Recticel Sp. z o.o.
4 80 6 1

Opinie o Recticel Sp. z o.o.

Heniek

Podpowiedzcie czy firma ma aktualnie jakieś oferty pracy? Może dowiem sie coś więcej o atmosferze?

Recticel Sp. z o.o.
pracodawca
@Heniek 05.08.2018 12:49

Aktualnie poszukujemy osób na stanowiska: - szwacz/ka - magazynier - pracownik produkcji tapicerskiej - krojczy - pracownik linii klejarskiej Wszystkie ogłoszenie dostępne są na portalu olx pod linkiem: https://recticel.olx.pl/. Zachęcamy też do bezpośredniej aplikacji i przesłania CV na adres: rekrutacja@recticel.com

dez

macie rację to jest (usunięte przez administratora) a głupota biura przerasta wszystko i jest niedopisania

Beata

@wiesmark czy pracodawca oferuje dodatkowe wynagrodzenie lub benefity za pracę w sobotę? Możesz przekazać informacje jak wygląda praca na magazynie, w jakich godzinach się pracuje i czy można liczyć na wdrożenie w pierwszych dniach pracy? @Ania może podzieliłabyś się swoją opinią z użytkownikami, którzy obecnie poszukują pracy w Recticel Komfort Snu, na temat swojego stanowiska. Myślę, że kandydaci byliby zainteresowani przebiegiem procesu rekrutacyjnego, szkoleniami i obowiązkami na twoim stanowisku pracy.

wiesmark
@Beata 20.05.2018 12:28

za soboty płacą 100

Beata

@Garbaty, jesteś pracownikiem w Recticel? Jeśli tak to napisz proszę jak oceniasz pracę w tym miejscu. Mile widziane będą informacje o warunkach zatrudnienia. Być może Twoja opinia pozwoli podjąć decyzję osobom, które planują aplikować do Recticel.

Stella

Praca w dobrej firmie jaka jest Recticel przerasta niektórych!!

Garbaty
@Stella 12.07.2018 10:51

Nawet dyrektora ;)

wiesmark

pensja po podwyżce w magazynie bez sobót 2150 netto góra!

Szczery

To nie jest firmą dla ludzi młodych i ambitnych masz chęci stracisz masz zapał stracisz marne wynagrodzenie i atmosfera też marna wszędzie kumoterstwojak nie przydziobiesz to soboty nie dostaniesz ogólnie fabryka w której pracują ludzie przed emerytura nie polecam szczególnie młodym a wam współczuję jak ci wszyscy ludzie pójdą na emerytury

Punia

Hej. Dajcie proszę opinie na temat stanowiska SZWACZKA. Jak jest aktualnie? Myślę o zgłoszeniu się do tej firmy. Na olx jest że niby do 4tys zarobki. Czy to typowy akord czy premie za normę?

Ania
@Punia 29.03.2018 20:15

O ile wiem to w ogłoszeniach podają zarobki brutto od do. Jak ktoś umie szyć to 4 tys. brutto zarabia. Ja pracuję 13 lat, ostatnie 3 m-ce miałam na paskach średnio 4,5 tys. brutto. Pracuję jakoś bez pampersa.

Tomasz

Jak ktoś nie potrafi pracować to zawsze będzie narzekał.!!!

M_Jola
@Tomasz 23.03.2018 19:03

A jak potrafi to tam nie pracuje :)

Anita

Słyszłam, że firma ma dobrą opinię. Może potrzebni są pracownicy?

Tapicer

Rudy trener to porażka,sama nie umie szyć innym daje do szycia A poprawek od groma...

hana

co osoba to inna ocena, ja uważam że trenerka jest dość dobra, pewnie jedna na tyle szwaczek to trochę za mało, każda zmiana powinna mieć liderkę, która jest szwaczką i w razie potrzeby uczyłaby innych, oczywiście za odpowiednią stawkę, a główny trener zajmowałby się nowymi wzorami i był pomocą dla liderek.

Mateusz

Jakość pracy w tym zakładzie zmienia się z miesiąca na miesiąc, niestety, ale na gorsze. Pracowałem tam nieco ponad rok i bardzo się cieszę, że umowy nie przedłużyłem. Postaram się to rozpisać tak jak ja to widzę, może komuś pomogę tymi informacjami. Najważniejszy aspekt to fakt, iż jest to praca na produkcji, czyli do najlżejszych nie należy. Dodatkowo ludzie z biura mają narzucone, że co rusz muszą się czymś wykazać, a co za tym idzie, obrywa pracownik produkcji, bo to na nich skupiają się pomysły realizowane przez biuro. Nowe kolekcje, zamieszania związane z nimi, zwiększanie norm, pracujące soboty i niedziele, montowanie miliarda zbędnych kamer, ucinanie premii, czepianie się na każdym kroku, masa zakazów i absurdów (przykład absurdu - grzebanie w śmieciach na krojowni i w magazynie, żeby sprawdzić, czy pracownicy krojowni nie jedzą w czasie pracy, co jest zabronione). Teraz pozwolę sobie opisać pracę na poszczególnych działach: Magazyn surowców - non stop zamówienia z innych działów, odbieranie dostaw, masa przerzucania (nie zawsze wózkami, czasami ręcznie), roboty po uszy. Krojownia - ciągłe przerzucanie ciężkich belek, zakładanie ich na maszyny, wykrawanie wzorów, miliony dokrawek, stosy papierkowej roboty (co jest dla mnie absurdem) i co chwila podwyższana norma pracy. Bóle kręgosłupa to tylko kwestia czasu. Szwalnia - praca akordowa, ile naszyjesz, tyle zarobisz, atmosfera często nerwowa. Tapicernia - tutaj też bodajże liczy się ilość, ostatnio ten dział oberwał chyba najmocniej jeśli chodzi o ilość zamontowanych kamer, już nawet jak na chwilkę oderwałeś się od pracy i zamieniłeś z kimś 5 zdań, biuro miało pretensje i robiło aferę. O pozostałych działach nie będę pisał, ponieważ nie są mi zbyt dobrze znane warunki na nich. Opisałem te, o których co nieco wiem. W tym miejscu rozpiszę plusy i minusy. PLUSY: - pensja zawsze na czas do 10ego każdego miesiąca, czasem nawet wcześniej. - podstawowe składki odciągane z pensji. - możliwość wyrobienia karty sportowej. - duża ilość premii nadrabiających bardzo niską podstawę pensji. - darmowy transport autobusem pracowniczym (trasa Zgierz - Łódź) - paczki i prezenty świąteczne MINUSY: - nadludzkie normy (wciąż zwiększane). - traktowanie pracownika jak zło konieczne (często ludzie z biura nie grzeszą ani kulturą, ani inteligencją). - wprowadzanie pomysłów przez biuro do procesów produkcyjnych, o których sami nie mają pojęcia. - liczne zakazy, często absurdalne. - głodowa pensja w porównaniu do ilości obowiązków i trudu pracy. W ogłoszeniach reklamują się jako 2500-4000zł. Owszem, dostaniesz tyle, pod warunkiem, że będziesz pracował nie tylko w tygodniu, ale i we wszystkie weekendy (sobota, niedziela). Wtedy możesz liczyć na 3000 netto. Na umowie widnieje 2000zł brutto + premie. - zimną człowiek zamarza, latem się gotuje. To jest blaszak, letnie upały są nie do wytrzymania, niby dają wiatraki, ale nie zabierzesz go przecież wszędzie pod pachę... - co chwila jakieś zewnętrzne kontrole przez wysoko postawionych kasztanów. A jak to wtedy bywa, przychodzi do Ciebie kierownik, nagle jest dla Ciebie super uprzejmy i przez dzień do dwóch prosi, żeby udawać jak to tu jest super w tej firmie. - rotacja pracowników, co aktywowało się na początku tego roku. Ludzie odchodzą, bo mają dość tych warunków, część odchodzi na emeryturę i nie mają kogo w to miejsce wziąć, bo nikt nowy nie zatrzymuje się tu na dłużej. - duża ilość nerwów spowodowana zaległościami i tyłami, często ludzie muszą przychodzić w weekendy. - okres wiosenno-letni to okres, w którym ludzie są wysyłani na przymusowe urlopy, ponieważ jest wtedy mniej pracy. Tłumaczą się, że robią to, aby nie zwalniać ludzi, ale wychodzi to tak, że po wakacjach człowiek zostaje z dwoma, max trzema dniami, bo zakład rozdysponował tymi dniami wcześniej za niego. - transport jest zapewniony "autokarem", ale ten cudzysłów jest nie bez powodu. Stan techniczny pozostawia wiele do życzenia, cały poobijany, przy zmianie biegów dźwięki, jakby miał się zaraz rozsypać, zimą często się spóźnia lub nie przyjeżdża w ogóle, bo nie mógł odpalić. Często problemy z kierowcami. Wszystko załatwione po prostu po taniości. Na tę chwilę nie przychodzi mi nic więcej do głowy, gdybym sobie coś przypomniał, to edytuję tę wypowiedź, lub dodam kolejne informacje w odpowiedzi. Słowem podsumowania: Praca nie jest najgorsza, ale nie jest też fajna. Może dla osób zaraz przed emeryturą, albo dla takich, które nie mają innych perspektyw. Ważne, żebyś tyrał jak głupi, odebrał wypłatę i nie marudził, wtedy będziesz dla nich dobrym pracownikiem. Idealnym będziesz wtedy, jak zrezygnujesz z wypłaty. Mam nadzieję, że temat wyczerpałem maksymalnie, może komuś się przysłuży to, co napisałem. PS. Z góry uprzedzam ludzi z biura bądź zwolenników tej pracy - nie ma sensu mnie smarować ani zarzucać mi kłamstwa. Każdy i tak wie jak tam jest, a jak nie wie, to się przekona, więc darujcie mi wchodzenie tutaj w jakiekolwiek dyskusje. Pozdrawiam.

Rozczarowany

Od roku co raz gorzej, kamery w każdym miejscu, ludzie na tapicerni czekają na obiecane awanse Bóg wie ile (oczywiście Jareczek obiecał), zwolniony został jedyny człowiek któremu zależało na pracownikach. Mimo podwyżek lubią katować na wypłatach np. przechodzisz na akord, a premię masz stałą jak się okazuje przy wypłacie. Uzyskać jakieś sprostowanie wypłaty graniczy z cudem, no chyba że w drugą stronę. Zobaczymy jak będzie po zmianie czasów i nowej kolekcji, aktualnie zapowiada się masakra. Może chcą się bardziej dorobić nim zwiną zakład?

Pawelll

wytrzymałam tam całe 3 miesiące - masakra. Ogólnie bardzo dziwne podejście do pracownika, niby firma z kapitałem zagranicznym a kierownicy zachowują się jakby mieli władzę absolutną i mogli z pracownikiem robić to na co przyjdzie im ochota. Ludzi nie zgadzajcie się na takie traktowanie!!!

Ania

A ja pracuję na szwalni i jestem zadowolona. Co prawda praca na 2 zniany, praca lekka nie jest bo pokrowce materaców są spore, ale jak się ktoś nie boi pracy to może przyzwoicie zarobić w premiach. Co roku są podwyżki, trzynastka. W tym roku wprowadzili też opiekę medyczną dla wszystkich. Zapisałam całą rodzinę, starego też. Ulka już nie pracuje, jest nowa kierowniczka i jest w porządku.

Obserwator
@Facet 26.02.2018 21:29

Haha to ta co powiedziała że ruda to strzał w dziesiątkę ha ha ha....Za czasów Ulki to ruda by nie była tu gdzie jest...

Tapicer

Nie umiejętności się liczą A znajomość .

Tapicer

A po przeczytaniu o pracowniku roku na tablicy to można się zrzygac.....żenada

Tapicer

Ten zakład to dno!!powinien zmienić nazwę na Szambella!! Każdy robi co chce,ważne jest lizanie (usunięte przez administratora) a nie umiejętności!

Albercik349

Witam chciałem zapytać jak wygląda praca krojczego w tej firmie i czy też macie jakieś zastrzeżenia bo chciałem podpisać z tą firmą umowę ale po przeczytaniu tych opinii to już sam nie wiem pozdro

Pszczola
@Koala 20.12.2017 00:19

Pszlola

Norbi

No cóż firmy płacą za pracę a nie za odpoczywanie. Widocznie kamery były potrzebne żeby te przerwy nie ciągnęły sie w nieskończoność.

Sylwio

Zostałem zatrudniony jako magazynier zimą 2017r. We dwóch ręcznie załadować pięć tirów po sufit. Nawet po załadunku czwartego jak chciałem na minutę usiąść to powiedzieli że nie wolno bo kamery. Trzeciego dnia padłem. Ręce odmówiły mi posłuszeństwa. W magazynie ciepło ale jak się wchodziło do tira to -15 lub więcej. niewiadomao jak się ubrać bo na części magazynowej przy dźwiganiu człowiek mocno się pociła a przy wnoszeniu na podstawionego tira człowiek marzł. Skończyło się grypą po 6 dniach. Ogólnie na magazynie cały czas ganiają. Ponoć na tym stanowisku (przy załadunku)nikt nie wytrzymał dłużej niż dwa tygodnie. A jak będziesz twardy to za pół roku i tak ci kręgosłup siądzie bo materace i łóżka potrafią ważyć!!!! Ty się zwolnisz a oni za chwilę mają nową grupę chętnych. Brygadziści to ludzie którzy czerpią energię z dokuczania (miałem do czynienia z dwoma) - skąd oni ich biorą:)

Ja

Haha narzekali na ulkę a teraz płaczą hahaha

Jedrek

Orientuje sie ktos moze ile zarabia sie na utrzymaniu ruchu w tej firmie i jak z warunkami pracy?

młodziaczek

na początku zeszłego roku było lepiej. wszystko zaczęło się jebać jak zatrudnili nowego kierownika Tapicerni niejakiego Krzysztofa. z tego co mi Wiadomo Pani Ula juz nie pracuje. nie wiem jak jest teraz ale z tego co wiem od starych pracownikow nie jest tak fajnie jak bylo kiedyś. kiedyś lekko z jedną Sobotą 2.500 w ręke a teraz to juz watpie w takie mozliwosci.

