BAGAT Sp. z o.o.

Białystok

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 79 ocen.

BAGAT Sp. z o.o.
4 79 6 1

Opinie o BAGAT Sp. z o.o.

Malwi

Dziwnie wygląda to forum z usuniętymi postami... Widać że była prowadzona dyskusja bo odpowiedzi "Bagat" zostały ale nie wiadomo na co co te odpowiedzi bo komentarze negatywne usunięte.... Daje do myślenia i świadczy co to za firma

Rydzi

o jak widać wszystkie negatywne opinie na temat Bagatu zostały już z forum usunięte. Naprawdę żenujące. Gdyby Bagat był dobrym miejscem do pracy to nie musieliby ciągle usuwać tych negatywnych opinii bo ich by tu po prostu nie bylo. A zaraz i tak się nowe komentarze pojawią. I nie musieli by ciągle szukać pracowników .Nawet na tym forum jak widać szuają. Może się jakiś naiwny jeleń znajdzie co bedzie pracował za półdarmo :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Bagat

Aktualnie szukamy spedytorów oraz handlowców z dobrą znajomością języka angielskiego.

Gosia

Pracowałam w Bagacie w latach 2011 - 2013. Widziałam jak z garstki osób firma rozwinęła się do kilkudziesięciu pracowników. Było to zaangażowanie i efekt pracy wszystkich. Osoby wypowiadające się negatywnie, zapewne miały/mają wpływ na swoją opinię (również na swoją karierę). Nie znałam Rosyjskiego - tam się go nauczyłam na tyle, by móc swobodnie się nim posługiwać. Do dziś dziękuję Pani Helence, że we mnie uwierzyła i dała mi możliwość rozwoju zarówno językowego jak i zawodowego. Żałuję, że nie mam czasu nawet na odwiedziny, ale sercem i pamięcią zawsze będę z Bagatem.

...
@Gosia 10.09.2018 12:04

(usunięte przez administratora)dajcie już sobie spokój z tymi laurkami na czesc Bagatu, kto tam pracował wie jak jest, a o (usunięte przez administratora)to lepiej się już nie wypowiadać kto zna wie jak jest :D

JA

«Żeby pracować w tak dobrej firmie trzeba pokazać co się potrafi. Później może być tylko lepiej « Chyba tylko ten krótki ,ale jak treściwy komentarz, obrazuje całą prawdę. Pracuję Bagacie od 5 lat. Nie, nie jestem z zarządu :) Stanowisko, na którym aktualnie pracuję jest moim trzecim stanowiskiem w tej firmie. Mogłam więc poznać wszystko z różnej strony. I wiem, że wszystko zależy od człowieka...jeżeli ktoś chodzi na papierosa co godzinę, siedzi na fb na telefonie (pewnie jeszcze służbowym), codziennie się spóźnia, bo przecież tak ciężko jest wstać na czas i do tego ma jeszcze przerwę 45 min , to ile zostaje czasu w ciągu dnia na solidną pracę? Sorry, dobrego pracownika nikt tu nie zwalania. Jak ktoś nawet sobie nie do końca radzi a widać ,że chce, to dostaje szansę np. w innym dziale. Z asystenta kierownikiem też można zostać (i nie trzeba być Białorusinem). Dobrzy spedytorzy na zarobki nie narzekają, bo wystarczy PRACOWAĆ. A prawda jest taka, że nie każdy na spedytora czy handlowca się też nadaje, ale to już powinno się samemu czuć... Hmm a co do auta Prezesa, to chyba przez kogoś przemawia zwykła zazdrość....Prezesi innych firm jeżdżą zardzewiałymi autami? „Ruska baba z prawnego” nie raz uratowała tyłek i premię pracownikowi, który popełnił błąd. A wiem, że w wielu spedycjach spedytorowi obcinane są premię za obciążenia ze trony przewoźników itp. itd. A przyjaźnić się z nią nikt nikomu nie każe.... Wiadomo,nigdzie nie jest idealnie i zawsze można by było poprawić coś na lepsze, ale to co jest tu wypisywane to w większości bzdury. Radzę spojrzeć w lustro i odpowiedzieć sobie : jakim ja byłem pracownikiem jak pracowałem w Bagacie? Pozdrawiam

...
@JA 28.08.2018 11:02

Dobre sobie ... zamiast podpisac sie "Bagat" tym razem podpisałaś się "Ja" A styl wypowiedzi ten sam.Trochę żałosne.

Ja
@... 28.08.2018 21:24

Ja mogę podpisać się imieniem i nazwiskiem.Ciebie myślę,ze na to nie stać :)

...
@Ja 29.08.2018 06:06

Zatem poprosimy o podpisanie się imieniem i nazwiskiem :)

Basia
@... 29.08.2018 07:45

Dla kogoś, kto podpisuje się "..." powinno wystarczyć ;) Kończę. Pozdrawiam

Marysia ;D
@Basia 29.08.2018 09:31

hahahah no nie rozśmieszaj mnie , Dla kogoś kto podpisuje się Basia ja jestem Marysia ::D:D:D

Piotrek
@Basia 29.08.2018 09:31

No przecież miałaś podpisać się "imieniem i nazwiskiem" ... czekamy! Nie wiem czy w Bagacie pracuje jakas Basia (ale moge podpytac kumpla który tam jeszcze jest) a nawet jesli pracuje to na pewno nie 5 lat i ciekawe czy wie że pani H P tu na forum sie za nia podaje :DDD ciekawe... bardzo ciekawe

Basia
@Piotrek 29.08.2018 16:44

Po namysle,uznalam ze pisanie nazwiska na forum nie jest dobrym pomyslem.Oczywiscie nie dlatego,ze nie istnieje,tylko ze wzgledu na ochrone danych osobowych. Zidentyfikowanie mnie nie jest jednak zadnym problem. Zapraszam,nr tel i adres firmy jest znany. A lepiej to zajmijcie sie juz soba,poszukiwaniem super pracodawcow lub tez rozwojem swojej firma;)

...
@Basia 30.08.2018 07:51

Hahaha to może po namyśle stwierdzisz również , że pisanie na forum fałszywych informacji jaki to Bagat jest niby super też nie jest dobrym pomysłem??? Poza tym gdybyś faktycznie była osobą za którą się podajesz nie miałabyś problemu z napisaniem swojego nazwiska, bo ustawa o ochronie danych osobowych nigdzie nie zakazuje podpisania się własnym nazwiskiem tylko właśnie cudzym nazwiskiem. Tak więc człowieku , kimkolwiek jesteś zastanów się najpierw zanim coś napiszesz bo się tylko ośmieszasz :)

Bagat

Jak zauważył w jednym z poprzednich komentarzy Radi "dawniej ludziom niespecjalnie się tu dobrze pracowało. W tej chwili jest jednak lepiej". Po zmianie Zarządu kilka lat temu dużo rzeczy się zmieniło. Przy okazji pytanie do Morro: "byli pracownicy Bagatu, którzy próbują stamtąd uciec" - to są byli pracownicy, czy próbujący stamtąd uciec? :) W całej sprawie prawdopodobnie chodzi o byłych pracowników z lat 2012/13, opinia których niestety już się nie zmieni. Bardzo nam przykro z tego powodu. Dzięki temu, że ostatnio z naszego zespołu nie odchodzą ludzie zbyt często - nie było większą trudnością wytypowanie kto się kryje pod tym pseudonimem. Niestety przepisy RODO nie pozwalają nam na personalne wskazanie bohatera konwersacji. Obecnie może i ma wieloletnie doświadczenie spedytora, natomiast przychodząc do nas do pracy miał dorywcze doświadczenie w rożnych branżach, a znajomością angielskiego na poziomie komunikatywnym raczej dziś ciężko kogoś zdziwić. Jest prawdą, że rozstaliśmy się po krótkim czasie. Podsumowując - wiemy ile osób pracowało wcześniej, wiemy ile pracuje dziś, dziękujemy za przekazane opinie, które weźmiemy pod uwagę - choć nie wierzymy w cuda, że po dwóch latach milczenia raptem rozgorzała dyskusja o sytuacji w firmie sprzed lat. Chętnie inwestujemy w szkolenia pracowników od podstaw, a przychodzące osoby z doświadczeniem w branży na pewno nie dostają najniższej krajowej :) PS. Prezes pomocnika o inicjałach "l" lub "I" nie miał, jak długo Bagat istnieje. Kimże więc jest ta tajemnicza postać? PPS. Częste umieszczanie ogłoszeń o pracę nie jest dyktowane odpływem pracowników, a ciągłym rozwojem firmy. Zapraszamy w październiku do nowego biura :) PPS. Kończymy na tym dyskusję - dziękujemy za uwagę.

Bagat

Czy prawda w oczy kole? Ciężko powiedzieć. Coś kolegę Morro kole, skoro po tak długim czasie (wygląda na minimum 2-3 lata) od odejścia z Bagatu raptem zaczął prowadzić krucjatę. Ale nie w tym rzecz. Co do "ruskiej baby" i tego co je, czy jakiej długości ma spódnice - to chyba nie ma związku za bardzo z opinią o pracodawcy. A że upierdliwa? Tak, skrupulatność tak się może objawiać. Niestety. Wybacz. Spóźnienia. Czy ktoś, kto się spóźnił minute, dwie, czy pięć miał z tego powodu jakieś przykrości? Notoryczni spóźnialscy mogli być w jakiś sposób upominani, ale nie jednorazowe przypadki. Poza tym skoro pracuje się od konkretnej godziny - to się na tą godzinę powinno przychodzić. Tak to już działa. A nadgodziny były i są rozliczane. Co do zatrudnienia "na moment" spedytora z doświadczeniem - dobrzy spedytorzy pracują u nas nadal, słabi - chyba nie trzeba tłumaczyć. Co do warunków płacy - były podawane na rozmowie kwalifikacyjnej. Nikt nie zmuszał na siłę. Chyba. Czy da się tu dobrze zarobić? Nie wiem co dla kogo znaczy dobrze, ale jest duża grupa osób pracujących od lat i na pewno nie za najniższą krajową. Aha - i nie są to Białorusini nie mający innej alternatywy. A zatrudnianie na jedno miejsce dwóch osób jest tak niecodzienne? Wszystkie te osoby mają okres próbny, zazwyczaj uczą się od podstaw. Z przyjemnością zatrudnilibyśmy obie, ale skoro jedna z nich sie nie sprawdza, zatrudniamy na stałe najlepszą z nich - czy to takie dziwne? Chyba nie. Wracając do tajemniczego pana "l" czy "I" - fajnie jakby pisane było otwartym tekstem kto to, gdyż wtedy można z nim porozmawiać starając się zmienić jego podejście tak, aby w przyszłości nie było skarg ze strony pracowników, czy potencjalnych pracowników. Na koniec - czy sobie schlebiamy czy nie - nie nam oceniać. Wystarczy chyba spojrzeć na firmy z branży w regionie - nie jesteśmy na szarym końcu ;) PS. Prezes swego 10-cio letniego Lexusa sprzedał ponad dwa lata temu, zapraszamy na kawę - z przyjemnością pogadamy o starych czasach, może taka rozmowa pozwoli polepszyć warunki pracy w naszej firmie. Nie wprowadzajmy ludzi w błąd, opisując mocno nieaktualne sytuacje :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Julii

heheh zaorałeś Morro :D

Bagat

Nawiązując do dziwnego wysypu komentarzy, po nieomal dwuletniej ciszy w temacie: - w firmie BAGAT nie ma i nie było zastępcy prezesa o imieniu czy nazwisku zaczynającym się na l. - "ruska baba z prawnego" jest po prostu do przesady dokładna i sumienna - to może razić - a w pokoju z nią siedzi jedna dziewczyna i chłopak (nie pracujący tam krócej niż rok) :) - nie zatrudnialiśmy "na moment" żadnego spedytora z doświadczeniem, - najniższa krajowa: fakt, dla osób bez żadnego doświadczenia na okresie próbnym, na rozmowie kwalifikacyjnej każdy jest informowany o regulaminie motywacji finansowej. - rozmowa kwalifikacyjna: dotyczy stricte wymagań zawartych w ogłoszeniu, więc jeśli ktoś ich nie spełnia trudno oczekiwać optymizmu ze strony pracodawcy Komentarze pojawiające się ostatnio nieomal jednocześnie traktujemy jako nadmierne zainteresowanie naszą firmą ze strony konkurencji :) PS. Na dziś w firmie zatrudnienie dochodzi do 70 osób, między innymi sporo osób pracujących od początku istnienia firmy. Każdy ma umowę o pracę i oficjalne wynagrodzenie przesyłane na konto.

Jarek

Żeby pracować w tak dobrej firmie trzeba pokazać co się potrafi. Później może być tylko lepiej.

Administrator

Co od czasu dodania ostatniej opinii zmieniło się w BAGAT Sp. z o.o., jeśli chodzi o wynagrodzenia?

Magdalena
@Administrator 23.02.2018 12:35

Względem opinii wcześniejszych nic kompletnie się nie zmieniło. Tak samo jest minimalna krajową + 3 miesięczny okres próbny. Pracownicy walczą o klienta a zarząd ma ich głęboko w ... Miłej pracy życzę potencjalnym kondydatom

yng

Proponujemy żeby kierownictwo firmy Bagat nie udzielało się na forum, które dotyczy warunków pracy w tej firmie , bo w ten sposób można kogoś wprowadzic w bląd. Nie wiem czy jest w tej firmie ktoś kto pracuje tam 4 lata- chyba tylko wlaściciele i szefostwo. Ludzi sie zwalnia ale tez dużo samych odchodzi, to o czymś swiadczy.

alma
@yng 15.02.2015 17:28

Szkoda czasu na chodzenie takiego typu rozmów kwalifikacyjnych które odbywają się w firmie bagat. Pan prezes jak najbardziej jest sympatyczny ale jego "pomocnik" jest zwykłym (usunięte przez administratora) z wioski, który przychodzi do pracy że złym humorem i czepia się za każde slowo, a później jeszcze jest nie zadowolony jak mu odpowiadasz w takim samym tonie jak on do ciebie. Firma jest oparta na modelu biznesowym jednej z n-ilosci białoruskich firm. Tzn. Znaleźć osobę co potrafi wszystko i nawet więcej i płacić minimalną krajową. Przychodzi osoba na stanowisko spedytora a późnej nagle się okazuje że szukają menedżerów do pracy z klientami. Wychodzi na to że idziesz na rozmowę na jedno stanowisko wychodzisz menedżerem, bardzo mądrze. Nie wiem jak ludzie odnajdują się na takiego rodzaju firmach, chociaż by patrząc od razu na rozmowie ze do ciebie podchodzą jak do g*wna. Na prawdę szkoda czasu i nerwów.

Piotrek
@alma 16.08.2018 10:22

To fakt. Pan l. nie jest zbyt przyjemną osoba do gadania (jeżeli o nim chodzi ). Moim zdaniem trzeba go zamienić na bardziej wykwalifikowaną osobę która zna sobie wartość i innym i przede wszystkim szanuje czas osób jakie przychodzą do firmy na rozmowę. Jakoś odpada zaangażowanie i chęć do podjęcia pracy w tej firmie jak ciebie za każdym razem chcą zaczepić i pokazać że on jest bosem a ty jesteś nikim. Pan l. Jeżeli to czytasz naucz sie rozmawiać z ludźmi (szczególnie po polsku) jeżeli jesteś taki inteligentny jak udajesz oraz zrozum że nie każdy będzie z tobą miły i ktoś kiedyś ci powie dużo nieprzyjemnych rzeczy jeżeli będziesz miał takie podejście !

Maja

Pracujesz w BAGAT? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca w firmie. Na jakie warunki zatrudnienia/benefity mogą liczyć pracownicy?

anonim

(usunięte przez administratora)

radi

Cześć Wam. Z tego co udało mi się dowiedzieć to dawniej ludziom niespecjalnie się tu dobrze pracowało. W tej chwili jest jednak lepiej i dalej szukają ludzi. Co do tych wymagań to nie dziwie się bagatowi @offek ponieważ sam pewnie nie chciałbyś mieć nieuka w pracy

bruno

Zatrudniają pracowników a nie obiboków. W dziale kolejowym rządzi Białorusinka, która nie zbyt przychylnie podchodzi do Polaków. W samochodówce tez rządzi Białorusinka, ale ta jest bardzo przychylnie nastawiona do każdego - polecam. W 2 działach jest szansa na zarobienie kasy bo ma się podstawę i premie od wyrobionego planu. Ale trzeba ten plan wyrobić. Nie wyrabiasz - do widzenia. Nikt się tu nie cacka. Dzial finansowy - rządzi żona i matka prezesa. Reszta to fakturzystki wprowadzające FV do tabel. ☺ Szans na awans brak. Dział prawny - ta ruska baba o której pisał ktoś poniżej jest najodpowiedniejszą osobą w tym dziale. Zawsze wszystko na czas - pisma i ważne info. Pewnie jej 2 osoby podwładne to robią ale ona rządzi. Trzeba sie do niej przekonac. Nie jest taka zła. Szansy na awans brak. Nie wiem czy te 2 działy mają premie. Pewnie uznaniowa, bo nie sądzę że od ilości wprowadzonych FV czy wezwań do zaplaty. Kołchoz - raczej nie. Spedytorzy walczą między sobą - kto znajdzie tańsze auto, bo wiadomo ze handlowiec bierze najtańsze żeby mieć większy zysk - szybciej wyrobi plan. Kto nie ma planu ten odpada z gry. To praca dobra dla młodych. Ot taka zabawa.

jest spoko

PRAWDA JEST TAKA: - umowa o prace jest od razu od pierwszego dnia - atmosfera jest dobra - firma ma trochę ponad 4 lata i są osoby które są od 4 lat - trzeba pracować żeby mieć spoko kasę ale przynajmniej płacą na czas a nawet przed

-

Jeśli nie potrafisz pracować - no to raczej nie z firmą jest coś nie tak. Większość z tych, którzy tu piszą to ludzie którzy nie zostali przyjęci do pracy po okresie próbnym. Później mają pretensje, że w Bagacie nie ma miejsca dla tych, którzy chcą pracować aby pracować lub z niskimi kwalifikacjami. W firmie jest stały profesjonalny zespół, który pracuje ponad 3-4 lata i nikt z nich ani nie narzeka na atmosferę, ani na wynagrodzenia i nie zostawia durnych komentarzy.

.

Nie polecam. To naprawde nie jest dobra firma, szkoda czasu i nerwów przede wszystkim.

musial

chyba zartujecie z ta dobra atmosfera, zarobkami i socjalem . Nie ma tam absolutnie zadnego socjalu. Poprostu syf, taki ruski kolchoz. Jak ktos nie ma silnego bolu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zeby szybko znalezc prace to naprawde odradzam , szkoda nerwow za te marne grosze. Te pozytywne opinie to pisze pewnie ta ruska baba z prawnego, nie wierzcie ze to jest dobra firma

k

kursy od początkujacego, na wigilie kalendarz...

ja

Nie tylko wigilia, ale też imprezy jak jest dobrze wyrobiony plan w firmie. Są kursy polskiego dla obcokrajowców i rosyjskiego dla polaków. Nigdzie nie trzeba chodzić, lektor przychodzi do firmy. Ja też polecam.

brak

Nowe zatrudnienia są w każdym miesiącu, firma się rozwija, współfinansuje kursy językowe, imprezy i wyjazdy integracyjne. Ogólnie polecam :)

?

Oj przyjdź, to zobaczysz :) Z tego co wiem, ma być niedługo rekrutacja.

?

Ludzie ok, atmosfera ok, z socjala też coś tam kapnie. Zresztą co tu dużo gadać - jak przyszłam na rozmowę o pracę to było chyba 7 zgłoszeń na dwa miejsca. To raczej też o czymś świadczy.

?

Ja pracuję w tej firmie dopiero od niedawna. Wszyscy są do siebie pozytywnie nastawieni zawsze mogę liczyć na pomoc, wsparcie współpracowników. Nie wiem jak to będzie dalej ale jak narazie jest naprawdę bardzo dobrze.

et

Czy mógłbyś bardziej rozwinąć swoją wypowiedź? Byłabym bardzo wdzięczna.

never

Za żadne pieniądze nie będę już pracować dla tych ludzi, masakra, radzę nie idzcie tam do pracy

zadowolony

Ja tam nie wiem jak placa Bialorusinom - ja na swoja wyplate nie narzekam. Tym ktorzy zasluguja na to swoja praca to placa dobrze, premiujac efekty. Moze wystarczylo chciec pracowac, a nie ogladac sie kto zarabia lepiej i liczyc na to, ze za nic bedzie sie dostawalo gore pieniedzy. To juz nie te czasy.

Zostaw opinię o BAGAT Sp. z o.o. - Białystok

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BAGAT Sp. z o.o.