Cukiernia Jagódka Sp. j.

Jastrzębie-Zdrój

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 28 ocen.

Opinie o Cukiernia Jagódka Sp. j.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cukiernia Jagódka Sp. j.

Zarząd Cukierni "Jagódka"

Na nasz wniosek w roku 2013 prokuratura podała nam wszystkie adresy IP osób dokonujących wpisów w serwisie GOWORK.PL, naruszających dobro osobiste naszej firmy, naszych pracowników oraz dobro Zarządu. Wśród zamieszczonych opinii co najmniej połowa wpisów została dokonana przez osoby kompletnie nie związane z firmą. W tamtym momencie powstrzymaliśmy całą procedurę dalszego postępowania sądowego. Teraz jednak nie będziemy tego procesu zatrzymywać. Wszystkie opinie, które w jakikolwiek sposób naruszać będą dobro osobiste naszej firmy, naszych pracowników lub opinie nieprawdziwe osób nie zatrudnionych w firmie zmuszą nas do wystąpienia na drogę sądową.. W naszym kraju jest wiele osób i fundacji potrzebujących wsparcia finansowego na cele leczenia i rehabilitacji. Zasądzone odszkodowania zostaną przekazane na szczytny cel.

jagna

mobbing mobbing, szef traktuje ludzi bardzo źle.

Jola
@jagna 07.12.2015 22:00

To czemu się dajecie ??? W końcu nikt nie będzie u nich robił.Wszyscy tylko narzekacie za plecami. Nie ta praca to inna będzie. Nie dawać się.

moni_ka

dodali nowe ogłoszenia. warunki zatrudnienia i wynagrodzenie wyglądają całkiem fajnie Swoją drogą fajnie że od razu mówią ile można zarobić i na jakie warunki liczyć

boss
@moni_ka 03.07.2016 11:37

Nie zdziwił bym się inne stawki oferują a inne są!!

Ewa
@boss 11.12.2016 11:05

To iść zgłośić to do prawnika. .nie dawajcie się wykorzystać ludzie .jeśli jazdy będzie się zgadzał na takie coś to im na rękę. .trzeba z tym skończyć.

Jarek

Czyżby tak dobrze się pracowało, że nikomu już nie chce się pisac na forum?

abcd
@Jarek 06.01.2018 19:11

Jest dobrze, z tego co wiem nie przyjmują byle jakich ludzi do pracy.Ja pracuję,mam etat 2900 i zarabiam 2900

Dominika

@.... dziękujemy za Twoją opinię na temat pracy w Cukiernia Jagódka Sp. j. Czy ktoś jeszcze podzieliłby się swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w Cukierni? Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w Cukiernia Jagódka Sp. j. to właśnie poszukują Pracownika do produkcji ręcznej ciastek.

Dominika

Czy ktoś kto pracuje w firmie Cukiernia Jagódka Sp. j. podzieli się informacjami na temat pracy? Jak wygląda praca w firmie? Czy jest ciężka? Czy ciężko się dostać do pracy? Jakie wymagania ma firma? Czy trzeba mieć duże doświadczenie, aby zostać przyjętym?

....
@Dominika 12.09.2017 14:15

Zależy na jakim dziale pracujesz. Czasami jest ciężko fizycznie bo musisz się nadźwigać. Zdarza się, że trzeba robić nadgodziny (za które szef czasami płaci a czasami nie - zależy to chyba od jego humoru)puki się nie wyrobi całej produkcji. Dostać się jest raczej łatwo, nie wymagają umiejętności tylko raczej chęci do pracy i szybkiego uczenia się. Ogólnie kiedyś było lepiej, teraz wszystko zaczyna się pieprzyć. Zarobisz ok 1800-2000 zł na rękę, ale wypłata chyba też jest uzależniona od nastrojów szefa a nie od tego jaka jest produkcja.... Jednak gdy idziesz na urlop to i tak mniej dostaniesz mimo tego że go wypracowałeś, nie wspominając o L4 wtedy najniższa krajową masz na wypłacie.

