DELIKATESY CENTRUM

Kryspinów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 147 ocen.

DELIKATESY CENTRUM
2 147

Opinie o DELIKATESY CENTRUM

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DELIKATESY CENTRUM

Marzena

Witam, czy to prawda, że w DC podstawa to 2800,00 brutto ?

Marzena
@petroniusz 10.07.2018 17:46

Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam

regina

Witam . Czy może mi ktoś wytłumaczyć w jaki sposób w tej firmie liczy się dni urlopu. Bo ja już jetem głupia.Jak ja idę na urlop to od poniedziałku do niedzieli to wykorzystuje siedem dni , a jak idzie córka kierowniczki to od poniedziałku do niedzieli wykorzystuje pięć dni ( bo soboty i niedzieli się nie wlicza). Pytałam regionalnej , ale ona nie wie . Napiszcie jak jest u was?

ktoś
@regina 11.06.2018 20:23

sobota i niedziela nie zalicza się do urlopu,więc wykorzystujesz 5 dni a nie 7

regina

Te sklepy to jakaś farsa. Dyrekcja , zarząd chyba chce bankructwa sieci. Przeceny w sklepach minimalne , zwiększające straty sieci , narzucane odgórnie. Kompetencje kierowników regionalnych pozostawiają dużo do życzenia. Totalny brak organizacji pracy. Awanse na regionalnych zależą chyba od ich wyglądu a nie od doświadczenia. Atmosfera w pracy nie do zniesienia. Wymagania bardzo duże a wynagrodzenie marne.Urlopy , dni wolne bez planu - jak się uda.Kierownicy sklepów pracują po 12- 16 godzin dziennie . Wymagają od personelu poświęcenia, pracy ponad normy ale premii za to dać nie mogą bo nie dostają na to zgody z góry , a jeżeli już to marne grosze , których nie można sensownie podzielić ( 500 zł. do podziału na 16 osób). Poobcinano etaty kasjerów aby zwiększyć zyski a dużo artykułów wyrzuca się do kosza zamiast sprzedawać po niższej cenie.( np. co to za przecena jogurtu z datą do jutra z 2.8 zł. na 2.6 zł. Kto to kupi? Nikt . Ale na drugi dzień się wyrzuci.)Pracuję długo , ale takich strat nigdy jeszcze nie było. Zarzucają kierownictwu sklepu że za duże straty , że normy nie wyrobione , ale kto narzuca taką politykę? W naszym sklepie zwolniły się już 3 dziewczyny. Od 01.07. dwie kolejne . W tym tygodniu wypowiedzenie złożyły 2 kasjerki oraz całe kierownictwo sklepu. Życzę powodzenia.

Zuzanna

@Piotr, myślę, że tutaj nie uzyskasz takich informacji, ponieważ na forum Gowork.pl pracownicy wypowiadają się na temat pracy w firmie, w której pracują. Zachęcam Cię do napisania swojej opinii o pracy w Delikatesach Centrum.

FANTA

JA TEŻ JESTEM KLIENTEM DELIKATESÓW CENTRUM W MICHAŁOWICACH JAK I SŁOMNIKACH. BARDZO LUBIĘ ROBIC ZAKUPY W TYCH SKLEPACH I POWIEM SZCZERZE,ŻE NIGDY NIE ZDARZYŁO MI SIĘ KUPIC COS NIE ŚWIEŻEGO. SKLEPY PANA ROGALI MAJĄ MIŁY PERSONEL KTÓRY ZAWSZE POMOŻE ORAZ DUŻY ASORTYMENT DO WYBORU. TE ZŁE KOMENTARZE PODEJRZEWAM,ŻE PISZE KONKURENCJA NP EURO HEHEHE

Piotr
@FANTA 23.07.2015 13:19

Też kupuje w słomnikach,obsługa jest ok,towar też.Czasami ceny na sklepie różnią się od tych przy kasie.Kasjerki spoko ale wszystkie zajęte :)

