Opinie o jeff's Silesia w Katowice Plac Bankowy 1

Poniżej znajdziesz opinie obecnych i byłych pracowników o firmie jeff's Silesia. Znajdziesz poniżej też opinie kandydatów do podjęcia pracy w jeff's Silesia o rekrutacji.


Branże: Restauracje

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o jeff's Silesia w Katowice Plac Bankowy 1

Oddanyle Nowy wpis
Inne

W tym miejscu pracują miłe kelnerki a jeżeli chodzi o zarobki praca jest atrakcyjna ale niestety główna Pani manager jest arogancka, bezczelna, nieprofesjonalna, bez szacunku do innych oraz cechuje się całkowitym brakiem kultury. Tak było, jest i nic się nie zmieni ponieważ Pani manager nie dostrzega w swoim zachowaniu problemu. Myślę że zdecydowana większość pracujących ma takie zdanie. Pozdrawiam

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 48 dni.
 Pytanie

Czy w jeff's Silesia występują paczki/bony świąteczne?

Julia Nowy wpis
Inne

Przepiękny wystrój, profesjonalna obsługa (dziękuję czarnowłosej p. Karolinie!) W tym miejscu zawsze można zjeść i napić się wyjątkowych rzeczy - żeberka były wyśmienite, a ostre skrzydełka dodały ciekawego akcentu. Polecam!

Mniam mniam Nowy wpis
Inne

Po raz kolejny nie zawiodłam się wizytą u Państwa. Wystrój genialny a obsługa rewelacyjna w szczególności czarnowłosa kelnerka Karolina. Jedzenie pyszne a szarlotka nieziemska. Z pewnością wrócę nie raz.

 Rozmowa kwalifikacyjna
Firma jeff's Silesia poszukiwała pracowników. Wziąłeś udział w procesie rekrutacyjnym? Ile etapów obejmował ten proces? Podziel się swoimi przemyśleniami dotyczącymi przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.
logo firmy Dział Ogród -Sprzedawca
Wodzisław Śląski
Ruta Sp. z o.o.
(8 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Młodsza Specjalistka Obsługi Klienta (Język Niemiecki)
Kraków
Marcin Sojka - Priority Sale
(1 opinia)
Wyślij CV
logo firmy Account Manager
Warszawa
IQFM Sp. z o.o.
(178 opinii)
Wyślij CV
logo firmy Serwisant rowerowy
Warszawa
Kross S.A.
(833 opinii)
Wyślij CV
Aplikuj na wiele ofert
Pytanie
 Pytanie

Wiecie może, czy w jeff's Silesia szukają chętnych na staż?

Justyna
Inne

Z tego co piszą byli pracownicy praca w tej firmie była koszmarem. Płace poniżej minimalnej, niepłacone za wszystkie godziny pracy, odpowiedzialność finansowa za niesprzedany towar - takie warunki są nie do przyjęcia. I jeszcze krzyki i nerwowa atmosfera. Ale ktoś napisał, że aktualnie wszystko się zmieniło. Zakładam, że na lepsze? Można liczyć na stałe, godne wynagrodzenie? Płatne na czas? Jaka umowa? Jakieś potrącenia z pensji?

kelnerka
Pracownik
@Justyna

Tak, zmieniło się na lepsze, wynagrodzenie jest ok, płatne na czas, umowa zazwyczaj zlecenie ale to musisz sama sobie dogadać tak naprawdę, potrąceń nie ma ????

Pytanie
 Pytanie

Jaka jest kultura pracy w jeff's Silesia?

antyJeffs
Były pracownik
@Pytanie

Zakładam że nic się od roku nie zmieniło. Ciekawe czy dalej zarobki to % od utargu kelnerskiego czyli wychodzi po 7-8zł na godzinę , czy dalej trzeba zostawać po godzinach i sprzątać za free. A no i pamiętajcie że kelnerki płacą za niesprzedane mule i ostrygi, bo własiciciel nie moze być stratny. Cyrk co tam się dzieję, dziwie się że ktoś tam dalej jeszcze pracuje.

kelnerka
Pracownik
@antyJeffs

A zmieniło się bardzo dużo, nie ma już od utargu jak za dawnych lat i wielu innych rzeczy jak kiedyś. Nie wiem po co ta wypowiedź skoro nie wiesz jak jest aktualnie. Pozdrawiam

Any
Pracownik
@antyJeffs

100% prawdy, jeszcze z napiwków które były głównym źródłem zarobku odliczało się na bar i pomoc, nie wspominając już i tym ze jeśli w grę weszła pomyłka to za danie trzeba bylo zapłacić tyle co w karcie menu

Dorota
Inne
@Any

Serio za takie pomyłki trzeba było płacić? Przecież od tego poważnie może zaboleć bez sensu kieszeń. Ale co z takim daniem potem się działo, bo rozumiem, że klient je odrzucił i wracało na kuchnię?

Pytanie
 Pytanie

Jakie są mocne strony pracodawcy jeff's Silesia?

Była pracownica
Były pracownik
@Pytanie

Nie ma. Wszystko co poniżej opisał użytkownik o nicku "anty-jeffs" jest prawdą. Pracowałam tam w późniejszym okresie lecz nic się nie zmieniło. (usunięte przez administratora) totalny brak szacunku, atmosfera nie do zniesienia, krzyki, wyzwiska... Do dzisiaj na samo wspomnienie tego miejsca......

anty-jeffs

Agnieszka zmiany zaszły głównie w osobach managerek. Na szczescie juz nie ma kar pienięznych za każde nawet najmniejsze przewinienie i także nie ma już załosnych kartkówek z menu. Co nie zmienia faktu, ze została stara ,,klika", która młodszych stażem kelnerów traktują jak popychadło. Jak sie nie odzywasz i robisz wszystko za nich to jest ok, ale jak tylko sie w jakikolwiek sposob sprzeciwisz to masz przesrane (mam tu na mysli nie managerki, które są jakby nad toba, tylko wspołpracownice-klenerki. panuje tam dziwna hierarchia, że mimo iż jestes na tym samym stanowisku starsze stażem kelnerki zachowują się jakby były nietykalne i rozkazują oraz wrzeszcza na inne- o wyzwiskach i donosach na siebie nawzajem nie wspomne). Atmosfera w pracy jest nieznośna. Krzyki przy gościach i znecanie się psychiczne nad młodszymi stażem kelnerkami (niestety tak to muszę nazwać) na porządku dziennym. Za każdy Twoj bład (np. pomyliłeś sie wpisując do komputera podwójna porcje to musisz za tą błednie wpisaną zapłacić z własnej kieszeni). Za każdą zbitą szklankę czy talerz-płacisz, nawet za odkurzacz do sprzatania restauracji kazali płacic kelnerkom, płacisz z własnej kieszeni także za wszystkie niesprzedane porcje muli i ostryg. Jedyna rzecz, ktora jest ok to kuchnia (bardzo spoko i mili kucharze), napiwki i wbrew pozorom praca z gośćmi- przynajmniej oni się nie wyżywają na tobie. Wiec jesli masz w (usunięte przez administratora) obgadywanie przez inne osoby, wyzwiska i krzyki z przeklenstwami w kierunku Twojej osoby to jest to praca dla Ciebie. Ja niestety co zmiane wracałam wkurzona, bo za każdym razem coś nie spodobało się starszym stażem kelnerkom w moim serwisie, mimo ze goście nigdy nie mieli zastrzezen (managerki akurat były całkiem spoko). Rozwiązaniem tej sytuacji byłoby równe traktowanie kelnerek młodszych i starszych stażem, co oczywiście nigdy sie chyba nie zdarzy, bo managerki ,,wywodzą się" z kelnerek i nie zwrócą uwagę swoim koleżankom.

Agnieszka
Inne

Jak jeff's Silesia przedstawia się na tę chwilę? Ostatnie komentarze są z ubiegłego roku. Czy od tego czasu w firmie zaszły jakieś zmiany? O czym warto powiadomić przyszłych kandydatów? Każdy rzetelny, merytoryczny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ania

Jako kelnerka tez zarobki masz pewnie inne bo tez zarabiasz sobie z napiwkow, a wlasnie zatrzymujesz je dla siebie czy dzielicie sie jakos po polowie?

byla

wystarczy dać sobie trochę czasu, żeby się wkręcić i poznać wszystko od środka. potem trzeba przestrzegać kilku podstawowych zasad związanych z obsługą i nikt nie będzie ani na ciebie krzyczał ani cie za nic karał bo nie będzie miał powodu a ty będziesz mieć szanse zarobić naprawdę spore pieniądze. praca tam jak dla mnie była całkiem fajna, 3 dni w tygodniu, 4 wolne i nigdy nie narzekałam na zarobki.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonim

(usunięte przez administratora)

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
travatta

Uuuu jadasz tam regularnie od 6 lat...a Jeff's w scc otworzyli 4 lata temu. Dobry PR zawsze dobry.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ja2

A ja tam nie pracuję, ale jestem bardzo często gościem. Knajpa prawie zawsze jest pełna, ale nie wynika to z tego, że jest taka wspaniała, tylko z tego że reszta lokali gastronomicznych w Silesia City Center jest beznadziejna! Przez to JEFFS jest jedynym miejscem, gdzie można coś normalnego zjeść za w miarę "rozsądne" pieniądze. Kelnerki są zawsze bardzo uprzejme, ale oczywiście rotacja jest ogromna. Jem tam regularnie od jakiś 6 lat i dziewczyny, które pracują dłużej niż kilka miesięcy, to można policzyć na palcach jednej ręki. A PANI MANAGER? Domyślam się, że chodzi o tę bardzo chudą Panią z długimi włosami. Fakt, wygląda na ostrą kosę i nie chciałbym nigdy "pod nią" pracować, ale w gastronomii tak trzeba. Wiem co mówię, bo i sam miałem knajpy i widziałem jak bankrutują koledzy, którzy byli zbyt dobrzy dla swoich pracowników. Niestety wejście Polski do EU spowodowało exodus dobrych ludzi z tej branży, głównie do UK. Podsumowując, jak masz jaja i chcesz dobrze zarabiać, to dasz radę kelnerować w JEFFS'ie. Ceny są jak na Katowice raczej wysokie, więc i napiwki są duże! Choć osobiście, chciałbym aby ktoś im wreszcie zrobił w Silesii skuteczną konkurencję. Ostatnio nawet już trochę znudzony JEFFS'em, poszedłem na kolację do BIERHALLE. O zgrozo! Jedzenie tam to jest mega syf, chodzę więc znowu do JEFFS'a (-;

ja

A ja pracuję tu już dość długo i jak dla mnie jest w porządku. Czasem nerwowo, czasem śmiesznie czyli normalnie.

gość

Widze, że Pani powyżej, która tak usprawiedliwa swoja restauracje dostała wyraźne polecenie na to, aby trochę podreperowac opinie Jeff'sa na tym forum:) Czy za nieposłuszeństwo w tej sprawie równiez przewidziana była kara finansowa? Dla mnie jest to okropnie niesprawiedliwe, głupie i żałosne, że bogata restauracja każe płacić swoim pracownikom jakieś absrdalnie głupie kary. Jeżeli ktoś się spóźnił to zostaje dłużej lub odrabia spóźnienie w inny dzień? jeśli kernerka pomyli się w zamówieniu to przeprasza gościa a szkoda zapisana jest w stratach restauracji? Jeżeli chodzi o krzyki to jest różnica pomiędzy przekrzykiwaniem muzyki w celu zrozumiania się a poniżaniem personelu na oczach ludzi! takie zachowania w szanowanych firmach z miajsca są eliminowane. Restauracja Jeff's posiada najgorszy system traktowania pracownika. Niestety nie liczy się z tym, że ludzie to widzą a nikt nie chce przychodzić do miejsca, gdzie tak traktuje się załogę! Ja, choć nie pracuje w tej restauracji nigdy jej nie odwiedze i odradzam każdemu opowiadając jakie rzeczy maja tam miejsce! Co za gnojek(właściciel) obcina kelnerce połowę pensji za drobny błąd lub zabrania pracownikom jadania w kanjpie nawet w dni kiedy nie mają zmiany. Żal i wstyd! Z takim podejściem restauracja szybko straci klientów! i dobrze.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kelnerka

Sporo kontrowersji jest wokół tematu pracy w Restauracji Jeff's Katowice. Nie dziwię się, gdyż jest to praca wymagająca samozaparcia, sumienności i samodzielności. Czy zgadzam się z niektórymi opiniami napisanymi wyżej? Częściowo. Po pierwszym kilku dniach pracy miałam takie same zdanie, w głowie myśli "co ja tu robię?", "to tylko na jakiś czas, dla pieniędzy", "tylko do jutra, mam już dość". Po czasie zakochałam się w tym miejscu, w tempie pracy, w obsłudze gości. Główny manager restauracji, owszem, jest wymagająca, co, jak się domyślam, płynie z jej długoletniego doświadczenia w gastronomii. Poranne odprawy tylko to udowadniają, jest osobą, która napędza kelnerki do lepszej i bardziej profesjonalnej obsługi w ciągu dnia. Jest też w stanie w profesjonalny sposób odpowiedzieć na każde pytanie, zarówno na te dotyczące obsługi, jak i te, które dotyczą bezpośrednio produktów i dań, ich pochodzenia i przygotowania. Posiada na ten temat ogromną wiedzę. Czy są kary? Tak. Czy niesprawiedliwe? Nie. W pracy trzeba być punktualnym. Czemu inne dziewczyny miałyby wykonywać same wszystkie obowiązki, podczas gdy Ty sobie, że zaspałaś? Jeśli nie dajesz rady, może to nie jest praca dla Ciebie. W pracy trzeba być dokładnym. Czemu restauracja miałaby ponosić konsekwencje tego, że nie zamówiłaś dokładnie takiego dania jakie chciał gość i złożył on przez to reklamacje? Czy są krzyki? Owszem. Czy są potrzebne? Czasami. W wypadku, gdy cała restauracja jest pełna i tworzy się naturalny gwar gości, do tego muzyka na żywo, jest szansa, że można przeoczyć stół, zapomnieć o nim, nie obsłużyć. A co może być gorsze dla gości, niż czekanie 30 minut na to, żeby w ogóle został obsłużony. Podsumowując, widzę komentarze wyżej i wiem, że są one mocno przekolorowane, zapewne pisane pod wpływem emocji, może bezsilności, być może ktoś został zwolniony, lub już nie dawał sobie rady i zasugerowano mu, że to jednak nie jego miejsce. Osobiście twierdzę, że to ciężka praca, najcięższa z którą miałam do czynienia, jednak najbardziej satysfakcjonująca. Pomijając zarobki (które są więcej niż zadowalające), jest to praca, w której osobiście czuję się bardzo dobrze, a całe zaangażowanie i wysiłek jaki muszę tam włożyć jest tego warty w każdym procencie.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
XYZ

Rzeczywiście mniej więcej tak wyglądają dwa dni próbne, u mnie najpierw miał być jeden dzień próbny ale okazało się, że miałabym 3 godziny czekać aż łaskawie ktoś mną się zajmie, więc postanowiłam przyjechać następnego dnia. Pierwszy dzień 8:30 trzeba być na miejscu. Byłam nieco wcześniej, wpuściła mnie jedna z kelnerek po czym ona zniknęła i została sama na całą restaurację. Poczekałam z 10 minut, aż przyszła !PANI MANAGER! z innymi kelnerkami. PANI MANAGER nawet nie była godna odpowiedzieć " Dzień dobry ", no tak pewnie korona z głowy by spadła. Zmierzyła mnie wzrokiem po czym poszła sobie gdzieś na kuchnie. Kelnerki poszły do szatni, szanowna PANI MANAGER kompletnie nie była zainteresowana tym, że przyszła osoba na dzień próbny, więc stałam dalej po czym zapytałam jedną z kelnerek: "co mam robić?". Dzięki Bogu one wiedziały, bo tak zapewne nikt by się mną nie zajął. I tak od 8:30 do 9:30 sprzątałyśmy, wynosiłyśmy stoły na ogródek, typowe prace przed otwarciem restauracji. W międzyczasie PANI MANAGER gdzieś tam się krzątała i z każdym praktycznie szukała zaczepki... O godzinie 9:30 rozpoczęła się odprawa. PANI MANAGER wypytywała kelnerki w sumie to tępiła jedną kelnerkę w kółko zadając tylko jej pytania i tylko wyczekiwała, aż na czymś się pomyli by miała tę satysfakcję by zwrócić jej uwagę - tak zachowują się dorośli ludzie! Od początku widać było, że PANI MANAGER chce pokazać, iż ona tutaj jest najważniejsza. Zero kontaktu wzrokowego podczas całej tej odprawy z nowym pracownikiem. Gdy całe to poranne zebranie dobiegło końca PANI MANAGER w szybkim tempie zaczęła się oddalać, co po raz kolejny mnie zdziwiło, że nawet nie wspomniała co mam robić. Po czym wkurzona zapytałam głośno tak aby mnie usłyszała i wtedy łaskawa PANI MANAGER, oczywiście nawet nie patrząc w moją stronę, powiedziała do jednej z kelnerek by się mną zajęła. Wtedy przyszedł czas na przepisanie MENU, co trwało i trwało i tak koło 13 zakończyłam i dowiedziałam się, że teraz nikt się mną nie zajmie tylko koło 17... Dlatego z jedną z kelnerek, która była bardzo miła uzgodniłyśmy że przyjdę na następny dzień. Tak też się stało, kolejnego dnia zjawiałam się o 17, weszłam do tyłu restauracji, co kompletnie mnie zdziwiło, że każda obca osoba mogłaby tam spokojnie wejść i przedostać się do szatni, która w kółko była otwarta. A po pracy by była taka niespodzianka, że niczego nie byłoby w szatni... Oczywiście kary za wszystko są! Ciekawi mnie tylko czy PANI MANAGER poniosłaby karę za to, że nie zamykane są drzwi, więc szansa na kradzieże jest ogromna... Ale przejdźmy do peritum! Na sali byłam już przed 17 podeszłam pod kuchnię i zauważyłam, że jest jeszcze jedna PANI MANAGER nazwijmy ją PANI MANAGER2. Pierwsze wrażenie wywarła na mnie dobre, bo jako jedyna zapytała, czy to ja jestem na dzień próbny. Odpowiedziałam twierdząco, po czym PANI MANAGER2, stwierdziła że zaraz ktoś mną się zajmie i od tamtego momentu nasz kontakt był zerowy. Po kilku minutach podeszła do mnie kelnerka, z którą była przeprowadzana rozmowa, dodam że bardzo sympatyczna, i od tamtego momentu chodziłam za nią i uczyłam się wszystkiego krok po kroku. Nie powiem praca nawet fajna, ludzie spoko, goście też fajni, gdyby nie PANI MANAGER myślę, że ta restauracja mogłaby być jeszcze lepsza. Całą atmosferę psuję PANI MANAGER co drugie jej słowo to: KURWA. Naprawdę jeśli musi to niech mówi, gdzieś tak na kuchni, która poniekąd jest odizolowana od sali, ale nie przy gościach. Aż mi ręce opadły jak słyszałam jak drze swoją JAPĘ przy tych wszystkich ludziach, którzy w spokoju chcieliby zjeść... Laska ma może z 25 lat na pierwszy rzut oka wygląda na normalną osobę - przepraszam nie "laska" tylko PANI MANAGER - ale w rzeczywistości zachowuje się jak baba która ledwo co wyszła z burdelu, choć i tak myślę, że w burdelu są bardziej cywilizowani ludzie. PANI MANAGER, bo tak trzeba się do niej zwracać, co jakiś czas przebiegła się po sali i z oburzeniem krzyczała numery stołów, które jeszcze nie są obsłużone. Akurat byłam w taki dzień, gdzie jakaś kelnerka nie przyszła do pracy bo zachorowała, a ludzi w restauracji było pełno, więc na moją logikę wzięła by zakasała rękawy i im pomogła w sumie to też jej powinno na tym zależeć, ale lepiej posiedzieć ze znajomym i poflirtować, albo zaraz z jakimś innym gościem się obściskiwać... ŻENUJĄCE! Jeśli zwracasz się do PANI MANAGER to musisz w odpowiednim tonie do niej mówić, bo zaraz może się osądzić, że chcesz ją obrazić albo coś jej udowodnić... W niektórych momentach to już miałam ochotę do niej podejść i zapytać: Czy rzeczywiście jest taka tempa na jaką wygląda? Bo naprawdę nigdy w życiu nie spotkałam tak aroganckiej i przy tym fałszywej osoby jak ona... Serio, jeśli chcecie tam składać CV to odradzam! Gość ostatni zwinął się przed 24, wtedy mogłyśmy zamknąć i sprzątanie trwało tak do 2. Przy czym PANI MANAGER2 zwinęła się koło 18-19 a PANI MANAGER koło 22, pewnie miała ciężki dzień w pracy i musiała odpocząć, pami

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
monika

właśnie sie zastanawiałam czy nie złożyć tam CV, ale po tym co tu przeczytałam i ogólnie słyszałam to podziękuję za takie traktowanie. już lepsza pierwsza z brzegu praca w barze. dziwię się tym dziewczynom, że czegoś z tym nie zrobią tylko dają sobą tak pomiatać. ja bym nagrała tych menedżerów albo znalazła na nich jakieś prawne haki i z przyjemnością to wykorzystała. może by się nauczyli szacunku bo jak wszyscy przymykają na to oko to dalej będą tak traktować te kelnerki.

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
takase

Przepraszam za błędy w powyższej wypowiedzi. Piszę z telefonu:(

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna

Zostaw merytoryczną opinię o jeff's Silesia - Katowice

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej


Drogi Użytkowniku,

Pamiętaj, przed dodaniem opinii o Pracodawcy, koniecznie zapoznaj się z poniższą informacją:

NIE dodawaj opinii, która:

ikona dobre praktyki
łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
ikona dobre praktyki
jest wulgarnym komentarzem
ikona dobre praktyki
jest niemerytoryczna

Każda merytoryczna opinia jest ważna, każda z nich może być zarówno pozytywna jak i negatywna, dlatego zachęcamy do tego by dzielić się swoimi przemyśleniami, które dotyczą Pracodawcy. Nie pisz jednak pod wpływem negatywnych emocji.

Zadbaj o kulturę pozytywnego feedbacku, nie pisz tylko negatywnych informacji o Pracodawcy, zwróć uwagę na stosowne aspekty i realia w swojej opinii. Wszystkie oceny są wartościowe. Wspólnie zadbajmy o sens merytorycznych opinii.

Dodaj pomocną opinię, którą sam chciałbyś przeczytać o swoim potencjalnym Pracodawcy. Podziel się swoimi przemyśleniami, a poniższe przykłady możesz potraktować jako podpowiedzi o czym Użytownicy lubią czytać odwiedzając profile firm.

ikona dobre praktyki
przebieg on-boardingu nowego pracownika
ikona dobre praktyki
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
ikona dobre praktyki
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 marca do 31 marca 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)
  1. GoWork.pl 3 634 470
  2. Pracuj.pl 3 137 130
  3. LinkedIn 3 035 232
  4. Olx.pl 2 564 298
jeff's Silesia
Przejdź do nowych opinii