Bitron Poland

• Ruda-Opalin
  • Ruda-Kolonia
  • Dobryłów

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Bitron Poland Sp. z o.o.

Opinie o Bitron Poland Sosnowiec

Nie przegap nowości o Bitron Poland Sp. z o.o.!

Bitroner

16.10.2020 23:17

Bitron daje nam zbawienie! Lutowanie kabla to mój nowy cel w życiu, dziękuję Panu bitronowi za wskazanie mi ścieżki.

18.04.2021 21:57

Lutowanie dzięki za wskazanie ścieżki życiowej. Oglądanie płytek. Cudowne perspektywy widzę!!!!

18.04.2021 21:59

Tak Bitron. Nic innego tylko lutowanie mnie w głowie. Mam nadzieję że go nigdy więcej na oczy nie zobaczę. Tak więc nasze ścieżki się rozeszły. Naszczęście.
Skinhead

14.04.2021 11:53

13.04.2021 miałem rozmowę w Bitron przy ul. Watta 6. Ogółem było nas 5 osób. Dziewczyna przeprowadzającą rozmowę powiedziała pod koniec że ktoś zadzwoni tego samego dnia lub następnego i da znać czy zostałem przyjęty. Telefon otrzymałem następnego dnia z informacją że się nie dostałem. Czy ktoś wie jakie są kryteria przyjęć?!
Milosz

16.04.2021 09:53

Każdego prawie przyjmują, nawet z Ukrainy co słowa po polsku nie umio ,straszny nieogar być musisz , idź do Amazon , tam może przyjmo
Skinhead

17.04.2021 18:37

Intensive Work
Amadeusz90

16.04.2021 19:31

Chcialem być bitroniarzem W fabryce skręcać śrubki, Mogłem za 2 koła nawet robić se Ale to Bitron, to Bitron nie chciał mnie. Chcialem być w Amazonie Firmie wielkiej z Ameryki I tam paczki przerzucałem se ale ta szybkość hamerykańska to chyba dla mnie jednak jest. Takze mam wiadomość złą, Znów bezrobocie, ktoś wie gdzie przyjęcia Jakieś są?
Diamly

12.04.2021 12:24

Bitron na Dandowce. Pan Ukrainiec w jasnoniebieskim fartuszku, pan Ivan S., mimo posiadania żony wodzi oczami za innymi kobietami. Tymi młodymi, rzecz jasna. Choć Pani Oksana bardzo mila, sympatyczna, pod wzgledem wizualnym nic jej nie brakuje, ładna kobieta, musi użerać sie z mezem ktory rwie pracownice na kazdym kroku. To ukrainska mentalność, czy juz po prostu bezczelność?
Diamly

15.04.2021 18:33

No niestety ale Ivan czasami gdy chodziłam na elektronikę, to zadawał mi pytania które były bynajmniej nie na miejscu... nie mówiąc juz o tym że bezczelnie wgapiał się w biust. Do tej pory pamiętam jak koleżanki się poprzyjmowaly, nowe to miały prawo nie wiedzieć, ale szczęki to im opadały gdy dowiadywały się że Ivan ma żonę :D No ale jak to ma żonę, przecież on z nimi flirtował!! ;DDD Flirty flirtami, ale jeśli facet ma żonę a pozwala sobie na takie zachowanie, to dla mnie jest frajerem i tyle w temacie ;)
Oksana

16.04.2021 04:21

Cieszę się, że nie ogląda się na chłopaków. A jaki mężczyzna nie patrzy na kobiety? Z panem Ivanem wszystko jest w porządku
Nowy??

15.04.2021 13:14

Witam jak wygląda praca jako Wozkowy logistyk? Widzę że jest oferta pracy i chciałem się dowiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku
Wozkowy

15.04.2021 12:44

Witam, chciałem się przyjść na stanowisko Magazynier logistyk, może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na tym stanowisku w tej firmie? Byłbym mega wdzięczny za odpowiedzi:)

14.04.2021 15:57

Witam Ten Bitron na Jedności jeszcze funkcjonuje? Bo tam przewozili kiedyś te maszyny gdzieś tam chyba do tego drugiego. Pozdrawiam
Trejo

14.04.2021 14:49

Mam ofertę na utrzymanie ruchu czy warto jest ktoś w stanie opisać warunki
BaeSuzy

12.04.2021 12:16

Witam, mam pytanie. Dostałam propozycję pracy w Bitronie przez firmę IQS bez konieczności wykonywania badań lekarskich, czy to wg możliwe? I zgodne z prawem? Bo wydaje mi się że coś jest nie halo.
Lula

13.04.2021 19:29

Nie jest to zgodne z prawem
o.o

12.04.2021 12:26

Dlaczego związki zawodowe podejmują decyzje samodzielnie bez konsultacji z pracownikami ? Dlaczego nie informują poprzez zebrania lub wywieszenie informacji o propozycji prezesa ? Ludzie po kątach się dowiadują o tak istotnych sprawach. Dlaczego nie było w tej sprawie przeprowadzone referendum ? Wydaje mi się że związki powinny reprezentować zdanie pracowników a nie własne. Abstrahując od tego czy propozycja prezesa jest korzystna czy nie (każdy postrzega ją na swój sposób) to dlaczego nie było to konsultowane z nami ? Pracownicy nie mają jak decydować o tym czego oczekują. Do referendum strajkowego to nie trzeba było namawiać, a tu jakiś wielki problem. Co nam po podwyżkach skoro za chwile możemy stracić prace ? Powinno się walczyć o gwarancje zatrudnienia, przynajmniej na kolejny rok. To jest teraz istotniejsze ! Za chwile skończy się obecne porozumienie i co dalej ? Ludzie będą wylatywać z roboty bo kryzys, bo pandemia, bo redukcja etatów. Może i firma ma wysokie przychody, może i nie odczuwa zbyt mocno kryzysu ale to nie czas na wojowanie bo prace stracimy my - zwykli pracownicy a nie osoby ze związków. To my będziemy zbierać konsekwencje tych decyzji, może gdyby było odwrotnie to dwa razy by się zastanowili. Chcemy samodzielnie móc podejmować decyzje, zgodnie z własnym sumieniem i rozumem. Dalsze działania powinny być uzależnione od wyników głosowania, nie id własnych widzi mi się.
Marekaureliusz

12.04.2021 19:32

Opisujesz świat demokratyczny i jego reguły w korporacjach typu bitron panuje ustrój nepotyczno- kolesiowski z elementami tyranii. Dostosuj się lub giń.
Unify

13.04.2021 19:23

Nie wypowiadaj się jak byle co wiesz.Pleciesz głupoty. Firma ma się dużo lepiej niż myślisz.A jak chcesz robić za byle co to sobie rób i sie głupio nie odzywaj.Zabrano na rok czasu 2 zł z godziny plus 100 zl z premii za obecnosc i wakacyjna uszczuplili. Pokaż mi drugi taki zakład w woj śląskim gdzie na rok czasu obcieli wypłaty przy tym że zakład cały czas produkuje świątek piątek i niedziela i dodatkowo zatrudnił i zatrudnia ludzi. Przejrzyj olx pracuj itp. Nie wiem czy wiesz ale od stycznia podrożał prąd śmieci chleb czynsz paliwo itd. Jest inflacja.Mówi Ci to coś??? To nie pieprz głupot tylko siedź cicho a Solidarność niech walczy o godziwe pensje dla wszystkich pracowników. Prezesi i Dyrektorzy się bogacą a z Ciebie się śmieją że Ci byle co płacą.
Ueuk

12.04.2021 12:26

Super praca polecam idzie zarobić

10.04.2021 02:01

Byku

10.04.2021 22:07

Twoja stara ?
Dobre wynagrodzenie mam$$$

09.04.2021 11:49

Dobre hajsy kręcone są Myślę ze nie jest to rzeczą złą Że Dobre hajsy kręcone są W Bitron 7 k , dziękuję i miłego dnia życzę.
Wróć do szkoły

09.04.2021 20:18

Człowieku przestań pisać swoje pseudo wierszyki, bo nawet tego nie potrafisz i tylko wstyd przynosisz... Jakim cudem chcesz więcej zarabiać skoro nawet nie potrafisz poprawnie zdania skonstruować. Mówi się, że to że ktoś nie potrafi matematyki nie czyni go automatycznie umysłem humanistycznym i jak widzimy na przykładzie powyżej - racja. A potem się dziwią, że zarabiają najniższą krajową... Weź się za naukę, a dopiero potem szukaj pracy. A jeśli nie chciało się uczyć to rób za tyle za ile wart jest Twoja wiedza. Pozdrawiam
Zdzislqw76

10.04.2021 09:49

Lepiej Ci (usunięte przez administratora) ze dowalileś biednemu pracownikowi Bitrona , co zarabia grosze ba zakładzie i jest wściekły że kierownictwo ,inżynierowie się obnoszą publicznie ze swoimi wysokimi zarobkami? Myślisz ze to jest fair (usunięte przez administratora) , lepiej się czujesz ze zdeptaleś człowieka , który ma tylko 2 tys na zakładzie ? Kij Ci w oko bo w (usunięte przez administratora)to w Twoim przypadku przyjemność
Cezary Święch

10.04.2021 00:51

Gdyby ktoś był ciekaw jak wygląda praca w tej firmie to polecam pewien opis zamieszczony w dosyć starej i znanej księdze: 8 Wtedy rzekł Pan do Mojżesza: «Sporządź węża2 i umieść go na wysokim palu; wtedy każdy ukąszony, jeśli tylko spojrzy na niego, zostanie przy życiu». 9 Sporządził więc Mojżesz węża miedzianego i umieścił go na wysokim palu. I rzeczywiście, jeśli kogo wąż ukąsił, a ukąszony spojrzał na węża miedzianego, zostawał przy życiu3
Ciasny Wiesiek

21.03.2021 15:56

Czytając tutejsze komentarze wychodzi na to że na produkcji pracują same najinteligentniejsze, wszechwiedzące osoby, a reszta to tępe dzidy, jakim cudem taki inteligent jeden z drugim pracuje na najniższym stanowisku, złóż sobie papiery do NASA tam potrzeba takich specjalistów, a i kasa lepsza

07.04.2021 00:27

Operator procesów elektronicznych Zawód po szkole podstawowej. Zasadniczą szkoła zawodowa oo.procesów elektronicznych-taki jest zawód.

07.04.2021 12:15

Można nawet wpisać; Operator procesów elektronicznych szkoła, 2-letnie po podstawowej.

06.04.2021 23:56

X
Opinia-Joanna

06.04.2021 23:46

Pozdrawiam Panią Beatę główną kierowniczkę Enelu potem Elektroniki. Agnieszka Duszyńska-super.

06.04.2021 23:41

Operator procesów elektronicznych jest to zawód po szkole podstawowej. Szkoła zasadniczą taki zawód.

06.04.2021 23:40

W tym Bitronie na Enelu na stanowiskou kierownika w 2017 roku trzymali Agnieszkę Duszyńską którą policja kryminalna poszukiwała za (usunięte przez administratora)

05.04.2021 21:33

Angelika85

06.04.2021 08:10

A może kolega-robol zazdrości i robi za 2 k na produkcji?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bitron Poland?

Kontakt - Bitron Poland Sp. z o.o.

Jedności 46 41-218 Sosnowiec

James

24.03.2021 15:29

Ha na jednosci terror, mobing i swiry przy korycie. Elektronika tylko dla tych Co nie przejmuja sie wysluchiwanymi madrosciami od dawnych kolezanek z lini. Olac i robic swoje, pyskowka czasem dla relaksu :) Na wacie covidowe ciecia tez byly kosztem najnizszych w hierarchi ale przynajmniej atmosfera normala. Nikt sie nie wydziera bez powodu chcac sie wykazac zarzadzaniem. (usunięte przez administratora). Operatorow za winy calego swiata I poprawic sobie ego wyrzywajac sie na innych brak. Ogolnie jak sie robi to milo czas leci., dwa odzialy tej samej firmy a calkowicie rozne swiaty. (usunięte przez administratora)
Tłumaczenie

25.03.2021 12:16

Przepraszam, czy mógłby ktoś przetłumaczyć z karynowego/januszowego na polski? Dziękuję :)

10.03.2021 14:12

Czy ktoś z was wie kiedy dostaniemy wyrównanie w wysokości dwóch złotych za przepracowaną godzinę?
Colo

20.03.2021 09:07

A jeszcze wam malo??? W innych zakładach tego nie mają.. Jak za malo zarabiacie to szukac czegos innego W (usunięte przez administratora) sie poprzewracalo
Żenada

20.03.2021 17:48

Czy uważasz, że praca na pełen etat za 2,200 wystarcza do godnego życia? Podziwiam. Poprzewracało się nam w naszych poważaniach, bo zarabiamy mniej niż najniższa stawka krajowa? 18,02 brutto... Śmiech na sali.

07.03.2021 18:11

A co do pracy w Holandii, no tak, super zarobki, jeszcze większe w Norwegii tylko ciekaw jestem jak wygląda sprawa stażu pracy i składek emerytalnych hehe. Bo z tego co się słyszy nie jeden światem wojował, przyszedł odpowiedni wiek a się okazało że trzeba dorabiać bo emeryturki ni ma albo strasznie niska:)
Pablus85

10.03.2021 21:05

Czyi dostanie prawie tyle po 10 latach co np w Polsce po 30 robiąc w Bitronie za 3 tys :) mądra dziewczyna:)
Bibi

20.03.2021 13:27

No to jak w Polsce, po 40 latach pracy 1800 zł, porażka.
M....

08.03.2021 03:19

Pracuje w tej firmie parę lat i muszę przyznać że praca na SMD spoko. Ale atmosfera, presja TRAGEDIA!!! brygadzistki pracowały normalnie na liniach i narzekały teraz same wyrzej srają niż (usunięte przez administratora) mają.. a dra się po ludziach jak nie wiem co. I one i kierownicy mają nas za nic. Gdyby nie to wszystko to praca sama w sobie jest OK !!!
Robert

12.03.2021 15:02

Która to taka mądra? Ania? Kasia?
Bibi

20.03.2021 13:24

Prawda, wyżej(usunięte przez administratora) niż (usunięte przez administratora) mają. Jak to mówią, zapomniał wół jak cielęciem był, smutne i płytkie te babki są.

10.03.2021 14:33

Kiedy dostaniemy wyrównanie w wysokości dwóch złotych za przepracowaną godzinę?

13.03.2021 17:55

Kiedy zielony z braci hydraulików kupi sobie za nasze pieniądze kilka kolejnych linii smd.
New eng

15.02.2021 18:53

Nie polecam pracy w indusie, bo przez te baby nie idzie sie na robocie skupić. Ciągle ino ten czajnik włonczajom i tak w koło cały dzień. Masakra.
żartowniś

04.03.2021 14:22

A reszta jest super , na pewno ani słowa z siebie nie wydobywają. A zredukować to trzeba tego co takie bzdury pisze bo chyba ma za mało pracy :)
Neweng

14.03.2021 17:32

18sta- Pisał po godzinach, Ty 14sta pewnie przy czajniku.
Ciasny Wiesiek

10.03.2021 15:43

W Holandia jak w bajce, nie rozśmieszaj mnie mieszkasz w 10 osób jak Ukrainiec tutaj i dupisz za najniższa, beka z ciebie

09.03.2021 19:36

Wodą sodowa dobre... bo ktoś wymaga to już źle. Najlepiej stać i gadać, śmiać się, mieć płacone za lenistwo. Cieszcie się że nie przekazuje Wam tego jaki chrzan za Was dostaje LENIE
Zbik

06.03.2021 22:44

Podziekowalem po miesiacu praca przez agencje during.. 2.200 wyplaty praca montonna do tego rzucanie na kazda maszyne żeby szybko sie wyuczyć.. Co kto woli nie dla mnie, nie za takie pieniadze :) nawet bezplatnych nie chca dawać, wolą by ktoś na l4 siedział dziekuje nie pozdrawiam.
Maciej92

09.03.2021 14:30

Masakra, przecież to ochłap , straszny wyzysk , jak Ci ludzie żyją za takie grosze ...:(.
Nowy pracownik

05.03.2021 06:49

Czy może ktoś jasno i konkretnie powiedzieć jakie są zarobki pracownika na produkcji?
Maroisz68

09.03.2021 14:28

2200 na reke i(usunięte przez administratora) za 3 jak Beduin
Nowy 12

09.03.2021 09:34

Witam nie polecam tej pracy na stanowisku magazynier operator wózka widłowego wogole prawie się wózkiem nie jeździ tylko sztaplarką na rozmowie (usunięte przez administratora)ze praca jest na wózku widłowym

07.03.2021 18:06

To jakie są tera stawki w Bitronie? Za moich czasów nie było jeszcze agencji a umowy dawali na 2 lata
Hmm

04.03.2021 11:19

Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć na temat pracy w biurze?
Toja

06.03.2021 23:05

Przez kopaczy B trudno się pracuje w biurze.
Nowa

06.03.2021 10:52

Czepiacie się nowych, że mają większą stawkę od bitronowców. Oni pracują przez firmy zewnętrzne. Chcecie też taka to jaki problem zatrudnić się przez agencie.
tbc

06.03.2021 20:04

Agencyjni pierwsi do wylotki, pięknie ładnie i po pracy - uwzględnijcie to ludzie, nikt nie pójdzie do roboty za mniej niż 2800 brutto. Ja sobie nie zazdroszczę że jestem pod agencją i nie mam prawa do UŻ i na chwilę obecną do pracy w nadgodzinach. Zdrówka
Karolinkaanka

02.03.2021 18:56

Niestety ale teraz to jest (usunięte przez administratora). Obnizyli pensje ze względu na covid - nowi pracownicy mają lepsze stawki i dodatki niż reszta (stary )pracownik. Co chwile dokładają pracy i wymyślają dodatkowe zadania. Oszczedzaja na firmie sprzątającej wiec zwykly operator ma sprzątać wszystko co się da. Tłumaczeniem jest to ze Włoch jest zły i nie lubi jak jest kurz -bałagan. Wiecznie nie ma mydła , papieru do wycierania rąk. O wszystko się czepiają ale zapominają, że to zwykly pracownik Z A PIERD ALA żeby reszta mogła się obijać !!!! Za wszystko odpowiada operator . Ukraina robi co chce i jest dobrze. Czepiaja się o maseczki ze są pod nosem a sami robia to samo. Covid jest tylko na wydziale i stołówce oraz na bramie. Nie ma covidu - podczas szkoleń pracownika, w szatni i na bramkach ,które kazdy dotyka żeby wejść na wydzial. Pracownika maja za nic a później zdziwienie ze nie ma chętnych ludzi do pracy. Z ukraińcow robia liderów. Kierownictwo chce się wykazać ale nie swoją pracą tylko dzięki pracownikowi.
CezaryŚwięch

19.01.2021 12:54

Firmę mogę szczerze polecić z punktu widzenia pracownika. Jako operator wtryskarek na wydziale gum spotkałem się z bardzo sympatyczną załogą i dobrym brygadzistą Ł.N. który ją prowadzi. Jako pracownik mam określoną normę do wyrobienia która jest obliczona w sposób optymalny i nawet nowi pracownicy nie powinni mieć problemu z jej wyrobieniem i wypełnieniem dokumentacji w 8 godzinnym dniu pracy wliczając w to przerwę (na której zazwyczaj jest dostępna osoba na zastępstwo) Zasada wzajemnej pomocy wśród pracowników jest normalnością w tej firmie. Co do wypłat zawsze wpływają na konto terminowo a ich wysokość jest zadowalająca, paczki świąteczne są miłym dodatkiem w okresie przedświątecznym a ich skład jest przemyślany i bardzo fajny. Istnieje możliwość awansu i to dosyć szybkiego. System trójzmianowy 3-2-1 nie wszystkim będzie odpowiadał natomiast z mojego punktu widzenia przejście ze zmiany 1 w piątek na 3 w poniedziałek generuje bardzo dużo czasu na odpoczynek i ewentualny wyjazd w ramach weekendu. Osoby w zarządzie i administracji są pomocne i kompetentne co znacznie ułatwia dopełnienie wszelkich formalności i załatwienie sprawi bierzących.