Piotr

Witam Was bardzo serdecznie! Czy ktoś możne mi powiedzieć jak wygląda re branding?? Co się robi,od której się pracuje i do której!I jak wygląda pierwszy dzień czyli otwarcie ??? Bo ja tym wszystkim jestem przerażony,nikt nic nie wie,kierowniczka mi mówi ze będziemy pracować od rana do nocy.Ostatnio GÓRA za życzyła sobie przemeblowanie na stoisku Alko.,jeszcze jesteśmy Eko i zajęło nam to 3 DNI. Wiec jak mamy przygotować CAŁY sklep według planogramow już D.C. ?? Pomocy ??

Zuzanna

Na jakie warunki zatrudnienia może liczyć zastępca kierownika DELIKATESY CENTRUM? Czy ktoś z Was pracuje na takim stanowisku? Czy warto Waszym zdaniem zainteresować się taką ofertą? W ogłoszeniu, które znalazłam, pracodawca oferuje możliwość podnoszenia kwalifikacji. Jak to w praktyce wygląda?

Zastepca.
@Zuzanna 09.12.2017 17:23

Niewarto. Zarabiasz 200 zl wiecej niz kasjerka a obowiazkow duzo wiecej .jestes kasjerka, kierownikiem, ksiegowa sprzataczka I wszystko musisz. niemowiac juz o odpowiedzialnosci. Kierownik wszystko co zle to zwala na zastepce a z siebie robi niewiadomo kogo. Porazka.

Zuzanna

@była pracownica, dziękuję za twoją wyczerpującą opinię, jednak pamiętaj proszę, że na forum niedozwolone jest pisanie obraźliwych słów: https://www.gowork.pl/regulamin. @Anita, jesteś pracownikiem w Delikatesach? @anonymous, jesteś usatysfakcjonowany pracą w tym miejscu?

Anita

Pracodawca ma pewne wymagania a pracownik ma je wykonywać i za to otrzymuje wynagrodzenie.

Zuzanna

@Kasia 321, jak często odbywają się te kontrole i audyty, o których piszesz w swoim wpisie? W jakim wymiarze godzin pracujesz w DELIKATESY CENTRUM? Proszę Cię o uzupełnienie Twojego postu o te informacje.

była pracownica
@była pracownica 25.04.2018 14:41

Usunięte słowo przez administratora - ktoś kto przywłaszcza sobie czyjąś własność (zł o-dziej).

Zuzanna

Pracujesz w DELIKATESY CENTRUM? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy. Co w niej lubisz, a co warto w niej zmienić?

