Mobilis

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 590 ocen.

Opinie o Mobilis

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis

Jacek

Witam Serdecznie! Czy mógłby ktoś się wypowiedzieć z pracujących w Mobilis na Posagu? Jaka atmosfera, jaki sprzęt? Jak się pracuje? Ogólne info.

.....mobilis
@Jacek 21.02.2018 13:19

To sie decyduj zawsze jak ci nie bedzie pasowac to zrezygnujesz.to nie malzenstwo.kasa przy nominale 2500

Andrzej
@.....mobilis 21.02.2018 18:37

2 500 przy nominale? To przecież jałmużna w Warszawie... na Twoim miejscu w ogóle bym z tym nie wyjeżdżał, a jesli jesteś biurwą u Żyda to lepiej byś zamilknął

Darek

Chciałbym zapytać pracowników i tylko pracowników tej firmy - jak wygląda obecnie sytuacja? Jestem spoza Warszawy, chciałbym się przenieść do stolicy i rozpocząć pracę. Jak z zarobkami? Przyjmują kierowców bez doświadczenia? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Darek
@Darek 31.01.2018 22:23

Dzięki za wszystkie porady i odpowiedzi :)

serdtydt
@Marcin 11.02.2018 12:15

Spór o historię! Czarnecki: Na ołtarzu polsko-ukraińskim nie poświęcimy pamięci o zamordowanych Polakach 3 godziny temu Polityka13 „My z tego nie zrezygnujemy. Będziemy czcić pamięć zamordowanych przez ukraińskich szowinistów i Ukraina musi to zrozumieć”.

??

Dlaczego w Mobilisie Polskie Godło z Orłem jest przysłonięte flagą Ukrainy ?

Potejto
@?? 10.02.2018 09:19

DLATEGO że zostali sami emeryci dorabiajacy sobie oraz wyrobnicy tyrający za miche ryzu i kaszanke plus wlasnie ukraincy i nie ma komu tego usunąć poprostu..

ertgfrtgfertgferf
@?? 10.02.2018 09:19

~A co ma swołocz banderowska do Polski : Banderowska ukraina nie jest Polsce w ogóle potrzebna ! Giedrojcia teoria którą podchwyciły banderowcy jakoby bez ukrainy Polska nie może istnieć to największa bzdura na świecie powtarzana przez idiotów post banderowskich tak w Polsce jak i na ukrainie ! Koniec rządzie Polski popieraniu i wspomaganiu darmochą banderowskiej ukrainy która z Polski chce sobie zrobić krowę dojną ! Z ukrainą należy stosować bardzo twardą nieustępliwą politykę bo jest taka nacja że jak dasz palec to urywają twoją rękę. Obecna ukraina zainfekowana trucizną banderowską , z zindoktrynowaną młodzieżą która nie zna historii wogóle to gorszy sort człowiek nawet od homo sovietikus ze ZSRR. zwiń dzisiaj 18:13 | ocena: 97% | odpowiedzi: 8 odpowiedz oceń: -1 +1 ~Polak : Hajdamacy, hajdamaka – rabować, grabić, ścigać, pędzić. Głównie mordowali polską szlachtę, księży rzymskokatolickich i unickich, żydowskich karczmarzy i lichwiarzy. Obok siebie na szybienicy wieszali Polaka, Żyda i psa zgodnie z ich hasłem "Lach, Żyd i sabaka rasa jednaka". Przyjmuje się, że ofiarą ich padło tylko podczas jednego roku 1768 ponad 100 tys. osób. Generalnie byli sprawcami wielu rzezi w tym humańskiej, w trakcie której wymordowano 20 tys. Polaków i Żydów, w tym kobiety i dzieci. Bandyckie wybryki spacyfikowały krwawo oddziały rosyjskie i koronne znaczy nasze polskie. Hajdamacy i ich napaday były przyczyną licznych konfliktów pomiędzy Rosją a Koroną ale prowadziły również do współpracy pomiędzy państwami. Co ciekawe na początku XXw. w Nowym Jorku wychodził skrajnie lewicowy tygodnik imigrantów ukraińskim o tytule "Hajdamaka".

bgrbrttr

"Polski "rząd ID: 228416 "Polski" rząd planuje wprowadzić nowe metody karania kierowców. mandaty mają być zależne od zarobków. czy dalej będziecie mówić że zarabiacie 7-9 tys zł ~misiek *.play-internet.pl Posty (28) ~misiek 2018-01-24 02:32:10 jak w temacie... -1 ~żona szofera 2018-01-24 18:21:27 ciemniaki tak będą mówić 1 ~cooooo 2018-01-29 13:40:25 podnosze ~cooooo 2018-01-29 13:51:33 zatkało cacao ~Mirek 2018-01-29 14:22:42 To nierząd to pazerna władzy i pieniędzy trzoda Rządu to nie było i nie ma w tym kraju, ba nie pamiętam a żyję już na tej ziemi ~vfvfvf 2018-01-29 17:15:44 w końcu Polski ~Rasputun 2018-01-29 18:51:09 Nie ma to jak usprawiedliwiać swoje nieudacznictwo, brakiem rządu w kraju. Gwarantuje, ze bedzie inny, nastepny, a nieudacznik i tak bedzie narzekał. 2 ~filou 2018-01-30 15:45:36 Zgodnie z polskim prawem i wymogami NATO Ministerstwo Obrony Narodowej powinno co cztery lat tworzyć plany rozwoju wojska na dziesięć lat. Najnowsze takie plany powinny być gotowe już w 2016 roku i obejmować lata 2017-2026. Tymczasem planów tych nie ma do dzisiaj. Utknęły w MON. Hamuje to unowocześnianie wojska. pomniki, miesieczniceprawda historyczna, bitwa z niemcami, ukraina, francja, z UE i KE na nic nie ma czasu!!! 1 ~dvdfvdfv 2018-01-31 17:55:32 Patryk Jaki: zbyt długo Polska była chłopcem do bicia 1 ~BFFGBGF 2018-02-02 11:23:03 Pan Prezydent powinien podpisać ustawę o IPN, tam nikt nie neguje Jedwabnego i innych incydentów. Obozy Śmierci w Polsce zbudowali Niemcy, Rosja Katyń, Wołyń Ukraina, pużniej teror Rosji w Polsce do 89 i wpływy do dziś ~BFFGBGF 2018-02-02 11:36:37 Jakub Berman you tube ~BFFGBGF 2018-02-02 11:38:21 Helena Wolińska you tube ~BFFGBGF 2018-02-02 12:02:44 Ziemia Grodkowska miała też swój Katyń? - Ogólnopolski miesięcznik... odkrywca. pl/ziemia-grodkowska -miala-tez-swoj-katy n-, 490311. htm ~ciec z cieciowni 2018-02-02 13:05:39 trzeba najpierw do elementarza zobaczyc gzie byla i gdzie jest obecnie ukraina. kiedys do polski nalezalo czesc Czech. i co na to ~świetlicowa 2018-02-02 13:54:57 porozmawiaj na ten temat z ukrami-gotowi dziś ci zrobić wołyń z zadka ~xxx 2018-02-02 14:17:17 ~świetlicowa 2018-0 2-02 13:54:57 porozmawiaj na ten temat z ukrami-gotowi dziś ci zrobić wołyń z zadka dziadkowie na czołgach w 45? ~Wielki Szu 2018-02-02 14:27:27 Nie bylo żadnego Jedwabnego. To zwykła prowokacja niemiecka. Niech kraj nasz weźmie grzechy całego świata na siebie. Komorowski w ramach reparacji dla Żydów miał już uszykowane " pod młotek " polskie lasy państwowe i KGHM. Cale szczęście że społeczeństwo sie w porę obudziło i wybrało PIS a rudzielec Tusk schowal sie pod spódnicę makreli. Jesli prezydent nie podpisze nowej ustawy to będziemy mieli marzec 1968. Chroń nas Panie od takich przyjaciół jak Żydzi. ~Rasputun 2018-02-02 14:33:25 Poczytajcie sobie o ustawie 447 w USA. Stad ten kwik ydostwa. Ustawa IPN zabroni starania sie czosnkowych o polskie mienie. W tym kamienice. Kwwwwiiii!!! ~Wielki Szu 2018-02-02 14:36:11 U Niemca synagog musi pilnować policja bo ciągle sa obrzucane kamieniami ale Niemcy nie są antysemitami. W Polsce nie słyszałem choćby o jednym tego typu przypadku ale nasz kraj jest antysemicki. I ilu Żydów zajmowało wysokie stanowiska w katowniach ubeckich? Radkiewicz Wolińska Minc Berman Michnik, brat Adama. ~Wielki Szu 2018-02-02 14:39:54 Kiedy ten polski naród zaprzestanie samolinczowania? Kiedy ludzie podziękuja zdrajcy Tuskowi -wnuczkowi wermahtowca czy Róży Thun Hohenstain? Pytan jest wiele a odpowiedzi żadnej. najemnik 2018-02-02 14:40:57 Ciekawe, ciekawe... nasz największy "sojusznik" czyli USA wzywa pisowski rząd do przestrzegania praworządności i poprawienia ustawy o IPN a pisiury dalej lezą w du pę amerykanom. A tamci nawet wiz nie znieśli... ~Wielki Szu 2018-02-02 14:46:10 Izrael jako państwo i Żydzi sami o sobie mówią że są goląbkami pokoju a jednocześnie sprzedają największe ilości broni na świecie. Mają za sobą wszystkie media swiata i banki. Na bliskim wschodzie praktycznie szatkuja Palestyńczyków. Im wolno. ~Rasputun 2018-02-02 14:52:52 Nie Amerykanie wzywaja, tylko niedobitki senatu, ktory jest tez przeciwbimiem na chwile obecna Trumpa.

def

Koledzy- chciałem się przenieść na etat na miejskie do Warszawy. Jak wyglądają obecnie zarobki w Mobilisie i jak są rozliczane przepisowe dodatki do wynagrodzenia?

sadButTrue
@Mało 27.01.2018 03:13

No i jeszcze do tego premia za oszczędność paliwa i dodatki za pracę w godzinach nocnych.

def
@sadButTrue 27.01.2018 03:15

Ile realnie bierze się do ręki?

jack

Jak jest z dojazdami nocnymi do pracy. Czy Mobilis wysyła jakieś autobusy specjalne do przewozu pracowników. Chodzi mi o dojazdy na 4 i rozwóz po 00.Jeśli tak to skąd. Bo z dojazdem tam jest trudno jak ktoś nie ma samochodu.?

Stefan
@jack 25.01.2018 10:37

Z tego co wiem ekstrówki są z Gocławia (nie wiem jak dalej jedzie, ale pewnie zahacza o południe Warszawy), jak i z dworca wschodniego (ta pewnie jeździ północną częścią miasta). Co do ekstrówek doczekaj się info od pracujących, albo zadzwoń do nich. Na pewno podstawiają ekstrówki na Globusowej i czekają na wybrane kursy N01

jack
@jack 25.01.2018 10:37

sa ekstrowki

Jacek

Zawsze najwięcej do powiedzenia mają osoby niezbyt związane z firmą!

Qrczak

Przy umowie o pracę na rękę za nominał godzin 2100-2400... Dziwię się, że aż tylu chętnych pracowników mają... Niektórzy sobie wysoce cenią, że można tu nabić ponad 200h i dostać więcej, oraz że mają luz przy umowie zlecenie- dzwonią, że ich nie będzie i jak ponad 11h przed pracą to zero konsekwencji. Jakby ktoś był zainteresowany to dokładne stawki- umowa o pracę- 16,5 brutto za h + 10% premia, zlecenie 21 brutto (stawki z certyfikatem, bez 1 zł za h mniej). Ogólnie prawie jak w każdej robocie w komunikacji i tak 99% czasu jestem ja+autobus- trzeba mieć takie podejście! Jednak to za niskie stawki jak na największego prywatnego przewoźnika w Wawie, ale skoro nie podwyższają to znaczy, że chętnych na razie nie brakuje... Z plusów to sporo prawie nowych autobusów ponad 100 z 2016- solarisy alpino, mercedesy conecto, a oprócz tych solarisy urbino 18 z 2011 i końcówka solarisów urbino 12 z 2007. Właśnie chyba wpadł im przetarg na ponad 50 hybryd to może stawka pójdzie w górę żeby ściągnąć kierowców :D

M.....
@kierowca Stal 05.01.2018 08:30

Tak wiec strajkujesz czlowieku sam.zakladamy sie?spadaj na foru mswojej firmy i pocztaj ze tsm tez maja gdzies twoje gadanie

kierowca Stal
@M..... 05.01.2018 16:56

dzięki Bogu tylko jeden burak na tym forum. Masz rację zapalaj u siebie za psi ch... O co chodzi przecież jest dobrze i wypłata za 300h i socjal. Racja kraina mlekiem i miodem płynąca tylko szkoda że z nazwy przypomina kraj nad mare nostrum . Czy będziesz tego chciał czy nie swoje wywalczymy i tak wy będziecie musieli podnieść wypłaty swoim Kierowcom, inaczej będziecie musieli szukać pracowników z Bangladeszu

nickowy

Pytanie do kolegów z Mobilisu - ile dostaliście w tym roku karpiowego? Pozdro

M....
@John 29.12.2017 23:56

A jakie sa kryteria do funduszu socjalnego

John
@M.... 31.12.2017 18:16

To zalezy od średniomiesięcznego dochodu w rodzinie. Jakoś tak. Składamy wnioski co roku. Są takie tabele, czym mniej masz tego dochodu to więcej dostaniesz

sert

Kiedy Pan Zbigniew Ziobro wprowadzi kary więzienia za lewe tarczki lub jazdę na magnesie ,bez karty Kierowcy nie wspomnę tak na początek zawiasy 2/3 Recydywa ze 3 lata Więzienia

kierowcaR1
@sert 18.11.2017 08:59

Szanowni Koledzy Kierowcy. W MZA zarobki oscylują na poziomie 3200-3800 na rękę za nominał 180 godzin. Nie w tym sęk by was drażnić czy też namawiać do przejścia do nas. Problem jest w tym że nami grają. Wszystkimi od Grodzia po super expres. Zauważcie że nigdzie .zarobki nie przekraczają czwórki. Moim zdaniem ogranicznikiem i kontrolerem dla wzrostu płac jest Zarząd nad komunikacją. On to bowiem daje podstawy do przetargów za wozokilometr, w zasadzie to on dyktuje ceny tym samym przekłada się to na nasze pensje. Nigdzie godzina pracy Kierowcy przez to nie podskoczy. Napisałem to gdyż z czasem trzeba będzie walczyć wszędzie o podwyżki lub przymierzać się do emigracjo za chlebem do Norwegii lub Niemiec gdzie są inne pieniądze i nie ma ograniczającego czyli zarządzającego przetargami na wozokilometry w transporcie publicznym. Sytuacja jest napięta u nas tak samo zapewne i u was/podwyżki- lub ich brak/. W sumie podejmujemy takie samo ryzyko co dzień, coraz słabiej jesteśmy też opłacani. Powoli zbliża się moment dużych deficytów w szeregach Kierowców. Możemy wspólnie negocjować podwyżki, wspólnie naciskając na ztm. ZTM jest płatnikiem pieniędzy za transport miejski. Na razie zaczyna być ciepło sądzę że czujecie że ta praca jest ciężka i powinna być lepiej opłacana zatem możemy powoli jednoczyć się w celu uzyskania właściwego zawodowi statusu, Górnicy się wspólnie zjednoczyli możemy i my. Fakt że na razie jesteśmy rozbici ale to na razie

Qrczak
@kierowcaR1 15.12.2017 18:06

Dobrze piszesz Panie kolego po fachu! Jedynie pozostaje dodać, że o bardzo dotkliwy, solidniejszy protest wcale nie jest tak trudno. Na tą chwilę myślę żeby wystarczyło że zbierzemy się w kilkudziesięciu na oddanie krwi zamiast pracy i już całe miasto by to solidnie poczuło!

Adolf

Dawać dziadki! HGW już nawet nie ma bezpiecznego konta osobistego. Żydki robią pod siebie! I może wreszcie po zmianie władzy sprawdzimy rolę szanownego mężulka HGW z spółkach skarbu państwa. Nie wspominając o budynkach w wawie. Trzeba to wszystko prześwietlić i winnych skazać. Puki co NIE RÓBCIE DLA ŻYDA !!!

Robson

Panowie ktoś się sadził z Mobilisem o nadgodziny ? Chce założyć sprawę o niewypłacone nadgodziny trzy lata wstecz .

