Opinie o jeff's Silesia w Katowice Plac Bankowy 1

Poniżej znajdziesz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie jeff's Silesia. Znajdziesz poniżej też opinie kandydatów do podjęcia pracy w jeff's Silesia o rekrutacji.


Branże: Restauracje

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o jeff's Silesia w Katowice Plac Bankowy 1

takase

Przepraszam za błędy w powyższej wypowiedzi. Piszę z telefonu:(

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
takase

No cóż. Ostatnio byłam na dniach próbnych w tej firmie. Pierwszego musiałam przyjść na 8.30 po czym po odprawie kelnerskiej podczas, której kelnerki były przepytywane z menu. Następnie menadżerka kazała mi przepisać menu restauracji. Było dla mnie dziwne dlaczego akurat przepisać bo miałbym poprostu to menu skierować. Uznałam jednak, że to taki test cierpliwości i przepisał je grzecznie; ) Potem menadżerka kazała mi przyjść na drugi dzień próbny, tym razem o 17. Oczywiście pojawiłam się. Przez chwilę nie wiedzieli co chyba ze mną zrobić ale po chwili przydzielili mi kelnerkę, od której miałam się uczyć. ..wszystko okej. Laska dobrze tłumaczyła. Zostałam do końca do 23.30 i pomogłam jeszcze dziewczyną w sprzątaniu. Niestety po zakończeniu nikt do mnie nie podszedł i nie zapytał jak było? Nie powiedział co dalej. Podeszłam do wychodzącej już menadżerki i zapytałam się co będzie dalej? Zdezorientowana powiedziała, że muszę się nauczyć menu i umówić się na kartkówkę. :D tak więc to wyglądało w moim przypadku. Jeśli ktoś jest cierpliwy i bez żadnej umowy o pracę nauczy się tego menu, po czym zechcę być odpytywany jak dziecko z podstawówki to proszę. Dodam, że kelnerka powiedziała mi, że muszą płacić za pomyłki, za spóźnienia a nawet za błędy z tych kartkówek z menu. - to mnie zaraziło zupełnie.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
protegemoi

Jeżeli kiedyś zastanawialiście się czym jest, i jak w rzeczywistości wygląda pojęcie MOBBING, to polecam tam pracę.

BIBI

Jak na kucharza z doświadczeniem to nie są niezłe pieniądze, ale oczywiście lepsze zarobiłoby się za granicą. Uważam jednak, że ofertę mają całkiem niezłą, więc ten kto ma możliwość powinien łapać oferty pracy. Powiedzcie jeszcze jak z przełożonymi, czy generalnie osoby na tych stanowiskach są możliwe do dogadania się?

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
 Rozmowa kwalifikacyjna
Firma jeff's Silesia poszukiwała pracowników. Wziąłeś udział w procesie rekrutacyjnym? Ile etapów obejmował ten proces? Podziel się swoimi przemyśleniami dotyczącymi przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.
logo firmy Dział Ogród -Sprzedawca
Wodzisław Śląski
Ruta Sp. z o.o.
(8 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Specjalista ds Wsparcia Sprzedaży
Gdańsk
Sunsol Sp. z o.o.
(32 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Serwisant rowerowy
Warszawa
Kross S.A.
(836 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
ja

A ja pracuje w tej Restauracji i powiem tylko tyle,jak masz miekka dupe i slaba psyche to idz sprzedawac paczki :-) Liczba personelu jest duza,co jest rownoznaczne z tym iz trafiasz na roznych ludzi o roznych charakterach,kazdy z nas ma dobre i zle dni i tylko od cb zalezy na co sobie pozwolisz, i jak maja cie traktowac,skoro jestes dziewczyna z doswiadczeniem to dasz rade, trzeba spiac dupe i tyle,praca jak kazda inna,gasrtonomia to kierunek gdzie godziny pracy sa takie a nie inne i to nie tylko w Jeffs'ie biega sie po tyle godzin......Z kazdym mozna sie dogadac trzeba tylko chciec :-)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kelner
@ja

Sam pracuje w gastronomii i wiem jak to jest ! Praca jak praca . Gastronomia to nie przelewki idac do restauracji wymagasz od obsługi tego samego co gość od ciebie jeżeli pracujesz jako kelnerka

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ktos

Ja jestem kucharzem w tej restauracji, powiem ze co do kelnerek to prawda kazda jest wykorzystywana jak maszyna do pracy za marne grosze (jako praktykant mozna wiecej zarobic) ale jezeli chodzi o kuchnie to zarobki sa naprawde dobre (przedzial miedzy 1600-3000 netto plus dwie premie w ciagu miesiaca po srednio 400zl jest duzo pracy ale wszystko idzie falami wiec zawsze jest jak po kilku godzinach wyjsc zapalic. Pracuje sie po ok. 15h ale zawsze 2 na 2.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
WORKkat

Jeśli komukolwiek zostanie złożona propozycja pracy w tym miejscu to nawet niech się nie fatyguje na rozmowę kwalifikacyjną - chyba, że lubi tracić swój cenny czas, albo jest naprawdę zdesperowany.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ola

dalej jest tak samo... nie szanują pracowników... nie wiem kto im wymyślił zmiany 2na2 przecież to jest chore żeby zamknąć restauracje o godzinie 2 w nocy a otworzyć o 8 rano! Chory system...

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ann

To są jakieś jaja. Nie pracowałam w tej restauracji, ale jestem skłonna uwierzyć w to co tu wypisujecie, ponieważ wiem jakie rzeczy się wyprawia w innych, podobnych miejscach. Z własnych doświadczeń i doświadczeń znajomych. Te kary pieniężne za spóźnienia to już w ogóle jakiś kosmos. Mogą sobie brać 2, czy 5 zł za minutę spóźnienia ale niech też tyle samo płacą pracownikom za każdą minutę, którą spędzają w tych obozach pracy, bo inaczej się tego nazwać nie da. Brak słów na wyzysk jaki panuje w branżach handlowych/usługowych.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kelnereczka

Na koniec dodam, że sama knajpa jest w porządku, jedzenie dobre, miły wystrój więc na śniadanie, obiad czy kolację jak najbardziej można się wybrać- jako klient. Ale bycie pracownikiem? zdecydowanie odradzam.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kelnereczka

Praca w systemie 2/2, po kilkanaście godzin dziennie. od 8:30, tutaj należy wspomnieć, że szefostwo Jeffsa bardzo ceni sobie punktualność, aż do ostatniego klienta. 2 zeta za minutę spóźnienia, teraz podobno już jest 5 zł, także broń Cię panie boże, jeśli wymęczona kilkunastogodzinnym staniem na nogach zaśpisz do pracy, albo zepsuje Ci się autobus. Przed pracą sprzątanie, po pracy sprzątanie- za to ci nikt nie płaci. Szefostwo, tzn trójca święta menagerska przejawia zupełny brak szacunku dla swych pracowników, jednocześnie są mocno przewrażliwieni na punkcie szacunku do nich. Codziennie rano odprawa kelnerska na których kelnerki są dosłownie maglowane z karty dań i drinków. Krzyki na kelnerki i przeklinanie, to jest coś na porządku dziennym. Mnie to osobiście bardzo przeszkadzało, tym bardziej, że najbardziej krzycząca- główna menagerka jest młodsza od pracujących kelnerek, lub w ich wieku. Atmosfera tym samym bardzo nieznośna, bo nigdy nie wiedziałyśmy, kiedy główna menagerka będzie miała po prostu zły dzień i wyżyje się na swoich pracownicach. Kelnerki zresztą są nie lepsze (przynajmniej większość z tych które poznałam)- one wrzeszczały na siebie po odprawach, w czasie pracy- naprawdę świetna atmosfera i świetne towarzystwo do tego aby spędzać z nimi kilkanaście godzin na dzień. Poziom kultury równy zeru. Jak ktoś lubi pracować z niekulturalnymi i niewychowanymi babami to gorąco polecam :) Jak jest duży ruch to nie dostajesz obiadu i nie wychodzisz z sali. Jak wyjdziesz bez pytania to kara finansowa, albo pisanie po 200 lub 300 razy że nie bedziesz wychodzić z sali bez pytania- pan menager lubił się bawić w kary rodem z podstawówki. Płacisz za niesprzedane owoce morza w cenie dla klienta, a nie po cenie hurtowej. Jak liderka kelnerek będzie mieć na ciebie focha, to podczas wieczornego sprzątania będziesz zawsze myć kible i zapaskudzony korytarz. Jeśli nie ma klientów, to biegasz ze szmatą i pięćdziesiąty raz wycierasz stoliki. Nie ma mowy, żeby wtedy usiąść, nawet jeśli nie masz żadnego klienta. Nie możesz rozmawiać z innymi kelnerkami. Potencjalni klienci muszą widzieć, ze coś robisz. Jak jest ruch, a bywa naprawdę duży, to przydaje się umiejętność rozdwajania się. Podczas dużego ruchu atmosfera jest jeszcze bardziej okropna, bo każdy czegoś od ciebie żąda, a potem dostajesz karę, bo np. zapomniałaś wydać klientowi sok, mimo tego, że menager kazał ci ten sok olać i zrobić coś innego. A potem daje ci karę. Aha, klienci to nie klienci tylko Goście. Spróbuj tylko nazwać klienta klientem w obecności menagera. Kara. Kary, kary, kary, mnóstwo kar. I nic z tym nie zrobisz bo umowy, które są podpisywane z kelnerkami, są tak sprytnie skonstruowane, że zawsze wyjdzie na nie twoje. Jeśli się odezwiesz, to zostajesz wyśmiana, bo w umowie nie ma nic odnośnie kar finansowych, także można je wlepić i albo kelnerka ją przyjmuje i płaci, albo nie przyjmuje i do widzenia, na jej miejsce jest mnóstwo kandydatów. Fakt- co parę dni pojawiało się grono nowych dziewczyn skuszonych przez panią menagerkę dobrymi zarobkami, które niestety nie przechodzą dni próbnych zrażone zachowaniem innych kelnerek, które po trzecim pytaniu nowej kelnerki potrafią wpaść w złość. Bo jak można nie wiedzieć tak oczywistych rzeczy jak obsługiwanie programu komputerowego dla kelnerek, a jak już się wie, to jak można robić to tak wolno? Sama miałam szkolenie z jedną z liderek i osobiście uważam, że do nauczania nowych osób ta dziewczyna zupełnie się nie nadaje- delikatnie mówiąc. Napiwki dzielisz między siebie, barmanów i panią ze zmywaka. Pani ze zmywaka to jest jedna z najmilszych osób, które tam pracują i takich osób jest naprawdę garstka- są to osoby pracujące na kuchni. Po każdym drugim dniu pracy jest remanent. Jeśli brakuje czegokolwiek, to kelnerki płacą. Kiedyś pan menager, żeby udowodnić dziewczynie robiącej remanent że robi go źle, schował tace kelnerskie. Wyobraźcie sobie zmęczone kelnerki, które pod koniec dnia musiały jeszcze szukać tac, bo zaginęło ok 3 czy 4, a koszt jednej to ok 50 zeta, tylko po to, żeby udowodnić ze remanent jest robiony na odczepnego. Jeśli jesteś chora, to nawet nie myśl o tym, ze menagerka cię puści do domu. Nie mo w ogóle takiej opcji, no, chyba, ze masz 40 stopni gorączki bądź umierasz- wtedy się nad tym zastanowi. Ale jakaś biegunka, wymioty, grypa? Nie ma mowy. Chociaż to mnie dziwi, bo dla klienta to chyba nic przyjemnego być obsługiwanym przez zasmarkaną kelnerkę? Widocznie się mylę. Podsumowując, to było najgorsze miejsce, gdzie miałam przyjemność pracować, nikomu nie polecam. Atmosfera kreowana przez menagerów przechodziła moje najśmielsze oczekiwania. Sadzę, ze menagerowie powinni przejść kurs odpowiedniego traktowania personelu, bo niestety to jak się zachowywali w stosunku do swoich podwładnych zupełnie nie sprzyja dobrej atmosferze. Na koniec dodam, że sama

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Maniaaaaaaa

Praca w jeff'sie to żenada...małolaty ( a przynajmniej te ktore poznalam) to rozwydrzone i niekulturalne dziewczyny, co drugie słowo kur...wa a menager im wtóruje, każe mówic do siebie na Pan, a do mnie bez pytania po imieniu. Przepisywanie zeszytu to kolejna żenada, zrobilysmy zdjęcia zeby na spokojnie przepisać w domu...a tutaj oburzenie, że musimy go przepisać w tym samym dniu. No i brak tej podstawy...na dodatek nikt nie ma zamiaru placic za to,ze musisz przyjsc przed 8 30 posprzątać i ogarnąc po zamknięciu. Jak ktoś jest zdesperowany i musi isć do pracy to niech idzie,ale jak masz komfort, że nie musisz brać wszystkiego to odpuść sobie.. bo poziom intelektualny niski (tych ludzi, których widzialam). Albo jestem za stara na takie zabawy, albo mądrzejsza od nich:) Osobiście nie polecam,ale wszystkiego trzeba spróbować :)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xyz

Zapomniałaś napisać, że za nie sprzedane dania płacą kelnerki z własnej kieszeni..

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
pudel

KELNERKA- Zaprosili mnie na rozmowę, dodam że rozmowy nie były indywidualne tylko Pani menadżer mówiła do licznej grupy innych kandydatek. Te dziewczyny które się zdecydowały zostały umówione na 2 dni próbne. Pani menadżer nie miała mojego CV więc nie wiedziała kim jestem. Przyszłam na umówiony dzień próbny- wchodzę do restauracji a Pani z którą miałam rozmowę chciała zaprosić mnie do stolika. Dostałam tylko przepaskę po 30 minutach siedzenia w szatni - bo powiedziano że 'zaraz' ktoś przyjdzie. Dostałam kelnerkę która była najsympatyczniejsza z całej grupy kelnerek - to był jedyny plus. Reszta dziewczyn nie wychowanie dziewuchy - typu zrób to! posprzątaj to! chciałam zapytać o coś to wielka zlewka.... nie wspomnę że się wymądrzały i patrzały z góry a większość jest bez matury - nie potrafią mówić po angielsku (przepisując zeszyt niejakiej kelnerki Ingi jej zdaniem słowo herbata po angielsku piszę się - "issee teee" było pełno takich błędów, ale przynajmniej miałam ubaw. Trzeba przepisać cały zeszyt menu - nauczyć się ale to jest zrozumiałe. 2 dni do pracy za DARMO. Myślę że nie trzeba iść na rozmowę - wystarczy przyjść z ulicy powiedzieć że byłam umówiona na dzień próbny - i tak nie wiedzą kim jesteś. Praca w systemie 2 na 2. czyli od 8:30 do ostatniego klienta 13-14 godzin na nogach 2 dni pod rząd. Nie ma stawki godzinowej - 5% od twojego utargu. Za każdą minutę spóźnienia płacisz 2 zł. Z napiwkami dzielisz się z barmanem i zmywakiem. Jedna z Pań menadżer jest nie do wytrzymania - co chwilę pyta o standardy , menu, chamska, nie miła.

Zostaw merytoryczną opinię o jeff's Silesia - Katowice

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
jeff's Silesia
Przejdź do nowych opinii