EURO-PEGAZ

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 85 ocen.

Opinie o EURO-PEGAZ

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EURO-PEGAZ

Past worker

Osoby które czytają te wszystkie opinie a mają zamiar pracować w tej niby rodzinnej firmie pewnie myśłą, że to jacyś skonfliktowani pracownicy wystawili te negatywne opinie ale możecie mi wieżyć tak wiele negatywnych opini nie może się mylić. Jak wygłąda tam praca? Jest na umowe zlecenie przez pośrednika ale pewnie powiecie gdzie teraz jest inacej. Wymagrodzenie najniższe jakie może być na miesiąc. Można pracować po 10 h oraz w soboty żeby trochę więcej wyciągnąć ale za długo nie każdy da tak radę bo praca jest monottona i kto by chciał spędzić tyle czasu w pracy żeby tylko trochę więcej zarobić. Rozkład pracy jest nie równy można przepakowywać cały dzień np. kosmetyki ciągle stojąc choć nie było by to konieczne albo latać z wieloma zajęciami aż się pot leje a i tak Twoja praca nie będzie doceniona bo jak tylko nie dasz rady się ze wszystkim wyrobić to dostaniesz opiernicz, że powinnaś, powinneś zrobić już dużo więcej. Śmieszne ale nie dla kogoś kto lata i się stara. Nie ma żadnych możliwości awansu. Dojazd średni - jeździ autobus ale trzeba jeszcze swoje dojść. Ja wiem że są ludzie którym taka praca może odpowiadać i może znalazła by się inna o wiele gorsza ale jeśli tak mamy na to patrzeć to nic sie u nas nie poprawi a właściciele takich " rodzinnych firm" będą się tylko na nas bogacić. Ja ze swojej strony ODRADZAM!

Iwona
@Past worker 17.11.2017 12:40
Osoby które czytają te wszystkie opinie a mają zamiar pracować w tej niby rodzinnej firmie pewnie myśłą, że to jacyś skonflikto...

Szanowna Koleżanko! Niestety ale mijasz się z prawdą w kilku kwestiach, a w pozostałych twoje wyobrażenia są z lekka przesadzone. Wynagrodzenie stanowi aktualną minimalną płacę 13 zł, i uwierz mi lub nie ale w okolicznych zakładach jest niższe. Wiem bo stamtąd przyszłam (produkcja zabawek) Mam umowę zlecenie z pełnym zusem, a gdy się rozchoruję mam płacone L4. Czy pracujemy więcej niż 8 godzin, parę razy się zdażyło, ale w tym przypadku otrzymałam za to dodatkowe wynagrodzenie - zawsze. W soboty nie było nigdy więcej godzin, a dodatkowo zakład dopisywał nam godziny gratisowe. Co to za praca - przepakowywanie, przygotowywanie zestawów kosmetyków - nie wiem czego się spodziewałaś, ale ja dokładnie tego gdyż to było zawarte w ogłoszeniu. Awans... pozostawię bez komentarza. Autobus mógłby mieć przystanek pod drzwiami zakładu... hm. tylko co na to inni pracownicy docierający do innych zakładów... Na marginesie mogę polecić ci pracę w Amazonie, podepną ci krokomierz, i beda 100% czasu patrzyć ci na ręce, a na koniec dostaniesz bez rozmowy że twoja wydajność wynosi 25%, jesteś zbędna w zespole... Na koniec. Życzę ci wszystkiego najlepszego, aby nowy pracodawca zapewnił Ci wszystko czego oczekujesz...

Past worker
@Iwona 21.11.2017 10:18
Szanowna Koleżanko! Niestety ale mijasz się z prawdą w kilku kwestiach, a w pozostałych twoje wyobrażenia są z lekka przesadzon...

Rozumiem że broni Pani swojej pracy. Bo idę o zakład, że pisze to Pani z agencji InWork. Kto by przyszedł pracować do Euro-Pagaz gdyby nikt nie kontrował negatywnych komentarzy?! Tak wiem, że pewnie są cięższe prace jak to Pani wymieniła "Amazon" ale tam dużo lepiej płacą! Nie twierdze, że nie są wypłacane pensje więc nie wiem skąd takie oburzenie jednak stanowczo twierdzę, że nikt nie uwierzy w to że coś można mieć dziś za darmo jak to, że cytuję "a dodatkowo zakład dopisywał nam godziny gratisowe". Na szczęście znalazłam lepszą pracę więc nie dziękuję za życzenia.

Ktoś

Pracuje już długo tam nie jest źle kto chcę ten będzie pracował i będzie mu zależało a kto nie tu ucieknie

Wiki

Praca monotonna zero rozwoju. Pracują tam osoby, którym zależy na pracy, ale też takie co cały czas gadają i chodzą na papierosa. Trzeba uważać w szczególności na jedną z nich opowidą same bajki

Julita

@wi0lka, czyli w takim razie te wcześniejsze komentarze dotyczące stawek są nieprawdziwe? Użytkownik @naszczęścieybyłypracownik, pisał o 7 zł na godzinę, więc najwidoczniej coś jest nie tak w tym względzie. A jak byś odniosła się do moich wcześniejszych zapytań, np. dotyczących pracy w sezonach?

