SAMASZ

• Rafałówka
  • Solniki
  • Ochremowicze
  • Ostrówki

3. Opinie o pracodawcach Zabłudów
  5. Opinie o SAMASZ

Opinie o SAMASZ Zabłudów

Nie przegap nowości o SAMASZ!

Kid

29.03.2018 05:12

Wariat jara szlugi na hali to moze pozwola palic i nie bedzie tak zle...
    Nowy

29.03.2018 17:35

Jara jak smok. Jaki on przykład daje z jednej strony ,ganiaja a tu majster ma wszystkich w d i jeszcze gada ze jest nie do ruszenia bo ma duże plecy w firmie ze (usunięte przez administratora) i (usunięte przez administratora)za nim stoją . I on może wszystko naprawdę inteligent.
    OBI ŁAN

28.03.2018 14:56

Stawiam na świerzaka.... Wariat
    obr

28.03.2018 20:47

Wariat, snajper jeden i ten sam pracuję od niedawna a już wiem czemu na majstrów dajecie, to wstyd dla tego kto dał mu szansę bycia mistrzem, słowo (usunięte przez administratora) to aż za dużo bo takiego kretyna to w życiu nie widziałem. Ale reszta chyba nie taka zła przynajmniej co nie którzy nawet pomocni. Ludzie co wy robicie czy naprawdę nie ma inteligentniejszych ludzi w tej firmie ?
    Były robol

24.03.2018 07:52

Który to majster ostatnio poleciał
    Lakiernia

23.03.2018 19:11

Witam, Jaką stawke maja lakiernicy?

