Propo Radwaga...
Coś mi się przypomniało
To chyba coś podchodzi pod prawo nie tylko polskie, ale głównie europejskie (prawo Unii chyba wymusiło powstanie takiego prawa w PL). Oto wielka tajemnica wiary... Na grupach dla przestępczości zorganizowanej (tak, jestem na takich grupach wymiany informacji :D). powstał post, który sugeruje, że : jeśli chcesz zarejestrować w Polsce czy na terenie Unii znak firmowy, to musisz jakiś procent (powiedzmy roboczo 20-30%) produkcji danego urządzenia przeprowadzić w Polsce. Ma to sens, bo Unia, chce byś zatrudniał w Polsce, a nie dawał zarabiać Chińczykom. ALE WIĘKSZOŚĆ TOWARU CZY PÓŁ PRODUKTÓW POWSTAJE W CHINACH. Dlatego te fajansy nie chciały bym handlował z Chinami, bym nie zajmował się jak to pogardliwie określili "paczuszkami z Chin", bo SAMI ROBIĄ DOKŁADNIE TO SAMO (usunięte przez administratora) Zobacz jakie to są skur#$%! - stosują psychologiczne tricki (jak ksiądz w liceum), by ukształtować kogoś percepcję tak, by nie zarobił, by zepchnąć go do roli zwykłego pracownika. Dlatego tak ich bolały te paczuszki z Chin, bo z tego jest kolosalna kasa. Nie ma w tej chwili lepszego biznesu niż import z Chin. Owszem nieruchomości, ale to dodatek. Ja idę drogą zarabiania na imporcie, mam zielone światło, bo jestem jednym z lepszych marketingowców. A oni opowiadają - nie bierz kredytu, kredyt to zło, nie pakuj paczuszek bo paczuszki są be, a praca za 5000 z cacy. Takie zakłamańce. I tak - Radwag - sprowadza półprodukty z Chin, Kratki.pl, sprowadza z Chin, montuje w PL. Ot wielka tajemnica wiary... Ale chcą uchodzić za wielkich biznesmanów, patriotów itp itd. Ja uważam się za większego patriotę, bo piszę Wam Polacy jak sprawy wyglądają - kupujcie i Wy w Chinach, sprzedawajcie na Amazon, na Allegro. Ostatnio szukałem czegoś na Amazon, 90% to produkty z Chin w tej kategorii przynajmniej. Nie dajcie się zepchnąć do roli służalczej wobec cwaniaków, kłamców
To samo było z kredytami. Opowiadali nie bierz kredytów (usunięte przez administratora) Słuchaj... Bierzesz kredyt na 10 czy 20% (teraz inflacja to bliżej 20, więc teraz ostrożnie) kupujesz towar na, którym masz zysk 50% czy nawet i 100%. Czysty zysk. Czyścioch! Prosta sprawa, prosty rachunek prosty czysty zysk. A oni mówią - nie bierz kredytu, bo wtopisz, nie bierz kredytu bo zbankrutujesz. Nie sprowadzaj towaru z Chin, bo nie będzie szacunu. :D W pupunie se wsadźta swój szacun :D
Mnie interesuje Władysław Jagiełlo w portfelu a nie Twój szacun cwaniaczku :D
Mój schemat - pracuj (ja uber plus programowanie) do tego handelek i inne źródła dochodów, chciałbym wejść w nieruchomości (na rynek nieruchomości, ale to jeszcze nie czas odpowiedni). Jakiś kredycik, by zlewarować handelek, by więcej zarabiać. Nie dajcie się oszukać :D