Mobilis

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 602 ocen.

Mobilis
2602

Opinie o Mobilis

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis

Uradodany

Słyszeliście coś o podwy........ - od lipca ?

Maksiu
@Uradodany 25.05.2018 14:56

Wielka ściema, nic nie będzie!

Ciekawski

Kochani ile przy nominale można dostać kaski

Jarek

Co nowego słychać w firmie? Jakieś nowinki?

Wincenty

A w zagranicznej turystyce masz tygodniowo tyle co w kołchozie MZA za tydzień. I co z tego? Jakoś w dziadowskim MZA jeździ jeszcze troszkę ludzi i nie lecą wszyscy do turystyki. Stare zgredki to wiadomo, że się nie nadają ale młodzi?

ertdfyu
@Były pracownik. 30.08.2017 21:33

Święto Wojska Polskiego w Wilnie i na Wileńszczyźnie /Wilnoteka.lt ... Film dla zapytania wojsko polskie na litwie obchody wojska polskiego▶ 7:59 https://www.youtube.com/watch?v=8kezFi2zo7U

Chętny do pracy

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

Karolin
@Chętny do pracy 23.04.2018 19:33

Potrzebuje

Alibaba

Plusy w Mobilisie.. niech pomyślę.. tylko współpraca z grafikowcami. Stawki. Niech sie ktoś wypowie aktualny z Mobilis bo ja slyszalem o 18.7zl + 10% regulaminowej. Arriva 18.5zl czas pracy + 2.5zl jedne (14.5 nettto mi wychodziło). Mza 26 brutto liczę ze stawki od 1 kwietnia ktora przy nominale ma byc 4400zl+regulaminowa. Nie ma co słychać propagandy tylko szukać informacji u źródeł.

Przyszły kierowca

Witam. Czy mógłby ktoś napisać normalnie plusy i minusy pracy w mobilisie? I ile można zarobić przy nominale miesięcznie?

mlody
@anonymous 11.04.2018 14:51

Te kwoty co podajesz to netto do reki?

mlody

A ktoś się orientuje jak ajenci płacą za godzine na zleceniu jak się zasila?

mlody
@anonymous 11.04.2018 14:46

Ale rzeczywiscie tak placa czy tylko tak mówią, zasila ktoś i wie z doświadczenia? A inni ajenci? Arriva, Mobillis?

MLODY

Czy ciezko dostac sie do MZA? Oni chyba najlepiej placa w stolicy?

Alibaba

MZA - wszystko zależy od zajezdni ale jedno jest pewne większe pieniążki, jasne dodatki a i z grafikiem nie ma problemu. Mobilis robi tylko straszak z mztkowa by utrzymać swoich oraczy. Arriva nie oczernia konkurencji a mza wymaga bo i od nich sie wymaga. Nie ma miejsca dla kretaczy i wolnych strzelców. Polecam zarówno Arrive jak i MZA.

Alibaba

Arriva - pod kazdym względem lepiej. Regulamin przejrzysty a każdy z dyspozytorów czy instruktorów bardzo pomocny. Koledzy miedzy sobą ale i kierowcami. Grafik do uzgodnienia. Mniejszy zespół ale właśnie - zespół. Jak dla mnie rewelacyjny pracodawca nie tylko na poczatek ale i dalszą współpracę. Mankament? Dojazdy do zajezdni. Troche daleko z Ursusa.

Alibaba

Pracowałem w Mobilis, Arrivie i aktualnie jestem pracownikiem MZA. Mobilis - regulamin pracowniczy to papierki w gablocie dla oczu. Jak sie nie upomnisz to nic ponad stawkę nie dostaniesz. Ale jak sie za duzo upominasz to Ci podziękują. Grafikowcy (pozdrowienia dla Krzyśka i Łukasza) bardzo ok. Dyspozytorzy i instruktorzy jeszcze musza sie duzo uczyć szacunku dla kierowców którzy na ich niewiele większe pensje kręcą kółka na mieście.

Jaro

moim zdaniem najbardziej stabilna firma w Warszawie. Pracowałem tak i wracam ponownie po 3 latach. Traktują człowieka jak trzeba, elastyczny grafik, pomoc finansowa jak ktoś ma problemy zdrowotne itd.

felek
@Jaro 30.03.2018 11:44

Z premią czy bez ???

Olo

kierowcajakoiwy -o tyle żałosne, że ja w turystyce zarobię w miesiąc więcej niż ty w 4 miesiące. Ale jak sam twierdzisz - lubisz być dmuchany więc nadstawiaj dalej.

dfbvfdgv
@Sebastian Wycieczkowiec 24.03.2017 22:31

na onet jest artykół Prawko z Ukrainy za 1000 Euro

warszawiak

Na Warszawę te stawki to troche kpina. W Grodziu nie znam takich co zarabiają poniżej 3700 na rękę i to praktycznie w nominale. Jak ktoś więcej popracuje to 4 000 i w górę.

