Recticel Sp. z o.o.
4 98 6 1

Opinie o Recticel Sp. z o.o.

m.g

Witam jaką pensje ma krojczy ?

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@m.g 07.12.2018 14:10

Zapraszamy do kontaktu z Działem Personalnym w celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji dotyczących wynagrodzenia, 42 663 53 20. Pozdrawiamy Dział Personalny

Garbaty
@m.g 07.12.2018 14:10

Głodową

Garbaty
@m.g 07.12.2018 14:10

Głodową

Renerit

Zakład jest w porządku, ale ma jedną poważną wade... płace

Ola

A robi tam jeszcze Włodek elektryk

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca



W ubiegłym roku uruchomiliśmy po raz pierwszy kampanię Living The Values Award, która pod wieloma względami okazała się sukcesem.  Celem tej kampanii było nagrodzenie tych pracowników, którzy w codziennej pracy kierują się firmowymi wartościami. Dzięki lokalnym Ambasadorom oraz przedstawicielom HR inicjatywa została wdrożona we wszystkich lokalizacjach Recticel.  Mieliśmy 5 wyjątkowych zwycięzców. W kategorii „Wprowadzamy innowacje w celu wykreowania wartości” zwyciężyła nasza koleżanka z fabryki w Łodzi. Jedną z nagród była możliwość przeznaczenia kwoty 1 000 euro na wybrany cel charytatywny. Recticel w imieniu zwyciężczyni i na jej prośbę przekazał tę sumę dla Fundacji Mam Marzenie. Organizacja ta spełnia marzenia dzieci w wieku 3-18 lat, cierpiących na choroby zagrażające ich życiu. Dzięki funduszom przekazanym przez firmę zostało spełnione marzenie 9-letniego Janka, chłopiec spotkał się z Pandą Wielką w wiedeńskim zoo.


W tym roku po raz kolejny ogłosiliśmy kampanię LTVA 2018, zachęcając naszych pracowników do docenienia swoich kolegów za sposób w jaki realizują firmowe wartości.
   
Pracownik.

Nikogo nie obchodzą Wasze korporacyjne zabawy i hasła . Dajcie przyzwoite stawki i doceniajcie w ten sposób dobrych pracowników !!!

Lipa

Nowe rządy i presją przychodzenia w soboty! Znowu zmieniają normy za te same pieniążki! Atmosfera słaba,zresztą wystarczy poczytać prawdziwych opinii ,nie tych cacy pisanych przez HR. Miało nie być Ukrainy ,a już jest wiecie pewnie czemu? Byle tylko nie podnieść stawek . Dzień urlopowy płatny jak zwykły dzień ,ale szczycą się pieniążkami pod grusza. Kasa na święta to porażka zresztą jeśli przepracujesz rok ,bo tak to mniej. Całe 270 zł brawo wy.

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
Chcesz dowiedzieć się więcej o nas? Zapraszamy do zapoznania się z naszym najnowszym filmem korporacyjnym.

   
Lodzianin 500

Pracuje tam od jakiegoś czasu dla mnie jest dobrze pan Arkadiusz miły człowiek pan Przemysław również polecam jak najbardziej tą firmę.

wiesmark

13 pensja za niechorowalność, ponad 5 dni zwolnienia lekarskiego i po 13!!!!!!!!!!!!

Gość
@wiesmark 06.10.2018 19:12

To nie 13 pensja tylko dodatek frekwencyjny czyli nagroda za obecność. Z obawy o brak nagrody chorzy przychodzą do pracy za wszelką cenę.

