3.3/5

• Wolica
  • Ludwinów Zegrzyńskie
  • Ludwinowo Zegrzyńskie
  • Rynia
Jachranka - Sinfam Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Serock
  5. Opinie o Hotel Warszawianka

Opinie o Hotel Warszawianka Serock

Nie przegap nowości o Hotel Warszawianka!

06.02.2024 16:42

Witamy na profilu serwisu GoWork.pl
    Jesteśmy tutaj dla Ciebie, ponieważ cenimy wszystkie uwagi od naszych obecnych i byłych Pracowników. Każdą formę merytorycznej opinii traktujemy jako szansę na doskonalenie, informujemy jednocześnie, że opinie nie zgodne z regulaminem portalu GoWork.pl będą usuwane przez Administratora.
    Rozumiemy i szanujemy prawo do wolności słowa ale nie zgadzamy się na obrażanie kogokolwiek. Jednocześnie pragniemy przypomnieć, że są granice prawne, które mają na celu ochronę wszystkich stron przed nieuzasadnionymi oskarżeniami czy naruszeniem godności osobistej.
    Wierzymy, że dzięki Twoim spostrzeżeniom będziemy mieli możliwość wpłynąć na funkcjonowanie naszej organizacji.

Obecnie do naszej firmy poszukujemy:

- Kierownika Gastronomii

Zapraszamy do bezpośredniego składania CV na adres e-mail [email protected]

News image
    Ania

08.08.2023 08:43

Pracuję w hotelu od ponad 2 lat, polecam to miejsce dla ludzi zaangażowanych.
    J. Pracownik

25.07.2023 11:22

W 100% polecam miejsce.
    Dominika

29.05.2023 09:51

Pracowałam w hotelu w minione wakacje i w nadchodzące, też zamierzam

Za…

11.02.2025 09:40

Warszawianka tak tylko nie pałac tam kierowniczka robi co chce. Ludzi traktuje jak (usunięte przez administratora) Byłam na recepcji parę zmian i dziękuję. Chyba że udajesz debi… to możesz tam pracować bo myśli że jest madra wtedy i wciska ci kity co masz robić. Nie ma tam nikt pojęcia o niczym.

wow

20.01.2025 12:08

Świetne miejsce na odpoczynek z drugą połówką. Bardzo uprzejma obsługa i niesamowite pokoje. A do tego w uczciwej cenie! Nic tylko korzystać.

16.08.2024 19:57

Polecam miejsce, jeśli chce się być rzuconym na głebką wodę i natychmiast przyswoisz wiedzę, albo trafisz na fajną zmianę. (usunięte przez administratora) prezes" miły i uprzejmy.
    BYŁY Pracownik

29.03.2024 06:23

Jako z hotelem Warszawianka nie miałem doczynienia ale za to pracowałem na ich drugim obiekcie Palcu Zegrzynskim i niestety nie mam nic dobrego do powiedzenia na temat kierownika Pani Adrianny. Współpraca z tą osobą jest niemożliwa, ta osoba na tym stanowisku nie ma pojecia o tym co robi. To jak traktuje pracowników jest okropne aż dziwne że ma na to pozwolnie. Kłamie niezamowicie. Np dziewczyna z recepcji ktora wykonywala swoje obowiazki ( i nauczyla kierownkia wystawiania faktur i troche systemu) zostala zwolniona tylko dlatego ze nie podobala sie Pani kierownik co najważniejsze aby doszło do zwolnienia Pani Adrianna naklamala ze recepcjonistka jest wulgarna i nieprzyjemna dla gości. Kierownik obiektu do tej pory nie dokonca radzi sobie z systemem a swoje obowiazki zwala na recepcje bądź innych pracowników. Pracownicy cały czas są źle przez ta osobe traktowani. Słyszałem jak owa kierowniczka zwróciła sie do jednej z Pan tam pracujacych że skoro jest mama to jest pewnie mało dyspozycyjna a co za tym idzie mało wydajnym pracownikiem dla pałacu. Kelnerzy którzy przychodza do pracy nie moga obsługiwać gości na restauracji tylko maja wiecznie z polecenia Pani Adrianny sprzątać magazyna a gości obsluguje revepcja. Takich sytuacji jest tam dużo mimo że pracowałem tam krótko. Osobom o slabych nerwach nie polecam współpracy z ta Pania

05.04.2024 10:56

Dzień dobry, Dziękujemy za przekazaną opinię. Zapraszamy do bezpośredniego kontaktu pod numerem 509 300 264.
    Dusia

31.03.2024 13:26

Wdziałam ofertę pracy do hotelu dla kucharki. Zastanawiam się nad tymi wymaganiami, bo jest napisane, że trzeba mieć doświadczenie z pracy w kuchni, ale nie określono ile. Od razu biorą na okres próbny? jakiś dzień?

02.04.2024 17:52

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Odpowiadając na zapytanie, poszukujemy kucharza który jest samodzielny w wykonywanej pracy. Długość pracy na stanowisku jest mniej istotna.

29.03.2024 09:02

Jako hotel warszawianka obiekt ma bardzo fajne zasady i podejście do pracowników . Niestety zatrudniona chyba od października tamtego roku kierownik w pałacu Zegrzyńskim pani Adrianna doprowadza to miejsce do ruiny ! Nikt tam nie może wytrzymać psychicznie. Ludzie są wrakami człowieka przez pracę z nią. Kłamie na każdy temat aby tylko zrzucić winę na kogoś innego. Każdy boi się że będzie zaraz jej ofiarą bez przyczyny . Sama zaprasza swoich znajomych którzy pół dnia siedzą z nią (np. Pana który udaje goscia siedząc w oranżerii gdzie inni goście muszą płacić żeby tam zjeść) a jest jej partnerem z którym wraca do domu wymieniając czułości.Nawet ,,na pan ”z nim rozmawia żeby (usunięte przez administratora) z ludzi robić. Udaje że pracuje, chowa się po salach żeby tylko mieć nadgodziny. Pracownicy są zwalani bez podania przeczymy tylko jej widzi mi się .Jednego dnia chwali i prosi o pomoc bo ona nie potrafi a kolejnego dnia osoba która ją uczyła zostaje zwolniona ! Są osoby które po jednym dniu lub samej rozmowie z nią rezygnują a mnie się pytali czy ona jest poczytalna bo nawet w oczach ma obłęd i nawet nie odpowiada na zadane pytania . Potrafi zapytać się pracowników czy chcą wolne bo ludzie z warszawianki chcą przyjść po czym do warszawianki dzwoni że nikt tu nie chce przyjść do pracy ! Każdy temat owiany jest kłamstwem z jej strony! Nie potrafi sam podjac żadnej decyzji. Nawet jak trzeba szybko reagować idzie na górę chyba napisać meila lub gdzieś zadzwonić żeby móc gościa odpowiedzieć ! Zatrudnia osoby które są z Ukrainy lub nie potrafią kompletnie nic bo wtedy jest lepsza od nich ! Szok szok że taka osoba tam pracuje a prezesi tego nie widzą że przez jedną osobę tracą każdego pracownika. Jak masz możliwość to idź do warszawianki ale nie do pałacu bo będziesz bał się każdego kolejnego mca czy będziesz następną osobą do Zwolenia przez ,, kierownik „.

23.02.2024 16:08

Zapraszamy do krótkiego spaceru po naszym Hotelu.

Dominika

21.08.2023 10:23

Mam pytanie,czy nadal w działach gdzie pracuje się po 8 godzin( np Służba pięter) trzeba odpracowywać pol godziny przerwy ? Pare lat temu jak tam pracowałam to tak było. Pracowało się 8, 5 godz a za 8 było płacone bo pol godz przerwa. Jak wyglada teraz sytuacja ?

28.08.2023 17:27

Pani Dominiko, od wielu lat taki przepis nie działa. Pracujemy w zmianach 8, 10 czy 12 i tak mamy policzone w miesięcznym rozliczeniu.
    Kelner

02.09.2023 15:06

Ciekawe czemu negatywne opinie są usuwane? Praca (usunięte przez administratora) po 15 godzin za 20 zł/h na rękę, złe traktowanie pracowników, niewielkie nawet 2 min spóźnienie- odejmują godzinę. Obiecują po 3 miesiącach umowę o pracę co jest nie prawdą .Nie polecam jest dużo lepszych miejsc, gdzie pracowników traktują normalnie.
    Olga

25.07.2023 10:30

Widać, że coraz więcej ludzi z chęcią chce w tym miejscu pracować. Świadczy o tym stała grupa w np. naszym dziale.
    Olga

25.07.2023 09:47

12.07.2023 13:18

Jakie są warunki zatrudnienia w Hotel Warszawianka?
    Pracownik działu personalnego

24.07.2023 17:13

Dzień dobry, Dziękuję za pytanie. Warunki różnią się, w zależności od oczekiwań kandydatów. Zatrudniamy na zasadach kontraktu managerskiego, umowy o pracę,... wszystko zależy od poziomu stanowiska i wspólnych ustaleń.
    Jan

29.05.2023 09:48

Polecam hotel jako solidnego pracodawcę.

30.03.2023 15:43

Zapraszamy do nas.

21.04.2023 13:28

Olgo, chciałabyś z nami pracować czy pytasz biznesowo? Odpowiadając na kolejne zapytania, hotel rozległy i nasza kadra także.
    Poszukiwaczka

20.04.2023 21:28

Dzień dobry, Czy prowadzona jest na chwilę obecną jakąś rekrutacja na stanowiskoa związane z organizacją przyjazdów grup, organizacja konferencji itp? Planuje zmienić pracę ze względu na dojazdy i szukam nowej. Mam już spore doświadczenie na dziale bankietów oraz przede wszystkim eventów połączonych ze sprzedażą. Pozdrawiam

21.04.2023 13:22

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie. W zakresie zadanego pytania, aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowisko Koordynatora ds. Sprzedaży ale też kelnerów bankietowych. W przypadku dodatkowych pytań zapraszam bezpośrednio [email protected]
    Obiektywnie

28.02.2023 09:29

Plusy z mojej perspektywy to dobre godziny pracy, mam wpływ na grafik. Na pewno, możliwość nauki i zdobywania doświadczenia. Dobra atmosfera w większości działów. Umiarkowane możliwości awansu.
    Obiektywnie

30.03.2023 15:42

Olga, odpiszę krótko, jest OK
    Niko

13.03.2023 10:35

Atmosfera pracy dobra, współpracownicy pozytywnie nastawieni, mozna liczyć na wsparcie. Szczerze polecam, ciekawi ludzie, mozna się szybko zaaklimatyzować i poczuć częścią zespołu.
    Anonimus

05.01.2023 15:07

Hotel świetny, tylko rucha pracowników na pieniążki. Szantaż: " nie przyjdziesz w święta. Od nowego roku nie będzie dla Ciebie pracy. Dostaniesz dodatkowe pieniądze za ten dzień, który przyjdziesz". Umowa ustna z kierwonictwem.... Yhym, jeden wielki żart. Pieniędzy oczywiście nie dostał nikt z pracujących tam ludzi na niższym szczeblu.

11.01.2023 17:31

Hotel za wykonaną pracę, osobom zatrudnionym na umowę zlecenie, po zakończonym miesiącu, wypłaca pieniądze w ciągu 5 dni roboczych . Co oznacza, że jeśli TWOJA wpis/opinia jest opatrzona datą 05 stycznia, naliczanie wynagrodzeń było "w toku". Dodatkowe wynagrodzenie za pracę w święta, niezależnie czy było uzgodnieniem ustnym czy pisemnym z kierownikiem - zostanie bezwzględnie wypłacone. Wypłata dodatkowego wynagrodzenia, wymaga: zawnioskowania kierownika (forma pisemna) do dyrektora obiektu o w/w, akceptacji pisemnej dyrektora, przekazania dokumentu do kadr,... i dopiero to powoduje możliwość naliczenia dodatkowej kwoty. @Anonimusie, do rzeczy, przychodzisz w trakcie naliczania wynagrodzeń, oczekujesz wypłaty TU I TERAZ, nie słuchasz wyjaśnień i i jeszcze podsumowujesz (rozumiem, że swoje zachowanie) "Yhym, jeden wielki żart".
    Barbara

10.01.2023 12:00

Witam szukam pracy jako kelnerka ale nie na kartę .Z kim mogę się skontaktować ?

11.01.2023 09:31

Dzień dobry, zapraszam do kontaktu z naszym działem HR. Proszę pamiętać, ze jednym z warunków są aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne.

22.12.2022 11:51

Czy Hotel Warszawianka zatrudnia studentów?
    Pracownik działu personalnego

23.12.2022 11:36

Dziękuję za zapytanie. Hotel jest otwarty na współpracę ze studentami, zarówno pod kątem odbycia praktyk ale też, pracy typowo zarobkowej. Zapraszamy zarówno studentów dziennych, jak i zaocznych. Od lat z sukcesem współpracujemy, elastycznie ustawiając grafiki czasu pracy.

10.01.2023 18:29

Dzień dobry, wszystko zależy od dyspozycyjności studenta. Standardową formą zatrudnienia jest umowa zlecenia, odpowiadając na zapytanie, zatrudnienie etatowe jest naprawdę sporadyczne. Podsumowując, jesteśmy otwarci na każdego nowego pracownika.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Hotel Warszawianka?

Kontakt - Hotel Warszawianka

Jachranka 77 05-140 Serock

Ol..k

20.12.2022 16:00

Pracuję w HW ponad rok. Pracy sporo i ciągle coś się dzieje coś zmienia ale ja odbieram to na plus bo nie wieje nudą i dzięki temu można się uczyć czegoś nowego. Atmosfera i ludzie OK. Zarobki przyzwoite, no ale to hotelarstwo a nie branża IT.
    Ala

20.12.2022 15:55

W temacie atmosfery pracy: atmosfera jest dokładnie taka jaką się stworzymy! Ja jestem wesoła to i w pracy wesoło. Śmiech jest zaraźliwy. A jeśli zrobisz jeszcze coś ekstra od siebie to ludzie to zobaczą i zaczną cię cenić. Puki co polecam.

04.08.2021 11:16

Wiecie, czy Hotel Warszawianka udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?

06.10.2022 14:56

W hotelu, obsługujemy naszych Gości bezpośrednio a nie zdalnie. Pytanie, z gatunku dziwnych.
    Piotr

15.11.2022 08:23

Dzień dobry Pani Dyrektor jeździ toyotą , proszę nie wprowadzać w błąd.
    Paweł

07.10.2022 15:11

Pracuje w tym hotelu od wielu lat i złego słowa na ten hotel powiedzieć nie mogę. Dużo temu miejscu zawdzięczam i wiele się tu nauczyłem. Jest to na pewno hotel dla pracowitych ludzi.
    Super hotel

03.11.2022 19:52

Pracowałam w hotelu Warszawianka 6 lat. Dyrekcji zawdzięczam zdobytą wiedzę, którą wykorzystałam w kolejnej pracy. Polecam pracę w hotelu Warszawianka, w żadnej sieci hotelowej nie zdobędziecie takiej wiedzy i doświadczenia.
    Monia

25.10.2022 11:05

Chciałbym pracować u was jako kolnerka, słyszałam dużo dobrych opinii. Czy jest szansa na weekendy?
    Edyta

26.10.2022 13:01

Pani Moniko, dziękujemy za wpis. Zapraszamy do naszego działu HR, porozmawiamy o Pani oczekiwaniach i domówimy warunki współpracy.
    Gosia

07.10.2022 09:00

Pracuje w tym miejscu od wielu lat. Na razie to jedyna firma która rzetelnie płaci i przedstawia zlecenia.
    Magdalena

11.08.2022 09:38

Aplikowałam do hotelu 1,5 roku temu. Zupełnie z ulicy, nie miałam tu znajomych. Jest dobrze, I ostatnio nawet dowiedziałam się że mam szansę na awans. Polecam to miejsce.

23.09.2022 10:33

Magdaleno, to zależy od tego co kryje jeszcze Twoje CV, jakim jesteś człowiekiem, jak wygląda Twoje nastawienie do ludzi i do pracy.

27.09.2022 11:50

Olgo, wszystko zgodnie z Kodeksem Pracy. Będziesz miała okres próbny:)

03.06.2022 14:38

Czy Hotel Warszawianka ma ściśle ustalone godziny pracy?
    Niestety tak

12.08.2022 16:21

Pracuje się po 15 godzin jak nie więcej, wszystko zależy od działu oraz od chęci gości do opuszczenia danego lokalu (np restauracje) bo gości popędzać nie wolno (a to że siedzą 2h po zamknięciu to tam). O żadnych wolnych dniach po czymś takim nie słyszałam, nawet więcej były przypadki kiedy niektórzy odsypiali w samochodzie na parkingu.

29.08.2022 11:37

@Olga, piszesz o gastronomi i to części bankietowej, tak na logikę, nie da się podzielić imprezy weselnej na ośmiogodzinny system czasu pracy. To kwestia specyfiki, potwierdzi to każdy doświadczony kelner. Reszta załogi w obiekcie pracuje w sposób. pod tym kątem zaplanowany.
    były pracownik

12.08.2022 09:51

Dałem radę, pracowałem tam 9 miesięcy.

26.08.2022 11:44

Pracuję od 1,5 roku. Nie planuję się zwalniać;)
    przyszły pracownik

15.08.2022 17:07

cześć, mam pytania na temat posady ratownika na basenie w hotelu warszawianka

22.08.2022 11:41

Hotel nie zatrudnia bezpośrednio ratowników do obsługi basenu.

22.08.2022 12:23

Potwierdzam, to pracownicy nie zatrudnieni u nas bezpośrednio.

19.08.2022 11:33

Polecam hotel na pracę wakacyjną.
    Były (na szczęście) pracownik

16.02.2022 10:29

Praca minimum 15 godzin pod rząd, jak ci pozwolą zrobić przerwę to luksus. Wieczne braki ludzkie, będziesz pracował za 5 osób bo szkoda im kasy. Każda wypłata musi być przeliczona bo notorycznie obcinają za coś tam a to zapomną, (usunięte przez administratora) kiła i mogiła, sprzęt rozwalony, stoły są łapane na długopis inaczej się złożą pod naporem jedzenia podczas imprez. Talerze nie domyte, śmierdzą aż niedobrze się robi. Sztućce ciągle brudne i są "domywane" przez wrzucenie ich do ciepłej wody i wymoczenie. Kierownicy oczekują że będziesz robił codziennie po 15 godzin, co oznaczało dla mnie pobudkę o 3 rano i powrót do domu o 23 jak nie później. Jeśli się ułoży tak że ci pozwolą pójść na przerwę coś zjeść to do kantyny znoszą to czego goście nie zjedli. No i nie ma znaczenia z jakiego działu jesteś, może się zdarzyć tak że po swoich 15 godzinach będziesz szedł układać parkiet czy sprzątać po imprezie bo tak. Ogólnie nie polecam, szkoda nerwów i czasu na głodową pensję wieczny ochrzan od kierownictwa i spędzanie praktycznie całego czasu w pracy.
    Podobne doswiadczenie

17.02.2022 10:52

Mi ostatnio czesto wychodzi 16/17 godzin takze te 15 to pewnie poza sezonem. Do tego co napisales dodal bym jeszcze ze swieta nie swieta musisz byc na bacznosc i to za (usunięte przez administratora) pieniadze. No i kierownicy nie przyjemni az sie nie chce pracowac, tylko na ciebie(usunięte przez administratora) ze za wolno albo cos no i rzucajo na gleboka wode bo majo w (usunięte przez administratora) ze nie umisz bo pierwszy raz w hotelu robisz, masz umic i juz. Nie dlugo zucam to bude
    Do Życzliwego

10.08.2022 12:45

Z całą mocą nie zgadzam się z Twoją opinią. Jest mocno krzywdząca, zastanów się gdy piszesz o byłym pracodawcy w takich słowach, sam sobie wystawiasz opinię... Żenada
    Aleksandra Rachubka

28.05.2022 18:10

Syf.Kiła i mogiła.Brudne pokoje.Brak sprzątania.Brak zmiany recznikow.Nikt nie wynosił nawet (usunięte przez administratora) Byłam z maluchem który korzysta z pampersów.Snierdziało.Prosiłam o wyniesienie 7 razy.Maż 2 razy.Nic z tego .Olali nas.Obsługa w recepcji fatalne.Opryskliwe panienki.Jak za (usunięte przez administratora) ...wydaje im się że są jakimiś Wielkimi Damami.BARDZO NIE POLECAM.

13.05.2022 14:45

Zdecydowałam się napisać swoją opinię. Jestem od kilku lat pracownicą tego hotelu i osobiście dotykają mnie krzywdzące komentarze jakie się tu pojawiają. Osobiście uważam miejsce pracy za wymagające ale uczciwie i przyjazne, warunki pracy na początku jasno przedstawione/ określone. Jesteśmy raczej dużo firmą, i na dzień dzisiejszy wracamy na pełne obroty z przed pandemii. Nie rozumiem dlaczego pisane są tu głównie komentarze negatywne a nikomu nie chce się napisać tego co jest tu Ok...

22.02.2022 13:03

W jaki sposób są weryfikowane są umiejętności kandydata na rozmowie kwalifikacyjnej w Hotel Warszawianka?

10.05.2022 10:47

Komentarze zwykle są od pracowników nie hotelowych ale współpracujących na zasadzie outsourcingu. Zwykle dlatego wiele podawanych faktów bywa nieprawdziwych i wypaczających dobrą markę hotelu.
    do wiadomości Hanny

13.05.2022 14:32

Znajomość języka angielskiego ale także innych języków jest mile widziana na każdym stanowisku. Bezwzględnie wymagana na tych, na których jest weryfikowana w momencie rekrutacji. Mam nadzieję, że udało mi się wyjaśnić Twoja wątpliwość.

13.11.2021 10:36

Czy w Hotel Warszawianka jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?
    Życzliwy

16.02.2022 10:40

To wygląda w ten sposób, jeśli problem nie powoduje zmniejszenia zarobków przez hotel to nie, mają wywalone. Jeśli problem powoduje że utarg dzienny się zmniejsza to tak, reagują zwalniająć kogo popadnie.

16.02.2022 14:33

Nie bardzo wiadomo, co życzliwy miał tak naprawdę na myśli.. Podstawy przedsiębiorczości, mówią o potrzebie kalkulacji pomiędzy zmniejszającym się przychodem firmy a kosztem pracy pracownika szczególnie, gdy zatrudniony jest na np. umowę-zlecenie. Osoba świadcząca pracę na wspomnianą już umowę-zlecenie, w związku niewielką ilością pracy w hotelu (jak to życzliwy określił: utargu dziennego) nie powinna być zdziwiona zmniejszeniem ilości zapotrzebowania na pracę. Czysta matematyka :)
    Kelner

19.09.2021 20:20

Przed pandemią w hotelu pracowało bardzo dużo osób z Wyszkowa bez żadnej umowy, nawet zlecenia. Jakaś firma zewnętrzna zgarniała hajs za dostarczenie kelnerów i kelnerek, a im płaciła pod stołem marne grosze za godzinę. Nikt z hotelu nie sprawdzał żadnej książeczki sanepidowskiej, raz na jakiś czas była kontrol alkomatem, ale nie każdego dnia. Praca minimum 12 godzin. Kelner musiał najpierw polerować sztućce, później ustawiać stoły, które trzeba zwozić z najdalszych miejsc hotelu, układać parkiet, itp. a następnie spocony i brudny obsługiwać gości i to w tym samym stroju. Praca przeważnie po południu do rana, bo przecież trzeba wszystko sprzątnąć po imprezach. Natomiast w Sylwestra za 250 zł to mało opłacalna praca. Może firma zewnętrzna oszukiwała pracowników, a hotel płacił dużo większe pieniądze, ale to nie zmienia faktu, że swego czasu panował tam straszny (usunięte przez administratora)i kierownictwu to nie przeszkadzało.

11.10.2021 09:46

Specyfiką pracy w dużych firmach jest wspieranie się pracownikami z firm zewnętrznych. Wszystkie hotele działają w analogiczny sposób, nasz hotel w tym zakresie nie jest wyjątkiem. Mamy podpisane umowy z firmami, które określają zasady współpracy, odpowiedzialności stron przy zachowaniu jednocześnie klauzul poufności. Wszelkie wymogi i odpowiedzialność prawna dotycząca zatrudniania pracowników jest zawsze po stronie firmy, która dostarcza do nas swój personel. Przechodząc do meritum, to na jakich zasadach firmy outsourcingowe pozyskują swój personel i jakie maja/czy podpisują umowy z każdym swoim pracownikiem nie mamy żadnego wpływu. Hotel w przypadku dodatkowego zapotrzebowania na personel, zamawia określoną ilość osób ( na określony czas pracy). Firma zewnętrzna, która zapewnia pracowników do obsługi, decyduje jak dzieli czas pracy swoich podwładnych. U nas, zawsze jest możliwość zmiany stroju oraz skorzystania z prysznicy w szatniach pracowniczych. Podsumowując: Jeżeli ktoś decyduje się na pracę z firmą outsourcingową, to we własnym dobrze pojętym interesie powinien zadbać, aby podpisać umowę ze swoim pracodawcą i przed jej podjęciem ustalić zasady współpracy .
    Anita

30.10.2021 16:39

Tragedia. Ważne ze kasa na koncie szefostwa grała. Byliśmy od czwartku do dzisiaj w hotelu. I nabawiliy się po kolacji jakiegoś zatrucia pokarmowego Nigdy w życiu nie wymiotowałam po żadnym jedzeniu. A podejście personelu do sprawy tragedia. Próbowano mi wmówić ze choroby chodzą po ludziach i małe dzieci chorują (one wymiotowały ze mną cała noc, po czym dostały również biegunkę) na szczęście grupa nastolatków podsłuchała nasza rozmowę których kolega również po wczorajszej kolacji wymiotował cała noc także coś tu jest nie tak. Mąż nie jadł zupy pomidorowej i pity i się dobrze czuje
    Agnieszka

14.01.2021 13:18

Ukazało się ogłoszenie o prace w Housekeeping. Ciekawa jestem, dlaczego szukają w trakcie pandemii kierownika. Ludzie im poodchodzili czy sami pozwalniali? Proszę o opinie o pracodawcy, wynagrodzeniach (+ czy, i w jakiej wysokości są premie), dostępnych dodatkach (typu opieka medyczna, dodatkowe ubezpieczenie emerytalne, bonusy świąteczne itp.) Jaka atmosfera pracy, co warto wiedzieć przed złożeniem cv i rozmową kwalifikacyjną?
    Anna

28.08.2020 17:19

Chciałabym odnieść się do strefy SPA. Poddałam się masażowi „relaksacyjnemu” pleców przez panią „terapeutkę z Bali” (cokolwiek to oznacza). Przed masażem podsunięto mi do podpisania świadomą zgodę, że hotel nie ponosi w razie powikłań żadnej odpowiedzialności. Aktualnie borykam się z ogromnym problemem z kręgosłupem, bólami głowy z powodu nieumiejętnego wykonania masażu. Niestety oprócz utraconego zdrowia, wydałam już mnóstwo pieniędzy na diagnostykę i leczenie. Przestrzegam każdego, kto będzie chciał się „zrelaksować” w rękach osoby, która nie ma wykształcenia medycznego, a paramedyczne!

11.07.2020 10:52

Czy w firmie Hotel Warszawianka są regularne szkolenia pracownicze?
    Kalina

14.07.2020 14:24

To przykre Ryszardzie, że tak oceniasz miejsce swojej pracy. Oczywiście, są szkolenia dla pracowników - zróżnicowane zależnie od działu. Aktualnie pracujemy w trudnym czasie pandemii. W tym okresie szczególnie, priorytety w sposób zrozumiały dla większości pracowników rozłożone są inaczej. Warto o tym pomyśleć, chwilę przed napisaniem opinii...

15.07.2020 10:25

To co napisałeś jest nieprawdą. Pracuję w hotelu już siódmy rok i obowiązujące procedury/zasady pracy znam b. dobrze. Nie wiem w jakim dziale pracujesz (nie ma u nas pracownika o Twoim imieniu), ale w każdym z nich są wypracowane procedury postępowania. Przekazanie zmiany w działach operacyjnych hotelu to oczywistość, szczególnie w tak dużym hotelu jak nasz. Może Ty osobiście nie przekazujesz zmiany, ale robi to z pewnością Twój przełożony. Szkolenia odbywają się regularnie. Dla każdego działu. Wewnętrznie i zewnętrznie. Hotel wysyła pracowników indywidualnie i grupowo. Trenerzy przyjeżdżają do nas lub szkolą on-line. Hotel kieruje nas też na szkolenia certyfikacyjne (niezbędne w pracy np. w dziale technicznym czy Aqua Parku). Nie wspomnę o szkoleniach obowiązkowych (np. stanowiskowych czy udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej). To co piszesz to bzdura i kłamstwo. Jak czegoś nie wiesz to się nie musisz domyślać - wystarczy poprosić swoich współpracowników/przełożonego o pomoc!

Zostaw merytoryczną opinię o Hotel Warszawianka