Darek
@warszawiak 27.03.2018 19:55

Poprawka mała: Mobilis 18,70 + 1,87 premia - za godzinę = 20,57 ( po pół roku można dostać jeszcze 1 zł. do godziny - dostaje je 50 % najlepszych kierowców)

anonim

(usunięte przez administratora)

Jurek

Dlaczego złodziejska firma? Pracuję od dawna, wynagrodzenie wypłacane w terminie ( 8 lat pracuję i żadnego dnia poślizgu), pełen socjal plus prawie za darmo możliwość wypoczynku w ośrodku wypoczynkowym na Mazurach.

Marzena

@Darek, i jak, przeniosłeś się do Mobilis? Jak oceniasz tego pracodawcę? Lepiej się pracuje? @dcdscs, jesteś obecnie pracownikiem Mobilis? Forum ma służyć wymianie opinii o pracodawcach, dlatego zachęcam Cię do opisania tutaj jak oceniasz swoje warunki pracy. A innym jak się tam pracuje? Odpowiadają wam godziny pracy, grafik? Czy atmosfera w pracy jest w porządku i z przełożonymi można się "dogadać"?

.....mobilis
@Marzena 22.03.2018 09:27

Atmosfera duzo lepsza niz w mza.pensja nizsza.grafik elastyczny.i taka jest prawda.

dcdscsc

od 1 Czerwca odpłyną Kierowcy z MZA nowa ustawa o transporcie wysokie kary za brak odpoczynku regulaminowego, nie będą ryzykować

M.....
@dcdscsc 20.03.2018 20:53

Napisz konkretnie co. To znaczy

??

Dlaczego w Mobilisie Polskie Godło z Orłem jest przysłonięte flagą Ukrainy ?

fcghj
@?? 10.02.2018 09:19

Zbrodnia w Hucie Pieniackiej – dokonana 28 lutego 1944 akcja pacyfikacyjna polskiej ludności cywilnej w Hucie Pieniackiej, w wyniku której śmierć poniosło około 850 osób. Pacyfikacji dokonali, według śledztwa IPN, ukraińscy żołnierze 4 Pułku Policyjnego SS 14 Dywizji SS „Galizien”, pod dowództwem niemieckiego kapitana, wraz z okolicznym oddziałem Ukraińskiej Powstańczej Armii (UPA) (najprawdopodobniej sotnia Dmytra Karpenki, ps. „Jastrub”) i oddziałem paramilitarnym składającym się z nacjonalistów ukraińskich, pod dowództwem Włodzimierza Czerniawskieg

Jacek

Witam Serdecznie! Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć z pracujących w Mobilis na Posagu? Jaka atmosfera, jaki sprzęt? Jak się pracuje? Ogólne info.

anonymous
@Andrzej 23.02.2018 21:34

ale to jest informacja a nie przechwalanie się pensją zgadzam sie nie jest to dużo .Pytanie -odpowiedz.

Darek

Chciałbym zapytać pracowników i tylko pracowników tej firmy - jak wygląda obecnie sytuacja? Jestem spoza Warszawy, chciałbym się przenieść do stolicy i rozpocząć pracę. Jak z zarobkami? Przyjmują kierowców bez doświadczenia? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

serdtydt
@Marcin 11.02.2018 12:15

Spór o historię! Czarnecki: Na ołtarzu polsko-ukraińskim nie poświęcimy pamięci o zamordowanych Polakach 3 godziny temu Polityka13 „My z tego nie zrezygnujemy. Będziemy czcić pamięć zamordowanych przez ukraińskich szowinistów i Ukraina musi to zrozumieć”.

bgrbrttr

"Polski "rząd ID: 228416 "Polski" rząd planuje wprowadzić nowe metody karania kierowców. mandaty mają być zależne od zarobków. czy dalej będziecie mówić że zarabiacie 7-9 tys zł ~misiek *.play-internet.pl Posty (28) ~misiek 2018-01-24 02:32:10 jak w temacie... -1 ~żona szofera 2018-01-24 18:21:27 ciemniaki tak będą mówić 1 ~cooooo 2018-01-29 13:40:25 podnosze ~cooooo 2018-01-29 13:51:33 zatkało cacao ~Mirek 2018-01-29 14:22:42 To nierząd to pazerna władzy i pieniędzy trzoda Rządu to nie było i nie ma w tym kraju, ba nie pamiętam a żyję już na tej ziemi ~vfvfvf 2018-01-29 17:15:44 w końcu Polski ~Rasputun 2018-01-29 18:51:09 Nie ma to jak usprawiedliwiać swoje nieudacznictwo, brakiem rządu w kraju. Gwarantuje, ze bedzie inny, nastepny, a nieudacznik i tak bedzie narzekał. 2 ~filou 2018-01-30 15:45:36 Zgodnie z polskim prawem i wymogami NATO Ministerstwo Obrony Narodowej powinno co cztery lat tworzyć plany rozwoju wojska na dziesięć lat. Najnowsze takie plany powinny być gotowe już w 2016 roku i obejmować lata 2017-2026. Tymczasem planów tych nie ma do dzisiaj. Utknęły w MON. Hamuje to unowocześnianie wojska. pomniki, miesieczniceprawda historyczna, bitwa z niemcami, ukraina, francja, z UE i KE na nic nie ma czasu!!! 1 ~dvdfvdfv 2018-01-31 17:55:32 Patryk Jaki: zbyt długo Polska była chłopcem do bicia 1 ~BFFGBGF 2018-02-02 11:23:03 Pan Prezydent powinien podpisać ustawę o IPN, tam nikt nie neguje Jedwabnego i innych incydentów. Obozy Śmierci w Polsce zbudowali Niemcy, Rosja Katyń, Wołyń Ukraina, pużniej teror Rosji w Polsce do 89 i wpływy do dziś ~BFFGBGF 2018-02-02 11:36:37 Jakub Berman you tube ~BFFGBGF 2018-02-02 11:38:21 Helena Wolińska you tube ~BFFGBGF 2018-02-02 12:02:44 Ziemia Grodkowska miała też swój Katyń? - Ogólnopolski miesięcznik... odkrywca. pl/ziemia-grodkowska -miala-tez-swoj-katy n-, 490311. htm ~ciec z cieciowni 2018-02-02 13:05:39 trzeba najpierw do elementarza zobaczyc gzie byla i gdzie jest obecnie ukraina. kiedys do polski nalezalo czesc Czech. i co na to ~świetlicowa 2018-02-02 13:54:57 porozmawiaj na ten temat z ukrami-gotowi dziś ci zrobić wołyń z zadka ~xxx 2018-02-02 14:17:17 ~świetlicowa 2018-0 2-02 13:54:57 porozmawiaj na ten temat z ukrami-gotowi dziś ci zrobić wołyń z zadka dziadkowie na czołgach w 45? ~Wielki Szu 2018-02-02 14:27:27 Nie bylo żadnego Jedwabnego. To zwykła prowokacja niemiecka. Niech kraj nasz weźmie grzechy całego świata na siebie. Komorowski w ramach reparacji dla Żydów miał już uszykowane " pod młotek " polskie lasy państwowe i KGHM. Cale szczęście że społeczeństwo sie w porę obudziło i wybrało PIS a rudzielec Tusk schowal sie pod spódnicę makreli. Jesli prezydent nie podpisze nowej ustawy to będziemy mieli marzec 1968. Chroń nas Panie od takich przyjaciół jak Żydzi. ~Rasputun 2018-02-02 14:33:25 Poczytajcie sobie o ustawie 447 w USA. Stad ten kwik ydostwa. Ustawa IPN zabroni starania sie czosnkowych o polskie mienie. W tym kamienice. Kwwwwiiii!!! ~Wielki Szu 2018-02-02 14:36:11 U Niemca synagog musi pilnować policja bo ciągle sa obrzucane kamieniami ale Niemcy nie są antysemitami. W Polsce nie słyszałem choćby o jednym tego typu przypadku ale nasz kraj jest antysemicki. I ilu Żydów zajmowało wysokie stanowiska w katowniach ubeckich? Radkiewicz Wolińska Minc Berman Michnik, brat Adama. ~Wielki Szu 2018-02-02 14:39:54 Kiedy ten polski naród zaprzestanie samolinczowania? Kiedy ludzie podziękuja zdrajcy Tuskowi -wnuczkowi wermahtowca czy Róży Thun Hohenstain? Pytan jest wiele a odpowiedzi żadnej. najemnik 2018-02-02 14:40:57 Ciekawe, ciekawe... nasz największy "sojusznik" czyli USA wzywa pisowski rząd do przestrzegania praworządności i poprawienia ustawy o IPN a pisiury dalej lezą w du pę amerykanom. A tamci nawet wiz nie znieśli... ~Wielki Szu 2018-02-02 14:46:10 Izrael jako państwo i Żydzi sami o sobie mówią że są goląbkami pokoju a jednocześnie sprzedają największe ilości broni na świecie. Mają za sobą wszystkie media swiata i banki. Na bliskim wschodzie praktycznie szatkuja Palestyńczyków. Im wolno. ~Rasputun 2018-02-02 14:52:52 Nie Amerykanie wzywaja, tylko niedobitki senatu, ktory jest tez przeciwbimiem na chwile obecna Trumpa.

def

Koledzy- chciałem się przenieść na etat na miejskie do Warszawy. Jak wyglądają obecnie zarobki w Mobilisie i jak są rozliczane przepisowe dodatki do wynagrodzenia?

def
@sadButTrue 27.01.2018 03:15

Ile realnie bierze się do ręki?

jack

Jak jest z dojazdami nocnymi do pracy. Czy Mobilis wysyła jakieś autobusy specjalne do przewozu pracowników. Chodzi mi o dojazdy na 4 i rozwóz po 00.Jeśli tak to skąd. Bo z dojazdem tam jest trudno jak ktoś nie ma samochodu.?

Jacek

Zawsze najwięcej do powiedzenia mają osoby niezbyt związane z firmą!

Qrczak

Przy umowie o pracę na rękę za nominał godzin 2100-2400... Dziwię się, że aż tylu chętnych pracowników mają... Niektórzy sobie wysoce cenią, że można tu nabić ponad 200h i dostać więcej, oraz że mają luz przy umowie zlecenie- dzwonią, że ich nie będzie i jak ponad 11h przed pracą to zero konsekwencji. Jakby ktoś był zainteresowany to dokładne stawki- umowa o pracę- 16,5 brutto za h + 10% premia, zlecenie 21 brutto (stawki z certyfikatem, bez 1 zł za h mniej). Ogólnie prawie jak w każdej robocie w komunikacji i tak 99% czasu jestem ja+autobus- trzeba mieć takie podejście! Jednak to za niskie stawki jak na największego prywatnego przewoźnika w Wawie, ale skoro nie podwyższają to znaczy, że chętnych na razie nie brakuje... Z plusów to sporo prawie nowych autobusów ponad 100 z 2016- solarisy alpino, mercedesy conecto, a oprócz tych solarisy urbino 18 z 2011 i końcówka solarisów urbino 12 z 2007. Właśnie chyba wpadł im przetarg na ponad 50 hybryd to może stawka pójdzie w górę żeby ściągnąć kierowców :D

kierowca Stal
@M..... 05.01.2018 16:56

dzięki Bogu tylko jeden burak na tym forum. Masz rację zapalaj u siebie za psi ch... O co chodzi przecież jest dobrze i wypłata za 300h i socjal. Racja kraina mlekiem i miodem płynąca tylko szkoda że z nazwy przypomina kraj nad mare nostrum . Czy będziesz tego chciał czy nie swoje wywalczymy i tak wy będziecie musieli podnieść wypłaty swoim Kierowcom, inaczej będziecie musieli szukać pracowników z Bangladeszu

nickowy

Pytanie do kolegów z Mobilisu - ile dostaliście w tym roku karpiowego? Pozdro

John
@M.... 31.12.2017 18:16

To zalezy od średniomiesięcznego dochodu w rodzinie. Jakoś tak. Składamy wnioski co roku. Są takie tabele, czym mniej masz tego dochodu to więcej dostaniesz

sert

Kiedy Pan Zbigniew Ziobro wprowadzi kary więzienia za lewe tarczki lub jazdę na magnesie ,bez karty Kierowcy nie wspomnę tak na początek zawiasy 2/3 Recydywa ze 3 lata Więzienia

Qrczak
@kierowcaR1 15.12.2017 18:06

Dobrze piszesz Panie kolego po fachu! Jedynie pozostaje dodać, że o bardzo dotkliwy, solidniejszy protest wcale nie jest tak trudno. Na tą chwilę myślę żeby wystarczyło że zbierzemy się w kilkudziesięciu na oddanie krwi zamiast pracy i już całe miasto by to solidnie poczuło!

Adolf

Dawać dziadki! HGW już nawet nie ma bezpiecznego konta osobistego. Żydki robią pod siebie! I może wreszcie po zmianie władzy sprawdzimy rolę szanownego mężulka HGW z spółkach skarbu państwa. Nie wspominając o budynkach w wawie. Trzeba to wszystko prześwietlić i winnych skazać. Puki co NIE RÓBCIE DLA ŻYDA !!!

Robson

Panowie ktoś się sadził z Mobilisem o nadgodziny ? Chce założyć sprawę o niewypłacone nadgodziny trzy lata wstecz .

Aloizy
@Aloizy 14.09.2017 08:57

ITD Alvin Gajadhur Al Jerzolimskie 94 Warszawa nr fax 22 22 04 898, tel 22 22 888

Zostaw opinię o Mobilis - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis