„Recticel Komfort Snu”

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 49 ocen.

Opinie o „Recticel Komfort Snu”

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Recticel Komfort Snu”

Ania

A ja pracuję na szwalni i jestem zadowolona. Co prawda praca na 2 zniany, praca lekka nie jest bo pokrowce materaców są spore, ale jak się ktoś nie boi pracy to może przyzwoicie zarobić w premiach. Co roku są podwyżki, trzynastka. W tym roku wprowadzili też opiekę medyczną dla wszystkich. Zapisałam całą rodzinę, starego też. Ulka już nie pracuje, jest nowa kierowniczka i jest w porządku.

Jedrek

Orientuje sie ktos moze ile zarabia sie na utrzymaniu ruchu w tej firmie i jak z warunkami pracy?

młodziaczek

na początku zeszłego roku było lepiej. wszystko zaczęło się jebać jak zatrudnili nowego kierownika Tapicerni niejakiego Krzysztofa. z tego co mi Wiadomo Pani Ula juz nie pracuje. nie wiem jak jest teraz ale z tego co wiem od starych pracownikow nie jest tak fajnie jak bylo kiedyś. kiedyś lekko z jedną Sobotą 2.500 w ręke a teraz to juz watpie w takie mozliwosci.

sajgon

Dziwna firma co chwilę ktoś sie zwalnia to zatrudnia raz ludzi z agencji trzymają pół roku w miedzy czasie zatrudniają na firmę ,Słabe zarobki , lizusów nie brkuje i obiboków pseudo karierowiczów .Wymagania na pracownika słabe może dlatego przewija się tam mnóstwo patologi (potrafią ukraśc buty lub bluzę w szatni).Pracowałem tam kilka miesięcy i oceniam Tę firme naprawdę słabo kadra kierownicza często nie potrafi odpowiedzieć Dzień dobry,ludzi uważają za roboty dziś Ty jutro następny a to co piszą w ogłoszeniach jesli chodzi o zarobki to wogóle nie ma odzwierciedlenia z tym co się faktycznie zarabia 2150 brutto to standart +premia ale nigdy nie wiadomo ile . nie polecam chyba że na przetrwanie i szukanie w tym czasie pracy.

Ewa

chciałabym pracować na szwalni, jak mogę się tam dostać, gdy dzwonię to słyszę że na szwalnię nie ma przyjęć, może przez agencję, tylką jaką?

Ania
@Ewa 29.04.2017 14:21
chciałabym pracować na szwalni, jak mogę się tam dostać, gdy dzwonię to słyszę że na szwalnię nie ma przyjęć, może przez agenc...

Ostatnio potrzebowali nowe szwaczki do nas na szwalnię. Zadzwoń do kadr.

Niezdecydowana_help_me !!

Witam... Chciałabym się dowiedzieć jaka jest sytuacja na dziale szwalni-krojownia? Z tego co wyczytałam z waszej opinii to większość skarg jest na kierowniczkę Ulę. Ona dalej tam pracuje ??Po prostu chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja , ponieważ w czwartek podpisuje z tą firmą umowę i zastanawiam się czy warto. Samo to co mnie bardzo zaszokowało, to wykształcenie w tej firmie. Wywnioskowałam z tego, że jeśli ktoś ma wykształcenie podstawowe lub zawodowe to jest NIKIM a jeśli ktoś ma wykształcenie średnie ( dodatkowe szkolenia , kursy) to jak jest traktowany ? Bo dosyć ze jesteś od tych osób lepsza masz to kilku-kilkanaście letnie doświadczenie w danym zawodzie to ŹLE , nie masz doświadczenia to też ŹLE, to co jest DOBRE w RECTICEL ????????????

przyszły NOWY

przez agencję 14 zł / brutto na stanowisku magazyniera. dzisiaj miałem rozmowę. wszędzie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o za te $$$$$$$$$ pytanie... czy dla chcącego normalnie pracować to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy normalna praca ?

marta

Witam. Mógłby mi ktoś udzielić informacji ilu zmianowa jest praca oraz w jakich godzinach?

