best western

Katowice

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 48 ocen.

Opinie o best western

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie best western

szczęśliwy uciekinier

Brońcie się rękami i nogami przed pracą w tym hotelu. Prezes to nieporozumienie (wiedza na temat zarządzania zespołem minimalna ale za to głośna i z wulgaryzmami). Szkoda zdrowia i nerwów.

Beka

O jakim hotelu piszesz Katowice Mariacki z p.Anią?

anonymous
@Beka 19.08.2017 14:22

nie, opinia dotyczy hotelu na ul. bytkowskiej

Pracownik Best Western

Ogólnie z tym hotelem jest duży problem pracujesz za najniższą krajowa a jeden pracownik zastępuje dwóch. Pieniądze jakie otrzymujemy za wykonaną pracę są śmieszne a kochana pani prezes ma pretensje o to że w ogóle ludzie są w pracy i sądzi że jedna osoba jest w stanie zrobić wszystko co jest niemozliwoscia. Nie pracuje tu długo a już myślę o zmianie pracy więc warte zastanowienia jest to czy ktoś chciał by się tu zatrudnić. Jeśli szefostwo nic z tym nie zrobi zostaną bez pracowników.

A
@Pracownik Best Western 12.07.2017 10:59

Wszystko prawda ..... u nas na dziale jest to sama wszyscy boilmy sie pani prezes ktora swym zaborczym zachowaniem oraz wyciskaniem z nas ostatnich sokow doprowadza ze szukamy innej pracy .... W samej dyrekcji nie mamy wdparcia wreczprzecienie

cza-rny

a jak sytuacja wygląda w Kielcach?

Agnieszka

@... piszesz o braku szacunku ze strony best western oraz poniżaniu pracowników. Czy spotkała Cię jakaś nieprzyjemna sytuacja? Czym według Ciebie objawia się ten brak szacunku? Czekamy na Twoją opinię.

...

Ciągła rotacja pracowników na kuchnii i nie tylko, brak szacunku do drugiego człowieka, w szczególności przez szefów i kierowniczkę. Ciągłe poniżanie, głupie komentarze. Stanowczo nie polecam.

Kropidło

witam. hotel Best Western Mariacki przyjmuje pracowników na umowę zlecenie, a później nie ma na tyle pracy, żeby normalnie 8 godzin za najniższą stawkę pracować...... ogólnie jedno wielkie dziadostwo! całkowity brak organizacji!! termin otwarcia hotelu ciągle zmieniany! ciągła rotacja pracowników!

CIA

Począwszy od ochrony przez brygadzistką kierowniczkę dyrektorkę prezeskę i kucharzy sami [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kradną ile się da od mini barków przez pościel szlafroki żarcie itp. itd i wynoszą to tyłem w nocy a potem każą płacić pokojówką z własnej kieszeni. Smród brud i ubóstwo. Ciekawe że to jeszcze funkcjonuje ?!

anonim

(usunięte przez administratora)

Prezes Mariacki

Nie bądź ekonomistką. Jedź kużwa do Niemiec albo Anglii na zmywak tam cię z tego problemu wyleczą i to bardzo szybko. Będziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 14 lub !6 godzin jak niewolnik. A najlepiej przyjmij się do Mariackiego jako PUF MUTI ( Burdel Mama )

kuba

Idę jutro na rozmowę do Best western Mariacki. Wysłałem kilka cefałek i wreszcie ktoś zadzwonil. Hotel juz dawno powinien byc otwarty ale budowa strasznie długo sie przeciąga - nie znam powodu. kuba

Agnieszka

Jakie benefity oferuje best western swoim pracownikom?

Anuk
@Agnieszka 03.04.2017 15:04

żadne

Justyna Vito

Czy ktoś wie dlaczego z Bestwestern na Bytkowie ludzie się zwalniali? Czy to prawda ,że przechodzą do Best Western Mariacki? Ja pracowałam w Diamencie i się zastanawiam nad pracą w Best Western Mariacki bo bym blisko do pracy miała. Ciekawa jestem czy można tam tylko na rano pracować?

pracownik BW Mariacki

Hotel Best Western Mariacki a Hotel Best Western Premium to 2 odrębne zakłady pracy i 2 odrębni pracodawcy...nie sugerujcie się opinia w BW Premier jeśli widzicie oferty do Mariackiego..bo to całkowicie inna bajka..jeśli szukacie pracy to zapraszamy do składania Cv do Hotelu Best Western Mariacki

Anita Chorzów

Czy ten hotel Best Western Mariacki jest już otwarty? Warto tam dojeźdżać z Chorzowa?Zastanawiam się czy złożyć cv na recepecje ale po czytaniu opinii tutaj to się waham. Nie potrafiłabym pracować z ludźmi ,którzy mnie poniżali czy chamsko się do mnie odnosili. Miałam tak w jednej firmie to z 3ma pracownikami założyliśmy sprawę przeciwko firmie i kierowniczce recepcji w sądzie pracy... Sprawa wygrana.Ale ja potrzebuje pracy.Mam małe dziecko...

Mala
@Anita Chorzów 24.02.2017 09:20

Naprawdę odradzam ten hotel to nic dobrego poszukaj czegoś innego. Życzliwy

Mała

To co się dzieje w hotelu nie jest nawet do opisania, brak mi słów . Przychodzą tu ludzie nie swiadomi i zaślepieni obietnicami przełożonych. Pracują za dwóch bo nie chcą stracić pracy ale czy to jest warte tych groszy które zarabiają , nie sądzę ciągła rotacja pracowników ,traktowanie jak śmiecia ,poniżanie, pomyślcie zanim tu przyjdziecie szkoda waszego czasu na ten bajzel na kółkach. Cały problem tkwi w tym że są tu ludzie na nie odpowiednich stanowiskach.

Magdalena W

Super hotel.Cieszę się ,że mogę tu pracować. Moja kuzynka będzie pracować też w BestWestern z tymże w Katowicach. Będzie pokojową jak ja.

Izka
@Temida 03.02.2017 08:50

Czemu? Aż tak tam źle?A jak na recepcji?Warto się przyjąć?Wiem , że w BestWester Mariacki szukają na recepcję

Luiza
@Temida 03.02.2017 08:50

Możesz coś więcej napisać?Jakieś przykładowe zdarzenia?

anonim

Pracownicy traktowani są bez najmniejszego szacunku, krzyczenie i poniżanie to codzienność. To co się tam dzieje to równia pochyła, tylko osoby zarządzające tym hotelem do tej pory nie widzą problemu a przykład idzie z góry. Oczekuj się wiele od pracowników a w zamian nie otrzymuje się nic. Jeśli ktoś lubi być popychadłem to w zupełności się tam spełni.

Luiza
@anonim 01.12.2016 21:03

Możesz napisać kto jest kierownikiem recepcji?Opisać tą osobę? Pracowałam z jedną pożal boże karierowiczką w Diamencie i nie chcę jej oglądać w nowej pracy.

Życzliwy

Ten hotel to porażka ,pracodawcy nie szanują pracownika wysysają z niego ostatnie siły ,ludzie uciekają na L-4 żeby odpocząć rotacja niesamowita . Kodeks pracy łamany pod każdym względem nie polecam.

All

Warszawa potrzebuje w tym momencie Sales Managerów, przyjmą każdą ilość w związku z dynamicznym rozwojem, moim zdaniem warto spróbować teraz,w tym momemcie

Piotreek

Witam, wysłałem cv do hotelu Western w Katowicach. Oddzwonili z zaproszeniem na rozmowę na stanowisko pracownika technicznego. zanim się tam wybrałem przeczytałem właśnie to forum i stwierdziłem że to pewnie standardowe narzekanie ludzi bez pokrycia o tym pracodawcy. Następnego dnia udałem sie na rozmowę - hotel jako budynek i jako wyposażenie wygląda fajnie i miłe Panie były na recepcji. Kiedy powiedziałem im że byłem umówiony z panią Dyrektor w sprawie pracy oczywiście natychmiast zadzwoniły po nią a mi kazały usiąść i poczekać-normalna sprawa.. i tak siedze i czekam.... siedze i czekam... mija 15 ... 20... a że siedziałem blisko recepcji to też słyszałęm rozmowy pracowników typu " ... dałaś już wypowiedzenie?...".. ja na l4 ide bo sie wytrzymać nie da" ".. ktoś komuś drukował wypowiedzenie i miał zanieść.." także tak... siedze dalej mineło 30 min... siedze.... ale po 45 min czekania na łaskawą Panią dyrektor puściły mi nerwy i grzecznie powiedziałem co o tym myśle- jedna z recepcjonistek jeszcze chciała ratować sytuacje i dzwoniła ponownie do zarządu jednak tam ktoś zwalał że niech kadrowa przyjdzie itp. generalnie brak poszanowania czasu. wyszedłem stamtąd ale tyle co sie nasłuchałem mi wystarczy, jednak opinie na tym forum mają pokrycie . pozdrawiam.

Piotreek

Witam, wysłałem cv do hotelu Western w Katowicach. Oddzwonili z zaproszeniem na rozmowę na stanowisko pracownika technicznego. zanim się tam wybrałem przeczytałem właśnie to forum i stwierdziłem że to pewnie standardowe narzekanie ludzi bez pokrycia o tym pracodawcy. Następnego dnia udałem sie na rozmowę - hotel jako budynek i jako wyposażenie wygląda fajnie i miłe Panie były na recepcji. Kiedy powiedziałem im że byłem umówiony z panią Dyrektor w sprawie pracy oczywiście natychmiast zadzwoniły po nią a mi kazały usiąść i poczekać-normalna sprawa.. i tak siedze i czekam.... siedze i czekam... mija 15 ... 20... a że siedziałem blisko recepcji to też słyszałęm rozmowy pracowników typu " ... dałaś już wypowiedzenie?...".. ja na l4 ide bo sie wytrzymać nie da" ".. ktoś komuś drukował wypowiedzenie i miał zanieść.." także tak... siedze dalej mineło 30 min... siedze.... ale po 45 min czekania na łaskawą Panią dyrektor puściły mi nerwy i grzecznie powiedziałem co o tym myśle- jedna z recepcjonistek jeszcze chciała ratować sytuacje i dzwoniła ponownie do zarządu jednak tam ktoś zwalał że niech kadrowa przyjdzie itp. generalnie brak poszanowania czasu. wyszedłem stamtąd ale tyle co sie nasłuchałem mi wystarczy, jednak opinie na tym forum mają pokrycie . pozdrawiam.

Pikaczu

Brak trzymania się ustalonego grafiku, brak szacunku dla drugiego czlowieka, brak podtrzymywania danego słowa. Oto kilka ogólnikow. Wytrzymać na dłużej się nie da, najdłużej wytrzymują osoby po kilka miesięcy i to dotyczy każdego działu. Mam nadzieję że Pani Prezes kiedyś to zrozumie, że hotel to drugi dom dla gościa i należy mu się więcej niż długie oczekiwanie na check in.

anonim

(usunięte przez administratora)

Temida

Muszę stwierdzić z przykrością, że jesteś naiwna. Praca tam zabiera całą energię i zapał do pracy. Brak szacunku dla drugiego człowieka.

R

TO co pisze Tragedia to święte słowa, praca po godzinach, nie liczenie się z Innymi, człowiek w tej firmie to tylko robol który ma nosić klapki na oczach pracować i nic nie mówić, 1p nie liczy się z innymi przetrzymuje ludzi Po godzinach czyste świństwo ,nie słowność w tej firmie króluje w każdej dziedzinie ,naprawdę Nie polecam pracowałem to wiem

kamikadze
@R 14.05.2016 06:46

Jeśli uważasz, że wyzysk nie klasyfikuje się w obszarze mobbingu, to nie wiem,efrg, w jakim świecie żyjesz albo masz klapki na oczach. Poza tym panująca atmosfera zniechęcała mnie do dalszej pracy i nadal zniechęca, sądząc po innych opiniach. Również śmiem podejrzewać, że jesteś jednym z pracowników, podległym "świetnie zarządzającej hotelem" dyrekcji i próbujesz podreperować opinie o tym miejscu (raczej już o poprawie nie można mówić). I jeszcze jedno: tam ludzi się nie zwalnia, to oni w 100% sami odchodzą.

Tragedia

Wyzysk, wyzysk i jeszcze raz mobbing. Praca dla desperatów

expracownik

W hotelu panuje nieprzyjemna atmosfera, mobbing, brak przestrzegania zasad BHP i kodeksu pracy i czysty wyzysk szeregowych pracowników i ich CIĄGŁĄ ROTACJĄ!!! Myślę,że w niedługim czasie tą sprawą zajmą się odpowiednie służby.

b....

ostatnie pół roku pokazało całkowicie brak umiejętności zarządzania Hotelem, mobing, wyzysk, niedotrzymywanie słowa,gardzenie pracownikami, P.Dyrektor ze względu na brak podstawowej wiedzy o zarządzaniu ludźmi jest przykładem dla innych czego nie należy robić aby nie zniszczyć stworzonego przez długi okres czasu teamu i hotelu...

mary
@b.... 17.04.2016 18:44

a kto jest teraz dyrektorem hotelu ??? i od kiedy ?? wiesz ??

Franz
@b.... 17.04.2016 18:44

Ani jednej dobrej opinii o tym bajzlu..To musi być chyba jedyny hotel w Polsce, który ma 100% negatywnych opinii pracowników..i to ponad połowa dodana w 2016 roku. Jakaś masakra..trzeba ich zgłosić do rankingu na najgorszego pracodawce na Śląsku w roku zeszłym...

nela

LUDZIE -oferta pracy w internecie może być bardzo atrakcyjna a w rzeczywistości jest zupełnie inaczej.Dobra opinia hotelu jest zasługą wyłącznie szeregowych pracowników którzy pracują na "2-3 etatach" za najniższą krajową. Brak szacunku do pracy i pracowników to norma czego wyrazem jest właśnie ta duża rotacja personelu. Do perfekcji opanowano metodę kija i marchewki ze szczególnym naciskiem na kij a z pominięciem marchewki. Jeżeli ktoś lubi sporty ekstremalne polecam pracę w tym hotelu.

loga

agol a ty skąd wiesz jaka płaca tam jest? Pracujesz tam może? Bo ja też nieciekawe opinie słyszałem... niestety...

Oo

Według mnie jest problem w tym hotelu .W którym szanującym się hotelu jest taka redukcja jedni wchodzą ,drudzy wychodzą to nie świadczy dobrze o pracodawcy ,wręcz przeciwnie .Warunki pracy najwyraźniej są złe ,pensja niska a oczekiwania wzgledem personelu wysokie,pracują za dwóch , ciągle pretensje o wszystko ludzie zaczęli brać leki na nerwy ,ludzie uciekają na chorobowe by odpocząć psychicznie ,to nie dopuszczalNe !!

ala

nie, mój znajomy tam krótko pracował i zaczynał od zera ale nie wiem jaka kaska

ala

dobre dla początkujących

pracownik

ha a mi nie płacvili zusu przez 2lata, sprawdzice sobie składki

Jolka

Roman, moja koleżanka miała tak samo. Jej też nie wypłacili za dzień próbny :/

unikać

Pewnie, że można znaleźć coś dla siebie jak ktoś chce się dawać poniżać to można wybrać sobie nawet stanowisko.

Roman

Heh to prawda ja byłem na dniu próbnym w maju i do tej pory brak odpowiedzi a za dzień próbny nie dostałem wynagrodzenia. Może taka jest ich polityka brać ludzi na dzień próbny i mieć darmowych pracowników????

unikać

No tak ogłoszenia stale wiszą i chyba czekają aż trafi się ktoś kto będzie pracował na dwa etaty za pensje jednego.

unikać

Marne pensje stała rotacja, brak szacunku do ludzi

nick

beznadzieja pszemy razem :)

tech

Zgadzam sie z matrixem bez nadzieja. Ryba psuje sie od głowy a obecna glowa jest tak zepsuta ze ludzie masowo zwalniaja sie jak tylko troche tam porobia. Nie polecam

sugar

Harówa za grosze. Pensja wypłacana po terminie, w ratach. Wymagania przy tym oczywiście kosmiczne. Nie polecam.

matrix

Dyrekcja nadaje się do prowadzenia obory a nie hotelu. [usunięte przez moderatora] pracownikach,którzy albo są zwalniani albo sami uciekają.Zastanawia mnie czemu jest to jeszcze hotel z 4 gwiazdkami jak wygląda tragicznie i nie spełnia wymogów na gwiazdki.Jest to jedyny hotel który ma cały czas oferty pracy.Płace małe a z nowymi umowami jeszcze mniejsze dlatego kto mądry to ucieka .A było tam tak przyjemnie jak była poprzednia pani dyrektor i całe kierownictwo.Odeszli stamtąd już prawie wszyscy pierwsi pracownicy i nikt nie żałuje.Może by tak pani prezes poczytała opinie i porozmawiała z pracownikami o tym co się dzieje .Wystarczą małe zmiany i było by dobrze.

Zostaw opinię o best western - Katowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie best western