SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

10.09.2019 13:32

Słyszałem że pronar na handlowej przejmuje samaszowców
    W40

13.11.2019 23:02

Widocznie nie pracowałeś w pronarze bo ja mam tam 10 lat to wiem co mówię . jak masz dobrą robotę to zarobisz nawet 300 zł ale jak nie to 40zl

21.11.2019 20:00

A ja słyszałem, że dostali mniej więcej tyle samo tylko odpadł dojazd, i nie odchodzą od spawarek żeby wyrobić normę. Powodzenia.
    Tytus

22.10.2019 19:06

8 listopad wolne bo modernizuja malarnie i kaza odpracowac ten dzien w sobote ale to jest przestoj niezwiny pracownika tylko firmy i powinno byc zaplacone postojowe a nie odrabianie s soboty
    majster

10.11.2019 20:47

Mało tego, szmulc dodaje zdjęcia jakie to przemeblowanie a banda(usunięte przez administratora) lajkuje.

18.11.2019 16:21

Ale ty (usunięte przez administratora)jesteś, zamiast docenić, że będziesz miał wolny długi weekend to jeszcze gryziesz. Chyba że masz okropną żonkę to współczuję.

07.10.2019 11:21

Ile jest zmian w SAMASZ?
    O

03.11.2019 17:41

Zapisz sie do Samaszu i to sie dowiesz...????
    Ooo

03.11.2019 22:14

Zapisz sie do Samaszu, to sie dowiesz.
    Xxx

30.09.2019 08:18

Witam. Ile dostał by spawacz na poczatek z 8 letnim doświadczeniem spawajac w podobnej branży i czy soboty sa pracujace i jak z nadgodzinami
    Odpryski

30.09.2019 14:40

Na początek 25/h brutto A później mac 26.50 brutto jeżeli chcesz więcej musisz zdać jakiś egzamin teoretyczny jak w szkole

19.09.2019 23:27

Poco komu te szafy nie wim ile w tym prawdy ale koszt jednej t0 50 tys a moze lepiej pracownikom dac raz na jakis czas premie
    Odpryski

22.09.2019 15:44

Miesięcznie na rękawice itp. wydają około 35 tys PLN

25.09.2019 15:08

No i 35 tys ajak szafy beda to znaczy ze mniej tyle samo spokojnoe cos beda musili robic bo innaczej bez soboty i nadgodzin nie idzie zarobic a zima to juz wogle a nie wspomne o zwolnieniu lekarskim jakim kolwiek żenada
    Hgj

24.09.2019 17:20

Nie podniecajcie się tym pronarem tam raju nie ma ,stawki raczej niskie czasem droższy detal się trafi. Ogólnie od spawarki się nie odchodzi, oprócz przerwy
    Martin

15.08.2019 09:11

Samasz od zawsze kojarzyl mi sie z kolchozem i traktorzystami.To co jest zaraza takich miejsc to wszechobecna zazdrosc i pogarda.Mentalnosc ludzi z biura i kadry zarzadzajacej i ich pycha .Duza rotacja pracownikow zabija takie firmy.Bo wiedza ludzi tam pracujacych jest bezcenna.Talerz zupy byl dobry na zachete 20 lat temu.NIE WOLNO podnosic glosu na pracownika.Trzeba go szanowac ,wspierac i inwestowac w niego.Buduje sie nowe obiekty i piekne biura,reklamy,foldery i targi.A mental dalej jak za komuny.Pracowalem w takich firmach.Potem nascie lat za granica.Otworzyly mi sie oczy.Te wpisy pracownikow ten wylany jad i gorycz sa swiadectwem tej firmy.
    Dfb

15.08.2019 16:41

Prawda prawda .najgorsi w tej firmie są matoły którzy dorwli się do władzy majstrowie typu stasio który awansował huu wie jak ze spawaczyka na majstra montazu . temu podobni brygadziści i inne majstry co maja a zero wiedzy niemówiąc o szacunku do pracownika
    Mnm

10.09.2019 05:18

Są majstrami tylko ze względu na znajomosci, a nie ze względu na umiejętności czy też wiedzę :)
    Karas

04.09.2019 12:03

Dom wariatow i nic wiecej proponuje wywalic tych inteligentow na stanowiskach....

16.08.2019 00:41

Porazka to sa te egzaminy. To dziala tak zze idziess po podwyżke to idz na egzamin a puzniej nie zdales to nie masz my dajemy ale ty nie zdales i sa kryci podwzki sa ale zdaj paranoja powodzenia zycze firmie

29.08.2019 17:34

Porażka jest wtedy, gdy ktoś się nie przygotuje i nie zaliczy. Dla ambitniejszych może to być szansa na podniesienie wypłaty.
    WTF?

31.08.2019 21:53

Co to jest przymiar, do czego służy? Opisz.
    Szeregowy

21.01.2019 23:20

Firma z potencjałem i "światowymi ambicjami" - tak to brzmi w propagandowych pogadankach na zebraniach z pracownikami. W praktyce od wielu lat kadra zarządzająca nie potrafi zlikwidować podstawowych naleciałości i dalej boryka się z tymi samymi problemami. Wszechobecne braki materiałowe. "Just in time" pozostaje na papierze. Przyjęta zasada robienia detali na sztuki sprawdza się może w Toyocie ale nie w tym zakładzie gdzie jakość i powtarzalność jest co najmniej dyskusyjna. No i zatrudnianie "znajomych wszelkiej maści" na wyższych stanowiskach, niby nic złego ale ich błędnych decyzji nikt nie rozlicza. Winni są oczywiście ci szeregowi, bo za wolno pracują. A że brak materiału, części i nigdy na czas to już nie wina szefostwa. Trzeba zmiany myślenia dyrekcji. Tymczasem "cyfra" najważniejsza. I to nic, że w 60% niekompletne.
    Master of puppets

12.07.2019 12:47

Bardzo zrozumiałe stwierdzenie dla kogoś kto tam pracował choć przez miesiąc w ciągu kilku ostatnich lat. Mało tego-pewnie sam zarządca kołchozu, czyli produkcji- wielmożny szmulc i banda jego przygłupich kierowniczków, miszczuff i dyrektorów od spraw niepotrzebnych wiedzą, że to kołchoz. Trzymają mordy na kłódkę, bo im tak dobrze, nikt ich nie kontroluje, a robią niezłe wałki.
    Stig

24.07.2019 20:51

Barani łbie, wynagrodzenia też kształtują się bardzo źle.
    Poliglota yeah bunny!

19.07.2019 16:43

Serdecznie nie pozdrawiam pana lidera zamieszania z praz krawędziowych z łysym łbem jak kolano i bródką jak u mojej kozy którą codziennie dupczę!! Dlaczego? Już wyjaśniam. Otóż ten lider zamieszania podyebał mnie dla majstra postawionego wyżej od niego (lizanie (usunięte przez administratora) że nie zbieram detali ze stołu lasera, nie wrzucam wózkiem blachy na pusty ruszt!! A kto to qurwa niby robi za mnie?! Detale same schodzą ze stołu a blacha wlatuje na niego jak dywan Alladyna do uja wafla! Panie lider zamieszania z pras, weź się za robotę a nie chodzisz za operatorem lasera przez pare h i dopisujesz sobie bonusowe godzinki za nic nie robienie... no chyba że (usunięte przez administratora) innych to twoja praca bo na to wyglada????????. Nie pokwapiłeś się nawet jak czyścilismy szuflady, stoły lasera z odpadów blachy o pylących filtrach nie wspomnę!. Jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu pracować w tej firmie, człowiek się stara zrobi swoje a gdy usiądzie na chwile to wielka afera! Wiecie co to jest MUDA? Nadmierny ruch itd.. Zrobie swoje i czekam na następne detale zamiast chodzic bez celu jak poyebany!
    Mirek

11.07.2019 13:35

Produkcja za mało zarabia dużo osób ucieka, a ucieknie jeszcze więcej te egzeminy możecie robić dla inżynierów lub konstruktorów itp. Chcecie armię pracowników, czy inżynierów na produkcji. Niech ten co pisał egzaminy, wyspawa coś, lub wytoczy na tokarce, albo i maszynę złoży od podstaw. Egzaminy powinny być robione pod dane stanowisko pracy nie z wiedzy ogólnej. To jest chore. Co z tego, że są darmowe obiady, czy autobusy. W Białymstoku można zarobić 3.000 zł podstawy w wielu firmach i też jest socjal. Proszę się zastanowić nad tym co piszę, bo wymagania nie są elokwentne do zarobków. Wiele osób szuka już pracy , bo tu nie da się zarobić. Powstaje wiele nowych firm także proszę otworzyć oczy i To bardzo szeroko. Pozdrawiam i nie zależy mi tu na jakich kolewiek żalach, tylko o prawdzie jaka jest tu. Dla nikogo nie polecam pracy w tym zakładzie na daną chwilę
    Eloade

12.07.2019 16:54

Elokwentne czy może adekwatne?

13.07.2019 12:03

Egzaminy dla roboli po to by dostać podwyżkę to jest jawna manipulacja wami. Przecież to jasne jak słońce: Robol chce dostać podwyżkę, OK damy Ci podwyżkę pod warunkiem, że zrobisz egzamin i udowodnisz swoje kompetencje, więc czy zasługujesz na podwyżkę ETAP 1. Robol pisze egzamin, dostaje (według tej wypowiedzi do której się odnoszę, bo treści egzamin nie znam, bo już tu nie pracuje), Nie zdaje go z powodu tego, że pytania są zbyt obszerne, nie dotyczące jego wszystkich kompetencji, czyli załóżmy pytać baby w warzywniaku jaki skład energetyczny ma pietruszka, a jaki marchewka? Przecież jasne, że 90% Ci tych zacnych kobiet nie odpowiedzą na te pytanie, ale czy to znaczy, że nie nadają się do sprzedawania marchewek i pietruszek, BEZ TEJ WIEDZY? ETAP 2 Robol otrzymuje wyniki i przełożony mu tłumaczy (manipuluje nim), że no sorry przecież miałeś szanse - TO NIE JEST TAK, ŻE TO MY NIE CHCIELIŚMY CI DAĆ PODWYŻKI, - robol łyka jak młody pelikan i wmawia sobie - no tak to moja wina bo jestem głupi/ niekompetentny, nie nadaje się, w ogóle dziękuje za to, że w ogóle tu pracuje mimo , że nic nie wiem o tej robocie... Choć tak naprawdę cała cała procedura jest po to, by zamknąć jadaczki tym którzy narzekają, "że nie ma podwyżek ", No jak to nie ma? Przecież są :) Tylko napisz egzamin. Sami widzicie jak wami manipulują, jeżeli chcecie żeby cokolwiek się zmieniło, to zamiast biadolić nad własnym losem, to po prostu poszerzajcie wiedzę, między kolegami i mówcie głośno o jawnej niesprawiedliwości. Pokażcie starszym kolegom jak wejść na ten portal, niech poczytają parę wpisów, jeżeli nie potraficie szerzej opowiedzieć o tym wszystkim. Duże firmy manipulują nami i mobbingują maluczkich, bo mogą, bo zawsze się znajdą tacy "frajerzy", którzy myślą, że jak nie mają minimalnej, mają darmową miskę to już jest najlepiej, no i poza tym robią w taki wielkiej firmie to zaszczyt. A prawda jest inna, pójdziesz do byle jakiej innej, ( nie mówię tutaj o patologiach jak firma na R...., albo na Bia... Bo oczywiście są firmy o wiele GORSZE, ale są LEPSZE, a przynajmniej takie w których szef docenia pracownika i nie mówi co dziennie Tobie, że powinineś dziękować za to że pracujesz. I To że poprawicie własną osobistą sytuacje wychodząc z tego jak mówicie sami "kołchozu", też nie wiele da, bo cała zgraja dalej będzie nam zaniżać rynek pracownika i będą robić za najmniej jak się da, zamiast samemu siebie docenić i pójść po podwyżkę. Więc oprócz zmiany samego siebie, polecam tak jak ja to robię, edukować innych. Nie dajmy się pożreć tym wyzyskiwaczom, bo teraz to jeszcze jako tako nas "szanują", ale jak role się odwrócą, jak kiedyś tak było, to ten wasz serdeczny pracodawca nie będzie się za siebie oglądał jak będzie mu pasowało zwolnić "lojalistów" to po prostu was zwolni, i obojętnie czy pracujecie 30 lat czy 3 lata, jak nie będziecie potrzebni to Do widzenia i tyle będzie z waszej pseudo lojalności. Polecam lekturę również mistrzom, którzy co prawda zostali przekupieni stołkami i kasą, ale uwierzcie mi, może i teraz macie spoko, ale co będzie jak stracicie stołek? Szanujcie lepiej własnych podwładnych bo stracicie wszystko za czym tak naganiacie, i nie myślcie również, że jak już dostaliście awans światowej klasy z robola na przełożonego, to już musicie do końca świata i jeden dzień dłużej być oddanym dyrektorom, którzy również was zamienią przy najbliższej nadającej się okazji dla nich, więc polecam również zastanowić się nad rozejrzeniem się nad konkurencją ( w razie czego).

18.06.2019 16:07

Witam Planuję spróbować swoich sił w firmie Samasz, jestem młodą osobą bez większego doświadczenia w pracy na produkcji. Jak dział byście polecali żeby zacząć? Dział montażu, magazyn? Jak to wygląda? Czego się spodziewać i obawiać na początku, czy atmosfera jest w porządku i czy ludzie w razie czego na początku pomogą? Proszę tylko o szczere odpowiedzi, zależy mi na informacjach z pierwszej ręki, jak w rzeczywistości to wygląda.

21.06.2019 19:56

Czytam ze zrozumieniem i Tobie proponuję to samo.
    trevis

11.07.2019 14:43

No to idz na budowe nie tylko marudzisz i wypisujesz bzdury
    Maniek

04.07.2019 12:28

Poziom wypowiedzi na tym forum jest wprost proporcjonalny co do inteligencji pracownikow w tym zakladzie , madrzejsi juz po uciekali a zostali sami idioci gratuluje zarzadowi podejscia do roboli bo w takim tempie niedlugo nawet ci glupi po spier****ja....
    joł

06.07.2019 12:14

ty byłeś tym pierwszym głupim
    Never give up

10.07.2019 23:34

Sprawa jest prosta pracownicy chca zarabiac wiecej ciezko pojac.Naprawde jestesmy Polska B i co sie dziwic pozniej ze opowiadaja kawaly ze najblizej polozone na zachod bialorusi miasto to Bialstok
    Mam swoją kamerę

27.06.2019 15:51

Mam pytanie organizacyjne :D Tych wszystkich kamer ma być 108 czy 118 ? Na kamery pieniądze były, czy może też kupione na kredyt (zaufania) ? :D
    Duszek Kacperek

01.07.2019 21:58

Twój stary z twoja stara zbiera kipy na przystanku
    Observer

02.07.2019 14:03

Teraz już wiemy kto taki srał pod prysznicami. Otwór rzeczywiście masz ostro rozkalibrowany :D
    Master od muppets

01.07.2019 18:13

Jak ja się cieszę, że już tam nie pracuje (nie muszę patrzeć na te tumanowate mordy majstrów kierowników i innych nierobów wymyślających jakieś ku rwa malowanki-ch UJ wam wielki w (usunięte przez administratora) Ala. Po wypadku w pracy (złamane kręgi przepuklina rdzenia kręgowego) dostałem pocztą świadectwo pracy- to było podziękowanie za 15 lat pracy w samaszu. Dziękuję bardzo wy ku rwy zaje bane.
    Sztejn

02.07.2019 13:41

W Samaszu gorzej mi się pracowało niż u turasa w Monachium. Organizacja pracy nie istnieje, pomysły z kosmosu, płace są niskie, wymagania wysokie, typowy prywaciarz-wyzyskiwacz. OMIJAĆ Z DALEKA !!!
    jak z nimi pracowac ?

25.06.2019 18:45

Zatrudniacie idiotow zwalniacie specjalistow to macie opinie z reszta tu procz Pani z HR jeszcze psychologa brakuje moze nawet psychiatry
    Stasiu

29.06.2019 11:38

Tak napewno to chodzi o tego fałszywego zakłamanego byłego spawaczyka i ja przez tą gniii.ę zrezygnowałem z pracy i przeprowadzki do zabidowia .gadali na piotrka chrabąszczka .moze i prosty hamowaty ale nie tak falszywy jak wiadomo kto
    Mądrzejszy były robol

30.06.2019 21:37

Niestety pudło. Jeszcze wrócę do mojego posta bo mi moderatur zacenzurował, całe słowo, bo zapomniałem zacenzurować ręcznie. Więc dla formalności powtórze: (usunięte przez administratora) Ale widzę, też że nie tylko na moim dziale był problem z kadrą zarządzającą. O czym to świadczy? A może to zmowa pracowników tylko, a tak naprawdę biedni mistrzowie są krytykowani, za wykonywanie własnej pracy? Dziwny zbieg okoliczności... Wniosek ? Po prostu tak to jest jak się premiuje osoby, które nie są odporne psychicznie i jednocześnie panicznie boją się stracić taki wielki awans i zrobią dosłownie wszystko (łącznie z mobbingiem w pracy), aby ze stołka nie spaść, bo poczuli kasę i stanowisko. Rozwiązanie? Albo zatrzymanie kadry i zrobienie im badania psychologicznych, wysyłanie na szkolenia z zakresu zarządzania personelem (na prawdziwe szkolenia, ze zdanym egzaminem, a nie na lipny wyjazd gdzie tylko chleją w hotelu a na spotkaniu robią parafkę pod obecnością i już). Albo Zatrudnianie ludzi z zewnątrz z gotowymi kwalifikacjami (nie po zawodówce). Jeszcze istnieje ostatnia alternatywa, to wszystko się dzieje za zgodą najwyższych władz, bo nie wierze, że tego nie czytają. Tylko co sobie myślą? Że ludzie mają dobrze i od tak sobie wymyślają bzdury na przełożonych, a jeszcze kilkadziesiąt osób im przytakuje(lajki pod postami), a jeszcze trzeba policzyć te osoby, które nie znają tego portalu, które pewnie zgodzą się z zamieszczonymi tutaj postami.
    Beznadziejne Spoinki

26.06.2019 23:08

Około godziny 15.20 jakieś 1.50 metra od miejsca spawania 36°c. Gdzie są ku..A obiecane wiatraki
    XYZ

26.06.2019 23:40

Nie ma i nie będzie:p.Ciekawie czy są jakieś przepisy dotyczące dopuszczalnej maksymalnej temperatury do pracy.Ponad 30° na hali to trochę przesada okna dachowe dalej nie otwarte i cyrkulacja powietrza jest niemal zerowa;(
    Aaa

26.06.2019 12:35

Jak tam temperatura Panowie na hali? Da się pracować czy bieda? O biuro nie pytam bo wiadomo jaka tam jest temperatura.
    Jajcarz :D

26.06.2019 13:49

Bieda, jajka już dawno ugotowały się na twardo. ....
    Wiesiek

24.06.2019 15:26

Takiej chorej psychicznie firmy to chyba w całym kraju nie ma.dno i 15 metrów mułu.
    Merlin

24.06.2019 18:26

Są takie firmy, tylko szkoda, że firma, która przed przeprowadzka była na normalnym poziomie........stoczyła się na (usunięte przez administratora).
    lucky looser

25.06.2019 12:47

Polacy musza czesciej zmieniac prace wtedy pracodawcy inaczej beda podchodzic do wielu kwestii w tym plac nie patrzac na wiek i inne rzeczy a tylko i wylacznie na zadania wykonane.Nie przejmuj sie po tych firmach czesto zostaja tylko kolorowe wspomnienia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branże: Maszyny rolnicze

Ciekaw

23.06.2019 08:50

Mamy koniec czerwca. Czy poznamy w końcu dokładny termin urlopów? Taka informacja, że będą w sierpniu nic nam nie mówi. Większość ludzi chciałaby może zaplanować jakiś wyjazd z rodziną czy remont lub cokolwiek innego. Ale pewnie jak co roku dowiemy się o urlopach tydzień przed:( tak się nie robi
    Anty

23.06.2019 12:19

Moj pierwszy rok w samaszu .Ostatni dzień czerwca ktoś się pyta miszczu kolczastego czy może na jutro dostać dzień urlopu .ten dekiel sie'rozwrzeszczał na całą hale ze nic z tego w chuuu roboty .na następny dzień przychodzmy do roboty . a ten nibymajster wrzeszczy wszyscy do domu od dzisiaj urlopy .płatne a potem bezpłatne niema ze niechcę .bezpłatne z przerwami trwały do'końca roku .i tak co roku dowiadujesz się kilka dni przed ze urlopy zaczynają się .nic nie zaplanujesz .żona pracuje w normalnej'firmie .ma'obowiązek zgłosić dużo przed ,na kiedy planuje urlop
    lucky looser

24.06.2019 09:29

Kolego niekoniecznie w okresie letnim ale w calym roku kalendarzowym.Moze ci przesunac urlop ,koszty owszem powinien zwrocic ale generalnie przepisy mowia o planach urlopowych kartka powinna wisiec juz w styczniu.
    ...

21.06.2019 13:09

Witam wszystkich ???? Zastanawiałem się nad aplikowaniem do Samaszu ale z tego co słyszałem jest tam podobno bardzo duża rotacja ludzi. Czy to prawda a jeśli tak to z jakiego powodu? Nie chcę tracić czasu w firme bez perspektyw. z tego co przeczytałem nie jest ciekawie w tym zakladzie.czy też jednak warto spróbować ? ????
    Muller

21.06.2019 23:00

Rotacja jest . Przychodzą i odchodzą z różnych powodów. Jak masz inne opcje to nie pchaj się do Samaszu bo możesz się zdziwić
    Józek

19.06.2019 23:09

Wszyscy narzekają, ale nikt nie bierze pod uwagę tego, że firma przeprowadziła się na kredycie. Z pustego to nawet Salomon nie naleje. Zamiast narzekać trzeba wziąć się za robotę i pomóc spłacić kredyt. Wtedy może znajdą się pieniądze na podwyżki. Samasz to już nie jest jakaś firemka w garażu, jak to miało miejsce na początku działalności.Samasz to wielka machina, w której każdy pracownik jest trybem, do dobrej pracy jest potrzebna dobra współpraca. Moim zdaniem problemem jest słaby przepływ informacji, spowodowany ukrywaniem ważnych faktów w obawie przed przełożonym, i tu pojawia się kolejny problem, traktowania podwładnych przez przełożonych i wprowadzanie nerwowej atmosfery. Osobiście nie mam powodów do narzekania aczkolwiek zdaję sobie sprawę jak to wygląda na produkcji.
    Observer Cam

20.06.2019 13:41

W wypowiedzi Józka brakuje jeszcze zdania"towarzysze czy pomożecie spłacać te kredyty ?". Każdy jest tu tylko dla kasy, nie dla idei :) Oni bez sentymentów wyciskają ostatnie możliwości z produkcji, a ja bez sentymentu (pomimo kilku lat pracy w Samaszu) szukam innej pracy gdyż mam dość tej całej sytuacji.

21.06.2019 12:47

To tak propo "pracy dla idei" przypomniał mi się znakomity kawał: Szef podjechał dzisiaj pod biuro nowym Chryslerem: - Nie ma co, ładne auto szefie. - Cóż mogę powiedzieć. Pracuj ciężko, zostawaj po godzinach, a może w przyszłym roku będę miał jeszcze lepsze.
    władek

18.06.2019 12:50

takiej chorej firmy w zyciuu nie widziałem.zmarnowane 10 lat nic więcej.(usunięte przez administratora) za niedługo biurowcy bda spawać i składać te maszyny :)
    Idea

16.06.2019 20:36

A może by tak zrobić wolny piątek po Bożym Ciele? Odrobilibyśmy w którąś z sobót? W takie upały byłoby to dobre rozwiązanie!
    Hhh

17.06.2019 10:53

To wez sobie urlop na zadanie. Niech kazdy sam zdecyduje czy przyda sie wolne czy nie.

17.06.2019 20:17

Jak dobrze, że w tej dziwnej firmie nie pracuje, w obecnej firmie cała firma ma po prostu urlop. A w niektórych urzędach (państwowych podkreślam!) Odrabiają w sobotę, i każdy robi sobie wolne na długi weekend. Ale nie w tej dziwnej firmie. Pamiętam jak jeszcze tu robiłem to były awantury i groźby oto, że jak ktoś nie przyjdzie w piątek (weźmie na żądanie, lub l4, albo pójdzie na krew, bo o zwykłym urlopie to zapomnij) to będzie karane obniżeniem stawki, jak nie naganą, to już na pewno napiętnowaniem u miszcza. Jak dla mnie to jest bezsens, robiąc wolne na piątek, każdy na tym zyskuje, pracownicy - wiadomo dlaczego, pracodawca - bo pracownik wykorzystuje jeden dzień urlopowy ( firma robi przerwę 1 dzień tylko, no w sumie chyba że soboty to jakby dwa), A ludzie zyskują po 4 dni wolnego pod rząd i mogą sobie wypocząć i odłożyć DŁUŻSZE urlopy gdzie wtedy firma traci więcej jak taki ktoś pójdzie.
    Rolex

09.06.2019 14:10

Pracuje tu kilka miesięcy, ale to już raczej ostatni miesiąc. Błędem było zatrudnienie się w tej firmie.
    Waldemar

16.06.2019 19:32

To dno i wodorosty.masz rację.syf i nic więcej.jeszcze trochę to biuro będzie (usunięte przez administratora)
    Malfred

16.06.2019 13:51

Szczerze nie polecam pracy w Samaszu. Ludzie z którymi pracowałem są w porządku, ale kadra zarządzająca jest jedną wielką pomyłka. Sam proces produkcyjny można nazwać jednym wielkim bałaganem. Stosunek biurowych do pracownika na produkcji jest negatywny. Jeśli zależy ci na zdrowiu psychicznym to omijaj Samasz szerokim łukiem.
    Aaaaa

15.06.2019 09:14

Chcą zarobić to się szwendaja haha setki lecą
    Obiektywny i obrotny

12.06.2019 22:54

Uważam, że kamery bardziej byłyby przydatne w pomieszczeniach biurowych z widokiem na monitory, dodatkowo filtrowanie adresów www na poszczególnych komputerach. Myślę, że Pan Stolarski, stwierdziłby po półrocznym czasie funkcjonowania nadzoru w biurze, że połowa pracowników biurowych jest mu nie potrzebna. Ogólnie jedna wielka porażka, obecnie jeden pracownik fizyczny na jedną biurwę Allegrową ? Firma sięga już dna.... Jestem na etapie szukania pracy :)
    SlKg

14.06.2019 22:54

O tej firmie można napisać "czy leci z nami pilot?" Hahaha :D Bajzel w ładnym opakowaniu.
    Pieta

15.06.2019 09:07

Gadka bez sensu są takie spawaczyki co w kazdą sobotę przylazą .nawet dzisisiaj szwędają się po 2 zmianie (usunięte przez administratora)
    Zzz

08.06.2019 21:19

Warto wrócić na spawalni do panasa? Jaka stawka teraz jest przedtem pracowałem 5 lat na spawalni i czy da nadgodziny

05.06.2019 20:58

Witam, przyszła kolej i na moje wyrażenie opinii na temat pracy w zakładzie. Wymienię tak w skrócie: stawki śmieszne z racji usunięcia współczynnika, każdy miał niby na tym zyskać i owszem każdy pracownik nie robiący żadnych nadgodzin zyskał, ale Ci którzy pracowali i zostawali po godzinach dostali za to po (usunięte przez administratora) nieopłacalne jest robienie jakichkolwiek nadgodzin w tygodniu, jedynie zostaje weekend, a nie zawsze mozna, młody pracownik bez doświadczenia dostaje na start takie pieniądze jak praktycznie doświadczony pracownik z kilkuletnim stażem, kolejna kwestia przepustki jak w więzieniu powoli zaczyna się tu robic( szatnie otwierane tylko w określonych godzinach później zamykane) słyszałem również o licznikach czasu na maszynach cnc- czytaj monitorowanie co do sekundy pracownika z jego pracy i wyciśnięcie z niego maksimum możliwości czasami nierealnych, kolejnym punktem będą ludzie pracujący na oderwanych od rzeczywistości stanowiskach- typu panowie od tzw jak to mówią pracownicy „malowania linii”- nic nie robią totalnie, siedzą w biurze na facebooku ze słuchawkami w uszach(widziałem na własne oczy) robienie dodatkowych kierownikow kierownika szefa zastępcy kogoś tam, no istny cyrk, na każde możliwe stanowisko jest dodatkowy kierownik czy tez dyrektor(jestem tylko ciekaw jakie pobory Ci ludzie biorą) i naprawdę mógłbym jeszcze wiele wymienić, podejrzewam ze Pan Stolarski nie ma zielonego pojęcia co wyprawiaja jego ludzie rządzący tam i jestem przekonany ze do większości propozycji wprowadzanych zmian w życiu by nie dopuścił, szkoda trzeba szukać pracy gdzie indziej,
    Wowka

06.06.2019 13:23

(usunięte przez administratora) wszystko dobrze wie od lat ale to mu pasuje .pracujta pracyjta podbijamy cały świat przemowy przemowy jak to się firma rozwija .ale pracownik jak tyrał za marne pesos to i tyra
    Jaro

07.06.2019 19:57

No ale jak juz zdobędziemy cały świat to dopiero poczujemy przypływ pesos .haha .oni nigdy niedają nam zarobić czas na pobudkę.ile by nie zarabiała fyrma to i tak mają nas głeboko

07.06.2019 00:28

xyz

07.06.2019 17:12

A tam narzekasz. "biuro jest najważniejsze, a nie produkcja (bydło)!!!" - powiedział jeden z prezesów z KOB Niestety tak jest większości białostockich firm. Jak nie rodzinka to inne kombinacje. Tylko życzyć żeby kiedyś powinęła im się noga i zasmakowali życia od 10 do 10. Pozdrawiam wszystkich z produkcji. Biurwy nie.
    andrzejek montaż

07.06.2019 19:50

(usunięte przez administratora)jak se tam te planowanie planowało to planowało ale teraz jak nowego kierowniczka mają to hoho ten dopiero narobi bigosu w całej produkcji. chłop mysli ze wszytkie rozumy pozjadal , a wszyscy się z niego tylko smieją. teraz już szybko nie dolecisz zadnych brakow bo 5 maili musza wyslac do glownego biura, tam pomysla czy mozna to dolecic i jak doleca to doleca a jak nie to montaz sie zatrzyma. dobra zmiana! brawo lechu za powolanie tak wybitnego fachowca. kadra zarzadzajaca to tragedia, dawaj i dawaj maszyny ta cala lida to im bokiem wyjdzie.
    radek

03.06.2019 20:57

ludzie juz sie nie poddają nikt za śmieszne stawki nie będzie kurde pracować.czasy wyzysku sie skonczyly.dotrze to wkońcu do pracodawców?

04.06.2019 15:14

Raczej nie dotrze bo mają nasrane w bani .nie ma normalnych pracodawców
    Tak myślę...

27.05.2019 19:54

Z tego co czytam, to wnioskuję że w firmie dalej taki kolchoz i nagonka na produkcji. Nic nie idzie ku lepszemu od czasu przeprowadzki (półtora roku)??? Ludzie dalej rezygnują z pracy tutaj? Smutne ☹️ Trzeba było zostać w Białymstoku i dać te stawki co teraz ludzie pchaliby się drzwiami i oknami do pracy. Ech... Trawiasta i Kombatantów to były czasy i robota schodziła, kiedy było trzeba podgonic z planem człowiek został po godzinach dorobił sobie. Nie chcę źle życzyc, ale ten Zabludow to chyba był strzałem w kolano ☹️ w Białymstoku już nieraz brakowało nam ludzi, gdzie jest największe zaludnienie w regionie i wszystkim z okolicznych miejscowości było blisko i każdy miał dobry dojazd, to teraz myślicie że ludzie znajdą się gdzieś na peryferiach, gdzieś na uboczu, gdzie już nasz konkurent z Narwi przywlaszczyl sobie co lepszego pracownika, myślę że ciężko będzie z pozyskaniem nowych rzetelnych ludzi, ale kibicuje firmie i życzę jak najlepiej. Pozdrawiam
    majster

02.06.2019 20:18

Dali takie stawki, że w sumie to się mniej zarabia niż np rok temu(w sumie z nadgodzinami) Czasy się zmieniają w zawrotnym tempie więc nikt raczej nie będzie się pchał do Samaszu przy obecnej polityce firmy, bez znaczenia gdzie firma się będzie znajdować. Egzaminy po podwyżkę, a jak się obleje to stawka jak u świerzaka?? Ludzie kto to wymyślił jak i tak brakuje rąk do roboty??? Przepustki jak w jakimś zakładzie karnym??? 5S i masa ludzi wysoko zatrudnionych na nie wiadomo jakich i po co stanowiskach?? Z tego na pewno więcej maszyn nie zejdzie, a pasożytów trzeba opłacić. Nie wiem czy pan Antoni to wytrzyma. Oby.
    Zzz

30.05.2019 20:39

Ściągnąć starych fachowców którzy wiele potrafili dac im dobre pieniądze. Dopilnuja reszty pracowników sami będą robić i będzie jak dawniej wszystko w miarę na czas i dobrze zrobione. Pozdro
    Bol dooopy

23.05.2019 17:38

Tym papierem w kiblu to strach płytki wycierać bo się porysuja a co dopiero (usunięte przez administratora)

24.05.2019 07:22

Ojej.....delikatna du... ???? Moze dup...cia chcialaby delikatny papierek??? A moze jedwabna szmateczke??? Nie (usunięte przez administratora) tyle ...
    Michas

22.05.2019 21:21

Spawalnia spawalnia ale to co z malarni schodzi to jest porazka co drugi detal poprawka psn Ro.... n sie nie wyrabia a z tymi egzaminsami na podwyzki to wogle parodia tego kto to wymyslil to powinni zwolnic niech sam zda egzamin po 3 miesiacach pracy np. Na 22zl nie realne wiec taki,, nowy'' nie bedzie pfacowal za18 zl z dojazdem przeciwz brygadzista i mistrz widzi kto co jak robi i v o komu sie nslezy powodzrnia panie Leszku
    Nie spawacz

16.05.2019 08:45

W Białymstoku na miejscu , można znaleźć prace za te same pieniądze lub większe (bo mniej już chyba nikt nie płaci) , bez dojazdów i śmiesznych egzaminów teoretycznych niemalże wszędzie.
    Migomat

09.05.2019 16:02

Odchodzi coraz więcej ludzi , coraz więcej doświadczonych pracowników i tych bardzo wydajnych. Przychodzą ludzie , którzy już na starcie narzekają i planują chodzić na L4 i takich , którzy nie chcą się niczego nauczyć i przyklejają tylko naklejki. Ja nie wiem kto dokładnie odpowiada za rekrutacje, stawki i ten nowy regulamin rodem z więzienia, ale wiem na pewno , ze ta osoba jest wybitnie nieudolna i niekompetentna. Prawdopodobnie zatrudniona po „znajomościach” . Jeżeli ta sytuacja nie ulegnie zmianie , to może być bardzo nieciekawie. Czego Samasz’owi nie życzę , bo jest to jedna z niewielu Polskich firm na taka skale.
    Od sie

11.05.2019 08:00

Nie masz innych zmartwien?? Odchodza , przychodza, widocznie taka jest polityka firmy. Nie bierz do bani, rob tak jak kadra "kierownicza", aby od się????
    Jack daniels

11.05.2019 08:09

Przyklejać naklejki tusz trzeba umieć i mieć nerwy .już tu nie pracuje ale pamiętam ostatnie miesiące jak wymyślili nowe naklejki do kdt .większośc uciekała od tego cholerstwa jak najdalej.młodzi mieli się czym wykazać ooo ile tych naklejek poszło do kosza .strat w huuu ale jak pan norbrcik wymyślił taki szit no to naklejali metodą prób i błędów
    Spaf

23.04.2019 12:14

Wpadlem na pomysl aby firma wspomogla pracownikow w poszerzeniu swoich uprawnien potrzebnych na danym dziale. Nie tylko logistyka wymaga uprawnien na kilka rodzajow wozkow badz podnosnikow ale spawacze takze powinni posiadac uprawnirnia na palniki. Sadze ze pomysl ciekawy

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