Jola
@marta 30.11.2016 21:19
Witam. Mógłby mi ktoś udzielić informacji ilu zmianowa jest praca oraz w jakich godzinach?

Na większości działów praca jest na 2 zmiany - od 5:45 do 13:45 i od 13:45 do 21:45.

Olo

Praca dno i 3 metry szlamu,pracownicy z pośrednictwa wyzysk na maksa ,stawka minimalna mniej nie mogli dać, umowy śmieciowe

Bartosz B.

Czy pani Ula pracuje jeszcze? Jeśli tak, to czy może ktoś mi wytłumaczyć na czym polega jej fenomen i czy serio jest taka zła, jak jest tutaj w opiniach?

heniek

Tak, to prawda, zakład rośnie. Widziałem ogłoszenia na kilka stanowisk na Olxie - tapicernia, pikowanie, szwaczki czy coś.

kozak

Zatrudniają cały czas bo produkcja rośnie i rośnie. Zadzwoń do kadr to się dowiesz.

kozak

A mnie też się podoba. Chyba ze 2 miesiące jest nowy kierownik na tapicerni i jest w porządku. Żeby zarobić trzeba się narobić ale z premiami i nadgodzinami właściwie nie schodzę poniżej 4.ooo. Tak, tak, zaraz się odezwą leserzy, że pitolenie... Pozdrawiam!

szkrab
@kozak 01.06.2016 20:01
A mnie też się podoba. Chyba ze 2 miesiące jest nowy kierownik na tapicerni i jest w porządku. Żeby zarobić trzeba się narobić...

Chcialbym cie poznac drogi Kozaku, pacuje w tej firmie 15 lat i 4.000 tysiace do reki prosze cie chyba zart

zając

a mnie się podoba

Aniula

Witam chciałabym pracować w tej firmie,ale w Belgii czy ktoś wie gdzie mam się udać abym otrzymała taką informację do kogo i gdzie?

Mashtall

Pracuje od 2 miesiecy w tej fimie, i nie rozumiem was mi praca odpowiada Ulka czepia sie jak mamy duzo roboty, i sie nie wyrabiamy czyli raz na 2 tygodnie. Wyplata na czas okolo 2100. Ekipa chlopakow na tapicerni naprawde kozak, z kazdym mozna pogadac, kazdy pomaga nie ma jakis kretynow co doprowadza do bialej goraczki. Mistrz hali naprawde spoko koles. Warunki pracy dla mnie dobre, cieplo w pomieszczeniu, jak nie ma co robic na 2 zmianie nikt sie nie czepia Ciebie, ze od 20 stoisz i nic nie robisz, albo gadasz z kims oparty o stol. Praca bardzo lekka, zakladanie kartonikow na lozko i przesuniecie przez rolki na tasme, zero wysilku. obijan ie zaglowkow tylko troszke sily fizycznej, ubieranie boxow to zalozenie materialu i zapiecie expresem :D Nie wiem gdzie wy widzicie ciezka prace... idzcie do budowlanki za 10 zl na godzine. Ja obecnie mam 15 zloty brutto, po przejsu na firme troszke mniej, ale mozna 38% premi wypracowac, a to nie jest trudne :) na chwile obcna czyli po 2 miesiacach polecam ta firme.

FX2
@Mashtall 17.01.2016 00:09
Pracuje od 2 miesiecy w tej fimie, i nie rozumiem was mi praca odpowiada Ulka czepia sie jak mamy duzo roboty, i sie nie wyrabi...

Ja pracuje już troszkę dłużej niż Ty i wiem troszkę więcej. Kiedyś robota była znacznie łatwiejsza niż teraz. Wprowadzili pewne zmiany, przez co tapicerzy robią więcej niż kiedyś a pensja ta sama. W grudniu 2015 roku mieli mieć podwyżki i co? Jest końcówka stycznia a jakoś tych podwyżek nie ma. Kilku najlepszych tapicerów ma 1960 zł BRUTTO a pozostali najniższą czyli 1850 BRUTTO co daje 1360 zł. Oczywiście mają premię 30% ilościowej + 8% jakościowej, ale żeby ją dostać trzeba zrobić 460 min. I to im wychodzi około 1900 zł. Więc nie pitol mi tu o 2100. Na 2100 to trzeba przyjść w 2 soboty dodatkowo. A to co Ty dostajesz w wypłacie wyrabiasz tam w jeden dzień. Jak zaczynasz tam pracę to nie jest to wcale takie łatwe. Ludzie rezygnują bo widzą co robią i co za to dostają. Poza tym ręce bolą niesamowicie. Na drugiej zmianie nikt się nie czepia po 20 bo kierownictwa i biura już dawno nie ma, a mistrza obchodzi tylko czy zrobiłeś swoje 460 a nie kiedy zrobiłeś. Jakoś na zmianie porannej nikt od 12 nie chodzi chociaż niektórzy robotę zrobili. I ciepło jest na zakładzie to fakt. Ale poczekaj jak przyjdzie lato to zobaczysz jak ludzie mdleją z powodu gorąca. A kierownictwo ma to w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e się z ciebie leje. A przez pośrednika jest wyższa płaca jak przez firmę. Nie opłaca się przechodzić.

swojak
@Mashtall 17.01.2016 00:09
Pracuje od 2 miesiecy w tej fimie, i nie rozumiem was mi praca odpowiada Ulka czepia sie jak mamy duzo roboty, i sie nie wyrabi...

co ty pitolisz ja jako elektryk na budowie mam 21 netto a ty rob za 15 brutto w tapicerni haha

Janek

Firma jak każda inna,wynagrodzenie adekwatne do stanowiska.Jak ktoś ma jakiś problem to niech sobie zmieni.Dziendobry sam sobie odpowiedz.Produkt końcowy dobry,biorąc pod uwagę ludzi pracujących którzy się starają szlifować swoje wartości.WYBIERZ ZAWÓD,WYBIERZ FIRMĘ,BĄDŹ ZADOWOLONY Z TEGO CO ROBISZ,BIERZ ZA TO WYNAGRODZENIE,WALCZ O SWOJE.

Gall Anonim

pójdę,zobacze.Jak będzie lipa to spadam.Nikt mnie tam siłą przecież nie będzie trzymał.

wypożyczony

Obóz pracy . Robotnik to wróg dla dyrekcji . Wprowadzają program 5S mający na celu zrobienie z ludzi roboty co się nigdy nie uda ale dyrektor kasy na takie cele nie skąpi . Powodzenia wszystkim następnym wypożyczonym!

Gall Anonim

Witam wszystkich.W piątek od rana zaczynam prace,ma byc niejaka kierowniczka Ula.Cz.Z tego co czytam,to nie za ciekawa z niej osoba.Czy atmosfera naprawde jest taka straszna?Nie ma wogole normalnych ludzi?

były pracownik

Chamstwo i bufonada kierownictwa nie zna granic (nawet się nie usłyszy odpowiedzi na "dzień dobry" . Paskudna atmosfera . Wyzysk , wyzysk i jeszcze raz wyzysk .

pracuś

kołchoz straszny. Umowy tydzień na tydzień przez pośrednictwa jak wejdziesz w d... to przejdziesz na firmę umowa na 7 miesiecy za najniższą. Szkoda czasu na jeżdzenie na to zadupie.

anonim

(usunięte przez administratora)

wiesmark

codziennie ogłaszają się w radiu jako firma sambella!!!!

wiesmark

zero organizacji pracy ,ludzie traktowani jak Chińczycy,serwis jak zło konieczne.Garbus tylko chodzi i patrzy do czego się dopieprzyć

Gosia

Zakład kuleje,za dużo osób, bez pojęcia(koleżanek P.Uli

Koala
@Gosia 12.02.2015 09:50
Zakład kuleje,za dużo osób, bez pojęcia(koleżanek P.Uli

Tyra to fakt, ale jest,silna ima pojęcie

o la

a jednak coś idzie na lepsze socjal się stara związki też

albanczyk
@o la 25.11.2014 20:21
a jednak coś idzie na lepsze socjal się stara związki też

hahahaha zwiazki ? ze co robia ? sie staraja ? Ola obys to przeczytala bo nikt Ci tego w oczy nie powie ale wszyscy wiedza ze ch..a robisz!!! bierzesz kase za damski ch..j i ukladasz sie z dyrektorem nosisz sie jak bog wie kto a |Ty zwykla popierdulka jestes

Rumun
@o la 25.11.2014 20:21
a jednak coś idzie na lepsze socjal się stara związki też

Co Ty Olka za głupoty gadasz? Jaki Social, jakie stara? Stara to Ty jesteś i zbierasz kasę i w uja walisz

tapicer

placa kiepsko a socjalem zachęcają ale to sciema polwanie na pracownika przed 13 ka aby mu niewyplacic majac papier czeladnika i doswiadczenie w zawodzie powyzej 10 lat zaproponowali mi najnizsza krajowa plus premia uznaniowa . ludzie pracuja tam jak chinczycy za miske ziemniaków bo ryz unas jest drozszy kpina a nie firma

Gosia
@tapicer 03.11.2014 18:24
placa kiepsko a socjalem zachęcają ale to sciema polwanie na pracownika przed 13 ka aby mu niewyplacic majac papier czeladnika...

Może ciut rygorystyczna, ale za to ;tyra za trzech ludzi"

mała

Pani Dorota to jedno wielkie dno i kilometr mułu.

lila

bzdury tak jak wszędzie, winić trzeba sytuację na rynku pracy

bobo
@lila 05.10.2014 18:44
bzdury tak jak wszędzie, winić trzeba sytuację na rynku pracy

staży pracownicy obgadują nowych bo się boją konkurencji a nóż ten nowy będzie lepszy i ja stracę pracę -tak działa nasz naród

fatalne warunki

Zostałam przyjęta na kontrolę jakości jakiś miesiąc temu. Ludzie, którzy według pani Doroty i pracowników się NIE nadawali do pracy byli automatycznie zwalniani z pracy po tygodniu. Dowiedziałam się, że jest możliwość zostania stałym pracownikiem. Pracowałam ciężko cały miesiąc. Uczyłam się na pamięć jak wyglądają dane pokrowce, by nie popełniać błędów. Cały czas zatrudniali innych nowych pracowników. Po miesiącu dostałam wypowiedzenie. Powód: ZA DUŻO PRACOWNIKÓW I TRZEBA KOGOŚ ZWOLNIĆ. CZY JEST W TEJ FIRMIE KTOŚ KTO MYŚLI? TEGO NIE JESTEM PEWNA. JESZCZE JEDNO- ODNOSZENIE SIĘ DO NOWYCH PRACOWNIKÓW JEST FATALNE. OBGADYWANIE NA KAŻDYM KROKU. WŁAŚCIWIE TO SIĘ CIESZĘ, ŻE JUŻ TAM NIE PRACUJĘ. Szkoda tylko mojego zaangażowania i wysiłku

0005mila

koszmar! wielka kierowniczka ula powiedziala mojej kolezance pracującej ze mną w tym burdelu ze jest za gruba do pracy!! kolejnej ze nie ma innych predyspozycji ( z tego co pamiętam chodziło jej o wykształcenie), wredne babsko, placa taka sobie, są mili ludzie ale to wyjatki, nowych traktuje sie tak koszmarnie!!!!!!!!!!!

Krystyna

Ja pracowałam w firmie jeszcze na Brzezińskiej. Szyłam a dokładnie lamowałam pokrowce. Praca bardzo ciężka. Musiałam zrezygnować ze względu na okropny ból rąk z wysiłku. Warunki finansowe na zasadach państwowych, atmosfera fajna. Gdybym dała radę fizycznie na pewno pracowałabym dalej. Nigdy nie pracowałam dłużej niż 8 godzin, w soboty płaca podwójna.

pracownik

(usunięte przez administratora) nieudostepniają narzędzi do pracy tylko z domu trzeba przynosić kpina nie fabryka

Alicja

Proszę o informacje o pracy na szwalni. Jakie zarobki,czas pracy,atmosfera ?

