GRUPA VERITAS

• Ślęza
  • Żerniki Wrocławskie
  • Zabrodzie
Gdynia - Veritas

3. Opinie o pracodawcach Wrocław
  5. Opinie o GRUPA VERITAS Sp. z o.o.

Opinie o GRUPA VERITAS Wrocław

Nie przegap nowości o GRUPA VERITAS Sp. z o.o.!

Orchidea

12.05.2018 15:35

UWAGA!!! WAŻNE!!! CZAS PRACY OPIEKUNKI NA TERENIE REPUBLIKI FEDERALNEJ NIEMIEC!!! Zgodnie z prawem Unii Europejskiej KAŻDEJ opiekunce na terenie UE BEZWZGLĘDNIE należą się 3 PEŁNE, NIEPRZERWANE godziny przerwy (opiekunka robi w tym czasie co tylko chce, czy to w domu podopiecznego, czy to poza nim) w ciągu KAŻDEGO dnia pracy, a ponadto również POŁOWA dnia wolnego np. w sobotę od południa do wieczora I druga POŁOWA dnia wolnego np. w niedzielę od południa do wieczora LUB!!! JEDEN CAŁY dzień raz w tygodniu np. CAŁA sobota od rana do wieczora LUB np. CAŁA niedziela od rana do wieczora. Nie ma absolutnie ŻADNEGO znaczenia czy opiekunka jest zatrudniona przez firmę polską czy niemiecką ani to czy jest zatrudniona na podstawie umowy o pracę czy ma podpisaną umowę cywilno - prawną (umowę zlecenie/o dzieło/o świadczenie usług). Takie jest prawo i wszystkie firmy czy to polskie, czy niemieckie, czy podopieczni, czy rodziny podopiecznych doskonale o tym wiedzą, ale wykorzystują niewiedzę opiekunek w tym zakresie. Radzę aby niezwłocznie po przybyciu na sztelę poinformować o tym fakcie podopiecznego, ewentualnie jego rodzinę, tak, aby dać im jasno i wyraźnie do zrozumienia, że muszą się jakoś zorganizować czasowo, gdyż ma się świadomość swoich praw i zamierza się z nich korzystać oraz wprost zapytać ich o to ile płacą oni do firmy za serwis opiekuńczy, tak, aby od razu zorientować się czy firma jest uczciwa, czy po prostu bezczelna (używajmy precyzyjnych określeń). Bardzo często podopieczny płaci firmie ogromne pieniądze (dlatego uważa że kupił sobie 24 - godzinnego niewolnika), z czego opiekunka zarabia zaledwie 1/3 z tego lub niekiedy nawet nie. Oprócz tego żadna firma nie ma prawa zmuszać opiekunek do podpisywania i płacenia KAR UMOWNYCH umieszczonych w umowach (od tego istnieją sądy cywilne, aby w razie czego dochodzić swoich ewentualnych roszczeń np. od opiekunki alkoholiczki, narkomanki, złodziejki etc.). Nie dajcie sobie wmówić przez firmę, że musicie coś takiego podpisywać, bo przecież firma musi zabezpieczyć się przed ewentualnie nieuczciwymi opiekunkami. Niczego nie musicie. Jeszcze przed podpisaniem umowy wyraźnie zaznaczcie w e - mailu zapisanym na skrzynce poczty elektronicznej oraz wydrukowanym (żeby mieć dowód w postaci pisemnej, że nie kombinowało się w umowie bez zgody drugiej strony), że WYKREŚLACIE punkty umowy które budzą wasze UZASADNIONE wątpliwości. Poza tym żadna firma nie ma prawa karać opiekunki za rozmawianie z innymi firmami, opiekunkami, podopiecznymi, ich rodzinami o swoich zarobkach. Opiekunka jest człowiekiem wolnym i ma prawo kontaktować się i rozmawiać z kim i o czym chce, a już na pewno o SWOIM WŁASNYM, ciężko wypracowanym wynagrodzeniu. Nigdy nikomu nie dajcie się zastraszyć. Gdy wysokość wynagrodzeń stanie się JAWNA, wówczas zapanuje PORZĄDEK i SPRAWIEDLIWOŚĆ, a krętactwo upadnie, bo po prostu kiedyś musi i szczerze mówiąc lepiej wcześniej niż później ;-) Doskonale wiem o czym piszę. Opiekunki które robią tak, jak opisałem powyżej są zadowolone ze swojej pracy. Firmy kręcą nosem, ale nie śmieją zwrócić im uwagi ani podać ich do sądu, gdyż dobrze wiedzą, że nigdy nie wygrałyby z uświadomioną opiekunką, która po prostu zna swoje prawa, a swoje racje zawsze może udowodnić. Polecam aby wszystkie opiekunki uważające się za istoty myślące rozesłały tą informację do WSZYSTKICH swoich koleżanek po fachu. W grupie siła :-)
    Ciekawa

07.06.2018 16:14

Na podstawie jakiego przepisu bądź rozporządzenia mozna o to wnioskowac?
    Andanto

08.06.2018 23:41

Nie wolno mi niczego sugerować. I tak już za dużo powiedziałem. Poszukaj na oficjalnej stronie UE oraz Bundestagu w zakładce dotyczącej aktów prawnych, a znajdziesz. Nie musisz składać żadnego wniosku w tej sprawie. Po prostu oświadczasz podopiecznemu że zamierzasz skorzystać w tego prawa. On MUSI to zaakceptować. Jeżeli będzie Tobie to utrudniał (lub polska agencja), wówczas napisz e - maila do niemieckiej agencji (współpracującej z Twoim zleceniodawcą czyli polską agencją) z prośbą o oficjalną odpowiedź na Twojego e - maila (wymaga to formy pisemnej, tak, abyś miała dowód na piśmie) o udzielenie Tobie odpowiedzi ile należy się Tobie czasu wolnego. Napiszą Tobie to, co jest wyżej napisane. Niemiecka agencja nie będzie kłamać, zwłaszcza pisemnie i potwierdzi to, co już powyżej zostało napisane na ten temat. Jeżeli nie odpiszą Tobie (czasem stosują Taką taktykę ignorowania), wówczas raz jeszcze poproś e - mailowo o odpowiedź. Jeżeli nie odpowiedzą Ci, wówczas brak odpowiedzi potraktuj jako potwierdzenie tego i po prostu korzystaj ze swojego czasu wolnego bez względu na to czy komuś się to podoba, czy nie. Polska agencja nie może Ci tego zabronić, gdyż doskonale wie, że prawo w tej kwestii jest po Twojej stronie. Ja zawsze twierdziłem, że konsultowałem się w tej sprawie z radcami prawnymi. Postaw ich przed faktem dokonanym. Efekt murowany :-)
    Waldi

22.05.2018 22:06

Może podpowiecie jak nawiązać kontakt z firmą?
    Błyskotliwy

30.05.2018 20:47

Wyszukać w Google. Jak tu wszedłeś, to stronę firmy w Google też znajdziesz i w zakładkę "kontakt" też wejdziesz.
    Krysia

02.01.2018 10:15

Złote zasady (przestrzegaj ich, a dobrze na tym wyjdziesz): 1) Wszelkie formalności załatwiaj jeszcze PRZED wyjazdem za granicę. NAJPIERW umowa, POTEM rezerwacja transportu (NIGDY odwrotnie). 2) NIGDY nie podpisuj umowy w pośpiechu. Choćby się waliło i paliło, choćbyś nie wiem jak potrzebował/a pieniędzy, choćby pracownik/ca firmy wywierał/a na Tobie presję "mamy już niedużo czasu, już prawie weekend, żeby nam oferta nie uciekła", nigdy, ale to przenigdy nie podpisuj niczego (zwłaszcza umowy) w pośpiechu. ZAWSZE jeszcze przed wyjazdem poproś o przysłanie Tobie opieczętowanej i podpisanej, zaparafowanej na każdej stronie umowy wraz z poleceniem wyjazdu służbowego oraz szczegółami zlecenia (tutaj: aktualnym na dany dzień opisem stanu podopiecznego), czy to e - mailem czy pocztą tradycyjną do Twojego domu (NIE do domu podopiecznego, gdy już będziesz za granicą). To, że przysłano Tobie umowę, to jeszcze wcale nie oznacza, że musisz ją podpisać. NICZEGO nie musisz. Dopóty, dopóki nie podpisałeś/aś umowy, nie masz ŻADNYCH zobowiązań wobec firmy. 3) Usiądź w CISZY i SPOKOJU i bardzo SZCZEGÓŁOWO zapoznaj się z treścią umowy. Jeżeli zauważysz, że firma stosuje tzw. finansowe KARY UMOWNE w stosunku do zleceniobiorcy/pracownika, a w stosunku do siebie (firmy) nie, oznacza to, że firma jest nieuczciwa. Odpowiedz sobie na podstawowe pytanie: dlaczego Ty w razie jakiegoś Twojego przewinienia (faktycznego lub wymyślonego przez firmę) masz być karany/a finansowo, a firma w razie jej faktycznego przewinienia (zaniedbania, skrzywdzenia) wobec Ciebie ma nie być karana finansowo? Wtedy od razu widać, że firma próbuje uzyskać znaczącą przewagę nad Tobą, tak, aby w razie czego wygrać, depcząc po Tobie. Firma to nie jest instytucja charytatywna i jest nastawiona na szybki zysk na zasadzie "po trupach a do celu". Nie podpisuj takiej umowy. To tak, jakbyś podpisywał/a sam/a na siebie wyrok śmierci. 4) "Kochajmy się jak bracia, a liczmy się jak Żydzi". Stare, złote, mądre słowa do których już najwyższy czas zastosować się. Zapoznaj się z psychologicznymi technikami manipulacji ludźmi i nie daj się na nie sam/a nabrać. To, że ktoś (pracownik/ca firmy) jest sympatyczny/a w stosunku do Ciebie i że tak ładnie zdrabnia Twoje imię np. "pani Krysiu", nie oznacza wcale, że jest człowiekiem uczciwym i że ma dobre intencje. Musisz patrzeć głębiej, dalej, szerzej. Pamiętaj, że pozory mogą mylić i niekiedy mylą (zwłaszcza w biznesie) i że ludzie potrafią grać prawie tak samo dobrze, jak w Hollywood, a niektórzy nawet jeszcze lepiej. 5) Nie daj się wykorzystać NIGDY i NIKOMU. Szanuj siebie i jasno wytyczaj granice. Jeżeli sam/a nie zadbasz o siebie, nikt inny nie zrobi tego za Ciebie. Słuchaj swojej intuicji.
    Azja

26.02.2018 15:26

4000 € potracone na skladki a wynagrodzenia 800€
    Hakata56

13.05.2018 12:26

składki ZUS emerytalno -rentowe od umowy- zlecenia , naliczone prawidłowo czyli od średniej krajowej tj. ok. 4443zł wyniosą łącznie / z dobrowolnym chorobowym/ ok. 600 zł + zdrowotne z podatkiem ok. 300 zł. To są wszystkie koszty jakie ponosi za nas agencja . Składki w takiej wysokości mają znaczący wpływ na ewentualną czy już pobieraną marną emeryturę. To nasza przyszłość i warto dziś o tym pomyśleć. teraz nie liczą się lata pracy do wysokości emerytury, ale odprowadzone składki.
    syli

17.02.2018 18:41

Czy któraś z Pań pracuje z tej firmy u rodziny w UK ? Jeżeli ktoś się znajdzie to bardzo proszę o info jak to tam wygląda ze składkami na kontrakcie, nie self employed.

04.05.2018 12:53

Pracuję jako Opiekunka w UK od 5 lat, legalnie, jestem zatrudniona przez firmę, nie agencję, składki zdrowotne i podatki są odciagane od pensji, plus dodatkowo na emeryturę wieksza skladka, jak chcesz się dowiedieć więcej dawaj na priv [email protected] Moge pomóc w znalezieniu pracy (free) bez opłat.
    Pracuje z Veritasem

03.03.2018 00:38

Nazywam się Elżbieta i jestem z okolic Wrocławia, pracuję z Veritasem od 2 lat u chcę wyjaśnić kilka spraw 1. Pieniądze za transport oddaje rodzina 150 na dojazd i zjazd 2. Czasem trzeba się o to upomnieć u rodziny lub zgłosić do pl by ich pospieszyli 3. A1 i ekuzy, za każdym razem trzeba jak najszybciej odesłać umowe, na plus że dają opłacone koperty, papirologia w ZUS to czasem 2 miesiące później EKUZ do miesiąca. Najlepiej ubezpieczyć się dodatkowo co zawsze robię. Na EKUZ zwłok z zagranicy nie zawiozą a to dużo kosztuje 4. Bez języka nie polecam wyjeżdżać bo będziecie się czuli obco i niesympatycznie 5. Nie godzicie się na Stellę do dźwigania jeśli nie ma lofty, jak rodzina tego nie potrafi ogarnąć to że wszystkim będzie problem 6. Jeśli coś złego dzieje się na Stelli natychmiast zgłaszacie do agenci, od tego są żeby nam pomóc co zwykle się udaje 7. Pomyscie że to ciężka praca i nie oczekujcie wiele od Niemców. Oni zwykle czekają aż babcia czy dziadek odejdzie żeby sprzedać dom, a Wy dla nich jesteście tylko pracownikiem potrzebnym póki pacjent żyje 8. Agencja nie wyczaruje nam Stelli marzeń, bo takich nie ma, czasem jest lżej i przyjemniej 9. Jak nie jesteście pewne, lepiej zostańcie w Polsce i oszczędźcie sobie 30 godzin w butach 10. Nie jedzcie na siłę i nie bierzcie każdej Stelli Osobiście jestem zadowolona ze współpracy, ale każda osoba postrzega to indywidualna i zrozumiałe że jednym się podoba a innym nie. Mi warunki pasują i nic nie zmieniam. Koordynator jest ok, słucha mnie ale nie on jeden tworzy firmę i nie odpowiada za wszystko. Mają rozbudowane kadry i płace i kwestie umów wypłat, zaświadczeń ogarniają inni więc nie wyzywam się na moim rekruterze bo wiem jak to potrafi działać. Lubię Veritas i polecam znajomym za uczciwość i szacunek. Jak znajdę względna Stellę to tam wracam póki pacjent żyj, to moja praca i tyle. Przekaz na koniec, Kochane pomagajmy sobie i nie wygryzajmy się że Stelli, sprzątamy przed odjazdem i dbajmy i siebie same.
    Oliwia

03.02.2018 10:32

Jedyny plus dla firmy, to wypłaty na czas. Poza tym nic więcej. Składki mizerne, wynagrodzenie nie powala, miejsca pracy byle jakie, trudny kontakt z koordynatorem. Takie jest moje zdanie na podstawie własnego doświadczenia z tą agencją, a Panie wypisujące tu listy pochwalne, to zapewne pracownice Veritas-u.

18.12.2016 19:27

Witam! Na wstępie mojego pisania, a Państwa czytania serdecznie pozdrawiam każdego zainteresowanego. Na początek się przedstawię ... nazywam się Diana Orłowska, jestem kwalifikowanym Opiekunem Medycznym z około 10-letnim doświadczeniem w opiece i pielęgnacji osób zarówno starszych jak i młodych w Polsce i w Niemczech. Współpracowałam do tej pory z wieloma firmami polskimi i niemieckimi, więc mam co nieco do powiedzenia na temat jakości pracy i wierzytelności ofert wielu różnych Pracodawców. Dziś mowa o firmie "Veritas" :). Osobiście współpracuję z w/w firmą od ponad roku. Jestem ściśle związana z tym Pracodawcą, cenię sobie zaangażowanie, rzetelność, prawdomówność, wysoką kulturę i wzorową postawę KAŻDEGO Pracownika Biura tej firmy. Wynagrodzenie z tytułu wykonywanej pracy jest ZAWSZE wypłacane na konto najpóźniej na czas zgodnie z umową, ale często kilka dni wcześniej. Personel biura ZAWSZE dostępny pod telefonem, jeśli linia jest zajęta, to wystarczy napisać mail'a grzecznościowego z prośbą o kontakt i wtedy "wolny" Pracownik biura natychmiast oddzwania do zainteresowanego/zainteresowanej. Bądźmy wyrozumiali - różne osoby często dzwonią w różnych sprawach - Pracownicy NIE ograniczają czasu rozmów - każdy dostaje tyle czasu na rozmowę i zasięgniecie informacji ile potrzebuje. Każdy Pracownik jest miły, kulturalny, z wielkim zaangażowaniem podchodzą do każdej sprawy, a w każdej sytuacji tzw. "awaryjnej" gdy któryś opiekun/opiekunka ma problem są natychmiast podejmowane skuteczne kroki, aby ten problem szybko rozwiązać i każdy był zadowolony. Wszyscy jesteśmy ludźmi, a nasz zawód to bycie człowiekiem dla człowieka i traktowanie innych tak, jak samemu chcielibyśmy być traktowanym. NIE ma ludzi idealnych - nigdy NIE było i nigdy NIE będzie. Każdy z Nas jest inny, ma inne wymagania i inne oczekiwania. Firma "Veritas" bierze pod uwagę wszystkie uwagi i stara się jak najlepiej dopasować swojego Pracownika (czyli Nas) do Chorych - ich problemów ze zdrowiem i warunków mieszkaniowych. Konsultanci jak i sama osobiście w swojej osobie najwspanialsza i najserdeczniejsza p. Katarzyna Siciarz zawsze pamięta o swoich Pracownikach i często kontaktuje się z Nami gdy jesteśmy na terenie Niemiec w celu upewnienia się, czy aby na pewno jesteśmy zadowoleni/zadowolone z miejsca delegacji gdzie właśnie jesteśmy i świadczymy usługi opiekuńczo-pielęgnacyjne. Pani Kasia jest bardzo ciepłą, cierpliwą i wyrozumiałą osobą - zawsze dokonuje wszelkich starań, aby obie strony były zadowolone - zarówno Pracodawca jak i Pracownik. Pamiętajmy i nigdy o tym NIE zapominajmy, że Naszym Pracodawcą jest firma "Veritas"! NIE rodziny u których wywiązujemy się z obowiązków, za które otrzymujemy wynagrodzenie!!! To "Veritas" płaci Nam wynagrodzenie za pracę, a NIE rodziny niemieckie!!! Podobnie jak podpisujemy umowy z "Veritas'em", a NIE Niemcami! NIE wprowadzajcie się w błąd, bo często rodziny niemieckie są myśli, że skoro sobie Nas wybrali po zapoznaniu się z naszym kwestionariuszem osobowym, to już mogą z Nami robić co chcą, a tak w rzeczywistości NIE jest. NIE dajcie się owijać wokół palca, a z każdym problemem, nieporozumieniem i wszelką zaistniałą niezrozumiałą sytuacją należy KONIECZNIE zgłosić się po pomoc właśnie do p. Katarzyny Siciarz lub innego Pracownika firmy. "Veritas" NIE wysyła nikogo nigdzie na siłę, jeśli chcemy pracować i jesteśmy zainteresowani przedstawioną ofertą pracy, to dopiero wtedy rodzina niemiecka otrzymuje Nasz profil jako propozycje podjęcia pracy pod danym adresem. Z własnego doświadczenia wiem i powiem/napiszę to tak. Ja osobiście nigdy NIE dzwonię do domów gdzie przedstawiono Mi ofertę w celu rozmowy telefonicznej z opiekunem/opiekunką obecnie tam przebywającym/przebywającą. Dlaczego??? Odpowiedź jest bardzo prosta. Każdy z Nas jest inny - kwestia charakteru, podejścia do zawodu i związanych z nim obowiązków. Dlaczego opiekunka, która jest niezadowolona z miejsca i warunków pracy musi od razu negatywnie nastawiać następną, która jeszcze tam NIE była??!!! A teraz odwrotnie ... czy Ja muszę być szczęśliwa tam gdzie inna opiekunka ma długi status pracy, a Ja czuję się tam źle i ogólnie Mi się NIE podoba??!!! No właśnie. NIE nastawiajmy się zawczasu ani na "tak", ani na "nie", dopóki Sami osobiście NIE pojedziemy i NIE sprawdzimy. Drodzy Państwo, często słyszymy od różnych opiekunów/opiekunek różne historie i te z życia wzięte i te z bujnej wyobraźni. To NIE ma najmniejszego sensu. Pamiętajmy, że jeżeli naprawdę gdzieś komuś jest/było tak dobrze, to tam z radością wróci, a jeśli komuś gdzieś jest niewygodnie - wręcz źle - to niech tam NIE wraca, przecież NIE musi, ale da szansę następnej osobie znaleźć tam to, czego poprzednia NIE znalazła. Podkreślam jednak jedno - najważniejsze - drodzy Koledzy/Koleżanki, bez względu na to co się gdzie dzieje - póki jesteście w miejscu pracy,
    JA

15.11.2017 10:12

byłem raz i nigdy z tej firmy nie pojadę ,brak koordynacji krętactwo ,przed wyjazdem dzwoniono po kilka razy dziennie gwarantowano idealne warunki .pojechałem ,po trzech dniach okazało się ze jestem tylko na 10 dni do czasu zanim podopieczny nie pójdzie do szpitala .no i sie zaczęło po 9 dniach kazano mi wracac do domu .było to23.10. 2017 mineło trzy tygodnie nie otrzymałem zapłaty wysłany byłem przez oddział tej firmy w Toruniu ,zacząłem wydzwaniać w toruniu nie odbierano telefonów .dodzwoniłem sie do działu transportu on przekierował rozmowę jednak po przedstawieniu moich uwag rozłączono się po połączeniu sie z Toruniem kierują do Wrocławia i odwrotnie albo każą dzwonić do Warszawy a Warszawa do Torunia i w koło Macieju .Wysłany rachunek powrócił po dwóch tygodniach poprawiłem według ich wytycznych wysłałem dalej cisza ,ponadto w firmie uznawana jest kwota z watem i bez jest liczona ta sama wysokość .ja zarabiałe 50e dziennie a firma pobierała od rodziny ponad 70e.do dziś nie otrzymałem zapłaty.poczekam dzień i zmuszony będe zwrócić się o pomoc do Federalnego Stowarzyszenia BHSB w BERLINIE.PROSZĘ UNIKAJCIE TEJ FIRMY mam 14 lat doświadczenia w opiece z każdej pracy otrzymuję referencje ,w tym przypadku również wracając do domu zajechałem do pani koordynator i pozostawiłem w/w referencje zaproponowała pracę powiedziałem że wstrzymam sie z podjęciem decyzji zanim firma sie nie rozliczy .koordynatorem w okolicy Hanoweru jest pani Lilianna jest Niemką i jedynie jej mogę podziękować za pomoc jakiej otrzymałem ,pozdrawiam .
    Ewa@

21.03.2017 13:18

Jeżdżę z Veritasem od 3 lat i zamierzam z nimi współpracować jeszcze długo. Odniosłam wrażenie, że niepochlebne wypowiedzi są pisane przez pracowników innej agencji bo nigdy z takimi bredniami jak wyżej sie nie spotkałam. Polscy koordynatorzy są bardzo elastyczni i na ile mogą to pomagają. Bardzo durzo zależy od niemieckich koordynatorów - to od nich zależy wysokość stawek za jakie pracujemy i to oni rozwiązują problemy z rodziną. Polecam tą firmę.

09.11.2017 10:01

Widocznie zalezy to od koordynatorow,pracuje w tej firmir obecnie na gewerbie-o nockach w umowie ,ktora otrzymalam w jezyku niemieckim po 2-ch tygodniach nie ma zadnej wzmianki o nockach-rozmawialam z arowno z niemcami jak i polakami-pani w Niemczech odpowiedziala,iz mam racje ,ale odeslala mnie ponownie do Veritasu,przyznala mi racje miedzy innymi ze ani okna ani nawet drobne prace w ogrodzie do nas nie naleza.Pytanie czemu tu jestem bo trfilam na wspaniala rodzine,ktora robi wszystko,bym mogla wypocac-mam pobudki juz od 2 godziny i wstaje ,klade sie,w koncu od godz.5 rano zaczynam prace-firma nie reaguje.Niestety mam taka sytuacje,ze mimo w tej sytuacji,kiedy duzo trace na zdrowiu musze pozostac,Zmieniajac teraz prace musialabym pozostac w pracy na swieta,a to mi nie pasuje nawet wnajlepszej rodzinie -mam dwoch wspanialych wnukow.Pozdrawiam
    Ruth

17.05.2017 17:23

Stan podopiecznych nie zgadza się ze stanem opisanym przed wyjazdem. Gdy wystąpią problemy podczas opieki, jest się pozostawionym samemu - zero pomocy!!!!!!!

09.11.2017 09:49

prawda
    Rozczarowana

06.11.2017 00:47

Pracowałam z agencją Veritas przez prawie 2 lata i wszystko było ok .wstawiłam im bardzo dobre opinie ale to co bylo dobrze skonczylo się jak zaczelam domagać sie o zmianę szteli. Bo niestety bylam wsylana do rodziny gdzie zauważyłam,że niestety nie poradzę sobie.językowo i poprosilam o skrocenie kontraktu w miedzy czasie nie wiem co rodzina nagadala do agencji niemieckiej mimo że swoją pracę wykonalam bardzo sumiennie nikt zmojej agencji i ujal się za mna i to ja bylam ta zła.wcześniej trafilado odin gdzie miał być pon samotny. A w pakiecie gratisowo otrzymałam żonę i 2 dni po jego śmierci wyjechalam do domu i w tym momencie agencja brzydk mówiąc wypiela sie na mnie twierdzac że nie mają ofert dla mnie i z dnia na dzień zostalm bez pracy.Bo po co taka opiekunka ,ktora walczy o swoje najleij niech ciepi i mlczy to jest ok .Próbowałam po roku do nich zadzwonić o pracę ale tylko usłyszałam ale przecież pni 2 raz zjechała wcześniej z kontraktu wiec zobaczymy i już od ponad roku tak patrzą.Wiec nie jest to taka super firma ,ktorej ja wstawiłam super opinię to wszystko do czasu zanim nie staniesz roszczenia a jak to nastapi to niestety brzydko mowiac won.Przepraszm z ten elaborat ,ale chcialam jak najdokładniej przedstawić aby nie bylo że ktoś tak sobie pisze nbzdury.Kazdej firmie jesteśmy dobre dopuki od mivh mic nie chcemy a potem to już tylko kule u nogi. Dziekuje za ysluchni mnie.

09.11.2017 09:42

brakuje mi czasu na pisanie,ale masz calkowita racje-jak w wiekszosci firm zalezy im tylko na kasie jaka pobieraja od rodzin ,a opiekunki to przeciez rzecz nabyta,nir tya to druga,a wiadomo,ze sytuacja w Polsce jest beznadziejna ,wiec wiele opiekunek nie ma wyjscia.znam super firme w ktorej sie nie zawiedziesz,ale dziala tylko i wylacznie na terenie Duseldorfu i jego okolic w obrebie 100 km.Przyjmuja na gewerbe lub dzialalnposc w Polsce.Minusem jest to ,ze jest to teren o specyficznym klimacie,ja osobicie zle sie tam czuje.Duzo osob tam przebywajacych ma problemy z chodzeniem opuchlizna nog itp.Ciagle fitry,deszcze,brak prawdziwej zimy nie sprzyjaja zdrowiu.
    koles

01.11.2017 23:46

Nie zgadza sie opis oferty , nie dostaje sie opisu na papierze to jest na minus, na przejazd trzeba wylozyc wlasne pieniadze , potem rodzina zwraca.Ostatnio powstało wiele fili tej firmy , npTorun, gdzie koordynacja wogole nie dziala, bo koordynatorka nie wie po co jest , zero kontaktu .Wypłata na czas , zus od 50e
    Opiekunka samozatrudniona

18.07.2017 21:51

Jak ktoś chce jeździć do opieki musi sobie zdawać sprawę że praca z ludźmi nie może być do końca określon. To specyficzny rodzaj pracy którą ciężko ująć w jakieś ramy. Jeżeli zdecydujecie się na pracę z Veritas miejcie na uwadze stosunkowo dobre zarobki ale niski ZUS. Jest pomoc koordynatora albo on jest w Polsce i jak ktoś nie chce sobie zaszkodzić to niech uczy się języka. Nie znoszę opiekunek które w busie opowiadają że nikt jej nie rozumie, 5 raz wraca i tępota się języka nawet podstaw nie nauczyła. Chcecie żeby was szanować to zaoferuje coś od siebie więcej niż tylko obecność. Każdy normalny człowiek dąży do rozwoju ludzie ograniczeni stoją w miejscu. Opiekunki zastanówcie się nad tym czy nie lepiej pracować w niemieckich fabrykach, sklepach etc. Ale tych bez języka to nikt nie chce, więc zamiast narzekać weźcie się do roboty nad sobą i nie uzalajcie bo jesteście w tym żałosne. Jesteście dorosłe i ktoś powierza wam swoich bliskich a wy jak małe dzieci bez języka jak bez rąk dzwonicie do tej czy tamtej agencji i wyplakujecie sie. Niby dorosłe ale często jakie niedojrzałe, przerost formy nad treścią.
    Agnieszka

06.06.2017 14:02

Dziękujemy za Wasze opinie. @ANN według Ciebie pacjenci nie są odpowiednio dobrani do opiekunek. Co masz konkretnie na myśli? Czy możesz napisać więcej na ten temat? Dlaczego uważasz, że nie są oni odpowiednio dobrani?
    Emarik

14.07.2017 08:28

W każdej agencji opiekunka określa się do jakich przypadków chce jeździć i jeżeli się ją upycha żeby zapchać aktualną dziurę to jest właśnie niedopasowanie oferty. Dziwne pytanie. Jak od kogoś co nie ma pojęcia o opiece? Takie też miałam wrażenie jak rozmawiałam z koordynatorem tej firmy. Chociaż chwalił się jakoby wcześniej jeździł do opieki za każdym razem podkreślał że miał gorsze sztele. A ja muszę się godzić bo złapałam Pana Boga za nogi.
    ANN

06.06.2017 06:49

Odradzam wyjazd z firmą Veritas!!!!!! Jestem opiekunką z wieloletnim doświadczeniem i wyjeżdżałam z rożnych agencji więc mam porównanie. Brak jakiejkolwiek pomocy w razie problemów, pacjenci źle dobrani do opiekunek.
    Beata

17.05.2017 17:59

Witam bardzo serdecznie !! Z firmą Veritas pracuję od pażdziernika ubiegłego roku i polecam ,ja osobiście nie mam żadnych problemów wszystko jest prima .Koordynator Pan Maciej Nikonowicz jest ze mną w kontakcie w razie problemu mogę zawsze się z nim skontaktować .Jeśli chodzi o pracę w rodzinach niemieckich to żadna z Firm nie wie do końca jaki jest stan faktyczny dotyczący podopiecznego i warunków panujących w jego domu . A my po przyjeżdzie decydujemy zostać lub wracać . Takie jest moje zdanie ,ja jestem zadowolona POLECAM FIRME VERITAS Pozdrawiam

12.05.2017 10:13

Dodam jeszcze że pracownik firmy dzwonił natarczywie codziennie,abym tylko przyjęła zlecenie nie pojadę więcej z Veritas ponieważ potraktowana zostałam przedmiotowo(wysokość zarobków ok,i wypłata na czas)

12.05.2017 10:05

Witam serdecznie jestem opiekunką z długoletnim doświadczeniem zawodowym, ofertę która otrzymałam od firmy,nie zgadzała się z tym co zastałam na miejscu,firma zadzwoniła do mnie tylko raz trzy dni po przybyciu na sztelle,poinformowałam telefonicznie firmę,o tym fakcie,wysłuchano mnie ,ale nikt do mnie już nie zadzwonił do końca zlecenia,nic mi nie zaproponowano,nawet nie usłyszałam słowa przepraszam,jednak następnego dnia po przyjeździe,do domu pracownik firmy dzwonił z nową ofertą pracy,

12.05.2017 09:52

Marlena

03.04.2017 23:25

Jeżdżę już 2 lata z Veritasem. Jestem bardzo zadowolona, poleciałam ich moim koleżankom i jak to w życiu nie wszystkie trafiły idealnie ale i nie zjechały z pracy. Jestem zadowolona ze współpracy z moim koordynatorem Panem B. Zawsze wysłucha i doradzi, zadzwoni do Niemiec i zwykle jest szybka reakcja. Niestety mam tego pecha że moi pacjenci umierają dlatego też nie mam szteli na stałe. Wynagrodzenie na czas choć ZUS niski.
    Monika

04.04.2017 18:59

Rzeczywiście współpracy z Panem Bartkiem układa mi się bardzo dobrze. Z tego co wiem w firmie jest od niedawna. Polecam go serdecznie. Ma czas na rozmowę i nie czuć presji z jego strony. Bardzo przyjemny głos prze telefon. Jestem na szteli czwarty raz ale już wiem że z tą firmą będę współpracować dłużej. Jestem bardzo zadowolona.

08.03.2017 22:16

kilka razy wyjeżdzałam z firmą veritas i nie bylo problemów ale zaczely sie wraz z przeksztalceniem spolki w komandytowa firma przestala oplacac bilety na podroz dla opiekunek a w tym roku nie wyrabiaja karty EKUZ bez wczesniejszego powiadomienia o tym Jesli opiekunka bedzie zmuszona isc na wizyte do lekarza musi za ta wizyte zapalcic z wlasnych pieniedzy tak jak za wizyte prywatna ostrzegam przed tą firmą! strach pomyslec jakie koszty musialaby poniesc opiekunka gdyby wskutek wypadku trafila do szpitala!

09.03.2017 10:55

Ja jeżdżę nadal z tą firmą. Zawsze za podróż w obie strony zwracała i zwraca nadal rodzina. Karte Ekuz mam i przed upływem jej ważności firma wysyła mi do podpisania dokumenty aby mogli mi wyrobić następną. Więc ja ich polecam z czystym sumieniem :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w GRUPA VERITAS?

Kontakt - GRUPA VERITAS Sp. z o.o.

ul. Jeździecka 10A 53-032 Wrocław

NIP:6151924171

Branża główna: Obsługa i wyposażenie biura

Małgorzata

22.02.2017 16:38

Małgorzata polecam , opiekunki drogie , szukajcie na necie pomocy , są stowarzyszenia i inne organizacje , służące pomocą ,poradami . np w zakresie prawa pracy bezpłatnych porad udziela : [email protected] albo na stronę www .pflegekraefte.de centrala związkowa DGB (warto tu wejść na str ) uruchomiła program Faire Mobilitaet po polsku "Uczciwe zasady mobilności " w różnych miastach np Monachium 089 51399018 Nadia Klupe czw10-12 , 14-16 , pon 14-16 Dortmund, Frankfurt am Mein , Kiel, itddd a w W-awie 0224094621 , rozmawiać z P Agatą Żuraw [email protected] , zasięgałam porady , i pomogła rozwiązać mi problem z firmą z którą wyjeżdżałam , pozdrawiam i zyczę bezproblemowej pracy
    Ewa

21.01.2017 15:02

Ja stanowczo odradzam współpracę z Opieka Veritas Group, byłam na kilku zleceniach i firma nie pomaga rozwiązywać problemów z rodzinami niemieckimi, koordynatorzy z firmy Pflegehelden nie sprawdzają warunków pracy lub dostawałam niesprawdzone informacje. Dodatkowo zauważyłam, że stawki wynagrodzenia u małżeństwa są niższe niż do jednej osoby. Nie polecam tej firmy.
    MARYCHA

17.01.2017 14:32

SZANOWNE PANIE PRZEWAZNIE KLAMIA I OSZUKUJA W WIEKSZOSCI WSZYSTKIE FIRMY OD A-DO Z,ROWNIEZ TE SZULERY NA CZARNO W KONCU DO KOGO ISC DO PRACY?-POZDRAWIAM
    0120233

26.12.2016 21:49

Mam prosbe do opiekunek prosze podac jakie jest wynagrodzenie miesieczne w w/w Firmie. Zainteresowana podjeciem pracy

18.12.2016 19:46

(c.d.) Podkreślam jednak jedno - najważniejsze - drodzy Koledzy/Koleżanki, bez względu na to co się gdzie dzieje - póki jesteście w miejscu pracy, to WYWIĄZUJCIE SIĘ Z POWIERZONYCH WAM ZADAŃ I OBOWIĄZKÓW wobec Podopiecznych i dbajcie o czystość w Ich domach tak samo jak we własnych - przecież My z tymi ludźmi pod jednym dachem mieszkamy i spędzamy część życia!!! NIE ważne, czy tydzień, miesiąc czy pół roku! My tam jesteśmy dla naszych Pacjentów!!! Szczególną uwagę zwracam na kwestię zaufania ... firma "Veritas" jest bezkonkurencyjnie Pracodawcą godnym 100% zaufania! Jeśli Państwo współpracując z w/w firmą mają jakiekolwiek "za" lub "przeciw" dotyczące miejsca wykonywanej pracy, to PROSZĘ bezzwłocznie kontaktować się z Pracodawcą i wszelkie uwagi zgłaszać! Ukrywając wszelkie mankamenty bądź niedomówienia Wy Sami zaniżacie opinie i obarczacie bezpodstawnie Firmę winą za "zatajenie" czegoś o czym Oni sami nic NIE wiedzą, bo jak dzwonią do Was do Niemiec to każdy mówi, że jest dobrze, ale już tu NIE wróci (czyli jednak coś wisi w powietrzu), albo twierdzi, że jest dobrze - gdy w rzeczywistości jest odwrotnie - Pracownicy "Veritas" starają się za każdym razem przedstawić każdą ofertę pracy w jak najbardziej rzetelny i rzeczywisty sposób, ale jak mają to zrobić, jeśli NIE posiadają pełnych informacji??!!! Dlatego jeszcze raz apeluje - NIE piszcie, że ktoś Was oszukał, bo sami NIE jesteście w porządku. Zarówno wobec Pracodawcy jak i samych Siebie. To bardzo NIE ładnie. Podobnie jak bardzo NIE ładnie jest ze strony opiekunów/opiekunek, gdy podczas telefonicznej rozmowy z Pracownikiem "Veritas" każdy stara się pokazać znajomość języka niemieckiego z jak najbogatszej strony, aby uzyskać jak najlepsze wynagrodzenie, a przychodzi co do czego, przybywacie na miejsce zlecenia i jawnie w oczy UDAJECIE, że nic NIE rozumiecie, mówić w obcym języku też NIE potraficie, a rodzina przecież ma w Waszym profilu czarno na białym, czy znacie i w jakim stopniu dany język obcy. Z Podopiecznymi i ich najbliższymi TRZEBA rozmawiać! To podstawa komunikacji, a bez dialogu i wspólnych relacji nikt NIE obdarzy Was zaufaniem!!! Jeszcze jest bardzo ważna kwestia dotycząca nałogu tytoniowego. W firmie mówimy, że palimy, albo NIE palimy, albo palimy TYLKO na zewnątrz ... . Domy/mieszkania Pacjentów są Ich i tylko i wyłącznie Ich własnością!!! Proszę, szanujmy Ich decyzje, jeśli NIE życzą sobie palenia tytoniu wewnątrz! Zdarzyło Mi się, że przyjechałam pod dany adres osoby do opieki, gdzie palenie wewnątrz domu jest całkowicie surowo zakazane. Wchodzę do tzw. "mojego" pokoju, a tam ... prawie się udusiłam, bo smród jakby kot zdechł, NIEposprzątane, najpierw musiałam meble szorować, by móc się w ogóle rozpakować, a pod stołem i pod łóżkiem popiołu aż grubo!!! Obrzydlistwo, wstyd i hańba! Ta osoba, która dzień wcześniej wyjechała do domu do Polski ma więcej szczęścia niż rozumu, bo Ja bym sobie nigdy na takie coś NIE pozwoliła. To jest SKANDAL!!! Przez takie sytuacje firma też traci na renomie i to NIE z własnej winy, tylko z Naszej - Pracowników. "Veritas" zatrudniając Nas bez żadnych uprzedzeń obdarowuje każdego Pracownika zaufaniem, a My postępując jak postępujemy tak zostawiamy po sobie tzw. "wizytówkę" swoją własną i firmy. Takie rzeczy trzeba natychmiast zgłaszać do Pracodawcy! Ta praca to przede wszystkim współpraca między obydwoma stronami. NIE między wymieniającymi się opiekunami/opiekunkami tylko między Nami - opiekunami/opiekunkami - a Pracodawcą, którym jest firma "Veritas"!!! Moja opinia na temat firmy "Veritas" jest następująca: mimo wieloletniego doświadczenia w zawodzie oraz współpracy z różnymi firmami - "Veritas" jest firmą, z którą sama osobiście jestem ściśle związana i "Veritas" jest dla Mnie na dzień dzisiejszy firmą bezkonkurencyjną, bo żadna inna firma NIE dorasta "Veritas" do pięt!!! Współpraca jest jak najbardziej owocna, pełne zaangażowanie, pełne zaufanie, staram się jak najlepiej wywiązywać z powierzonych Mi zadań za co otrzymuję zadowalające wynagrodzenie i jestem w pełni usatysfakcjonowana, że moja ciężka praca jest doceniana. Pani Katarzyna Siciarz i cały Zespół - wszyscy są wspaniali - NIE ma lepszych!!! Jeśli ktokolwiek twierdzi inaczej, to jest to już Jego/Jej indywidualna sprawa, opinia, ale ... zanim ktokolwiek zechce kogokolwiek "oczerniać", to powinien się najpierw nad samym Sobą zastanowić, czy oby i na pewno Sam jest "w porządku" wobec samego Siebie??!!! ... Serdecznie pozdrawiam, Diana Orłowska

18.12.2016 19:39

18.12.2016 19:37

18.12.2016 18:39

Iwona

18.10.2017 05:29

ten pani wpis jest mocno podejrzany. 16.10.17 zadzwonil do mnie mezczyzna z firmy VERITAS z zapytaniem czy jestem nadal zainteresowana wsplpraca z ta firma. Zdziwilam sie bardzo, bo juz bardzo dawno zlozylam on-line moje dane. Wtedy VERITAS mialo nadmiar opiekunek i nie bylo zainteresowane wspolpraca ze mna. Pan ten powiedzial, ze Veritas wspolpracuje z niemiecka agencja "Pflegehelden". Dla mne oznacza to, ze niemiecka agencja ma w Polsce podwykonawce czyli VERITAS. To oznacza, ze nie chce sama ponosic kosztow i odpowiedzialnosci z tytulu zatrudniania polskich opiekunek. A to oznacza, ze umowy podpisywane z Veritas sa tylko podkladka dla firmy "Pflegehelden". Tym samym VERITAS jest tylko "podstawionym" pracodawca, ktory ma przejac cala odpowiedzialnosc w razie problemow z niemiecka klientela. To oznacza, ze Veritas nie sprawdza osobiscie warunkow pracy na miejscach zlecenia, to oznacza, zekoordynatorzy na terenie Niemiec - to pracownicy firmy "Pflegehelden". Pani wpis to hymn pochwalny dla firmy Veritas. Pytanie tylko za co?
    Zośka

30.11.2016 14:39

Dziwne dla mnie są te opinie na NIE.... A może moje Panie za wiele wymagacie od Firmy i nie dajecie nic w zamian - macie tzw. pozycję roszczeniową ? Ja na gruncie niemieckim pracuję co prawda z Veritasem dopiero od kwietnia tego roku, ale moja koordynatorka jest PERFECT . Wszystko o co proszę uwzględnia, nie burzy się, że czasami marudzę... I jeszcze nie byłam na "złej" szteli. Czemu w cudzysłowiu , bo dziwnym trafem stałe opiekunki , które zmieniam na 5-6 tygodni często jęczą, że taka "zła" .... ale na pytanie dlaczego siedzą na stałe na TAKIEJ ZŁEJ szteli - nie potrafią odpowiedzieć ... Tak, że może to samo jest i z Paniami , które tu "plują" na Veritas . Mam porównanie od lat 80-tych do dzisiaj . I pracowałam z kilkoma firmami. Ale tyle co się dzisiaj naoglądam - związanego z tą super opieką tych ciągle narzekających opiekunek - nie widziałam nigdy ,nigdy wcześniej . Podejmując współpracę z VERITASEM dokładnie przeczytałam warunki i nie prawda, że nie ma na to czasu (raczej Paniom się nie chce, bo po co ? tylko kasa się liczy ile dostanę ) . Zapytałam o najważniejsze jej punkty koordynatorki , chciałam wiedzieć czy dobrze je zrozumiałam - otrzymałam wyczerpującą odpowiedź . Podjęłam współpracę, bo warunki były zadowalające i takie są do dzisiaj. Pierwszy mój wyjazd z VERITASU do pdp był stresujący, bo zmieniałam opiekunkę, która przedstawiła mi tak niesamowite opowieści o pdp i nawiedzonym domu, "chorej"rodzinie na którą nie mogła liczyć itp itd , że zwątpiłam... Ale moja koordynatorka i inni współpracownicy z Veritasu dali mi bardzo dużo wsparcia i okazało się, że "chora i nawiedzona" to Pani która była przede mną. Pdp to starsza , demencyjna miła Pani, która lubi śpiewać, rodzina to bardzo faja ekipa na każdy telefon, a dom jak to dom ma swoje "skrzypienia i różne odgłosy" , nawet kominiarz - brzuchomówca (TAK to nie ściema) już nie był w stanie mnie wystraszyć.... Ale może , gdyby nie pomoc ekipy VERITASU czułabym się źle nie mogąc skonsultować różnych spraw z nimi. I co najważniejsze nikt z nich nie powiedział i, że jestem "upierdliwa" i ciągle coś chcę - sami do mnie dzwonili . Na miejsce wysłali również niemiecką koordynator , aby skontrolować jak mają się opowieści poprzedniej opiekunki do stanu faktycznego. I moje "narzekające" Panie tak jest do dzisiaj. Nie zamieniłabym tej firmy NA ŻADNĄ INNĄ , bo i kasa jest jak należy (stosowna do przypadku i Landu) - a nie głodowa . Mogłabym tu wiele innych spraw pozytywnych przytoczyć.... Po latach pracy wiem jedno, że trafić na taką koordynatorkę jak mój skarb P. Kasia i jeszcze do tego na porządną i uczciwą Firmę taką jak VERITAS - trzeba mieć szczęście . Mnie się udało i innym tego życzę . :)

08.03.2017 22:52

A KARTĘ EKUZ PANI DOSTALA Z FIRMY?

08.03.2017 22:53

A KARTĘ EKUZ PANI DOSTALA Z FIRMY?
    CARE

27.11.2016 10:20

NIE POLECAM!!! 1. NIE MAJĄ PRACY 2. JEDZIESZ DO UK, POKRYWASZ KOSZTY DOJAZDU, DWA TYGODNIE PSEUDO KURSU, GDZIE SAMA ROBISZ TESTY, POTEM CZEKASZ OD 2-6 TYGODNI NA PRACE. 3. PRACUJESZ 2 TYGODNIE ZNOWU CZEKASZ A W TYM CZASIEI PŁACISZ !!!!ZA ZAKWATEROWANIE 1O FUNTÓW DZIENNIE. CZEKASZ 4-6 TYGODNI. 4. CAŁY CZAS NA WALIZKACH DO RÓZNYCH KLIENTÓW. 5. KASA OBIECUJA 1800 MIESIECZNIE ALE NIGDZIE W UMOWIE NIE MA ŻE TO NETTO. sREDNI WYCHODZI SIE JEŻELI PRACUJESZ MIESIĄC (CO JEST RZADKIE-1400 NETTO) 6. TRAKTUJA LUDZI JAK NIEWOLNIKÓW. 7. NIE MA MOZLIWOSCI PRZECZYTAĆ NA SPOKOJNIE UMOWY, WYMUSZAJA PODPIS. 8. POLSKA AGENCJA NIE ROBI NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CHYBA ŻE COS POTRZEBUJĄ. ŻADNEJ POMOCY, WSPARCIA. JA ZOSTAŁAM BEZ PRACY I NOCLEGU Z DNIA NA DZIEN, INFORMACJA MAILOWA. 9. TO SIE NADAJE DO SĄDU!!!!!!!!!!!!!!!1

21.03.2017 22:45

Jestem bardzo zdziwiona taką opinią. Jeżdżę od nich 5 ty rok. Co do elastycznosci pobytu , wymian nigdy nie miałam problemu aby ustalić taki termin jaki mi pasuje. Bywało , że nawet go przedłużałam. Firma zawsze szła mi i rodzinie na rękę. Gdy była potrzeba to znajdowali zmienniczkę na miesiąc abym mogła szybciej wrócić. W sytuacji gdy podopieczny był oddawany do domu opieki lub umierał to firma bezpośrednio znajdowała mi nowe miejsce a koordynator z Niemiec przywoził mnie do nowej rodziny. Często zadaję dużo szczegółowych pytań Panią z biura i nigdy nie zdążyło się aby mnie zbyły lub nie udzieliły informacji. Zawsze dzwonią gdy jestem u nowej rodziny i robią korektę miejsca . Pytają o stan podopiecznego , o warunki mieszkaniowe , o moje zastrzeżenia po to aby nowej opiekunce przekazać jak najbardziej aktualne dane. Zawsze dają numer telefonu do rodziny więc można zadzwonić i samemu porozmawiać z opiekunką ,ktora tam przebywa. Dlatego naprawdę nie rozumiem tych wszystkich złych opini. Powtarzam się ale naprawdę polecam firmę Veritas z Wrocławia
    Alicja

13.07.2017 12:00

Ja też jestem bardzo zadowolona , nie muszą straszyć w umowie karami, bo jak jest wszystko ok, to nie muszę szukać lepiej . Dla mnie firma, ktora straszy w umowie karami nie jest godna zainteresowania. Od dobrej firmy się nie odchodzi.
    pablo18

22.11.2016 17:20

Na pewno nie polecam firmy Veritas nikomu!...owszem placa ale okazało się po powrociedo Polski ze nie odprowadzali składek ZUS-owskich czyli bylam tak jakby na czarno!Do tego problemy z koordynatorem!
    zawiedziona

05.11.2016 13:45

pracuję z firmą veritas od niespełna roku, na początku płacili składki od 150 euro, latem trzeba było podpisać nowe umowy, ze 3 chyba i składki płacą od 50 euro i mniej. oczywiście przy tym samym wynagrodzeniu, praca w tej samej rodzinie! na pytania o wysokości opłacanych składek odpowiadają wymijająco, nawet z agresją, wmawiając nieprawdziwe słowa, uważając pewnie opiekunki za "nierozgarnięte" czy nie znające przepisów. uważam to za brak profesjonalizmu ze strony koordynatorek i działanie na szkodę firmy veritas. przed podpisywaniem umów proponuję się dokładnie zapoznać z warunkami umów i nie obawiać się zadawania pytań w razie jakichkolwiek wątpliwości. polecam firmy, które płacą wyższe składki na ubezpieczenia społeczne , jest ich w tej chwili wiele, a co najmniej od najniższej krajowej, co tez daje "pewną" ochronę dla opiekunek i nie narazi w przyszłości na problemy z urzędami.
    ehe

11.09.2016 14:19

A może wiecie jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na junior account executive? Pewnie jest szansa na to, żeby zdobyć odpowiednie benefity socjalne co już jest dobrym znakiem na to co się teraz dzieje, zwłaszcza, że wypłata jest terminowa. Dziękuję za odpowiedź
    opiekunka

10.09.2016 11:31

Nie do końca ta firma Veritas jest dobra np. minusem jest, że nie opłacają przejazdów do rodziny i rodzina zwraca 75 euro po miesiącu pracy, a kolejne 75 euro po co najmniej dwóch miesiącach pobytu u rodziny, a jak nie uda się współpraca z rodziną czy pacjentem i wyjdzie pobyt krótszy niż 4 tygodnie, to trzeba samemu zapłacić za przejazdy. Dodatkowo mają niesprawdzone opisy miejsc pracy.
    Szczęśliwa Pani na wyjeździe z "Vetitasu" :)

12.08.2017 11:01

@opiekunka przestań pieprzyć jak potłuczona !! Firma organizuje wszystko , wyjazd, przyjazd ...nawet załarwią Ci busa pod sam dom jak mieszkasz na jakiś wypiździjewie. Prosze nie słuchać takich wypocin tylko zadzwonić i sie dowiedziec samemu, bo widze ,że niektóre " opiekunki " to z księżyca spadły.Firma załatwiając busa pyta za kazdym razem czy będzie Pani miała na przejazd ( wtedy Pani płaci a rodzina oddaje 70€od razu po przyjezdzie na miejsce) Jeżeli Pani nie ma akurat pieniążkow na dojazd i tak jedzie Pani busem i oddaje kierowcy na miejscu za pieniadze od rodziny. Istnieje rownież mozliwosc ściągniecia kosztow dojazdu z wynagrodzenia, jesli np, potrzebuje Pani jakiś pieniażkow na pobyt w DE. A to że jak u rodziny się nie uda, płaci się samemu za przyjazd do domu ...Największa głupota jaką słyszałam. Miałem taką sytuację jakiś czas temu. Wiadomo że jeśli zdaża sie sytuacje, które nie powinny się zdarzyć i są z Twojej winy , typu złapią Cie na spożywaniu alkoholu, bądź kradzieży to wiadomo że lecisz na zbity pysk i sama za wszystko płacisz, ale jeśli problem jest w rodzinie, babcia czy tam dziadek się na tobie wyżywają,terroryzują psychicznie czy cokolwiek jest nie tak, ale z ich winy.. Wystarczy, że dzwonisz do Veritasu, opowiadasz całą sytuacje, oni dzwonią do centrali.. i suma sumarum rodzina płaci za twój powrót do Polski. Oczywiście chciałabym zaznaczyć, że to zdarza się w naprawdę nieprzyjemnych sytuacjach ze strony rodziny. Poza tym firma jest rzetelna , wypłacalna, szybko znajduje nowe miejsca ,nie to co inne firmy.. (MASCHTEAM - nie polecam.) P. Edytka,po prostu złota kobieta :) Zawsze pomoże, doradzi i załatwi wszelkie niedociągnięcia . Veritas ?? Tak Tak Tak !!!!!
    Ika

26.09.2017 11:33

Nie prawda,75 otrzymuje sie po przyjezdzie, a 75 jak sie wyjezdza. Jak ktos chce zalatwiaja transport. Jak dogadasz sie z rodzina to moha ci dac odrazu 150.

18.07.2016 13:19

18.07.2016 20:07

Naprawdę polecam. Pracuje u nich od 2012 stego. Kasa dobra i jak do tej pory nigdy się nie spóźnili. Nawet wpływa na konto przed wyznaczonym czasem. Jutro z nimi znowu jade. Życzę powodzenia siostrze.

02.07.2016 18:54

Jeśli szukasz oferty z Veritasu to wejdź na ich stronę www.veritas-opieka.pl są tam oferty aktualne Veritasu . Sama jeżdżę z nimi od 2012 stego i jak do tej pory nie narzekam. Pozdrawiam
    Piotr.

17.07.2016 21:06

A transport i wyżywienie u podopiecznych jak jest z tym czy brać ze sobą ze dwie torby żarcia? Jak zarobki?

18.07.2016 13:01

Zarobki są ok. Nie narzekam. Jedzenie jest w domu podopiecznych za darmo. Zwracają za przejazd. Czyli wypłata jest na czysto.
    Dorota

22.04.2016 12:23

Witam, ja przeniosłam się ze słabej firmy Promedica24 na Opiekę Veritas Group i ogólnie lepiej pod względem zarobków i organizacji transportu, natomiast co do przedstawianych ofert to mam duże wątpliwości, można mówić tym paniom rekrutującym, jakich pacjentów czy chorób nie chciałoby się przyjąć, a przedstawiają oferty pracy na siłę, nie patrząc na potrzeby czy prośby opiekuna, koordynatorzy w czasie pobytu słyszeli o problemach, ale nie pomagają rozwiązywać problemów z rodziną. Także te firmy wysyłające do pracy za granicę są mało rzetelne. Ale człowiek bez pracy w Polsce jest zmuszony akceptować przedstawiane oferty pracy. Przykre to jest, że firmy zarabiają duże pieniądze, a pracownik musi odwalać ciężką pracę 24 h sam za granicą.
    Maja

28.06.2016 13:00

A czy promedica24 znajdowała Pani oferty wg preferencji wymienionych? ja niestety nie miałam u nich żadnego wyboru i też przeszłam do veritas
    opiekunka

02.07.2016 11:41

Proponowali mi "na sile" jakąś ofertę pracy np. do leżącego mężczyzny i odrzucałam i też stale za 900 euro do małżeństwa i dobrze, że nie wyszło, z Veritasu mają więcej ofert na bieżąco i panie są milsze w obsłudze, konkretniej informują, choć jak jedzie się pierwszy raz do nowego zlecenia, to wszystko wychodzi inaczej.
    OldPunx

14.04.2016 12:13

ELEKTRYK HOLANDIATeraz Veritas szuka elektrykow do Hoalandi. Znajdoje tylko opinie opiekunek z niemiec a to jednak Upelnie co innego i inny kraj . Ktos pracuje badz pracowal jako ELEKTRYK i moglby cokolwiek powiedziec . Z gory dzieki .
    rosa

09.06.2016 21:37

ja tez pojechałam z tej firmy i jestem zadowolona pieniążki nie złe i na czas ana miejscu zastałam dokładnie jak przed wyjazdem zostało to opisane.
    Małgorzata

19.04.2017 21:40

A od jakiej kwoty są odprowadzane składki?
    EWA

12.03.2016 20:44

Ja jeżdżę z firmą Veritas od grudnia 2015 r. może i jest to krótko ale uważam że jak firma jest zła to można poznać już od początku. Tak w ogóle jeżdżę do pracy w Niemczech od 2013 r. i poznałam też inne firmy. Nie narzekajcie przecież pieniędzy nie dostaje się za siedzenie to jest praca z ludźmi starymi i zchorowanymi. Nie zawsze idzie po mojej myśli ale tych pieniędzy nie zarobicie w Polsce. Nikt nikogo nie zmusza do niczego, do tej pracy nie każdy się nadaje i to trzeba sobie uzmysłowić. A firmę jak jest zła można zawsze zmienić ja na razie nie zamierzam bo jestem z niej zadowolona. Nie będę wymieniać żadnych koordynatorów bo oni wszyscy są mili (bo to ich praca). Mój wpis jest bardzo spontaniczny, bo właśnie jestem w pracy w Niemczech i mam wolną chwilę. Pozdrawiam wszystkich - do odważnych świat należy!!!!!!. (usunięte przez administratora)
    Hanna

01.01.2016 20:31

Z Firmą Veritas współpracuję od roku więc przyszedł czas by w końcu podzielić się opinią z innymi. Firma rzetelna i uczciwa dbająca o pracownika i o to by wszystko na miejscu się zgadzało.Nawet jeżeli rodziny skłamały w wywiadzie(na co polska agencja nie ma wpływu) to koordynatorzy w biurze Veritas we Wrocławiu starają się zrobić wszystko co tylko mogą by zapewnić nam jak najlepsze warunki na miejscu zlecenia, a w razie dalszego niezadowolenia z miejsca starają się zaproponować inne w pobliżu by nie musieć jechać do PL bez zarobku.Pieniążki zawsze na czas i o wiele szybciej niż jest to zawarte w umowie. Dodatki świąteczne wypłacone tak jak obiecali. Moją koordynatorką jest Pani Kasia Siciarz, która jest bardzo ciepłym i serdecznym człowiekiem służącym mi zawsze pomocą,jest bardzo sumienna w wykonywaniu swoich obowiązków a w razie problemów wiem iż zawsze mogę na nią liczyć. Więc jeśli któraś z Pań szuka pracy z rzetelną i uczciwą Firmą to proszę się nie bać i rozpocząć z Firmą Veritas bo warto. Pozdrawiam całą kadrę a w szczególności moją koordynatorkę Panią Kasię. Hanna
    Maja

14.06.2016 13:23

hi, czy jest jakis czas wolny ustalony w umowie o prace z firma veritas? np. mozna sobie zaplanowac kurs j. ang. w tymze czasie wolnym?

Zostaw merytoryczną opinię o GRUPA VERITAS Sp. z o.o.