Wi0Lka

Ja tam z zarobków jestem zadowolona, płacą nieduzo bo 13 zł, ale przynajmniej terminowo . Słyszałam historię o jednej lasce co dostała mniej, a jak się okazało to miała z 5 komorników :) Praca jest lekka, a zarazem monotonna. Te laski co przychodzą się nagadać i na papierosa raczej długo nie popracują. Fajna przedstawicielka, brygadistki trochę tępawe, ale co tam dla nich nie przychodzę.

Julita

Na jakiej podstawie w takim razie @naszcześciebyłypracownik, odbywa się w EURO-PEGAZ zatrudnienie? Jaką formę zatrudnienia oferują? Stawka, o której piszesz nie jest zgodna z żadnym kodeksem cywilnym, ani z kodeksem pracy. W jaki sposób to zatem wytłumaczyć?

Na szczęście były pracownik

Najgorsza praca w moim życiu! Stawka 7 zł / h na rękę to najbardziej śmieszna i żałosna stawka z jaką się spotkałam. Uważajcie! Na rozmowie mówią o zupełnie innej stawce. Pani brygadzistka najbardziej denerwująca ze wszystkich obecnych na zmianie. Stoi sobie przy linii i wiecznie pogania pakujące dziewczyny. Wysłuchiwanie jej gadania co dosłownie kilka minut wcale nie napędzało do pracy, a jedynie zniechęcało. Po jakimś czasie wysłuchiwania pracowałam jak najwolniej, tak bardzo wyprowadziła mnie z równowagi że uznałam że zrobię jej na złość bo na tej beznadziejnej pracy i tak mi nie zależało! Wytrzymałam tam 5 dni co było i tak sukcesem. Inne dziewczyny miały takie samo zdanie. Pracujesz jak robot, okropna nuda i rutyna. Oczywiście gdybym była zmuszona i gdyby brakowało mi na chleb, pracowałabym bo pakowanie kosmetyków jest banalnie proste, ale nie wytrzymałabym słuchania tej ograniczonej brygadzistki. Współczuję ludziom którzy są zmuszeni tam siedzieć :)

Julita

@byly pracownik a istnieje w takim czasie możliwość zatrudnienia się tyłki w sezonie letnim? Dużo osób na forum poszukuje właśnie takiej sezonowej pracy - to będzie dla nich bardzo istotna informacja.

były pracownik

Dopiero będziecie doceniać prace jak będziecie mieli dzieci i własne rodziny nie mówiąc już o innych wydatkach np.na samochód. Ja bym robiła ale jakby to nie była praca sezonowa .Nie wiem kto jest tam teraz kierownikiem .

XYZ

@Fretka szkolenie? Buhahaha aż sie zaśmiałam :))) "szkolenie" wyglada tak ze pani Koordynator mowi jak sie pakuje kosmetyki lub inny towar i to na tyle,a i codziennie podpisywalo sie jakąś śmieszną liste ze odbylo sie szkolenie na pakowacza,oklejacza itp nie rozmawialam z wiekszoscia pracownik bo tak jak napisalam wyzej,bardzo dziwna atmosfera. Pozatym jak maja sie zachowywac kobiety ktore powinny byc juz dawno na emeryturze,w domu z dziecki,wnukami itp a zamiast tego tracą zdrowie w takich "euroschwitz" bez komentarza... jak sie patrzy na nie ktore kobiety to aż serce boli :/ ja rozumiem,praca pracą ale są jakiekolwiek granice człowieczeństwa...

Julita

@XYZ czy takie same odczucie o pracy w tej firmie, maja rownież pracownicy z doświadczeniem? Przez pierwsze dni pracy wiele firm prowadzi instruktaż stanowiskowy, wtedy właśnie kontrola bywa wzmożona - pytanie - jak to wygląda pózniej? O jakiej manipulacji dokładniej mówisz?

XYZ

@Fretka za 3 tygodnie kończe 18 i z całym szacunkiem do pracy ale szanujmy się :) pracowałam tam dosłownie 3 dni bo dłużej normalny człowiek nie wytrzyma. I ten śmieszny akapit na umowie "kara 100 zł za zerwanie wcześniej umowy" :) Starsze pracownice ogólnie próbują mówić co masz robić,a nagle przychodzi koordynatorka z "krzykiem" że robisz to źle i karze ci robić w końcu co innego. Pozatym NON STOP czuć na ramieniu jej oddech. Jeśli chcesz sie napić wody po paru godzinach stania to zgadza się z łaską bo inaczej tego nie można nazwać. Dziwna atmosfera,tak jakby każdy każdego obgadywał. Przez te 3 dni co tam pracowałam zdążyłam "zakolegować" się ze starszą panią,również była nowa,przed tym jak ja tam przyszłam to ona robiła tydzień już. Samo opowiadanie mnie odstraszyło ale cóż. Wykorzystywanie i manipulowanie ludźmi. Jedyne plusy tam to stawka dla uczączych się bo bodajże 11.50/h. Ale z całego serca odradzam,lepiej już roznosić ulotki albo cokolwiek ale europegaz najlepiej omijać szerokim łukiem. Pozdrawiam i życzę szczęścia ;)

fretka

Ktoś wie jak praca dla osób poniżej 18 roku życia idę jutro na spotkanie i chce wiedzieć czy się opłaca?

