Hotel Intercontinental

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 51 ocen.

Opinie o Hotel Intercontinental

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Intercontinental

Aneta

@Waldi czy pracujesz obecnie w Hotel Intercontinental? Co powiesz o warunkach pracy? Czy jesteś zadowolony z pracy? Obecnie firma poszukuje KIEROWNIKA ZMIANY RESTAURACJI. Z oferty pracy wynika, że zapewniają zatrudnienie w ramach umowy o pracę, prywatną opiekę medyczną, możliwość przystąpienia do programu sportowego oraz ubezpieczenia grupowego. Może ktoś jest zainteresowany takim stanowiskiem pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

Waldi

Książęta z platera mają wygórowane oczekiwania nieadekwatne do możliwości hotelu często ilości pracowników z powodu niskich pensji.Ludzie co tam pracują są oderwani od rzeczywistości dziwne niezrozumiałe różne dziwne życzenia codziennie.

Waldi

Książęta z platera mają wygórowane oczekiwania nieadekwatne do możliwości hotelu często ilości pracowników z powodu niskich pensji.Ludzie co tam pracują są oderwani od rzeczywistości dziwne niezrozumiałe różne dziwne życzenia codziennie.

antonio

Dla zdrowia psychicznego kucharzy z Intercontinetal niech się stamtąd wyniesie Platter bo biedactwa mają kompleksy.

Aneta

Hotel poszukuje również Specjalisty ds. rezerwacji grupowych. Ktoś z Was pracował w tym dziale i mógłby powiedzieć coś więcej na temat pracy na tym stanowisku? Czego można spodziewać się po dostaniu tej pracy? W treści samej oferty pracy niestety nie ma zbyt wiele informacji na temat tego, co firma może zaoferować.

Pokojówka

Witam mam pytanie czy ktos aplikowal na stanowisko pokojowki ? Jak wyglada taka praca w IC ? Czy sa wyplacalni ? Czy jest ciężko tak jak w innych działach czy da się wytrzymac? I jak warunki socjalne ? Dostałam propozycję pracy więc zastanawiam się nad tym miejscem. Proszę o odpowiedzi :)

nowa

A czy jakiś kelner może powiedzieć ile mniej więcej wychodzi dziennie z napiwków w tym hotelu ?

niezadowolona
@nowa 21.05.2017 18:05
A czy jakiś kelner może powiedzieć ile mniej więcej wychodzi dziennie z napiwków w tym hotelu ?

20 zł miesięcznie jak jakiś miły klient się trafi, nie licz na napiwki

Magdalena

Cześć, Zaproponowano mi rozmowę na stanowisku koordynatora bankietu. Czy ktoś pracował na podobnym stanowisku?

nieznany
@Magdalena 11.04.2017 12:39
Cześć, Zaproponowano mi rozmowę na stanowisku koordynatora bankietu. Czy ktoś pracował na podobnym stanowisku?...

bankietu czy gastronomi? bo teraz rekrutacja jest na koordynatora gastronomi

Aneta

Obecnie firma prowadzi rekrutacje na kilka stanowisk. Zamierzacie w najbliższym czasie aplikować?

lala

praca 5 lat i na zleceniu i na umowie - mobbing wyzysk niskie place, niestety cos jest w tych negatywnych opiniach....

bellmen

Nie polecam pracy w Inter-continental, ludzie pracują tam max po 3 miesiące bo nie wytrzymują nerwowo, jest duży mobbing, rozmawiałem z pracownikami w innych strukturach to też nie są zadowoleni, kierownictwo to matoły które dopiero uczą się angielskiego, tylko po to aby na tym stanowisku móc rozmawiać z dyrektorem hotelu i wchodzić mu w pu.pkę. Oprócz marnej pensji, brak innych profitów. Mogę się założyć, że każdy kto popracuję tam jakiś okres i się zwolni lub jego zwolnią to będzie zniesmaczony tym wszystkim czego tam doświadczył, i z pewnością podzieli moją opinię. NIE POLECAM, wszyscy którzy piszą, że jest tam ok, to z pewnością podstawione osoby.

pan jarek

co do kuchni to kolego jednak z tego co widzę w Warszawie u nich poszukiwany jest teraz kucharz, ale wiadomo że wymagania kosmiczne - tu trzeba artystów patelni

byly robol

A te chamy z kuchni bankietowej jeszcze pracuja,wsioki jedne nikt sie przez nich nie zwalnia przypadkiem,?

joker

Pracuję w tym hotelu prawie dwa lata jako kelnerka i jestem zadowolona, bo atmosfera jest świetna. Można się ze sobą dogadać. Może kierownictwo czasem za bardzo naciska, ale od momentu kiedy się zatrudniłam dużo się zmieniło. Szefowie są przyjaźniej nastawieni, a zarobić też można. Faktem jest, że pracownicy na umowę zlecenie mogą nawet wyciągnąć 2000zł miesięcznie, ale to kosztem zdrowia. Pracowników zawsze potrzebują. Wystarczy poszukać ogłoszeń. Kelnerzy, kucharze, recepcjoniści... są nadal mile widziani. Ale trzeba mieć trochę pojęcia o pracy, trzeba być przygotowanym na wymagania oraz stres. Praca w IC jest ciężka. Na każdym dziale.

stary

No powiem że troche tu pracuje i pensje sporo sie podniosły widać że hotel przejrzał na oczy i widzi że nie liczą się żadne stafy szampany itp. i inne dziwne promocje tylko realne pieniądze do reki

Problem

slowa, ktore uslyszalem.." wiedza i doswiadczenie sie TU nie licza"..mowia chyba wszystko ;)

ania

Pracowałam w Intercontinentalu przez 2 dni na kuchni. jednego dnia 12 godz, drugiego 13. Przelew na konto: 105zl. Umowa zlecenie.

Rozczarowany

Witam. Bylem na rozmowie o prace w Intercontinentalu (tak mi sie przynajmniej wydawało). Rozmawiałem z Panią Mają, która jest odpowiedzialna za pracowników na recepcji. Na rozmowie wypadłem bardzo dobrze i poinformowała mnie, że praca na mnie czeka. Zeby ją dostać muszę jedynie złożyć wypowiedzenie w starej pracy (wówczas pracowałem jeszcze gdzie indziej). Zgodnie z umową (niestety jedynie słowną) złożyłem wypowiedzenie. Papiery w Inter miały być przygotowane do podpisu, była mowa o rozpoczęciu szkoleń. Nagle okazało się, że jest jeszcze rozmowa z Panem Dyrektorem. (dowiedziałem się o niej już po złożeniu wypowiedzienia). Finalnie okazało się że hotel nie ma dla mnie miejsca i nie zostanę zatrudniony. OSTRZEGAM PRZED PRACODAWCĄ! BRAK RZETELNOŚCI I OSZUKIWANIE LUDZI!!!

niewolnik IC
@Rozczarowany 23.01.2015 22:09
Witam. Bylem na rozmowie o prace w Intercontinentalu (tak mi sie przynajmniej wydawało). Rozmawiałem z Panią Mają, która jest o...

a co rozmowy z dyrektorem niepreszedles??:==0

SR
@Rozczarowany 23.01.2015 22:09
Witam. Bylem na rozmowie o prace w Intercontinentalu (tak mi sie przynajmniej wydawało). Rozmawiałem z Panią Mają, która jest o...

Niestety, też mam złe doświadczenie związane z obietnicami złożonymi, a niespełnionymi przez InterContinental. Również zrezygnowałam z pracy po namowie osoby pod którą bezpośrednio miałam podlegać. Na tydzień przed moim odejściem ze starej firmy nie dało się z nią skontaktować. Czekała aż do tygodnia w którym byłam już bez pracy aby mnie poinformować, że stanowisko które mi obiecywała i zapewniała że wszystko gra, jednak nie powstanie i proponuje mi inne. Nie byłabym w stanie pracować bezpośrednio pod osobą, która w ten sposób postąpiła, dlatego odmówiłam pracy w InterContinentalu. To dla mnie nauczka aby nie wierzyć nikomu na słowo, nawet jeśli z początku sprawia wrażenie naprawdę świetnej osoby. Nie polecam.

kaczka hotelowa

ja również tak jak szanowny Mirek jestem bardzo spragniona pracy w hotelarstwie. wiem że skoro jestem bez studiów to pewnie mogę liczyć na jakieś wysoko usytuowana stanowiska pracy ale myslicie że przyjęliby mnie chociaż na recepcję do siebie? no i możecie napisać ile płacą na rękę netto? pozdrawiam serdecznie

anonim

(usunięte przez administratora)

anka

Anioł na rozdrożu - jeśli twierdzisz, że 9 zł to duża stawka i w porządku to wybacz ale jesteś śmieszny. I jeśli dajesz się wykorzystywać za taką stawkę to już Twój problem. Proponowanie tak śmiesznej stawki godzinowej jest tylko kpiną z pracownika i wyzyskiem. Każdy szanujący się kelner nie pójdzie za takie pieniądze pracować bo z łatwością znajdzie pracę za dużo większą stawkę. Już w Agencjach płacą po 15 zł.

Anioł na rozdrożu

Witam wszystkich serdecznie a szczególności tych miłych pracowników którzy są i tych którzy pracowali w Hotelu Intercontinental w dziale bankietów, kilka słów ode mnie chciałbym napisać że ludzie którzy piszą jaka to praca zła ciężka i jacy to złośliwi ludzie pracują w Intercontinentalu to po prostu śmierdzący lenie którzy chcieliby zarabiać kupę kasy nic nie robiąc. Pracuje w dziale bankietów jako kelner i jestem bardzo zadowolony praca super, zespół bardzo zgrany, kierownicy menadżerowie bardzo w porządku szczególności Pani Asia ;-) poza tym chciałbym dodać że w żadnej pracy moi mili was nie posadzą i kasa wam płynąć z nieba nie będzie, stawka 9 zł za godzinę jak na Warszawę uważam że jest dużą stawką i w porządku bynajmniej jak na początek w innych firmach nikt wam więcej nie da.

anty anioł
@Anioł na rozdrożu 27.11.2014 12:17
Witam wszystkich serdecznie a szczególności tych miłych pracowników którzy są i tych którzy pracowali w Hotelu Intercontinental...

chyba ( usunięte przez administratora )ł to dobra stawka jak na warszawe ? chyba jestes z kierownictwa intercontinental i chcesz troche wybielić tych k( usunięte przez administratora )

Maja

9 zł na zmywaku? Stawka jak na takie zajęcie dość przyzwoita ale z tego co czytam to jest tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ile nadgodzina można tam wyrobić? I jak wygląda tam sytuacja z dniami wolnymi?

Zainteresowana

A jak wygląda praca w dziale konferencji?jak zarobki?

slawek
@Zainteresowana 27.02.2014 20:53
A jak wygląda praca w dziale konferencji?jak zarobki?

9zl na godzine i jak wejdziesz do pracy to nie wiesz kiedy wyjdziesz.oplaca sie robic na zlecenie bo na umowie nie placa nadgodzin a ich jest sporo

jacek

Po przeczytzniu takich extra opini to trzebaby byc desperata zeby isc tam do pracy zwlaszcza na kuchnie. Pewnie ze nie ma czego zalowac ze czlowiek odszedl.

byly pokojowy

heh widze widze ze przez te 4 lata nic sie nie zmienilo wparawdzie pracowalem 3 miesiace ale nie żaluje wcale że odszedłem

jACEK

Jarek chyba zartujesz. Zamiana jak Ci nie pasuje to zmien prace krotka jest tam odopwiedz.To twoj problem ze chcialbys sie zamienic albo ty tez bys chcial miec troche zycia prywatnego. Po miesiacu nie ma zamiany.

Jacek

Jak jest? Non stop pretensje o nie wiadomo co. Malo tego wszyscy sa bardzo wygodni. Praca zmianowa w niby umowie, ale ty masz pracowac ciagle na popoludnia. Ile nie zrobisz ciagle pretensje zle nie dobrze. Ciagle sztucznie napedzany problem jak sie do niczego nie nadajesz i nic nie umiesz.

anna

Czy macie zatrudnienie w tym hotelu w oparciu o umowę o pracę ? System pracy jest trzyzmianowy czy na 12-stki ?

jacek

Do zniesmaczony Rozumiem iz pracowales na kuchni co tam takiego sie dzieje? powaznie az tak zle? Uchyl rabka tajemnicy

najdalej
@jacek 06.01.2014 14:01
Do zniesmaczony Rozumiem iz pracowales na kuchni co tam takiego sie dzieje? powaznie az tak zle? Uchyl rabka tajemnicy...

ta klika ludzi z goracej dlatego sie zwolnilem z kuchni, hamki

zniesmaczony

Bron was panie boze przed praca tam zwlaszcza kuchnia inne dzialy zreszta tez cholota zasrana

kosta

Jest taki naklad pracy i obowiakow ze szok najlepiej by chcieli by ludzie robili za darmo,rotacja jest niesamowita normaly czlowiek jak tu przychodzi zwalnia sie widzac jaki tu syf.Noi kadra kierownicza niemajaca pojecia o obowiazkach na swoich dzialach wybierani z (usunięte przez administratora)bez zadnego przygotowania na dane stanowisko zero kompetencji(usunięte przez administratora)