była pracownica
@Zuzanna 06.04.2017 13:12

Więc tak. Pracuję w tej sieci od ośmiu lat. Czego w Delikatesach 6 miesięcy, a wcześniej w eko ledi. Przed i po zmianie szyldu dla pracownika większych zmian nie widać. Kierownicy sklepu pomimo lat doświadczeń nie potrafią zarządzać personelem . Nie potrafi ułożyć planu pracy czy grafiku urlopów. Najlepiej żeby wszyscy pracowali w systemie 12 godz.,. System 8 godzin przekracza możliwości intelektualne. Prawo Pracy mówi że powinno się pracować 40 godz. w tygodniu czyli 5x 8 godz. , ale jak to zrobić ? Regionalni ( a kilku ich było) nie mają nić do powiedzenia poza wytykaniem palcami krzywo ułożonego towaru. Dyrektorki przyjeżdżają raz na jakiś czas ale za dużo do powiedzenia też nie mają. O wszystkim decyduje centrala a zwłaszcza legendarna ,, KADROWA,, , która jest jak Jeti każdy o niej słyszał , ale nikt jej nie widział. Po zmianie nazwy na Delikatesy jest chyba trochę gorzej . Brak możliwości sensownych przecen towaru któremu mija data. Gdy już minie to zmusza się kasjerki do jego wykupu , bo to ich wina że się przeterminował ( ale czy to one go zamawiają w takiej ilości i po takiej cenie to już nikogo nic nie obchodzi). Zarobki - najniższa krajowa plus dodatek motywacyjny 100 do 300 zł. . Od czego zależy to nikt nie wie? Premie raczej nie osiągalne bo normy które narzuciła centrala do wyrobienia absurdalne ( po zmianie nazwy podnieśli o 100%). jeżeli są już premie to nikt nie wie od czego zależy ich podział ( wydaje mi się że jeżeli ktoś potrafi się postawić to ma więcej). No i patologia z zatrudnianiem rodzinki - to na umowę zlecenie np. do wykładania towaru, małżonka do sprzątania itd. Kierownik sklepu też miodu nie ma . Pracuje minimum 12 godzin dziennie 6 dni w tygodniu. Zamawia towar , a i tak centrala decyduje ile czego dostaje. Często przychodzi towar którego na zamówieniu nie było lub ma krótką datę i sprzedać go się nie da . No i ochrona sklepów . (usunięte przez administratora) sobie kradną co się da i jak się da. Każe się ich łapać kasjerką ale w zakresie obowiązków tego nie ma ( bo w przypadku gdy (usunięte przez administratora) któreś palnie to jej nikt nie kazał i firma nie ponosi odpowiedzialności za utratę zdrowia ). Ogólnie jest jak jest . Ja mam tego dosyć . jestem na wypowiedzeniu do końca kwietnia. Chciałam skrócić okres wypowiedzenia ale regionalna powiedziała że to zależy od kierowniczki, kierowniczka że to zależy od regionalnej , a jak były razem że to zależy od legendarnej kadrowej, ale z nią już nie rozmawiałam.

Kasia 321

Delikatesy centrum to porażka. Jesteśmy miesiąc po przebudowie . Brak możliwości przecen oprócz artykułów świeżych które i tak można tylko przecenić 15 %. Towarem jesteśmy zasypywani. Pensja najniższa krajowa, brak ludzi do pracy . Wymogi coraz większe , ciągle kontrole i audyty .

Zuzanna

@konfident, widzę, że nie jesteś usatysfakcjonowany pracą w DELIKATESY CENTRUM. Jednak powstrzymaj się od wypowiedzi z sarkazmem. Piszmy tutaj informacje, które faktycznie się dzieją w firmie, a nie nasze przypuszczenia jak może być. Powiesz jak przedstawia się całokształt Twojego doświadczenia z tą firmą i warunki zatrudnienia jakie zostały Ci zaoferowane na rozmowie kwalifikacyjnej?

Odpisz pilne

Ja jako drugi zastępca kierownika mam. 2300 brutto + 300 brutto za obecnosc. Czy to duzo czy malo?

kierownik
@Odpisz pilne 12.02.2018 01:08

Ja jako zastępca mam 2300+ 200 dodatku. Prcuję 6 dni w tygodniu. Jestem od wszystkiego. Mam na stanie swoje regały, piekę bułki, pomagam na masarni, siedzę na kasie i rozliczam kasierki +przeceny+METKOWANIE + gazetka + zamówienia itd. Uważam że za te pieniądze nie warto tak się angażować dlatego zmieniam pracę . W netto na starcie 2400+ motywacyjny ( jako kasierka).Jestem w trakcie wypowiedzenia.Jeszcze parę dni.

Moscito

DC Małomice 10.03.2018 godz. 9.00 towar jeszcze nie dojechał!Nie wiem na którą dojechał.Zakupy zrobiłem u konkurencji.Róbcie tak dalej.Życzę powodzenia.

Zk
@Moscito 10.03.2018 19:27

Jeden kierowca wiezie towar do kilku sklepow. To chyba normalne ,ze nie w kazdym sklepie bedzie o 6:00

Zuzanna

@Nick, Twoim zdaniem wynagrodzenie było niewspółmierne do wykonywanych przez Ciebie obowiązków. Czy mogłaś liczyć na jakieś premie, np. od wyników lub kwartalne itd? W oparciu o jaką formę zatrudnienia współpracowałaś z DELIKATESY CENTRUM?

kleo

A gdzie można znaleźć te oferty pracy? Ogólnie ciekawi mnie kilka kwestii odnośnie ewentualnego zatrudnienia w delikatesach centrum. Głównie jaka jest wypłata na start + czy firma przewiduje jakieś dodatkowe benefity?

Iwona
@kleo 09.10.2016 13:16

Delikatesy Centrum to franczyza, każdy może je otworzyć. Zarobki jak i profity zależą od pracodawcy a ten zazwyczaj oszczędza na wszystkim. To samo jest z tzw programem szkoleniowym - jak pracodawca za nie zapłaci to pojedziesz. Wszystko zależy od ludzi, pracowałam w Delikatesach pół roku i nigdy więcej.

ALDONA

o centum delikatesy w Bobowej i Łuznej w powiecie gorlickim można książkę napisać,nie tylko o kadrze zarządzającej, ale również o pracownicach.Każdy we wsi wie kiedy "świeże "mięsko będzie myte i przecenione.Ceny jak z kosmosu,pracownicy zmęczeni bo za........ą aby stary towar był świeżutki.

Zadowolony klient
@Iza 28.12.2017 09:00

Polecam centrum delikatesy legnica osiedle dzial miesny 2 nowe panie super,nic nie wciskaja doradza zawsze wesole i z chumorem az sie chce stac nawet w kolejce.Tak trzymac

Zuzanna

@andrzejrobak5, rozumiem, że mogłeś poczuć się źle potraktowany i zlekceważony przez pracownika DELIKATESY CENTRUM. Jednak to forum jest miejscem, w którym to użytkownicy wymieniają się informacjami, spostrzeżeniami na temat firm jako pracodawców, nie usługodawców.

andrzejrobak5

NIE POLECAM ROBIĆ ZAKUPY W TEJ SIECI SKLEPÓW W dniu 9 grudnia zrobiłem zakupy w sklepi przy ul. aleje niepodległości 98 kupiłem siatkie reklamówkie spakowałem odesłem od kasy dwa kroki siatka się rozerwała wszystko się potłukło i wysypało wezwałem kierowniczkie była bardzo niemiła krzyczała ze to moja wina reklamacji nie uznała zostawiłem zakupy i wyszedłem NIE POLECAM BARDZO CHAMSKA OBSŁUGA kierownik powinien być zwolniony.

Ania

nie miła ta starsza pani przy kości w okularach na mięsnym w delikatesach na kusocińskiego w radomi ,robi łaskę że coś poda klientowi mruczy nie miłe słowa pod nosem okropieństwo przestaje tam chodzić po zakupy gdzie oni ją znależli

...

Podobno w sieci mila i eco holding też zrobią delikatesy tak jak u nas?

Onn

Witam.mam pytanie.jak wygląda praca magazyniera?obowiązki,zarobki..na sklepie jest jeden czy dwóch? Dziękuję za odpowiedź

Rick
@Onn 18.09.2017 14:35

praca za minimalne wynagrodzenie, obowiązki: przyjmowanie mięsa, nabiału, warzyw i reszta. Jest tylko jeden magazynier, Czasem trzeba się dwoić i troić bo jak wszystko przychodzi naraz to jest przechlapane.

Klientka

Jeżeli ktoś by czytał z przełożonych ten komentarz to proszę zwrócić uwagę persenolowi sklepu w Złotoryi aby zakładali rękawiczki jednorazowe na stoisku mięsnym, a przy podejściu z mięsa na wędliny i sery zmieniali na czyste.

regularnyklient

We Wrocławiu na Idzikowskiego fajny sklep, świeże produkty i duży wybór. Jedyny mankament to jedna sprzedawczyni której jak wpadniesz w oko to masz przechlapane - najpierw się będzie rozgadywać na byle temat, aż będziesz chciał wybiec bez zakupów, a potem będzie myślec że do niej zarywasz i celowo zrobi co tylko może by cię wnerwić, bo przecież się nie odczepiasz, nawet jak tylko mówisz dzień dobry i życzysz miłego dnia. Po przeczytaniu opinii tu widocznych już się nie dziwię skąd takie porypane zachowanie. Porypany pracodawca, porypani pracownicy. Dobrze się czują tylko gdy widac iż ktoś ma od nich jeszcze gorzej, w przeciwnym razie szlag ich trafia.