23.03.2018 17:10

@Na goworku straszy: Z jednej strony racja, z drugiej już nie. Za komuny to właśnie mogłeś się naskarżyć dla związkowca, lub po prostu takich problemów nie było (bo nie było takiej pogoni za pieniędzmi i tak zasianej administracji, gdzie każdy na każdego wywiera nacisk). Dzisiaj prywatna firma musi zachęcać pracowników do siebie, a nie podchodzić do tematu "nie podoba się tam są drzwi". Każdy z pracowników zatrudniając się myśli, że po prostu będzie spawał elementy przez 8 godzin i pójdzie do domu, odpocznie, znowu wróci, (przynajmniej tak na rozmowie mówią). Jak się przechodzi do realiów pracy, to wtedy człowiek się dowiaduje, że musi zrobić to i tamto i jeszcze to, (oprócz samej pracy np. spawanie). A dodaj do tego małpe skaczącą nad Tobą, która dostała odrobinę więcej władzy, i nad którą się jeszcze wyżej postawione małpy wyżywają, a ta małpa na Tobie się wyżywa, A STAWKA dalej jest taka sama, mimo tych dodatkowych czynników, które nie były umawiane przy zawieraniu umowy. - to jest odpowiedź dlaczego ludzie się zwalniają. Uważam że stanowiska kierownicze winny posiadać ludzie, którzy oprócz znajomości pracy (co i w tej firmie mi się zdarzyło widzieć, że i tego czasem brakuje), powinni znać się na kulturze osobistej, nad zarządzaniem ludźmi (nie śmieciami) i muszą być odporni psychicznie, bo zwykły pracownik chce pracować, a nie dostawać jobów od gościa, który nie radzi sobie psychicznie ze stanowiskiem, bo dostał większą kasę za to że będzie dostawać te joby, a odstresuje się, stresując szeregowego pracownika... Dlaczego ludzie tutaj pracują, i się nie zwalniają? Odpowiedź jest prosta - z przyzwyczajenia. Gdyby 50% ludzi którzy narzekają, (bo chcą tego co było umawiane z nimi przy rozmowie kwalifikacyjnej, więc chyba to normalne) przestali się bać zmiany pracy i wydrukowali by CV to nagle by się okazało, że w samaszu zabrakłoby rąk do pracy. Tak, może nie ma autobusu darmowego, darmowej michy. Ale często można spotkać wyższe pensje, albo traktowanie pracownika jak kogoś, kto może zaraz stąd odejść i może być problem ze znalezieniem pracownika. I tu jest puenta. Jak otworzą fabrykę lub kilka fabryk, na podlasiu gdzie zatrudnią kilka tysięcy ludzi, to wtedy zobaczymy jak Pan M.Stolarski powie "nikt tu nikogo nie trzyma na siłę". A i jeszcze odniosę się do wypowiedzi Pana M. Stolarskiego. Na pewno nie wykupicie sobie tego specjalnego konta, bo wam właśnie zależy na tych szczerych opiniach, albo sz.p. Antoniemu Stolarskiemu. Już jeden mistrz poleciał, prawdopodobnie właśnie dzięki tym opiniom. Cały zakład słyszał o tym jak wydrukował stąd opinie i pracowników pytał kto to napisał. Jeżeli miałbym obstawiać, bo prawdy nie znam, to pewnie sz.p. Prezes przeczytał opinię i zainterweniował, bo niestety inaczej różne rzeczy nie dojdą przez masę pośredników (drzewko genealogiczne struktury samaszu). A i jeszcze wracając do współczynnika, według mnie to jest nie jasna premia, która uważana jest przez dużą większość firmy za złodziejstwo. W moim przekonaniu, jest to skandal, jeżeli jeden dział przez 11 miesięcy ma premię powyżej 1.00% (dla nie wtajemniczonych: jeżeli jest 1.10, to twoja wypłata x 110%), a drugi dział przez te 11 miesięcy, ma tą premię zaniżoną (mniej niż 1.00). Oczywiście, to jest prawda to co sz.p. M.Stolarski powiedział, że równacie do 1.00, (prawie zawsze, bo zawsze, to nie można tego tak nazwać). Ale chwileczkę, to jaka to jest sprawiedliwość, że jeden dział zarabia o 30% więcej swojej stawki niż drugi, przez cały bity rok? Właściwie to chyba zawsze. Dla mnie to jest niesprawiedliwość, gdzie firma szuka sobie zysków tam, gdzie pracownicy są najmniej wykwalifikowani (czyli jak my Ciebie nie będziemy rozpieszczać, to znajdziemy drugą osobę na twoje miejsce, jeżeli będziesz warczeć, ok?) Powinno być tak, że podpisujesz stawkę na umowie taką jaką masz z premią i bez żadnych śmiesznych premii, które nie można w żaden sposób zrozumieć, goła stawka i koniec, robisz tyle i tyle godzin, to masz zawsze tyle i tyle, to byłaby sprawiedliwość społeczna w firmie chyba największa. Ogólnie na koniec chciałbym pochwalić firmę, bo jeśli chodzi o socjal czyli wczasy pod gruszą, nie żałowanie kasy na sprzęt i akcesoria ochrony indywidualnej, jedzenie darmowe, autobus, to firma przoduje w tym ze wszystkich na podlasiu. Kasa oczywiście też jest spoko, to na pewno nie jest firma gdzie płacą najmniej, ale na pewno też to nie jest firma, że płacą najwięcej, trzeba sobie policzyć. Jak ktoś lubi nadgodziny, to w tej firmie częściej one są, niż nie są. Także można zarobić jak ktoś lubi pracę. Osobiście uważam, że wymiana opinii przyczynia się tylko do poprawy stanu rzeczy, a nie na odwrót, wiadomo że to może pisać konkurencja, trolle itd, ale niektóre opinie (takie jak moja) są na tyle wnikliwe, że każdy uzna ją za pewną prawdę, a nie pisanie przez złość, lub wymyślanie bajek. Pozdrawiam, i życzę firmie samych sukcesów, aby kiedyś była na takim poziomie, żeby ludzie się zabijali oto, by w niej być. I nie narzekali :)
    Robert

19.03.2018 09:13

Postaram sie być obiektywny w tym co napisze. Ogolnie pracuje sie dobrze ale zawsze mozna na cos ponarzekać a prawda leży po środku. Produkcja narzeka na bałagan i to prawda ale wiadomo jak jest przy przeprowadzce (pomijam fakt, ze odbyla sie w srodku sezonu zamiast w okresie urlopowym). Brakuje specjalistow ale ciężko o takich za niewygórowane zarobki. Duzo osob na produkcji z wyksztalceniem humanistycznym(chyba ze cos sie zmienilo), ale sa tez tacy co maja wyższe techniczne tylko prace dyplomowe pisali im bardziej ogarnieci koledzy z biura a oni niedysktetnie potrafią sie tym chwalic przy przełożonych. Co do biura to atmosfera pracy calkiem fajna a zarobki bardzo zróżnicowane. Pracownikom mowi sie ze jest ciezko i trzeba zacisnac pasa - ok rozumiemy tylko czemu zaraz po tych slowach kupuje sie motocykl za bagatela 60tys.zł i jedzie na rajd, to zły przykład i swiadczy o tym ze chyba nie jest aż tak ciezko albo tylko pracownicy maja zacisnac pasa, duza czesc osob nawet tyle (brutto) w rok nie zarobi. Ludziom mowi sie ze nie ma pieniedzy a na zjazd dilerów zatrudzniane sa panie do towarzystwa, dilerow zabiera sie na szkolenia w egzotyczne miejsca i udziela sie im duzych rabatow na maszyny. O tych problemach mowi sie głośno tylko trzeba chciec sluchac i widziec. Podsumowujac, tragedii nie ma sa jakieś niesprawiedliwości jak wszedzie ale cieszy to ze zarząd zdaje sobie sprawe ze biurowi ludzie po studiach powinni zarabiac wiecej i pracuje nad poprawa ogolnej sytuacji w firmie.