Lui

Praca ogólnie ok ale niestety niedawno przyszedł na stanowisko głównego kierownika F&B [usunięte przez moderatora]. Człowiek ten [usunięte przez moderatora] ciągle ma zły humor. On po prostu nikogo nie lubi-on sam siebie nawet nie lubi gdyż pozdejmował u siebie wszystkie lustra (nie może już na siebie patrzeć).[usunięte przez moderatora]

kikut
@Lui 26.12.2013 17:09
Praca ogólnie ok ale niestety niedawno przyszedł na stanowisko głównego kierownika F&B [usunięte przez moderatora]. Człowie...

o premi zapomnij o napiwkach tez to chotel a nie restauracja ludzie biora na kwatere

anonim

(usunięte przez administratora)

ani

i tu i tu 1300zl

semi

Ja też się nie zgodzę z opinią pozytywną tego hotelu!!!! Ogólnie panuje tam wieczny mobbing i wyzysk czlowieka a przy tym obrazanie innych ludzi slowami (usunięte przez administratora)r od siedmiu bolesci. Moze klientow traktuja dobrze, ale pracownicy to dla nich zwykle sciery do mycia podlogi i tylko szukaja podstepu jak kogos zwolnic

doki

i jeszcze zasrana restauracja platter i paniska tam pracujace az w ryj sie chce walic roboty od groma jak w obozie wymagania nie wiadomo z kad brak ludzi i pensje 1500zl smiech na sali i tony garow do zmywania

doktor

chyba was glowa boli jak 1490zl to dopra pensja studeciki spod spudnicy mamy

jaaa

ja pracowałam tam prawie rok, wiadomo jak wszędzie jest raz lepiej raz gorzej, ogólnie wspominam miło. Ludzie też całkiem spoko, pozdrawiam ekipe Inter;)) a wspomniana przez kogoś Pani Asia nie jest taka straszna na jaką wygląda, no chyba że przychodzisz do pracy tylko sie poobijać...

doktor

dostaniesz 1300zl i do roboty

jeżo

zaproponowali mi prace w tym hotelu - na jakie wynagrodzenie moe tam liczy jako kelner? czy czest zmieniaja się tam kelnerzy ? prosze o odpowiedz :)

zawiedziona

(usunięte przez administratora) Zero szkoleń tylko harówa i syf.

doktor

anonim - 2009-04-22 17:50:30 Słowa kojarzące się z Hotrel Intercontinental (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako Bardzo dobry! Praca w młodym zespole, bardzo dobre warunki dzięki którym młode osoby mogą sie rozwijac. Atmosfera i ludzie tam pracujący są Bardzo przyjacielscy . Najbardziej podobało mi się w Hotrel Intercontinental: Praca w miłym zespole Najbardziej nie podobało mi się w Hotrel Intercontinental:Brak Bzdury opowiadasz ja tan pracuje i wiem jak jest jestes guwniara ktura mieszka z mamusia i tatusiem i nie sa ci potrzebne wieksze pieniadze a zarabiacie nie wiecej jak 1500zl

anonim

Słowa kojarzące się z Hotrel Intercontinental (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako Bardzo dobry! Praca w młodym zespole, bardzo dobre warunki dzięki którym młode osoby mogą sie rozwijac. Atmosfera i ludzie tam pracujący są Bardzo przyjacielscy . Najbardziej podobało mi się w Hotrel Intercontinental: Praca w miłym zespole Najbardziej nie podobało mi się w Hotrel Intercontinental:Brak

anonim

Fajna atmosfera pracy, praca zmianowa, ja pracowalam w dziale room servise wiec mialam zmiany. Placa ok, czasem chodzilam nawet na bankiety. Ale praktycznie niczego nie mozna sie nauczyc bo trzeba miec doswiadczenie zeby tam sie dostac, i praktycznie stoi sie w miejscu prawie codziennie robi sie to samo, podawanie, nakladanie czy cos rw tym stylu, zalezy od rodzaju pracy i w jakim dziale sie pracuje.

anonim

Słowa kojarzące się z Hotrel Intercontinental :.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca

Zostaw opinię o Hotel Intercontinental - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hotel Intercontinental