Mashtall

Pracuje od 2 miesiecy w tej fimie, i nie rozumiem was mi praca odpowiada Ulka czepia sie jak mamy duzo roboty, i sie nie wyrabiamy czyli raz na 2 tygodnie. Wyplata na czas okolo 2100. Ekipa chlopakow na tapicerni naprawde kozak, z kazdym mozna pogadac, kazdy pomaga nie ma jakis kretynow co doprowadza do bialej goraczki. Mistrz hali naprawde spoko koles. Warunki pracy dla mnie dobre, cieplo w pomieszczeniu, jak nie ma co robic na 2 zmianie nikt sie nie czepia Ciebie, ze od 20 stoisz i nic nie robisz, albo gadasz z kims oparty o stol. Praca bardzo lekka, zakladanie kartonikow na lozko i przesuniecie przez rolki na tasme, zero wysilku. obijan ie zaglowkow tylko troszke sily fizycznej, ubieranie boxow to zalozenie materialu i zapiecie expresem :D Nie wiem gdzie wy widzicie ciezka prace... idzcie do budowlanki za 10 zl na godzine. Ja obecnie mam 15 zloty brutto, po przejsu na firme troszke mniej, ale mozna 38% premi wypracowac, a to nie jest trudne :) na chwile obcna czyli po 2 miesiacach polecam ta firme.

swojak
@Mashtall 17.01.2016 00:09

co ty pitolisz ja jako elektryk na budowie mam 21 netto a ty rob za 15 brutto w tapicerni haha

sajgon

Dziwna firma co chwilę ktoś sie zwalnia to zatrudnia raz ludzi z agencji trzymają pół roku w miedzy czasie zatrudniają na firmę ,Słabe zarobki , lizusów nie brkuje i obiboków pseudo karierowiczów .Wymagania na pracownika słabe może dlatego przewija się tam mnóstwo patologi (potrafią ukraśc buty lub bluzę w szatni).Pracowałem tam kilka miesięcy i oceniam Tę firme naprawdę słabo kadra kierownicza często nie potrafi odpowiedzieć Dzień dobry,ludzi uważają za roboty dziś Ty jutro następny a to co piszą w ogłoszeniach jesli chodzi o zarobki to wogóle nie ma odzwierciedlenia z tym co się faktycznie zarabia 2150 brutto to standart +premia ale nigdy nie wiadomo ile . nie polecam chyba że na przetrwanie i szukanie w tym czasie pracy.

Ewa

chciałabym pracować na szwalni, jak mogę się tam dostać, gdy dzwonię to słyszę że na szwalnię nie ma przyjęć, może przez agencję, tylką jaką?

Ania
@Ewa 29.04.2017 14:21

Ostatnio potrzebowali nowe szwaczki do nas na szwalnię. Zadzwoń do kadr.

Niezdecydowana_help_me !!

Witam... Chciałabym się dowiedzieć jaka jest sytuacja na dziale szwalni-krojownia? Z tego co wyczytałam z waszej opinii to większość skarg jest na kierowniczkę Ulę. Ona dalej tam pracuje ??Po prostu chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja , ponieważ w czwartek podpisuje z tą firmą umowę i zastanawiam się czy warto. Samo to co mnie bardzo zaszokowało, to wykształcenie w tej firmie. Wywnioskowałam z tego, że jeśli ktoś ma wykształcenie podstawowe lub zawodowe to jest NIKIM a jeśli ktoś ma wykształcenie średnie ( dodatkowe szkolenia , kursy) to jak jest traktowany ? Bo dosyć ze jesteś od tych osób lepsza masz to kilku-kilkanaście letnie doświadczenie w danym zawodzie to ŹLE , nie masz doświadczenia to też ŹLE, to co jest DOBRE w RECTICEL ????????????

przyszły NOWY

przez agencję 14 zł / brutto na stanowisku magazyniera. dzisiaj miałem rozmowę. wszędzie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o za te $$$$$$$$$ pytanie... czy dla chcącego normalnie pracować to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy normalna praca ?

marta

Witam. Mógłby mi ktoś udzielić informacji ilu zmianowa jest praca oraz w jakich godzinach?

Jola
@marta 30.11.2016 21:19

Na większości działów praca jest na 2 zmiany - od 5:45 do 13:45 i od 13:45 do 21:45.

Zostaw opinię o Recticel Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Recticel Sp. z o.o.