23.03.2018 12:10

Przytoczyłem tylko powiedzenie to nie ja wymyśliłem - jak za mocne to przepraszam. Jak mi ktoś zwraca uwagę na problem i wie o czym mówi to zawsze się tym zajmę, ale nie w tym wypadku. Jakie układy jaka rodzina, konkrety i nazwiska poproszę? Tyle że nie jest to miejsce na takie dyskusje, dlatego zapraszam ponownie na Facebooka czego wy się boicie?
    Zdzisiek

23.03.2018 15:51

że konsekwencje nie zostaną wyciągnięte z bezpośrednich przełożonych, tylko z roboli, którzy za powiedzenie prawdy, zostaną tak zgnębieni (i zostanie im tylko się zwolnić) przez wcześniej wymienionych, że opłaca się bardziej siedzieć cicho i nic nie mówić, bądź pisać anonimowo, niż narażać się na tego rodzaju skutek.
    spawacz 769

23.03.2018 12:00

Jeśli jest tak zle to czemu spawacze którzy się pozwalniali wracają. Wielu jeżdzi z Łap ,Czarnej a nawet Sokółki .
    Na goworku straszy

22.03.2018 23:20

Proponuję jednak wykupić złoty pakiet na Goworku. Z idiotami się nie dyskutuje. Gowork to szambo każdy może tu pisać bez autoryzacji - nawet konkurencja. Pozdrawiam ;) Ludzie nie rozumiecie, że to jest prywatna firma, a nie komunistyczny zakład z czasów PRL ? Hejterze, nie podoba się to złóż wypowiedzenie, albo ogarnij się i zacznij sam zmieniać swoje otoczenie, ile razy można to wałkować ?
    Wojciech

20.03.2018 22:11

Witam. Widzę na waszej stronie, że poszukujecie pracowników na krawedziarki CNC. Pracuje obecnie na maszynach Amada i Trumpf od kilku lat, noszę się z zamiarem zmiany pracy, a doświadczenie mam. CV wysłałem, jednak żadnej odpowiedzi nie otrzymałem, ogłoszenie widnieje dalej. Czy to ogłoszenie jest dalej aktualne? Czy może trzeba osobiście zajechać? Chętnie bym zmienił otoczenie, o ile oczywiście nie stracił bym na tym finansowo.

21.03.2018 11:24

Mieliśmy problemy z siecią i możliwe że cv nie dotarło. Najlepiej zadzwoń pod nr. 500 134 167 i dowiesz się co i jak...
    Wojciech

22.03.2018 12:36

Dziękuję, w niedługim czasie zadzwonię jak będę miał chwilę. Pozdrawiam
    NICK

21.03.2018 17:25

Mam takie pytanie. Czy funkcjonuje w Samaszu karta multisport czy coś w tym stylu? Wiem, że w innych firmach istnieje takie coś :)

22.03.2018 12:27

Tak funkcjonuje o szczegóły pytaj w kadrach.
    Zwykły robol

21.03.2018 17:16

Ludzie. Zamiast śr.ać we własne gniazdo to weźcie się za uczciwą robotę. Tylko narzekać potraficie. A przecież to od nas zależy czy firmę będzie stać na podwyżki czy nie. Jak ktoś przychodzi do pracy tylko po to, aby się obijać i jeszcze hejtuje publicznie swoją firmę to sorry, nie tędy droga. Nie pasuje? Z pewnością bez problemu znajdziesz pracę na lepszych warunkach. Tylko gdzie? Darmowy autobus, posiłki, i najważniejsze, odprowadzanie składek nie od najniższej krajowej a od rzeczywistych zarobków. Doceńcie to w końcu. Pozdro. Zwykły robol.
    Tko

16.03.2018 17:43

Witam czy prowadzona jest Rekrutacja na stanowiska kierownicze?
    Propoganda nic innego.

16.03.2018 19:46

Nie lepiej zadzwonić do firmy i zapytać się u źródła.

20.03.2018 16:22

Tak jest - zależy tylko w jakim dziale musisz pytać w kadrach.