Zuzanna

Jeśli macie zastrzeżenia jako klienci, co do pracy w poszczególnych sklepach, czy też konkretnych pracowników, to warto to zgłosić bezpośrednio do firmy. Kontakt znajdziecie na jej stronie internetowej. Ten wątek jednak ma przede wszystkim być miejscem wymiany informacji na temat DELIKATESY CENTRUM jako pracodawcy.

XD-ania

Witajcie chcę się z wami podzielić sytuacją jaką miałam dziś w Delikatesach Centrum w Jastrzębiu byłam z siostrą na zakupach i brałam wędlinę piesze moje spostrzeżenie to leżąca swojska kiełbasa na chłodni mięsnej na tacy brudnej po na to nie przykryta ani nie ostrowczanina a po niej chodzą wielkie muchy. Druga sprawa brałam wędlinę i spostrzegłam promocję na parówki Hod- Dog po 6,90 zł/kg więc poprosiłam o całą paczkę bo moje dziecko uwielbia te parówki ale wracając do sprawy pani ekspedientka o imieniu Justyna zważyła mi tą paczkę i dała do ręki , natomiast moja siostra także poprosiła całą paczę tych parówek i pani Justyna poszła do chłodni i przyniosła następne paczki tych pysznych parówek a było ich albo 3 albo 5 całych paczek ale moja siostra mówi do mnie żebym sprawdziła datę do spożycia więc ja odkleiłam etykietę którą przykleiła mi pani Justyna i co się okazało były do 11,06,17 więc pani Justyna widząc to poprosiła mnie abym oddała jej tą paczkę więc jej oddałam ale jak się okazało to te następne paczki które przyniosła z chłodni też były z tą samą datą więc proszę was o sprawdzanie daty przydatności zanim tam coś kupicie. Tylko cieszę się że w porę się spostrzegłam bo jak bym zawiozła te parówki do domu to na pewno moje dziecko zjadło by odrazy nawet ze 4 szt co by na pewno za skutkowało wizytą w szpitalu i ciekawe kto by się poczuwał do odpowiedzialności za tą sytuacje . Tylko żałuję że nie wzięłam tych parówek i nie zadzwoniłam od razu do Sanepidu.

Klijent

Delikatesy Centrum Lipnica Murowana to porażka Pracujący tam ludzie mają klienta gdzieś nawet Kierowniczka paczy na człowieka ponuro nie polecam tam zakupów

Klientka

Witam!!!chodzi mi o Deliketesy Centrum w Markowicach kolo Raciborza.Chce powiedzieć a właściwie napisać aby zainteresowac się paniami za lady które sprzedają alkohol osoba nietrzeźwym!!!!!!byłam tego świadkiem .Po rozmowie ze znajomą okazało się ze to nie pierwszy i nie ostatni raz tak myślę. Nie będę tutaj operowała imionami pan ale nie powinniście tam pracować! !!!!!!

Niezadowolony

Sklep w Kłaju.Pracownicy traktują klienta jakby robili to z musu.Na mięsnym wybierają sobie kogo obsłużyc.Są nie miłe i sprzedają stare i oslizgłe parówki.Lenie i tyle.Czekanie na obsługe konczy się wyjsciem ze sklepu(z nerwów)Dla mnie jedna wielka banda.

Zostaw opinię o DELIKATESY CENTRUM - Kryspinów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DELIKATESY CENTRUM