Michal

Pracowalem tam 6 dni, i od 2 do ostatniego bylo tak samo, kołchoz i jeszcze raz kołchoz, mialem tam 9zl/h bodajze, przy klejeniu materacy. norma w wiekszosci wyrobiona, a jednak pani kierownik na ostatnio dzien dala norme na 2 osoby i na odpowiedz moja ze to niemozliwe zeby to wyrobic, stwierdzila ze stanowisko przewiduje jedna osobe. na nastepny dzien juz nie przyszedlem i wcale nie zaluje.

ja

Ludzie wam wszędzie będzie źle. A co do Pani(usunięte przez administratora) - to kieronik jak kierownik trudno żeby chodziła po hali i wszystkich po głowach głaskała.

niestety pracownik najemny -aby do wiosny

macfranek - 2013-01-08 14:42:07 Ja jednak sie nie zgodze z waszą Opinią Praca zawsze jest ale nie zawsze jest Łatwa Raz tylko sie zdarzyło że pracowaliśmy 16 godzin ale tylko dlatego żeby okres miedzy świętami a sylwestrem był wolny . Ja jestem zadowolony i ciesze sie bo są lepsze warunki pracy jak w Sonoco czy Dell-u idż się leczyć na ręce i nogi bo na głowę za późno ,brak organizacji pracy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalny od samej góry ,dół ma to prostować ,idiotyczne wymysły rzekomo poprawiające wydajność a w rzeczywistości wszystko spowalniają ,mistrzowie zawsze mają rację -najlepiej ich gasić i pozwalać sobie na debilne uwagi bo to tumany ,wiedzą tyle ile widzą ,wszystkie uwagi od nadgorliwych pracowników tyrających p0 200 godzin za 1700 zł . wykorzystują ,jak się wyrobisz za szybko to znaczy że się (usunięte przez administratora) i pieniądze ci płacą za nic , jak wiesz więcej to jesteś niewygodny,dyrektor to normalny facet tylko ktoś inny pociąga za sznurki (usunięte przez administratora) ,mistrzynie z wątłym pojęciem stają przed nim na baczność jak pudle w cyrku jak co [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie ich wina tylko roboli

macfranek

Ja jednak sie nie zgodze z waszą Opinią Praca zawsze jest ale nie zawsze jest Łatwa Raz tylko sie zdarzyło że pracowaliśmy 16 godzin ale tylko dlatego żeby okres miedzy świętami a sylwestrem był wolny . Ja jestem zadowolony i ciesze sie bo są lepsze warunki pracy jak w Sonoco czy Dell-u

suzi

prawda popieram dziadostwo niesamowite zwlaszcza pani ula dno powinna sie poradzic lekarza PSYCHIATRY!!!!

K

(usunięte przez administratora)Przepraszam ale tylko ten brzydkie powiedzonko pasowało do tego miejsca.Typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak jest praca to się robi nawet po 16 godzin a gdy pracy nie ma załoga jest wyganiana na urlopy bezpłatne lub zwalniana..Jeśli jest się dobrym i pracowitym zostanie się docenionym (obowiązkami Cię zawalą) a jak zaczniesz się nie wyrabiać to zwolnią.Pracowałem tam kilka lat a za każdym razem czułem się tam tak jak bym był pierwszy dzień w pracy-klimat beznadziejny.Ludzie fałszywi i obłudni z małymi ale to na prawdę małymi wyjątkami.Mistrzowie-osoby które powinny prezentować jakiś poziom zwracały się do załogi na ku..a mać,często uwłaczając.Płaca taka jak wszędzie w zakładach zatrudniających ponad 200 osób.Dyrekcja miewa mieć zwyczaj wręczania wymówień z zaskoczenia,więc nic tam nie jest pewne.

Zostaw opinię o „Recticel Komfort Snu” - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie „Recticel Komfort Snu”