11.03.2018 06:27

Witam,przepracowałem w tej firmie 6lat i wiem prawie wszystko,gdy się przyjęłem to złego słowa nie mogłem powiedzieć na firmę kiedy zarządzał ją Pan Antoni,ale z biegiem czasu wszystko zaczeło zmieniać się na gorsze kiedy do zarządu wszedł niejaki s z m u l c japoński.Wprowadził system lean,na który wydał ogromne pieniądze,który miał usprawnić funkcjonowanie firmy.Był bałagan i jest bałagan,wprowadził rejestratory detali-też do niczego nie potrzebne-można wymieniać dużo usprawnień wniesionych przez tego pana.A co do dodatków to pan wiceprezes niech napisze o współczynniku który nigdy nie wychodzi tym firma reguluje wypłaty,średnio -20%,oczywiście współczynnik dotyczy tylko fizycznych-biuro nie podlega temu.Jest jeszcze ciekawa obcja-cały zakład jest zależny od jednego działu montaż-to jest nie normalne,w firmie jest akord tzn.brygada wyrobi swój plan a i tak dostanie tyle co montaż złoży-czyli d y m a n i e jak się da, co jakiś czas podnoszone też są czasy na wykonanie detali.Jeżeli ktoś tam pisał że ma 26brutto to nawet niech se głowy nie zawraca-bo tu tyle spawacze nawet nie mają.Jeszcze trochę to w tej firmie będzie więcej umysłowych jak fizycznych to jest te 80% co pracuje sporo lat.Została tylko dobra nazwa firmy a reszta to dno.Pozdrawiam.

13.03.2018 19:16

Witam, niestety żal patrzeć i słuchać. Skoro jest tak źle to dlaczego pracujecie w tej firmie ? Dlaczego prawie wszyscy przeszli z Białegostoku do Zabłudowa ? Jeszcze w Białymstoku słyszało się - żucam to, znajdę coś innego ale wszyscy są w nowym zakładzie. Czemu nie pojedziecie do Pronaru? Płacą lepiej ? Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Może i nie jest idealnie, z tymi majstrami to jednak prawda.Ciągły brak detali i głupie pytanie majstra -czemu tak wolno idzie, czemu nic nie robicie ? A co mamy robić i z czego? Jak już zaczniesz maszynę po kilkunastu minutach okazuje się że trzeba kończyć i odstawiać bo brakuje pierdoły. Mam nadzieję że to się zmieni, że będzie coraz lepiej. Szacunek dla Pana Antoniego za to że chodząc po zakładzie zachowuje się tak jak powinien zachowywać się Prezes dużej firmy, za to że ma szacunek do ludzi, poda rękę powie dzień dobry. Powodzenia

20.03.2018 16:20

Masz racje kulturę wynosi się z domu i szacunek należy się każdemu. Napisz mi na smsa o kogo chodzi bo nie rozszyfrowałem to z nim porozmawiam.
    dzisiaj

15.03.2018 20:01

Panowie,zamiast pierdzielic glupoty to faktycznie spojrzcie jak Pan (usunięte przez administratora)ryzykuje zeby kazdy z nas mial co robic i na czym zarobic.Wszyscy wiemy ile kosztowala nowa fabryka.Rozumiem ze na tym portalu jest latwo napisac kilka zdan i miec gdzies zaangazowanie innych,sam pracuje w tej firmie okolo 8 lat i nie mowcie ze jest burdel.Duzo przeszedlem przez pewien okres czasu (trawiasta i kombatantow) fakt faktem ze mistrzowie lekko zyja w innej bajce ale kazdy sie ciagle uczy i nie mozna miec za to pretensji.Kazdy dzial jest zalezny od poprzedniego i to w tym powinno sie szukac rozwiazania.Piszac jest tu Chu...o raczej problemu nie rozwiazesz :) AHA...Oj logistyko wez sie za siebie,specjalisci ktorzy zawsze nie maja czasu,kiedys i bez was radzilismy a chodzenie w kolo przez wasze 10h lekko obciaza nas wszystkich
    Maciej Stolarski

09.03.2018 22:25

Witam! Jestem Wiceprezesem Samasz sp. z o.o. i będę w miarę możliwości odpowiadał na wasze pytania. Z założenia jest to serwis o opinii firmy, ale czytając te komentarze widzę że dawno nas nie powinno być na rynku ( jesteśmy już 34 rok), a jest wręcz przeciwnie rozwijamy się szybciej niż konkurencja, a klienci na całym świecie cenią nasze wyroby. Kto zna szefa (mojego Ojca) wie jaką ma filozofie prowadzenia firmy, on tego nie założył, żeby dorobić się S klasy i samolotu i wyzyskiwać pracowników. Moglibyśmy zrobić jak większość firm, które wykupują w gowork złoty profil, który umożliwia edycję komentarzy i blokować hejterów, ale po co? także sorry Panie Robercie nic nie zarobicie ;) Będę monitorował te forum jak ktoś ma pytania to odpowiem, chociaż po to mamy emaile i grupe na Fb, a jak komuś się strasznie nie podoba u nas praca, to nikt nikogo na siłę nie trzyma. Najlepiej proponuję wziąć kredyt i założyć własną działalność i pokazać jak to się robi. Wiem, że w tej chwili po przeprowadzce do nowej fabryki nie jest łatwo, ale pracujemy nad tym żeby ten stan poprawić jak najszybciej. Bez zaangażowania nas wszystkich będzie to trwało dłużej. Hejtując tutaj firmę nie zmienicie tego, a co najwyżej możecie sobie tylko zaszkodzić. Jeżeli spotkacie się z nieodpowiednim zachowaniem współpracowników czy przełożonych proszę śmiało mnie o tym informować. Tak samo w przypadku jakiś dobrych pomysłów czy problemów - śmiało moje drzwi są dla wszystkich otwarte. Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu!
    Tomasz

11.03.2018 14:34

Cz macie jakieś oferty pracy dla osoby bez doświadczenia zawodowego kursów spawacza itp.??? bo z tego co widziałem na stronie to przyjmujecie tylko spawaczy , magazynierów ,inżynierów, operatorów CNC itp. pół roku temu ukończyłem szkołę zawodową i jestem zainteresowany pracą .

12.03.2018 14:00

Tojabaszi dobrze że pytasz. Tak musimy zrobić takie zebranie, przedstawimy plany i sytuacje firmy - wkrótce damy znać kiedy się odbędzie. Do tej pory urlopy były od połowy lipca do września i raczej się termin nie zmieni. Tomasz musisz dzwonić do kadr bo sytuacja zmienia się dynamicznie dzisiaj nie potrzebujemy, ale jutro możliwe że tak.
    r

22.02.2018 09:52

zaklad piekny i ladny ale jak tak dalej bedzie to nie zarobimy na wyplaty z tego co widze to jest jedna wielka porazka sezon juz sie zaczyna a w samaszu jak roboty nie bylo tak nie ma moze najwyzsza pora zaczac szukac winnych tej calej sytuacji ? moze jakies zmiany w kadrze zarzadzajacej ? moze najwyzsza pora znalezc majstrow co wiedza jak chociaz maszyny sie nazywaja ??? firma tyle kosztowala a wzieliscie idiotow na stanowiska ktorzy w zyciu zadnej maszyny nie zlozyli i myslicie ze bedzie dobrze ? bylo trzeba ich chociaz po zakladzie przegonic zeby robote poznali to moze by nie bylo takiej sytuacji....zal (usunięte przez administratora) sciska jak na to wszystko patrze
    Maciek S.

10.03.2018 11:33

Zapraszam do aplikowania na stanowiska kierownicze. Każdy chętny ma szanse.

07.03.2018 09:45

witam panowie to jak w koncu jest z tym samaszem zastanawialem sie nad zlozeniem cv w obecnej firmie mam czysta stawke 26 brutto z tego co wyczytalem w opiniach to nie warto w obecnej firmie tez niejest za ciekawie ale po tym co przeczytalem to zmienie to samo na to samo z nizsza stawka ogulnie rzecz biorac podlasie rownajac do calej polski to taka wioska jesli chodzi o produkcje metalowa prawie wszedzie sie nie szanuje pracownika . Pracowalem kiedys nna slasku i tam powiem wam ze byl pelen szacun , ale i ludzie byli kompetentni a nie znajomki po stosunkach miedzynarodowych co rys. tech. to dlanich czysta iluzja a stosunek to oni maja jak zona pozwoli :) bo wkazdym innym przypadku to nadrabiaja jezorem i hamowa.
    wiem

08.03.2018 10:36

u nas jak już zdobędziesz trochę stażu to będziesz miał te około 24 brutto i non stop nagonka i ciśnienie na produkcji.

09.03.2018 21:10

Nowy zakład pracuje w większości od miesiąca. Ty zapewne byś tak zrobił że od pierwszego dnia by wszystko hulało jak w zegarku! Jest tyle zmian i nowych tematów dla wszystkich że pojęcia nie masz o czym bredzisz! Szef mógł zaczekać do końca sezonu z przeprowadzką i wtedy było by pewnie łatwiej, ale nie chciał żeby ludzie dłużej w namiotach marzli "fachowcy"!
    Hehe

06.03.2018 12:30

Jak narazie w zakladzie jest jedna wielka lipa niczego nie ma i nie zapowiada sie by cokolwiek sie ruszylo oficjalnie zaklad jest tylko miesiac w plecy a tydzien temu brygadzisici i majstrowie mowili ze dopiero zostal zakonczony plan grudniowy wiec jak mamy marzec to plan produkcji jest grubo ponad 2 miesiace w plecy....majstrowie szczegolnie z montazy to idioci ktorzy nie wiedza co robia patrza tylko czy prezes nie idzie a jak idzie to spier...w innym kierunku bo wiedza ze sa w czarnej dup...i nie wiedza jak z tego wybrnac jedyne co potrafia to przestawiac palety z miejsca na miejsce moze ich na logistyke przeniesc ?
    Maciek Stolarski

09.03.2018 16:31

Kolego jak widzisz problem to pomyśl jak go rozwiązać i ewentualnie zgłoś przełożonemu. Jak uważasz, że jesteś od niego mądrzejszy to zgłoś się do mnie to być może go zastąpisz. Myślisz, że pisząc takie komentarze pomagasz sobie i firmie? To czytają wszyscy, również zarząd jak i klienci, konkurencja itd... zastanówcie się trochę. Mamy grupę na facebooku (https://www.facebook.com/groups/1564210896991032/?ref=bookmarks ) tylko dla pracowników, jak chcecie coś napisać to tam zapraszam. Jak macie jakieś problemy czy ciekawe pomysły nie krepujcie się, drzwi do biura są zawsze dla was otwarte i wiele osób z tego korzysta. Anonimowe hejtowanie nie zmieni waszej sytuacji na lepszą. Pozdrawiam i wierzcie że dużo pracujemy, żeby było lepiej niż jest i wkrótce będzie.

08.03.2018 23:42

PRONAR

08.03.2018 10:38

Kolego anonymous z jakiej firmy jesteś?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SAMASZ?

Kontakt - SAMASZ

Trawiasta 15 15-161 Zabłudów

Branże: Maszyny rolnicze

Taki

08.03.2018 06:42

anonymous jak masz 26 brutto to zostan tam gdzie jestes. Tu tyle nie dostaniesz
    Pip

06.03.2018 18:50

Achtung achtung. Zgłaszajcie wypadek w pracy jeżeli się zdarzy, nie dajcie zrobić się w konia. Uraz np taki jak rozcięcie skóry 2 szwy to co najmniej 1 procent, poparzenie wodą podczas przygotowywania herbaty w pracy to wypadek w pracy. ZUS za 1procent uszczerbku na zdrowiu wypłaca 809zł + PZU jak w samaszu około 450zł. Niech pastuchy dbają o bezpieczeństwo i higienę pracy, to ich (usunięte przez administratora) obowiązek.
    Mlody

06.03.2018 12:42

Pracuje w tej firmie od nie dawna i tak sie zastanawiam czemu majatrowie chodza ubrani jak chca ? Mlodzi pracownicy nie wiedza nawet kto jest ich majstrem bo jest jeden wielki burd....ten co wiecznie sobie fryzure w kiblu poprawia to tez majster ? Moze mu jakies lusterko przenosne kupic zeby se czasu nie marnaowal i za robote sie wzial ?
    Ktoś z montażu

04.03.2018 12:24

Samasz to dno i wodorosty Nie szanuje się tu pracownika Nie ma pochwał ani normalnych premi a jak już są jakieś premie to uwalane jest z innej strony tak aby kasa się zgadzała ale dla firmy a nie dla pracownika. Po przejściu do Zabłudowa odeszło sporo ludzi dla chętnych są wolne miejsca prawie we wszystkich komurkach. Na hali jest bardzo głośno i 8 godzin bez ochraniaczy na uszy daje o sobie znać.
    flex

06.03.2018 09:37

chyba tylko ktoś głupi myślał że zabidowiu będzie lepiej .firemka musi se odbić koszta tej inwestycji .cen maszyn nie podniosą bo kto kupi .noto trzeba szukać innych opcji (robol)
    Spawacz

22.02.2018 14:51

Na jaka stawke u Was moze liczyc spawacz z dwuletnim stażem? Pozdrawiam.
    Tyry

