Crawford Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 40 ocen.

Crawford Polska
2 40 6 1

Opinie o Crawford Polska

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Honorata

@Niezłomni, @Premier, dziękuję za Wasze opinie na stronie poświęconej pracy w Crawford Polska jednak nie są one do końca zgodne z tym czego to forum dotyczy. Zależy nam najbardziej na uzyskaniu opinii na temat tego jakim pracodawcą jest ta firma, nie na opiniach osób korzystających z jej usług. W tym wypadku nalegam osoby tam pracujące o dodanie paru słów na ten temat. Jaka jest w firmie atmosfera? Co się zmieniło od Waszych ostatnich wpisów?

Gefion

Gefion to najgorsza firma pracownicy się śmieją że do nich się dzwoni tam siedzą bałwany którzy oszukują ludzi .Rzeczoznawca który przyjerzdża to on nalicza grosze dla ludzi żeby tylko oni w gefion wypłacili grosze .Ja czeka na pieniądze 6 miesięcy . To nie była moja wina tylko tego co mnie uderzył a gefion tak kręci żeby nie wypłacić pieniędzy . Ja oszustów podam do sądu .Gefion te (usunięte przez administratora) się śmieją z ludzi poszkodowanych a oni pieniądze za ubezpieczenia biorą i za oc i to jest przymusowe żeby płacić a te (usunięte przez administratora) biorą pieniądze a jakaś szkoda to ich niema .Nie biorą żadnej odpowiedzialności za poszkodowanych .To najgorsza firma na świecie .

Premier

Polecam firmę Crawford ! Rzeczoznawca na drugi dzień po zgłoszeniu szkody, kosztorys rzetelny i wypłata odszkodowania w ciągu tygodnia :) PZU może się przy nich schować

Przemek
@Premier 02.08.2018 15:46

Widać, że troll

Niezłomni

Ja również polecam Crawford. Mam tam ubezpieczenie, które było tanie, jak również po stłuczce z innych klientem Gefionu wypłata odszkodowania była szybka. Miesiąc czekania i już kaska była na koncie, a na infolinii bardzo mili ludzie, przepracowani trochę, ale udzielają rzetelnych informacji.

Przemek
@Niezłomni 03.08.2018 08:32

Ja czekałem trochę dłużej, ale faktycznie nie jest tak źle jak wszyscy piszą. Mogliby wypłacić kasę szybciej, ale co poradzić. Szkoda tylko tych pracowników infolinii, sam kiedyś pracowałem w cc i wiem jaka to ciężka praca, a tu mają chyba nie lepiej.

Wiktor

Podpowiedzcie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Warto starać się o pracę w firmie?

Bambusa

Gefion to (usunięte przez administratora) Ja czekam na pieniądze od połowy lutego mimo tego że sprawca się przyznał do winy. Nie odpisują na maile. Nawet kwoty bespornej nie dostałem. Poszedłem do firmy która zajmuje się odzyskiwaniem odszkodowań i ich prawnik podał ich do sądu. A więc czekam na rozprawę. Omijajcie tą ubezpieczalnie bo to najwieksi (usunięte przez administratora) w Polsce!

anonymous

Jestem wielka wygrałam z tymi ściemiaczami i krętaczami sama. Po 9 tygodniach otrzymałam kwotę o którą walczyłam . Z nimi trzeba ostro rozmawiać i nie odpuścić , po prostu nie dać sobie w kaszę dmuchać , dzwoniłam do nich codziennie i chyba mieli mnie dość no i przelew szedł 2 dni a nie 2 tygodnie. Jak ktoś będzie chciał się ze mną skontaktować to pisać tu na forum, będę tu zaglądać

Daga
@anonymous 21.02.2018 22:27

Jeżeli jest możliwośc to również prosze o kontakt.. zaraz 2 miesiące miną od szkody i cały czas jakis problem .. dagmarka01012@onet.eu

pawlo

Kłamcy w polsce którzy oszukują ludzi nie wypłacili mi pieniędzy przez 5 miesięcy wysłałem papier i czekałem na podpis przez 2 miesiące żeby podpisali papier że nie należy się odszkodowanie do tej pory czekałem .

Waldi
@pawlo 26.07.2018 13:49

Mam to samo identyczna sytuacja niech PIS się żabich weźmie jak najszybciej!!!

