Mobilis

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 638 ocen.

Mobilis
2 638 6 1

Opinie o Mobilis

Nick

Nawet na forach widac kto pracuje kto zostal w KM bo kazdy kto choc troche kumaty zostawil to juz dawno, juz nie mowie czy wyjechal z tego chorego krajuale pprostu od reki zostawil, rzucil jak dzi..ke bez swlowa wyjasnienia nawet..na racjonalne, konkrete atgumanty i przyklady galganeria reaguje standardowo, szkoda ze w oczy NIGDY nie byla taka mocna a jedyne co potrafila to p0licja sie ratowac jak przychodzilo co do czego czy ta firemka czy inne..ily z was galgany podalo tu swoje dane, adres i chocby maila i ilu burczyaby anonimowo, lepiej sie zrobilo jeden z 2gim gamoniu ale to tylko na chwile, to nie pomoze, wam juz nawet baranki o sciane nie pomoga..3-4 lata aktywnosci na tym forum Ludzi charakternych moze z 5 Kaso Olo jeszcze max 2-3 jak i przez lata i przez te wszystkie firmy wydmuszki w realu...wchodzi ktos swierzy czyta o takie bzdury jurkow czy innych kasztanow potem laduje sie w to zostaje i staje sie tacy jak oni..on ''dojezdzil'' miejscie swoj rozum, praktyka max 3miesiace i lota, pracy jest a jest wtym zawodzie to praca szuka driverow nie odwrotnie..pozdro dla tej garstki normlanych..z fartem mimo wszystko.

Czacza
@Nick 18.10.2018 09:22

Współczuję Ci człowieku! Jesteś taki nieszczęśliwy...

Nick
@Czacza 18.10.2018 12:30

WY/TY/90% za to szczęśliwi ..że aż bije,,gnojem co najwyzej wyniesionym w butach z rodzinnych wsi..nie udzielam/y sie tutaj juz bo smierdzi, kiscie sie w tym smrodzie jak wam tak pasuje.

Nick
@Czacza 18.10.2018 12:30

odedzwal sie ćwe ćwe wujek dobra rada, jeszcze szkoda ze do psychiatry nie napisales ze trzeba isc, wy, ameby umyslowe tak macie az dzw bierze ze nienarobiles jeszcze otak pod siebie..moze cos konstuktywnego bys napisal, moze jakies konkrety o nie dali 3zl podwyzki ćwe ćwe i reszta happy, no a przeciez osrodek wczasowy za free co ma pisac i po co..burknie aby pod siebie od czasu do czasu humorek sie poprawi na chwile i dalej jazda dla tego czy tamtego wyzyskiwacza..gardze wami(90% w KM) to juz tak na koniec..jestescie zera (0) jestescie nikim, byliscie, jestescie będziecie, i nic dziwnego ze kierowniczka ta czy tamta za takowych was ma bo sami sobie zasluzyliscie, sami sobie daliscie to macie.. TYLE. a teraz brzechniesz cos tam jeszcze ale to juz do sciany, to juz na nic twoje brachanie.

Życzliwy
@Nick 18.10.2018 09:22

NIK weź się (usunięte przez administratora)

Kierowca autobusu 11111000993

Witam mam pytanie chce jeździć na pół etatu gdyż jest to coś co kocham robić. Kiedyś pracowałem na pełen etat ale teraz mam drugą pracę gdzie mam ustalone godziny pracy. Gdzie łatwiej będzie mi się do gadac z grafikowym a by mi się nie pokrywały godziny pracy jeśli w ogóle jest to możliwe ??? Bardzo proszę o poradę

Jerzyk
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Polecam Arrive. Tam ustalisz sobie dni pracy i zmianę na której chcesz pracować.

Bolek
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Najprędzej w EEC. Tylko tam trumny na kółkach jeżdżą a nie autobusy.

Nick
@Bolek 13.10.2018 08:36

trumny a nie autobusy to jezdzily u michalczewskiego- dwunastki pod koniec kontraktu je autentycznie je przypominaly(druga sprawa ze many byly juz wtedy xxx letnie) autosany 3 lata i fakt zajechali je pogrodziskowe orly i reszta ale przynajmniej hamują(czego nie mozna bylo powiedziec o niektorych manach itsu na starzyniaku to w dol szedl jak po swoje) autosany raz ze orly zajechaly a dwa ze awaryjna, nieudana konstrukcja ale i tak bezpieczniejsze niz many(i epizod ze 1 spalonym tego nie zmienia)

Jerzyk
@Nick 14.10.2018 08:10

Akurat pod koniec kontraktu Many ITS były w lepszym stanie niż rok czy dwa przed jego końcem. Ztm ostro przycisnąć Michalczewskich i wozy w ostatnich miesiącach były nadzwyczaj sprawne.

Nick
@Jerzyk 15.10.2018 09:16

nono wedle ztmiku to i autosany dostaly ''certyfikat'' i również są aktualnie ''nadzwyczaj sprawne'' jeszcze w ''lepszym'' stanie niz pol roku czy 2 miesiace przed buahahahahahha ztmik to sie nadaje, banda nierobow, pociotkow i calej reszty darmozjadow zarabiajacych dwa trzy razy tyle niz ludzie bez ktorych by nie istnieli(kierowcy taki paradoks), sztuczny twor w dodatku monopolista do natychmiastowej likwidacji pododbnie jak straz miejska, itd i jeszcze pare takichperelek post komunistyczniej ''wolnej'' Polski..no ale to juz szerszy temat nie wart wyjasnienia komus kto twierdzi ze trumny z its byly ''nadzwyczaj sprawne'' fakt pod koniec tym nie jezdzilem bo zostawilem szmelc i kazdy kto mial choc troche oleju w glowie, natychmiast po 1szej i ostatniej akcji ze mi nie chamowalo truchło, no ale sa i tacy co dojezdzili, ba jeszcze sobie chwala a teraz szykuja sie do wyjazdu scaniami skladanymi na kolanie..jak to mowią SZEROKOSCI ''koledzy''z its, super ''firmy'' nastepnej :)

jerzyk
@Nick 16.10.2018 04:47

Nie ubliżaj i szacunek zachowaj dle firmy i kolegów z którymi jezdziłeś. Ja dojezdziłem w ITS do końca i chwalę sobie tam pracę

Nick
@jerzyk 16.10.2018 11:17

ale co nie ublizaj ? ZTMikowi?! co Ty tu kolegow miedzy wodke a zakąske wtracasz? bo z ztmikiem jade jak z dzika swinia z ztmikiem, z kierownictwem czy z its czy z mobilisku(tu i z dyspozytorami oprocz Remka i Tadzia) czy z grodziska czy z mzkowa a co jezdzilem to sie szanuje i mam kontakt moze z 5cioma od michalczewskiego i to takimi co rowniez jak ja co od reki zalatwili sprawe z kolejna firemka krzakiem(taki guzik robil u nich 15 min doslownie dojechal aby z bazy na CH targowek truchlem bez hamulcow zglosil podmiane byl slawetny TATUS( z nim samym rowniez dobrze mi sie wspolpracowalo bo szybko pojal ze tu swojego pokazywal nie będzie) na dysp stwierdzil zeby jechac linie robic a guzik aha ok tel na KG na wydzial ruchu drogowego..30min pozniej holownik juz jechal po tego zloma bo nawet nie pozwolili na baze jechac) do takich Ludzi mam szacunek i z takimi Ludzmi mam kontakt(jeszcze ze 3-4 od ITSa) a reszta o tacy jak jurek co to im ''dojezdzili'' do konca, wąsate piotrki reszta tych gamonii to nawet do mnie nie podchodza i nie podchodzili bo dobrze wiedzieli/wiedzą ze jedyne co to pocisk w ich strone..Ty im dojezdziles ''kolego'' ale to swiadczy tylko o Tobie, przez takich jak Ty(mimo wszystko z duzej), piotrki zbychy czy reszta(w KM to 90%) jest w tym zawodzie jak jest i lepiej nie będzie a tylko gorzej, chwalisz sobie ok ale na Twoim miejscu publicznie bym sie nie przyznawal do tego bo jak powtarzam swiadczy to tylko o Tobie

Janek
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Tutaj też nie ma z tym problemu. Jest elastycznie.

Jerzyk
@Nick 16.10.2018 15:55

Toniesz chłopie i nawet sobie z tego sprawy nie zdajesz.

Nick
@Jerzyk 17.10.2018 11:27

mowisz o sobie ? no tak tobie juz nic nie pomoze a o mnie sie nie martw, ja sobie zdalem sprawe juz dawno ze w polin mozna tylko orajac wlasnie utonac dlatego juz dawno nie oram w polin jak ty i twoje ziomki z itsu czy arrivy..zatem szerokosci ''kolego'' bo tu nic innego nie mozna juz napisac.

Marcin
@Kierowca autobusu 11111000993 11.10.2018 17:13

Do póki kierownikem jest Łukasz oraz Marcin to odradzam przyjscia do tej firmy.

Matplaneta

Dostaliście obiecane 200% za godziny nadliczbowe ?

sugestia

Moje sugestie dla Mobilis: Więcej pokory - pracownicy to jest ciemny lud i nie wszytko kupi

Wujek dobra rada
@sugestia 11.10.2018 00:35

Nie mogę tego słuchać. Dobrze znam rynek i wiem, co w trawie piszczy, ale mega hejt na Mobilis, że pensje podniósł też jest przesadzony.

Gniew jamnika
@Wujek dobra rada 11.10.2018 12:44

Słuchać ? Jak można patrzeć w monitor czy tam smartfon i pisać ze się słucha . To chore .

ciocia lepsza rada
@Wujek dobra rada 11.10.2018 12:44

Ojojoj, będziemy płakać z tego powodu. Popatrz ludziom w twarz których ten pracodawca rzeźbił i teraz próbuje ratować własny zad, ale dopiero jak się ludzie od niego odwrócili - dla mnie za to wszyscy którzy odeszli zasłużyli na wielkie uznanie! Tak trzymać koledzy - koniec z robieniem z nas baranów!

nikt
@Wujek dobra rada 11.10.2018 12:44

Zanim następnym razem coś napiszesz, najpierw sięgnij do słownika i przeczytaj znaczenie słowa, a potem go używaj. Do rzeczy. Nie "hejt" a krytyka. I nie za podwyżkę tylko za jej brak przez tyle lat, pomimo tego że pieniądze - jak się okazuje - były.

Radosny Alfred

Dali podwyżkę to już lecę,rzucam wszystko żeby tylko w mobilisie robić,prestiż aż bije z tej firmy,nawet z kolegami po fachu można się dogadać co prawda po rusku ale to żadna przeszkoda w szkole się liznęlo języków obcych,no i nasze ukochane kierownictwo,naprawdę ciężko odmówić sobie takiej przyjemności.

Kazik
@Radosny Alfred 06.10.2018 12:19

A ja tam nie czuję ciśnienia, mam w Mobilisie elastyczne warunki pracy, a podwyżkę do 23zł/h przyjąłem z otwartymi rękoma. Przecież to in plus.

Jogi
@Kazik 09.10.2018 12:38

Na takich właśnie Kazikach mobilis robi kapitał. Smutne ale prawdziwe.

Olo
@Jogi 09.10.2018 13:52

Każda firma robi pieniądze na takich Kazikach nie zależnie czy to MZA czy Mobilis czy IKEA . A MZA mając za wozokilometr cos kolo 9 zł a nie 7 jak mobilis to może dobrze płaci. Śmieszka mnie te wasze wypowiedzi i plucie na ludzi którzy pracują gdzie indziej niz wy. Po prostu poziom szkoły podstawowej.

re
@Olo 10.10.2018 08:06

5kola papieru(na ręke) to powinno być absolutne minimum w MZA gdzie masz rózne linie, wozy duzo tego ..u ajentów gdzie masz swoj woz niemal z automatu, plus jesli tylko tak chcesz to tylko 1linie 3,8-4000 bez premii, bez nadgodzin, bez laski, samej podstawy za nominal, doszlo do takiego zapętlenia(celowe dzialanie nie tylko w km) że te aktualne zarobki w MZA są okreslane jako''dobrze placi'' BO przeciez INNI placa jeszcze mniej.

kalkulator
@Olo 10.10.2018 08:06

@Olo, a kto kazał Mobilisowi jeździć za 7 zł a nie za 9 jak MZA? - to ich własny wybór. A jak się nie doszacuje stawki to potem tnie się na wszystkim co można przyciąć - na pensjach, na częściach i na ludziach. @Olo, a kto kazał kupić Mobilisowi 61 hybryd, skoro ZTM wymagał ich w przetargu tylko 54? - co myślisz, że MAN dał te dodatkowe 7 aut w promocji po 1 zł? - nie, trzeba było za każdy autobus zapłacić przynajmniej z 1,2-1,5 mln zł, czyli jest do odrobienia na kontrakcie dodatkowe ponad 10 mln zł. Jak sądzisz Olo, w jaki sposób te auta się "odpracują"? To teraz w drugą stronę: czy wiesz że aby tylko zbilansować ten zbędny zakup każdy autobus powinien przejechać przynajmniej 15 tys km miesięcznie? Jest to realne i zgodne z umową z ZTM? - masz odpowiedź na swoją radość.... Niestety.

wszędzie dobrze gdzie nas...
@Olo 10.10.2018 08:06

Taaa… Wystarczy wejść na stronę MZA, gdzie jest tak super i poczytać komentarze…

Driver oblatany

Ja mogę przyjść na etat do mobilisu tylko ze ja rozmowę zaczynam od 30 zł /h i to na umówie,za mniej nawet nie rozmawiam zwłaszcza z tak poważnym kontrahentem

Dla mnie spoko
@Driver oblatany 09.10.2018 01:26

W Mobilisie jest teraz 22zł/h na start i umowa o prace. Wg mnie też całkiem spoko, 3dych nie dostaniesz od nikogo.

Jaro
@Dla mnie spoko 09.10.2018 14:29

34złotych masz w MZA.zapraszamy

anonymous
@Dla mnie spoko 09.10.2018 14:29

Tylko zaraz ci policzą że te 22 to tylko jezdne a za przestoje inaczej. I będą ci odliczać za każdy postój pewnie z czasem wpadną na pomysł żeby nawet za postój na czerwonym świetle liczyć postój i w końcu wyjdzie ci średnio 15 zł na godzinę do tego będziesz łapany za wszystko żeby tylko ci coś jeszcze potrącić za karę i wtedy dopiero poznasz co to Mobilis. Przepracujesz 250 godzin a z tego tylko ze 150 będzie jezdnych.

Bez przesady...
@anonymous 11.10.2018 00:54

Chyba trochę cię fantazja poniosła!! Za chwilę nic z pensji nie zostanie, jak zaczniesz odejmować… Hehe może trzeba profesje zmienić, by zacząć zarabiać, ale beka…

Darius

Z całego serca odradzam pracę w Mobilisie,można stracić zdrowie nie tylko fizyczne ale i psychiczne.Nie pomogą żadne pseudo podwyżki,wyzysk na każdym kroku,a o równoważnym czasie pracy zapomnij.Pozdrawiam.

Taka sytuacja
@Darius 05.10.2018 10:17

Taa, jak ktoś przymierza się do zrobienia kat.D, to musi mieć niezły orzech do zgryzienia, bo na profil której firmy przewoźniczej by nie wszedł to jest pocisk na maxa, niektórym po prostu nigdy się nie dogodzi. Nawet jak podnieśli płace.

Mobilisek

I jak zadowoleni po odebraniu aneksu do umowy w temacie podwyżki?

DOLAR
@Mobilisek 08.10.2018 09:23

zrównanie sie z, na przyklad stawką oferowana w EEC nazywasz ''podwyżka'' ?!

cent
@Mobilisek 08.10.2018 09:23

Będzie jak co roku - jak chłopy skończą wykopki i zaczną zasilać w Mobilisie - wtedy jak zawsze stawka znowu spadnie bo będzie nadmiar rolników chętnych na przetrzymanie zimy. Na wiosnę znowu odpływ [do pola] - to stawki rosną.

Bobby
@cent 08.10.2018 23:57

Hehe, nie no, bez przesady, nie ma opcji, żeby te podniesione stawki w Mobilisie uległy zmianie :)

Panie Jaki - do Pana ten post

ZTM przygotował prezent dla członka WTP. W ramach nie wiadomo czemu stworzonego zamętu na obsługę komunikacji autobusami 18m, gdy Mobilis nie wygrał przetargu nagle pojawiło się wiele przesłanek żeby zwycięzca nie dostał przetargu i tym sposobem niby to zupełnie przypadkiem ale jednak innego wyjścia ZTM nie ma - to zamówienie musi obsłużyć przez przynajmniej pół roku, w ramach zamówienia z wolnej ręki nie kto inny jak .... Mobilis. To nic, że w MZA zwalnia się trochę takiego taboru. Oczywiście, pożądane będzie aby na przeguby siedli pracownicy z UA - w tym zadaniu można, więc za niższe pensje kierowców Mobilis będzie miał zwrócone to niby będzie musiał zapłacić za straty na najnowszym kontrakcie. Taki to gest ma Stołeczne Miasto Warszawa rękami urzędników zaprzyjaźnionych z jedynym słusznym operatorem komercyjnym.

Wojtek
@Panie Jaki - do Pana ten post 01.10.2018 21:37

A ze Ariva nie wyjedzie w planowym czasie na 9 metrowce to przedłużenie kontraktu dostało EEC bo do tej pory obsługiwała ten kontrakt. A może tez jest pod parasolem ochronnym ZTM. Nie pracuje w żadnej z tych firm tylko jestem miłośnikiem komunikacji. Wiec nie rozumiem skoro tak bylo źle to po co pracowaliscie w takiej czy innej firmie. Po pierwszym miesiącu bym się zwolnił jak by mi nie odpowiadało . A wy piszecie jak to bylo okropnie jak byliście oszukiwani jakmto was kierownictwo nie szanowali a jednocześnie pracował iście tam kilka lat a teraz wylewacie żale To jest poprostu zenujace.

rozumienie to dar
@Wojtek 07.10.2018 14:49

No widzisz, nie zrozumiesz bo jesteś tylko miłośnikiem. Skończysz gimnazium, nauczysz się życia - to pogadamy. No, a teraz spać - bo jutro masz na 8-ma do szkoły dzidziusiu.

anonymous

@nauczony doświadczeniem: ta hojność firmy przedstawia się tym, że w Warszawie podnoszą o 5 zł i dalej nie mają ludzi, a Krakowie dostaną 1 zł i za chwile tez nie będą mieli ludzi. Taka sprawiedliwa firma. Na szczęście wiara się na nich już poznała.

nauczony doswiadczeniem

jak myslicie,mobilis ta podwyzka chce pokazac ze teraz to jest pozadna firma ktora liczy sie ze zdaniem pracownikow i nawet placi czy to tylko tak na chwile taki pic na wode,kielbasa wyborcza ?

jerzyk
@nauczony doswiadczeniem 05.10.2018 00:05

@nauczony doświadczeniem. Mobilis dał podwyżkę bo nie realizuje odpowiednio kontraktów bo nie wyjeżdzają brygady. Brak ludzi. Gdyby podwyżkę dał przed wejściem MANów hybrydowych to tak by to się nie skonczyło. Nie wiem ilu chłopa uciekło ale sytuacja nie jest obecnie ciekawa.

Na bierząco
@jerzyk 05.10.2018 07:04

Znający historie tej firmy w Warszawie wiedza co wyprawiała i raczej mało prawdopodobne aby wrócili,do dziś procesy w sadach pracy o niewypłacone nadgodziny z zeszłych lat kiedy to firma miała w głębokim poważaniu kodeks pracy,zreszta niewiele się w tej kwestii zmieniło poza zmuszeniem ich do wypłacania nadgodzin,miasto w żaden sposób nie kontroluje jak realizowane są kontrakty za państwowa kasę,do tej pory było ciche przyzwolenie na te wszystkie patologie które miały miejsce w firmie ale to widać ze już się kończy,zaczynaja dobierać im się do tyłków,boja się ze PiS może wygrać w Warszawie,a wtedy dopiero zrobi się wesoło,nie będzie parasola ochronnego .

Nick
@Na bierząco 05.10.2018 11:03

taa, powsadzaja ich do wiezien, poodbieraja majatki i co im tam jeszcze nie zrobia..uklad po-magdalenkowy kopanie sie do i po kostkach, nic i nigdy wyzej, a zasada wy nie ruszacie naszych my waszych swieta. WYLACZ TV WLACZ MYSLENIE !

WSTYD
@jerzyk 05.10.2018 07:04

To była podwyżka - jak by dali te 22 ,23 netto to rozumiem .Czekamy na kolejny ruch w sprawie podwyżki ale taki by było się czym pochwalić na mieście ( bo teraz to jest wielki WSTYD )

Helmut

To po co tam pracujecie albo pracowaliscie?? Po miesiącu pracy powinniscie odejść a nie kilka lat przerobili a tera maja pretesjie do garbatego ze ma dzieci proste. Po prostu jesteście żałośni .......

huuurrrrrraaaaaaaaaa
@Helmut 07.10.2018 17:15

zeby wykorzystac a potem rzucic jak szmate ? podszkolilem sie troche i starczy tego wolontariatu,juz mnie przyjeli do mza wiec mam gdzies ta firme,odchodze bez zalu i z satysfakcja ze duzo na mnie nie zarobili

anonymous

Niegdzie nie dostaniesz tyle co ci Mobilis naobiecuje Ha hhahhhaaaa ha!

Jerzyk
@anonymous 02.10.2018 21:20

Masz rację, rozbawiles mnie z rana. U (usunięte przez administratora) już ponoć 25brutto jest i tylko chetnych brak. Tu 22 i 23 i brygady nadal w Ursusie a nie na mieście. PKS opinia tragiczna i gragiki z dnia na dzień i ludzi nie brakuje. Arriva placi najgorzej i ludzi pod sufit. Wyjezdza za innych i gdyby bylo wozow więcej to ponoc ludzie by tez na nie byli. Gdzie jest pies pogrzebany że tu gdzie źle płacą ludzie są, a tu gdzie lepsze stawki nie ma kto kręcić kierownicą?

Mulatek
@Jerzyk 03.10.2018 07:54

Jak Arriva ma tyle ludzi ze wozów dla nich brakuje to czemu cały internet zasypany ich ogłoszeniami o prace?

Tadek
@Jerzyk 03.10.2018 07:54

Powodów takiego stanu jest wiele. Miejsce zamieszkania i dogodny dojazd. Układ z dyspozytorami, co do czasu, brygad i wozów. Darmowe miejsce do spania itd. Najwyższa stawka nie jest wyznacznikiem decyzji. Każdy waży swoją decyzję pod względem ekonomicznym i społecznym.

Jerzyk
@Mulatek 03.10.2018 20:22

Bo proszę Ciebie od grudnia Arriva wyrusza z nowym kontraktem na 25 brygad na wozy 9 metrowe.

Nie w Arrivie
@Jerzyk 03.10.2018 07:54

To nie do końca tak, że Arriva nie ma problemów kadrowych. Też czeka sporo wolnych miejsc.

Kutanoid
@Jerzyk 03.10.2018 07:54

Odpowiedz jest prosta,mobilis musi zmienić kierownictwo nie będę wymieniał nazwisk ale każdy kto pracował wie o kogo chodzi,jeżeli zakład pracy ma jakoś prosperować to załoga musi grac w jednym teamie,nie może być tak ze kierownictwo szuka haka na pracownika na sile żeby tylko nie zapłacić to dobre na krótka metę,kierownik musi stać murem za pracownikiem i odwrotnie inaczej zawsze będzie wojna wewnątrz firmy,pracownicy będą odchodzić a smród zostanie,jak kierownictwo zrozumie ze kierowcy na drzewach nie rosną może być już z deka za późno,wtedy wkroczy ztm zerwie kontrakt i ogłosi nowy przetarg, kierownictwo wyląduje na bruku i taki będzie finał .

jerzyk
@Kutanoid 05.10.2018 12:40

Zaczynam rozumieć o co tu biega. Jednak atmosfera to już połowa sukcesu.

anonymous
@Kutanoid 05.10.2018 12:40

Nie zerwie umowy niestety.. Po to ludzie z Mobilisu siedzą w ZTM aby firma miała się dobrze w Warszawie nawet jak nie realizuje planu. Od tego jest MZA ,aby takie dziury łatać ,a w MZA mnóstwo chętnych do przychodzenia z wolnego, wiec koło się toczy dalej a ,że kosztem kierowców nie ważne czy z MZA,Arrivy,PKS czy Mobilisu to już inna sprawa.

darius

Dlaczego jaśnie wielmożny moderator usuwa moje wpisy o tym że praca w firmie mobilis to dno i kupa mułu....

Aaaasss

Czy macie kontrole itd na zajezdni jesli tak to jakie wrarzenia

Nie itd
@Aaaasss 04.10.2018 12:28

Człowieku na zajezdni nie ma żadnych kontroli ( a niby do czego mieli by się przyczepić )

Jan Koss
@Nie itd 04.10.2018 18:35

A choćby do ilości godzin przepracowanych przez kierowców w miesiącu i w roku. Do przerw które są za krótkie. Nie chodzi o przerwy miedzy dniowkami bo te są ok ale o odpoczynek po 2 tygodniach pracy ilu kierowców go ma??

szofer

Niemiecki rynek pracy interesuje pracowników z Ukrainy oczywiste z jakich względów iokoło 60 % deklaruje wyjazd po otwarcu dla nich rynku pracy. Nasi pracodawcy dostaną po łapkach jak do tego dojdzie i juz trzęsą portkami tulko czekać aż do tego dojdzie, wreszcie zadziala prawo popytu na pracownika i potrzeba wzrostu wynagrodzeń, ciekawie jak zachowa się przewoźnik ktory chwali sie że płaci najmniej

cytan z postu niżej

Skubaliście nas przez tyle lat i teraz mam być wobec was lojalny!!!! trzeba było uczciwie płacić cały czas a nie chwalić się w internecie że płacicie 30% mniej i jakie to oszczędności dla miasta! to wy zaglądaliście do nie swojego portfela - prywaciarz zatroskany o pieniądze gminy. Tfuuu, słabo mi się robi jak czytam taką popelinę!!!!

anonymous

Nowa zaproponowana stawka prawie dogania ofertę Michalczewskiego. To znaczy że kasa była tylko ktoś chciał ją przytulić dla siebie!

anonymous
@anonymous 24.09.2018 22:28

Tym bardziej wszystko przemawia za tym aby iść do innego przewoźnika do pracy.

Nie przesadzasz?
@anonymous 24.09.2018 22:28

Może zamiast liczyć czyjąś kasę w portfelu zajmiesz się swoją? Teraz chyba Ci się polepszy, nie?

NIE przesadza
@Nie przesadzasz? 01.10.2018 19:22

bo co - skubaliście nas przez tyle lat i teraz mam być wobec was lojalny!!!! trzeba było uczciwie płacić cały czas a nie chwalić się w internecie że płacicie 30% mniej i jakie to oszczędności dla miasta! to wy zagladaliście do nie swojego mportfela - prywaciarz zatroskany o pieniadze gminy. Tfuuu, słabo mi sie robi jak czytam taką popelinę!!!!

Darek

Zmiana stawki w Mobilis. 1. Dla osób zatrudnionych do 12 miesięcy, stawka podstawowa 22 zł. brutto za godzinę, plus 10 % premii regulaminowej. 2. Dla osób zatrudnionych powyżej 12 miesięcy stawka podstawowa 23 zł. brutto za godzinę, plus 10 % premii regulaminowej. Ponadto zostają wszystkie dodatki (m.in. premia paliwowa, dot. Starszego). Nowe stawki od 1 października 2018 r.

Darek
@Darek 24.09.2018 13:28

zmiany dla pracowników warszawskich

Kiljański
@Darek 24.09.2018 13:28

Przy 168 godzinach kwota netto to 2641.24 . Czyli tyle ma zagwarantowane młody kierowca w firmie. Kierowca ze stażem od roku wzwyż może liczyć za 168 godzin na kwotę netto 2759,17 . Przecież to są grosze. Oczywiście nie liczę premii 10 % ,która po podwyżkach od pażdziernika może być wielką niewiadomą. Kwota gwarantowana w firmie dla młodego kierowcy w Warszawie za 168 godzin powinna być minimum 3000 netto + ew premia 10 %.

Darek
@Kiljański 24.09.2018 15:18

...ja bym napisał inaczej. Kwota gwarantowana powinna wynosić min 4000 zł. netto, aby zachęci do pracy młodych. Jak nie to pójdą na budowę gruchą jeździć. Ale trzeba przyznać, że Mobilis dużo podniósł.

piekarz3
@Darek 24.09.2018 13:28

A na umowę zlecenie coś się zmieniło?

Marek
@Darek 24.09.2018 16:17

Dokładnie. To jest zdecydowana podwyżka. Poszło na to na pewno sporo pieniędzy. Wystarczy pomnożyć sobie podwyżkę razy ilość pracowników.

Jerzyk
@Darek 24.09.2018 13:28

Michalczewski już płaci 25 więc rachunek jest prosty. Braki w MOBILISIE dają się we znaki. Nadal nie wyjeżdżają brygady czyżby kolejna podwyżka?

Kutanoid
@Darek 24.09.2018 13:28

dadzą aneksy czy na gębę ta podwyżka ?

Gostek
@Jerzyk 02.10.2018 08:30

Poważnie ? Podnieśli do 25zł?

Mobilisek
@Kutanoid 02.10.2018 12:44

Po co aneks?Na 200% premii dostałeś aneks?Premia dzisiaj jest jutro jej nie ma.To samo z podwyżką,teraz trzeba dać żeby kierowcy się cieszyli,wyszkoli się nowych i skończą się braki to podwyżkę się zabierze i zostanie umowne 18,70.Już w 2016 mobilis zrobił obniżkę wynagrodzenia więc mają doświadczenie

Robson
@Kutanoid 02.10.2018 12:44

Od 1 października są aneksy do odbioru. Widziałem info w ogłoszeniu.

Karo
@Mobilisek 02.10.2018 14:43

Ale to nie jest premia tylko podstawowa podwyżka. Nie rozumiem, jest podwyżka źle, nie ma źle. Mobilis sporo rzucił.

Darek
@Jerzyk 02.10.2018 08:30

(usunięte przez administratora)nadal proponuje 23 zł. brutto i 10 % premii uznaniowej ;)

Dostąpiliśmy łaski, alleluja

Radujmy się! Wychwalajmy Pana swego [również Prezesa]! Otóż nastąpił ten wielki dzień kiedy to duch zstąpił i odwiedził Mobilisa. I popatrzył duch na ich pracę i się ucieszył, bo dobrze pracowali. A potem popatrzył na ich pensję - i się rozpłakał.... Anioł zaś zwiastował, że jeszcze kilka lat i pensje dogonią wreszcie konkurencję. Alleluja! Amen

anonymous
@Dostąpiliśmy łaski, alleluja 26.09.2018 00:28

Licytacja trwa. Zostane w Mobilisie dopiero jak dobiją na piśmie na 30 zł netto za godzinę + dodatki

Prezent pod choinkę

Kochani dzięki za podwyżkę - będą w tym roku święta

będą w tym roku święta
@Prezent pod choinkę 26.09.2018 00:16

tylko że w robocie - z wolnego. Ha haaaaa ha ha ! :) :) :) :) :)

goj
@Prezent pod choinkę 26.09.2018 00:16

Pamiętaj abyś na święta chanukę zapalił w dziękczynieniu ,że kneset dał podwyżkę :-)

Kocham się w 7 panienkach
@Prezent pod choinkę 26.09.2018 00:16

Jest pięknie jeszcze kilka takich podwyżek i tylko żyć i pracować w kochanym Mobilisie

detektyw
@Prezent pod choinkę 26.09.2018 00:16

to jest mocno podejrzane,mobilis od tak nie daje podwyzek,cos musialo sie stac

Dział analiz
@detektyw 30.09.2018 19:15

Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Kontrakt z ZTM przewiduje karę finansową za brak brygady na mieście. Wysokość tej kary to podwójna stawka za wozokilometr. Dział finansowy w raporcie dla prezesa wskazał niebezpieczny poziom wysokości kar i wskazał sposób na jego zmniejszenie, czyli podniesienie stawki godzinowej kierowcy. Ma to zapobiec odpływowi kierowców i zachęcić innych do zatrudnienia się w firmie. Ot, cała filozofia.

Agent Śledczy
@detektyw 30.09.2018 19:15

Stary, co się musiało stać? Od dłuższego czasu jęczałeś na zarobki, teraz dostałeś podwyżkę i węszysz spisek. A jak inni przewoźnicy dają podwyżki to jest dobrze? Nie rozumiem Cię.

Rudolf

Jest podwyżka do 23pln, dobre i to choć nadal to kropla w morzu. Panowie i panie co o tym myślicie?

goj
@Rudolf 28.09.2018 03:41

Kneset nie pozwolił na więcej. Dalej Was testują ile wytrzymacie.

Wielbiciel pszczułek
@Rudolf 28.09.2018 03:41

Nie wiem czy płakać czy śmiać się - troszkę do płac MZA jeszcze brakuje

Wielbiciel miodu
@Wielbiciel pszczułek 28.09.2018 15:30

Stawki może jeszcze się nie zrównały, ale nie przesadzajmy, że w MZA jest tak cudowanie. Również można sporo wytknąć. A Mobilis sporo podniósł.

Mobilisek
@Wielbiciel miodu 01.10.2018 13:45

Tylko my jesteśmy po podwyżce a mza jest przed.Po wyborach mają dużą szansę szczególnie jak wygra socjalny PiS.Mza jest na dużym plusie finansowym,kiermenów brakuję to mają ogromna szanse na dotykowe złotówki

anonymous
@Mobilisek 01.10.2018 16:42

Prędzej Wam Mobilis da jeszcze ze dwie podwyżki niż MZA da jedną.

Kierowca ale nie z Mobilisu.

Jak obecnie sprawują się Mercedesy Conecto oraz te małe Solarisy? W sumie już są na warszawskich ulicach trzy lata i trochę na liczniku mają. Jaki ogólnie stan techniczny? Czy są zdewastowane kabiny przez innych "kierowców"? Czy na deskach rozdzielczych jest już "choinka"? Jak wozy ogólnie się sprawują?

Siwy
@Kierowca ale nie z Mobilisu. 26.09.2018 02:12

Mobilis dał kierowcom podwyżki, a Bóg wiedział, że to było dobre! A tak już na poważnie, to fajne zaskoczenie i super wiadomość! Zasłużyliśmy na dodatkową kasę!

Japończyk
@Kierowca ale nie z Mobilisu. 26.09.2018 02:12

Po Japońsku jako tako - nie ma tragedii

Ciekawski Sławomir - Miłość w

Jak śmigają hybrydy

anonymous
@Ciekawski Sławomir - Miłość w 21.09.2018 08:27

kaplica tylko nie wolno tym mówić

Stańczyk
@Ciekawski Sławomir - Miłość w 21.09.2018 08:27

Jazda jako pasażer - ból głowy gwarantowany od wycia silnika. Nie wiem jak kierowca znosi to jezdząc tym 9 godzin. Silnik wydaje nieprzyjemny dla ucha dzwięk. Jazda Hybryda Mana a Manem na bio paliwo z PKS to jak dzień do nocy. Szkoda ,ze Manów na biopaliowo jest tylko 5 ,a hybryd 61.

anonymous
@Ciekawski Sławomir - Miłość w 21.09.2018 08:27

hybrydy śmigają pięknie. To dobrze że sa takie warunki i tabor teraz to ja chcę pracować w tej świetności za darmo tzn za wikt i opierunek.hahahahahaha

Pan
@anonymous 24.09.2018 22:33

Przecież to Man

Walendzik
@Ciekawski Sławomir - Miłość w 21.09.2018 08:27

Dobrze latają. Jedyny minus tak naprawdę to powolnie zamykanie się drzwi. Dziadki narzekają jak na wszystko co nowe.

piekarz3

Czy są jakieś zmiany finansowe dla pracujących na umowę zlecenie?

Marzena

@Jestem za zmianą ?????????????, a czy masz jakieś propozycje zmian, które według Ciebie poprawią sytuację w firmie i zachęcą inne osoby do pracy tam? @Ciekawski Stefcio, jakie dokładnie sprawy Cię interesują? Jesteś jakoś powiązany z Mobilis?

anonymous
@Marzena 24.09.2018 11:41

@Marzenko, dokładnie interesują mnie takie sprawy: 1) jak to jest że Mobilis lobbując za liberalyzacją rynku komunikacji publicznej (czytaj: ogłaszaniu przetargów na prywatnych operatorów) gwarantuje korzyści dla miast w kosztach 30% oszczędności - na czym można tyle zaoszczędzić? no zgodzę się, może ciut mniejsza administracja. Ale kosztem czego?- ponadmormatywnego wykorzystania pracownika (czytaj: praca ponad dopuszczakny czas pracy). i dotyczy to zarówno administracji jak i kierowców i zaplecza. to co się prawnie należy pracownikowi wg KP u prywaciarza jest zamieniane na diety, ekwiwalent za pranie itp. praca za wolne niemal wymagana (czytaj: planowanie czasu pracy w godzinach nadliczbowych). urlop - fikcja. góra 2 tygodnie. i na takie nu mery nie może pozwolić sobie organizator publiczny bo za to są konsekwencje a u prywaciarza przychodzi kontrola, wychodzi w pełnymi siatami darów i albo wlepia symboliczny mandat który w porównaniu z zyskami jest kroplą w morzu albo nawet tego nie zrobi. i kto na tym traci? oczywiście że pracownik. 2) jak to jest, że członek warszawskiej WTP wspaniały kreator rzeczywistości nie wyjeżdża codziennie kilkunastoma pojazdami? Ma receptę na wszystko i co? ludzie nie chca rabotać w wolontariacie? no jakże to? przeciez nie tak zaplanował sobie prywatny przewoźnik! 3) ile nakładów na utrzymaniu przeznacza prywatny przewoźnik i dlaczego tak mało? Bo autobusy mu się nie psują? nie, bo slużby są zbyt uwikłane aby mu zaszkodzić. bardziej opłaca mu sie jeździć zaniedbanym złomem niż utrzymywać wymagany stan techniczny autobusów. bo po co - sam nie jeździ komunikacja miejską 4) jak odprowadzane sa składki na ZUS u prywaciarza a jak w MZA? - bo niby po co te kruczki typu "premia", "nagroda", "dodatek" , "delegacja" - myślisz że u prywaciarza jest to ozusowane? jakby tak było to nikomu nie chciałoby siębawić w takie podziały. każda luka prawna jest tu wykorzystana bez skrupułów I tu są te o30% oszczędności. Dlatego złociutka czekam na twój uroczy komentarz do tej problematyki bo pewnie wiesz jeszcze coś dodasz do tego o czym jest napisane. Tak to jest - firmy publiczne takie jak MZA nie mogą kiwać ludzi na lewo i prawo a u prywaciarza niby nie wolno ale jest na to ogólne przyzwolenie.

Laszlo
@anonymous 24.09.2018 22:55

Otóż to, nic dodać nic ująć. Ciekawi mnie też czy Organizator nalicza kary z racji nie zrealizowanych kursów. Zasadniczo powinien bo z czegoś musi zapłacić innym przewoźnikom za jeżdżenie za Mobilis, ciekawe jak wygląda to w praktyce? Mobilis i jego prezes faktycznie mają dużo do powiedzenia i ulepszenia. Ciekawe czemu nie dali rady ze swoimi Pks i ludzie zostali na bruku.

Marzena

@Ja zostaje, dlaczego odradzasz pracę w Mobilis? Co powinno się zmienić, byś był zadowolony z zatrudnienia w firmie? @Podwyższenie, jesteś w posiadaniu informacji na temat podwyżek? Dlaczego uważasz, ze ich nie będzie?

QMarzenka
@Marzena 18.09.2018 23:26

Jako Kierowca konkurencyjnej firmy uważam że ludzie mają wolna wolę i mogą sobie wybrać pracodawcę jakiego zechcą.Wszystko zależy od nich. Obiektywnie patrząc na płacę Kierowcy najmniej zarabia się w Mobilisie , Arivie, EEC .Przyzwoicie w MZA, PKS i KMŁ.Niech każdy wybiera.Osobiście uważam że minimum za nominał to powinno być 4500 plus godziny nadliczbowe.

przyszła kryska na matyska

Koledzy, to jest wszystko wina prezesa Załuski. Bierze kontrakty po stawkach dumpingowych żeby przypodobac się Egged a potem rżnie was na wszystkim. Dosyć tego. Przyszedł gość do komunikacji miejskiej z fabryki papieru toaletowego - to na czym on może się znać?! Komunikacja to nie produkcja ale on myśli że wszystkich wydyma. Układ polityczny mu do tej pory sprzyjał, bo PełoO umożliwiło mu wsadzenie swojej dyrektorki Katarzyny jakiejśtam (RODO - nie wymieni,e z nazwiska) na wysoki stołek w ZTM to myślał że ma teraz z górki. Długo tak było, miał fory w ZTM ale nie wziął pod uwagę że przed wybormi PiS patrzy im na ręcę i zaczyna się panika. Wszyscy inni operatorzy w Warszawie płacą o 30% więcej, a ten myśli że ludzie są takimi idiotami że tego nie widzą. Za straty na Warszawie zapłacą wszystkie oddziały - nie miejcie złudzeń: od teraz wasze pobory coraz niższe, bo a kary w ZTM Warszawa (nie wyjeżdża codziennie kilka brygad ) zapłacicie wy wszyscy z własnej kieszeni - wasz prezes już o to zadba żeby wykazać przed Eggedem rentowność. Albo rzucicie pracę, albo pan Z. będzie nadal brał 50 tys PLN miesięcznie za to że jesteście frajerami. Myślcie koledzy z mojej byłej firmy - albo macie jaja, albo jesteście frajerzy do potegi "entej".

Ja zostaje
@przyszła kryska na matyska 11.09.2018 22:40

Panie i Panowie uciekać jak najszybciej

Nick
@przyszła kryska na matyska 11.09.2018 22:40

PIEKNIE NAPISANE, nic dodać nic ująć !!! niestety, smutna konkluzja jest tylko jedna, dalej będzie brał za frajerów..

Jestem za zmianą
@przyszła kryska na matyska 11.09.2018 22:40

A może tak zmiana Prezesa coś do

Nick
@Jestem za zmianą 14.09.2018 11:24

prezes to figurant, marionetka, pionek, zwykły nie mający nic do gadania, za tą firmą stoi kto inny a jak nie wiesz(jeszcze) kto to sobie wpisz w google albo przejrzyj to forum.

Nick
@Nick 15.09.2018 15:10

Można go obwiniać, można mu przypisywać że to jego ''robota'' obecna, wczesniejsza i przyszla sytuacja w tej firmie z wyplatami, ze wszystkim ale to krótkowzroczność, szerzej patrząc wygląda to tak jak wyżej już napisałem.

Darek
@przyszła kryska na matyska 11.09.2018 22:40

prezes prezesem, a mad głową właścicieli. Jeżeli oni nie sypną kasą to nic z tego nie będzie. Mobilis ma stawkę jaką ma, ale daje inne tzw. profity np. elastyczny grafik - a jest sporo takich osób, które są w tej firmie dla takiego grafiku, mają cały socjal, w przeciwieństwie do np. PKS Gr. lub europa express.

biedny Darku, zrozum że:
@Darek 17.09.2018 18:19

Łoooo, ale szał, ale socjal. Wczasy pod gruszą, barak nad jeziorem - całe życie marzyłem o takich przywilejach. W takim EE czy PKSie masz na rękę za taka sama robotę 1500 zł miesięcznie więcej niż w Mobilisie, czyli w roku daje to 18 000 PLN!!! - to wsadź sobie (nie powiem gdzie) ten swój socjal - daj ludziom zarobić to sami pojadą gdzie zechcą, a i tak zostanie im z tego 70% tego co ty wspaniałomyślnie nazywasz "benefitami".

Darek
@biedny Darku, zrozum że: 18.09.2018 23:10

jeżeli piszesz , że np. w EE pracownik ma więcej, to piszesz nieprawdę. W Europie Ekspress dają ok. 14 - 15 zł/h. W PKS Grodzisk 17 zł/h plus jakaś premia czy też dieta od 900-1300 zł, którą można stracić jak przydarzy Ci się błąd. W Mobilisie jest 18,70 plus 10 % premii. "Barak nad jeziorem..." - a byłeś? Ja byłem w tym roku. Ośrodek na Mazurach, ok 14 domków letniskowych, sanitariaty z prysznicami i wc. Nawet domki są ogrzewane jak jest chłodno. Jezioro, łódki, rowerki wodne, rowery turystyczne, duża altana z grillem, spokój, cisza... Jakbyś pojechał to zmieniłbyś zdanie ;) Każdy ma prawo do swojej oceny, jednak trzeba pisać prawdę. Jeszcze jedno. Czy słyszałeś jak z tego socjalu pomagają ludziom, którzy zachorują czy też ktoś bliski z rodziny umrze? Zapomogi są do 5500 zł. Która firma tak pomaga? Czy w takim EE czy PKS (bo pewnie tam pracujesz) pomogą jak będziesz miał np. wypadek? Ile będziesz miał renty, jak masz jakieś tam diety które nie są oskładkowane? Mi firma w takiej trudnej sytuacji pomogła. Zgadzam się z Tobą odnośnie wynagrodzenia, że powinno być wyższe. Jednak problem ten jest u wszytkich przewoźników prywatnych. Także kierowcy w MZA zarabiają za mało. Patrząc na rynek, przy braku kierowców i biorąc pod uwagę bardzo ciężką pracę w komunikacji miejskiej, kierowcy powinni zarabiać minimum 5000 zł. netto, aby zachęcić tych którzy już pracują do pozostania oraz przyciągnąć potencjalnych pracowników. Możemy wymieniać się swoimi spostrzeżeniami, jednak pamiętaj, że gramy w jednej drużynie ;) . I Tobie i mi zależy na tym, aby wynagrodzenie było współmierne do wykonywanej pracy. Pozdrawiam serdecznie.

Jestem za zmianą ?????????????
@Jestem za zmianą 14.09.2018 11:24

Nic nie da zmiana Prezesa - przyjdzie następny i będzie tylko gorzej ( a może lepiej )

Krętaczek
@Ja zostaje 12.09.2018 06:54

A gdzie nam będzie ,, lepiej "" ??????

dyskutujmy
@Darek 19.09.2018 09:51

@Darek, powtórzę: u innych zarobisz nawet 18ooo zł rocznie więcej! W EE nie masz wiedzy o zarobkach ale może to i lepiej. Widziałem kwitki PKSiaków i względem Mobilisa jest przepaść. A teraz policz - ja byłem w tym roku na Chorwacji. 10 dni pobytu Allexclusive z przelotem : 5000 zł. to zostaje mi jeszcze 13 tysia. I nawet jakby mi w roku umierało po dwóch krewnych to i tak jestem na plus. Praca w Mobilisie jest nie opłacalna i tyle. A na marginesie: twój nick jest taki sam jak imie prezesa - to ty piszesz?

Cwaniaczek
@Ja zostaje 12.09.2018 06:54

Ja zostaje gorzej być już nie może

Ciekawski Stefcio

Co tam słychać w Mobilisie

Zbych z polski nie z Ukrainy

A co z tymi którzy nie chcą albo nie mogą z różnych względów przychodzić z wolnego ? Jutro w ramach protestu składam wymówienie,nie zgadzam się na traktowanie mnie jak szmatę,widać kto rządzi w tej firmie i skąd tak fatalna reputacja, panowie i panie kierowcy składajcie wypowiedzenia nie pozwólcie żeby wami pomiatano .

Mobilisek
@Zbych z polski nie z Ukrainy 11.09.2018 11:30

A w jaki sposób Ciebie traktują jak szmatę?

Nr. 666
@Mobilisek 11.09.2018 15:37

Ja na ten przykład po wypłacie się czuje jakby mi ktoś w mordę napluł.

Karolin
@Nr. 666 11.09.2018 17:32

To mało powiedziane in

Chcę podwyżkę
@Nr. 666 11.09.2018 17:32

Nie tylko ty za 2 i pół koła tata teraz - ręce opadają

Jaro
@Zbych z polski nie z Ukrainy 11.09.2018 11:30

Ja też pożegnałem się to parszywą firmą krzak ludzie uciekajcie

Zostaw opinię o Mobilis - Warszawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mobilis