27.02.2018 08:48

22 zł na start

27.02.2018 15:32

22zł brutto
    Wolę olę

27.02.2017 17:53

Taka brygadzistka co nie wywiązuje się z obowiązków wogóle!!!Ani urlopów nie ustali ani zmian dziewczyny przychodzą po dwie do pracy bo nie raczy poinformowac.Tylko zwolnieniami zastrasza a czy ona kogoś zatrudniła że zwalniać chce!Wszystkie mają takie same umowy na zmiany ale tylko ona chodzi na ranki ciekawe z jakiej paki gdzie sprawiedliwość!!!
    ŁojWoj

22.02.2018 20:46

Wow - pani z samaszu sie odezwała? No to za niedługo pani będzie sama zapier...ła - taka prawda
    Haili

26.02.2018 15:50

W nicku powinno byc pasztet albo paszczur a nie lolitka....
    ryb

17.02.2018 00:56

Pocieszyliście nas wejdź na strony forte i opisz może nam razem będzie łatwiej walczyć z patologią włączaj ludzi do dyskusji niech piszą o każdej potyczce i nieprawidłowościach może to coś da ?
    man

13.02.2018 04:38

Cieszcie się chłopaki z swoich zarobków u nas Forte na początek dają dno i pracujesz na etacie pomocnika za 12zł/h a obsługujesz maszynę jak operator. napiszcie prawdę to może przejdziemy do was ? Bo w Forte DNO I WODOROSTY a mamy dobrych pracowników kolegów chcemy dobrze zarabiać ale i uczciwe pracować.Bo tu w Forte nie ma szans nawet majstrowie (pastuchy)są tylko poganiaczami bydła są z zawodu rolnikami,ogrodnikami itd. A jak jest u was ?
    Waw

15.02.2018 12:45

Tak samo jak u was.dno,wodorosty i pastuchy naganiacze bez wykształcenia
    Zenek

17.01.2018 10:01

Podpowiedzcie czy firma aktualnie potrzebuje pracowników?
    Tytus

20.01.2018 16:50

Znajdą sie wolne wakaty.
    Abdul

27.12.2017 17:55

Panowie nowa firma robi wrazenie ale chyba najbardziej powalaja nowo roczne podywzki hehe nie wydaje sie wam ze 6% to nie jest troche za malo ?? Patrzycie tylko na spawaczy ale tylko spawacze u was nie pracuja jestem ciekaw co zrobicie jak sie wam zwolni czesc monterow i logistow myslicie ze wezmiecie kogos z ulicy i odrazu wam bedzie zajeb....pracowac lol to jest smieszne ze dajecie tylko 6% skoro firma ma w planach zrobic 40% wiecej niz w roku poprzednim hehhe jestem ciekaw kiedy bd dawac aneksy do umow bo tylko na to czekam z reszta nie tylko ja hehe bo odrazu dostane kuronia :) a moze zwolni sie wiecej niz 30 osob i bd to podchodzic pod zwolnienie grupowe i bd trzeba zaplacic odprawe mysleliscie o tym ?
    koleś

13.01.2018 15:21

Dzięki. Wreszcie jakaś normalna odpowiedź. A o co biega z tą premią? Mi tam w sumie nie zależy czy kasa ze stawki czy z premii.

13.01.2018 17:00

Rozliczany jesteś ze stawki godzinowej czyli ilość godzi x Twoja stawka, tyle dostajesz na wypłatę. Czasem dojdzie parę procent premii do wypłaty, ale to uzależnione jest od montażu, im montaż więcej złoży naszych wy-spawanych maszyn na gotowo tym większa premie dostaniemy.(tylko nie licz na nie wiadomo jaka premie, to jest tylko kilka procent więcej) tak to pokrótce mogę Ci to wytłumaczyć.Ale zazwyczaj licz swoje godziny razy Twoja stawkę brutto minus podatek i wyjdzie Ci kasa jaka dostaniesz na rękę. Pozdrawiam
    freeman

07.01.2018 13:30

Witam, chcialbym spytać jakie są zarobki frezerów CNC w Samaszu obecnie mam 19 zł brutto i jak wygłądaja awanse zależne są od stażu pracy? Proszę o poważne odpowiedzi.
    Ciekawa

15.12.2017 21:15

A na święta zapomoga już była w tym zakładzie?
    Miszcz mirek

16.12.2017 16:57

Była , jak zwykle było kantowanie ???? każdy dostał inaczej. Wigilię trzeba zrobić????
    :):)

04.01.2018 12:21

Jaka zapomoga ?tu robolo nic nie dostaje hehe to ci się należy za urlop bez łaski
    flex