Honorata

@Zdzisiek, to co piszesz brzmi jak dużej wagi oskarżenie. Czy jesteś jedyną osobą, która ma tego typu doświadczenie z firmą Crawford Polska? Co na ten temat powiedzą inne osoby? Proszę o Wasze wpisy. Pamiętajcie również by nie dać się ponieść emocjom - najbardziej cenne są wpisy merytoryczne, kulturalne i zrozumiałe.

Zdzisiek

Gefion to prawdziwe (usunięte przez administratora) te pracowniki ta kłamią i oszukują .To najgorsza firma na świecie .Do tej pory nie mogą załatwić mojej sprawy czekam 5 miesięcy i niemam nic do tej pory. Za tą firmę powinien się wziąś prezydent polski że ta firma ta ludzi oszukuje . Pieniądze za ubezpieczenia biorą a jakaś szkoda to ich niema i niebiorą żadnej odpwiedzialności zato .

Honorata

@Ewelina, jak wejdziesz na stronę internetową firmy Crawford Polska dowiesz się z niej, że firma rzeczywiście poszukuje pracowników jednak proszą o bezpośredni kontakt z nimi. Tutaj masz link, który umożliwi Ci poznanie szerszych informacji na ten temat -->>http://pl.crawfordandcompany.com/about-us/careers.aspx Możesz do nich zadzwonić bądź wysłać swoją aplikację mailowo.

Gregor

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać?

Franko

Gefion to najgorsza firma na świecie. Dzwoniłem na infolinię to mnię wyśmieli że tyle razy dzwonie . Na odszkodownie czekam 4.5 miesiąca i nieman odszkodowania do tej pory . Gefion powinno zamknąć ich tylko podać do sądu . To nie była moja wina i jestem poszkodowany. Jak się dzwoni na infolinię to mówią że czekają na podpis i nic z tego niema. Po co oni otwierali tą firmę przecież to najgorsza na rynku . To po co się płaci pieniądze za ubezpieczenie. Ich powinno zamknać . Ktoś powinien zająć się z tymi oszustami że tak ludzi podszkodowanych traktują ta zle.

poszkodowany

Walczę z nimi od marca no i w końcu napisałem maila do prezesa zobaczymy co dalej.

Stanisław

Gefion to najgorsza firma jak może być ,czekam na pieniądze 4 miesiące i wysłali mi że nie należy się odszkodownie a wypłacili mi tylko besporne a dosyłałem papiery od maszyny to powinno należeć się odszkodowanie .Nie radze ubezpieczać w gefion oni tylko marnują życie ludzi i czas zmarnowany przez tyle czasu .Oni biorą pieniądze a jakaś szkoda to ich niema tylko oszukują ludzi żeby tylko nie wypłacić .Ich tylko trzeba podać do sądu. Kto dał dla gefion pozwolenie w polsce oni tylko oszukują ludzi żeby tylko brać pieniądze .Ich ludzie nie obchodzą tylko pieniądze jak wyrwać. Pracownicy są przeznich dogadani żeby tylko oszukiwać ludzi .Ta firma powinna nie istnieć .

Ewelina

Może ktoś ma wiedzę, czy firma potrzebuje ludzi?

olo1

Ludzie, dajcie sobie spokój z dzwonieniem do nich bez przerwy. Niektórzy dzwonią codziennie! Aż mnie dziw bierze że im się chce czekać tyle na infolinii. Telefon obsługuje parę osób a dzwoni cała Polska wiec się nie dziwcie że tak cieżko się dodzwonić. Biuro jest małe, wszystkim zajmuje się kilka osób i dlatego tak długo ciągną się sprawy. Nikt tu specjalnie nie wydłuża spraw czy nie chce nie płacić. Po prostu Gefion zlecając Crawford realizację szkód nie spodziewał się że tyle osób wykupi ich ubezpieczenie, a teraz ci z Crawford nie wyrabiają przy setkach spraw. To nie usprawiedliwia ich oczywiście i jest żałosne dla klientów ale póki nie zwiększą załogi i nie przeniosą się do większego biura to nic się nie zmieni. A osoby na infolinii naprawdę nic nie mogą, nie mają do niczego uprawnień, nie są w stanie przyspieszyć żadnej sprawy i wyżywanie się na nich świadczy tylko o tych co dzwonią.

clk 200
@olo1 15.04.2018 22:37

olo1 napisałeś " A osoby na infolinii naprawdę nic nie mogą, nie mają do niczego uprawnień, nie są w stanie przyspieszyć żadnej sprawy..." brzmisz na człowieka w temacie więc zapytam: to po jaka ch****rę tam są? dla kogo i po co? a jak nie oni to kto?? po co te "zakręty" i utrudnienia. po co roboty dokładać....?

Honorata

Widzę, że większość wpisów tutaj dotyczy raczej usług świadczonych przez Crawford Polska. Tymczasem firma w swojej zakładce kariera ma opublikowanych kilka aktualnych ofert zatrudnienia http://pl.crawfordandcompany.com/about-us/careers.aspx. Czy może jest ktoś kto mógłby napisać jak się w pracuje w Crawford Polska? To właśnie głównie dla takich informacji działa to forum. Jednocześnie analizując wpisy niektórych klientów Crawford Polska na tym forum, muszę przypomnieć, że wpisy powinny być zgodne z regulaminem forum https://www.gowork.pl/regulamin - komentarze zawierające określenia obrażające inne osoby bądź w inny sposób łamiące zasady będą korygowane przez administratora lub usuwane.

Kalamo
@likwidator 30.05.2018 16:28

Nie ma znaczenia, które likwiduje, które sprzedaje. Aby uniknąć takiego procesu likwidacji, po prostu trzeba przestać kupować ubezpieczenia w tym Gefionie. I to bez znaczenia, że likwiduje je Crawford czy tam Polins, Polnis czy Crawco. Już samo to, że jeden sprzedaje, inny ocenia stan uszkodzeń a jeszcze inny likwiduje sprawia, że nie wzbudza to zaufania bo jak przychodzi co do czego, to każdy umywa ręce. O to mi chodzi. Usunąć źródło problemu i po problemie.

piotr

Ta firma krzak wypalcila mi pieniadze po 62 dniach od kolizji !!!!!! strasznie dlugo, ciezki kontakt nie odpisuja nie dzwonia !!!!! wszystko przebiega strasznie slabo. przelew przyszedl z anglii. Kazdy pseudo konsultant mowi co innego. czekam jeszcze na szkode osobowa, ciekawe jak dlugo. Skladalem reklamacje wszedzie knf, ufg, zecznik, polins, crawford. W koncu jakos poszlo. Najtansi na rynku !!!!. Trzeba im nie odpuszczac, dzwonilem co dzien po 3 razy. Pozdrawiam i zycze duzo cierpliwosci. Mi juz nerwy puszczaly.

Zainteresowany

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Roman
@Zainteresowany 10.05.2018 19:57

Tak Wymagania: Umiejętność kłamstwa w żywe oczy, obłuda, (usunięte przez administratora)

Smok

Czy ktos uzyskal kwote odszkodowania w wyniku swego sprzeciwu od decyzji likwidatora zamieszczonej w kosztorysie? Z tego co czytam na roznych forach dochodze do wniosku, ze Gefion/Crawford obiera taka taktyke by tak "zdolowac" poszkodowanego, przeciagnac sprawe, aby ten ostatni byl na koncu wdzieczny, ze otrzymal jakiekolwiek pieniadze od tego ubezpieczyciela. Zobaczymy jak bedzie w moim przypadku. Mam czas na przepychanki z tym dziwnym tworem. Chocby i 10 lat bede walczyl o swoje. Pozdrawiam wszystkich ktorzy maja watpliwa przyjemnosc likwidowac swa szkode u "dunczykow".

slaw

Szkoda z dnia 15.02.2018. Dzisiaj dostałem przelew na konto czyli niecałe 2,5 miesiąca, coś musiało się ruszyć, może KNF już zajął się sprawą. Oczywiście też dzwoniłem i ta sama śpiewka że brak dokumentów , wysłałem na email jeszcze raz wszystkie dokumenty 21.03.2018. No i dzisiaj sprawdzam konto a tu niespodzianka, bo jak czytałem te wszystkie komentarze to byłem pewien że pieniążków za szkodę nie dostanę.

Krystyna

Gdzie mogę się zwrócić aby odzyskać pieniądze za szkodę Kłamią przeciągają sprawę co chwilę odbiera ktoś inny telefon i udaje że nic nie wie Stwierdzono szkodę całkowita Taka informację dostał warsztat samochodowy a ja już nie Jak dzwonię i pytam to nic nie wiedzą Co robić gdzie popchnąć sprawę Już czekam półtora miesiąca i nic się nie dzieje

AndrzejK
@mlody 26.04.2018 13:36

Trzeba pisać, trzeba, zobaczcie sobie link zamieszczony przez Crewluck, tam jest dodana odpowiedź KNF. Dodatkowo obecnie w tygodniku "w sieci" znajduje się artukuł o firmie Gefion, na temat której wypowiada się przewodniczący KNF-u. Tutaj dodatkowo trzeba napisać pismo do ministerstwa finansów, bo to jest głębsza sprawa z tymi złodz....! Zrobie zdjęcia artykułu, to na dniach Crewluck wrzuci na wykop, poczytajcie sobie co na to nasz nadzór finansowy...

ahaha11

Informacje z pierwszej ręki są takie że osoby pracujące w Crawford nie przejmują się wcale tą nagonką, wręcz mają wyje...ne na skargi od klientów choć są zasypani pozwami do KNF. Liczę na to że to wszystko w końcu dupnie.

Mateusz

Witam, Walczę z nimi od grudnia 2017... Czy ktoś ma naprawdę sprawdzony sposób jak odzyskać swoje pieniądze? Co chwilę czegoś się czepiają.. Juz wysłałem do nich wszystko co mogłem i czego oczekiwali i nic... Do Dani również zgłoszone. Czy naprawdę w żaden sposób nie da się odzyskać pieniędzy???

Franko

Gefion to banda oszustuw czekam 2 miesiące dzwonie do tej firmy ale trzeba czekać 2 godziny kto odbiera to co innego mówi kręci ta firma i nic z tego niema . Dzwonie co dziennie i nic niemam . To nie była moja winna i jestem podszkodowana i tyle czasu muszę czekać na odczkodowanie .Tą firmę trzeba podać do Sądu. Bo oni tak ludzi podszkodowanych się nie boją . Niem telefonu do żadnej osoby prowadzącej i normalniej. To są tacy (usunięte przez administratora) mówią przez telefon że niem numeru konta a ja podawałam odrazu oni tak ludzi oszukują (usunięte przez administratora) gefion to (usunięte przez administratora) nic nie rozumią .

AndrzejK

ZAPRASZAM https://wpolityce.pl/m/spoleczenstwo/391118-wykupiles-polise-oc-u-dunczykow-sprobuj-teraz-wyegzekwowac-naleznosc-za-szkode

Crewluck

https://www.wykop.pl/link/4268213/uwaga-na-firme-polins-gefion-crowford/# tu w komentarzach nagranie rozmowy z konsultantem gefion/crowford.

anonymous

Dzień dobry, Proszę administratora forum do usunięcia nagrania , z jednoczesnym zastrzeżeniem że nie usunięcie tego nagrania spowoduje skierowanie sprawy naruszenia moich dóbr osobistych na drogę postępowania sądowego . Podstawa prawna: ustawa z dnia 23 kwietnia 1964r. Kodeksu cywilnego (Dz. U.1964., nr 16, poz. 93 zezmianami ).

Smok

Ubezpieczyciel - Polins. Likwidator - Crawford. Informacje z wycena szkody pojazdu przesyla - Expert Go. Z kim rozmawiac?

Dor

Witam. Szode na moim aucie mialam 13.02.18 zglosilam w ten sam dzien na Polins infolini o dziwo rzeczoznawca byl u mnie juz 15.02.18 a wycene kosztorysu dostalam tydzien pozniej uzywam auto z wypozyczalini,i tu zaczyna sie meka z firma udus poczatek marca telefony na infolinie jestem 20 ta w kolejce po 2 gidz moze 4 ta i nic 15.03.18 podobno zostala uznana szkoda calkowita dokumentu wypisane tylko potrzebny podpis likwidatora wiec czekam mysle podpis to moze dzien dwa i zonnk od 18.03.18 dzwonilam codziennie caly czas czekac zero innej informacji od tego dzis dzwoniac i czekajac 1,5 godz pani Joanna odebrala wiec poprosilam ja aby sie orzedstawila raz jeszcze i poinformowalam pania Joanne ze nagrywam rozmowe i potrzebuje szczegolowe informacje poniewaz pisze pismo ze skarga do KNF podajac nr szkody przestraszyla sie tak mi sie wydaje i potwierdzila ze przelew dla mnie dzis wyszedl z Wielkiej Brytani i bedzie to kwestia tygodnia jak dostane pieniadze podobno poprosilam ja jeszcze aby mi to slownie potwierdzila poniewaz jest nagrywana takie potwierdzenie dostalam wiec czekam .trzeba z nimi ostro wiec czekam dam znac co dalej jak ktos ma pytania piszcie julinka26@wp.pl

Dor
@Dor 05.04.2018 17:08

Odszkodowanie wkoncu udalo sie Im wyplacic czekalam 59 dni dokladnie

Zostaw opinię o Crawford Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Crawford Polska