Nikt

Pan Janek wyraził swoja opinie o tej firmie napewno nie reklamując jej przyszłym pracownikom a riposta HR hmmm .... No tak przecież zawsze mozna iść porozmawiac z HR o większych zarobkach napewno pana wysłuchają i na tym się zakończy a i będzie pan na tak przysłowiowym widelcu . Zastanawiające jest to że ludzie pracujący długo zarabiają mniej niz ci którzy przychodzą wynika to z ostatniego wpisu pana Łukasza chyba że jest kilka stawek gdzie ludzie pracujac na różnych stanowiskach zarabiają inaczej no ale to by było dziwne bo jedne działy bylyby oblegane a na drugich nikt by nie chciał pracowac,więc może dobrze by było panie Janku jak by się pan zwolnił i zatrudnił ponownie byłby pan wtedy bardziej poszanowanym pracownikiem bo chcieliby pana zatrzymać a tak jest pan zasiedziały skoro pracuje tutaj te 15 lat i godził się pan na takie warunki jak pan opisał ,więc może rozwiązanie zwolnić się i zatrudnić to najlepsza opcja jaka zostaje na podwyższenie zarobków .

Łukasz

Byłem na rozmowie o pracę w tej firmie na stanowisko tapicera, koniec końców nie zdecydowałem się na pracę, co do warunków pracy na samej produkcji nie mogę się wypowiadać ponieważ miałem przyjemność jedynie przejść przez produkcję w celu oprowadzenia. Jedyny minus to faktycznie pensja. Obecnie średnia pensja na start to 3200 brutto, a i sam w obecnej firmie po 6 miesiącach pracy mam stałą pensje 3700brutto bez żadnych śmiesznych premii. Zacznijcie płacić więcej to i chętnych znajdziecie z większym zapałem. Pozdrawiam :)).

Marianna

Czy trzeba mieć wyższe wykształcenie, żeby otrzymać zatrudnienie?

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@Marianna 23.09.2018 14:10

Oczekiwania wobec kandydatów zależą od poziomu stanowiska. W większości przypadków w pierwszej kolejności pod uwagę bierzemy doświadczenie kandydatów.

zwyczajnyrobol

Po kilkuetapowej rozmowie rekrutacyjnej dział personalny nie jest w stanie nawet wysłać maila z odpowiedzią, że nie decydują się zatrudnić człowieka. To pierwsza sprawa. A druga jest taka, że po szybkim, 10 minutowym przejściu po zakładzie, człowiek ma im rzucić dziesiątki pomysłów, co można zmienić w firmie. Kandydat podsunie fajne pomysły, oni je wykorzystają, a kandydat zatrudnienia i tak nie dostanie.

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@zwyczajnyrobol 26.09.2018 18:20

Informację zwrotną odnośnie prowadzonych rekrutacji przekazujemy wszystkim kandydatom zaproszonym do rozmów, ewentualne niewielkie opóźnienia mogą wynikać z wydłużenia się procesu. Przepraszamy za zwłokę w przekazaniu informacji zwrotnej.

Janek

Witam wszystkich chętnych pracowników który chcą podjąć pracę w tej firmie. Pracuję już w niej za długo i nie mogę pojąć co się z nią porobiło . Myślę , że to jest spowodowane dyrekcją i chorych wizji pana dyrektora , który zatrzymał się w latach 90tych. Myśli , że w tej firmie jest najlepiej i są najlepsze zarobki , ale to już nie te czasy. Jeszcze kilka miesięcy i niestety dyrekcja będzie musiała sama stanąć do pracy bo nie będzie miał kto pracować. Ale oni mają to gdzieś ! Mogę państwu powiedzieć jakie są zarobki w tej firmie ; Po 15latach przepracowanych mam do ręki 2600zł w tym wliczone jest 250zł stażowego. Nie polecam nikomu tej firmy , człowiek dla nich jest tylko maszyną , której nie należy się nic.

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@Janek 19.09.2018 11:20

Szanowny Panie, Dziękujemy za wyrażenie opinii. Ubolewamy nad tym że jest Pan tak rozgoryczona. Zapewniamy też że dyrekcja Recticel nie ma "gdzieś" zadowolenia pracowników. Firma co roku oferuje znaczące podwyżki, szereg dodatków, 13tą pensję, karty sportowe dla wszystkich pracowników. Pracownicy są też objęci systemem premiowym. W zeszłym roku dla wszystkich pracowników Recticel zaoferował prywatną opiekę medyczną, co spotkało się z bardzo dobrym odzewem - zdecydowana większość pracowników korzysta z tego benefitu i jest zadowolona. Zachęcamy też do rozmowy bezpośrednio z dyrektorem ewentualnie zapraszamy do działu personalnego abyśmy lepiej mogli zrozumieć przyczyny tego niezadowolenia. Z poważaniem, Dział personalny Recticel.

xsx
@Recticel Sp. z o.o. 19.09.2018 13:15

Widać że macie w (usunięte przez administratora) ludzi, nawet odpowiedzi pakujecie z automatu. „Ubolewamy nad tym że jest Pan tak rozgoryczona” Nawet nie chciało się przeredagować tekstu.

Janek

Widzicie Państwo jak to dział personalny wszystko ładnie wyprostował. Oczywiście podwyżki są co roku tylko inflacyjne , które obowiązują dla wszystkich pracowników we wszystkich firmach , a nie tylko w tej firmie. Chcecie by ludzie dawali z siebie 100% , ale za najniższą stawkę i premię . Ja myślę , że to nie tędy droga. Żeby wycisnąć od ludzi więcej trzeba ich do tego zachęcić . Obiecujecie ludziom , którzy chcą się zatrudnić stawki od 2800zł do 4200zł , a wiecie dobrze , że nigdy nie będą tyle mieli. Z waszej strony jest to oszustwo , ale chyba wiecie co robicie ! A premia mistrzowska którą dajecie lub nie i to jeszcze wszystko zależy od humoru mistrzów to jest nie dla wszystkich , tylko dla tych którzy nie znają swojej wartości i robią z siebie wazelinę . Generalnie podsumowując całość to w tej firmie są same zakazy , nakazy , ciągły monitoring który dyrekcja ogląda sobie w domu. Jeszcze jedno do działu personalnego ; Wiecie Państwo , że nie wolno wykorzystywać wizerunku osób oraz robić im zdjęć , żeby później wykorzystywać tego materiału do celów niezgodnych z ustawą o monitoringu w miejscu pracy. Ja myślę , że PIP mogła by pomóc nam jako pracownikom w załatwieniu tej kwestii . Z poważaniem dla dyrekcji Recticel .

Ania

A ja pracuję na szwalni i jestem zadowolona. Co prawda praca na 2 zniany, praca lekka nie jest bo pokrowce materaców są spore, ale jak się ktoś nie boi pracy to może przyzwoicie zarobić w premiach. Co roku są podwyżki, trzynastka. W tym roku wprowadzili też opiekę medyczną dla wszystkich. Zapisałam całą rodzinę, starego też. Ulka już nie pracuje, jest nowa kierowniczka i jest w porządku.

Koleżanka
@Ania 24.10.2017 19:02

O masakra... Kto to pisał???

Szwaczka.
@Ania 24.10.2017 19:02

Kobieto, podaj pełne imię i nazwisko to może z odrobiną wazeliny, dostaniesz wyższą o 3% premię od majstrowej ????

Kasia

Hej! Możecie coś powiedzieć o wynagrodzeniu wśród pracowników biurowych? Pozdrawiam

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@Kasia 19.08.2018 14:47

Chętnie udzielimy wszelkich informacji dotyczących konkretnych stanowisk. Zachęcamy do kontaktu telefonicznego bezpośrednio z Działem Personalnym - 42 663 53 20 bądź drogą mailową na adres: rekrutacja@recticel.com pozdrawiamy Dział Personalny

Piotr

Dzisiaj przez tą firmę straciłem godzinę czasu i paliwo na dojazd na rozmowę kwalifikacyjną, ale najlepsze jest to, że byłem umówiony na godzinę 11, byłem o 10:50, pani z ochrony zadzwoniła i poinformowała, że czekam na rozmowę, kazała poczekać kilka minut. Oczywiście czekałem, ale do 11:30 i nikt po mnie nie przyszedł. Wkurzony wyszedłem. Firma żałosna, pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. To są jakieś żarty. Totalna olewka.

Xyz
@Piotr 20.08.2018 12:56

Piotr a na jakie stanowisko miałeś mieć rozmowę?

Piotr
@Xyz 22.08.2018 12:17

Xyz, na magazyn

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@Piotr 20.08.2018 12:56

Panie Piotrze przepraszamy za zaistniałą sytuację. Dziękuję za możliwość wyjaśnienia wszystkiego podczas rozmowy telefonicznej i chęć spotkania z nami ponownie. Dopilnujemy, aby taka sytuacja nie miała nigdy więcej miejsca. Pozdrawiamy

Heniek

Podpowiedzcie czy firma ma aktualnie jakieś oferty pracy? Może dowiem sie coś więcej o atmosferze?

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@Heniek 05.08.2018 12:49

Aktualnie poszukujemy osób na stanowiska: - szwacz/ka - magazynier - pracownik produkcji tapicerskiej - krojczy - pracownik linii klejarskiej Wszystkie ogłoszenie dostępne są na portalu olx pod linkiem: https://recticel.olx.pl/. Zachęcamy też do bezpośredniej aplikacji i przesłania CV na adres: rekrutacja@recticel.com

dez

macie rację to jest (usunięte przez administratora) a głupota biura przerasta wszystko i jest niedopisania

Beata

@wiesmark czy pracodawca oferuje dodatkowe wynagrodzenie lub benefity za pracę w sobotę? Możesz przekazać informacje jak wygląda praca na magazynie, w jakich godzinach się pracuje i czy można liczyć na wdrożenie w pierwszych dniach pracy? @Ania może podzieliłabyś się swoją opinią z użytkownikami, którzy obecnie poszukują pracy w Recticel Komfort Snu, na temat swojego stanowiska. Myślę, że kandydaci byliby zainteresowani przebiegiem procesu rekrutacyjnego, szkoleniami i obowiązkami na twoim stanowisku pracy.

wiesmark
@Beata 20.05.2018 12:28

za soboty płacą 100

Beata

@Garbaty, jesteś pracownikiem w Recticel? Jeśli tak to napisz proszę jak oceniasz pracę w tym miejscu. Mile widziane będą informacje o warunkach zatrudnienia. Być może Twoja opinia pozwoli podjąć decyzję osobom, które planują aplikować do Recticel.

Stella

Praca w dobrej firmie jaka jest Recticel przerasta niektórych!!

Garbaty
@Stella 12.07.2018 10:51

Nawet dyrektora ;)

wiesmark

pensja po podwyżce w magazynie bez sobót 2150 netto góra!

Szczery

To nie jest firmą dla ludzi młodych i ambitnych masz chęci stracisz masz zapał stracisz marne wynagrodzenie i atmosfera też marna wszędzie kumoterstwojak nie przydziobiesz to soboty nie dostaniesz ogólnie fabryka w której pracują ludzie przed emerytura nie polecam szczególnie młodym a wam współczuję jak ci wszyscy ludzie pójdą na emerytury

Punia

Hej. Dajcie proszę opinie na temat stanowiska SZWACZKA. Jak jest aktualnie? Myślę o zgłoszeniu się do tej firmy. Na olx jest że niby do 4tys zarobki. Czy to typowy akord czy premie za normę?

Nicusia
@Punia 29.03.2018 20:15

Kup sobie pampersa i zalicz kazda sobote jezeli takowa bedzie to moze dasz rade 4tys zarobić...

anonymous
@Punia 29.03.2018 20:15

Tak 4tyś za dwa miesiące pracy oprucz sobót pad warunkiem że jesteś szybką, bystrą szwaczką.

Ania
@Punia 29.03.2018 20:15

O ile wiem to w ogłoszeniach podają zarobki brutto od do. Jak ktoś umie szyć to 4 tys. brutto zarabia. Ja pracuję 13 lat, ostatnie 3 m-ce miałam na paskach średnio 4,5 tys. brutto. Pracuję jakoś bez pampersa.

Tomasz

Jak ktoś nie potrafi pracować to zawsze będzie narzekał.!!!

anonymous
@Tomasz 23.03.2018 19:03

Pracować owszem, ale być w (usunięte przez administratora) gdzie sto kamer zakaz na zakazie marna pensja (mistrzyni do szwaczki mówi: dwa tysiące to dla pani jest mało?) oceńcie sami.

M_Jola
@Tomasz 23.03.2018 19:03

A jak potrafi to tam nie pracuje :)

Anita

Słyszłam, że firma ma dobrą opinię. Może potrzebni są pracownicy?

anonim

(usunięte przez administratora)

hana

co osoba to inna ocena, ja uważam że trenerka jest dość dobra, pewnie jedna na tyle szwaczek to trochę za mało, każda zmiana powinna mieć liderkę, która jest szwaczką i w razie potrzeby uczyłaby innych, oczywiście za odpowiednią stawkę, a główny trener zajmowałby się nowymi wzorami i był pomocą dla liderek.

Mateusz

Jakość pracy w tym zakładzie zmienia się z miesiąca na miesiąc, niestety, ale na gorsze. Pracowałem tam nieco ponad rok i bardzo się cieszę, że umowy nie przedłużyłem. Postaram się to rozpisać tak jak ja to widzę, może komuś pomogę tymi informacjami. Najważniejszy aspekt to fakt, iż jest to praca na produkcji, czyli do najlżejszych nie należy. Dodatkowo ludzie z biura mają narzucone, że co rusz muszą się czymś wykazać, a co za tym idzie, obrywa pracownik produkcji, bo to na nich skupiają się pomysły realizowane przez biuro. Nowe kolekcje, zamieszania związane z nimi, zwiększanie norm, pracujące soboty i niedziele, montowanie miliarda zbędnych kamer, ucinanie premii, czepianie się na każdym kroku, masa zakazów i absurdów (przykład absurdu - grzebanie w śmieciach na krojowni i w magazynie, żeby sprawdzić, czy pracownicy krojowni nie jedzą w czasie pracy, co jest zabronione). Teraz pozwolę sobie opisać pracę na poszczególnych działach: Magazyn surowców - non stop zamówienia z innych działów, odbieranie dostaw, masa przerzucania (nie zawsze wózkami, czasami ręcznie), roboty po uszy. Krojownia - ciągłe przerzucanie ciężkich belek, zakładanie ich na maszyny, wykrawanie wzorów, miliony dokrawek, stosy papierkowej roboty (co jest dla mnie absurdem) i co chwila podwyższana norma pracy. Bóle kręgosłupa to tylko kwestia czasu. Szwalnia - praca akordowa, ile naszyjesz, tyle zarobisz, atmosfera często nerwowa. Tapicernia - tutaj też bodajże liczy się ilość, ostatnio ten dział oberwał chyba najmocniej jeśli chodzi o ilość zamontowanych kamer, już nawet jak na chwilkę oderwałeś się od pracy i zamieniłeś z kimś 5 zdań, biuro miało pretensje i robiło aferę. O pozostałych działach nie będę pisał, ponieważ nie są mi zbyt dobrze znane warunki na nich. Opisałem te, o których co nieco wiem. W tym miejscu rozpiszę plusy i minusy. PLUSY: - pensja zawsze na czas do 10ego każdego miesiąca, czasem nawet wcześniej. - podstawowe składki odciągane z pensji. - możliwość wyrobienia karty sportowej. - duża ilość premii nadrabiających bardzo niską podstawę pensji. - darmowy transport autobusem pracowniczym (trasa Zgierz - Łódź) - paczki i prezenty świąteczne MINUSY: - nadludzkie normy (wciąż zwiększane). - traktowanie pracownika jak zło konieczne (często ludzie z biura nie grzeszą ani kulturą, ani inteligencją). - wprowadzanie pomysłów przez biuro do procesów produkcyjnych, o których sami nie mają pojęcia. - liczne