04.01.2018 08:11

cze a jak sytuacja z dojazdem do zabłudowa bo jakoś słabo to widzę . chyba że podciągną linie kolejową .znam trasę białystok zabłudów bardzo dobrze bez samasza tam korki niezłe a co bedzie jak ruszy firma .podobno teraz jak po 1 zmianie rusza ekipa z trawiastej to fajnie jest a jak z zabłudowa zaczną wyjeżdzać prawie wszyscy na białystok to ja se mogę tylko wyobrazić co będzie się działo
    Zarobki

03.01.2018 12:03

Jakie są płace dla zwykłego pracownika ?
    Haili

04.01.2018 07:54

Na poczatek dostaniesz 16 zl brutto tak przez 3 miesiace pozniej zalezy od dzialu montaz malarnia logista tak do roku czasu max 17.50 hehe
    chłopak z dyskowej

25.12.2017 20:42

Swój SaMASZ swoje problemy jak świat światem stoi nie da się dogodzić każdemu raz jest lepiej raz gorzej ale nadal dajemy radę :) pozdrawiam całą dyskową i Piękną moją Marlenę B za każdym razem jak Cię widzę uśmiecham się na wigilijnym opłatku widzieliśmy się między halami pozdrawiam Cię piękna
    Blikz

28.12.2017 21:20

A tak propo piekna uwazaj na swojego wielbiciela bo on w hajnowce mial ksywe Trójnóg lol
    Nie jestem robotem...

18.12.2017 21:36

Dziawuchy tam nawet nie gotowały, więc co za sraczka? Wysłali debila z ankietą który nawet nie wie kim jest torba ????. Oj ciężko pracować jak się nie pracuje i klepie godziny bo płacą za godzinę. Tam co drugi z materacem powinien przyjść. Dostanie się wam po (usunięte przez administratora) na nowym zakładzie.
    :):)

19.12.2017 14:48

:)widać też zakisiłeś ogóra u którejś
    Nie jestem kogutem p

21.12.2017 20:39

Obrazasz dziewczyny, za którymi z petycją chodziłeś. Tak jesteś głąb.
    Mariok

19.12.2017 22:52

Jak by wiedział który mnie tu obraża i mówi że znalazł się (usunięte przez administratora) który latał z petycją to bym się z nim inaczej policzył.
    Debata z kogutem

20.12.2017 20:15

Sam to sobie robisz człeczku i się dziwisz
    MarioK

21.12.2017 00:08

Co takiego robie człeku
    Maciej Stolarski

18.12.2017 21:21

Witam! Panie i Panowie zapraszam do dyskusji na forum wewnętrznym na Facebooku: https://www.facebook.com/groups/1564210896991032/ Jeżeli ktoś nie chce się rejestrować można napisać do mnie email: [email protected] lub zapraszam osobiście. Na pytania potencjalnych pracowników odpowiedzą [email protected] Nie będziemy się odnosić do anonimowych prostackich czy chamskich postów. Wszystkich zapraszam w piątek do Zabłudowa na spotkanie i zwiedzanie fabryki - będzie czas na rozmowy. Wesołych Świąt Bożego Narodzenia!
    Wrona

17.12.2017 09:50

Śmiechu warte!!!Prezes osobiście chodzi i wypytuje(jak by nie miał ważniejszych spraw) dlaczego ludzie podpisali się za usunięciem z pracy za mobing prostaczki bez szkoły .Szkoda że nie interesuje się pokrzywdzonymi tylko KATEM!!!Chyba razem mają coś nie wporządku z głową
    Jan

18.12.2017 00:47

Stary zawsze wierzył cwaniakom, pozorantom (niektórzy zostali wysoko usadowieni w strukturach firmy) ludziom ze swoich stron (którzy go po rogach walili), oraz wielmożnej starej kadr., a normalnych często je....ł. Teraz nie wiem jak jest tam bo niepracuje kilka lat. Pamiętam, że torba stosowała terror wobec współpracownic dawno temu... i zawsze była pod ochroną jak żubr. Nie dajcie się. Pozdrawiam.
    Diabeł

18.12.2017 18:19

Nie obrażaj żubra on jest sto razy ładniejszy od niej i milszy nawet locha przy niej to gwiazda bo przynajmniej jej c....ki tak nie wiszą chyba ją ten spawacz nieżle doił że takie powyciągane
    Zdzisiek

18.12.2017 17:34

Samasz ogłasza nabór do spawalni. Czyżby premia za wczasy pod gruszą, już została wypłacona, i osoby które chciały się zwolnić, ale czekały na tą premię (888 zł około), już się zwolniły? Czy co jest grane ? Czy w nowym miejscu pracy, stawki jak obiecano, wzrosły?

Zostaw merytoryczną opinię o SAMASZ