Korona kosmetyki

Bydgoszcz

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 46 ocen.

Opinie o Korona kosmetyki

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korona kosmetyki

Marta

Witajcie, Od dłuższego czasu, na wątku nie pojawiły się żadne nowe wpisy. Jeżeli posiadacie informacje na temat obecnie prowadzonej rekrutacji w firmie, jeżeli taka jest, to napiszcie. To najlepszy czas na znalezienie pracy. W branży kosmetycznej podejrzewam, że częściej prowadzone są rekrutacje?

palmers

Firma super przy dzisiejszym handlu...Bardzo elastyczne i kreatywne podejście w warunkach ciągle pogarszającej się kondycji rynku detalicznego.Podziwiam...

indianin

Dobrze, że jest szansa u nich na dobre zarobki, bo pewnie premia normalnie się trafia. A wypłata jaka? Dzięki

anonim

(usunięte przez administratora)

stonka

ZADNEJ OPIEKI MEDYCZNEJ :( :( :(

anonim

(usunięte przez administratora)

szalona

Jeżeli chodzi o PH to tak na prawdę jest bardzo mała rotacja. Od dłuższego czasu nie słyszałam, żeby kogoś szukali w żadnym regionie Polski. Wszystkie Osoby, które pracują dostają tzw dodatki do pensji. Wielkość tych dodatków może nawet przekroczyć wysokość podstawy. Wszystko zależy od umiejętności PH. Przedstawiciele, którym starcza podstawa- albo sami się zwalniają bo nie wytrzymują tzw.czepiania się, albo dostają wypowiedzenie. Na jedno wychodzi... ale próbować można zawsze.

anonim

(usunięte przez administratora)

szalona

Chyba w każdej firmie pensja PH uzależniona jest od wyników sprzedaży ???

Maria

Fatalna obsługa w sklepie ul Dworcowa

Gosia
@marysia 21.09.2016 21:00
Wiem z pewnego źródła, że zwolnili te Panie, które tak brzydko traktowały klientów.To, że szefostwa nie ma na miejscu w sklepie...

Dziewczyna z hurtowni została przeniesiona do sklepu, ale tam też nie mogła się odnaleźć. Ciągła flustracja i niezadowolenie. Nie rozumiem dlaczego tak długo tam siedziała. Klienci wychodzili ze sklepu jak ją widzieli a koleżankom fundowała niezły rozstrój emocjonalny.

anonim
@Maria 07.06.2016 17:44
Fatalna obsługa w sklepie ul Dworcowa

Fatalna obsługa to jest teraz!!! Poprzednia ekipa chociaż wiedziała co sprzedaje znała asortyment, obecnie Panie nie mają pojęcia co sprzedają, a najlepsza odpowiedz, a raczej odburknięcie "jeżeli nie ma na półce, to znaczy że nie ma"

anonim

(usunięte przez administratora)

stonka

Nie wiem jak jest na pozostałych stanowiskach, ale średnio PH od 1800 do 4000 i nawet więcej. Wszystko zależy od premii i miesiąca. Na innych stanowiskach za dużo się zmienia, żebym udzieliła Ci wiarygodnej odpowiedzi. Na początek na pewno kokosów nie zarobisz. Szefowa bardzo mocno stąpa po ziemi. Za samo przychodzenie do pracy za dużo kasy nie dostaniesz.

stonka

Uczciwa firma.Umowa o pracę, pensja zawsze na czas, normalne godziny pracy od 8.00 do 17.00, wolne soboty i niedziele, praktycznie nie ma nadgodzin, urlopy wg potrzeby i sugestii pracownika, przyznana premia wypłacana co miesiąc. Z drugiej strony pensje nie są zbyt wysokie,a pracy jest bardzo dużo.

baca

Praca nie należy do prostych. Same nerwy, tylko gonią a nic więcej niż najniższa nie dają. Można pracować długo 5 czy 10 lat a pieniądze te same. Od czasu do czasu jakaś śmieszna premia. Ale za to trzeba mieć spokój ducha jak pani D. mówi- tam szefostwo może wszystko, a ty tylko pod dyktando. Nie polecam tam pracy w tej firmie- nerwowo i nic się nie zarobi. Chyba, że się jest lizusem i konfidentem to tak. Można coś więcej wycisnąć. Ale jeśli jesteś uczciwy i pracowity to nikt tam tego nie doceni.

sabrina
@baca 22.04.2016 08:39
Praca nie należy do prostych. Same nerwy, tylko gonią a nic więcej niż najniższa nie dają. Można pracować długo 5 czy 10 lat a...

Droga Koleżanko. Wyzywanie kolegów z pracy od lizusów i konfidentów jest po prostu nieuczciwe.Jeżeli dostajesz najniższą krajową w tej firmie to oznacza, że przychodzisz do pracy i wykonujesz swoje obowiązki na najniższym stanowisku.Pozostałe osoby obejmują bardziej odpowiedzialne stanowiska dlatego ich wynagrodzenie jest znacznie wyższe.Jeżeli za podobną pracę w innej firmie dostaniesz wyższe wynagrodzenie to po prostu zmień pracę i nie miej pretensji do całego świata.

sabrina
@baca 22.04.2016 08:39
Praca nie należy do prostych. Same nerwy, tylko gonią a nic więcej niż najniższa nie dają. Można pracować długo 5 czy 10 lat a...

Droga koleżanko publiczne wyzywanie kolegów od lizusów lub konfidentów jest co najmniej nieuczciwe.Jeżeli zarabiasz najnizszą krajową pracujesz na najniższym stanowisku w firmie.Pozostali pracownicy, którzy zarabiają znacznie więcej obejmują bardziej odpowiedzialne stanowiska.Jeżeli uważasz, że w innej firmie na podobnym stanowisku zarobisz więcej to po prostu zmień pracę i przestań mieć do wszystkich pretensje.

doremi

Pracowałam tam pół roku jako fakturzystka, jako że pracowałam krótko pensja nie była wysoka. Nie nadążałam za oczekiwaniami, szkolenie było krótkie, miałam limity czasowe na myślenie, było nerwowo i ciężko. Za to bardzo szybko uczą ciebie samodzielności, hartujesz swoje nerwy, pracujesz efektywniej i szybciej. Bardziej przez to szanujesz swoją pracę. Ludzie są sympatyczni ale stanowczo zbyt nerwowi. Moim zdaniem PH mają ciężko, ale w jakiej firmie jest im lżej? To oni generują zyski i utrzymują całą firmę. Dlatego tyle się od tego zawodu oczekuje. Nie wiem dokładnie jak wygląda system wynagradzania PH ale istnieją premie, nagrody uznaniowe i specjalne. Rzadko kiedy PH zostawał w nadgodzinach. A co do fakturzystki szybko można się nauczyć tego zawodu. Nie masz czasu na popełnianie błędów. Jak dla mnie brakuje im doswiadczonego menagera i stratega. Chińszczyzną mogą być jedynie same opakowania, same kosmetyki to produkt polski.

anonim

(usunięte przez administratora)

samuraj

To było piętnaście lat temu.Teraz tylko umowa o pracę.

Indigo

Heh zgodzę się z większością, firma kant do tego wymagania od pracowników powyżej wytycznych w kontrakcie do tego na bank produkty które rozprowadzają są jakości chiński a już o godzinach pracy nie wspomnę...tylko ciekawi mnie kto tak wyszkolił szefostwo bo to pole do popisu dla nauczycieli. Pozdrawiam z Bydgoszcz (usunięte przez administratora)

krzysztof

Dzień Dobry Prowadzę sklep kosmetyczny od 30 lat.Od ponad 20 lat współpracuję z firmą Korona z Bydgoszczy.Trafiłem na tą stronę przypadkiem- córka szuka pracy i opinii na temat przyszłych pracodawców. Czytając wszystkie powyższe opinie postanowiłem się wypowiedzieć.Porownując wspólpracę z koroną i osobami,które tam pracują do innych firm tego rodzaju na rynku muszę ocenić pracowników Korony bardzo wysoko.Przedstawiciel zawsze jest w tym samym dniu,nie zdarzyło się ,żeby kiedykolwiek zapomniał przyjechać, zawsze jest przygotowany do pracy,doskonale orientuje się w ofercie,potrafi uczciwie doradzić, wszystkie problemy typu korekty,zwroty towaru,pomyłki cenowe wyjaśniane są na bierząco przez panie w biurze,jeżeli Przedstawiciel jest na urlopie firma przysyła innego pracownika na zastepstwo,kierowca jest zawsze następnego dnia po złożeniu zamówienia.Wszystkie dokumenty księgowe prowadzone są wzorowo i rzetelnie - faktury,korekty,rozliczenia finansowe itp.Za sprzedaż Deni Carte organizowane są wyjazdy integracyjne.Byłem z Koroną w Turcji,Tunezji,Bułgarii,Na Krecie,Rodos,Wyspach Kanaryjskich..W przyszłym roku organizowany jest wyjazd do Tajlandii.Z moich obserwacji wynika,że pracownicy, którzy nie potrafią się w pełni zaangażować w swoją pracę bardzo się tam męczą i szybko rezygnują.Znając szefową nie pozwala na pewno na lekceważenie obowiązków i obniżenie poziomu obsługi klienta. Pozdrawiam wszystkich długoletnich pracowników z Korony profesjonalnie podchodzących do swoich zadań.

krzysztof

Jestem z kujawsko - pomorskiego.Na nasz teren na razie nikogo nie potrzebują i w najbliższym czasie nie ma szans, ale bardzo dziękuję za podpowiedź.

anonim+

Jakby co, to jezeli chodzi o terminowość platności i te finansowe sprawy, to trzeba przyznać uczciwie, że w tym temacie korona jest ok, chociaz kokosow nie ma. Pozdro

Ur

Hej Fancy- jak po tej rozmowie? wisi ogłoszenie na kuj-pom i zastanawiam się czy aplikować, coś na temat wynagrodzenia więcej napiszesz? No chyba, że ktoś się włączy do dyskusji? Jaka podstawa? Auto do użytku prywatnego? W miarę nowe te Corsy czy dobitki?

fancy

Witajcie kochani.Odbyłam już wstępną rozmowę na stanowisko przedstawiciela.Czy ktoś wie może jakie dokładnie warunki tam panują.Czy wypłaty są robione na czas i ile ewentualnie trzeba na nią czekać, czy zdarzają się przypadki,że korona nie płaci Zusu i są problemy z chorobowym, za co potrącają premię i czy podnoszę plany w ciągu m-ca tak,żeby przedstawiciel jej nie dostał.Czy na prawdę podpisują umowę o pracę a nie np umowę o dzieło lub własną działalność.Jakie nieczyste zagrania stosuja,żeby ud...ić przedstawiciela?Bedę bardzo wdzięczna za konkretne i rzetelne odpowiedzi.

były pracownik
@fancy 01.07.2015 07:50
Witajcie kochani.Odbyłam już wstępną rozmowę na stanowisko przedstawiciela.Czy ktoś wie może jakie dokładnie warunki tam panują...

Pracowałem w Koronie wiele lat.Nie słyszałem, żeby kiedykolwiek zdarzyło się, że ktoś nie dostał wypłaty na czas.Panie w księgowości, aż się trzęsą ,żeby wszystko było terminowo.Nigdy nie było problemów z chorobowym i otrzymaniem papierków do urzędów typu zaświadczenie o zarobkach,świadectwo pracy itp. Jeżeli chodzi o premie dla przedstawicieli to nie musisz się obawiać żadnego podnoszenia progów.Szybciej Ci go obniżą lub urealnią niż podniosą.Niestety musisz się bardzo postarać,żeby coś w Koronie dostać i nie jest to łatwa praca.

asia

Spędziłam na tym portalu prawie tydzień na czytaniu opinii i zadawaniu pytań.Uważam ten czas za całkowicie stracony.Znalazłam tu same ogólniki i bardzo ciężkie słowa:upokorzenie,horror,poniżanie,brak szacunku dla ludzi,śmieszni i porąbani ludzie itd,itp.ale żadnych konkretów. Za każdym razem, gdy zadawałam konkretne pytanie i oczekiwałam uczciwej odpowiedzi mój rozmówca nagle rozmywał się w sieci a na jego miejsce pojawiał się bardzo szybko następny,który rozpoczynał tą samą śpiewkę od początku.Myślę,że jest to ta sama osoba występująca pod różnymi nikami.Jestem w bardzo trudnej sytuacji rodzinnej i na prawdę potrzebuję pracy.Pracowałam kiedyś w firmie, w której doznałam koszmaru, dlatego strałam się drążyć każdy wątek nieprawidłowości występujący w Koronie.Nie wiem czy w ogóle pojadę na tę rozmowę i nie wiem jaka ta firma jest na prawdę.Zastanawiam się czy nie zgłosić tych wypowiedzi u administratora sieci bo na pewno są one niemerytoryczne i niezgodne z regulaminem.To jest zabawianie się kosztem ludzi,którzy na prawdę potrzebują odrobiny pomocy przy podjęciu ważnych dezyzji życiowych.

ewelina
@asia 25.06.2015 15:57
Spędziłam na tym portalu prawie tydzień na czytaniu opinii i zadawaniu pytań.Uważam ten czas za całkowicie stracony.Znalazłam t...

jak nie masz nic innego to bierz na przetrwanie, a w między czasie coś znajdziesz

byk

Wiesz co? Ty sobie odpuść tę robotę. Nikt nie bedzie się tobą opiekować, najwyżej opier... dostaniesz jak cos zrobisz nie tak. A że same porąby tam pracują to masz to jak w banku. Jakby co, to i tak wszystko będzie na ciebie. Bo tam nikt sie do błędu nie przyzna.

asia

To znaczy,że głównym problemem jest brak jednego przełożonego? Ja do tej pory rozmawiam tylko z jedną panią, która prowadzi nabór i opiekuje się przedstawicielami.Dostałam informację,że w przyszłości ona będzie mi pomagała, chyba,że sprawa będzie dotyczyła np.problemów z samochodem to zajmuje się tym jakaś inna osoba lub błędów w wydaniu towaru to magazyn.Czy to jest nieprawda?

asia

Do Bydgoszczy muszę dojechać 300 km, a nie chciałabym pokonywać tej drogi na marne.Pytałam się znajomego prawnika czy zakup towarów w Polsce lub za granicą i sprzedawanie go pod własną marką(sygnowanie)jest niedozwolone i otrzymałam informację,że jest to powszechna praktyka i jak najbardziej legalna i stosowana przez większość firm.Dlaczego myślisz,że to jest niezgodne z prawem? Będę Ci bardzo wdzięczna za odpowiedź bo nie chciałabym uwikłać się w jakąś przestępczą działalność.Z góry dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam.Asia

ewelina
@asia 24.06.2015 20:09
Do Bydgoszczy muszę dojechać 300 km, a nie chciałabym pokonywać tej drogi na marne.Pytałam się znajomego prawnika czy zakup tow...

Asia , daj sobie spokój z tą pseudo firmą, szkoda Twojego czasu i tych 300 km, pracować w koronie to po prostu wstyd i przedstawiciele innych firm pracujących w Bydgoszczy to sie tylko nabijają słysząc o tej firmie, tam każdy rządzi i się nawet nie połapiesz kogo masz słuchać- gdybyś np miała jakiś problem, a problemów bedziesz miała mnóstwo i zapewniam,że tak będzie, ale rób co chcesz. Ja odradzam, chyba,że się chcesz sama przekonać. Zaznaczam,że nigdy tam nie pracowałam, bo wolałabym sprzatać klatki schodowe niż zatrudnić się w tej firmie, ale pracował tam mój kolega , wiec wiem co mówie

anonim+

Może płacą, tego nie wiem. Jednak z całą pewnością kupują chiński towar, ale i w Polsce towar innej firmy i przepakowują w swoje opakowania sygnując swoim logo Deni Carte. Myślę, że Inspekcja Handlowa miałaby co tam robić.

anonim+

Poświęciłem już dużo czasu na dobre słowo dla potencjalnych ofiar tej firmy, ale róbcie sobie co chcecie. Za jakiś czas osoby, które się tam zatrudnią wrócą na tą stronę i napiszą to co ja albo i gorzej. Każdy ma wolną wolę. Powodzenia.

asia
@anonim+ 24.06.2015 07:48
Poświęciłem już dużo czasu na dobre słowo dla potencjalnych ofiar tej firmy, ale róbcie sobie co chcecie. Za jakiś czas osoby,...

@anonim+,jestem umówiona na rozmowę kwalifikacyjną na przyszły tydzień.Bardzo zaniepokoił mnie Twój wpis "firma kant,sprzedaje chińszczyznę..." Czy oni wprowadzają w błąd klienta,że to nie jest chińskie, a może ten towar przemycają przez granicę i nie płacą cła itp.Dziwne bo mnie podczas wstępnej rozmowy poinformowali,że mają duży import towarów z Chin i Korei i do moich obowiązków będzie należało ich sprzedawanie.O co chodzi z tym kantowaniem?

anonim

(usunięte przez administratora)

mateja

Najbardziej stresujące w pracy na magazynie jest to, że Twoja premia uzależniona jest od ilości wydanych pozycji na 1h. Im więcej wydasz tym większa premia.Ja wydawałem 2-3 razy więcej niż koledzy z grupą.Oni chcieli takiej samej premii jak ja dostawałam komentując, że jestem frajer bo latam na wysokości lamperii.Można się śmiać z innych jak dostajesz rentę powyżej 1000 zł + najniższą krajową.

anonim+

Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Najpierw mnie obrażasz, twierdzisz, że mnie Korona zwolniła i nie mogę znaleźć pracy. Następnie oceniasz, że mam grupę na głowę. Spotkało mnie w tej firmie dużo złego, upokorzenia, potwornego stresu, poniżania. Opisuję to dla innych, bo temu służy ta strona. Nie hejtuje, jak twierdzisz. Piszę prawdę, ku przestrodze. Czym Tobie ubliżyłem kolego?

mateja

To,że nie jestem wyształcony nie oznacza, że nie należy mi się szacunek jako człowiekowi i byłemu koledze.Żądasz szacunku dla Siebie zacznij szanować innych!

anonim+

Nikt mnie z Korony nie zwalniał, sam odszedłem. Nie przeżywam zwolnienia, ponieważ mam bardzo dobrą pracę, za dobre wynagrodzenie. Jak widać z poprzednich wpisów, nikt, kto zetknął się z tą firmą, nie wspomina jej z rozrzewnieniem. Wpisy tutaj służą ludziom, aby nie pchali się tam, gdzie jest wyzysk człowieka przez człowieka, gdzie nie szanuje się pracownika. Korona dorobiła się na chorych ludziach, ale najbardziej chorzy na głowę pozostali. Pozdrawiam i życzę, aby Wam się dobrze działo. A tak dla wiadomości, każdy wykształcony człowiek wie, że po znakach interpunkcyjnych stawia się spację.

arti

Czy te ople corsy trochę podjeżdża, czy są nowe czy stare?

anonim+

Od razu widać, że pozytywne opinie o tej firmie są pisane przed przydupasów szefowej. Większej głupoty nie słyszałem, że szefowa zrezygnowała z ZPChR. Wszyscy zorientowani wiedzą, ze taka nazwa po prostu wyszła z obiegu. Nie ma już zakładów pracy chronionej. Cały czas pracują tam osoby z grupą inwalidzką, bo to tani pracownicy, wiadomo i za najniższą krajową. A skoro czerpie się z takich pracowników profity (tania siła robocza) to należy o takich pracowników dbać, a nie wymagać od chorych ludzi aby pracowali za trzech zdrowych. Firma kant, kupuje chińszczyznę, przepakowuje i sprzedaje jak swoje.

mateja
@anonim+ 19.06.2015 19:44
Od razu widać, że pozytywne opinie o tej firmie są pisane przed przydupasów szefowej. Większej głupoty nie słyszałem, że szefow...

Drogi Anonimie zwolnili Cię z Korony i nie możesz znaleźć roboty?Nikt normalny nie przeżywa przez rok zwolnienia z firmy, w której pracował i nie wali bez przerwy hejterskich haseł na kompie.Myślałeś,że jak przestaniesz pracować to firma padnie?Jesteś zawiedziony?Od razu widać,że masz grupę na głowę.Tutaj zaglądają ludzie,którzy chcą znaleźć konkretne i rzetelne informacje na temat firmy. Wszyscy zorientowani wiedzą,że nazwa ZPCHR nadal obowiązuje,nie wyszła z obiegu i nadal istnieją firmy z takim statusem.Korona była ZPCHR-em i już nie jest dlatego nie musi trzymać na siłę "chorych" ludzi.

arti

Witam, chciałbym zapytać jakie narzędzia pracy oferuja na stanowisko PH , ponieważ staram się o zatrudnienie w tej firmie. Chodzi mi o to jaki samochód dają, itd.

witek
@arti 19.06.2015 13:45
Witam, chciałbym zapytać jakie narzędzia pracy oferuja na stanowisko PH , ponieważ staram się o zatrudnienie w tej firmie. Chod...

samochód opel corsa 1,2 raczej osobowy(zdarzają się też vany) karta flota praktycznie bez możliwości użycia jej do innego samochodu telefon htc do przesyłania zamówień ale są limity na rozmowy poza firmę. katalog,gazetki,fanty dla klientów za zamówienia Deni Carte. Mam nadzieję,że moja odpowiedź okaże się przydatna.Powodzenia!

agnes

Wszystko zależy od Twoich wyników. Jeżeli masz wyniki to dostajesz gratulacje od szefowej,słowa uznania od Pani manager,fajne premie itd.W zeszłym roku w nagrodę byłyśmy wiosną na weekend w Spa w Morągu a na jesień szefowa ufundowała dla wszystkich przedstawicieli wycieczkę do Pragi i zwiedzanie doliny Kłodzkiej.Było naprawdę super.Jest jeszcze druga strona medalu.Jeżeli nie masz wyników - jesteś systematycznie namierzana,nękają Cię pytaniami dlaczego nie sprzedajesz,porównują Twoje wyniki do innych PH, którzy sprzedają więcej.W konsekwencji wyrzucą Cię z pracy wcześniej niż o tym pomyślisz albo nie wytrzymasz i zwolnisz się sama

kandydatka

Jest ogłoszenie o pracę na Ph.Nigdy nie pracowałam w kosmetykach.Nie znam marki Deni Carte, chyba na moim terenie w ogóle jej nie ma.Przeleciałam się po wszystkich Rossmannach,Naturach i nikt o tym nic nie słyszał.Czy to jest towar,który się sprzedaje? Czy warto tam się zgłosić do pracy,jakie wymagania,o co pytają na rozmowie kwalifikacyjnej,jakie zarobki i atmosfera?Czy są braki w dostawach?Napiszcie coś proszę.

agnes
@kandydatka 03.06.2015 07:14
Jest ogłoszenie o pracę na Ph.Nigdy nie pracowałam w kosmetykach.Nie znam marki Deni Carte, chyba na moim terenie w ogóle jej n...

Jeżeli na Twoim terenie nie ma marki Deni Carte to bedziesz musiała wykonać kawał cięzkiej roboty.Nie znajdziesz jej w dużych sklepach sieciowych, marketach itp.Firma Korona obsługuje wyłącznie sklepy tradycyjne.Całe szczęscie jest coraz więcej świadomych właścicieli sklepów,którzy wiedzą,że trzeba promować produkty, których klient nie znajdzie w Rosmanie lub w markecie na sali.

kandydatka
@agnes 16.06.2015 08:09
Jeżeli na Twoim terenie nie ma marki Deni Carte to bedziesz musiała wykonać kawał cięzkiej roboty.Nie znajdziesz jej w dużych s...

Dziękuje Agnes za odpowiedź.Jestem już po pierwszej rozmowie, ale jeszcze nie wiem czy mnie przyjmą.Napisz mi jeszcze proszę jak wygląda atmosfera bo to dla mnie bardzo ważne w pracy.

ejo

Firma jest po prostu porażką. Sprzedają chińszczyznę jak wszyscy,a grubą kasę biorą za badziewie. Nazwę wymyślili Deni Carte chyba od znanej marki odzieżowej Deni Cler. I wszyscy myślą,że solidna firma he he i do tego drogo sprzedają.

www8

Nie solidni. Brałem od nich towar. Braki w towarze w przesylkach. Nie można wyegzekwować braków. Boże broń przed tą firmą.

ano

Omijajcie tę firmę z daleka, najlepiej szerokim łukiem. Nie podejmujcie z nią współpracy. Z niepełnosprawnych robią wariatów, ani przerwy nie ma i o 7 godzinach dziennie pracy to zapomnijcie,a jak ktoś choruje to robisz nadgodziny i ci nawet nie zapłacą tylko oddają powoli, bo nie ma kiedy i firma udaje biedną. Także bardzo nie polecam.

bob

Ta firma jest naprawdę śmieszna, nie bierzcie jej pod uwagę i nie myślcie o tym żeby tam pracować. Wszyscy chodzą wściekli na siebie nawzajem, bo niby praca ma iść szybciej jak będzie stres. To jakieś dziwne założenie śmiesznej pani, która ma tą firmę. Myśli, że ma firmę i to wszystko lataj piesku. a szacunek dla pracownika i podwyżka za lata pracy??????? O tym można już zapomnieć.

hey

co za sciema--wiekszosc pracuje za najnizsza krajowa---gora sobie placi lepiej to wiadomo---tylko nikt kto dojdzie jako nowy nie awansuje---nie ma obaw---jeszcze niedawno jak PFron placil szaremu pracownikowi z orzeczeniem np. za wczasy pod grusza to szefowa kazala podzielic te kase z kims zdrowym---mimo ze zdrowi zarabiaja wiecej---taka sprawiedliwosc

ano na nim

Zarobki 1500-3 tys. netto max.

anonim

(usunięte przez administratora)

ano na nim

Iść w górę możesz, oni potrzebują młodych i ambitnych kobiet. Jeśli masz nerwy ze stali. Żaden mężczyzna nie pracuje w biurze, nie wytrzymałby nerwowo z tak chwiejnie emocjonalnymi babami. Przez pierwsze pół roku masz taką huśtawkę emocji że rozważasz różne opcje ucieczki z tej firmy, później jakoś idzie. Może nie być źle, zależy co lubisz. Jak się tam dostaniesz przywyknij do tego że tam się każdy na każdego drze. Cały czas, kto głośniej ten wygrywa. Wydzierają się na magazynie, wyzywają się w biurach. Nawet kierownictwo drze się na siebie, przy otwartych drzwiach tak aby każdy w firmie ich słyszał. Nie uczyli ich że drzwi do stodoły trzeba zamykać?

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

kadra kierownicza nadal nie zmieniła się. Kto Ci takie kity żeni ? Nie warto próbować tam swoich siła, konkurencja płaci więcej i nie ma takiej chorej atmosfery, która wynika z podejścia do pracownika samej pani właścicielki

anonom

tam nic nie jest poprawnie

anonim

(usunięte przez administratora)

anonim

nie ma prowizji, nie płacą za nadgodziny - za to oddają nadgodziny niezgodnie, bo oddają za 1 godz. przepracowana, dokładnie tylko 1 godz. Prawo natomiast jest natepujące : Co do zasady, nadgodziny dobowe wynagradzane są dodatkiem w wysokości 50 proc. wynagrodzenia. Chyba że przypadają w porze nocnej, w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy, zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy, albo w dniu wolnym od pracy udzielonym w zamian za pracę w niedzielę lub w święto, zgodnie z obowiązującym rozkładem czasu pracy – wówczas przysługuje 100-proc. dodatek. Natomiast za każdą godzinę pracy nadliczbowej z tytułu przekroczenia przeciętnej tygodniowej normy czasu pracy w przyjętym okresie rozliczeniowym przysługuje zawsze dodatek w wysokości 100 proc. wynagrodzenia. Na magazynie są wyjątkowo niepoprawne warunki. Dostaniesz do minimalnej krajowej max 150 zł premii, ale tylko jeżeli wyrobisz normę, obliczaną na podstawie tego ile przez 1h wydałeś towaru.

anonim

to prawda a jak zapytasz o pieniadze to usłyszysz ty się lepiej weż za robotę albo przed bramą stoi kolejka do pracy .O pracownikach wyraża sie tak jak by to byli ludzie 10 kategorii.NIE Martwi się brakiem czegokolwiek - tylko oszczędza na papierze toaletowym i środkach czystości.O funduszu socjalnym można tylko marzyć.Paczki na świeta- zapomnij!!!

zoja
@phantom 27.05.2015 10:12
Nie zoja to nie jest ściema.Pracowałem w tej firmie przez wiele lat jako PH.Dostajesz samochód osobowy z reguły opla corsę,tele...

To skąd te negatywne opinie?

phantom
@zoja 27.05.2015 18:41
To skąd te negatywne opinie?

W połowie zeszłego roku szefowa zrezygnowała z ZPChR - u i skończyła się sielanka.Większość niepełnosprawnych( nie wszyscy) przez wiele lat robiła wyłącznie statystykę na zakładzie - chodzili jak święte krowy,na chorobowych byli częściej niż w pracy,urlopu mieli po 40 dni w roku,ciągle byli zdziwieni, że premię dostaną jak zrobią coś więcej niż przyjście do pracy, jak były sytuacje,że trzeba zostać choćby pół godziny dłużej to następnego dnia robili awantury,że nie wyjdą pół godziny wcześniej bo chcą kasy a nie pilnowania nominalnego czasu pracy,cały urlop chcieli wybierać tylko w lipcu i sierpniu,jak szefowa wyrzucała ich na urlop w innych miesiącach to była wielka obraza majestatu i znowu awantura.Pracować się nie dało w takiej atmosferze.Poleciało kilkanaście osób.Ci co zostali pracują nadal.Tak w ogóle 80% pracowników w tej firmie ma staż pracy od 10 do 20 lat.

anonim

Nie polecam pracy jako przedstawiciel w tej firmie. Dostajesz samochód, ale najlepiej jakbyś sikała do baku. Komputer i telefon ? hahaha nie, to nie w tej firmie. Jedyne co dostaniesz, to kosmetyczkę pełną firmowych kosmetyków. Tylko na tyle stać tą firmę.

anonim

Korona ma swoje minusy i plusy, ale z dużą przewagą minusów. Niestety takie skromne wynagrodzenie nie jest w stanie wynagrodzić stresu jaki jest w tej firmie. Fajnie, że jest dużo pracy, i firma zmienia się aby był co raz szybszy rytm, ale dlaczego kosztem pracowników? Redukcja pracowników doprowadziła do tego, że każdy pracuje jak na szpilkach, i za drugą osobę która powinna być. Dawali nam przymusowy urlop bo nie możemy mieć tyle w zapasie, normą na co dzień jest dzwonienie do pracowników przed i po ich pracy (nawet jak jesteś na urlopie). A zdrowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od kierownictwa tylko krzepi nasze serce, abyśmy z radością codziennie wstawali do pracy. Starałem obiektywnie patrzeć się na tą firmę, bo prowadzić handel, a do tego promować własną markę kosmetyków jest bardzo ciężko. Niestety prawda jest taka, że jest to typowy polski prywaciarz, z typowym dla polaczka-cebulaczka myśleniem.

aaa

Firma upada, ale nikt tego oficjalnie nie mówi

herpa

(usunięte przez administratora) . Unikajcie tego miejsca.

mięchol

Cześć ja pracowałem tam w tej firmie kilka już dawnych lat temu i stwierdziłem że tam szefostwo jest nienormalne i kto tam pujdzie musi się z tym liczyć jak masz prawo jazdy to pół biedy ale jak będziesz w magazynie z ojem to licz się na wkórwiający tydzień cześć

mitek

tam jest praca dla wariatów tam pracują wariaci

szeryf

ludzie to jest śmieszna firma tam ludzie śmieszni nie przychoććie tutaj jak szybko przyjdziecie tak szybko odejdziecie uwieżcie pracuje tam to wiem

Zostaw opinię o Korona kosmetyki - Bydgoszcz

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Korona kosmetyki