SCO-PAK
2 103 6 1

Opinie o SCO-PAK

Filtruj opinie po kryteriach:

Robert
 Opinia

Nie przesadzajmy z narzekaniem. Zawsze można poprawić jeśli coś funkcjonuje nie tak jak byśmy chcieli.

Pomocna?
Tak2Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KartonPiątka
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja
@Robert 03.04.2019 10:04

W tym wypadku trzeba zmienić totalnie zarządzanie ludźmi ich pracą i kontrolować co się dzieje ... Teraz jest jak jest czyli lepiej jak w PRL bo tutaj żadnej normy nie trzeba wyrabiać.... Wszystko co napisałem to normalny stan rzeczy na Kartonarzu, więc nie narzekam tylko oznajmiam jak się pracuje :)

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KartonPiątka
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja
@Robert 03.04.2019 10:04

Może coś jeszcze ... Mądry czyli zastępca kierownika na Kartonarzu to jest totalne dno ... Człowiek który na pytanie ... Dlaczego nie kupił auta z klimatyzacją... Odpowiada że w jego wybranym kolorze nie było ... Chyba o czymś świadczy .. nie sądziłem że pracując w tej firmie doświadczę tak prymitywnych ludzi .. jednocześnie dobrze bawiąc się z głupoty wielu pracujących tam ludzi... Chcesz przeżyć przygodę i dobrze się bawić ale mało zarobić polecam ....

Pomocna?
Tak4Nie1
3T32B1B
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@KartonPiątka 08.04.2019 14:30

Pisząc to sfrusyrowany człowieku zostałeś zwolniony albo wymiękłeś i zwolniłeś sam. To co piszesz jest totalną nieprawdą, sam pracuję na kartonażu (nie kartonarzu!) i zawsze zlecenia są wykonane w 100%. Najpierw naucz się poprawnie pisać w ojczystym języku, a potem zacznij oceniać innych pod względem wykształcenia

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KartonPiątka
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja
@3T32B1B 10.04.2019 22:03

Pracujesz tam to znaczy ściemniasz że coś robisz i tyle ... Boisz się że ktoś to przeczyta i stracisz wspaniałą pracę... Pracowałem w tej firmie i napisałem jak jest rzeczywiście ... Jeżeli Ty tego nie widzisz znaczy że grasz pewnie w tysiąca cały dzień ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
KartonPiątka
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja
@3T32B1B 10.04.2019 22:03

Jeszcze jedno nie jestem sfrustrowany tylko świetnie się bawię jak pomyślę o tej pracy ... Do tego człowiek ma większe ambicje a nie klejenie pudełek ręcznie :D Dobrze wiesz że większość przychodzi tam przezimować albo szukają lepszego zajęcia... Praca dobra dla ludzi w stagnacji

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ha
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@KartonPiątka 08.04.2019 14:30

jeśli już to klima nie była w temacie ...a może ty jesteś młotem oderwanym od pługa..a nie innych wyzywasz od prymitywów (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1
ha
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@KartonPiątka 11.04.2019 11:58

ambicje....co ty tam jeszcze robisz????? marzysz pewnie po nocach że jesteś majstrem i czekasz aż wylecisz

Pomocna?
TakNie
Pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czy już dają wypowiedzenia? Coś, ktoś wie???

Pomocna?
TakNie
ha
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pracownik 15.04.2019 13:09