zakazy, często absurdalne. - głodowa pensja w porównaniu do ilości obowiązków i trudu pracy. W ogłoszeniach reklamują się jako 2500-4000zł. Owszem, dostaniesz tyle, pod warunkiem, że będziesz pracował nie tylko w tygodniu, ale i we wszystkie weekendy (sobota, niedziela). Wtedy możesz liczyć na 3000 netto. Na umowie widnieje 2000zł brutto + premie. - zimną człowiek zamarza, latem się gotuje. To jest blaszak, letnie upały są nie do wytrzymania, niby dają wiatraki, ale nie zabierzesz go przecież wszędzie pod pachę... - co chwila jakieś zewnętrzne kontrole przez wysoko postawionych kasztanów. A jak to wtedy bywa, przychodzi do Ciebie kierownik, nagle jest dla Ciebie super uprzejmy i przez dzień do dwóch prosi, żeby udawać jak to tu jest super w tej firmie. - rotacja pracowników, co aktywowało się na początku tego roku. Ludzie odchodzą, bo mają dość tych warunków, część odchodzi na emeryturę i nie mają kogo w to miejsce wziąć, bo nikt nowy nie zatrzymuje się tu na dłużej. - duża ilość nerwów spowodowana zaległościami i tyłami, często ludzie muszą przychodzić w weekendy. - okres wiosenno-letni to okres, w którym ludzie są wysyłani na przymusowe urlopy, ponieważ jest wtedy mniej pracy. Tłumaczą się, że robią to, aby nie zwalniać ludzi, ale wychodzi to tak, że po wakacjach człowiek zostaje z dwoma, max trzema dniami, bo zakład rozdysponował tymi dniami wcześniej za niego. - transport jest zapewniony "autokarem", ale ten cudzysłów jest nie bez powodu. Stan techniczny pozostawia wiele do życzenia, cały poobijany, przy zmianie biegów dźwięki, jakby miał się zaraz rozsypać, zimą często się spóźnia lub nie przyjeżdża w ogóle, bo nie mógł odpalić. Często problemy z kierowcami. Wszystko załatwione po prostu po taniości. Na tę chwilę nie przychodzi mi nic więcej do głowy, gdybym sobie coś przypomniał, to edytuję tę wypowiedź, lub dodam kolejne informacje w odpowiedzi. Słowem podsumowania: Praca nie jest najgorsza, ale nie jest też fajna. Może dla osób zaraz przed emeryturą, albo dla takich, które nie mają innych perspektyw. Ważne, żebyś tyrał jak głupi, odebrał wypłatę i nie marudził, wtedy będziesz dla nich dobrym pracownikiem. Idealnym będziesz wtedy, jak zrezygnujesz z wypłaty. Mam nadzieję, że temat wyczerpałem maksymalnie, może komuś się przysłuży to, co napisałem. PS. Z góry uprzedzam ludzi z biura bądź zwolenników tej pracy - nie ma sensu mnie smarować ani zarzucać mi kłamstwa. Każdy i tak wie jak tam jest, a jak nie wie, to się przekona, więc darujcie mi wchodzenie tutaj w jakiekolwiek dyskusje. Pozdrawiam.

Rozczarowany

Od roku co raz gorzej, kamery w każdym miejscu, ludzie na tapicerni czekają na obiecane awanse Bóg wie ile (oczywiście Jareczek obiecał), zwolniony został jedyny człowiek któremu zależało na pracownikach. Mimo podwyżek lubią katować na wypłatach np. przechodzisz na akord, a premię masz stałą jak się okazuje przy wypłacie. Uzyskać jakieś sprostowanie wypłaty graniczy z cudem, no chyba że w drugą stronę. Zobaczymy jak będzie po zmianie czasów i nowej kolekcji, aktualnie zapowiada się masakra. Może chcą się bardziej dorobić nim zwiną zakład?

Zostaw opinię o Recticel Sp. z o.o. - Łódź

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Recticel Sp. z o.o.