Szwagier Szwagra Szwagierki 22.10.2015 21:16
Jak wygląda sprawa z obiecaną premią za PKP IC ??? W sezonie letnim, wakacyjnym zostawaliśmy dłużej w pracy by ukończyć ten projekt by nasz firma nie płaciła kary. I nasuwa się pytanie, jak firma nam za to podziękuje. A wiadomo by podziękować pracownikowi za wykonaną pracę zgodnie z czasem projektu, potrzeba nie tylko słowa ( Dziękuje ) którego nigdy na żadnym zebraniu nie usłyszałem ale konkretnego przekazu finansowego i nie mówię tu o kwocie 300 czy 400 zł brutto ale o przynajmniej 1700 z brutto na pracownika. Jestem pracownikiem i widzę jak cieżko całymi zespołami pracujemy na każdy wykonany projekt. Owszem jak w każdej firmie jest dużo osób którym się nie chce pracować lecz w tej firmie są to jednostki. Koledzy zasługujemy na większe zarobki ale przede wszystkim zasługujemy na godność by liderzy i nasze kierownictwo traktowało nas z szacunkiem. Wiele razy widziałem jak ktoś jest słabszy typu, nie umie się obronić słownie przed swoim liderem, natomiast swoją prace wykonuję jak najlepiej to mimo wszystko staje się kozłem ofiarnym. I mówię tu o Hali Pierwszej o Panach stojących przy komputerach. Panowie może i złapaliście Bana Boga przysłowiowo za nogi, ale to was nie zobowiązuje do kultury względem swoich pracowników, bo pamiętajcie że to jest owszem wasza chwila, ale życie pisze różne scenariusze a jest to tylko firma prywatna i nie zawsze będziecie liderami,dlatego więcej pokory. Co do zebrań to nigdy nikt się nie odezwie bo większość po prostu się boi i akceptuje obecną sytuację i po części ich rozumiem bo masa ludzi w tej firmie posiada kredyty a ich żony wychowują dzieci. Co do Biura to nic tam nie dzieje się bez przyczyny, i jeśli główny Kierownik Hali jest zdenerwowany na nas pracowników to zapewniam was że był na tzw dywaniku u Pana Tomasza i musi odreagować na swoich podwładnych i taka jest psychologia człowieka, i każdy z nas bedąc na takim stanowisku jak by się zachował. Oczywiście nie toleruje głupich kar typu zabieranie kluczyka itp występującej w tej firmie bo jest to śmieszne. Ale jak wytłumaczyć zachowanie pracownika który widzac swojego kierownika po prostu zaczyna się chować, a jak już pije kawę i najdzie kierownik to zachowuje się jak dziecko. Koledzy bądżmy zdyscyplinowani bo razem tworzymy ogromną siłę którą możemy wykorzystać i nie mówię tu związkach. Czy Ceo czy tez prezes, kierownik lider gdy będziemy razem to będą nas szanować. Tak jak miotła, jedną gałązkę łatwo jest złamać ale włóżcie do tej miotły kilka, więcej gałązek i już jej nikt nie złamie.
Obserwujmy ruchy przełożonych w naszej firmie bo po nich dużo można wyczytać. Niech więcej ludzi napisze swoje zdanie o firmie,ale niech to będzie w sposób kulturalny, bo kultura osobista to połowa sukcesu. Pozdrawiam