jeszcze nie

Pomocna?
TakNie
KartonPiątka
Nazwa działu: Produkcja
 Rekomendacja

Na Kartonarzu jest w miarę spoko ... Praca tam była lekka choć bywały i trudniejsze dni ... Atmosfera w pracy spoko ale kierownicy ... Zastępca kierownika zmiany to tak zwany Mądry ... Człowiek bardzo zoorganizowanie ale niestety ledwo skończona podstawówka daje o sobie znać kiedy trzeba coś policzyć w pamięci czy też brak jakichkolwiek kwalifikacji jak na tę stanowisko. Potrafi za to grać w 1000 i takiego zawsze łatwiej ograć. Po 20 latach człowiek ten nie potrafi praktycznie ustawić żadnej maszyny, metoda na Mądrego tylko przytakiwać i będziesz niewidoczny dla Mądrego dodatkowo jak wchodzi Mądry musisz się ruszać inaczej znajdzie Tobie zajęcie od czapy. Na koniec kierownik totalny leser, przychodzi na którą chce wychodzi o której chce, niczym właściciel.Kiedy tylko przyjdzie do pracy sprawdzi czy wszyscy są na swoim miejscu i idzie grać resztę dnia w 1000 na służbowym komputerze. Szkolenie BHP to jakaś farsa ... Normalnie nikt tam nie chodzi w kamizelkacj, Kaskach czy też że stoperami w uszach. Wózek widłowy na produkcji nie patrzy jak jedzie i ile jedzie ...Prace dotyczące na Kartonarzu nie należą do trudnych ale na Kartonarzu to praca chałupnicza tak jak klejenie ręczne kartonów, większość prac odbywa się naprawdę ręcznie, przestarzałe maszyny to nie wina pracowników. Pracujące soboty dla stałych umów to 100 % dla zlecenia zwykłe godziny plus jest taki że pracujesz spokojnie te 6 godzin jedna godzina do odsiedzenia w socjalu kolejna liczona można iść do domu. Praca tam to powrót do czasu PRL ludzie tam jawnie się obijają, czasami piją jak w komedii ... Dla ludzi którzy lubią się odbijać w pracy Kartonarzu to świetne miejsce, gdzie można tak pracować żeby się nie napracować .... Dla Tych którzy lubią patrzeć jak Leserowicz Kierownik i jego zastępca Mądry rodem z PGRu wydają Ci polecenia czasami kuriozalne ... Na Kartonarzu żebyś w razie czego miał co robić, możesz wycinać pudełka, nadają się do zmielenia musisz robić żebyś miał co robić... Atmosfera w pracy spoko ... Ale tam nie obrażając nikogo bo zdarzają się wyjątki pracują ludzie myślący grupowo nie warto się wyróżniać najlepiej przytakiwać. Donoszenie na pracowników praktykowane jest przez najstarszych czyli najdłużej pracujących na Kartonarzu. Cześć pracowników jest seksistowskich, komentują to czy koleżanki noszą stringi, kiedy uprawiały sex, klepanie po tyłku to przez wielu praktykowany jako normalne rzecz. Więc jeżeli marzy Ci się powrót rodem do zakładu pracy w PRL gdzie zamówienia robi się często z wielotygodniowym opóźnieniem. Polecam nigdy nie pracowałem w takim skansenie :) W pracy jest 30 przerwy plus 5aki że o godzinie 13:00 - 13:20 kończą się więc jak nic nie masz już do roboty 15 minut sprzątania i do pomieszczenia socjalnego odczekać te 20 do 30 minut do 14:00 by móc się odbić przy wyjściu o odpowiedniej godzinie Przez zarządzanie i palenie pieniędzy w taki sposób ta firma idzie ku upadkowi.

Pomocna?
Tak6Nie4
4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@KartonPiątka 02.04.2019 15:06

Bardzo dużo jest prawdy w tej wypowiedzi,cieszy mnie fakt,że osoba to pisząca ujęła fakt,że nie wszyscy tacy leniwi tam są,bo byłoby to kłamstwem.Ale całość wypowiedzi jest niemal w stu procentach prawdziwa.

Pomocna?
TakNie
Joanna
 Opinia

Firma SCO-PAK zaczęła proces restrukturyzacji w marcu 2017 r. Czy może ktoś z Was wie, co w tym momencie dzieje się w tej firmie? Jak dzisiaj wygląda w niej praca? Każda uwaga będzie ważna dla osób, które interesują się SCO-PAK, ponieważ chciałyby rozpocząć współpracę z tym pracodawcą.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kiśla Stara
 Opinia

A tam gadacie durnoty ci co sie pozwalniali poprostu jaj nie mieli

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alan Torbicz
 Opinia
@Kiśla Stara 08.11.2017 09:09

o widzisz, a mnie (usunięte przez administratora) za ćpanie w pracy

Pomocna?
Tak1Nie
Alan Torbicz
 Opinia
@Kiśla Stara 08.11.2017 09:09

byłem zaufanym pracownikiem donosiłem na wszystkich jak lecialo

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Franio
 Opinia

To najlepsza firma w jakiej pracowałem .Dorobiłem się 2 mieszkań w bloku.