Abcd

Smaczne???? bo z dobrych i naturalnych produktow

Klient

O pracy nic nie wiem ale jako klient powiem tak ... ceny to jakies zabojstwo .... za 1kg tortu maja takie ceny ze glowa boli a o ciastach to juz nie wspomne ... za doslownie kawalek ciasta trzeba zaplacic od 30 zl !! Szanowni szefowie firmy jagodka , nie zabijajcie klienta tak wysokimi cenami , rynek powinien dzialac tak by bylo smacznie i w dobrej cenie . Smacznie macie ale ceny juz niestety nie . Pozdrawiam Klient .

taktak

podobno otwierają jagódkę w Zebrzydowicach (tych za Jastrzębiem)?Czy ktoś coś wie?

Majster

Witam jak wyglada praca na sprzedaży ktoś wie bo dali ogloszenie ma ktos wiecej informacji na ten temat

abcde
@Majster 24.03.2017 10:00

Całkiem okej. Trzeba się dużo nauczyć, ale praca przyjemna.

Ania

Ja będę omijać to miejsce z daleka!!!! Mąż kupawał ciasta do pracy 2 i pół kostki za 90 zł!!!!! w dodatku ciasta jakieś stare- zwłaszcza rafaello nie było zjadliwe wcale. Po prostu chłopu wciśli jakieś ochłapy. Na dodatek opakowanie za 1,80 zł musiał kupić bo jak stwierdziła sprzedawczyni nie mają do czego pakować!!! Masakra przy takiej kwocie zakupu to te opakowanie gratis powinno już być!!! Już tam nigdy ciast nie kupię - chociażby dla zasady.

kaczuszka
@Ania 01.02.2017 10:23

Wynika z tego, że Pani mąż kupił ok 4,5 kg ciasta....

Nika

Zastanawiam się wlasnie nad zamowieniem tortu urodzinowego.. ale czytając wasze opinie nie wiem czy warto:-(

dietetyk

Nie polecam Stare Ciasta!!!!

Dietetyk

Nie polecam jagodki Raciborz sprzedają i wciskają stare ciasto!!!!!

dania

zalezy o jkaie stanwosiko pytasz, bo na sprzedawcę oferują umowę o pracę, są wolne dwa stanowiska, pełny etat i praca ta jest od zaraz.a co do wymaganian to wystarczy być komunikatywnym

haga

Według mnie firma jest całkiem dobra

Magda

Ja też jestem zaskoczona podejściem właściciela. To niestety slowo przeciw słowu :/ czas pokaże jak to się wszystko skończy. Czy tak trudno zadzwonić do klienta i powiedzieć, że nie są w stanie zrobić tego co klient zamówił i poznać moje zdanie zamiast robić coś okropnego na własny rachunek. Absurd. ehh... szkoda nerwów. A czy Pani @Wioleto też reklamowała tort? a raczej wykonanie rysunku?

Magda

Ja byłam stałą klientką cukierni w Żorach, jednak w lutym zamowiłam tort dla syna, zostawiłam wzór ze Strażakiem Samem. Odebrałam jakiś szkaradny rysunek na górze tortu, wyglądem przypominający rysunek 5 letniego dziecka. Reklamacja oczywiście odrzucona, ale zobaczymy co Rzecznik Praw Konsumenta o tym powie. Stracili wieloletniego klienta przez jedną głupią decyzję. Żenada.

Kinia73

Pod apteką na przeciw koscioła sama widziałam jakis sprzęt z logo firmy ale to juz tam chyba ponad rok temu było.

korniszon

A co z tym pomysłem otwarcia Jagódki w Rybniku? Słyszałem, że był taki pomysł.

kazia

Jakość ciast, tam kupowanych stała się tragiczna,smak, zero smaku,cukier,zabity orzechami lub kokosem, kiedyś kupowałam często, dzisiaj kupiłam ostatni raz, a szkoda,idą na ilość, nie na jakość.