Były pracownik

Dalej w biurze pracuje mamusia z còrką?

karo

Przepracowałam tam pełne 2 dni.. najgorsza praca z jaka mialam doczynienia. Brygadzistki tragiczne, pospieszanie w chamski sposób, strach sie spytac o wyjscie do toalety, ciagle szybko szybko. Przerwy z zegarkiem w reku, tragedia. Pracowałam na innych magazynach i produkcjach i nigdzie nie byłam po prostu popłakana z myślą, ze zaraz zaczne prace :) NIKOMU NIE POLECAM!!!!!!!! Jest mnóstwo innych prac, szanujmy sie

pi

wojtrzel przeciez na stronce swojej mają sporo ofert pracy

eweeeee

Troche koloryzujecie jak juz cos to 7.70 jest na godzine netto pracuje tam tydzien i jakos dziwnie nie odczulam presji ani odmowy wyjscia do toalety czy tez pojscia sie napic robie po 5 godzin i nawet jesli poprosze o 3 minuty odsapniecia dostaje. Wystarczy byc normalnym czlowiekiem i umiec nawiazac kontakt. Tak oczywiscie trzeba latac rekoma szybko przewijac ale na kazdej produkcji tak jest! Jakos dziwnie nie odczuwam jakiegos traktowania mnie jak smiecia! W kazdej pracy brygadziata nad toba stoi i ci daje wytyczne sprawdz prace w sklepie na kasach zaufaj klienci sa gorsi niz te dwie pani brygadziatki one sa od tego zeby pilnowaly aby produkcja nie stala w miejscu. Zapraszam magneti marelli i bitron dopiero tam zobaczycie ze wcale tu nie jest tragedia. Aaaaa nie jeatem ani z rodziny ani przez znajomych badz nawet przyjaciol zatrudniona! Jesli ty do kogos z szacunkiem to ta osoba do cb tez czasem lepiej zamknac buzie i w myslach sobie pomyslec co sie o danej osobie mysli! Zasada jest prosta LEPIEJ WIELKA DUPA WEJSC KOMUS W DROGE NIZ WIELKIM RYJEM pozdawiam

Ciekawa

jaka jest sytuacja w firmie? Chciałabym się tam zatrudnić ale nie wiem czy przez jakąś firmę ? Czy kierownictwo tam pracujące jest fajne?

Ciekawa

jaka jest sytuacja w firmie? Chciałabym się tam zatrudnić ale nie wiem czy przez jakąś firmę ? Czy kierownictwo tam pracujące jest fajne?

Tomasz :))

Witam Chcial bym sie dowiedziec jak wychodza zarobki w takiej firmie ? jest ktos kto tam brakuje w 2015 ? prosze o napisanie

ziom
@Tomasz :)) 31.07.2015 15:17
Witam Chcial bym sie dowiedziec jak wychodza zarobki w takiej firmie ? jest ktos kto tam brakuje w 2015 ? prosze o napisanie...

Tomaszu w każdej firmie jest podpisywana klauzula poufności. Więc o zarobkach na forum nic można mówić. Jeśli jesteś zainteresowany to przejdź się tam i porozmawiaj osobiście. :)

anonim

(usunięte przez administratora)

fifek

Teraz nie ma tam żadnej kobiety , która by wywołała jakiejś zachęty do pracy. Same gaździny.3 lata temu to były Kobiety. Z chęcią przychodziłem i pracowałem.

ziomek

„Gdzie diabeł nie może, tam babę pośle”. Pozdrawiam wszystkie śliczne panie z roku 2012 w okresie wakacyjnym :) mam nadzieje że dalej tam pracują . :) Bo przy takich osobach chce się przychodzić do pracy.

fif

A czy dalej jedna zmiana czy juz na dwie robicie ?

:O
@fif 03.07.2015 00:07
A czy dalej jedna zmiana czy juz na dwie robicie ?

czytając "inteligentnie" poprzednie wpisy wynika z nich że są dwie zmiany.

anesxx

Ja w poniedziałek, tj 29.06 mam rozmowę - pakowanie kosmetyków... czy ktoś pracował i powie jak jest...czy warto w ogóle...?

Malinka

Dziś byłam na rozmowie odnośnie pracy Pani poinformowała nas o ofercie mamy pracować od lipca Wypisałam ankietę i czekam na potwierdzenie rozpoczęcia pracy jak nie znajdę nic innego to na pewno skorzystam z oferty

sen

Byłam na rozmowie 15 czerwca i zdecydowałam się pracuje od kilku dni stawka możenie za wysoka ale praca ok pakujemy herbatkę spoko żadna filozofia Dziewczyny które narzekają mają chyba jakiś problem bo jaka to jest ciężka trudna i skomplikowana rzecz pakować ładnie pachnący towar do pudełka jak nawet tego nie potrafią to jakiej pracy szukają Jest tempo ale przecież to produkcja nie rozumiem

Była pracownica
@sen 19.06.2015 17:16
Byłam na rozmowie 15 czerwca i zdecydowałam się pracuje od kilku dni stawka możenie za wysoka ale praca ok pakujemy herbatkę sp...

