Clean-Eco 2000 Sp. z o.o.

Gdynia

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 31 ocen.

Clean-Eco 2000 Sp. z o.o.
2 31 6 1

Opinie o Clean-Eco 2000 Sp. z o.o.

Zorientowany Kellogg's

Szanowni Państwo, Czytam te wpisy dotyczące Kutna i nie wiem czy się smiac, czy płakać...niestety. Naprawdę widać brak pewnej wiedzy co z czego wynika, pozwolę więc wyjaśnić Państwu kilka kwestii. 01. Oddział Clean-Eco w Kutnie świadczy usługi w zakresie czystości na rzecz UMA Investments ( Kellogg's). Co za tym idzie to firma Kellogg's ustala standardy i zasady do jakich firma Clean-Eco musi się stosować! Co z tego wynika? To nie biuro wymyśla zasady tylko Kellogg's, bo to o bezpieczeństwo jakości naszego produktu tutaj chodzi. 02. Macie Państwo żal o wszystkie zakazy w miejscu pracy, ale przepraszam bardzo...to jest zakład produkujący żywność!!! Stąd te wszystkie zasady, które dotyczą wszystkich! Nie tylko pracowników Clean-Eco ale też Kellogg's, Veolia i Securitas... Podkreślam jeszcze raz produkujemy żywność, więc standardy muszą być wysokie...fakt, że utrudnia to czasem prace...wolimy to niż cofnięcie partii produkcyjnej z rynku bo bezpieczeństwo i zadowolenie klienta jest najważniejsze! 03. System kartek został wprowadzony przez Kellogg's i zapronowany jako rozwiązanie także firmie Clean-Eco. Jest to rozwiązanie, które pomaga piętnować nie właściwe zachowania ale też pozwala nagradzać te właściwe. Niestety z czystej statystki wynika że zachowań nie właściwych jest zawsze więcej niż właściwych bo w grę wchodzą przyzwyczajenia...z domu, z poprzednich miejsc pracy. Będę tu zaglądał czesciej i starał się prostować uwagi, które zaburzają ocenę firmy a wynikają z czystej niewiedzy. Pozdrawiam

Dyrektor Oddziału Kutno

Szanowni Państwo, Dorosły człowiek różni się od dziecka między innymi tym, że potrafi podejmować świadome decyzje, zmienia to co mu nie odpowiada, sam kieruje swoim życiem. Więc jeśli dorosłemu człowiekowi nie odpowiada praca, to albo ma na tyle odwagi cywilnej, żeby podejść do osób, które go źle traktują i powiedzieć: nie podoba mi się to, nie możesz tak do mnie mówić; albo zmieniają pracę. Dorosły człowiek, nie wylewa żółci swego niezadowolenia na wszystkich, którzy stoją obok, bo wie, że mógłby skrzywdzić kogoś, kto na to nie zasługuje. Dorosły człowiek na obronę swojej tezy używa prawdziwych, pełnych argumentów i tak prostując to co wcześniej: te przerwy w ciągu ośmiu godzin pracy to w sumie 45 min; te zabierane 150 zł za żółte kartki to dodatek za rzetelną pracę i zgodnie z ustaleniami jest zabieranych po 3 żółtych kartkach, co dotąd się nie zdarzyło; a atmosfera? Atmosferę tworzymy sobie sami, więc jeśli wokół Was jest niefajna, to może czas coś z tym zrobić. Takie są fakty.

EWA
@Dyrektor Oddziału Kutno 25.09.2018 13:24

Atmosefera w teamach jest dobra. To osoby z biura wszystko robią aby ludzie rezygnowali. Jeżeli chodzi o to aby podejść i powiedzieć osobie prosto w twarz na temat co jest nie tak,to owszem było dużo takich sytuacji. Nawet to ze NIE MOŻNA ZABRONIĆ CZŁOWIEKOWI UŻYWANIA TELEFONU PODCZAS PRZERW ! Skarżą się wszyscy i to prosto w twarz osób siedzących za biurkiem. Nowa osoba która jest na miejscu w biurze nie potrafi czasem powiedzieć czegoś normalnie tylko się wydziera na innych pracowników albo straszy żółtymi kartkami. Od straszenia to są duchy a nie pracodawca. Przerwy owszem jest sporo bo 45 min ale jeżeli spóźnisz się chwile to już jest nie tak ale jeżeli zostaniesz dłużej w pracy 15-20 min bo jest coś dodatkowego np. Klasa to tego inni nie widza. Dziękuje bardzo za uwagę.

ewa

Czytając te komentarze mogę powiedzieć tylko jedno ! WSZYSTKO PRAWDA ! Zakład zmienił sie pod każdym względem. Widać ze ludzie się boja. Moim zdaniem ten zakład to jedna wielka pomyłka ! Ludzie siedzący w biurze jeszcze bardziej. ZAKAZ dosłownie wszystkiego. Atmosfera nie do przyjęcia.

Robert
@ewa 23.09.2018 11:27

Zakaz wszystkiego. To prawda.

Ula

Jeżeli chodzi o atmosferę to atmosfera jest okropna

Ania

Pracuje tam kilka miesięcy (Kallog Kutno ) jedyne co mogę powiedzieć to wszystko zmienia się w (usunięte przez administratora). Zakaz rozmów na temat co cię boli. Zakaz używania telefonu komórkowego w czasie przerwy. Wprowadzone zostały kartki. Dostaje się żółta kartę za to ze wróciło się z przerwy po 17 minutach a nie 15. Palac papierosa musisz w polowe go gasić bo masz natychmiast wracać. Zanim dojdziesz na kantynę twój czas na przerwę się kończy i nie zdążysz zjeść a co gorsza często jesz szybko przez co człowiek choruje. Połowa ludzi się wydziera na pracownika. Większy szacunek maja ludzie pracujący w kallogu niż w clean eco. Praca rozdzielana nie sprawiedliwie.

Dominik
@Ania 12.09.2018 21:49

Dokładnie opisane. Zapomniala Pani dodać ze te żółte kartki to zabranie 150 zł z wypłaty.

Ewa
@Dominik 13.09.2018 11:15

Ja pracuje tam już ponad 2 lata. Kiedyś było inaczej. Człowiek z zapałem przychodził do pracy. Nie było takiego rygoru. A teraz ? Teraz połowa ludzi chce odejść. Ja sama pracując tu tak długo mam dość. Atmosfera jest okropna. Nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać. Człowiek człowieka by zabił. Ludzie maja dość.

Nowicjusz

No i dobra trochę sie pośpieszyłem ze wpisem właśnie dostałem telefon od znajomego z innej firmy i do niego ide a tam nawet nie pojadę i nie zadzwonie ze rezygnuję ciul z nimi wybaczcie i pozdrawiam :P

nowicjusz

Jutro zaczynam u nich jestem przerażony tym co to przeczytałem same negatywne opinie... cóż mam odporną psychikę sam będę cicho więc mam nadzieje że tam przetrwam nie muszę mieć znajomych w pracy chce po prostu uczciwie zarobić ale jak ktoś mi pociśnie za nic i będzie darł japę to po prostu mu przywalę i tak sie to skończy nawet jak bedzie to prezes bo sie nie dam trzymajcie kciuki napiszę za jakiś czas co słychać ;)

Ilona

@Iza, czy chcesz dać do zrozumienia, że atmosfera i relacje między pracownikami są głównymi minusami wynikającymi ze współpracy z Clean-Eco 2000? Widzę, że te czynniki są bardzo dla Ciebie istotne. Co możesz powiedzieć o innych aspektach zatrudnienia u tego pracodawcy?

Administrator

Czy aktualnie jest ktoś kto pracuje w tej firmie? Jak wygląda praca w firmie Clean-eco 2000? Jaka jest atmosfera?

EWA
@Administrator 24.02.2018 08:33

Atmosfera okropna

IZA
@Administrator 24.02.2018 08:33

Pracuję obecnie .Atmosfera okropna .

EDYTA
@Administrator 24.02.2018 08:33

Na Kutnie w obiekcie Kellogg atmosfera okropna

Iza
@Administrator 24.02.2018 08:33

Nie polecam pracy masakra atmosfera jedno drugiego utopi w łyżce wody

Były Pracownik

Pracowałem tam i dla mnie lipa.Na Galerii Bałtyckiej 4 lata temu byli lepsi i gorsi. A na tą chwilę w budynku Centromer w Gdańsku jest (usunięte przez administratora) totalny panie które mają pracować po 8h pracują max rzetelnie po 1h a po niby umyciu podłogi śmierdzi stęchlizną mopy nie wymieniane od 3 lat.Jednym mopem myje się klatki raz zamaczając je we wiadrze z wodą i tak przez 6 pięter a na drugi dzień tym samym mopem myje się garaż po prosty SYF,BRÓD I CO KTO DODA .....

Obecny pracownik

Chyba, że konkurencja chce zdyskredytować firmę!!

OBIEKTYWNY

Jeżeli pojawia się jedna, no może 3 negatywne opinie, to można pomyśleć - pewnie jakiś zwolniony pracownik się mści. Ale gdy jest ich coraz więcej i więcej, to to musi być prawda. Dlatego proponuję dać spokój sobie z taką firmą. Pozdrawiam

Smutna

Pracuje w clean eco od miesiąca, co tam się dzieje to ludzkie pojęcie przechodzi ... nie ma szacunku do pracownika ...po prostu masakra !!!nie polecam pracy w tej firmie A dokładniej kellogs w Kutnie

Upokarzany

Najlepszy żart, to pani nadzorująca usługi sprzątania na Galerii Bałtyckiej, była sprzątaczka i w dodatku ślepa na jedno oko. Zapomniał wół jak cielęciem był. Tam pracownicy dzielą się na ulubieńców i resztę chołoty, która musi pracować na tych ulubieńców. Jak jesteś na topie to masz wolne a jak nie to zapieprzasz. Kiedyś to było inaczej, każdy był traktowany tak samo, bo i Opiekunowie byli na poziomie. teraz żenada. Panie Prezesie pomocy........... proszę się przyjrzeć co się dzieje na Galerii i jak jest zarządzana przez dyrektor R. Pracownik upokarzany.

wszyscy pracownicy serwisu
@Upokarzany 11.11.2016 21:39

Droga koleżanko BN. Jeżeli chciałaś pozostać anonimowa nie trzeba było używać tych określeń, które tylko Ty używasz na palarni usiłując oczernić i wyśmiać naszą koleżankę i z którą podobno znasz się ponad 20 lat. Określenie „ślepa na jedno oko” jest Twoim popisowym określeniem chociaż nie do końca zgodnym z prawdą. Szkoda tylko, że nie widzisz, że Ty jesteś na swoim stanowisku pracy ślepa na dwoje oczu. My pracownicy serwisu jesteśmy przeciwni Twoim bezpodstawnym obelgom pod adresem naszym i naszych przełożonych. Wielokrotnie obgadywałaś nas przy czynnym udziale Twojej „palarnianej bliźniaczki” DJ. Wielokrotnie wymyślałaś niestworzone rzeczy o nas próbując nas skłócić, kilka razy doprowadziłaś do płaczu niektóre z nas. Jeszcze ci mało. Nawet panie z innych firm wysłuchując na palarni Twoich chorych opinii o nas są zniesmaczone Twoim zachowaniem. Jakoś nie byłaś upokarzana jak wielokrotnie korzystałaś z pomocy naszej pani w sprawach czysto prywatnych. My nie boimy się o tym mówić, że zawsze nam pomaga jak się do niej zwrócimy. No i Twoja pamięć jest bardzo słaba. Wielokrotnie nam opowiadałaś jak to poprzednie przełożone pilnowały was, jak to paliłyście po kryjomu na rampach, jaka była dyscyplina – a teraz według Twoich słów to są wczasy. Przemyśl sobie to, bo inaczej zwołamy zebranie i wobec wszystkich powiemy całą prawdę o Tobie a naprawdę chyba nie ma osoby, której byś nie dokuczyła czy nie ośmieszyła a my naprawdę dużo wiemy także o Twojej pracy. I tak na koniec – nikt nie bronił Tobie zdobyć wykształcenia, nikt nie bronił Tobie dokształcać się na kursach - wtedy mogłabyś podjąć pracę w biurze ale na nasze szczęście to się nie stało. Ale zawsze masz wybór i możesz iść pracować do Twojej ulubionej poprzedniej przełożonej na Morenę czy Carrefoura lub do galerii obok. Wtedy będziesz wreszcie zadowolona a my odetchniemy z ulgą.

TIK-TAk
@wszyscy pracownicy serwisu 01.12.2016 21:53

Moja droga Pani o inteligencji tik-taka, z braku laku i kit dobry. Więcej szacunku do osób, które coś przeżyły na tej Galerii. Zamiast szczekać, czas zabrać się za pracę.

maniek

Atmosfera rzeczywiście dopiero dopisuje, bo to dobry znak.

zygmunt

Nie szanują klientów. Pani przychodząca sprzątać "udaje ze sprzata" podczas gdy nie robi nic. Płacimy za pełne sprzatanie pomieszczen a swietem jest jak Pani zechce umyc podłogę i równiez z tym ma problem, zamiatanie od swieta ciagle sie zwalnia lub przychodzi tylko smieci wyrzucic, nie potrafi nawet kurzu z szafki zetrzec. Ogólnie żenada, zaczelismy sprzatac sami

Niezadowolony

Bardzo szczerze nie polecam....bałagan, chaos, zero szacunku dla ludzi i klientów.

Klon

Luzak - prawa! Brak szacunku do pracowników..brak ogłady i zrozumienia i zaufania.. Firma upada. Pan Prezes - ha ha ha .. dobre. Nie odpowiednia osoba na danym stanowisku. Popieram - pora się obudzić.

luzak

Widzę że niektóre wpisy zostały usunięte...wiadomo przez kogo...Jak się nie płaci i nie szanuje pracowników to ciężko się przyznać do błędów!!!???Panie ,,PREZESIE,,.....pora się obudzić jak się chce prosperować na rynku....Firma spada na dno...!!!Są lepsze firmy,dobrze płacą i szanują ludzi...Prawda p.Beato R.???

Ala

Profesjonalne ściemnianie dostępne tylko w Clean Eco 2000. NIE POLECAM!

karla

Nie pytajcie się już, tylko spróbujecie tam pójść do pracy. Teraz poszukują osób, jak ktoś sam nie spróbuje to się nie przekona. Osoby które pracowały w tej firmie dobrze wiedzą co się dzieje i to się nie zmieni.

karla

Co mają do pracy fizycznej błędy ortograficzne, może ktoś jest dysortografikiem. No właśnie, na błędy zwraca uwagę prezes, a sam nie potrafi napisać stylistycznie miela. Panie prezesie, boli co ludzie piszą ? Wszystkich macie za nic, myślicie, że ludzie tylko palą, kradną i leżą. Trochę szacunku dla pracowników.

Osoba

Ludzie do narzekania jesteście pierwsi ale do pracy .....Tylko krytykować ,a co od siebie daliście.... nic najlepiej żeby płacili za palenie ,leżenie ,kradzież itp .Czy macie w ogóle jakieś pojęcie o normalnej pracy? nie wspomnę o ortografii i innych błędach stylistycznych porażka....

ran

Ha, ha , ha pracownicy fachowcy, chyba jakiś żart. Osoba o niku szelest napisała prawdę o firmie. No cóż prawda w oczy kole. Przy takich fachowcach ta firma jeszcze bytuje ? Chyba nie długo... szkoda, po właściciel długo pracował na renomę firmy a tu takie porażki, nie każdy nadaję się, aby kontynuować takie dzieło.Wybór osób mających wpływ na rozwój firmy:( Czas się obudzić.... bo nie długo będzie za późno....

ja

Nie ma co dużo mówić, wszystko jasne. Człowiek o nik-u szelest jest niewiarygodny a nawet bezczelny. Jak można oceniać osoby po jednym dniu pracy i ich obrażać. Znam pracowników tej firmy, to dobrzy fachowcy.

szelest

Witam, nie dawno zatrudniłem się w tej firmie zostałem przyjęty, rozmowa była krótka i rzeczowa.. Dziś zakończyłem pierwszy dzień, wolałbym uniknąć komentarze bo i tak opinia i ocena tej firmy jest jednoznaczna, sprzęt to to profelka nie jest, ciuchy robocze jakie dostałem były za duże chyba rozmiaru XXL ( mówili że nie mieli a to ściema ), w poprzednim zakładzie pracy widziałem lepsze ciuchy a tu byle by usługa była zrobiona, autem którym jechałem do pracy to totalny złom ciekawe tylko czy to ma badania ale zresztą ja nie kierowałem, co do pracy typowy standard mycie okien, klatki schodowej i na zewnątrz budynków było znośnie, współpracownicy to totalny marginez społeczny więcej K.. w jednym dniu nie słyszałem, odzywki do siebie takie same, z nikim nie pogadasz nawet, co do pieniędzy to nie wiem mówią że terminowo tego nie udało mi się sprawdzić. Niewiadomo dlaczego zatrudniają ludzi z prawem jazdy B skoro oni i tak nie jeżdżą a w takim charakterze miałem być zatrudniony cóż traktowanie w ciągu dnia tak samo nawet po imieniu się nie da.. Jeżeli ktoś się wybiera do nich do pracy do odradzam bo nawet wyposażenia nie dostaniecie profesjonalnego.

SIC

Ja nie oskarżam tylko stwierdzam fakt. Bardzo podchwytliwe pytanie z tym mobbingiem, ale nie dowiesz się kto napisał. Jak nie wiesz, co to mobbing to poczytaj, może ci się przydać jak będziesz stosował ich metody. Własnie w dzisiejszych czasach każdy wie co to mobbing... ty chcesz aplikować na Koordynatora ? Widzę, że jeden post został usunięty, co zabolało ? Można usunąć literki ale prawdy nie wymażesz....... Pozdrawiamy

ohoho

i znowu obiekt stracili,ale wszystko w porządku to już prawie standard

ala

anka...pytanko ta "czarna mamba" to konkretnie na jakim obiekcie była kierowniczka?...pytam bo ciekawa jestem czy chodzi o tą samą co u mnie była opiekunem

SIC

Zgadzam się z powyższą opinią Pani I kręci prezesem jak tylko może, wszystko aby zarobić więcej kasy. Nie liczy się z innymi. Masakra.... Żal mi tych właścicieli, którzy myślą że rządzą firmą a to zupełnie inaczej wygląda..

Zostaw opinię o Clean-Eco 2000 Sp. z o.o. - Gdynia

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Clean-Eco 2000 Sp. z o.o.