Adolf

Szef jagódki to kompletny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] okrada ludzi, zwalnia bez powodu kobiety które spodziewają się dziecka wyrzuca na próg!!, nie wypłaca pieniędzy na czas,oraz wyrzuca bezprawnie pracowników na urlopy w terminach które mu pasują!! a w dodatku ma romans z kobietami z biura oraz ze sklepów jest na to dużo dowodów i świadków!

sitek tomasz

fajnie jest mozna poromansowac chociaz

jagódka

Proszę o info . jak tam teraz jest na produkcji i jak wypłaty ? warto wiązać swoją przyszłość z Cukiernią Jagódka

zbulwersowana 2

Witam, ja zmówiłam tort w okresie świątecznym w Wodzisławiu więc nieprawdą jest, że odmawiali przyjmowania zamówień. Faktem jest, że wybór nie był tak szeroki jak w dzień powszedni ale Pani wytłumaczyła mi dlaczego tak jest - ciasto to ciasto jak Pani powyżej napisała ale święta to co innego, cała cukiernia zostaje ukierunkowana na produkcję świąteczną i niestety niektóre rzeczy stają się niemożliwe do wykonania. Ja raz spróbowałam tortu kupionego u Kozielskiego i już nigdy więcej niczego tam nie kupię. Pozdrawiam

zbulwersowana

Witam, mimo wszech obecnej reklamy cukierni JAGÓDKA w Wodzisławiu Śl. odmówiono mi przyjęcia zlecenia na wypiek toru urodzinowego z uwagi na to ,że przyjmowane są tylko zlecenia na ciasto świąteczne!!!! Co to za różnica ciasto to ciasto.....a w czasie świąt nie można mieć urodzin???? Tam liczy się tylko zamówienie masowe a nie klient indywidualny....NIE POLECAM byłam zbulwersowana odmową! Natomiast zlecenie moje Tortu Urodzinowego było bez problemu przyjęte w firmie KOZIELSKI (piekarnia Mszana) z czego jestem bardzo zadowolona !

Marta

A ja w swieta Bozego Narodzenia robie chrzciny i bardzo proszę o dodatkowe opinie na temat wyrobów tej właśnie cukierni. Ogólnie zrobilam wywiad i pozytywne zdanie na ich temat uslyszalam. Planuje zamowic wieksza ilosc slodkosci wiec chce zrobic dokladne rozeznanie. Osobiscie smakowalam i bylam zadowolona, ale czy tak jest zawsze...Tego chcialabym sie jeszcze dowiedziec od reszty klientow... Jakie jest Wasze zdanie??

Malma

Widzę że tutaj pełno malkontentów i wiecznie niezadowolonych osób... Szkoda...Ja mam całkiem inne zdanie na temat tej firmy. Co prawda byłam tam tylko raz ale na pewno tam wrócę. Parę dni temu przez przypadek odwiedziłam Jagódkę niedaleko parku zdrojowego.Co mnie urzekło to bardzo fajne relacje miedzy pracownikami. Stałam w kolejce około 15 minut mogłam zaobserwować jak sie uwijaja. Była to niedziela więc sporo sie działo. Dziewczyny goniły tam i z powrotem .W kolejce słuchałam niezadowolonych klientów którzy przeciez na własne życzenie w niej stali!!!Dotarłam do kasy gdzie przywitał mnie bardzo miły pan. Cały czas sie uśmiechał . Skusiłam sie na sernik duński i kawę z adwokatem. Pan doradził mi jeszcze miodownik. PYSZNY!Wzięłam do domu. Zawitam tam ponownie i będę polecac znajomym tą kawiarnie. Może nie koniecznie w niedzielę;-))

zawiedziona

Zamawiałam tort na komunię. Byłam razem z dzieckiem, który wybrał z katalogu tort z konkretnym numerem. Tort miał być w postaci książki - koniecznie, tak sobie zażyczył syn. Wybrany został smak słodkości. ALE - w momencie odbioru okazało się, że to nie książka tylko - tort normalny, okrągły, ale z emblematem jak z książki. Powiem szczerze, że jak przyjechał mąż do domu z tym tortem, nie wiedziałam co, mam powiedzieć. Zamurowało mnie totalnie. Nie mieliśmy wyboru. Odbiór był w niedzielę o 10.00 - punktualnie [ tak, jak obiecał Pan przyjmujący zlecenie], uroczystość w kościele o 11.00, a kawa miała być o 15.00. Więc kto zrobiłby na 15.00 tego samego dnia kolejny, tort? Zostaliśmy przyparci do ściany. Co do smaku - smak w torcie dał się też wyczuć. Nie był smakowo zły. I zapłaciliśmy faktycznie, za tyle kg ile miał. Reszta sytuacji - porażka. Jagódka straciła klienta, a szkoda.

niunia

Aha, z tego co mi wiadomo to w tym serniku nie ma ani grama kakao ani spulchniaczy, o których była mowa w reklamacji (tak, tak - mam gumowe ucho)

niunia

Witam. Jestem pracownikiem biurowym w tej cukierni. Miałam okazję być przy rozpakowywaniu reklamacji opisanej powyżej. Ciasto wyglądało na zmiażdżone lub takie, które spadło z wysokości. Jako jedna z kilku odważnych zgłosiłam się do spróbowania i sernik smakował jak zawsze tylko w wersji "wszystko wymieszane razem". Rozumiem dlaczego reklamacja nie została uznana.

fakmistrz

robota byla fajna sama w sobie ale kierownictwo a raczej jego nadwyzka,niszczylo na kazdym kroku wykozystywali tylko do brudnej roboty a sami zbierali pochwaly i premie za wszystkich ktorych nie lubili. kwestia prawna firmy wporzadku, jest prawie jak w panstwowce z samej satysfakcji pracy chcialo by sie wrocic ale pracownicy daremni (oczywiscie jest kilka wyjatkow)

malinka
@fakmistrz 08.02.2014 22:59

wiesz co a kiedy ty pracowałeś? bo od jakiegoś czasu się dużo zmieniło, kierownictwo zniknęło, a działy się mieszają i nie ma już takiego sztywnego podziału od paru miesięcy. pracuje się owszem więcej, ale więcej też zarabiamy pzdr

anonim

(usunięte przez administratora)

me

Sławek z tego co ja wiem to ty się opieprzałeś po prostu i wywalili cie na zbity łeb.

anonim

(usunięte przez administratora)

me

Ja pracuję w biurze, ale z tego co widzę i słyszę to ludzie, którzy pracują trzymają się tej pracy więc można zarobić na chleb. Ja nie narzekam ani na płacę, ani na uczciwość. :)

anonim

(usunięte przez administratora)

me

Eddie chyba szukają. Warto wysłać cv i spróbować.

pączek

hehe ale jaja dawno tu nie zaglądałem bo nic sie nie działo a tu nowe wpisy ustawie te stronę jako startową by być na bieżąco pozdrawiam byłych pracowników - piszcie niech Wale głowa boli czołem OPINIOTWÓRCY

jaa

A pracownicy są bardziej daremni i ograniczeni niż całe kierownictwo i szefostwo!!! Tylko narzekają a co robią, żeby coś zmienić? (usunięte przez administratora)Zwolnijcie się. A jak nie chcecie to zamknijcie gęby i chyćcie się roboty. I ja się cieszę, że tam już nie pracuję i mimo tego, że na byłego pracodawcę się źle nie mówi to ja będę!!!! Nie na forum, ale jak ktoś zapyta to chętnie poopowiadam jaki z niego ... człowiek. A Was wszystkich to i tak nie lubię! (usunięte przez administratora) Oczywiście są wyjątki chociaż ja znam tylko dwa, no może trzy:)

Eden

Ciastkarzy sie zwalnia a zostaja tylko Ci bez szkoly i bez zawodu z ta praca zwiazana, i tacy najwiecej zarabiaja i mają do gadania:)

HISZPAN

Powinni drukowac prase... GŁOS JAGODKI. Mam pytanie jaki jest procent zatrudnienia Wykwalifikowanych Cukierników/Ciastkarzy??

krecik

ania nie zmieniaj tematu tu na naszej wolnej od ciebie i strachu stronie a na sklepie jest fajnie - tylko w jakim mieście chcesz pracować -

hinduska

a jak z pracownikami w terenie tj. w sklepach firmowych cos wiecie na ten temat.pozdrawiam zainteresowana praca

rogal

teraz za wyplate w jagodce mozna kupic MALY CHLYB .... pozdro 600

M

Kiedyś ta firma miała przyszłość teraz[usunięte przez moderatora] jest coraz gorzej, brakuje ludzi, wyplaty coraz mniejsze i praca sie nie kleji tak jak powinna. Coraz wiecej ludzi sklada podania lub szuka innej pracy w tym i ja. Wkoncu cukiernia straci pracownikow, Zostaną tylko kierownicy i ich[usunięte przez moderatora] Pozdrawiam.

plastikowa biedronka

jagódka jest okok ludzie sie nie znaja :)

agnes

Fajna atmosfera to moze jest,zalezy z kim sie robi,ale bezczelnośc z izawisłość miedzy pracownikami przechodzi ludzkie pojecie

RUDY

Cukiernia jagódka wypieka najlepsze ciasta i ciasteczka, dbają o jakość i higienę, nie ma żadnych staroci, alkohol tylko po pracy a kierownictwo miłe, uśmiechnięte i zawsze wyrozumiałe. Może tylko jeden, ale zawsze to coś:) [usunięte przez moderatora]

ZeZoL

Fakt. Na stole się pracuje a nie leży. Do tych wszyskich co wypisują te pierdy- trzeba było się uczyć to może teraz byście nie narzekali na pracę fizyczną. Każdy by chciał iść do roboty, poleżeć 8 godz i zarobić lekko 2tyś. [usunięte przez moderatora] chyćcie się wkońcu roboty i przestańcie narzekać. I życzę Wam prawdziwego[usunięte przez moderatora]

anonim

(usunięte przez administratora)

Niezależny Klient

Całkowicie zgadzam się z opinią "robola". Ciasto w wersji świątecznej to totalna porażka. Smakiem i konsystencją przypomina ciasto przynajmniej 10 dniowe. Jadłam już ich ciasta 3 dniowe, nawet 5-cio dniowe (oczywiście nieświąteczne przechowywane w sprawnie funkcjonującej lodówce pobliskiego sklepu) i były o niebo lepsze niż te za które zmuszona byłam zapłacić zamawiając je na święta i kupując "kota w worku" bo pakuneczek odwinęłam dopiero w domu. Firma oczywiście reklamacji nie uwzględniła (nie dość że nie miałam ciasta to naturalnie zwrotu pieniędzy nie otrzymałam) powołując się na kontrolę jakości za którą odpowiada nikt inny ale właściciel cukierni a nie niezależna osoba z zewnątrz. Wyników analiz jakości ciasta też nie otrzymałam więc ich pismo uzasadniające jest palcem na wodzie pisane. Postawą nieuwzględnienia reklamacji był fakt że ciasto się rozlatywało (?) no ale z czyjej winy? - z tego właśnie powodu reklamowałam. Sernik karaibski kompletnie nie spoisty, pełen grudek przegrzanego starego sera, pozbawiony całkowicie bitej śmietany która to właśnie śmietana wpływała na dotychczasową lekkość i puszystość kremu (świąteczna oszczędność) a wierzchnia warstwa kremu przypominała smalec lub scukrzony miód z dodatkiem kakao. Oj, przydałaby się wizyta Pani Magdy Gessler, przydałaby się !!!!! Już nie dam im zarobić ani złotówki bo firma niegodna zaufania z punktu widzenia klienta. "Robol" chętnie się z Tobą skontaktuję ale nie wiem jak ...bo będę się naturalnie odwoływać od niczym nieuzasadnionego nieuwzględnienia mojej reklamacji.

filozof

Ciekawi ludzie powiadasz?[usunięte przez moderatora] Płacą może i dobrze, ale o niebo więcej od Ciebie wymagają.

Zostaw opinię o Cukiernia Jagódka Sp. j. - Jastrzębie-Zdrój

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cukiernia Jagódka Sp. j.