Mobilis
2 686 6 1

Opinie o Mobilis

suweren

Jest o niebo lepiej niż było za poprzedniej koalicji PO PSL,wtedy to się dopiero działo,teraz się uspokoili,smieciowki znikają,grabierze kierowców tez,jest ogólnie dużo lepiej niż było ale do ideału jeszcze brakuje,także widać zmiany na plus po zmianie władzy

Pajace z Mobilisu

Ale wczoraj miałem ubaw z kierowców Mobilisu. Prawie każdy miał czapkę mikołaja na głowie. Nie wiedziałem i nie mogłem pojąć jaki,, gatunek" ludzi może pracować w Warszawskiej komunikacji za najniższą stawkę i co nim kieruje. Widząc wczoraj większość w czapkach nie mam więcej pytań. Typowe popychle ,bez szacunku do własnej osoby ,które zrobią z siebie klowna aby firma była zadowolona ,ze ma takich ,,ograniczonych umysłowo" pracowników. A ilu z nich sobie fotki robiło. Niestety czas stwierdzić Mobilis składa się z pracowników ,,Wieś tańczy, wieś śpiewa"

Busotrams
@Pajace z Mobilisu 07.12.2018 09:04

I napisał to numer z mza zarabiający 100€ więcej. Gratuluję szacunku do ludzi. Ale nie ma co się dziwić, szczucie jeden na drugiego, to w tym kraju codzienność. Wszedł taki chłopek na forum mobilis by obrażać. Takie zachowanie można przyrównać jedynie do puszczenia głośnego bąka w towarzystwie. (usunięte przez administratora)

Walendzik
@Pajace z Mobilisu 07.12.2018 09:04

Koleś nie rozumie że to nieważne u kogo pracujesz. Przecież i tak przes wszystkich jesteśmy traktowani jak g××no. Zwykłe robole. Gdyby nie braki kierowców, ani w mza, ani w mobilisie nie byłoby podwyżki. Ale Janusze nie zrozumią, że w takim wypadku nie wypada się żreć nawzajem, że sytuacja wymaga jedności. Wpis kolesia to typowa walka szczurów o to kto jest lepszy w cuchnącym kanale. No masz te pare stówek więcej. Tylko się nie przejedz z tego dobrobytu.

Bębęn
@Walendzik 07.12.2018 11:38

janusze nie rozumieja(przyjmujac twoj tok) że NIE BYŁO ŻADNEJ podwyzki, te pieniadze(ochlapy raczej) byly na wyciagniecie ręki juz przed startem conecto a wiec ponad dwa lata wstecz..co powtarzasz jak mantra za takimi samymi..jaka podwyzka..zamilcz chociaz ,nie rob z siebie publicznie jelenia do potęgi za tą(ta czy inna wszystko jednym ch szyte) ''firme'' ktora ma cię za nic(doslownie, ma miala i mieć będzie ZA NIC).

Walendzik
@Bębęn 07.12.2018 15:33

Drogi Bębnie :) . Naucz się czytać ze zrozumieniem. Przestaje mnie dziwić że mają nas (kierowców) za g××no, jak takie dna intelektualne pakują się za kierownicę. Twoja wypowiedź jest subtelna niczym taran walący w bramę. Poziom dziecka w przedszkolu. Zabawki były ale zła pani nie dała. Dzidzia obraziła się na panią. Zobaczyła że pani jest zła dla dzieci. A ja tej pani przestaję się dziwić, bo upośledzonym trzeba wytaczać granice.

jack
@Pajace z Mobilisu 07.12.2018 09:04

ty (usunięte przez administratora) i mza i tramwajewarszawskie jeajazdzily w czapkach mikol

Nick
@Walendzik 07.12.2018 11:38

zamilcz goju. "Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. ... By dobrze pracować dla...."

Walendzik
@Nick 08.12.2018 13:00

Chłopku. Autobusy uratowały takich jak ty od kopania rowów.

gostek
@Pajace z Mobilisu 07.12.2018 09:04

Jezu, ile chamstwa, agresji i nienawiści w tych kilku zdaniach. Czy kolega czuje się jakiś lepszy? Pewnie zarabia więcej i ma większą ogładę w świecie. Otóż nie, przez takie wpisy jak te mogę stwierdzić że wieś to raczej u ciebie. Czytam tak te fora, czytam i czytam i dochodzę do wniosku, że co poniektórzy są zwyczajnie żałośni. Jeden drugiego obraża, wyzywa od najgorszych. Ogólnie mam wrażenie, że ten co pracuje w komunikacji miejskiej jest zwyczajnym nieudacznikiem i życiową ofermą. Niektórzy pracują tutaj, bo zwyczajnie im to pasuje. Inni pracują bo sytuacja życiowa zmusza. Każdy przypadek jest inny. Nie przeczę są też chamscy kierowcy z brakiem jakiejkolwiek kultury i takich powinno się eliminować ale dużo w KM jest fajnych osób z którymi na luzie można pogadać, pośmiać się czy nawet po pracy piwo wypić jak wraca się do domu. Co do czapek to w innych miastach też jeździli kierowcy i zakładali je z własnej inicjatywy. Ja w tym nie widzę nic z czego można mieć ubaw. Fajnie jak czasami kierowcy robią z własnej inicjatywy, pomagają pasażerom itp. Więcej życzliwości mniej chamstwa.

Oc
@Pajace z Mobilisu 07.12.2018 09:04

Muszę przyznać i uchylić głowę większości kierowców z prywatnych przewoźników. Panie i Panowie takich kierowców w mza to że świeczka szukać. Potraficie przejechać całą zmianę z żółtą kontrolka silnika nie robiąc z tego (usunięte przez administratora) burzy ja specjaliści z mza. Nie działa Wam ABS ,nie robicie zjazdów, niestety super kierowcy z mza już nie potrafią hamować bez abs u?!!!!! Zarowka się przepali, nie ma problemu ,jedziecie dalej. A te małpy już po pogotowie dzwonią...... pozdrawiam.

Busotrams
@Oc 09.12.2018 14:54

Idiotyczny sarkazm. Około połowy taboru mza wymaga napraw głównych(NG) bądź wymiany na nowy. To mza same sobie robi przeglądy w swoich stacjach diagnostycznych przez co na miasto wyjeżdżają wozy które nie powinny wyjechać. A jeśli chodzi o mobilis to w słabym stanie są solarisy przeguby . Reszta wozów jest max 2,5 letnia i o nie się dba. To po pierwsze. Po drugie to nie słyszałem by ktokolwiek wzywał pogotowie autobusowe do nie działajcego abs , czy pomarańczowego trójkąta i nie ważne jakiego przewoźnika jest pojazd. Kompletnie nie znasz realiów km.

jack
@Pajace z Mobilisu 07.12.2018 09:04

w mza i tramwajach warszawskich tez jezdzili w czapkach wiec niewiem skad ten ubaw z twojej strony

jack
@Pajace z Mobilisu 07.12.2018 09:04

pjace sa w ztm-ie

globus

Czy z okazji święta chanuki firma Mobilis przewidziała dla swoich ..wiernych i oddanych" kierowców jakieś upominki :-)

Miłosz

W Mobilisie przeprowadzana jest ankieta. Zarząd robi nią wspólnie ze związkiem zawodowy. Ocenia się w niej kierownictwo, planistów, dyspozytorów. FAJNA SPRAWA. Wreszcie można ocenić pracę przełożonych!

Mateo
@Miłosz 29.11.2018 11:23

są też w niej pytania o prezesa ;) i warunki pracy w Mobilis

Glon
@Miłosz 29.11.2018 11:23

Propaganda sukcesu. Ma być na zielono i zapewne będzie bo Ci co zostali mają klapki na oczach i są wdzięczni firmie ,że uratowała im życie.

jolie
@Glon 29.11.2018 12:05

A co w tym zlego? Jeżeli ktos jest zadowlony to niech dobrze ocenia firme. Nie mam z tym problemu.

Nick
@Mateo 29.11.2018 11:27

oddaję swój głos na prezesa na NIE to wszystko jego wina

kucharz zawinił - kota ukarali
@Miłosz 29.11.2018 11:23

To teraz prezes szuka winnego?! Trzeba ratować własny tyłek i odstrzelić bogu ducha winnego dyspozytora, za to że wykonywał polecenia prezesa?! A co dyspozytor spowodował taką na przykład sytuację? [cytat z forum gazeta.pl - bez problemu odnajdziecie w google na hasło "mobilis opinie" "od dnia 1 marca 2016 Mobilis w Warszawie po raz kolejny obnizył zarobki kierowcom zatrudnionym na umowe zlecenie - dwa lata temu było to 18,40 brutto, do wczoraj było to 17,40 a dziś jest tylko 16,00 PLN na godzinę. ponad to zmieniono także sposób naliczania wynagrodzeń zatrudnionym na umowe o pracę i nie na lepsze... " No panowie, czyjaś głowa w zamyśle prezesa już spadła, teraz już tylko trwają igrzyska - na kogo wypadnie to tego bęc. Prezes wam potem wytłumaczy że takiego wyboru dokonała załoga!

E. K.
@Miłosz 29.11.2018 11:23

Dla mnie to jest spoko opcja. Z takiej ankiety może wyjsc duzo dobrego dla pracowników…

subwoofer
@Miłosz 29.11.2018 11:23

Czyżby strona izraelska zainteresowała poczynaniami polskiego kierownictwa w polskim oddziale firmy ? Pewnie za mało wpłynęło i teraz łby poleca .

___U_W_A_G_A___ A_K_C_J_A

Witajce. Mam do wszystkich czytających/ piszących. Włączcie dzisiaj o 18:45 Polsat- Jest 15Blok Mikołajkowy (reklamy) a cały dochód z reklam pójdzie na dzieci. To nic nie kosztuje a możecie pomóc. i powiedzcie bliskim.... pozdrawiam Mikołaj

Tylko Mobilis

Kochany Mobilis - będę w tym roku święta? (Wypłata już nie długo )

cytan z postu niżej

Skubaliście nas przez tyle lat i teraz mam być wobec was lojalny!!!! trzeba było uczciwie płacić cały czas a nie chwalić się w internecie że płacicie 30% mniej i jakie to oszczędności dla miasta! to wy zaglądaliście do nie swojego portfela - prywaciarz zatroskany o pieniądze gminy. Tfuuu, słabo mi się robi jak czytam taką popelinę!!!!

i co? lepiej jest?
@cytan z postu niżej 03.10.2018 22:23

I co? Driverzy po podwyżce zabijają się o pracę? Da się już przytulić 3 tysia na łapkę za nominała czy dalej poniżej?

figa
@i co? lepiej jest? 25.10.2018 11:47

dalej ponizej

Czarny
@i co? lepiej jest? 25.10.2018 11:47

dla mnie podwyżka to był dobry ruch. Teraz patrzeć jak zaprocentuje, wypłaty lada chwila…

Natally
@i co? lepiej jest? 25.10.2018 11:47

hehe… widziałam sporo nowych twarzy. Z tego co rozmawiam z kierowcami są zadowoleni z kasy. Dla mnie nie tylko kasa się liczy! Atmosfera też jest ważna!

Marian
@Natally 14.11.2018 14:37

wszyscy byli tacy sceptyczni, a wszystko fajnie się rozwija, są nowi ludzie i lepsze pieniądze. Chcecie to róbcie, jak chcecie. Nie zamierzam zmieniać miejsca pracy, bijąc się o 2 stówy.

qwerty
@Marian 20.11.2018 13:05

Oj tu nie chodzi o 2 stówy... Z tego co widzę i słyszę to potrafią być różnice rzędu 600-800 zł na rękę za tę samą robotę (i tu piszę o ajentach, prywaciarzach). Sporo osób również wspomina o "przyjemnej atmosferze" "bezproblemowych kierowcach", po co Wam to jak i tak przez ponad 99% czasu jesteśmy w trybie ja+autobus ;)

piotrek
@cytan z postu niżej 03.10.2018 22:23

ZDANIA zachwalające wypłatę SĄ TAK UKŁADANE że tylko (usunięte przez administratora) się nie zorientuje kto to pisze..

nie kumom ło co tó hodzi
@piotrek 21.11.2018 19:44

i z reguły pisane przed fajerantem w biurze :) - wszystko po 14 tej , ha haaa ha!

Beka z ciebie
@nie kumom ło co tó hodzi 21.11.2018 22:46

Taaak… Ziomeczku… teorie spiskowe zawsze spoko!

Bartek
@qwerty 20.11.2018 16:40

Czy na mobilis tylko można źle pisać? Widzieliście co się dzieje na innych forach na goworku? Same negatywne opinie, wy z niczego nie będziecie zadowoleni… podwyżek nie było źle… są jeszcze gorzej… szkoda, że nie dogodzisz

qwerty
@Bartek 26.11.2018 16:24

Właśnie sęk w tym, że po podwyżkach i tak jest mniej niż u KILKU innych pracodawców! ;(

Byle zrobić szum
@qwerty 29.11.2018 03:01

Może tak, ale pieniadze to nie wszystko. Wole zarabiac mniej, ale być traktowany jak czlowiek. Niż mieć pare zlotowy wiecej i nie mieć nic do gadania, jak u niektórych.

anonim

(usunięte przez administratora)

Wintydz

Już wodze te tłumy dobijające się do bram edenu (mobilisu),facet ewidentne ma coś z głową. 5000 tys na dwa miesiące to i wyjdzie ale na miesiąc !!? Chciałbym przypomnieć iż nominał godzin pracy w pl wynosi średnio 168 h,nie 520 jak liczy dyrekcja .

Rob
@Wintydz 04.11.2018 11:05

Jeszcze się zdzwicie… Tak obśmiewacie Mobilis a prawda jest taka, że młodzi kierowcy dostają tam wsparcie i lepiej niż gdzieindziej mogą nauczyć się fachu…

Aro
@Rob 13.11.2018 13:07

Dostałem pensje. Czuć różnice. Wszystko legalnie, bez żadnych pod stołem, umowa o prace, dla mnie rewelka.

zachwycony kombajnista
@Rob 13.11.2018 13:07

Jestem zachwycony . Tyle kasy to ja w życiu na oczy jeszcze nie widziałem. Mam prawie 3 tysiące za niecałe 210 godzin. W moim mieście jak jeździłem na traktorze i kombajnie więcej nigdy nie zarobilem! Ja tu zostaję do emerytury i jeszcze dłużej!!!!

Waldi
@Aro 15.11.2018 10:16

u mnie tak samo. Nie sądziłem ze będzie tak dobrze!

Natka
@zachwycony kombajnista 16.11.2018 14:02

Jeździj sobie czym i jak chcesz. Nikt Ci nie broni. Pracuj gdzie chcesz, tego tez nikt ci nie broni, ale zrozum, ze niektórzy z nas lubią Mobilis i cieszą się z podwyżek.

Grzesiek
@Natka 21.11.2018 14:02

Dostałaś MANa hybrydowego i jesteś szczęśliwa. Wysyłasz fotki do swojej wioski,a ziomki zazdroszczą. Ale każdy bawi się jak potrafi i nawet jak jest okradany z kasy to i tak jest wdzięczny firmie ze dała mu taki autobus i uratowała mu honor i wybicie się z marazmu ojców. Koleżanki i koledzy z gminy zapewne zazdroszczą Twojej kariery w Mobilisie. Naprawdę osiagnęłaś życiowy sukces tyrając na firmę z Izraela.Może umieszczą Cię na folderze reklamowym Mobilisu :-) Widuję taką zafascynowaną na 159 . Patrzac na nia mam ubaw po pachy. Ona uważa ,że jest najlepszym kierowcą autobusu w Warszawie :-) Jaka ona zarozumiała i dumna a jak wyprzedza poprzedzający autobus to ironicznie osądza kierowcę który jedzie wolniej. A najlepszy jej komentarz rzucany na pętlach ,że jest dumna z pracy w Mobilisie bo nie jest numerem :-) Jak niektórym do szczęścia niewiele potrzeba ...

Nick
@Grzesiek 23.11.2018 11:45

AMEN

sen o Warszawie
@Grzesiek 23.11.2018 11:45

Na miejscu Natki tez bym skakał z radości. Nowy MAN to nie Władimirec w PGR. Tu i tu się doi - tu z kasy, tam krowy - jest coś wspólnego. 2900 na łapę - z taką kasą to już kandydat na sołtysa w parafii. To tak jakby złapać Pana Boga za rogi.

Marzena
@Rob 13.11.2018 13:07

Możesz opowiedzieć nieco więcej o wsparciu udzielanym osobom na początku kariery? Jak to dokładnie wygląda? Czy pracodawca organizuje jakieś szkolenia dla młodych kierowców, może otrzymują dodatkowe benefity? Dlaczego sądzisz, że właśnie w Mobilis mogą dobrze nauczyć się fachu?

Bauman
@Marzena 25.11.2018 22:41

Każdy pracownik Mobilisu dostaje darmowy karnet do Muzeum POLIN . To tak w ramach integracji załogi z ludem Izraela.

Natka
@Grzesiek 23.11.2018 11:45

Dlaczego mnie obrażasz? Powiedziałam coś złego? Nie mogę być zadowolona? Muszę ciągle pisać negatywne komentarze, jak większość ludzi tutaj? Lubię swoją robotę i nie zmienicie tego negatywnymi komentarzami w moją stronę. A i tak za chwilę wejdziesz na stronę mza i tam pociśniesz parę negatywów... spoko

Natka
@sen o Warszawie 23.11.2018 22:20

Nie szkoda ci czasu na takie komentarze? Nie wiem, po co to robicie. Możecie mieć swoje zdanie na temat firmy, ale dajcie mi napisać moje. A prawda jest taka ze lubię pracować w Mobilisie

sen o Warszawie
@Natka 26.11.2018 19:59

Jeśli tobie nie szkoda czasu, to mnie tym bardziej. Ciebie kręci że jesteś niedowartościowana - mnie to przeszkadzało. I dlatego ostrzegam tych, którzy Mobilisa jeszcze nie poznali, ja się na nim mocno przejechałem. Jak się niedowiarki zdecydują - nie mogą mieć do nikogo pretensji. Dzięki takim Natkom.

Grzesiek
@Natka 26.11.2018 19:55

Nie obrażam tylko stwierdzam fakty. Nikt szanujący się nie pracuje w Izraelskiej firmie za głodowe pensje. Dzięki Takim ludziom ja Ty Natka pensje są blokowane w całej komunikacji bo godzicie się na dziadowstwo za ciężką pracę.. Płacą najmniej w Warszawie a Ty i Twoje koleżanki i koledzy są dumni ,ze nie są numerami i dziękują ,ze dostali pracę w takiej wspaniałej firmie Izraelskiej. Normalnie pozazdrościć masochizmu i braku kręgosłupa. Pozdrów koleżankę ze 159 ze zmiany A,numer bodajże 9516. Ta to ma dopiero klapki na oczach, aż się gęba mi śmieje na samą myśl o niej ,jaka to ona zakochana w Mobilisie i wszystkie rozumy pozjadała jak dostała MANa Hybrydowego ,nie ważne ,ze kupionego w najtańszej opcji bez obramówek nadkoli i szczotek oraz halogenów. Jeśli tak kocha tego MANa to niech zakupi obramówki nadkoli i szczotki i niech zrobi to z własnych środków ku chwale Mobilisu. Może też dokupić kołpaki w fabryce, no bo jak jest najlepszym kierowcą w Warszawie to niech ma najładniejszego MANa w Warszawie i niech wyróżnia się w tłumie. Wtedy mógł bym zrozumieć jej miłość do autobusu jak i do firmy ,ze zainwestowała w detale na których firma z Izraela zaoszczędziła.

Grzechu
@Marzena 25.11.2018 22:41

Pewnie! Jak zatrudniałem się w Mobilisie już lata temu to było to dostalem profesjonalny pakiet szkolen… szkolenie z topografii miasta i wiele szkoleń które podnosiły moje kwalifikacje jako kierowcy. Mobilis ma na rynku opinie ze jako jeden z najlepszych ksztalci młodych kierowcow... hehe... dlatego jezdze tak dobrze ;)

Habermas
@Marzena 25.11.2018 22:41

Pakiety dla pracowników też są spoko… opieka medyczna, karta miejska, duza elastycznośc przy grafikach czego nie ma w mza - wiem, bo robilem u nich! Są jeszcze dodatkowe świadczenia wakacyjne i możliwość sfinansowania uprawnień jak ktoś nie ma dlatego moim zdaniem to świetna praca na start i pozniej tez

Natka
@sen o Warszawie 26.11.2018 23:23

Nic o mnie nie wiesz to po co gadasz? To Twoja sprawa, osobiście nie przejechałam się na Mobilisie i to mówię otwarcie a ze ty masz z tym problem to odpuść. Jestem i będę w Mobilise

sen o Warszawie
@Natka 27.11.2018 22:05

@Natka, za to ty o mnie wiesz wiele, łoooo, po raz kolejny dowiodłaś to co pisali o tobie inni. I nie "gadasz" a "piszesz" - to tak w gwoli ścisłości. Sama odpuść, już mnie nudzisz. Ty i twój guru, jedyny i słuszny pracodawca w regionie. Jak dla mnie to możesz nawet w berecie i na taczce jeździć albo wyznawać Allaha. Nie chodzi mi o twój fetysz - różnych ludzi kręci co innego, ale to że szczytujesz patrząc już na logo tej firmy nie znaczy że każdy też musi z tego samego powodu odczuwać orgazm. Jednym wystarczy funpage na facebooku, inni przychodzą do pracy po to aby godziwie zarabiać. Kumasz różnice?

Czasem lepiej milczeć
@Natka 26.11.2018 19:55

Czasem lepiej milczeć i udawać, że nie jest się idiotą niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości

Natka
@Grzesiek 27.11.2018 09:43

Nikt od ciebie nie wymaga abyś był zadowlony z pracy w Mobilizuje, ale nie wymaga ode mnie, abym nie była zadowolona. Cieszę się ze są zadowoleni pracownicy, którzy lubia firme, szanuja ja za inwestycje w ludzi i w sprzęt.

re
@Natka 30.11.2018 08:36

o w ludzi to tak, milionowe inwestycje poszły a jakie profity a jakie kokosy, złota robota - złota zapłata.

Kama
@Czasem lepiej milczeć 27.11.2018 23:55

Dla ciebie każdy każdy kto lubi swoja prace nie powinien się odzywac, a ja uwazam, ze wlasnie powinien. Lubiacych prace w firmie jest duzo, ale przez takie komentarze nie odzywaja się, aby nie podpasc innym kierowcom.

złota myśl

Zauważcie... Tam gdzie dzieje się coś złego - komentarzy w profilu jest mnóstwo. Wiadomo - negatywnych tych od osób które zostały pokrzywdzone i znacznie mniej od "PR-owców", zachwalających pod przykrywką pracowników walory pracy w firmie. Firmy gdzie dzieje się dobrze nie mają wpisów na tym forum - to też naturalne, jak jest dobrze to w naturze polaka nie znajdziesz odruchu aby kogoś pochwalić. Dlatego wszelkie pozytywne wpisy na "popularnych" forach to nic innego jak riposta do zatuszowania, zagadania, przesunięcia na niższy poziom dyskusji opinii nieprzychylnych pracodawcy. To forum aż "trzeszczy" od ilości komentarzy..... Wniosek nasuwa się tylko jeden....

sen o Warszawie
@złota myśl 27.11.2018 17:47

zgadza się

Kolega
@złota myśl 27.11.2018 17:47

Wystarczy popatrzec na ilosc komentarzy które sa na goworku innych firm zajmujących się transportem publicznym. Tutaj jeszcze nie jest tak zle jak na mza...

Nick

ja pracuję 2 lata i mi się podoba. z Planistami można się dogadać. w mza tego nie było.

Wiktor
@Nick 07.11.2018 14:47

To jest zdecydowany plus. Wolę mieć te 180 złotych mniej, ale się z nikim nie szarpać... teraz ładna pensja wpadła...

Norb
@Wiktor 14.11.2018 10:42

W moim przypadku nie tylko liczy się kasa… Ludzie zawsze będę gadac, bez znaczenia co zrobisz i ile z siebie dasz… niby w MZA tak fajnie, a wystarczy poczytac opnie w Internecie zadowolonych pracowników - śmiech na sali

qrczak

Ile obecnie wychodzi wypłaty za nominał (średnio 168h) po tych "wspaniałych" podwyżkach?

Jest pięknie
@qrczak 22.10.2018 15:33

Poniżej 3 koła - ale jest pięknie

qrczak
@Jest pięknie 22.10.2018 16:31

Dzięki za odp! To teraz chyba zostali ci co się boją zmian, ci którzy muszą odpracować zasponsorowany kurs, może ewentualnie jacyś maniacy jazdy na konkretnych liniach jakie akurat ma mob. I tak chyba jest sporo lepiej, jakiś czas temu tu pracowałem. Miałem wypłaty średnio coś około 2300-2400 netto, ale jednak jest kilku innych przewoźników, u których spokojnie wychodzi ponad 3tys netto za miech 168h...

Tammy
@qrczak 23.10.2018 21:53

tak gadacie, jakbyście w kamieniołomach robili. Spójrzmy obiektywnie teraz dużo się pozmieniało. Od dłuższego czasu jeżdżę w Mobilisie. Lubię ich. Moim zdaniem kierowcy są mniej problemowi, niż gdzie indziej.

Edd
@qrczak 22.10.2018 15:33

Min. 4100 brutto to jest 3000 PLN na rękę, nie wiem jak wy liczycie.

qrczak
@Edd 14.11.2018 12:47

Panie towarzyszu, tak liczymy, jak liczyli nam w mobie ponad rok temu. 2400, może max 2500 na rękę bez nadgodzin. Może jest lepiej, ale jak na największego prywaciarza, wciąż jest BARDZO słabo. Obecnie w tym fachu, gdzie indziej, spokojnie można wziąć ponad 3 tys netto za nominał.

Kazik
@qrczak 17.11.2018 17:23

Nie wiem, jak liczysz, ale mam 3 tysie za nominał, bez wiekszego gadania

Pawełek

Największy a jednoczesnie najgorszy prywatny przewoznik w Warszawie, najslabiej placacy(to juz firma ktorej konczy sie umowa na miescie EEC lepiej placi) z kierownictwem którego podejscie zniechęcilo najtwardszych, zero empatii, zero kultury, zero czegokolwiek, patrzenie aby zabrac smiechu wartą premie za byle co, jeden planista calosciowego obrazu nie zmieni bo i drugi taki sam jak ci juz wymienieni, dyspozytorzy, nadzor ruchu to samo, poza dwojka(Remigiuszem i Tadkiem) podejscie do kierowcow poziom arogancji, buty, przekracza wszelkie granice, odradzam prace tutaj chyba ze nie masz wyjscia a i to do pierwszej wyplaty i bez slowa wyjasnienia nawet rzucic to jak dziw.....e nad ranem!

hardkorowy kierman
@Pawełek 18.11.2018 09:45

Ja jak przychodzę na dyspozytornie to z nikim się nie witam,jestem zimny i bezduszny,na wszystkie pytania odpowiadam tylko „” co ?”” albo „”możesz mi skoczyć !”” olewam totalnie panów dyspozytorów ciepłym moczem,kiedy dzwonią i pytają czy przyjdę z wolnego odpowiadam „”a skoczysz mi na bata ?”” ostatnio zadko coś dzwonią,generalnie wszelkie kontakty z ludźmi z tej firmy ograniczam do niezbędnego minimum,i póki co wychodzi mi to na zdrowie,nie polecam zbytniego spoufalania się z tego typu osobnikami z pod ciemnej gwiazdy

pamiętacie ten wpis?
@Pawełek 18.11.2018 09:45

anonymous 11.10.2018 00:54 @Dla mnie spoko 09.10.2018 14:29 Tylko zaraz ci policzą że te 22 to tylko jezdne a za przestoje inaczej. I będą ci odliczać za każdy postój pewnie z czasem wpadną na pomysł żeby nawet za postój na czerwonym świetle liczyć postój i w końcu wyjdzie ci średnio 15 zł na godzinę do tego będziesz łapany za wszystko żeby tylko ci coś jeszcze potrącić za karę i wtedy dopiero poznasz co to Mobilis. Przepracujesz 250 godzin a z tego tylko ze 150 będzie jezdnych. (...) Darius 05.10.2018 10:17 Z całego serca odradzam pracę w Mobilisie,można stracić zdrowie nie tylko fizyczne ale i psychiczne.Nie pomogą żadne pseudo podwyżki,wyzysk na każdym kroku,a o równoważnym czasie pracy zapomnij.Pozdrawiam. (...) @Mobilisek 08.10.2018 09:23 zrównanie sie z, na przyklad stawką oferowana w EEC nazywasz ''podwyżka'' ?! (...) @Mobilisek 08.10.2018 09:23 Będzie jak co roku - jak chłopy skończą wykopki i zaczną zasilać w Mobilisie - wtedy jak zawsze stawka znowu spadnie bo będzie nadmiar rolników chętnych na przetrzymanie zimy. Na wiosnę znowu odpływ [do pola] - to stawki rosną. jerzyk 05.10.2018 07:04 @nauczony doswiadczeniem 05.10.2018 00:05 @nauczony doświadczeniem. Mobilis dał podwyżkę bo nie realizuje odpowiednio kontraktów bo nie wyjeżdzają brygady. Brak ludzi. Gdyby podwyżkę dał przed wejściem MANów hybrydowych to tak by to się nie skonczyło. Nie wiem ilu chłopa uciekło ale sytuacja nie jest obecnie ciekawa. Na bierząco 05.10.2018 11:03 @jerzyk 05.10.2018 07:04 Znający historie tej firmy w Warszawie wiedza co wyprawiała i raczej mało prawdopodobne aby wrócili,do dziś procesy w sadach pracy o niewypłacone nadgodziny z zeszłych lat kiedy to firma miała w głębokim poważaniu kodeks prac

Dominik
@Pawełek 18.11.2018 09:45

Chyba żartujesz… nigdy nie miałem problemu by cokolwiek załatwić z kierownikiem czy dyspozytorem…

Danielek
@hardkorowy kierman 18.11.2018 20:48

Prosta sprawa, skoro pracownicy są dla siebie tacy, to nie dziwmy się, ze połowa kierowców obrywa… Jak jesteś chamski to dlaczego ktoś ma być miły dla Ciebie? Dobrze żyje z dyspozytorami, lubimy się, dlatego nie mam problemu by coś załatwić i nie narzekam, jak wy.

Kasper
@Danielek 19.11.2018 12:41

Muszę się zgodzić… hehe marudzenie na wszystko to chyba jakas nasza dziwna narodowa cecha…

cytat dnia

Furtak 19.11.2018 17:04 @Marcin 19.11.2018 14:02 Człowieku zejdz na ziemie! W MZA za 168 h młody kierowca ma zagwarantowane 3400 na rękę. To co według Twojego toku rozumowania 3400 - 180 = 3220 za 168h w Mobilisie. Przestań bzdury pisać. Za 168h w mobilisie masz na rękę po podwyżkach około 2600, a jeśli pracujesz ponad rok to 2700-2800. Na samej podstawie w stosunku do pracy w MZA masz w plecy 700 złotych a nie 180 złotych. Zeby w mobilisie zarobić te 3220 to musisz tyrać ponad 230 godzin.

Krycha
@cytat dnia 19.11.2018 23:26

Haha… nie wiem, jak to liczysz… ale spoko licz tak dalej chce pracowac w mobilisie to będę i już nie ma co tu gadać

Lilyl

Mi też się podobało, tak jak niektórym, ale zmieniłem pracodawcę i dostałem 1000 zł więcej za tę samą pracę, tę samą liczbę h.. Walczcie o swoje, nie bójcie się zmian! Bałem się, ale warto było! Szukajcie lepszych ofert, nie dajcie się rąbać! Wiecie że nie będziecie mieli przerwy na krańcu? Jedźcie WOLNIEJ (ekstremalnie zgodnie z przepisami, bezpiecznie, oraz ekstremalnie płynnie) i upominajcie się o przysługujące przerwy do ZTMu! Nie to że na luzie, to jeszcze dzięki takiej postawie ten fach będzie lepszy! Tak, to MY możemy uczynić tę pracę lepszą, nikt inny!

Olo

Wystarczy sobie policzyć 168*23+10% premii i jeśli jest dodatek starszego kierowcy +168 zl wychodzi 4418 zł Czyli jakieś 300 zł brutto mniej niz podstawa przy przyjęciu do MZA

Nick
@Olo 23.10.2018 12:25

Teraz łosie będą wypisywać, podszywać się co gorsza pod kogos, aby wybielic, aby przykoloryzowac, tylko widzisz, ŁOSIU z pokoju nr 1 (czy tam ktorego), sam sobie przeczysz, 'jeśli jest dodatek starszego..'' wiadomo że nie ma(a nowo przyjety tym bardziej nie ma) póki łosiu, pokroju łukaszka czy tego 2go jelenia tam siedzisz. Czyli nie 300 i nie brutto MNIEJ niż podstawa przy przyjeciu do MZA!

Nict
@Olo 23.10.2018 12:25

@Olo, napisz wprost: 5000 PLN na rękę z wszystkimi możliwymi dodatkami za 350 godzin pracy w miesiącu. I wszystko jasne! Chcesz zarobić - musisz z roboty nie wychodzić. Tyle w temacie.

a gdybym byl bogaty
@Nick 23.10.2018 18:40

nick ale czemu nie chcesz przyjac do wiadomosci ze sa ludzie ktorym pasuje ta praca,ze robia to bo lubia,mogliby pracowac w lepszych firmach np arriva czy grodzisk ale wola mobilis,wola wyjechac na wczasy na mazury do kurortu,ze posag siedmiu panien to sens ich zycia,poza tym na tle dyskontow i agencji ochrony to mobilis wypada calkiem niezle,no moze z wylaczeniem lidla i biedronki gdzie podstawa to kolo 4000

Nick
@a gdybym byl bogaty 25.10.2018 12:04

fakt dopóki nie powstal KOD nie wiedzialem ze tu tyle ameb umyslowych lazi po ulicach, spodziewalem sie sporo ale nie ze az tyle..to samo tu..''podwyzka'' ktora oni dali byla na wyciagniecie reki juz przed startem conecto ale ze wlasnie o takie(brak juz slow nawet kto) im ''jezdzili'' to jest jak jest i będzie tylko gorzej, samo porownanie pracy wozenia ludzi i ot po zakorkowanm miescie do wykladania kartofli w lidlu pokazuje co tu sobie dali gamonie na glowe wejsc i to juz dawno w momenci wylonienia sie z nadwyzki kadr MZA ZTMiku.

Nick
@a gdybym byl bogaty 25.10.2018 12:04

chodzilo oczywiscie o MZK..a jedyne jak to stwierdziles czego ''nie chce przyjac do wiadomosci'' i NIGDY nie przyjme to to jak ten naród za przyslowiowy kawalek kielbasy, dobry tv(w 80% w chalupie na kredyt na 25lat) dal sie upodlic, najpierw latami komuny potem ''solidarnoscia'' i bolkiem, potem prawie 30lat pseudo wolnosci..jak bez wojny mozna zrobic z panstwa kolonie a z ludu bialych murzynow, wlasnie tak jak tu sie stalo, jedyne takie panstwo na swiecie(obok u-krainy i bylych kolonii afrykanskich)

old driver
@Nick 25.10.2018 12:49

nick niedawno wrocilem z niemiec,troche tam popracowalem,i poznalem swiata,powiem ci ze polska zrobila ogromny krok do przodu od czasu przemian ustrojowych,nie przypuszczalem ze dozyje czasow kiedy wroce do polski,kiedys w niemczech faktycznie sie oplacalo pracowac na dzien dzisiejszy ta roznica zaciera sie,niemcy wberw powszechnej opinii nie sa az tak bogatym krajem,jest tak samo duzo biedy jak w polsce,przecietny niemic zarabia okolo 1500 euro,przecietny polak okolo 1000 euro wiec sam widzisz,dla ludzi jak ja ktorzy kiedys w latach 80 wyjechali i teraz wracaja to jest prawdziwy szok,jaki ogromny postep w polsce,polska jest pelnoprawnym zachodnim krajem i mowie to z pelna swiadomoscia,oczywiscie jest wiele jeszcze do zrobienia ale jak zmienila sie chocby warszawa,komunikacja autobusy,wszystko czyste nowe,kiedys stare rozwalone brudne ikarusy i jelcze,jest postep,tylko nalezy to kontynuowac nie cofac sie.

old spice
@old driver 25.10.2018 13:32

@old driver. Dobre, doooobre! Przeciętny niemiec 1500 euro. przeciętny polak 1000 euro, a przeciętny kierowca Mobilis 600 euro ! Dobre, gonimy świat ! Chyba sobie za to cały Ursus kupię !

old spice
@a gdybym byl bogaty 25.10.2018 12:04

z taką filozofią to ty nigdy ie będziesz bogaty, ha haaa ha !

Nick
@old driver 25.10.2018 13:32

ja nie musialem nigdzie wracac bo za granica jestem co jakis czas od ponad 17lat, raz dluzej raz krocej teraz juz na stale i nie tylko niemcy czy jak nazywasz ''europa zachodnia'' bo tej juz rowniez zaraz nie będzie, ta sama sie pogrzebala, a polska jest pelnoprawnym ''zachodnim'' krajem fakt tu masz racje,, ale tylko z zewnatrz, to tylko tak wyglada, Polska to upudrowany trup(podobnie jak zusy i reszta post komunistycznych instytucji i sluzb) zadluzony(i to stale rosnie) na kwoty ktorych nasze wnuki nie splaca(bo i tak ma byc)postęp jest ale na pokaz, ale na kredyt i malo to po kosztach tych kredytow narzuconych przez lichwe ze szok ze jak juz napisalem NASZE WNUKI tego nie splaca, Polska istnieje juz tylko teoretycznie.

Nick
@old driver 25.10.2018 13:32

Co należy dodać jeszcze to to że ten przecietny Niemiec za te 1500kola wyżyje(czy odlozy to inna kwestia) ale wyżyje NIE WEGETUJE ale wyŻYJĘ ,idz sobie do mobilisku, popracuj, weź 1sza wyplate, idz za tą wypłatę z Kobieta do dobrej restauracji czy zafunduj sobie pare markowych ciuchów(nawet nie że kilka czegoś a dobre buty, markową koszule czy kurtkę na zimę) a może jakieś hobby a może na inną ''przyjemność'' i zobaczysz jaki jest w Posce postęp, jak jest ''pięknie'' jaki ''dobrobyt'', I JAK SIĘ SUPER ŻYJĘ tak mówią w TV, tak to ma wszystko wygladac na zewnatrz, i juz daje spokoj temu mobliskowi, idz gdziekolwiek nawet do MZA(tym bardziej do MZA) i zobaczysz to samo PRACUJĄC masz na wegetacje, nie na godne życie, i to nie wazne Warszawa, Gdansk, Poznan czy Krakow, wszedzie jest to samo, i nie wazne czy komunikacja czy inna dziedzina,, DOBRZE to tu tylko mają pokomusze sitwy, układy, do tego lichwa no i Ci na górze, prezesy, dyrektory etc. ewentualnie budzetowka i garstka mundurowych(m.in. wierchuszka ITD i SM ''mundurowi'' niech im będzie) reszta ORA ora bo nie pracuje za max 3500 a i to w Warszawie bo w mniejszych to kwoty 2,2&2.5max a cala pozostala czesc za max 2kola czy najn, średnią krajowa (1530)..oczywiscie są też tacy co daja sobie rade ale to jest GARSTKA, ktorzy mimo ucisku, mimo podatkow mimo wszystkich przeszkod ze strony quasi panstwa ogarniają(w jaki sposob to juz inna rzecz)

Nick

brawo, możesz być z siebie dumny, mozna? a jak! tak 3maj oby tak dalej, jestesmy z Tobą.

Kierowca
@Nick 28.10.2018 05:02

Ja tylko obalam mit, że potrzeba na to 360h :)

Nick
@Kierowca 28.10.2018 07:20

super ze ''tylko''243 potrzeba gdzie ten papier za nominalne 168h powinien byc no ale tydzien roboty w skali miesiaca wiecej co to jest, to zleci, po za tym miast robic w tym czasie jakies tworcz czy przyjemne rzeczy badz poswiecac ten czas rodzinie musisz orac(bo nie pracowac) no ale w skaprete na hotelu(tym bardziej ze ten ze free) jest co wlozyc i gitarka, oby tak dalej.

qrcze
@Olo 23.10.2018 12:25

a ile za h na zlecenie obecnie w mobilis?

Rrrrrrrrrrrr
@old driver 25.10.2018 13:32

Tak , zrobiliśmy krok na przód stojąc na krawędzi przepaści. Gratuluje kolegom samozaparcia i cierpliwości.Choć ostatnio na krańcu rozmawiałem z Kierowca ze 118.Chwalił że mu tak dobrze, że ma dzieci i pod ich szkoły ma robiony grafik. Rozumiem ale ona chyba u niego utrzymuje dom a on go prowadzi.

Jaro
@a gdybym byl bogaty 25.10.2018 12:04

dokladnie stary. Każdy z nas ma inną sytuację… hehe… nie zamierzam rezygnować z Mobilisa, szczególnie po podwyżkach… przyzwyczaiłem się i można nawet powiedzieć, że zżyłem...

Kierowca

Nie znasz mnie a zarzucasz mi oszustwo. To, że ty tyle nie widziałeś na pasku nie oznacza, że inni tyle nie wzięli. Jak ci pasek pokażę to odszczekasz swoje słowa?

qrcze
@Kierowca 01.11.2018 19:19

Z tym szczekaniem to lekko przesadziłeś... Napisałem też, że może to być zwykła pomyłka.. W takim razie jesteś jednym z nielicznych w Wawie, który dostaje, LUDZIE UWAGA- ponad 7 tys BRUTTO! Nie raz rozmawiałem z pracownikami, którzy pracują około 220h i dostali ledwo 4 tys netto przy pełnej premii... W takim razie oni kłamią, a Ty przeskoczyłeś system naliczania wypłaty, dla Ciebie idzie więcej, a dla nich mniej. Jesteś wielkim zwycięzcą! Ja się nie piszę na tyle h pracy, żeby to sprawdzić :D

Kierowca
@qrcze 02.11.2018 14:50

Może i przesadziłem, ale miałem pełne prawo zdenerwować się a ty powinieneś ważyć słowa. Z tym brutto też się pomyliłeś. Polecam kalkulator netto-brutto w necie. Wychodzi ok.6800 zł i tyle mam na pasku. I jeszcze kolejna sprawa, bo wyszło, że się chwalę. Podałem przykład swojego paska, bo koledzy wymyślają niestworzone rzeczy o tym, że trzeba mieć 350h. Pracowałem tyle, bo musiałem zapłacić ratę. Nie widziała mi się wizja utraty mieszkania, ot cała filozofia.

Nick
@Kierowca 02.11.2018 19:27

''przyjacielu''..takie pieniadze a i wieksze bo 5.5 kola na reke dalo rade juz za scanii wziasc, jak w takiej firmie jak pks umiales sobie poradzic(piesciami niekiedy) i tez mozna by rzec ze 350h nie bylo potrzebne..za dodatki za przerwy placili wychodzilo dobrze a nawet bardzo dobrze, ale kazdy(kumaty) kto tyle bral sie tym nie chwali czy tez innym nie mowi z jednego podstawoweego powodu, te pieniadze powinny byc za nominal za 168h bez premii bez laski bez szarpania sie bez orania a ze hotelowi to rozpowiadaja/rozpowiadali to juz inna rzecz..

qrcze
@Kierowca 02.11.2018 19:27

Napisałem to po skorzystaniu właśnie dokładnie z tych kalkulatorów. 5000 netto = 7080,62 brutto, ale nie warto strzępić internetu o 2 stówy :). Nieważne.. Już powoli kończąc temat, bo to podstrona o mobilisie. Dlatego w ogóle zacząłem ten temat, bo tak sobie liczyłem- 243x17+1300 (premia) + 150 (pranie) = 5581 brutto, ale okay jak się nabije nadliczbówki 100% i 50% dodatkowo płatne i trochę nocnych, to już się zbliżamy do Twojej kwoty, zakładając, że nic nie zabiorą z premii ;). Można rzec, że "odszczekałem" nieco! Nie trzeba się tłumaczyć kto po co tyle pracował i na co! ;). Dużo zdrowia życzę, pozytywnej energii, szerokości i miłych, wdzięcznych pasażerów!

Anita
@qrcze 03.11.2018 17:09

Widzę że liczenie pensji dla niektórych to wyższa matematyka… Do 10 niedaleko… Zobaczymy nasze pensje po podwyżce

Qrcze
@Anita 09.11.2018 17:27

Tak, bo unikam nadgodzin jak ognia :) nie miałem prawie nigdy tych dodatków 100 i 50

madra glowa
@Olo 23.10.2018 12:25

a w grudniu tez tak wyjdzie jak masz nominal 152 ?,zrozum czlowieku ze kierowcy nie powinni miec stawki godzinowej to prowadzi tylko do patologii,w tym zawodzie tylko stala pensja inaczej robi sie cyrk,a kierowca wyrobnik,chcecie zeby bylo normalnie zlikwidujcie przyczyne tej patologii stawke godzinowa,to najwieksze zlo w tej branzy a to sie pozniej przeklada na jakosc wykonywanych uslug,jedni zarabiaja a inni nie dlatego taki cyrk,pensja powinna byc stala i zalezna od stazu i doswiadczenia kierowcy nie od menagera ktory w zyciu autobusem nie jechal i kombinuje jak zrobic najtaniej a potem kwiatki w postaci kar nalozonych przez ztm

Kierowca mobilisu
@Nick 23.10.2018 18:40

tylko że w mza jesteś numerem a w mobilisie można się dogadać z planistami i dlatego warto dostać te 180 netto mniej. ja nieczuje się gorszy od kierowców mza i łosiem nie jestem. a obrazając innych tylko dlatego że pracują gdzie indziej to pokozujesz się z złej strony i świadczy to tylko o tym że twój irolaz inteligencji nie przekracz 80 pkt.

Nick
@Kierowca mobilisu 13.11.2018 14:46

inteligencie, co to jest "Irolaz"?

rekin finansjery
@Nick 23.10.2018 18:40

Nick mam podobne odczucia do twoich,wiekszosc jakieś 90% jak nie lepiej to ameby albo rozwielitki umysłowe,nie dziwota ze walą ich w rogi,to i tak ze dostali teraz podwyżkę bo myśle ze spokojnie za te 18 zeta dalej by jeździli, czasami jak posłucham jednego z drugim jak się wychwala ze teraz 4,5 koła wypłaty wziął ze 250 godzin wyjeździł i on myśli ze on doceniony przez firmę,to już wszystko opada nie tylko ręce,takie ameby nie wiedza nie rozumieją ze sami sobie szkodzą,ze sami na własne życzenie robią z siebie wyrobników,ze nikt z takimi się nie liczy tylko zastępuje następnymi,panowie i panie kierowcy szanujcie się trochę to i was będą szanować.

Marcin
@Kierowca mobilisu 13.11.2018 14:46

Dokładnie tak. Nie zamierzam szarpać się później o 180 złotych. A tu nie ma problemu, czy potrzebuje zamienić zmianę albo inaczej ustawić. W Mobilisie pracują życzliwi ludzie, rozumiejący innych.

Furtak
@Marcin 19.11.2018 14:02

Człowieku zejdz na ziemie! W MZA za 168 h młody kierowca ma zagwarantowane 3400 na rękę. To co według Twojego toku rozumowania 3400 - 180 = 3220 za 168h w Mobilisie. Przestań bzdury pisać. Za 168h w mobilisie masz na rękę po podwyżkach około 2600, a jeśli pracujesz ponad rok to 2700-2800. Na samej podstawie w stosunku do pracy w MZA masz w plecy 700 złotych a nie 180 złotych. Zeby w mobilisie zarobić te 3220 to musisz tyrać ponad 230 godzin.

Nick

W wymoderowanym już wpisie na forum był artykuł z infobusa, gdzie prezes nazwał strategię firmy w pozyskiwaniu kierowców cytuję "magnesem mają być pensje" I co, jak z tym magnesem? Przyciąga czy to dalej te same opychające sie bieguny?

Zenon
@Nick 10.11.2018 12:34

Dla mnie mega spoko. Podwyżka jest odczuwalna! Dorzucając dodatki, robi się całkiem niezła pensja.

Robert

Nick czytając Twoje wypowiedzi to wychodzi bardzo smutny obraz Ciebie jako czlowieka. A mianowicie jesteś bardzo sfrustrowany i ograniczonym czlowiekiem, potrafisz tylko wyzywać ludzi (Ale w necie to łatwe (usunięte przez administratora)) Zostań lepiej za tą granicą i nie wracaj bo takich prostaków z wielkim EGO jak Ty tutaj nie potrzeba. I żebyś zaraz nie pisał że się podszywam pod kogoś z Mobilisu to wiedz że tam nie pracuje ani nie siedzę w żadnym pokoju jak to Ty wypisujesz wietrzac wszędzie spisek. Po prostu zał mi Ciebie.

Nick
@Robert 29.10.2018 15:36

w necie latwo' a no jak widac bardzo latwo, za latwo, zatem powiedz mi to w oczy wariacie ty kolejny ty, powiedz mi to w oczy jakiz jest moj obraz w twojej jakze interesujacej ocenie, i nie zapomnij podac konkretnych przykladow gdzie i kogo wyzywalem ale zanim a troche czasu minie o czym na koncu to naucz sie czytac ze zrozumieniem, wroc do szkoly a moze zapisz sie na jakies kursy, skoncz je, poczytaj potem 100 razy jak nie pomoze to i 200 i tak do skutku, moje wypowiedzi(moje i nie tylko moje bo pod NICK nie kryje sie 1 osoba ale ty kocie ty zapewne to wylapales) na przestrzeni 4-5lat..potrzeba za to takich jak ty, ameb umyslowych i pruj..d..p zwyklych(ja nie wyzywam w tym konkretnym przypadku i innych podobnych, teraz zebys nie pry pry pod siebie tam, ja z toba/wami cisne) co to potrafią burczec pod nosem, a tym bardziej sprzed komputerka, ILEZ TO takich prowakacji tutaj bylo, ilez razy byl nawet podawany adres jak bylem, dawaj podjedz, swieta bede w Pl, powiedz mi to w oczy, mi ciebie nie zal bo sam sobie jestes winny, juz daruj sobie odpisywanie bo nawet nie czytam i nikogo to nie interesuje twoje zdanie czy takich jak ty(niestyety takich wiekszosc) a jak ktos z toba ruszy jeszcze to tym bardziej bij sobie brawo w lusterko, JESZCZE RAZ ci napisze jak nie dotarlo(i interesuje mnie skadś ty czy od tego czy od tamtego czy od zadnego kasztana tyle co wczorajsza gazeta) WIELKIMI LITERAMI może dotrze, PRZED SWIETAMI PODAJE TU NAMIAR, podjedz, nie sam najlepiej a paru was sie znajdzie takich jurkuf, markuf, robertuf(pisownia celowa bo nie przypadkowa) z paroma mamy do wyjasnienia, i wiecej sie na ten temat produkowac nie zamierzam bo to nie miejsce na p

Nick
@Nick 29.10.2018 18:04

polemike z zerami umyslowymi, ''dostal bym w pape'' cytuje tylko podsumowujac ostatnia moja taka polemike z tego typu zerem, 3mam cie za slowo.

Nick
@Nick 29.10.2018 18:04

bardzo często obrażasz pracowników Mobilisu i po tym co wypisujesz to zalecałbym leczenie Oskarze B.

Oskar Blicharz
@Nick 07.11.2018 14:45

Mam do powiedzenia, powiem wam jedna, druga, trzecia, i tak dalej konca nie widac xxx setna(oby) amebo umyslowa juz niebawem, za te pomowienia, za to co jedna druga i tak dalej (konca nie widac) amebo za to co narobiłaś koło piora, nie będe tylko ja, jest paru Ludzi co maja tez wam(wszystkim procz Tadzia i Remka) kilka slow do powiedzenia, panie janćiki, panie g czy jak mu tam(ten zdaje sie juz na r2, zajedziemy a jak) panie bule czy reszta zwyklych łepetyn (pokazalas lepetyno klase juz nie raz pokazesz po raz ostatni) leczenie wam sie przyda, chociaz niewiele już pomoze a ja nie będe chodzil po sądach (chociaz to z wami nalezalo zrobić, to wiesz jeden z drugim że nie ze Mną) spotykamy sie LADA CHWILA, wszyscy, DO ZOBACZENIA.

piekarz3

Czy są jakieś zmiany finansowe dla pracujących na umowę zlecenie?

qrcze
@piekarz3 25.09.2018 19:07

podbijam temat! Ile płacą teraz na zlecenie?

jerry

odradzam

Helka
@jerry 30.10.2018 15:25

a ja polecam

lolo
@Helka 30.10.2018 16:17

Ja też odradzam. Najgorszy pracodawca w komunikacji w Warszawie.

Darek
@lolo 30.10.2018 22:50

nie jest tak zle jak piszecie. Zobaczymy po 10, jakie pensje będą… Moim zdaniem lepsze niż myslicie

Radosny Alfred

Dali podwyżkę to już lecę,rzucam wszystko żeby tylko w mobilisie robić,prestiż aż bije z tej firmy,nawet z kolegami po fachu można się dogadać co prawda po rusku ale to żadna przeszkoda w szkole się liznęlo języków obcych,no i nasze ukochane kierownictwo,naprawdę ciężko odmówić sobie takiej przyjemności.

Kazik
@Radosny Alfred 06.10.2018 12:19

A ja tam nie czuję ciśnienia, mam w Mobilisie elastyczne warunki pracy, a podwyżkę do 23zł/h przyjąłem z otwartymi rękoma. Przecież to in plus.

Jogi
@Kazik 09.10.2018 12:38

Na takich właśnie Kazikach mobilis robi kapitał. Smutne ale prawdziwe.

Olo
@Jogi 09.10.2018 13:52

Każda firma robi pieniądze na takich Kazikach nie zależnie czy to MZA czy Mobilis czy IKEA . A MZA mając za wozokilometr cos kolo 9 zł a nie 7 jak mobilis to może dobrze płaci. Śmieszka mnie te wasze wypowiedzi i plucie na ludzi którzy pracują gdzie indziej niz wy. Po prostu poziom szkoły podstawowej.

re
@Olo 10.10.2018 08:06

5kola papieru(na ręke) to powinno być absolutne minimum w MZA gdzie masz rózne linie, wozy duzo tego ..u ajentów gdzie masz swoj woz niemal z automatu, plus jesli tylko tak chcesz to tylko 1linie 3,8-4000 bez premii, bez nadgodzin, bez laski, samej podstawy za nominal, doszlo do takiego zapętlenia(celowe dzialanie nie tylko w km) że te aktualne zarobki w MZA są okreslane jako''dobrze placi'' BO przeciez INNI placa jeszcze mniej.

kalkulator
@Olo 10.10.2018 08:06

@Olo, a kto kazał Mobilisowi jeździć za 7 zł a nie za 9 jak MZA? - to ich własny wybór. A jak się nie doszacuje stawki to potem tnie się na wszystkim co można przyciąć - na pensjach, na częściach i na ludziach. @Olo, a kto kazał kupić Mobilisowi 61 hybryd, skoro ZTM wymagał ich w przetargu tylko 54? - co myślisz, że MAN dał te dodatkowe 7 aut w promocji po 1 zł? - nie, trzeba było za każdy autobus zapłacić przynajmniej z 1,2-1,5 mln zł, czyli jest do odrobienia na kontrakcie dodatkowe ponad 10 mln zł. Jak sądzisz (usunięte przez administratora) w jaki sposób te auta się "odpracują"? To teraz w drugą stronę: czy wiesz że aby tylko zbilansować ten zbędny zakup każdy autobus powinien przejechać przynajmniej 15 tys km miesięcznie? Jest to realne i zgodne z umową z ZTM? - masz odpowiedź na swoją radość.... Niestety.

wszędzie dobrze gdzie nas...
@Olo 10.10.2018 08:06

Taaa… Wystarczy wejść na stronę MZA, gdzie jest tak super i poczytać komentarze…

Były Mobylys.
@Kazik 09.10.2018 12:38

Koniu z utraty, to ty? Mam suchy chleb dla konia????

Nick

Nawet na forach widac kto pracuje kto zostal w KM bo kazdy kto choc troche kumaty zostawil to juz dawno, juz nie mowie czy wyjechal z tego chorego krajuale pprostu od reki zostawil, rzucil jak dzi..ke bez swlowa wyjasnienia nawet..na racjonalne, konkrete atgumanty i przyklady galganeria reaguje standardowo, szkoda ze w oczy NIGDY nie byla taka mocna a jedyne co potrafila to p0licja sie ratowac jak przychodzilo co do czego czy ta firemka czy inne..ily z was galgany podalo tu swoje dane, adres i chocby maila i ilu burczyaby anonimowo, lepiej sie zrobilo jeden z 2gim gamoniu ale to tylko na chwile, to nie pomoze, wam juz nawet baranki o sciane nie pomoga..3-4 lata aktywnosci na tym forum Ludzi charakternych moze z 5 Kaso Olo jeszcze max 2-3 jak i przez lata i przez te wszystkie firmy wydmuszki w realu...wchodzi ktos swierzy czyta o takie bzdury jurkow czy innych kasztanow potem laduje sie w to zostaje i staje sie tacy jak oni..on ''dojezdzil'' miejscie swoj rozum, praktyka max 3miesiace i lota, pracy jest a jest wtym zawodzie to praca szuka driverow nie odwrotnie..pozdro dla tej garstki normlanych..z fartem mimo wszystko.

Czacza
@Nick 18.10.2018 09:22

Współczuję Ci człowieku! Jesteś taki nieszczęśliwy...

Nick
@Czacza 18.10.2018 12:30

WY/TY/90% za to szczęśliwi ..że aż bije,,gnojem co najwyzej wyniesionym w butach z rodzinnych wsi..nie udzielam/y sie tutaj juz bo smierdzi, kiscie sie w tym smrodzie jak wam tak pasuje.

Nick
@Czacza 18.10.2018 12:30

odedzwal sie ćwe ćwe wujek dobra rada, jeszcze szkoda ze do psychiatry nie napisales ze trzeba isc, wy, ameby umyslowe tak macie az dzw bierze ze nienarobiles jeszcze otak pod siebie..moze cos konstuktywnego bys napisal, moze jakies konkrety o nie dali 3zl podwyzki ćwe ćwe i reszta happy, no a przeciez osrodek wczasowy za free co ma pisac i po co..burknie aby pod siebie od czasu do czasu humorek sie poprawi na chwile i dalej jazda dla tego czy tamtego wyzyskiwacza..gardze wami(90% w KM) to juz tak na koniec..jestescie zera (0) jestescie nikim, byliscie, jestescie będziecie, i nic dziwnego ze kierowniczka ta czy tamta za takowych was ma bo sami sobie zasluzyliscie, sami sobie daliscie to macie.. TYLE. a teraz brzechniesz cos tam jeszcze ale to juz do sciany, to juz na nic twoje brachanie.

Tomek86
@Nick 18.10.2018 09:22

Każdy ma prawo do wyrażania myśli, mobilis to nie jest dla mnie firma wiadomo, nie pracuje w Warszawie w żadnej firmie, ale myślisz że jak pójdziesz gdzie indziej to będzie taki miód?, będą cię klepac po plecach i dziękować? U prywaciarza na liniach regularnych albo turystyka, w co szczerze wątpię, może i kasa większa ale jakim kosztem, mało jest takich firm w których człowiek czulby się doceniany i miał jeszcze w miarę komfortowe warunki

Kierowca autobusu 11111000993

Witam mam pytanie chce jeździć na pół etatu gdyż jest to coś co kocham robić. Kiedyś pracowałem na pełen etat ale teraz mam drugą pracę gdzie mam ustalone godziny pracy. Gdzie łatwiej będzie mi się do gadac z grafikowym a by mi się nie pokrywały godziny pracy jeśli w ogóle jest to możliwe ??? Bardzo proszę o poradę

Jerzyk
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Polecam Arrive. Tam ustalisz sobie dni pracy i zmianę na której chcesz pracować.

Bolek
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Najprędzej w EEC. Tylko tam trumny na kółkach jeżdżą a nie autobusy.

Nick
@Bolek 13.10.2018 08:36

trumny a nie autobusy to jezdzily u michalczewskiego- dwunastki pod koniec kontraktu je autentycznie je przypominaly(druga sprawa ze many byly juz wtedy xxx letnie) autosany 3 lata i fakt zajechali je pogrodziskowe orly i reszta ale przynajmniej hamują(czego nie mozna bylo powiedziec o niektorych manach itsu na starzyniaku to w dol szedl jak po swoje) autosany raz ze orly zajechaly a dwa ze awaryjna, nieudana konstrukcja ale i tak bezpieczniejsze niz many(i epizod ze 1 spalonym tego nie zmienia)

Jerzyk
@Nick 14.10.2018 08:10

Akurat pod koniec kontraktu Many ITS były w lepszym stanie niż rok czy dwa przed jego końcem. Ztm ostro przycisnąć Michalczewskich i wozy w ostatnich miesiącach były nadzwyczaj sprawne.

Nick
@Jerzyk 15.10.2018 09:16

nono wedle ztmiku to i autosany dostaly ''certyfikat'' i również są aktualnie ''nadzwyczaj sprawne'' jeszcze w ''lepszym'' stanie niz pol roku czy 2 miesiace przed buahahahahahha ztmik to sie nadaje, banda nierobow, pociotkow i calej reszty darmozjadow zarabiajacych dwa trzy razy tyle niz ludzie bez ktorych by nie istnieli(kierowcy taki paradoks), sztuczny twor w dodatku monopolista do natychmiastowej likwidacji pododbnie jak straz miejska, itd i jeszcze pare takichperelek post komunistyczniej ''wolnej'' Polski..no ale to juz szerszy temat nie wart wyjasnienia komus kto twierdzi ze trumny z its byly ''nadzwyczaj sprawne'' fakt pod koniec tym nie jezdzilem bo zostawilem szmelc i kazdy kto mial choc troche oleju w glowie, natychmiast po 1szej i ostatniej akcji ze mi nie chamowalo truchło, no ale sa i tacy co dojezdzili, ba jeszcze sobie chwala a teraz szykuja sie do wyjazdu scaniami skladanymi na kolanie..jak to mowią SZEROKOSCI ''koledzy''z its, super ''firmy'' nastepnej :)

jerzyk
@Nick 16.10.2018 04:47

Nie ubliżaj i szacunek zachowaj dle firmy i kolegów z którymi jezdziłeś. Ja dojezdziłem w ITS do końca i chwalę sobie tam pracę

Nick
@jerzyk 16.10.2018 11:17

ale co nie ublizaj ? ZTMikowi?! co Ty tu kolegow miedzy wodke a zakąske wtracasz? bo z ztmikiem jade jak z dzika swinia z ztmikiem, z kierownictwem czy z its czy z mobilisku(tu i z dyspozytorami oprocz Remka i Tadzia) czy z grodziska czy z mzkowa a co jezdzilem to sie szanuje i mam kontakt moze z 5cioma od michalczewskiego i to takimi co rowniez jak ja co od reki zalatwili sprawe z kolejna firemka krzakiem(taki guzik robil u nich 15 min doslownie dojechal aby z bazy na CH targowek truchlem bez hamulcow zglosil podmiane byl slawetny TATUS( z nim samym rowniez dobrze mi sie wspolpracowalo bo szybko pojal ze tu swojego pokazywal nie będzie) na dysp stwierdzil zeby jechac linie robic a guzik aha ok tel na KG na wydzial ruchu drogowego..30min pozniej holownik juz jechal po tego zloma bo nawet nie pozwolili na baze jechac) do takich Ludzi mam szacunek i z takimi Ludzmi mam kontakt(jeszcze ze 3-4 od ITSa) a reszta o tacy jak jurek co to im ''dojezdzili'' do konca, wąsate piotrki reszta tych gamonii to nawet do mnie nie podchodza i nie podchodzili bo dobrze wiedzieli/wiedzą ze jedyne co to pocisk w ich strone..Ty im dojezdziles ''kolego'' ale to swiadczy tylko o Tobie, przez takich jak Ty(mimo wszystko z duzej), piotrki zbychy czy reszta(w KM to 90%) jest w tym zawodzie jak jest i lepiej nie będzie a tylko gorzej, chwalisz sobie ok ale na Twoim miejscu publicznie bym sie nie przyznawal do tego bo jak powtarzam swiadczy to tylko o Tobie

Janek
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Tutaj też nie ma z tym problemu. Jest elastycznie.

Jerzyk
@Nick 16.10.2018 15:55

Toniesz chłopie i nawet sobie z tego sprawy nie zdajesz.

Nick
@Jerzyk 17.10.2018 11:27

mowisz o sobie ? no tak tobie juz nic nie pomoze a o mnie sie nie martw, ja sobie zdalem sprawe juz dawno ze w polin mozna tylko orajac wlasnie utonac dlatego juz dawno nie oram w polin jak ty i twoje ziomki z itsu czy arrivy..zatem szerokosci ''kolego'' bo tu nic innego nie mozna juz napisac.

Marcin
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Do póki kierownikem jest Łukasz oraz Marcin to odradzam przyjscia do tej firmy.

Matplaneta

Dostaliście obiecane 200% za godziny nadliczbowe ?

sugestia

Moje sugestie dla Mobilis: Więcej pokory - pracownicy to jest ciemny lud i nie wszytko kupi

Wujek dobra rada
@sugestia 11.10.2018 00:35

Nie mogę tego słuchać. Dobrze znam rynek i wiem, co w trawie piszczy, ale mega hejt na Mobilis, że pensje podniósł też jest przesadzony.

Gniew jamnika
@Wujek dobra rada 11.10.2018 12:44

Słuchać ? Jak można patrzeć w monitor czy tam smartfon i pisać ze się słucha . To chore .

ciocia lepsza rada
@Wujek dobra rada 11.10.2018 12:44

Ojojoj, będziemy płakać z tego powodu. Popatrz ludziom w twarz których ten pracodawca rzeźbił i teraz próbuje ratować własny zad, ale dopiero jak się ludzie od niego odwrócili - dla mnie za to wszyscy którzy odeszli zasłużyli na wielkie uznanie! Tak trzymać koledzy - koniec z robieniem z nas baranów!

nikt
@Wujek dobra rada 11.10.2018 12:44

Zanim następnym razem coś napiszesz, najpierw sięgnij do słownika i przeczytaj znaczenie słowa, a potem go używaj. Do rzeczy. Nie "hejt" a krytyka. I nie za podwyżkę tylko za jej brak przez tyle lat, pomimo tego że pieniądze - jak się okazuje - były.

Driver oblatany

Ja mogę przyjść na etat do mobilisu tylko ze ja rozmowę zaczynam od 30 zł /h i to na umówie,za mniej nawet nie rozmawiam zwłaszcza z tak poważnym kontrahentem

Dla mnie spoko
@Driver oblatany 09.10.2018 01:26

W Mobilisie jest teraz 22zł/h na start i umowa o prace. Wg mnie też całkiem spoko, 3dych nie dostaniesz od nikogo.

Jaro
@Dla mnie spoko 09.10.2018 14:29

34złotych masz w MZA.zapraszamy

anonymous
@Dla mnie spoko 09.10.2018 14:29

Tylko zaraz ci policzą że te 22 to tylko jezdne a za przestoje inaczej. I będą ci odliczać za każdy postój pewnie z czasem wpadną na pomysł żeby nawet za postój na czerwonym świetle liczyć postój i w końcu wyjdzie ci średnio 15 zł na godzinę do tego będziesz łapany za wszystko żeby tylko ci coś jeszcze potrącić za karę i wtedy dopiero poznasz co to Mobilis. Przepracujesz 250 godzin a z tego tylko ze 150 będzie jezdnych.

Bez przesady...
@anonymous 11.10.2018 00:54

Chyba trochę cię fantazja poniosła!! Za chwilę nic z pensji nie zostanie, jak zaczniesz odejmować… Hehe może trzeba profesje zmienić, by zacząć zarabiać, ale beka…

Darius

Z całego serca odradzam pracę w Mobilisie,można stracić zdrowie nie tylko fizyczne ale i psychiczne.Nie pomogą żadne pseudo podwyżki,wyzysk na każdym kroku,a o równoważnym czasie pracy zapomnij.Pozdrawiam.

Taka sytuacja
@Darius 05.10.2018 10:17

Taa, jak ktoś przymierza się do zrobienia kat.D, to musi mieć niezły orzech do zgryzienia, bo na profil której firmy przewoźniczej by nie wszedł to jest pocisk na maxa, niektórym po prostu nigdy się nie dogodzi. Nawet jak podnieśli płace.

Mobilisek

I jak zadowoleni po odebraniu aneksu do umowy w temacie podwyżki?

DOLAR
@Mobilisek 08.10.2018 09:23

zrównanie sie z, na przyklad stawką oferowana w EEC nazywasz ''podwyżka'' ?!

cent
@Mobilisek 08.10.2018 09:23

Będzie jak co roku - jak chłopy skończą wykopki i zaczną zasilać w Mobilisie - wtedy jak zawsze stawka znowu spadnie bo będzie nadmiar rolników chętnych na przetrzymanie zimy. Na wiosnę znowu odpływ [do pola] - to stawki rosną.

Bobby
@cent 08.10.2018 23:57

Hehe, nie no, bez przesady, nie ma opcji, żeby te podniesione stawki w Mobilisie uległy zmianie :)

Panie Jaki - do Pana ten post

ZTM przygotował prezent dla członka WTP. W ramach nie wiadomo czemu stworzonego zamętu na obsługę komunikacji autobusami 18m, gdy Mobilis nie wygrał przetargu nagle pojawiło się wiele przesłanek żeby zwycięzca nie dostał przetargu i tym sposobem niby to zupełnie przypadkiem ale jednak innego wyjścia ZTM nie ma - to zamówienie musi obsłużyć przez przynajmniej pół roku, w ramach zamówienia z wolnej ręki nie kto inny jak .... Mobilis. To nic, że w MZA zwalnia się trochę takiego taboru. Oczywiście, pożądane będzie aby na przeguby siedli pracownicy z UA - w tym zadaniu można, więc za niższe pensje kierowców Mobilis będzie miał zwrócone to niby będzie musiał zapłacić za straty na najnowszym kontrakcie. Taki to gest ma Stołeczne Miasto Warszawa rękami urzędników zaprzyjaźnionych z jedynym słusznym operatorem komercyjnym.

Wojtek
@Panie Jaki - do Pana ten post 01.10.2018 21:37

A ze Ariva nie wyjedzie w planowym czasie na 9 metrowce to przedłużenie kontraktu dostało EEC bo do tej pory obsługiwała ten kontrakt. A może tez jest pod parasolem ochronnym ZTM. Nie pracuje w żadnej z tych firm tylko jestem miłośnikiem komunikacji. Wiec nie rozumiem skoro tak bylo źle to po co pracowaliscie w takiej czy innej firmie. Po pierwszym miesiącu bym się zwolnił jak by mi nie odpowiadało . A wy piszecie jak to bylo okropnie jak byliście oszukiwani jakmto was kierownictwo nie szanowali a jednocześnie pracował iście tam kilka lat a teraz wylewacie żale To jest poprostu zenujace.

rozumienie to dar
@Wojtek 07.10.2018 14:49

No widzisz, nie zrozumiesz bo jesteś tylko miłośnikiem. Skończysz gimnazium, nauczysz się życia - to pogadamy. No, a teraz spać - bo jutro masz na 8-ma do szkoły dzidziusiu.

anonymous

@nauczony doświadczeniem: ta hojność firmy przedstawia się tym, że w Warszawie podnoszą o 5 zł i dalej nie mają ludzi, a Krakowie dostaną 1 zł i za chwile tez nie będą mieli ludzi. Taka sprawiedliwa firma. Na szczęście wiara się na nich już poznała.

nauczony doswiadczeniem

jak myslicie,mobilis ta podwyzka chce pokazac ze teraz to jest pozadna firma ktora liczy sie ze zdaniem pracownikow i nawet placi czy to tylko tak na chwile taki pic na wode,kielbasa wyborcza ?

jerzyk
@nauczony doswiadczeniem 05.10.2018 00:05

@nauczony doświadczeniem. Mobilis dał podwyżkę bo nie realizuje odpowiednio kontraktów bo nie wyjeżdzają brygady. Brak ludzi. Gdyby podwyżkę dał przed wejściem MANów hybrydowych to tak by to się nie skonczyło. Nie wiem ilu chłopa uciekło ale sytuacja nie jest obecnie ciekawa.

Na bierząco
@jerzyk 05.10.2018 07:04

Znający historie tej firmy w Warszawie wiedza co wyprawiała i raczej mało prawdopodobne aby wrócili,do dziś procesy w sadach pracy o niewypłacone nadgodziny z zeszłych lat kiedy to firma miała w głębokim poważaniu kodeks pracy,zreszta niewiele się w tej kwestii zmieniło poza zmuszeniem ich do wypłacania nadgodzin,miasto w żaden sposób nie kontroluje jak realizowane są kontrakty za państwowa kasę,do tej pory było ciche przyzwolenie na te wszystkie patologie które miały miejsce w firmie ale to widać ze już się kończy,zaczynaja dobierać im się do tyłków,boja się ze PiS może wygrać w Warszawie,a wtedy dopiero zrobi się wesoło,nie będzie parasola ochronnego .

Nick
@Na bierząco 05.10.2018 11:03

taa, powsadzaja ich do wiezien, poodbieraja majatki i co im tam jeszcze nie zrobia..uklad po-magdalenkowy kopanie sie do i po kostkach, nic i nigdy wyzej, a zasada wy nie ruszacie naszych my waszych swieta. WYLACZ TV WLACZ MYSLENIE !

WSTYD
@jerzyk 05.10.2018 07:04

To była podwyżka - jak by dali te 22 ,23 netto to rozumiem .Czekamy na kolejny ruch w sprawie podwyżki ale taki by było się czym pochwalić na mieście ( bo teraz to jest wielki WSTYD )

Zostaw opinię o Mobilis - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis