janusz30.08.2016 10:05
Magazyn a raczej stodoła w Gowarzewie, bez ogrzewania i warunków sanitarnych. Jest barak, w którym możesz się przebrać i ew. zjeść kanapkę, do tego zapach stęchlizny a zimą podobno myszki. Toaleta ToiToi do której strach wejść, brak bieżącej wody, łazienki, prysznica, latem magazyn jest nagrzany jak sauna a po pracy nie masz szans na odświeżenie się. Jednym słowem warunki fatalne !
Magazyn kiepsko zarządzany, zbyt duże obciążenie pracą a innym razem przy pełnej obsadzie brak konkretnych zadań.
Praca w biurze - kiepska atmosfera, miny pracujących tam dziewczyn mówią wszystko.
Niejasne polecenia szefostwa ( często sprzeczne ze sobą ) powodują komplikacje, brak przepływu informacji między szefami-biurem-magazynem, kiepskie zarządzanie organizacją biura.
Handlowcy narzekają na zbędną biurokrację, niskie prowizje i ciągłe czepianie się szefostwa.
Auta firmowe bez logo firmy, powodem jest pewnie ich stan, nikt nie chciałby umieszczać swojego logo na starych trupach.
Ogólnie firma, która kiedyś stawiała dużo placów i siłowni, dziś są już przyciskani konkurencją która stale rośnie i oferuje taką samą jakość ale o połowę taniej. Z tego co wiem to rzadko wygrywają przetargi itp. z uwagi na ich ceny a klientów zdobywają wchodząc w tyłek bo cena nie dają rady.
Obsługują głównie już zdobytych klientow, bo nowych zabiera im konkurencja.
Z tego co wiem to z roku na rok coraz mniej zamówień, atmosfera coraz gorsza, szefostwo potrafi tylko liczyć kase która im wpada ale zupełnie nie wiedzą jaki obrać kierunek jesli chodzi o zarządzanie, przyszłość czy rozwój.
Płace na poziomie podstawowym ok 1700 - 2000 netto nadgodziny nieplatne, brak premii, brak dodatków itp. za to wymagania kosmos. W okolicy jest dużo pracodawców gwarantujących lepsze warunki pracy, pewnie dla tego z magazynu wszyscy się zwolnili a z biura odeszły wszystkie doświadczone osoby ( to daje do myślenia ) Widocznie model zarządzanie nie dba o osoby ze stażem i doświadczeniem.
Opinie zdobyte podczas wspolpracy i podczas rozmowy pracownikami.