Aloizy
@Robson 12.09.2017 13:07

Marszałkowska 82 Sąd Pracy szybkie rozprawy, Płocka 12 PIP,

Aloizy
@Aloizy 14.09.2017 08:57

ITD Alvin Gajadhur Al Jerzolimskie 94 Warszawa nr fax 22 22 04 898, tel 22 22 888

Zenek

Art. 276 Kto niszczy, uszkadza, czyni bezużytecznym, ukrywa lub usuwa dokument, którym nie ma prawa wyłącznie rozporządzać, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

piekarz1

Jakie stawki na wrzesień dla zleceniobiorców ?

Wincenty

A w zagranicznej turystyce masz tygodniowo tyle co w kołchozie MZA za tydzień. I co z tego? Jakoś w dziadowskim MZA jeździ jeszcze troszkę ludzi i nie lecą wszyscy do turystyki. Stare zgredki to wiadomo, że się nie nadają ale młodzi?

Były pracownik.
@Wincenty 15.08.2017 22:02

Nie wiem jak jest w Warszawie w Mobilisie ale wiem jak jest w Płocku TRAGEDIA!!!!. Kierowcom, którzy pracowali po wiele wiele lat pozabierali stażowe, kierowca z 30-letnim stażem odbiera pensję około 1700 zł, netto no chyba że dowali około 280 godzin no to zarobi 2200 zł netto. Oczywiście premię za rzekome przepały też są zabierane, kierownictwo chciałoby aby te autobusy za darmo jeździły . Ale niestety 80% tych autobusów nie nadaje się do wyjścia z zajezdni, to stare gruchoty. A co do pensji dla osoby która się dopiero zatrudniła to dostaje umowę zlecenie na dwa miesiące i nie płacą za postojowe, jedna z pań kierowca za trzy tygodnie pracy zarobiła 700 zł netto będąc na umowie zlecenie. Inny kierowca za cały miesiąc pracy bez żadnego dnia wolnego ( co się na to nie godził - ła , ta osoba była wystawiana na siłę przez P. kierownik co jest grubo nie zgodne z prawem!!) zarobił ła 2200 zł netto było to około 280 godzin. Za nic w świecie nie polecam tej firmy ani do pracy, ani pasażerom .

Były pracownik.
@Były pracownik. 29.08.2017 21:52

Ale to jeszcze nie koniec moi drodzy tego co się dzieje w Płocku w Mobilisie , Pani Kierownik mówi do kierowcy cyt: porwij tarczkę i weź kartkę na wolne , rwanie tarczek i branie kartek na wolne to było na porządku dziennym , fałszowanie dokumentów, dużo kierowców już po odchodziło bo wszystko ma swoją granicę. BŁAGAM O POMOC DLA LUDZI TAM ZOSTALI Poważaniem Były pracownik Mobilis w Płocku

hahaha

Mi zaproponowano na początek 15 złotych z groszami brutto minus 750 zł za pokój kilkuosobowy co w przeliczeniu daje jakieś 1200 złociszy na rączkę :) śmiech na sali

kierowcajakoiwy
@hahaha 26.07.2017 12:23

Dziwi mnie fakt że podobno ludzie kierują sie rozumem. Przecież w MZA zarabia się obecnie na rękę za nominał 170 godzin ze wszystkimi dodatkami minimum 3400. Jest to i tak zadecydowanie mało za orkę na ugorze. Ale wystarczy ze zadzwonicie na Woronicza, wszędzie są braki Kierowców i z pocalowaniem ręki podniesiecie swoje zarobki. Napięcie takie samo jak wszędzie nie wierzcie w zapewnienia że macie luz a gdzie indziej dyscyplina. I Wszystkich tak samo czesze ZTM, zatem zastanówcie sie nad zmianą barw pracodawcy. Nie musicie jeździć zgięci ze zmęczena nad kierownicą w pół /jak wczoraj widziałem chłopaka na 188/ widać było że ma już dosyć po prostu napier..ły go ze zmęczenia plecy. Wszyscy tak samo się męczymy za kierownikiem,na drodze w korkach i objazdach, z nie zawsze mądrymi pasażerami. Po co tyrać skoro można normalniej?

Pegaz

Kto tak napisał i gdzie bo niewierze

już wymoderowano
@Pegaz 10.06.2017 00:37

widzisz, przez chwile miałeś odpowiedź ale jak widać ktoś czuwa nad "poprawnością polityczną" i informacje wymoderowano, co tym bardziej wskazuje na prawdziwość opinii

Tomecki
@już wymoderowano 14.06.2017 14:09

Na stronie ZTM jest filmik z okazji 25 lecia tego tworu - tam znajdziesz odpowiedz

Jol

Dziady, dziady, dziady... Róbcie na Żydka czy innego pajaca. Nie stać Was na więcej, to nie wybrzydzać tylko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> (usunięte przez administratora) jest turystyka, są firmy zachodnie, które się proszą o pracowników... Ale jak nie umiecie to jak w wersie drugim.

wypadek-przypadek?
@ratata 28.05.2017 14:58

Ktoś z rodziny kogoś wpływowego był członkiem rady nadzorczej rady nadzorczej.... Ktoś z bardzo wysokiego stołka w tej firmie jest teraz na bardzo wysokim stołku u orgaznizatora ... Znany od lat jako kiepski przewoźnik nagle stał się najlepszym operatorem w mieście - same superlatywy... Przypadek? - chyba pęknę ze śmiechu.

johnny
@wypadek-przypadek? 09.06.2017 19:09

Nie martw sie radni z PIS maja informacje na temat powiązań ZTM z Mobilisem jak również n/t MZA. i obsadzonych w tej firmie stanowisk. Ręka rękę myję dopóty bufetowa trzyma stołek.

Sebastian Wycieczkowiec

Panie i Panowie kierowcy - kilka pytan - po co jesteście na tym forum - by hejtować, by wyzywać itd ??? Oskarzacie jeden drugiego nieszczędzac kulturalnych słów - odreagowujecie pracę ??? Odpowiedzcie na jedno najważniejsze pytanie co Wy uczyniliście, aby Nasz zawód miał lepiej ??? Co dzień ryzykujecie wlasne życie i życie Waszych rodzin - bo łamiecie prawo np woząc rowery pojazdami do tego nie przystosowanymi - w Poznaniu kierowcy się postawili i efekt taki, ze autobusy zostaly wyposazone w stojaki i odpowiednio oznakowane - a u Nas kazdy cicho siedzi - czy choć jeden z Was napisał w tej sprawie do swojego szefa czy do innego urzędu np. ITD czy Ministerstwa Infrastruktury lub Policji ???nawet większość z Was nie zdaje sobie sprawy jakie bierzecie na siebie ryzyko wpuszczajac rowerzystę do pojazdu... Bo prokurator będzie Was po sadach ciagał za wypadek i to Wy będziecie placić np dożywotnie renty poszkodowanym... Większosc powinna znać kraniec na Bokserskiej - to jest zgodny z prawem kraniec - na wszystkich innych łamane sa przepisy - bo powinien byc przystanek dla wysiadajacyh i wsiadajacych a pojazd powinien stać bez dostępu pasażerów - wpuścić do środka pasazera mozna na minutę przed odjazdem... U Nas jesteśmy zmuszani do jeszzce większej ilosci lamania przepisów - batdzo kontrowersyjne jest opuszczanie kabiny w coś lu rozkladania ramp a inwalidów ... Ale to dłuzsza historia - zapytajcie swoich bhpowców jak wyglada odpowiedzialnosc w przypadku jeśli Wy wyjdziecie, a w pojeżdzie odpusci ręczny i pojazd się stoczy i kogos zabije (zakladajac, ze odpowiednio zabezpieczyiscie pojazd na czas wyjscia z szoferki)... ~~ferdek - Ty nie chcialeś się umówic - Ty wyznaczyles spotkanie nie czytajac tego co napisalem - ja naprawdę często wyjezdzam na wakacje - wtedy mam więcej czasu na fora i inne lekkie tematy - teraz też jestem z dala od kraju ale aby z zazdrosc nie wywolywac kolejnej fali hejtu nie będę podawal gdzie jestem...podkreśle raz jeszcze ja posluguje się tylko jednym i tym swmym podpisem...podam swego maila - sebek1@tlen.pl  odpiszę kazdemu, bo dopiero zaczalem tydzien laby... Ja z MZA nie wylecialem za paliwo (to byla domena nocników) ani za gorzałkę, ani za zwolnienia - nie bylem nawet na jednym (o ile pamięc mnie nie myli) aby bylo smieszniej to często jeżdzilem jeszcze na drugi numer bo jeszcze wtedy tak mozna bylo. U zadnego ajenta tez teraz nie pracuję - od roku jak Mobilis obnizyl stawki i zamknąl Utratę - jestem "poszukujacym pracy" - a u ajentów nie ma bajonskich zarobków o socjalu tez nie slyszalem, ale ja bylem na zleceniu a nie na stalej umowie. Nie kazdyn pracuje bo musi - niektórzy pracują bo lubia... ~~ferdek - ja nie wymięklem od spotkania - bo nie ma się czego obawiac, a skoro dluzej pracujesz to moze i sie znamy bo ja nie bylem z tych co siedzieli tylko w kabinach... Napisz na email - a pewnie znajdziemy jakies miejsce, gdzie da sie pogadac i napic piwa... Nomintak jak napisalem - z chęcia bym wrócil do MZA - ale dzis przyjmuja tylko na pelny etat - a takiej pracy nie chce...

ferdek
@Sebastian Wycieczkowiec 06.05.2017 20:22

Panie i Panowie jeżeli czytacie to PAMIĘTAJCIE , GŁOSEM ROZSĄDKU, prawdą w prawdzie jest głos jeden jedyny wykładnia ostateczna, jak wyżej. Bo reszta pisząc i mówiąc że jedyną firmą nie łamiącą praw pracownika jest tylko MZA, jest w błędzie.? Że to najlepszy pracodawca/owszem do ideału mu brakuje troszkę, o tym wie większość Pamiętajcie że nic nie robicie, za was hejtuje jedyny wirtualny związkowiec kierowca Sebek. Słuchajcie go to na pewno będziecie mieli na miskę ryżu oraz talerz fasoli, a wasz dzień pracy skróci się zaledwie do kilkunastu godzin. Azaliż powtarzam Wam słuchajcie ukrytego hejtu Sylwka, on ci rzecze prawdę azaliż całą i jedyną. Jeszcze jedno , mój drogi Sebku , po pierwsze- nigdy nie napisałem że mój staż jest stażem najstarszym i azaliż mnie jedynego należy słuchać gdyż jestem najlepszy, najdalej byłem na wycieczce/doprawdy?, jestem najlepszy najwszechstronniejszy. Szkoda jedynie że takie coś to łykają tylko zakompleksieni ludzie bojący się własnego cienia, niewykształceni i sfrustrowani- a takich wśród Kierowców jest coraz mniej. Po drugie miałeś szansę na to by się ukazać ,, skoro wszyscy wiedzą jak macho wygląda???, po trzecie obiecałem sobie że z prowokatorami nie gadam. Co właśnie po tym poście zrobię. Przewracają się we mnie flaczki gdy widzę jaki z ciebie ananas. Sorka, czuj się Sebek jakbyś rozmawiał z Coachem Personalnym, najgorsze że określiłem twoją osobowość jako mocno niezrównoważoną. żyj swoim życiem, tylko proszę nie wmawiaj innym którym być może gorzej się żyje jaki z ciebie ,,gość,,. Nie musisz się dowartościowywać kosztem swoich Kolegów tyrających za kółkiem po Polsce i jej Stolicy. Skoro szukasz pracy lub jesteś na przymusowym wolnym na wzgląd wygranej w TOTO, to zechciej mniej rewolucyjnie a bardziej pragmatycznie podchodzić do świata. Nie zamulaj, nie hejtuj, po prostu -NIE PIERDZIEL. Z poważaniem twój Coach Personalny, psycholog- Ferdynand. Co do reszty to każdy pracuje tam gdzie mu najdogodniej. Gdy podpisuje umowę powinien ją respektować lub wymagać tego od strony przeciwnej. Natomiast to całe pisanie o nieścisłościach w rozliczeniach jest jeżeli nie masz na to dowodów zwykłym pomówieniem mającym na celu przyczepienie komuś łatki, taki płacz nad rozlanym mlekiem. Więcej konkretów mniej wazeliny i tyle co miałem ci do powiedzenia,. Niebawem lecę do Melbourne to cię stamtąd pozdrowię , wyślę też na twego maila widokówkę, pa.... A zapomniałbym jeżdżę najmniejszym lecz nie najtańszym samochodem w myśl prawa fizyki mówiącym o bezwładności masy. Gdyż Lotus Lotus jest mały ma zaje..sty współczynnik mocy do masy i nie muszę nim kartofli przewozić by mnie każdy podziwiał na Utracie czy u innej ajentury)))))

Sebix

Jak znasz język polski to zaliczysz. Chłoptasie od Banderowców mają problemy... ale też im się "udaje". Kilka brygad musi wyjechać. Nie ważne czy MZA czy inny Żyd Trans.

Paweł

Witam, Chciałbym się dowiedzieć od przyszłych kolegów jak wygląda tzw certyfikat kierowcy w ztm? Dużo o tym słyszałem, ale nie miałem okazji nikogo się o to spytać. Na czym to polega? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Ola
@abc 03.05.2017 22:45

Czy mogę prosić by Koledzy zwrócili uwagę na Chamskie zaczepki Nick-a i Sebastiana i ich nowego klona Wiem że nie wszystkim wystaje słoma z butów, ale tym obu paździerzom jak najbardziej. Jeszcze powinni wytrzeć to mleko pod nosem. A teraz niech pocałują mnie w du..ę jak już maja czyste jadaczki. Możecie zobaczyć ich w zasadzie jego produkcję na forum MZA. Chamstwo prosto z AAA Piszą że k... super a najsuperowiej jest u ich ciotki AAA nawet podaja linki, ale nie podaja zarobków i stawek. Jednym słowem ch...,d..a i kamieni kupa. Pzdr Tak się wzburzyłam gdy po dodatku przeczytałam te idiotyzmy że aż sie rozpisałam i tu i tam.

Nick
@Ola 04.05.2017 13:33

ich ? ja tu czy tam jestem, byłem, będę, a że sie podszywają to inna sprawa a umyslowej amebie nastepnej abc nawet nie ma sensu nawet odpowiadać bo nie ma komu, polecam tylko powrot do szkoly a moze jakies kursy z czytania ze zrozumieniem.

bgbgbbngnbgn

no miamia

saszka

Jedno małe pytanko: czy wszystkie świadczenia pracownicze w ciągu dwóch lat płacone były na czas? Wypłaty były całe czy może wypłacane ratalnie? Słucham zatem opinii , rzetelnych oczywiście?

bez ściemy

PKS Grodzisk nadal szuka ludzi do pracy, w pośredniaku jest ogłoszenie z początku kwietnia, poszukują min. 50 osób na stanowisko kierowcy, oferują 4 600 PLN, tj. ca 3 250 PLN na rękę co dziwne - na ich stronie internetowej nie ma śladu oferty pracy (a to chyba naturalne miejsce, gdzie ofertę warto zamieścić) co do osób "jarających się" nową ofertą PKS-u chcę przypomnieć kilka faktów, może otrzeźwiejecie w przetargu ZTM założył maksymalną stawkę 10,30 za wozokilometr w pierwszym przetargu (pierwsza 50-tka) wygrała Arriva ze stawką 7,24 zł/wzkm, tylko że spółka ta ma bogatą mamusię, która zasponsorowała zakup 54 nowiutkich Solarisów, zarobki w Arrivie są trochę lepsze niż w Mobilisie czy Europie, ale nie powalają w ciągu pierwszych 4 miesięcy pracy (grudzień 2016-marzec 2017) przeciętny autobus Arrivy zrobił łącznie 28 000 km, czyli ca 231 km dziennie, policzcie koszty operacyjne pracy liniowej: paliwo na trasie + bezpłatne dojazdy z zajezdni i zjazdy, obsługa zaplecza, wynagrodzenia, koszty zarządu, biuro, spłata za autobusy do spółki matki, itp... Grodzisk takiej mamusi nie posiada, a dał stawkę w swoim przetargu 6,99 zł/wzkm, z której musi opłacić leasing autobusów (w tym cztery rezerwy), paliwo, pracowników zaplecza oraz kierowców. Czy sądzicie, że firma, która ciągle była na bakier z realizacją kontraktów i "waliła" kierowców za przepały będzie od teraz działać w zgodzie z prawem? I to przy tym samym zarządzie skupiającym rodzinę M.

bez ściemy
@chłodny komentarz 19.04.2017 14:39

Uśmiałem się z rana... największy polski PKS? No wybacz, ale jesteś bardzo nie w temacie... nie upada? Nie upada, bo ratuje się na plecach kierowców... zbyt dobrze siedzę w temacie, by tego nie wiedzieć, w jaki sposób jest zarządzany wymień te PKS-y, które niby Grodzisk kupił... PKS-u Turek nie kupił, jedynie przejął obsługę ZKM w Sochaczewie OBY TEN GRODZISK NIE UPADŁ w czasie realizacji najnowszego kontraktu w Warszawie kto jest z-cą dyrektora w ZTM-ie? Człowiek, który był w różnych spółkach prywatnych, jeżdżących dla miasta, ale nie w Grodziu dlaczego tak długo trwało podpisanie umowy z Grodziem? bo nikt ich już nie chciał i teraz, gdy Grodzio dwukrotnie musiał w sądzie udowadniać, że to jemu się kontrakt należy tenże Grodzio będzie skrupulatnie sprawdzany przez ZTM - chodzi o to, by nazbierał jak najwięcej punktów karnych współczuję jedynie kierowcom, których będą trzepać tak, jak nigdy np. w Mobilisie

mundek
@bez ściemy 20.04.2017 09:36

Czyżby choroba małego człowieka? Małego donosiciela chcącego zastraszać użytkowników forum przynajmniej kablu dwie osoby mają z ciebie dobrą zabawę, co ja gadam trzy, razem z twoim partnerem. Zapraszam ciekawych do poczytania forum kierowców mza gdzie partner dla partnera szybko zmieniający nicki się produkuje. Współczuję tym którzy mają z tobą styczność w realu podróżniku za pięć złotych. Lepiej weż sobie wolne i nikomu nie mów że idziesz pod tęcżę. bezściemy rozpytuje się o nazwiska na forum? naprawdę ludzie trzymajcie mnie wyrób czekoladopodobny.

kierpwca

W PKS Grodzisk ma być 3400 przy nominalnej ilości dni i pracy okolo 9 - 9,5 h dziennie. Razem więc 190 godzin a nie 220. Jest to obecnie najlepsza stawka w W-wie.

Nick
@kierpwca 17.04.2017 17:49

więc czym prędzej podpisuj umowę bo miejsc może nie być :)

kierowcajakoiwy
@Nick 17.04.2017 19:43

Najpierw przeczytaj umowę ze zrozumieniem. Później idź ,,pod słupek,, i porozmawiaj z Kierowcami już zatrudnionymi lub tymi którzy pracują kilka lat Co ja będę gadał, leć orle, sokole bo może zabraknąć miejsc na lukratywny kontrakt. P.S. Najlepsza stawka na umowę stałą była i jest w MZA. Ajenci kombinują ale żaden nie wyskoczy ponad to, gdyż Kierowca nie jest od zarabiania on jest od...... tak długo aż się nie przekręci lub nie dotknie nosem ziemi z przepracowania. Choopie gdzieś ty się urodził?

vsdvdfsvdfsv

Dziś NBP ma około 100 ton złota wartych prawie 4 mld zł. Prawie wszystko znajduje się w Banku Anglii. Na początku lat 90. był co prawda pomysł utworzenia w Forcie Zegrze polskiego Fort Knox, ale za jego budowę inwestorzy chcieli pół miliarda złotych, czyli dwa razy więcej, niż planował NBP. Zresztą nawet gdyby plan zrealizowano, to i tak polskie złoto raczej by tu nie przyjechało. - Złoto NBP przechowywane jest na rachunku w Bank of England, który jest jedną z wiodących instytucji wykonujących usługi powiernicze i zapewnia najwyższy standard, bezpieczeństwo, efektywność oraz jakość usług w obrocie złotem - mówi Przemysław Kuk, rzecznik prasowy NBP. I dodaje, że planów budowy Skarbca Centralnego w Zegrzu nie należy łączyć z kwestią rezerw złota.

abc
@vsdvdfsvdfsv 15.04.2017 18:56

Pewnie dla tego nie robią tam skarbca gdyż nie dojeżdża tam żaden miejski z numerem7.. Ogólnie proponuję mniej bimberku więcej monopolowej. Nie wali tak w dekiel.

Nick

jesli kogos tu bojkotowac to tylko wierne psy pseudo kierownika z pokoju nr i ich ujadania czy obrazania typu jack pola czy kogokolwiek od nich, byl na utracie przyjezdzal takim autem ktos taki jak tu opisywal Seba nie wiem czemu taka nagonka bo podrozuje sobie? bo napisal ze mial duze auto ? a moze ze lubi poprostu jezdzic i sobie dorabial? jego sprawa i napewno nie sieje kryptoreklamy Grodziskowi ale nic tam, sa wazniejsze rzeczy, wracajac do tematu, Stefan ma racje tylko nie nowa organizacja branzowa co do Grodziska a poprostu nie podpisywanie umow i spotkanie bezposrednio z prezesem, jak juz napisalem przed chwila na forum pks, wybrali sloikowo, kwota 3,4 pln jest atrakcyjna dla kierowcow z mniejszych miast tym bardziej ze hotel darmowy, dlatego kto mialby nie podpisywac tych umow? ilu sie takich znajdzie ? bo glowe swoja daje ze nawet nie 10ciu mimo ze szykuja zapis jak w umowie z syfilisu, beda to podpisywac jak leci i pisalem juz jaki zapis, szukaja niewolnikow a nie pracownikow i znajda a jakze, dlatego nie ma z kim dzialac tym bardziej jesli jakas ''ogolna''organizacja jak napisal Stefan, wiekszosc dobrych kierowcow, ze swoim zdaniem, z charakterem dawno za granica, a nawet jesli nie to dawno nie w komunikacji miejskiej, sami sobie ludzie tutaj pozwolili i tyczy sie to czy mza czy ajentow wejsc na glowe i to jest juz nie do odkrecenia, jednostki proboja cos zmienic czy w zarzadach czy w zalogach ale sa to tylko jednostki co widac na przykladzie pks az nadto swietnie czy otego syfilisu.

r5

Czegoś tu nie rozumiem. Nick pisze najpierw, że w PKS na nowym przetargu będzie stawka 20 zł/h netto. Później twierdzi, że 3400 do ręki ale za... 220h (czyli jakieś 15,50 netto za godzinę). Ktoś w końcu powie jak jest?

stefan
@Nick 13.04.2017 19:13

Mobilis musi zgarnac z rynku nowych kiermanow, jesli chce bez wtopy zrealizowac od startu nowy konttakt na hybrydy (o ile Michas sie nie odwola). Nie wiem skad wezmie ludzi do pracy. Ja do nich nie wroce, nawet jak dadza 20 zeta na reke. Tak samo nie pojde do Grodzia, bo obiecuja pieknie, a zapewne skonczy sie jak zawsze, czyli potracenia za wszystko. Tam u wladzy sa dyletanci, ale swoj plan do wykonania maja. Jedyna szansa to nowa organizacja branzowa dla kierowcow, motorniczych i pracownikow zaplecza. Jeden zwiazek dla ludzi ze wszystkich firm. Walczymy o lepsze warunki pracy i placy oraz z glupota urzednikow ZTM, Ratusza i decydentow w spolkach transportowych. Kto jest za?

ratata
@Nick 13.04.2017 19:13

Nie słuchaj idioty wycieczkowca. Podając numer telefonu rzucił na forum kryptoreklamę firmy która nigdy nie była dla pracownika rzutka w wypłatach świadczeń. Takie coś to relikt przeszłości tak samo jak ameby typy wycieczkowiec. Taki bogaty - Barcelona, Honolulu, Madagaskar, jak się okazuje pisze z takim entuzjazmem o obietnicach jakiegoś tworu jakby mu zależało by rybka łyknęła haczyk. Co ja gadam wycieczkowiec wracaj na Madagaskar. Nick, bojkotuj tego trola który tylko działa na zasadzie negacji i złotego słonia na łańcuchu. Pisząc -zaprawdaż słuchajcie mnie bo ja jestem panem świata jestem najbogatszy, najładniejszy. Jam ci jest głosem ludu wybranego. Czujesz? ja czuję smród brudnych skarpetek, mitomaństwa oraz blagi oraz pogardy dla ludzi pracy Wystarczy że telefonicznie powiesz mu że dasz mu stówę oraz zwrot za Taxi a on poleci na księżyc..

fvfvfbv

Tylko ratują to Firemkę i Arivę Kierowcy z MZA Poparcie dla PIS na Krakowskie

Nick

pseudo kierowniczce z pokoju nr 1 do tego stopnia sie nudzi, do tego stopnia jest ''ogarnięte'' tutaj z obsadami, na ta chwile nie muszą sie oto martwić, ze jezdzi po pozostalych firmach pomawia ludzi ktorzy sie z nim nie patyczkowali, na swoje nieszczescie nie wszyscy ulegaja tym pomowieniom do tego narobil tylko kolejnych swiadkow przeciwko sobie na sprawie cywilnej z art.24 kc do zobaczenia panie ''kierowniku'' z kazdym dniem coraz blizej :)

Nick

tyle to twój stary jak cie robil zakrecil sie i zabezpieczenia nie zalozyl i tyle, wyszlo co wyszlo, umyslowa ameba na żydowskim powrozie gotowa ujadac zza komputerka na każdego kto powie prawde o tym syfie, bo w oczy to pod 15 bylo widać co jestescie warci jeden z drugim gałganie.

kierowcajakoiwy

Jak widzę to Polak potrafi pracować za tyle samo szekli co Palestyńczyk

Nick
@kierowcajakoiwy 29.03.2017 13:38

no baa, jeszcze bronić tego zaciekle..

Nick
@kierowcajakoiwy 29.03.2017 13:38

jeszcze jedno, tym przypadku powinieneś napisać polak z małej litery bo z Polakami to oni nie wiele a własciwie oprocz obywatelstwa to nic nie mają wspólnego..

NOWY

Witam Panowie. Jestem świeżym kierowcą i chcę nabrać doświadczenia abym mógł pracować np. w MZA. Czy warto zacząć pracę w Mobilisie? Ile można zarobić tam miesięcznie netto? Proszę o szczere odpowiedzi. Dziękuję.

Nick
@NOWY 29.03.2017 09:01

da to kolejny powód donosicielom, tutejszym buldogom kierownika pionka zatem..nie chcę mi sie już tego pisac nawet ile, było tu podawane kilka(nascie) razy i do tego całkiem niedawno, co do dalszych pytań; nie warto, wystarczy poczytać posty, idź do arrivy, ewentualnie szukaj u innych ajentów raz wiecej zarobisz dwa no właśnie wystarczy poczytaj posty...

NICK
@Nick 29.03.2017 10:56

czytam twoje posty i tylko ty koleżanko źle piszesz o tej firmie. ja tam pracuję i nie narzekam. Buldoga tam żadnego nie widziałem :-). ha ha ha ha

Nick

byla taka gitara ze 3dni w miesiacu wolne i 3100na reke i jak nie zabrali zwyklej premii i jak sie udalo wziasc ta smiechu warta premie dla aktywnych, taka to byla ''gitara'' a to co jest teraz i jak jest teraz to tylko konsekwencja swiadomego dzialania figuranta miast kierownika realizujacego z gory narzucone(wiadomo przez kogo) wytyczne..

kierowcajakoiwy
@Nick 27.03.2017 23:53

Ciekaw jestem co na działania figuranta ma do powiedzenia prawdziwy właściciel który w będzie tracił jako firma rynek następnie dochody. Przypominam że niebawem zmieni się zarząd miasta. Wtedy zacznie się wszystko zmieniać, jeżeli właściciel nie podejmie decyzji wobec figury to zacznie jak Grodzio wypadać z e stołecznego rynku.

Nick
@kierowcajakoiwy 28.03.2017 09:08

to sie okaze czy będzie tracil, lada chwila szykuja sie do kolejnych przetargow, prawdziwy wlasciciel to najwieksza spoldzielnia transportowa z Izreala, to co sie dzieje teraz a takze wczesniej to wlasnie realizowanie wytycznych stamtad, postawienie na ukraine zeby tylko nie podniesc stawki to natomiast juz inwencja tutejszych nadzorców, dla wlascicieli liczy sie wynik finansowy na koniec miesiaca i ci nadzorcy, figuranci, marionetki idealnie sie z tego wywiazuja mało tego w razie w sami beda wsiadac za fajere i ratowac ''plan'' poprzednik figuranta robil to samo do tego jeszcze mial uklady w ztm(firma jakie tam ma swoja droga) ale mial nie wyparzoną gębę dlatego swego czasu tylko przez niego byl deficyt kierowcow natomiast ten to ''skarb'' dla ukrainy, gamonii, swiezakow po up na lojalkach czy emerytow, siedzi nic sie nie odzywa jak cos chca od niego mruknie przytakujac ale swoje dalej robi, po cichu, bez rozglosu, dla wlasciciela taki ktos to skarb..

Nick

robota na bazie w grodzisku idzie pełna parą wedle wytycznych ZTM wszystko będzie gotowe, ludzie walą opór, 220 godzin czy nie to ajent, 168 z grafiku mza nie ma i nie będzie mialo do tego nic, to samo Polskie prawo pracy, w mobilisie syfilisie za 250 godz mają 3200 w PKS wczesniej orali za 300godzin 3tys europa nieco lepiej ale takze przepisowa liczba godzin nikogo nie interesuje i nikt na to nie zwraca uwagi, więc 3400pln za 220godzin to ''łakomy'' kąsek, jak sobie ludzie dają to tak mają..

kierowcajakoiwy
@Nick 27.03.2017 17:09

Na początku gdy ściągnęli nowe Merolki też była gitara z zarobkami. Później zdaje s ie coś zreformowali? A teraz jest lipa. Zapewne później i w Grodziu pełno będzie takich racjonalizacji. Ja tam im nie wierzę. Ludzie idźcie jeżeli możecie pracować do MZA. Bynajmniej tam macie zapewniony nominał który nigdy nie przekroczy 180 godzin, pełen socjal. Nikt wam nie zmieni warunków umowy, ani nie wpisze wydumanych potrąceń.

Olgierd

Nie rozumiem jednego - skoro na zachodzie nawet nie w turystyce tylko w zwykłej KM można odpowiednio zarobić, to po jaki ch.. siedzicie tutaj. Przecież przez 4 miechy tam zarobisz więcej niż tu przez rok. Po 4 wracasz i masz 8 wolnego. Jak Ci się strasznie nudzi to sobie pojeździsz na umowę zlecenie od czasu do czasu... Jakie to k.... proste !!! Zadajcie sobie jedno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ważne pytanie: dlaczego kierowcy KM tak nie robią? I tu dochodzimy do sedna sprawy...

Sebastian Wycieczkowiec
@Olgierd 25.03.2017 00:36

Odpowiedź jest prosta - ludzie tu mają roidziny, tu mieszkają i nie chcą tego zmieniać... Pracując w zbiórkomie - jesteś codziennie w domu, spisz we własnym łóżku itd... Dla wielu osób jest to bardszo ważne.

Nick

jeszcze jedno, chcą to tak zrobić ze będzie zapis coś jak tutaj w umowie ;Pracodawca zatrudnia pracownika w pelnym wymiarze czasu pracy na co pracownik wyrażą zgode, jezdzili tam do tej pory 300godzin za 3tys to liczy ze teraz pojadą 220za 3400, tutaj polecam tez przyjrzeć sie grafikom, dają takie zapisy gamonie podpisują a potem winduja te swoje smieszne ''nominaly'' nikt z tym nic nie robi i to sie tak toczy, teraz jest szansa zeby cokolwiek zmienic bo co zrobi PKS pociagnie reakcje innych firm,jak tutaj byla szansa rok wstecz baa jeszcze w sierpniu, jak to sie tutaj skonczylo pisalem juz nie raz i dlaczego tak sie stalo, tam jest inna sytuacja dlatego jest szansa na pozytywny koniec i to duza..

Edi

Nie ważne, czy to synek prezesa czy inny menel. 220 godzin miesięcznie nominału jest niezgodne z prawem. Po podpisaniu takiej umowy należy się z nią udać do sądu pracy, ITD a następnie do prokuratury. Utrata koncesji raczej pewna. Chodzi o to, że jeżeli ktoś tylko proponuje taki przewał to jest totalnie niepoważny. Jeżeli chcesz zaufać osobie niepoważnej to Twoja sprawa.

Nick
@Edi 24.03.2017 17:02

heh zaufanie nie ma tu nic do rzeczy, przekazuje tylko info, pewne z 1 ręki, oficjalnie jest to 3400 i tym zamierzają werbować ludzi, tych 220godz nikt oficjalnie nie potwierdzi, ja o tym wiem więc przekazuje i jak mowie spokojnie, będzie to dyskutowane na spotkaniach zarządu, to jest specyficzna firma ale calkiem inaczej dzialajaca niz o ten syfilis, dlatego jest nadzieja na dobry koniec, jeszcze raz powt, trzeba bylo tam zaczac od podstaw, przepaly raz, dwa stawka najpierw 3kola potem 3200 teraz jest 3400 to wymyslil sobie te 220godz, cierpliwosci będzie to zbite dopóki nie będzie to potwierdzone nikt nie podejmie zadnych dzialan zeby im nagarniac ludzi a i na żadnej umowie nie będzie tego ile godzin, w tym chcą miec haczyk, pytanie nasuwa sie samo, kto podpisze taką umowe? gamonii nie brak na przykladzie o tej firemki doskonale to widac..

Nick Oskar-fajtułapa.
@Nick 24.03.2017 17:16

Kocham Mobilis! szkoda że już tam nie pracuje.

Edi

Chodzi o fakt, że nominał 220 godzin jest nielegalny w Polsce. Ktoś kto to wymyślił nie ma pojęcia o przepisach, jest idiotą lub przewalaczem. Jeżeli firma zaczyna od ewidentnego łamania prawa to nie warto się nią interesować.

Nick
@Edi 23.03.2017 22:06

synek prezesa probuje w ten sposob wymigać sie od stawki 20zl netto za godzine, jak juz napisalem na forum MZA spokojnie, będzie forsowane to na kolejnych spotkaniach zarządu..

Edi

Jak nominał może wynosić 220 godzin miesięcznie? Jakiś totalny przewał. Prawo pracy - poczytaj sobie ile rocznie możesz mieć maksymalnie nadgodzin. Jak rozliczą czas jazdy? Reszta wygląda ok jak na komunikację miejską w naszych realiach.

Nick
@Edi 23.03.2017 17:45

mówią że tyle ma wynosić, info z 1 ręki po spotkaniu zarzadu, spokojnie będzie to forsowane do normalnej liczby godzin, narazie udalo sie taka kwote wywalczyc juz na papierze a chwile wczesniej odsunac osobe bezposrednia do tej pory odpowiedzialna za obciazanie za przepaly.

Nick

są konkrety z Grodziska, ogloszenie rekrutacyjne jest juz od 2ch dni ale wstrzymywałem się z paru względów a więc tak: 3400pln na ręke ma być nominał, ten nominał to 220godzin na ta chwile, nie obciazanie za przepaly a nawet premia za oszczędność, można juz składać papiery, osobiscie radzę jechać do grodziska i porozmawiać, tym bardziej jesli dla tej firmy(umowa na czas okreslony 31.12.2024) rownoznaczne byloby zlozenie wypowiedzenia z innej gdzie byla umowa na czas nieokreslony, lada chwila zaczniemy werbowanie ludzie stąd(garstka pisalem juz) i z innych firm, będziemy stali przy wyjazdach z bazy z ulotkami, będzie sie tez mozna dowiedziec wiecej.

hgrhg

Zapraszamy do Kanady Przyjdź i poznaj firmy transportowe oferujące pracę, oraz spotkaj się z urzędnikami imigracyjnymi, aby rozpocząć nowe życie w New Brunswick! Położony na wschodnim wybrzeżu Kanady, wzdłuż Oceanu Atlantyckiego, New Brunswick oferuje wyjątkowy styl życia i wspaniałe możliwości do rozwoju kariery. Prowincja docenia doświadczenia i umiejętności nowych imigrantów. Obowiązki i wymagania: » Doświadczenie jako kierowca ciężarówek, » Egzamin językowy (IELTS General Training), » Posiadanie dokumentów potwierdzających odpowiednie kwalifikacje oraz doświadczenie zawodowe. Oferujemy: Kandydaci, którzy otrzymają ofertę pracy, będą mogli ubiegać się o pobyt stały w ramach Programu Pilotażowego (lub innych programów imigracyjnych). Targi i sesja informacyjna na temat życia w New Brunswick i procedur imigracyjnych dla całych rodzin oraz rozmowy kwalifikacyjne z KANADYJSKIMI PRACODAWCAMI odbędą się 27 marca w Warszawie. Wszystkie osoby zainteresowane możliwością przyszłej imigracji do "Atlantic Canada" muszą zarejestrować się na stronie www.livinginnb.ca, a następnie wysłać swoje CV pod adres e-mail: promotions@gnb.ca. UWAGA!!! Rejestrując się, zyskujesz potencjalne zaproszenie na przyszłe targi / spotkanie - co oznacza, że jeśli tym razem nie będziesz mógł się spotkać z pracodawcą lub nie otrzymasz oferty pracy, będziesz zarejestrowany w naszym systemie i zaproszony na ewentualne kolejne spotkania w 2017 roku. 1. Zarejestruj się: www.livinginnb.ca 1. Wyślij CV: promotions@gnb.ca

Nick

Panowie dajcie na luz bo to zaśmiecanie tego forum i jak juz napisalem pozywka dla tutejszych buldogow kierownika pionka, wywindowanych własnie na donosach i tego typu dzialaniach(na kolegow vel na siebie nawzajem bo o instytucjach juz napisalem co sa warte to samo media ''naglasnianie'' tego typu spraw odniesie odwrotny skutek--via warbus w Lublinie) to sie wszystko latwo piszę ale żyjemy w kraju ktory mozna porownac do Somalii ewentualnie Ukrainy(troche lepiej ale niewiele lepiej) zacznijmy od wlasnego podworka a w tym przypadku szansa jest wlasnie teraz drugiej takiej długo nie będzie, warto tracic czas i nerwy na tego typu odbijanie pileczki? mysle nie warto jutro/pojutrze będę mial najnowsze wiesci z 1 reki ze spotkania zarządu w grodzisku.

Olo

kierowcajakoiwy - wychodzą kompleksy dziadka z prowincji. Jak ci się tak podoba u Żydka to nie płacz, że mało zarabiasz tylko tyraj. Rób za czarnego na plantacji. Z MZA pewnie wywalili za... wiadomo co, to trzeba u prywaciarza. Nie wiem czy jesteś bardziej śmieszny czy żałosny. Co do tematu - do momentu w którym nie znikną z rynku pracy leśne dziadki (takie jak wiadomo kto) nie liczcie na zmianę podejścia pracodawcy. Tacy pracownicy mentalnie żyją jeszcze w komunie, w której się wychowali. Są za starzy na cięższą robotę z dala od domu, nie znają języka, topografii. Do tego dochodzi często komornik, "choroba zawodowa" itd. Oni są skazani na tyranie za tyle ile da pracodawca. Przez to niszczą rynek. Oczywiście z roku na rok odpadają a młodzi mają inne podejście więc sytuacja się zmienia. I to widać. Jeżeli nie przyspieszycie sprawy donosami i nagłaśnianiem tematu to musicie czekać. I żeby było jasne - nie mam nic do starszych kierowców. U mnie w firmie pracuje pewnie z dziesięciu. Znają angielski a roboty można się od nich uczyć. Nie zmienia to faktu, że takich jest pewnie kilka procent.

Olo

kierowcajakoiwy -o tyle żałosne, że ja w turystyce zarobię w miesiąc więcej niż ty w 4 miesiące. Ale jak sam twierdzisz - lubisz być dmuchany więc nadstawiaj dalej.

Nick
@ferdek 23.03.2017 19:04

przedstawiam jak to wygląda od wewnatrz, a tyle na ta chwile chca tego ''nominału'' tu w przypadku tych smiesznych premii dla aktywnych trzeba bylo wyjezdzic tyle samo godzin a zarobek byl lekko ponad 3kola(i to cud zeby to wziasc, brały jednostki) tam trzeba byla zaczac od podstaw, od nie obciazania za przepaly, potem od kwot wyjsciowych, bylo 3kola, potem 3200 stanelo na 3400, teraz trzeba będzie wybić i ten pomysł ze nominal ma byc tyle godzin, jak juz pisalem w przeciwienstwie do tej firmy--filii z wiadomo jakim rodowodem tam nie ma z gory narzuconych wytycznych, wszystko wychodzi w praniu, jesli sie uda zbić to do normalnej liczby godzin jako nominalu kolejnym etapem będzie zmarginalizowanie pseudo kierownika--dyrektorka tamtejszego który wielu zniechęca juz na starcie.

Sebastian Wycieczkowiec
@ferdek 23.03.2017 19:04

~ferdek - nie obrazaj ludzi - po pierwsze ja nie "skacze po kolegach" , po dugie - sam jesteś tchórz, ho nie przedstawiasz się z imienia i nazwiska... Ja zaczynałem pracę w zeszlym stuleciu na R-6, pózniej przemianowanej na R-5 i w koncu zlikwidowanej... Takze pracowalem w Mobilisie, gdyż ta firma zapewniala mi elastyczny grafik, którego dziś Mza nawet w częśc nie jest w stanie spelnic - gdyz często wyjeżdżam na ... wycieczki (nie jako kierowca)... Jesli robiles na Redutowej - wolano na mnie "student"... Na Utracie - nikt nie przejeżdżał do pracy większym autem ode mnie... Jesli jestes tylko jakimś wichrzycielem - slabo Tobie to wychodzi - i dlaczego sam się nie przedstawisz ??? boisz się czy jesteś zwykłym cieniasem mądrym tylko zza klaweiatury komputera ??? Ja o sobie podalem tyle faktów, że wielu chłopaków bez problemu wie o kim mowa - a Ty się ukrywasz i tylko krytykujesz innych...

Nick

Jest teraz okazja żeby było lepiej, chociaż trochę, forsowana stawką w PKS jeśli to wyjdzie wszystko pociągnie za sobą reakcje innych firm(mobilisku i EEC nie wliczam, juz opisywałem czemu) gdyby to michalczewskie wygrali tą ''bitwe'' nie byłoby nawet cienia nadzieji , tutaj jest i to spora, już blisko konkretów, zrobimy wszystko żeby tak sie stało, osoba do tej pory odpowiedzialna w PKS bezposrednio za obciążania za przepały została odsunięta na boczny tor, to już jakiś sukces i szansa że to się wszystko uda doprowadzić do końca, teraz etap na piśmie uzyskanie tego o czym było pisane, jeśli to sie uda kolejnym będzie zmarginalizowanie kolejnego - pseudo dyrektorka - kierownika- jak juz tez pisalem jeszcze chyba większego figuranta niż ten tutaj, którego sama persona jesli pozostanie na swoim dotychczasowym stanowisku wielu zniechęca już na starcie, nie muszę nawet wymieniać z nazwiska :)

Nick

Dajcie spokój na niepotrzebne polemiki i wzajemne dogryzania, tym bardziej że to forum nie o komunikacji miejskiej a konkretnej firmy--filii gdzie firma matka wiadomo skąd sie wywodzi, buldogi to śledzą i mają tylko pożywkę z takiego typu wpisów, chłopak dał rozwiązanie, w założeniu nie jest ono złe tylko że problemem są te służby a raczej pseudo służby jak ITD powołana po to by wyeliminowac uczciwych polskich przedsiebiorców a wpuscic wlasnie takie firmy corki jak o ten syfilis, czy pseudo instytucje jak ZTM z banda nierobów poprzyjmowanych przez uklady badz powiazania rodzinne, które nic nie pomoga a jedynie skutek będzie odwrotny i ucierpi nikt inny na końcu jak tylko sami kierowcy, chcemy zmian zacznijmy od siebie, od własnego podwórka..

Olo

Przymuły to w komunikacji miejskiej tyrają za grosze i płaczą, że robią za czarnuchów tak jak kierowcajakoiwy. Nic dziwnego, że was dmuchają na kasę. Sam bym tak robił.

kierowcajakoiwy
@Olo 21.03.2017 00:59

No cóż, ten kto jest najmocniej dmuchany w okrężnicę, najgłośniej gardłuje. Jeszcze chwila i będziesz swojakom robił loda z radością. Sztuką jest wydmuchać Kierowce tak by się uśmiechnął i powiedział że go masują, nieprawdaż Olo?

Olo

Nie trzeba robić cudów, żeby naprawić patologię komunikacji miejskiej. Gdyby co piąty kierowca raz w miesiącu napisał donos na temat przekraczania czasu pracy i ogólnych oszustw pracodawców to sytuacja by się zmieniła. Pisać do wszystkich. Policja, ITD, PiP, media itd. Jeżeli tego nie zrobicie to uratować sytuację może tylko wprowadzenie tachografów...

Sebastian Wycieczkowiec
@Olo 19.03.2017 21:18

Na jakim Ty świecie żyjesz ??? Tu nikt się tym nie zajmie... ITD przyszlo do Mobilisa po papiery - i nic nie dostali... Gdyby chcieli - mogliby usadzić Mobilis za stan techniczny - na drogi moze by wyjechała 1/3 wozów - dziś chyba jest lepiej, bo mają 100 nowych wozów - ciekawee jak długo będą sprawne ??? Ja pracowalem do marca zeszlego roku - do czasu jak nie obnizyli stawek i miesiąc później nie zamknęli Utraty... Inne służby także gdzieś mają czas pracy czy stan techniczny - bo miasto musi funkcjonować i nikt nie zatrzyma komunikacji miejskiej i na tym jadą zarzadcy firm komunikacyjnych...

Nick

najnowsze wiesci a'propo nowego przetargu od 23 sierpnia PKS GRODZISK nominał 3000pln-3200pln na ręke nie obciazanie za przepaly paliwa ! narazie jeszcze nic na pismie dlatego wstrzymuje sie z wszelkimi dzialaniami ale tutejsi szczekacze(i dobrze wiem(y) kto z tej firemi) będziemy stali z ulotkami jak juz bedzie wszystko wiadomo przy wyjazdach z bazy(bo nie tylko ta firma jest na swieczniku) podejdz jeden z drugim internetowy szczekaczu.

Nick
@kierowcajakoiwy 20.03.2017 11:27

donosy do tych pseudo instytucji nic nie dadzą bo to wszystko jednym......szyte, tachografy? kiedyś napewno przyjdzie taki dzień że będą wprowadzone w miejskiej ale to melodia przyszlosci, poki co nikt tego nie zrobi, kasa sie liczy przede wszystkim i nabijanie wozokm, ma jezdzić za wszelką cene(przyklad truchła z EEC na 208 na jednym biegu 20km ale jezdzilo i to sie liczy, to tylko idealnie pokazuje)i nabijac km i zarabiac kase, Ludzie, sól tego zawodu, kierowcy, to od nich wszystko zalezy, MUSI sie zmienic podejscie Ludzi bo bez tego nic sie nie zmieni ani poszanowanie pracodawcow ani pasazerow(to osobny temat ale jednak trzeba i ich wliczyc) ani place nie pojda znacząco w góre, a pseudo instytucje typu ITD powolane wlasnie po to by Polski transport upadł, by pozbyc sie tych co nie dadzą soba pomiatac(i do tej pory swietnie sie to udaje) czy p0licja czy PiP czy tez będące w 95% nie w Polskich rękach media nic nie pomoga a skutek będzie tylko odwrotny, niestety 45lat komuny potem 27lat pseudo wolnosci wypralo tu ludziom mózgi, i nie tyczy sie to tylko komunikacji miejskiej, transportu etc,etc, a ogólnie tego co sie w tym naszym kraju wyrabia, demonstracje kodów i tego typu najgorszego (juz daruje sobie okreslenia) pokazaly to wszystko o czym tu teraz, wiadomo wszystkich nie da sie zmienic ale chociaz dla tych swiadomych może być lepiej(i w konsekwencji potem dla przyszlych pokolen) a tych wbrew pozorom jest jeszcze troche, jeszcze wszystkich za granice nie wypchneli..

sara
@Nick 19.03.2017 12:30

Ja w tym czasie odeszlem jak wymieniali kostke w ursusie.

Nick

jeszcze jedno, pod pseudonimem NICK nie kryje sie jedna osoba a grupa ludzi która zrobi z wami porządek i tą pseudo firemką, krzakiem, już dawno paru Ludzi chcialo poprzednikowi figuranta obić morde tym razem będzie to załatwione inaczej, bo raz nie warto za kogoś takiego ryzykować spraw karnych a dwa nie ma takiej potrzeby bo wszystko jest na papierze, cierpliwości.

Zostaw opinię o Mobilis - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis