Silesia Plastic sp. zoo

Adres: Wrocławska 82, 57-100 Strzelin

NIP: 8982065139 KRS: 0000236792

Silesia Plastic sp. zoo
3 622 6 1

Opinie o Silesia Plastic sp. zoo

Filtruj opinie po kryteriach:

:)
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ja chce napisać o możliwości,, awansu,,.. Pomimo tego, że firma się rozwija a na tablicy ogłoszeń zawisły ofert pracy na różne stanowiska to i tak spełniając warunki pracodawcy.... Nie nadajemy się..... A dlaczego bo kto puści takiego pracownika z produkcji który nie choruje i nie ma reklamacji???? Pytam więc czy trzeba się zwolnić żeby móc,, awansować,, czy mieć plecy? I po co to wszystko??rozumie, że wszędzie są potrzebne ręce do pracy ale takim blokowanie to jedynie zakład pozbywa się pracowników. Uważam to za wielkie oszustwo bo wszyscy wiemy, że na produkcję jest mniej chętnych dlatego tych co tam zostali nikt dobrowolnie nie puści....

Pomocna?
Tak12Nie
Biały murzyn
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@:) 25.03.2019 16:47

Zgadzam się z twoją opinia tak źle jak teraz jeszcze nie było... Jestem długoletnim pracownikiem w tym zakładzie raźi mnie brak poszanowania dla Starego Pracownika który jest filarem zakładu więcej szacunku i pomocy w pracy otrzymują Ukraińcy stoją na lekkich maszynach nie ponoszą żadnej odpowiedzialności jeszcze trochę będą szybciej awansować niż my. Myślę że taktyka p Krzysztofa odbije mu się czkawką bo już coraz więcej nowych jak i starych pracowników składa wymówienia pracy postawił Pan na obcokrajowców którzy popracuj kilka miesięcy i wyjadą a rodzimi pracownicy też zwiną swoje manele i co wtedy. Nowych ani widu a ni słychu przy dobrym układzie przyjdzie 3 odchodzi 5 może lepiej śćiągnąć różowe okulary i zadbać o stara kadrę która wspiera Pana zakład od lat. Jeśli w porę nie zmieni Pan swojej taktyki to zatłoczone biuro zejdzie na produkcję bo nie będzie miał Pan innego wyjścia może wtedy uczciwie zarobią na swoją pensję. A tak na marginesie sam od jakiegoś czasu na poważnie przeglądam oferty pracy.

Pomocna?
Tak10Nie
Gggg
 Opinia

Uet4 Nasza nowa pani kierownik reprezentuje sobą przerost firmy nad treścią jest wolgarna i nie miła w stosunku do swoich pracowników wydaje się że jest nie do ruszenia że swojego stanowiska wciąż popełnia kardynalne błędy (wiecznie gubi wnioski urlopowe albo mówi że kierownik nie udzielił urlopu a w rzeczywistości nie widział go na oczy) Jej pupile stoją wiecznie maja fort stoją na lekkich maszynach bo przecież nie mogą się zmeczyc!!!! I co chwilę po wyjściu kierownika biega na fajkę. Swoich pracowników goni za jedzenie po maszynach a sama siedzi w biurze i na okrągło je a nas się czepia.... Woda sodowa uderzyła jej całkowicie do głowy funkcja kierownicza to nie tylko przywileje ale i także obowiązki (a ona nie potrafi się z nich nawet wywiązać) więc po co taka osobę trzymać na stanowisku.. Po objęciu przez nią nowego stanowiska dużo osób zastanawia się nad zmianą pracy na inną bo mają dość jej psychicznego znecania się i ciągłych fochow!!! Czy pan kierownik podjął dobra decyzję bo z konsekwencjami na dłuższą metę ani Pan kierownik ani my pracownicy 4 uetu dłużej nie wytrzymamy..

Pomocna?
Tak31Nie
.
 Opinia
@Gggg 15.02.2019 21:26

Poczytaj lili

Pomocna?
Tak2Nie
Tyraj misiu
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gggg 15.02.2019 21:26

Cała firma to wielka porażka na czele że wszystkimi kierwonikami i inzynierami latają wszyscy jakby im ktoś soli na ogon nastał czepia ją się dosłownie wszystkiego te ich śmieszne louauty to istna komedia. Inżynier od danego projektu nie ma zielonego pojęcia o montowanu konkretnych części istna farsa namnożyło ich się jak jak grzybów po deszczu żeby jeszcze ich praca przynosiła jakieś wymierne korzyści. Krzysztof ma już pomocnika ale co z tego jak 2 planistów to wciąż za mało. Brakuje wciąż komponentów kontenerów itp rzeczy.. To dziwne że ta fabryka jakiś cudem jeszcze prosperuje. Kto wyżej współ się na stołek trzyma się go pazura bo kasa duża a robota żadna i przywileje spore satysfakcja zgnojenia zwykłego pracownika murowana.

Pomocna?
Tak17Nie
Ja
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gggg 15.02.2019 21:26

Dodaje jeszcze, że podkręca maszyny jak kierownika nie ma.

Pomocna?
Tak6Nie
Ja
 Opinia
@Gggg 15.02.2019 21:26

Znęcanie psychiczne nie jest tylko na waszej zmianie 2 też nie ma lepiej

Pomocna?
Tak11Nie
Abc
 Opinia
@Gggg 15.02.2019 21:26

Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej, hej lalala

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Qwrr
 Opinia
@Gggg 15.02.2019 21:26

Wszyscy mamy źle w głowach że żyjemy hej, hej lalala

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Korpobiur
 Opinia

Praca w automotive jest najbardziej wymagającym obszarem spośród innych branż. Gadanie że ciężko, że źle, że trzeba ciężko pracować a przecież można było zatrudnić się w mrozonkach i problem z głowy, tylko najpierw trzeba pomyśleć gdzie składa się cv. Producenci samochodów maja tak wysrubowane wymagania, że zatrzymanie Lini produkcyjnej na kilka sekund to koszt kilku baniek. Polecam zapoznać się z branżą w której chcesz pracować zanim już zaczniesz. Ja na pracę nie narzekam bo z reguły wszędzie dobrze gdzie nas nie ma a zawsze może być gorzej.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kamila
 Opinia
@Korpobiur 26.01.2019 00:56

Praca w takiej branży rzeczywiście jest wymagająca. Zauważyłam, że firma obecnie prowadzi rekrutacje na kilka stanowisk. Są to między innymi: mechanik i elektryk utrzymania ruchu, specjalista ds. płac, księgowy oraz magazynier zaopatrzenia produkcji. Jak wnioskuje po Twojej wypowiedzi, jesteś pracownikiem z dłuższym stażem? Jeżeli tak, powiedz, co mógłbyś poradzić potencjalnym kandydatom, którzy szukają zatrudnienia w firmie? Na co powinni się przygotować i co powinni wiedzieć nim podejmą zatrudnienie w tym przedsiębiorstwie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bezstronny
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kamila 30.01.2019 17:39

Zapewne @Korpobiur pracuje w Silesia i sądząc że nie było odp to nawet ona nie wie:D śmiech na sali. Oni najwyraźniej nie zauważyli że jeśli produkcja się zbuntuje to te ich krzeseleczka się skończą i bd na ulicy bez pracy bo kto bd pracował inżynierowie logistycy wózkowi dyrektorzy?? Bez produkcji firma nie istnieje może kiedyś kobiety z linii pójdą na wymianę ciosów i kto wtedy straci?? Kogo potrzebują firmy do Okoła pracowników produkcji czy inżynierów dyrektorów?? :D także wyższe stołki są po to by głośniej z nich spaść..

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tyryryx3
 Opinia

Czy w Silesia jest dopłata do zakupu okularów?,

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kicn
 Opinia

Osoboście nie jestem tak wykwalifikowany jak wy, ale wspominając o waszej firmie i inżynierach którzy dochodzili i się szkolili na oczach latków. Na ten monet jest firmowa czarna dziura. Pewnie niektórzy mają z tego korzyści

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hela
 Opinia

Powiem tak czytam i czytam te wypociny i się zgadzam to najgorszy syf do jakiego mogłoby sie trafić sama tam jeszcze niestety pracuje:( i nieprawdą jest jest że na produkcji pracują ludzie bez szkoły sama mam studia ale niestety takie czasy że dzisiaj liczą się plecy .Atmosfera ....jak jesteś delikatny/a to sobie nie poradzisz zjedzą cię te stare wyjadaczki że starsze są stp. i td..Co chodzi o ploty to są popularne najlepiej mieć wy....ane .Obecnie szukam czegoś innego mam nadzieje że szybko coś znajdę i nie będzie to pier.... ona 4 brygadówka .Niech kierownik sam przyjdzie i pokarze jak się pracuje wpadnie mu z 4 reklamacje przy takim tempie to z miłą chęcią zapytam się go na 8D co się działo.....

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Korpobiur
 Opinia
@Hela 02.05.2016 17:01

Nie zgodzę się że aby trafić do biura trzeba mieć plecy! Mnie przyjęli bez żadnych znajomości poprostu z ulicy. Jak masz studia z pedagogiki itp. to jak. Chcesz pracować w biurze gdzie głównym wymaganiem są studia techniczne, znajomość języków i systemów? Tu nie liczą się znajomości i plecy tylko umiejętności

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hahahha
 Opinia

Przyjeli 10 osob, polowa zrezygnowala juz po tygodniu. Ciekawe czy ktokolwiek zostanie. Wszyscy nowi uciekaja. Dobra robota Silesio.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xyz
 Opinia
@Hahahha 21.08.2018 10:36

Póki nie zmienia systemu 4 brygadowego na zwykły 3 zmiany to wątpię że ktoś z nowych osób będzie zostawal.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdr@e-a
 Opinia
@Xyz 21.08.2018 10:58

Prawda, "dyrektor" produkcji mysli,ze socjalem ludzi zatrzyma a nowi beda drzwiami i oknami sie pchac. Poki nie bedzie normalnej trzyzmianowki nimt tu nie przyjdzie a i starzy pracownicy dalej beda uciekac. I wreszcie moze gora powie p. Krzysztofowi PA! PA! Bo tylko on chce tej czterobrygadowki. A jak nie to zwina hale do Rumunii i bedzie dracula krzysztof tam z niewolnikow krew wysysal???????????? Pzdr.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hahahha
 Opinia
@Zdr@e-a 21.08.2018 19:01

Taki socjal ze hohoho. Wielki szum o otwierana stolowke, dofinansowania etc. Pic na wode, otwarte w godzinach pracy biura zeby ciezko pierdzacy w wygodne krzeselka mieli co zjesc, a ty szary pracowniku moze skorzystasz jak masz poranna zmiane. Smiech na sali hahahaha.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jelen
 Opinia
@Zdr@e-a 21.08.2018 19:01

Dokladnie jak wyzej tylko normalny system pracy moze jeszcze przyciagnac ludzi, bo juz chyba nie ma jelenii do tyrania na 4 brygady? Wtedy nie beda potrzebne wymyslne socjale :-) Tylko trzeba by zaczac planowac z glowa, a nie tak jak teraz forma powisi nawet 10 czesci nie wyprodukuje i zakladaja nastepna.. Tego sie niestety krzysio boi ze nie ogarnie, ze bedzie musial prosic zeby w sobote przyszli. Dlatego jako jedyny broni tej swojej czterobrygadowki jak lew!!

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mhmm
 Opinia
@jelen 21.08.2018 22:33

Oni są za tępi żeby ogarnąć, że 3 zmianówka = więcej chętnych do pracy = więcej maszyn może chodzić (teraz pół stojącej hali to norma) = większa produkcja.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonymous
 Opinia
@Hahahha 21.08.2018 10:36

Widać że prawda ich boli kasują prawdziwe opinie A śmieci zostawiają ahahhahaah

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Korpobiur
 Opinia
@Hahahha 21.08.2018 19:11

Żeby móc powiedzieć na temat pracowników biurowych to najpierw trzeba mieć chociaż minimalne pojęcie co robią. Wiele osób siedzi w biurze do ciemnej nocy, kiedy pozostała reszta zrobi swoje w 8 godzin i idzie do domu. Hejtowanie osób z biura to zwykle prosta two. Zresztą mogłeś /mogłaś się uczyć i chcieć coś w życiu osiągnąć to nie byłbyś operatorem. Proste.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Megazespolomanka
 Opinia

Warto pracować bo pracujesz dla siebie a jeszcze w dobrej grupie to już sukces. Zapraszamy do tworzenia mega zespołu. Moje sugestie dla Silesia Plastic sp. zoo: Uzbrojenie się w cierpliwość i sila przebicia Lubię atmosferę w Silesia Plastic sp. zoo za: Zespol

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
:) :)
 Opinia

WITAM chciałam powiedzieć że wszyscy którzy podejmują ta prace mają przecież świadomość, że praca nie nie za biorkiem. KIEROWNIK wyraźnie oznajmia na czym praca polega... Tylko jest,, malutki,, problem.. Niektórzy to zawsze będą narzekać nawet jak będą za nich robić.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdziwiona
 Opinia

No tak, nowy dyrektor i nowe zmiany. Zabrali premie za pracownika roku i nic nie dali w zamian. Szkoda i przykro że nie ma jakiegoś dodatku za staż pracy. A jest grupa pracowników nawet ze stażem 10 lat. I tym sposobem przychodzą nowi pracownicy i pensję mają porownywalna z doswiadczonym i wykwalifikowanym pracownikiem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Imię
 Opinia
@Zdziwiona 18.12.2018 19:52

Bardziej wykwalifikowani w czym? Projekty się zmieniają, stare odchodzą, nowe przychodzą. Starzy pracownicy muszą uczyć się ich tak samo jak ci 'nowi'. A i często nowi są o wiele bardziej eksploatowani bo przecież trzeba ich wyszkolić. Praca na produkcji to nie wyższa inżynieria, w kilka miesięcy można dojść do wprawy wieloletniego stażem pracownika, a jak ktoś sprytny to i może się okazać lepszy. Wykwalifikowany pracownik bez problemu mógł awansować w poziomach wynagrodzenia jeśli faktycznie taki dobry. Na co dzień robi dokładnie tę samą pracę co każdy inny, nie widzę powodu dlaczego mieliby dostawać za to większą kasę. Co innego jubileuszówki.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zdr@e-a
 Opinia
@Imię 18.12.2018 21:54

Nowi sa bardziej eksploatowani a to dobre, tak bardzo,ze czesto trzeba za nich jeszcze papiery wypisac,zaraportowac itp bo im sie nauczyc nie chce. A skoro tacy dobrzy to czemu na nowa skode ciagna tych co faktycznie maja wprawe??? A co do nowych premii...szkoda gadac....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Imię
 Opinia
@Zdr@e-a 19.12.2018 14:48

Nowi to nie tylko tygodniowi pracownicy. W pół roku jest się wystarczająco wykwalifikowanym, a nadal nowym wg stawek. Nie wiem na którym uecie jesteś, u nas nie ważne jak długo pracujesz, szkolą wszystkich wszędzie i od początku uczą i wymagają samidzielności w dokumentacji. I nie mów, że nowi zarabiają podobnie do starych, bo chyba nie znasz stawek.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
oj
 Opinia
@Zdziwiona 18.12.2018 19:52

Ktoś tu chyba czegoś nie zrozumiał. Przecież z prezentacji wychodziło, że właśnie dostaniemy więcej. Tylko, żeby to wiedzieć, trzeba umieć czytać ze zrozumieniem, a z tym u nas problem..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julka
 Opinia

Hej, ktoś już napisał o dodatkach. Do tego paczki dla dzieci, nagroda dla dzieci za swiadectwo z czerwonym paskiem, dla chętnych karta multisport i dodatek za pranie. Jest jeszcze nagroda dla pracownika roku-jak spełni się określone warunki. No i wycieczka - miejsce wybierają pracownicy, koszt pokrywa zakład.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cleo
 Opinia

Witam, jest dodatek do dojazdów do pracy, zakład opłaca pzu, opieka medyczna medicover, dodatek na Boże Narodzenie, dodatek wakacyjny, premia czterobrygadowa, premia-20%z podstawy. System pracy trzyzmianowy-czterobryadowy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zarobki
 Opinia

Bardzo proszę aby podał mi ktoś ile zarabia się na produkcji podczas okresu próbnego. To naprawdę bardzo dla mnie ważne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gfhrh5grgrgrg
 Opinia

Antolin Silesia hmm .. polecam bardzo, unikac tylko dzialu produkcja !!!! Szkoda nerwow i zdrowia. Na produkcji rzadzi (usunięte przez administratora)...

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julka
 Opinia

Tak, praca jak praca, najłatwiej nie jest. Niestety brak zainteresowania ze strony liderek, głupie komentarze a nawet czasem problem z wyjściem do toalety bo akurat czasu nie mają żeby zmienić. I to nie jest żart. Najgorzej jak jest problem na maszynie, często brak reakcji i pracuje się na niepoprawnie działającej p-y pół zmiany. A z nerwów może człowieka szlag trafić. Nadrabiaja benefitami. W końcu jest stołówka i nawet zdaje to egzamin, szkoda że weekendy nie działa. W końcu my pracujemy w ruchu ciągłym a posiłki można kupić od pon. do piątku i to w określonych godzinach.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Julka 14.10.2018 07:16

bo to stołówka dla pracowników biurowych niestety z pracownikami produkcji nadal się nikt nie liczy

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stolowkowa kpina
 Opinia
@ja 08.11.2018 19:18

Ta stolowka to kpina. Super dla biura, a o pracownikach hali nikt nie mysli. Wywiesili bzdurny, niemozliwy do zastosowania harmonogram kto kiedy ma czas skorzystac. W rzeczywistosci produkcja chodzi na przerwy w bardzo roznych godzinach. Ranki czesto trafiaja na GODZINNA przerwe techniczna, podczas ktorej nawet bulki nie kupisz bo panie ustawiaja szklaneczki na kompocik. A ty siedz glodny bez sniadania. Popoludnia to w ogole porazka, przerwy zaczynaja sie kiedy stolowka sie zamyka. Brawo.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia
@Julka 14.10.2018 07:16

Czy prócz stołówki i bonów na gorące posiłki są jeszcze inne benefity? Mam na myśli premie, bony na święta lub dofinansowanie do wakacyjnego wypoczynku. Czy praca jest na akord i na ile zmian? Napisz kilka słów na ten temat.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracująca ????
 Opinia

Praca jak praca jak ktoś chce pracować to będzie pracował a jak nie to nie, pamiętając o tym że każdy powinien robić to co lubi a nie na siłe bo może akurat mi się spodoba - każdy zakład pracy ma jakieś wady i zalety - nie znam takiego który byłby idealny - a wszyscy ludzie tam pracujący od A do Z - to tylko ludzie - idealnych też nie znajdziecie. Jedynym ogromnym MINUSEM JEST CZTEROBRYGADÓWKA !!! Ale może kiedyś ... nadzieja Matką Głupich ???????? Jeśli kt[ś pracował na produkcji i dawał sobie rade to i w naszej firmie też sobie poradzi a jeśli któś idzie pierwszy raz to z góry powinnien dać sobie czas na wprawienie. ???? Zmiana systemu pracy produkcji. ...

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Żenada
 Opinia
@Pracująca ???? 09.10.2018 12:12

Nie polecam nikomu tego (usunięte przez administratora) Trenerki mają w zupie nowych pracownikow. Widzą że nie radzą sobie z nową poznana maszyną ,zamiast pomóc to jeszcze doluja. Jeszcze ujdzie Beatka a reszta wyżej głowę nosi niż Sra. Marzena to wogole tragedia!!!

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Żenada
 Opinia
@Żenada 13.10.2018 12:04

Dodam że na produkcji pracuję dlugo i do emerytury dociagne. piszę co widzę dookoła. Żal mi tych młodych ludzi niech szukają czegoś innego i to nie nie jednemu mówiłam.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ble
 Opinia
@Żenada 13.10.2018 12:04

Masz rację z tym co mówisz, dodam jeszcze że zamiast pomóc nowej osobie to tylko chodzą po innych maszynach i swoim ulubionym koleżanką tylek obrabiaja zamiast pójść i pomóc. Jeśli nie trzymasz z liderkami to zapomnij że pójdziesz do toalety wiecznie nie mają czasu, a jak już to usłyszysz tekst z łaską "no dobra idz tylko szybko bo ja czasu nie mam" a prawda jest taka że one są właśnie tam po to jak du.a od sra..a

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Żenada 13.10.2018 12:04

O tak Marzenka pomyliła zakład pracy z kabaretem :)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawski z natury
 Opinia

Witam, Obecnie pracuje dla duzej Brytyjskiej firmy produkujacej auta klasy premium na stanowisku Launch Quality Leader Grupa Silesia Plastic jest czescia firmy Grupo Antolin? Jesli sie nie myle? Patrzac w przyszlosc rozgladam sie i czytam z ciekawosci komentarze odnosnie pracy w Polsce, warunków itp. Kto wie, moze kiedys :) Szkoda, ze tak duzo komentarzy a tak malo konkretów :) Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Julia
 Opinia

Witam. Szkoda że posty są usuwane. Praca jak praca, wszędzie trzeba pracować. Niestety od kiedy nastali nowi kierownicy Pan P i Pan S, to jest tyle zamieszania że dosłownie brak słów. Od lat nie było takiego cyrku. Inż jest tylu a ciężko przekazać inf że np. P-y wadliwie działają i utrudniają pracę na produkcji. Często się zdarza że mówią nam "nic z tym nie zrobię".... Więc nie wiem za co im płacą. Trenerki często nie mają na nic czasu i zdarza się że jest problem z wyjściem do toalety. Rekrutacja cały czas trwa, chętnych zapraszamy.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

@Jak nie my to kto, z tego co piszesz jesteś zadowolony z atmosfery w pracy i relacji ze współpracownikami. Czy mógłbyś napisać więcej informacji na temat rodzaju umów zawieranych przez pracodawcę i dodatków do wynagrodzenia? Nie znalazłam żadnych nowych ofert pracy. Czy trwa aktualnie rekrutacja i są przyjmowani nowi pracownicy? Zachęcam Cię do dodania opinii.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jak nie my to kto
 Opinia
@Iza 16.10.2018 13:32

Pierwsza umowa jest na 3 miesiące, kolejna na 2 lata. Czy potrzebują ludzie do pracy? Cały okrągły rok potrzebują, niektórzy nowi tylko wytrzymują 3 miesiące bo trzeba"odrobic ciuchy i nożyk z pieczątką" a niektórzy rzucają ta prace w pierwszych dniach po podpisaniu umowy, nieliczni zostają tam z tych nowych. A i starzy teraz słyszę że coraz częściej się zwalniają, nic dziwnego jak nawet Ukraińcy nie chcą tu pracować.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jak nie my to kto
 Opinia

I powiedzieli bedzie lepiej więc czekamy..... Moje sugestie dla Silesia Plastic sp. zoo: Będzie lepiej więc czekamy .... Lubię atmosferę w Silesia Plastic sp. zoo za: Ludzie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tego to świat nie widział
 Opinia

Nie polecam Silesi ktoś nowy jest traktowany jak ktoś gorszy, trenerki i liderki uważają się za nie wiadomo kogo, zwłaszcza Dorota, która pomiata ludźmi a sama na niczym się nie zna tylko by kablowala ze poka yoki są oklejanie metkami. Cztero brygadowka jaką świat nie widział. Co chwile zaglądają w kontener ze twoimi wyrobami i nie daj Bóg znajdą coś nie tak wtedy trzeba zostawać po pracy ( za darmo) żeby sprawdzić wszystkie swoje kontenery. Jeśli potrzebujesz wolne dostaniesz w zamian za to że przyjdziesz odrobic w swój dzień wolny. Kierownik S.W. też pomiata ludźmi jak sam chce, podkręcanie maszyny żeby jeszcze szybciej i wiecej zrobić to jego ulubione zajęcie na zmianie. Sam nic nie robi siedzi w swoim biurze z rękami za głową i nogami na biurku. Socjal jakim zachęcają nowych pracowników (np. Jeśli twoje dziecko ma w szkole wysoką średnią może otrzymać 500zl premii) w rzeczywistości tylko dzieci pań z biura dostają te pieniądze, dzieci pracowników produkcji zawsze mają za niską średnia, choćby miały same piątki i szóstki to i tak nie dostana. Teraz budują nowa hale, nie wiem czy Ukraina ma tylu obywateli chętnych do pracy w silesi???????? Ogólnie to zapierdziel Świątek piątek i niedziela oraz poniewieranie ludźmi. Aaa jeszcze muszę dodać że jeśli podpisujesz umowę o pracę z Silesia to każą podpisać klauzulę że jeśli nie przepracujesz okresu próbnego (3 długie silesijskie miesiace) musisz oddać swoje pieniądze za ciuchy 350zł i za ten stary nożyk i pieczątkę 150zl razem 500 zl twoich ciężko zarobionych pieniędzy. Jak masz rodzinę i dzieci i chcesz ich widzieć to szukaj innej pracy.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
No nie do końca.
 Opinia
@Tego to świat nie widział 19.07.2018 18:17

Co za paplanina rozgoryczonego (byłego?) pracownika. Dzieciaki pracowników produkcji normalnie dostały nagrody za świadectwo. Więc to jest bzdura. Chyba dobrze, że coś w kontenerze znajdą niż żeby przyszła reklamacja? Przy okazji mogą wyłapać coś, czego człowiek nie zauważył lub nie wiedział. Ale zostawanie do przeszukania powinno być nieprzymusowe, na własną odpowiedzialność. Kierownik nic nie podkręca, wręcz przeciwnie. Nie raz maszyny zwalniał jak szły podkręcone lub w szalonym tempie. Staje i pomaga się wyrobić gdy coś nawali. Zwrot za ciuchy cię dziwi? Kto by wydawał kasę na niepewnego pracownika, który może za dzień lub tydzień się zwolni? Widziały gały co podpisywały, trzeba było się nie zgadzać jeśli nie pasuje.

Pomocna?
Tak40Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Tego to świat nie widział 19.07.2018 18:17

(usunięte przez administratora) ludzie uciekajcie z tamtąd

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Jajaja 17.09.2018 03:18

Macie coś z głową?? Że kasujecie moje wypowiedzi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uspokoj sie
 Opinia
@Jajaja 17.09.2018 23:33

Nikt nie kasuje twoich wypowiedzi tylko niecenzuralne slowa są kasowane.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Uspokoj sie 18.09.2018 14:19

Czyli że kierownik S.W podkręca celowo maszyny aby linka szła szybciej i wten sposób testuje nowych pracowników to dlawas niecenzuralne słowa?? Hahahaha przecież to śmiech na sali to potwierdźcie że prawda was boli a nie niby nie cenzuralne słowa!!!! A to że staje na lince i pomaga to, totalna bzdura pomiata ludźmi jak chce A panie liderki + trenerski pożal się Boże wniczym nie są lepsze A reprezentują sobą nie wiadomo co jak by były tam jakimiś Boginiami niech staną na lince i robią A nie całą zmianę przesiedzą w tej waszej niby "stołówce " pijąc kawę i obgadując każdego jak leci silesia to chyba nie jest klub dyskusyjny tylko zakład pracy więc każdy jeden pracownik powinien być traktowany jednakowo A jak widać niektórzy mają taryfy ulgowe więc nie dziwcie się że ludzie uciekają od was po tygodniu pracy ludzie trochę szacunku dla innych osób

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Jajaja 18.09.2018 16:24

Jeśli pali się na danym stanowisku andon to znaczy że ktoś ma problem i potrzebuje pomocy Ale po co liderka, trenerka czy też "kierownik " maja ruszać swoje szanowne 4 litery jak w tym czasie kawa im wystygnie lepiej komuś wpisać reklamację i wy chcecie żeby ktoś tam przyszedł na dłużej z takim kierownictwem nikt nie bendzie chciał pracować

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Uspokoj sie 18.09.2018 14:19

Zamurowało?????? Bo coś ucichłaś/eś

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Tego to świat nie widział 19.07.2018 18:17

Ogólnie nie rozumiem tego zakładu skoro ktoś na rozmowie mówi że kandydat pójdzie na kontrolę jakości to jakim cudem znajduje się na produkcji może mi ktoś to wytłumaczyć

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marysia
 Opinia
@No nie do końca. 20.07.2018 15:51

Niezgone z przepisami bhp zaklad ponosi koszty za odziez ochronna a nie pracownik PIP powinna przeswietlic ten zapis ktory podpisuja ludzie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
księgowa
 Opinia

Wstyd, że tacy pazerni ludzie piastują tak wysokie stanowiska! Żenada... Niech Pan to zgłosi organom ścigana. Trzeba tępić cwaniaczków w stylu tego dyrektorka.... Budować imperium na ludzkiej krzywdzie- haniebne....

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Strzelin city
 Opinia

To skoro nie zapłacił Panu to czemu Pan tego nie zgłosił!? Nie rozumiem totalnego hejtu na ten zakład co zakład to inne standardy i inne życie. Chcesz robić to rób nie chcesz nie rób. Jeśli ktoś ci coś zrobił w pracy powiedział coś nie miłego nie wytłumaczył to zgłoś to. A nie jak większość od razu podpisuje że przeszedł szkolenie. Sami się dajecie a później marudzęnie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tyryryry
 Opinia

Praca okropna Nie wytłumacza trenerki dobrze co się robi na maszynie 5 minut postoją i idą... A Ty się męcz. Potem znajdą źle części w kontenerze to raban robią na pół hali. I każą zostawać po godzinach sprawdzać a jak nie możesz zostać to blokują kontener i wpisują Ci reklamację.. Mądre to jest????Chyba nie..

Pomocna?
Tak13Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Tyryryry 18.09.2018 12:33

Dokładnie ale nie martw się twoją wypowiedzi też skasują jak zobaczą bo są ty "niecenzuralne słowa " hahahaha

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

Aktualnie firma szuka pracowników produkcji i technika do spraw pomiarów 3D w Strzelinie. Pracodawca oferuje stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w pełnym wymiarze, wynagrodzenie adekwatne do posiadanych kompetencji, miesięczna premia, bogaty pakiet socjalny, środowisko pracy oparte o nowoczesne technologie, rozwój kompetencji poprzez udział w ciekawych projektach oraz w szkoleniach. Na stanowisku pracownik produkcji firma gwarantuje także dodatek z tytułu pracy zmianowej w trybie czterobrygadowym. Zainteresowane osoby mogą aplikować na stronie firmy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Cyrk
 Opinia
@Iza 11.09.2018 12:17

Nowoczesne technologie - zamiast poprawić formy to każą ci wycinać wypływki, zadziorki, przecierać świecenia, ciapać pieczątką po częściach żeby ukryć białe plamy bo /może przejdzie/. No technologiczne cudo jak nic.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gjt
 Opinia
@Iza 11.09.2018 12:17

+zrujnowane zycie przez ten wspanialy system wart 280 zloty

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pygayoztyuio34556xdggg
 Opinia
@Gjt 11.09.2018 18:04

W gwoli ścisłości 280 zl brutto.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Gjt 11.09.2018 18:04

Oj tak ludzie to nie roboty A wy robicie z nimi co chcecie jak zagracie tak tańczą haha jak marionetki brak slow aż rece opadają hahsh

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bbbbbb
 Opinia

Witam zaczyna pracę W Autolin Strzelin czy jest cieszko

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rychu
 Opinia
@bbbbbb 05.08.2018 09:30

No jak idziesz na produkcje to lekko nie jest.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bbbbbb
 Opinia
@Rychu 05.08.2018 09:49

na produkcje

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Robol
 Opinia
@bbbbbb 05.08.2018 09:51

Na poczatku dadza cie na lekkie maszyny zebys nie uciekl za szybko. Potem zaczniesz zapierniczac, zaczna wymagac, maszyny szybkie, ledwo wyrabiasz a oni jeszcze chca zebys mikro kropeczki, ryseczki, niedolania zauwazal czy wycinal to co durni inzynierowie nie sa w stanie naprawic w formach. Kit kit i (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
bbbbb
 Opinia
@Robol 05.08.2018 13:42

dam radę

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Robol 05.08.2018 13:42

Gorzej niż amazon hahaha powini zamknąć ten (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@bbbbb 05.08.2018 16:29

Hahhaa pasujecie wpisy bo pisze prawdę i to was boli hahaha to jest (usunięte przez administratora)!!!@

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Jajaja 16.09.2018 00:52

Kasujecie*

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Asia
 Opinia

Zdecydowanie nie polecam silesii!!!!! Ludzie pracują, nie wytrzymują i jada na tabletkach przeciwbólowych.Zamknąć ta silesie bo jest to wykorzystywanie ludzi!!!

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Asia 17.04.2018 22:14

Dokładnie tak

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iza
 Opinia

@Tego to świat nie widział, rozumiem, że masz takie zdanie o firmie, ale co mógłbyś napisać o dodatkach do wynagrodzenia takich jak pakiet socjalny lub szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe? Jakiego rodzaju umowy są podpisywane przez pracodawcę? Zlecenie, czy na czas określony? Czy myślałeś jak można by poprawić atmosferę w pracy i relacje z przełożonym? Może spokojna rozmowa mogłaby coś zmienić i poprawić warunki zatrudnienia na lepsze?

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Majster
 Opinia
@Iza 20.07.2018 09:54

Pracuję tu od początku a wcześniej w innych zakładach na dolnym śląsku i tam widziałam, jak wygląda chaos i bałagan. I uwierzcie lub sami pójdźcie gdzieś indziej to się przekonacie że tutaj nie jest źle. Przynajmniej do człowieka z szacunkiem się odnoszą i można pójść normalnie zgłosić problem i wiesz że cie wysłuchają i coś zrobią. Ale pensje to powinni podniesc.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
;)
 Opinia
@Iza 20.07.2018 09:54

warunki jak wszędzie na produkcji nie każdy sobie radzi ,praca ciężka ,latem upał naprawdę czasami nie do wytrzymania .Tak podnieśli nam stawkę podnieśli dodatek do cztero- brygadówki jest nagroda za świadectwa wycieczki paczki dla dzieci premie zza brak reklamacji absencji chorobowej nagroda za pracownika roku nagroda za najlepszy UET DODTEK NA WAKACJE I DODATEK NA ŚWĘTA .Teraz ma powstać stołówka (nie wiem jak to będzie wyglądało przerwa tylko 20 min)ale stołówka będzie i dofinansowanie na jedzenie 190 zł miesięcznie .ZAROBKI NAPRAWDE NIE SĄ ZŁE a pracować no cóż trzeba.POLECAM pomimo nie najlżejszych warunków .NIEKTÓRZY to zawsze będą narzekać nawet jak będą za nich robić:)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stołówka
 Opinia
@;) 31.07.2018 09:02

Ta stołówka powstaje już od początku roku i ciągle przesuwają termin. Uwierzę jak zobaczę. I ciekawe kto zdąży cokolwiek tam zjeść z tak krótką przerwą, chyba biuro hahaha

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jajaja
 Opinia
@Stołówka 31.07.2018 09:50

Do dziś jej nie ma haha

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Yyyyyy
 Opinia

Jaki jest okres wypowiedzenia dla stalych pracownikow ,dla jednych miesiac , dla innych 3 od czego to zalezy

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aaaaaa
 Opinia
@Yyyyyy 01.09.2018 16:16

Umowa tymczasowa - tydzien. Umowa na 2 lata - miesiac. Umowa bezterminowa - 3 miesiace

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ciekawy bardzo jestem
 Opinia

Jakie stawki ma technik jakości i a jakie technik produkcji??? Warto???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
vvvvvvv
 Opinia

Witam zrezygnowałem Pracy Autolin. było ciężko

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xyz
 Opinia
@vvvvvvv 20.08.2018 12:43

Bardzo wyczerpującą opinia.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Silesia Plastic sp. zoo - Strzelin

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Silesia Plastic sp. zoo

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.