Pracowałam tam parę miesięcy. W 2011 roku. Nie żałuje tam żadnej sekundy przebywania w tym zakładzie ani pracy . To nie jest produkcja kobieto. To jest pakowanie kosmetyków. Jakbym nie miała pracy to bym może się zdecydowała na tą pracę . Ale teraz pracuje w firmie Jago- Pro w Jaworznie na produkcji gdzie są maszyny i produkuje się kosmetyki. Jest formulacja butelek i płynów potem tylko produkcja :) Jest bardzo ciężko pod względem atmosfery od tej firmy co jest opisane forum. Więc ci co narzekają nie znają jeszcze życia albo pracowały w biurach. Pozdrawiam wszystkich.

anonim

(usunięte przez administratora)

Była pracownica

Pracowałam tam parę miesięcy. W 2011 roku. Nie żałuje tam żadnej sekundy przebywania w tym zakładzie ani pracy . To nie jest produkcja kobieto. To jest pakowanie kosmetyków. Jakbym nie miała pracy to bym może się zdecydowała na tą pracę . Ale teraz pracuje w firmie Jago- Pro w Jaworznie na produkcji gdzie są maszyny i produkuje się kosmetyki. Jest formulacja butelek i płynów potem tylko produkcja :) Jest bardzo ciężko pod względem atmosfery od tej firmy co jest opisane forum. Więc ci co narzekają nie znają jeszcze życia albo pracowały w biurach. Pozdrawiam wszystkich.

anonim

(usunięte przez administratora)

była pracownica

Nie które Te komentarze są od ludzi którzy mają zawodówkę z mniejszym rozumem-z brakiem inteligencji , albo mniej lat pracy nie znając życia. A tak naprawdę po głębszej analizie komentarzy chodziło o inna firmę która zwie się BITRON POLAND ze oni maja warunki spartańskie w celu ze trzeba sie uczyć języka włoskiego a Włoch który ma przyjechać do Polski jest leniem i od niego tego nie wymagają. Nasz język jest bardzo trudny i nawet najmądrzejszy Chińczyk nie zdoła sie nauczyć naszego ojczystego języka, A dlaczego był komentarz o innej firmie skoro to jest forum nt. Euro-Pegazu ? Ponieważ nie którzy uważają że nigdzie nie ma ciężkiej pracy od tej firmy co zrobione jest to forum .

anonim

(usunięte przez administratora)

Larry do "do Arti"i "hanny"

Do hanny --A ty skąd jesteś ..? Też się wydaje... jakbyś tam pracował ;)..Teraz odp do"do Arti" Każdy kto tak piszę ,to wydaje mi się że boi pięknych kobiet i nie potrafi do niej podejść tylko się patrzy jak sroka w złoto a potem tego żałuje że stracił okazje ale nie w tym rzecz , to nie jest forum o kobietach tylko o PRACY. Jak cię interesuje ta firma to przejedź się do niej.

anonim

(usunięte przez administratora)

do arti

Albo przejechać i się zapytać tam jakiegoś faceta, który jest kompetentny do udzielania informacji na temat pracy bo co do bab to się nie pytaj bo nie wiadomo która okres będzie miała albo przekwit

Dominik

Dominik pozdrawia wszystkie miłe panie, z którymi miał przyjemność pracować w EP w okresie wakacyjnym w latach 2007-2010 :)

była pracownica

Boże widzisz i nie grzmisz....Idźcie wszyscy do Tuska(dot. tych którzy tak narzekają), on teraz jest szefem UE. Z pewnością wam pomoże przy takim problemie. Pracowałam tam 3 lata temu i nie narzekałam, bo najważniejsza jest współpraca między babami. Nie znacie ciężkiej pracy. Idź jedna z drugą do BITRONU to wtedy się przekonacie co to jest ciężka praca z Makaroniarzami(Włosi-tak na wypadek)Musiałam się uczyć j. włoskiego po 8 h ciężkiej harówki na 3 zmiany . Po nocce musiałam przyjechać na 12 by się uczyć w firmie języka bo włoskiemu prezesowi nie chciało się uczyć polskiego języka- Praca od pn- ndz-zero wolnego 7 nocek pod rząd i w pn na 14 trzeba by było przyjść- nie było że się nie wyspałam inaczej była nagana- KJ specjalnie podstawiała bubla żeby nie było premii uznaniowej i żeby była nagana. Więc nie mówcie że to jest jakiś koszmar. Gorzej jakby wam kazali się uczyć jakiegoś języka zaraz po pracy , A tu praca od 8-16 i od pon-pt w tym sb gdy kto mógł.A ndz cała wolna. Trzeba było się uczyć a nie teraz narzekać. Narzekanie to jest obniżenie swojej własnej wartości i lenistwo. A TAK NA MARGINESIE, CHĘTNIE BYM WRÓCIŁA TAM GDYBY NIE MIAŁA PRACY !

anonim

(usunięte przez administratora)

Do ROMAN

Najlepiej tam zadzwonić i się zapytać z pierwszej ręki. Na forum są fałsze i mało odważni ludzie , którzy dużo gadają a mało robią w tym kierunku. Po prostu utrudniają sobie życie co nie którzy- Nie ma solidarności na tym świecie niestety. Każdy ma odmienne zdanie ale co do obgadywania za plecami wszyscy na jednego bo musi być jakaś ofiara która jest Bogu Ducha winna. Także polecam DZWONIĆ ALBO OSOBIŚCIE SIĘ PRZEJECHAĆ DO TEJ FIRMY i się dowiedzieć .Najlepsze rozwiązanie.

:)

Dajcie ludzie spokoj z tym syfem nie dosc ze marne grosze to jeszcze do dzis czekam na nie chodz pracowalam w sierpniu szok!

andzik

ja tam wytrzymalam tylko 3h i po wyjsciu z tej firmy poczulam wielką ulge.. nigdy wiecej tego czegos!

Olka

młody poczytaj wyżej i daj sobie spokój.

młody

witam podobno są przyjęcia za kierowców jak sie pracuje powie ktoś

Sebastian

Szanowni Państwo! Odnosząc się do powyższych spostrzeżeń: Po pierwsze – wszystkie szczegóły zlecenia zawierają oferty, w tym miejsce pracy, rodzaj i stawkę. Każdy pracownik przed podpisaniem umowy oprowadzany jest po zakładzie, i prezentowane jest mu stanowisko, zakres zadań. Przerwy na toaletę nie są limitowane i ograniczane. Przerwy dłuższe na posiłek (lub jak kto woli na „papierosa”) już tak - zgodnie z obowiązującymi przepisami. Jeżeli uważacie, że wasza godność nie jest poszanowana, jesteście poniżani przez pracowników firmy naszego Kontrahenta, lub występują inne nieprawidłowości - zachęcam Was do kontaktu osobistego, telefonicznego lub e-mail z nami. Osobiście zależy mi na wyjaśnieniu wszelkich nieprawidłowości. Nie jestem (nie jesteśmy!) anonimowy. Całkowicie nie akceptuję używania zwrotów ogólnie uznawanych za poniżające, każdy musi się liczyć ze słowami, które wypowiada i się pod nimi podpisuje, bo za nie ponosi odpowiedzialność zarówno cywilną jak i karną. Skoro chcemy kogoś obrażać to podpiszmy się z imienia i nazwiska, a nie chowajmy się za monitorem zgrywając bohatera. Zgodnie z art. 212§1 „Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.” Konsekwencją takiego przestępstwa jest §2 „Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.” Każdy przypadek takiego zachowania jest przez Personnel Solutions traktowany poważnie, zgłaszany na Policję! Reasumując zachęcam do kontaktu: 32 781 59 50 , biuro@personnelsolutions.pl Jestem do Waszej dyspozycji. Sebastian Zelek Manager ds. Współpracy Krajowej s.zelek@personnelsolutions.pl tel. 32 781 59 48

blablabla
@Sebastian 22.07.2014 11:10
Szanowni Państwo! Odnosząc się do powyższych spostrzeżeń: Po pierwsze – wszystkie szczegóły zlecenia zawierają oferty, w ty...

Witam. Domyślam się że ren komentarz jest napisany przez Panią blondyneczkę której praca ogranicza się do zwerbowania ludzi, wysłania ich na hale a potem unkania. Myślę, że powinna się Pani zastaowić nad tym co napisała, ponieważ każda z nas wiedziała na czym będzie polegała ta praca. Szkoda tylko, że mówiła Pani, że bedzie można od czasu do czasu usiaść, napić sie albo wyjść do ubikacji. A tu sie okazuję, że nie można zrobić nic z tego, ponieważ jest się wtedy poniżanym przez którąś z brygadzistek!!!!! O przerwie juz nie wspomne, bo 20 minut na 8 godzin stania, pocenia sie i wysłuchiwania to za mało. Ja nie powiem, że jest mi tam masakrycznie źle, ponieważ lubię pracę na wyskokich obrotach ale fakt że nie ma się szolenia ani dnia próbnego jest śmieszny. Nie wspomne o tym że przez cały czas bycia na hali nie można się napić albo skorzystać z toalety. Nie wydaje mi się aby ktoś przyszedł do pracy po to aby poznawać ciekawych ludzi, ale zapewne osobie która napisała, że nie można zapamiętać imion koleżanek napisała to z ironią, ponieważ jak się kłamie na rozmowach to nie ma się co dziwić że ludzie odchodzą. Szkoda tylko że muszą płacić za to karę, bo nie mają ani jednego dnia szkolenia dzięki, któremu wiedzieliby czym to śmierdzi. P.S nie widziałam tam nikogo w tipsach!!!

JustS

Do koleżanki powyżej, myślałaś że będzie to ciekawa praca i poznasz wielu ciekawych ludzi, po godzinie okazało się że ta fajna praca nie jest fajna – bo trzeba ciężko pracować a ciebie takiej pracy nikt nie nauczył. Jeśli lubisz mało machać rękami a dużo gadać to poszukaj pracy w call center. Za 5 będziesz nawijać przez 9 h. kolejna paniusia której tipsiki się połamały, takim to rozwijają czerwone dywany w mopsie.

ola
@JustS 22.07.2014 10:20
Do koleżanki powyżej, myślałaś że będzie to ciekawa praca i poznasz wielu ciekawych ludzi, po godzinie okazało się że ta fajna...

ja dostalam propozycje pracy tej firmie przez agencjie za 6 .70 zl i nie wiem co robic czy faktycznie jest tak jak piszecie ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

ola
@JustS 22.07.2014 10:20
Do koleżanki powyżej, myślałaś że będzie to ciekawa praca i poznasz wielu ciekawych ludzi, po godzinie okazało się że ta fajna...

ja dostalam propozycje pracy tej firmie przez agencjie za 6 .70 zl i nie wiem co robic czy faktycznie jest tak jak piszecie ze to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Maczek

Witajcie drobie Panie Ja również podzielę się opinią na temat "euro pegaz " lub euroschwitz jak kto woli. od kilku dni jestem "pracownikiem " tej firmy i z niecierpliwością czekam zakończenia umowy. ( w której kara za zerwanie wcześniejsze umowy przekracza 2 krotnie DZIENNY zarobek ) Od pierwszej minuty pracy trzeba zapieprzać jak maszyna... to nie jest ciężka praca , tylko harówka za marne 6złza godzinę. wszystko było by dobrze , gdyby nie tempo narzucone przez brygadzistkę , która to widocznie ma przerost EGO , kobiety są poniżane , zastraszane zwolnieniem , brygadzistki i ich jakże kompetenetne pomagiery krzywo się patrzą jak chcesz się napić , załatwić wyprostować kręgosłup ( który łupie niemiłosiernie) . Kolejna sprawa to to że kobiety przed każdym wyjściem z hali są obmacywane przez strażniczkę po każdej częsci ciała bez wyjątku bo przecież każdy kto decyduje się na na pracę za 6zł/h bo np. nie ma co do garnka włożyć albo dziecku za co butów kupić to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i śmieć . Tak właśnie brygadzistki traktują pracownice jak śmieci .. Pomiatają wyzywają i ciągle szybciej szybciej . Gdyby płacili za akord pewnie kobiety by pracowały szybciej ale co ma nas zmotywować?? Gęba brygadzistki?? Na hali jest duszno gorąco nie można nawet na chwilę odejsć od stołu chyba że chce się zostać obiektem poniżania brygadzistki. Pot leje się po twarzy , plecach i częsci ciała o której każdy teraz pomyślał też. Dziwne że inspekcja pracy nie zainteresowała się tą firmą ... To bardzo przykre . Dlaczego ludzie tam zazynają pracę?? Bo na rozmowie (przez agencje pracy tymaczasowej oczywiście) Dużo faktów jest zatajane i pracownicy są mamieni . Miała być praca na siedząco , bez pośpiechu , swoim tempem a i zarobki miały być wyższe no ale co śmieci za 6 zł będą J***ć . Kwestia przerwy wygląda tak że nie jest ona uzależniona od pracowników . Nie ważne że chce Ci się pić jeść czy sikać . Macie wyrobić jeszcze 3i poł palety i dopiero przerwa albo wcale nie pojdziecie" Przerwa jednak jest . Często opóźniona i trzeba na nią lecieć biegiem !! Bo która wychodzi ostatnia to tak na prawdę ma 10 minut zamiast 20 no bo zanim się wszystkie obmaca to przecież czas leci . Pani brygadzistka jest miła tylko wtedy jak widzi że ktoś jest autem . Bo przecież gdzie taka osobistość będzie taki KAWAŁ szła na nogach na przystanek ,?? wtedy jest cacy cudownie i cukierkowo . Wtedy można powiedzieć skarbeczku serduszko ITP . Taka praca to obóz . Wyzysk . Jeśli nie jesteście zmuszeni do podjęcia się tego to nie idźcie tam nawet. Na pewno Pani będzie dzwonić i się prosić zeby przyjść ale na prawdę nie warto. Nawet nie zapamiętacie imion swoich kol. z pracy bo codziennie są nowe a poprzednie odchodzą . Po 1 dniu , 2 max jak szybko pracuje nie gada nie pije nie sika nie patrzy na nikogo tylko(usunięte przez administratora)jak zwierze . Mam nadzieje że Panie brygadzistki a zwłasza jedna przeczyta to co napisałam usiądzie i zastanowi się nad swoim zachowaniem . Bo władza do głowy uderzyła a słoma z butów wystaje . Co do drugiej brygadzistki jest okej to przeżycia. Też potrafi krzyknąć ale nie wisi nad Tobą , jest ludzka nie musisz się nawet pytać zeby się napić czy wysikać. Widać że kobieta wie co to praca i wie jak zapieprzamy , na pewno sama przechodziła przez to piekło . No i oczywiście też pracuje lata po całej hali donosi towar pomaga w produkcji. Czego Oczywiście nie można powiedzieć o tej drugiej "esesmance" bo praca tej pani ogranicza się do poniżania krzyczenia gadania i wzdychania żeby szybciej robić. Ps. jeśli znajdziecie tu jakiś pozytywny komentarz to tylko od Pani , która zatrudnia tam osoby . Nikt inny dobrego słowa wam nie powie o tym co się tam dzieje . Nie wierzysz? Przyjdź i zobacz . Trzymajcie się Kobietki . Głowa do góry. Nie dajmy się poniżać .

malaASia89

Witam, ja pracowalam tam 3 lata temu przez miesiac i z biegiem czasu dochodze do wniosku, ze strasznie traktuja tam ludzi. Wczesniej nie mialam porownania. Teraz rowniez pracuje na produkcji, ale moge powiedziec ze tutaj kierownictwo ma szacunek do ludzi tam traktowano nas jak smieci. Placa jest straszna jak na taki tryb pracy, mam nadzieje ze poganiaja mimo ze juz pot sie leje. Spotkalam sie z kilkoma sytuacjami gdzie brygadzistka nie pozwolila wyjsc dziewczyna do toalety, poniewaz bylo albo przed przerwa albo po przerwie a ich zdaniem od tego mamy te 15 badz 20 minut. za moich czasow nie byly mile widziane jakie kolwiek napoje wnoszone na miejsce pracy co rowniez nie jest madre, poniewaz pracowalysmy tam w najwieksze upaly wiec chcialo sie pic kazdej z nas. I kolejna sprawa to to ze nie chcieli otwierac bram mimo ze na hali bylo mega goraco, sadze ze temperatura przekraczala dopuszczalna. U mnie w pracy kiedy temperatura jest za wysoka co jakis czas mamy przymusowe przerwy by nie pasc i do tego wiatraki o czym tam rowniez nie pomysleli. Lubie duzo robic w pracy, nie lubie siedziec na tylku kiedy jest robota ale uwazam ze tam byla za ciezka robota)mam na mysli zbyt duzy nacisk na to zeby robic szybciej) a za mala placa. Ja w kazdym razie nie polecam

qwerty

Ja pracuje juz tam troche i to co sie tam dzieje jest na prawde chore. W wakacje szukaja ludzi na gwalt tylko po to by zrobic 2 zmiany, bo wiadomo trzeba sie wyrobic z towarem. A pozniej co, no idzie sie na postoj i zostaja tylko te osoby, które pracuja najdluzej. Wiec jaki jest sens przychodzic tam na 2 tygodnie? A co do pracy, no moze i nie jest ciezka, ale ile czlowiek sie wyslucha tego "szybciej", albo "nie bawimy sie" to az sie slabo robi. I wlasnie dlatego niektore osoby nie wytrzymywaly nawet do przerwy, bo ile razy mozna pokazywac jedna rzecz a ta nadal swoje i ze tepa pracy nie wytrzymuje.

niewiem dg

Ta firma przechodzi ludzkie pojęcie. Poszłam w pierwszy dzień weszłam na halę to brygadzistka latała po całej hali. Nawet nie powiedziała co trzeba robić. Brygadzistki chodzą wydzierają mordy, bez PRZERWY NIC TYLKO SZYBCIEJ! SZYBCIEJ! Ruszacie się jak krowy na pastwisku! Stawka głodowa. Przerwa 20 minutowa, do ubikacji nie można wyjść. Wytrzymałam tam niecałe 2 godziny i poszłam do domu. Wychodząc z tego "Zakładu" to czułam się jak bym spędziła cały dzień. ODRADZAM TEN ZAKŁAD KAŻDEMU. Przyjęcia są bez przerw. Najgorszy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jaki może być.

marika

samosia - 2013-08-30 15:43:13 mój pierwszy dzien w tej firmie ,,,tego słowami nie da sie opisac jedna przerwa 10 min nawet do toalety nie można isc szok jak tam ludzi poganiaja 8 godzin stania nawet nie można sie po czole podrapac bo zaraz drą [usunięte przez moderatora] szybciej szybciej nikt za was robic nie bedzie itp POWIEM TAK WIEM ZE TERAZ CIEŻKO O PRACE I KAŻDĄ PRACE SIE SZANUJE ALE TO CO ONI TAM Z LUDZMI ROBIA TO JEST NIE DO OPISANIA SŁOWAMI szokkkk kryminalisci sa lepiej traktowani niz tamZAWSZE przerwa trwa 20 min a nie 10 ;)

dziunia

Jak wygląda praca w Euro Pegazie kto tam jest najbardziej fajny?????

też 1 dzień

euro pegaz nawet nie napiszę tego z dużej litery bo ,aż ciarki na plecach czuję tak jak oddech pani "brygadzistki".To jest chory zakład i nikt nie powie ,że tam można wytrzymać jest tak duże bezrobocie ,a oni cały czas przyjmują do pracy.Ja przepracowałam tam 1 dzień i nigdy więcej.

xxxx
@też 1 dzień 27.08.2013 16:07
euro pegaz nawet nie napiszę tego z dużej litery bo ,aż ciarki na plecach czuję tak jak oddech pani "brygadzistki".To...

a za 2 dni nie mam wypłaconej pensji ?

malaya

Praca w Europegaz nie jest pracą łatwą to na pewno ale też nie przesadzajmy. Jeśli ktoś chce robić i się do tego nadaje to spokojnie te 8h da rade i nie wychodzi kompletnie wykończony. Może o tym świadczyć choćby to że pracują tam już osoby kolejne lata i wracają. Trzeba zapieprzać non stop, nie ma czasu by na chwile sobie odpuścić bo brygadzistka wszystko zauważy, ale w końcu taką formę ma ta praca - to nie praca biurowa! Jest przerwa 20 min i można sobie odetchnąć na chwile. Wszytsko zależy też od zestawu który trzeba pakować - jedne są bardzi fajne, przy innych nerwy biorą ale kto co lubi. Brygadzistki są rożne, jedna milsza, druga mniej ale widziałam w życiu gorszych ludzi. Chodź nie wiąże z tym miejscem dłużej pracy to i tak nie powiem że tam wróce jesli bedzie do tego okazja. A co do tych wszystkich zlośliwych komentarzy - są one zapewnie od osób które zostały zwolnione bo zwyczajnie nie wyrabiały tempa i nie nadawały się do tej pracy..

ddd

Europegaz to WYKAŃCZALNIA bo to pracą nie można nazwać. Brygadzistka zero kultury , opisałabym tą firmę mianem rynsztok, dziwie się że dziewczyny tam pracują, brygadzistka straszy zwolnieniem non stop za "małą wydajność" ( choć pracuję się w tmpie błyskawicy, ile człowiek może z siebie tyle daje, pot się leje, a na twarzach dziewczyn po skończonej dniówce widać umordowanie, bo to zmęczeniem nie można nazwać. Umowa zlecenie, a stawka śmieszna bo 1/3 poniżej najniższej krajowej to przecież śmiech ogarnia - żałosne. Metody z obozu i czasów niewolnictwa, brygadzistka jak okupant stoi i obserwuje szkoda że nie ma bicza i po plecach nie leje co by szybciej, a dziewczyny jak niewolnik harować muszą. WYKAŃCZALNIA nadaje się dla konia roboczego a nie dla człowieka, chociaż koń też ma chwile oddechu i wodę, a tam nawet sekundę nie możesz przestać złapać oddech bo brygadzistka drze się jak zauważy że sekundę nic nie robisz. Dobrze że chociaż oddychać można bo tego brygadzistka już nie widzi, bo jakby widziała pewnie by zabroniła. A poganianie jest bo kosiarka pewnie wpada do kieszeni brygadzistki jak dziewczynom więcej uda się zrobić. Jak nie wierzycie sprawdźcie sobie sami co tam się dzieje.

1 dzień pracy

Pracowałam w tej firmie jeden dzień i po jednym dniu zrezygnowałam bo stwierdzam że osoby wyżej postawione nie umieją docenić tych osób którzy są dobrymi pracownikami i dlatego za to płacą teraz.Jedna z nich ( nie ważne ) która tam pracowała kilka miesięcy i była na postoju -wróciła ponownie powiedziała mi że kilka osób które dobrze pracowały nie pracują tylko sobie znalazły inna pracę . Zapewne ich nie znam, ale skoro tak twierdziła. Druga sprawa że zrezygnowałam brygadzistka chodzi ciągle wściekła jak osa .Powiedzcie kto jest tam NORMALNY ??

:)

Respektuje ale za darmo - bo to jakby nie patrzeć to firma zewnętrzna :) tam idą do pracy ci którzy chcą pracować a nie po tygodniu pracy twierdzą że charówka. Jak ktoś wypisuje negatywne opinie o tym zakładzie to tylko że jest leniem i nie chce mu się robić. Brygadzistki ogólnie fajne ale by było lepiej gdyby miały cechy pan( usunięte przez administratora ) która traktuje wszystkich tak samo. Jak rządzi pani ( usunięte przez administratora )to jest spokojnie ale po prostu jest wrażenie że te kobity które są u niej na zmianie to jej wchodzą na głowę no ale cóż o nich świadczy jakie są dorosłe o rozumie dziecka. Wszyscy twierdzą że pani( usunięte przez administratora )est twardy orzech do zgryzienia ale to nie prawda. Nie przychodzisz do pracy nie dla brygadzistek !! A reszty z góry nie znam bo się nie afiszują, bo tak naprawdę nie wiadomo kto tam trzyma twardo rękę nad tymi wszystkimi osobami.

Zostaw opinię o EURO-PEGAZ - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EURO-PEGAZ