Pomocna?
Tak3Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alan
 Opinia
@Franio 20.10.2017 20:17

a ja wszystko (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alan Torbicz
 Opinia

najgorsze guwno jakie istnieje malo pieniedzy placo oszukujom na wszystkim nadgodzin nie placo

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Franio
 Opinia

To najlepsza firma w jakiej pracowałem .Dorobiłem się 2 mieszkań w bloku.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tabl
 Opinia

Hej, ale wiecie jakich benefitów można się spodziewać będąc początkującym pacownikiem? Ważne jest to, że każdy dba o dobre stosunki między pracownikami.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
aaaaaaaaaaa
 Opinia

hmmmm proponuję poczytać kw nr LU1W/00032082/1 w księgach wieczytych. Firma escott sa również jest w postępowaniu sanacyjnym. Ludzie jak macie możliwość szukajcie innej pracy

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
firma dziad
 Opinia

Pierwszy efekt postępowania sanacyjnego-brak wypłat za lipiec dla pracowników. Zaiste postępowanie naprawcze!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ddddd
 Opinia
@firma dziad 12.08.2016 14:51

Piszesz bzdury wszystko zostało zapłacone dla pracowników ......

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
aaaaaaa
 Opinia

sco pak jest w postępowaniu sanacyjnym. Ciekawe jak długo jeszcze ten trup pociągnie...

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mielny
 Opinia

Praca w sam raz dla ludzi co nie mają co ze sobą zrobić i muszą zostać bo nie mają wyjścia innego.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tedy
 Opinia

Tylko czekać jak ta firma runie z czasem kiedyś.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były dostawca
 Opinia

Kłamią jak z nut, w pewnym momencie przestają odpisywać na maile i nie odbierają telefonów. Zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kłamcy. Nabrali towaru dobrze wiedząc, że nie zapłacą za niego. Nie wiem jakim cudem jeszcze funkcjonują, w każdym razie omijajcie ich szerokim łukiem.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
warga
 Opinia
@Były dostawca 30.04.2016 22:43

potwierdzam, nie otrzymaliśmy zapłaty za maszyny o ponad roku.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dostawca
 Opinia

kłamcy, i jeszcze raz kłamcy, nie kompetentni pracownicy, nie potrafią prostych rzeczy załatwić

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
karo
 Opinia

ha,ha,ha :-)))

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Patryk
 Opinia

Ludzie tam pracują bo mają inne wyjście? Co ze sobą zrobią.Po wyrokach sądowych,bozrobocie.I c mają teraz robić? tylko sco-pak ich ratuje.Ale pytanie gdzie ich pszyszłośc? I czy tak szczeże mówiac warto tam pracować? Myślę że chyba nie. Bo starość przyjdzie i zapyta śię gdzie młodość była.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
gonzo
 Opinia

firma dno, pół roku minęło za wykonanie usługi transportowej dla sco-paku, nie chcą zapłacić, nie odbieraja telefonu, unikaja kontaktu. niewiem kto wogóle dla nich wozi towar chyba jacyś desperaci

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
renifer
 Opinia

co ty za farmazony opowiadzasz, płacą tylko wybranym przewoźnikom, ja co tydzień do nich dzwonie i co tydzień mówia to samo że przelew wyjdzie w tym tygodniu. chyba już od dwóch miesięcy tak wychodzi ten przelew

Pomocna?
Tak1Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zuza
 Opinia

Opowiadają że ludzi, którzy włożyli serce, zdrowie i pełne zaangażowanie, też traktują kopniakiem ;)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Prawdomówny
 Opinia

SAUPER PRACA ABY TAK DALEJ W NASZEJ PIĘKNEJ WŁODAWIE.I JAKĄ PRZYSZŁOSZĆ ZAGWARANTUJEMY PRACUJAC W TAKIEJ FIRMIE.NA PAŃSTWÓWCE LEPIEJ WYJDĘ NA TYM JAK W SCO PAKU A DLA CZEGO? BO PROSTE PYTANIE I ODPOWIEDZ.WYSTARCZY TROCHE UMYSŁ WYTĘŻYC.5H

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pawlo
 Opinia

Przecież ludzie tam tak dobrze zarabiaja a nawet wiem to ze pracujac tam czyli w sco paku to mozna mieszkania w bloku sie dorobic. Wolę dalej sie nie wypowiadać bo chce byc kulturalna osoba.Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
fagas kiśla starej
 Opinia

w podpakulu na 3 papierni przyjmują do roboty więej info w p.u.p

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zuza
 Opinia

Ostatnio przechodziłem w okolicy Biedronki i jakaś tam słoma się ciągała po ulicy, czyżby to z firmy???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nk
 Opinia
@zuza 15.11.2014 20:53

chyba z twoich butów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zuza
 Opinia
@nk 17.11.2014 16:57

A jeżeli mnie puścili bez butów, to gdzie by się utrzymała i skąd ;)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mały
 Opinia
@zuza 15.11.2014 20:53

To poco tam robić?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Z kryminału
 Opinia
@nk 17.11.2014 16:57

Napewno na bank

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuza
 Opinia

Nie wiem, czy PGR, to bezpieczne miejsce. Tam przecież mają taczki ;)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
nk
 Opinia
@Zuza 19.08.2014 19:17

słoma to wam wygląda scopak to porządna firma.polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
przewoźnik
 Opinia

Prezesina Maciej dramat,powinien pracować w PGR-ze słoma z butów.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
przewoźnik
 Opinia

Nie płacą przewoźnikom za wykonane transporty.Masakra !!!!!zalegaja z płatnościami!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@przewoźnik 21.07.2014 12:13

ale to temat stary jak ten zakład w Orchówku!.Od 2010 roku zawsze zalegali z płatnościami za Tiry,a mimo to naiwniacy jeździli!

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fajny
 Opinia
@Były pracownik 03.08.2014 06:50

Dzięki wielkie kolego.Tam idą do pracy ci co nie wiedzą co ze sobą zrobić.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
milus
 Opinia

ja wiem jedno.Wzyciu za zadne skarby swiata nie pujde do pracy do Sco paku wedlug mnie to strata czasu tam pracowac.Ten zaklad pracy niedaje zadnej przyszlosci ludziom bo jaka to przyszlosc jak sie jest zatrudnionym na umowe o dzielo.Szkoda czasu i straconych lat na Sco pak.Czas szybko leci a ta umowa co firma podpisuje niewiele pomoze pratycznie wcale.I wtedy bedzie jakto nasi dziadkowie miewali.Staroscprzyjdzie i zapyta sie gdzie mlodosc byla.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
misiek
 Opinia

Od marca tego roku nie ma już zakładów pracy chronionej, każdy pracodawca ma po 450 zł dopłaty za niepełnosprawnego z lekkim stopniem. Tacy pracują normalnie, ale są tańsi dzięki tej dopłacie z PFRON. Przy stopniu umiarkowanym dopłata to ponad 1 tysiąc, ale tych nie wolno zatrudniać w nocy, w nadgodzinach i mogą pracować 7 godzin na dobę plus 10 dni dodatkowego urlopu.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tadek
 Opinia

pracodawca praktycznie nie ponosi kosztów związanych z zatrudnieniem inwalidy a zakład pracy ma status PLACÓWKI CHRONIONEJ , mało tego .. ma dzięki temu jakieś profity w postaci ulg podatkowych itp , wniosek jeśli ktoś chce robił karierę zawodową w polsce to najpierw musi zostać inwalidą ,pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o SCO-PAK - Chełm

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCO-PAK

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.