kiedy klient się rozmyśli, co przecież nie jest winą konsultanta. Takich głupich moim zdaniem zasad, jest wiele więcej, ale o tym przekona się już każdy odważny, który rozpocznie współpracę z firmą.
Hitem hitów jest jednak ostatnia wypłata, która rzekomo ( jak jest zawarte w umowie ) jest wypłacana do 10-tego. Są pracownicy którzy nawet po kilku dniach po tym terminie nie otrzymali wypłaty. Podobno jedna z pracownic musiała czekać TRZY TYGODNIE na przelew. Firma, która powinna dbać o pracowników tak naprawdę ich olewa, jak widać.
Kończąc moją wypowiedź, chciałabym jeszcze raz dodać, że nie polecam pracy w tej firmie. I mówię to, jako była pracownica. Każdy kto przeczytał tę wypowiedź, ale mimo wszystko rozpocznie pracę, z pewnością wróci tutaj żeby się przekonać, że miałam rację, albo doda kolejny negatywny komentarz. Jeśli pojawią się jakieś pozytywne, myślę, że będą napisane przez pracowników, ale tych \\\"wyższych stopniem\\\".
Pozdrawiam wszystkich serdecznie, miejcie oczy szeroko otwarte.