SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

Komando Foki

15.12.2018 15:55

Przeczytałem, pare postów od 10.12.2018. Chcecie coś zmienić? Zacznijcie od siebie. Zacznijcie się rozglądać i szukać roboty gdzieś indziej. 2200-2300 na rękę to w Białym norma prawie w każdej robocie. Dostaniecie miskę, paczkę na święta, darmowe ubrania, ręczniki i w miare nowe warunki do pracy? Oprócz tego ostatniego i pierwszego, to 90% firm oferuje socjal, w postaci paczek na swieta i darmowych ubrań. Czy warto przejeżdżać tyle Kilometrów tylko po to żeby dostać darmową miskę i narobić sobie siwych włosów na głowie? Ja zrobiłem to już dawno. Póki nie pokażecie, ze trzeba o was dbać, to zawsze będziecie śmieciami i ludźmi, których można zastąpić młodziakami, lub Ukrami. I to nie wina spawaczy, że tyle zarabiają, to faktycznie ciężka robota, cięższa od montażu i bardziej skomplikowana od srutownicy, czy malarni. Na laserach pewnie jeszcze więcej zarabiają, jak dobrze pamiętam, a jakoś też, zawsze widziałem ze "siedzą i nic nie robią". Pensja wyznacza umiejętności, tak to prawda, ale też wyznacza SZACUNEK pracodawcy. Samasz wam daje tyle, bo się im dajecie. Ja zmieniając firmę wyszedłem na plusie, i co roku mam podwyższkę, fakt, nie mam michy, nie mam najnowszych narzędzi i ręczników od pracodawcy. Ale mam paczki na święta, ubrania robocze i najważniejsze, spokój od wielkiego kocioła jakim jest wielkie przedsiębiorstwo, które ciśnie podrzędnego pracownika i próbuje maksymalnie go wykorzystać. Mój aktualny pracodawca, daje mi zadanie robię to na czas, nie bierze zleceń na termin "niemożliwy" bo zakłada to że ludzie mogą zachorować, mogą nie przyjść do pracy, mogą wolniej robić, lub puszcza na urlopy dopiero wtedy jak naprawdę roboty nie ma, a przez cały okres karze miszczom nie puszczać nikogo na urlopy "bo robota". I przez to nie ma ciśnienia jaki jest w samaszu. Czemu skoro "nie ma" pieniędzy na podwyższki dla montażu, malarni, śrutownicy, a kiedyś dla spawalni, to jak był okres ciśnięcia pośladów to dawali "setki" ? Bo mogli, bo mogą, tylko po prostu nie dajecie im wystarczających powodów by chcieli to zrobić. Co mi z patriotyzmu firmy, która mnie wykorzystuje, nie daje ŻADNYCH regularnych podwyżek w dzisiejszych czasach i jeszcze wysyła jakiegoś niespełnionego w domu durnia, który był wcześniej robolem i przez strach o utratę stanowiska, wprowadza nerwową atmosferę, dla wszystkich podległych mu, a wcześniej równych sobie kolegów. To też nie jest ich wina, chociaż osobiście, uważam, że jednak powinien być jakiś plebiscyt jak jest w zachodnich firmach, ze pracownicy co rok, w anonimowej ankiecie oceniają przełożonego, i przez to nie robi jakichś ostrych przegięć, które pozwolą mu uzyskać oczekiwane z góry wyników, a jednocześnie ignorując szacunek i czasem nawet przepisy w kodeksie pracy. Co do mnie, aktualnie zarabiam 2500-2700 netto miesięcznie, i nie jestem spawaczem, ani gościem który ma wyższe kwalifikacje, a w samaszu na 100% zarabiałbym mniej niż aktualnie i nie pracuje w żadnym wielkim przedsiębiorstwie. Mała firma, a mimo tego wyższe zarobki, czy to nie śmieszne/żałosne? Życzę swojemu byłem pracodawcy, sukcesów i powiększania miejsc pracy jak i własnego biznesu i większego szacunku do pracowników, bo Ukraincy to nie jest bezmyślny naród, wręcz przeciwnie, jak się zorientują, to im nie będzie bez różnicy w którym kraju będą pracować, gdy będą mogli dostać 5x więcej kasy, za kolejną granicą, a wtedy kto przyjdzie na nich miejsce, zrażeni pracownicy? Sami sobie odpowiedzcie.
    Anatol

13.12.2018 11:12

Rozmawiałem z kolegą to mówił że młodzi zwalniają się?na czym polega ten problem?zarobki czy atmosfera?
    AA

15.12.2018 12:57

problem polega na tym ze sa równi i równiejsi. spawacz a 26zł zrobi pare elementów i na stanowisku wypali przy tym paczke fajek.- albo chowa sie w kiblu i jara. ludzie maja mozliwość dorobienia godzin bez setek w soboty czy w dni wolne ale to (usunięte przez administratora) i wprowadzaja cichy strajk - albo płacisz setki albo mamy to gdzieś. na spawalni jest pijaństwo i każdy wie i nikt z tym nic nie robi.ja nie bede pracował z chlopem co wali materiał w pracy i nic nie robi a ja musze za niego robić
    Zbyszek

14.12.2018 14:25

Powiem tak.lepiej tam sie nie zatrudniać.słyszałem że rekordzisci po 3 dniach pracy zwalniali się?panowie to prawda?
    Wd40

15.12.2018 08:50

Ja po 3 dniach chciałem zrezygnować ale wytrzymałem kilka lat . zmarnowanych lat bo tu się tylko narobisz siwych włosów dostanisz a pieniędzy niewidać .Kilku majstrów przeżyłem ale takiego zakłamanego fałszywego karierowicza i naganiacza jak Stasiek D to niewidziałem .Ja wiem w oczach widzi tylko piniądz .Ale właśnie tacy naganiacze rogią opinie o firmie bo i do pracy trzeba zachęcać a nie zniechęcać.sam był zwykłym robolem to powinien wiedziać jak taki majstrzyna wkurr.. Człowieka to i praca nie idzie tym bardziej.reasumując jak ktoś chce pracować w samaszu to omijac monerro z daleka za dużo wymagają za te marne pieniądze .
    Lol

15.12.2018 10:05

Prawda. Jest już opracowana wigilia a już namawiają żeby w wigilię na 6 godzin przyjść do pracy śmiech normalnie panie karecki. Tak samo każą w soboty przychodzić a gdzie są setki panie prezesie? To nie jest łamanie kodeksu chodzi mi o te soboty nie za odrabiane dni
    yoda

13.12.2018 19:29

Podobno nie ma nadgodzin. Ale na logistyce jest trzech nietykalnych - Wal... Kor... i Bat.... To ja się pytam- co Ci panowie dzień w dzień od 12 robią w zakładzie ? I od razu odpowiadam - palą fajki i piją kawkę a od 14 udają że pracują. 10 godzin tygodniowo - 40 miesięcznie. Ale przecież nadgodzin nie ma.
    Bolo

13.12.2018 20:56

To prawda trzeba miec znajomosci !! A prawda z ta kawa Itd a jak cos trzeba.to nie ma nikogo ale godzink i sa a ci co naprawde robia to dorobia.ale garba bez nadgodzin jest h...j panie przesie I dyrektorowie wam nie wy swoje wezmiecie
    Bolo

12.12.2018 23:35

Panie Macku ratujcie ten zaklad bo bedzie wielkie zamkniecie tak jak otwarcie bylo bo nie bedzie komu robic zeby facet fizyczny nie zarobil 3000tys a wy mowicie rekordya,, kosztem czego ludzi pamietajcie ludzie beda moeli lepiej to wy dwa razy
    Joooo

13.12.2018 20:17

Dokładnie! Za 2300 i jeszcze tyle drogi z Białegostoku? W każdej biedronce tyle zarobisz, która jest na każdym osiedlu kilka kroków od domu. Wykażcie trochę empatii i chociaż dajcie ludziom urlopy na święta skoro chcą. Latem nie można zbyt długo bo w uj roboty? A teraz dlaczego nie można? Urlop ma przepaść?
    Iiiii

13.12.2018 20:07

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Większe zarobki
    yoda

13.12.2018 19:15

firma jak firma
    Piotrek

12.12.2018 11:06

Nie warto.Człowieku szukaj innej roboty chyba że chcesz se kręgosłup zmarnować w tym (usunięte przez administratora).
    monter

10.12.2018 08:34

Jak nie ma nadgodzin i setek to lipa jak (usunięte przez administratora)... W tym zakładzie zarabiasz tylko wtedy jak robisz nadgodziny i płacą setki ... A cyfra musi się zgadzać ...wyzysk , wyzysk i jeszcze raz wyzysk. Dostaniesz ok 2300 na reke i ciesz się :) w biedrze może więcej dostaniesz a nie musisz tego złomu ciągać. Pozdrawiam . Jeszcze trochę to nie będzie komu pracować .
    Jabafa

11.12.2018 10:10

To ciesz sie ze tyle dostales za grudzien nawet 2 tys nie zarobisz :p
    Waneldiusz

10.12.2018 15:05

(usunięte przez administratora)Chcesz cos w życiu osiągnąć,coś się nauczyć,mieć w życiu jakieś cele to daruj sobie ten Samasz bo to nie jest firma z planowaniem przyszłości dla młodych chłopaków.Jeszcze tylko powiem omijajcie tą firme jak najdalej.
    Eryk

06.12.2018 14:51

Wyprawa na dno to trafne określenie kołchozu Samasz.
    Podrużnik

05.12.2018 15:55

W domu krzyczą , koniec z Holandią . Myślę sobie a pójdę do Samaszu .Ale jak czytam te wypowiedzi to mi ciarki przechodzą po plecach . Tam nikt nie goni , bo o fachowca ciężko , 50 zł na rękę , mieszkanie i dojazd gratis .EEEEE POZDRAWIAM SPAWACZY
    schweiSer

06.12.2018 07:13

Daj namiary na na firmę w której pracujesz. :) Pozdrawiam.
    Irek

06.12.2018 00:40

Dużo osób mówi ze lepiej ten zakład omijaj z 3 km.a o czym to świadczy?o zarobkach?czy podejściu do pracownika?ech ta polska ...ten polski wyzysk i tensmieszny pieniądz

05.12.2018 18:15

Firma Samasz to jest (usunięte przez administratora).
    Koop

03.12.2018 12:48

Kto odpowiada za kooperację w firmie Samasz? Jestem zainteresowany współpracą z działem spawalni, jakieś drobne elementy na początek. Trzeba spełniać jakieś warunki?
    Sss

04.12.2018 11:04

Ja rowniez sie podpinam pod to pytanie
    zzz

04.12.2018 12:25

I ja :)
    Wrrree

18.09.2018 17:56

Chcecie wydajności na spawalni? Zacznijmy od podstaw, bo zakładanie że spawacze się opier*alają jest po prostu żałosne. Tak samo jak pomysł z zapisywaniem kto ile zarejestrował godzin. Czyj to był pomysł? Niech ten ktoś chociaż na jeden dzień przyjdzie i popracuje. Wiadomo, na niektóre detale są takie czasy, że ręce opadają. Nie ma opcji wyrobić się w tym czasie. Owszem są i detale z dobrym czasem ale można je policzyć na palcach jednej ręki. Interesują was tylko gołe liczby. A gdzie czas na odnalezienie przyrządu w namiocie, który mógłby stać jeszcze kilometr dalej??!!! Brawo za lokalizację. Tylko jeden wózkowy na całą spawalnię? Brawo za kolejny świetny pomysł. Czasem trzeba z pół godziny czekać aż wszystkim coś podwiezie i dopiero twoja kolej. I paleciaki, cholerne paleciaki. Nie dość że trzeba chodzić i szukać to jeszcze takie złomy, że szkoda gadać. Na początku zmiany tworzy się kolejka do paleciaka! Tak powinno być w "wielkiej firmie"???!!! Chcecie wydajności? ZACZNIJCIE OD PODSTAW!!!! -nowe paleciaki -więcej wózkowych do dyspozycji szczególnie na początku zmiany O tym należy pomyśleć drogi zarządzie. Pozdrawiam
    Podziekuj

27.09.2018 21:37

Podziekuj planowaniu
    Qwerty

28.11.2018 09:41

Wszystko dajcie na papierze wasze pomysły i rady niech mistrz przeczyta i podpisze z datą a jak przedstawi to jako swój pomysł zawsze macie wszystko czarne na białym i możecie to oskarżyć o plagiat.
    Franio

25.11.2018 18:09

Samasz-typowa firma wyzysku pracowników.
    wanialka

25.11.2018 10:41

firma kant i oszust.jesteś ambitny to daruj sobie ten zakład bo to nie jest firma z przyszłością dla młodych chłopaków chcących cos w życiu osiagnąć.Omiajajcie tę firme jak najdalej.
    Hehe

22.11.2018 11:55

Dno i wodorosty.tego bajzlu zakładem nie da się nazwać.już lepiej isc do pronaru mniej zarobisz ale Jestes spokojny.samasz to typowy kołchoz
    Samasz to jest kołchoz

21.11.2018 22:32

Jesteś ambitny chcesz coś w zyciu osiagnąc to omijaj ten kołchoz z daleka.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branża główna: Maszyny rolnicze

Antoś

20.11.2018 21:57

Totalna porażka.omijajcie tą firme z daleka
    qwe

21.11.2018 03:29

a co się znowu stało? :)
    Ciekawy

03.11.2018 15:00

Wie ktoś jaki wyszedł współczynnik? Skoro biliśmy rekordy to pewnie wyszedł spory!
    dfg

09.11.2018 14:36

Hanna chyba zmieniła płeć. Stała się Dawidem. To nie miejsce dla Ciebie. Pozdrawiam.
    tramp

13.11.2018 05:47

U was to jest fajnie w porównaniu z nami poczytajcie co piszą o meblach z forte na ich stronach
    Janek

16.10.2018 12:19

Witam, interesuje mnie praca na stanowisku spawacz.Jak wygląda sytuacja w firmie?Słyszałem że spawacze zaczynają się zwalniać,jak wyglądają zarobki ?
    Janek

23.10.2018 13:44

Dowiedziałem się od kolegi który obecnie jest pracownikiem firmy Samasz że nie ma sensu składać CV .Twierdził ze zarobki i sytuacja firmy uległa pogorszeniu,itd.Po prostu chciałbym dowiedzieć się czy mówił prawdę i jednak szukać zatrudnienia w innej firmie.
    ech

24.10.2018 00:12

Ech...Hanna czy Dawid....desperatka ...desperat...Daj juz spokuj.

15.10.2018 08:34

@Prasy cnc, a jak wygląda sprawa, jeżeli chodzi o kwestie urlopowe? Czy można otrzymać urlop wypoczynkowy w dogodnym dla nas terminie, czy może narzucany jest on przez firmę SAMASZ? Możesz opisać, jak to wygląda?
    Luzik Hanna...HR

15.10.2018 15:35

Hanna , udzielasz sie jak przystalo na prawdziwego HRowca...????GoWoork, OLX i inne dziwne strony zapewne.Twoje udzielanie sie nie wiele pomoze...fama juz poszla na miasto i okoliczne wsie.Co do terminow urlopu...odpowiadam ...urlop otrzymasz w dogodnym dla firmy terminie, albo wyklucisz sie o niego chyba ze jestes biurowy to juz inaczej.O jedno dniowym urlopie mozesz pomazyc, chyba ze na zadanie.Luzik Hanna ,nie spinaj sie tak.????
    Konstruktorzy

12.10.2018 00:32

A w obr wzieli po 10 tys wyplaty za opierdalanie się. Podobno samasz nie ma pieniędzy?!
    Miszcz

12.10.2018 04:53

Co roku to samo i takie same pisanie. Zawsze w tym okresie ucinaja to chyba nowość dla swiezakow bo ci co dłużej pracują to dobrze o tym wiedza
    Ojej

13.10.2018 07:52

Oj tam, oj tam.Sami fachowcy to i pieniadze biora.A te wielka kobyle pol roku po placu ciagaja, no ale to nie ich wizja to i nie wiedza co zrobic.????
    Co

28.09.2018 09:13

A na kurs spawacza wysyłajcie powoli biurowych, bo jeszcze trochę to zostanie niewielu spawaczy haha :D
    Hyhyk

29.09.2018 14:30

Poczekajcie do wypłat.Jak większość dostanie 2500 na rękę za trucie się to dopiero posypią się wypowiedzenia
    jaco

10.10.2018 14:16

a 5000 to warto się truć hymm
    Gamer

08.10.2018 20:16

Witam, interesuje mnie praca na stanowisku tokarz/frezer CNC, na stronie internetowej firmy niestety brak ogłoszeń. Orientujecie się czy firma zamierza jeszcze rozbudowywać ten dział i będzie szansa na pracę, czy wszystko już obsadzone? Z CNC mają tylko ogłoszenie na operatora prasy krawędziowej, ale z tym nie miałem styczności. Ogłoszenie widnieje już dosyć długo, nie ma żadnej daty, mam wrażenie że strona nie jest aktualizowana. Może mi ktoś napisać czy szukają jeszcze na to stanowisko? I jeżeli mógłby ktoś opisać, to jak wygląda praca na takiej prasie. Czy praca jest na tyle trudna że nie mogą nikogo znaleźć? No i jak wyglądają zarobki na tych stanowiskach? Na ile mógłby ewentualnie liczyć operator tokarki/frezarki CNC po szkole kierunkowej, ale bez większego doświadczenia? A na ile na tej prasie krawędziowej CNC? Za wszelką pomoc dziękuję.

09.10.2018 11:55

Hanna zmienilas nick i styl???
    Prasy cnc

10.10.2018 05:00

18 brutto na start, za 168h wyjdzie 2200 netto, brud, 3 zmiany, uciążliwe i długie dojazdy, które pochłaniają sporo czasu, a przede wszystkim pieniędzy, brak perspektyw, detale ważące od 0-120kg, jeśli poważnie myślisz o swoim zdrowiu, zostaw to, dział prasy cnc, ogłoszenie wisi tak długo bo każdy kto tu przychodzi na rozmowe i widzi warunki, rezygnuje. Za soboty i nadgodziny płacą tak samo jak za normalne godziny. Tak w skrócie.

02.10.2018 09:14

@No, wszyscy pracownicy biurowi zatrudnieni w firmie SAMASZ mają ukończony kurs spawacza? Jest to jakiś wymóg szefostwa firmy, czy każdy na własną rękę zrobił taki kurs? @Hyhyk, skąd masz informację o planowanych wynagrodzeniach akurat w tej podanej przez Ciebie kwocie? Możesz wyjaśnić to, co napisałeś na ten temat?
    Heheh Hanna cos taka ciekawa

02.10.2018 10:29

Hanna.No tak w biurze wszyscy musza miec uprawnienia spawacza, montazysty, tokarza , frezera, sprzataczki.Ci pracownicy sa niezastapieni we firmie!!! Taka rezerwa, jakby zbyt wielu pracownikow na produkcji sie zwolnilo, oni ich zastapia z usmiechem na twarzy.Pokarza jak sie wyrabia normy i czasy.Przeciez sami je ustalali.Beda mogli sie wykazac
    Wanna

04.10.2018 16:14

Hanna idź stąd

26.09.2018 09:05

@Ups..., w poprzednim komentarzu dosyć jasno opisałam moją rolę w tym wątku, dlatego uważam, że dalsza dyskusja na temat mojej osoby nie ma sensu. Nie zgadzam się również z tym, że dyskusja jest w jakiś sposób ukierunkowywana, ponieważ to od osób, które posiadają doświadczenia związane z pracą w firmie SAMASZ zależy jaki rodzaj opinii pojawi się na ten temat. @Wrrree, przedstawiałeś może swoje pomysły na usprawnienie pracy w firmie SAMASZ zarządowi firmy? @Bolo, apeluję, abyś zmienił ton swoich wypowiedzi oraz przestał obrażać innych uczestników dyskusji. Na forum publicznym zabrania się używania słów wulgarnych, ponieważ jest to zabronione według regulaminu, który obowiązuje na forum https://www.gowork.pl/regulamin

26.09.2018 10:43

Hanna i znowu z uporem nie odpowiedzialas jakie jeszcze firmy "moderujesz" Nie wstydz sie powiedz.????

17.09.2018 09:27

Ups...

17.09.2018 22:18

A witam.Hanna ponawiam prosbe juz zadana.Gdzie (jakiej jeszcze firmy ) jestes moderatorka?? Powiedz bo sa chetni do zmiany pracy.Chyba ze to tajemnica i nie chcesz dzialac na szkode Samaszu ,mowiac na forum to i owo.Skoro jeates bezstronna to moderuj po cichu a nie w sposob ukierunkowany.Pozwol ludziom na swobode wypowiedzi.Osoby zainteresowane praca w firmie same zadadza pytania.Ty nie musisz tego nahalnie robic.Wszyscy wiedza lub domyslaja sie kim jestes i kto Ci placi ????. Proponuje olewac ukierunkowania moderatorki Hanna i dyskutowac na tematy nas intersujace.Moze sie wylaczy ????
    M.Stolarski

24.09.2018 15:47

Dawno mnie tu nie było i widzę, że mam konkurencje ;) Pani Hanno dziękujemy za troskę i chęć pomocy, ale proszę przestać "zachęcać do dyskusji" i się tu udzielać. Ja zachęcam do dyskusji w realu lub na grupie Fb. Te forum czytają też nasi klienci - pomyślcie o tym... Mamy nową osobę w Hr ale nie jest to Pani Hanna. Pani Hanna pracuje dla gowork, żeby podbijać posty i wyciągać kasę od firm, której my nie płacimy i nie moderujemy waszych postów - tak to działa, a później dostajemy takie emaile: "Dzień dobry, Przypominam, że tylko do 28 września, mogą Państwo uzyskać dodatkowe rabaty na usługę Złotego Profilu VIP w ramach promocji jesiennej oraz dodawać ogłoszenia bez limitu. Profil umożliwia m.in przejęcie kontroli nad wizerunkiem w naszym serwisie i daje Państwu realny wpływ na pojawiające się treści na wątkach w profilach. Po tym terminie promocja będzie nieaktualna. Jeżeli chcą Państwo otrzymać szczegóły propozycji proszę o odpowiedź "TAK" skontaktuje się tak szybko jak to będzie możliwe. Pozdrawiam Team Leader ..." Ps. Jeżeli obawiacie sie reakcji przełożonych i chcecie naprawdę pomóc firmie możecie przesyłać anonimowe informacje o problemach czy pomysłach na emaila. Pozdrawiam Wiceprezes Maciej Stolarski
    gość

15.09.2018 23:46

Ludzie, a jak z pożyczkami? Dają w tym momencie? I jakie warunki trzeba spełnić? Chodzi mi o staż pracy itp. I czy żyrant musi być zatrudniony w Samaszu?
    Maniek

16.09.2018 12:15

Dają do 50 tyś. Wystarczy mieć aktualną umowę, do 10 tyś nie trzeba nic, więcej trzeba żyranta i nawet lepiej jak jest z poza zakładu.
    Idea

15.09.2018 15:03

Skoro firma ma tak dużo roboty to może znaleźliby się chętni, np spawacze, żeby brać detale do spawania w domu? Coś w stylu kooperacji :) Takie rozwiązanie byłoby korzystne dla obu stron. Pracownicy by dorobili dodatkowe pieniądze a firma podgoniłaby robotę.

11.09.2018 12:20

@Zdzisiek Bomba, znasz może przypadki, kiedy pracownik odmówił przepracowania w danym dniu dodatkowych godzin w firmie SAMASZ? Czy rzeczywiście były wobec niego wyciągnięte konsekwencje, które przedstawiłeś w komentarzu? @Sbast,Pająk, po raz kolejny informuje, że nie jestem na etacie w firmie SAMASZ i nie jestem z nią powiązana. Interesują mnie poruszane aspekty pracy, które przedstawiacie w tym wątku. Pamiętajcie, że forum przeglądają osoby, które rozważają podjecie zatrudnienia w danym miejscu pracy, więc wszystko to, co piszecie w tym temacie jest przez nich dokładnie analizowane. Nie zgadzam się również z tym, że w jakiś sposób staram się ukierunkować dyskusję, ponieważ to tylko Wy osoby, które mają doświadczenia związane z firmą SAMASZ sporządzacie swoje opinie na ten temat. @Odp Hanna HR, nie wiem, czemu uważasz, że moje wypowiedzi stanowią "sondę internetową" myślę, że w poprzednich wpisach dosyć jasno napisałam, że nic takiego nie ma miejsca.
    Pipa

13.09.2018 14:08

A Ty nadal swoje Hanna,zmień chociaż nick co jakiś czas, bo wszystkich denerwujesz...
    pytanie

13.09.2018 22:52

A powiedz nam prosze , w jakich jeszcze firmach tak sie produkujesz w tematach pracowniczych, zebysmy i my mogli tam zaczerpnac informacje. Byc moze ktos chcialby zmienic prace. Czy udzielisz nam tych informacji???
    Badam

07.09.2018 10:30

Moze jakies spotkanie organizacyjne ? Juz po sezonie a ludzie chcieli by wiedziec jak sytuacja firmy wyglada.

03.09.2018 08:35

@Takk, licząc czas pracy z nadgodzinami możesz przedstawić, jak wygląda wynagrodzenie za pracę w firmie SAMASZ? Nadgodziny są lepiej płatne, czy tak samo, jak w ciągu godzin obowiązkowych? Rozumiem, że dodatkowe godziny są tylko, dla osób które same zgłaszają się do tego, aby został dłużej w pracy? @Ciekawy, jesteś zainteresowany pracą w firmie SAMASZ? Dlaczego akurat praca w tej firmie zainteresowała Twoją osobę?
    Sbast

06.09.2018 11:17

Hanna powiedz ile bierzesz kasy za te ukierunkowywanie dyskusji .. Stajesz się już nudna. Najlepiej zmień nick i trochę styl na miej mentorski
    Odp Hanna HR

07.09.2018 07:52

Czesc Hanna. Ile Samasz placi za taka sonde internetowa. Fajny sposob na reklame i wymacanie nastrojow w firmie.Czytajac wypowiedzi to raczej reklama sie nie udala. A opinie hmmm....???? Nadgodziny...jak firmie nagle trzeba zrobic pilnie robote to przymusza do roboty i moze zaplaca. Dluzsze przerwy zwiazane z upalami ,nie ma czegos takiego."Otworzcie gorne lufty bo goraca"...odpowiedz , "nie otwieramy bo ..." Temat wody pracownikom produkcji ...woda jest " ze sciany" z takiej skrzynki podobno z filtrem???? ,butelkowana woda ,hhehe z ta to cieniutko reglamentowana jak mieso na kartki, jak chcesz pic to se kup. Urlopy odwieczny problem. Co z poprawa pracy....luzniej na halach, Zarzadzanie ...jeszcze smieszniejsze niz bylo.Hanna popracujesz dluzej sama sie przekonasz jak tu jest

28.08.2018 10:22

@Lolo, nie jestem pracownikiem HR firmy SAMASZ. Jestem osobą, która uczestniczy w dyskusji i stara się uzyskać potrzebne informacje, dla osób, które są zainteresowane pracą w tej firmie, dlatego moje pytania mogą być wnikliwe i szczegółowe. @Pozytywniej, dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że każdy pracownik zatrudniony na spawalni w firmie SAMASZ ma zapewniony darmowy posiłek? Możesz przedstawić, jak wygląda poziom wynagrodzeń w tym miejscu pracy? Zachęcam do dalszej dyskusji.
    Takk

28.08.2018 11:12

Z wynagrodzeniem jest tak, że jak robisz nadgodziny( dużo nadgodzin) to i wypłata spora. Za te 160 czy 168 godzin jest słabo jak na spawacza. A posiłki ma każdy pracownik fizyczny, nie tylko spawacze
    Pająk

06.09.2018 11:30

Hanna a ja myślę jednak, że jesteś na etacie albo na umowie i wykonujesz tu po prostu swoją pracę...
    Ciekawy

28.08.2018 11:20

Jak wygląda zmianowy system pracy w firmie? Ile jest zmian i w jakich godzinach? Czy dojazd i powrót jest zapewniony o każdej porze?

19.08.2018 22:47

@Pozytywny, co konkretnie poprawiło się w firmie SAMASZ? Warunki pracy, które oferuje pracodawca uległy jakiejś znacznej poprawie? Możesz przybliżyć i uzasadnić to, co wspomniałeś w swoim komentarzu? Zachęcam do aktywności w tym temacie.
    Lolo

20.08.2018 10:28

Ty z nowego działu HR czy jak?
    Pozytywniej

20.08.2018 23:34

Warunki pracy na dosyć wysokim poziomie , stołówka jak i dojazdy są darmowe jeśli chodzi o autobus. Płace również wzrosły chodzi tu o spawalnie,nie wypowiem się o innych działach i liniach gdyż nie posiadam informacji.
    Pozytywny

19.08.2018 21:18

Przyszliście zarobić pieniądze czy firmą zarządzać bo nie rozumiem z tych kłótni. Poprawiło się, idzie w dobrą stronę wiec po co to wszystko
    Gabryś

11.07.2018 21:33

Najlepszym brygadzistą na dyskowej był kiedyś Krzysiek z Cz. Bstockiej. Za to o tron najgłupszego Sławek ostro konkuruje z Darkiem, którego Adela otoczyła najlepszą matczyną opieką w tej firmie. A do tego buc piotrek (prosty człowiek) tworzą zgrany duet.
    XXX

11.08.2018 07:38

Sprawa zgloszona na Policje o podszywanie sie pod inna osobe.Administrator strony udostepni adres IP.Sprawa pojdzie do sadu.
    Admin

11.08.2018 19:12

To i tak dziwne że jeszcze nikt tych panów nie ogarnął, teraz jest RODO ale i tak jest inny sposób : Zgłaszasz do prokuratury, a nie na policję (bo zazwyczaj im się nie chce i umarzają sprawę) inaczej jest u prokuratora. Tam pewnie też nic nie ugrasz, ale jest jedno ale. Jako jedna ze stron po zakończeniu postępowania masz wgląd w akt sprawy, a tam masz kto bohaterem zza monitora był.

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