02.03.2021 09:41

Witam,powiesz mi gdzie mogę się udać żeby być zatrudnioną przez zakład?Praca przez agencję nie za bardzo mi pasuję.Czy Bitron wogole aktualnie zatrudnia ludzi?
Karolinka

02.03.2021 18:24

Przyjmują tylko przez pośredników.
Holender45

09.02.2021 07:55

Ludzie nie dajcie się wykorzystywać ,namawiam więc do bojkotu!! Pokrótce opiszę moja historie -15 lat pracy w Holandii, wróciłem do Pl w tym roku bo zatęskniłem za ojczyzna.Nie dajcie się wykorzystywać Rodacy. Miałem bliźniacza prace w Holandii i zarabiałem 5 razy tyle , dorobiłem się domu w Polsce i dobrego auta .Mógłbym 3 lata nie pracować w ogóle.Chcialem się zorientować jakie są stawki w pl i miałem rozmowe o prace. I to jest porażka. Jak w tym kraju ma być dobrze jak ludzie godzą się na takie patologię jak praca za 3000 brutto w dużym zakładzie produkcyjnym? Ludzie nie idzie tym drogą:( to smutne , Polska Kambodża Europy ?
Aleks

19.02.2021 11:33

Zgadzam się, też niedawno wróciłam z Holandii i z ciekawości zaczęłam się rozglądać tutaj za pracą... no cóż nie wiem czy śmiać się czy płakać. W Holandii zarobi się w tydzien tyle co tutaj przez miesiąc

02.03.2021 09:35

Dasz namiar na pracę w Holandii?
Kiedys to bylo

06.01.2021 03:59

Napisze wam jak kiedys wygladala praca na wydziale elektroniki, ten kto jest od poczatku bedzie pamietal jak bylo ci co wypisuja te komentarze pomysla ze zwariowalem bylo dokladnie tak elektronike otwieral Wloch Pan Ze... wraz z grupa specjalistow bardzo madrych chlopakow Pan Ze... byl jedynym Wlochem ktory szanowal kazdego pracownika liczyl sie z zdaniem specjalisty a nawet operatora rozkrecili wydzial elektroniki bylo prawdziwe UR Specjalisci ludzie sie szanowali itd., linie dzialaly owszem byly problemy ale w porownaniu z tym co sie dzisiaj dzieje ja sie smieje, skonczyl sie kontrakt Ze.... musial wrocic a przyjechal super Wloski Lu.... owczesny prezes zatrudnil super znawce i specjaliste Pana R... z Kwidzynia ktory nie mial zielonego pojecia o produkcji elwktroniki dobrze sie sprzedal Lu.... z Wloch i teraz jest (usunięte przez administratora) i lepiej juz nie bedzie ci ktorzy sie znali na produkcji elektroniki juz nie pracuja smutne to ale prawdziwe,

12.01.2021 12:57

Bo ta rekrutacja to jedna wielka ściema. Przez sytuację na świecie masa ludzi straciła pracę, kolejki się ustawiają pod pośredniakami a w bitronie mówią ci że ciężko kogoś znaleźć. A każdą dziurę łatają sobie "super wydajnymi" pracownikami z ukrainy, którzy nawet w połowie tego nie zrobią co my. Jedynie nadają się do zgłaszania awarii, siedzenia i udawania, że coś robią.
Heni

26.02.2021 14:10

Prawda, smutna prawda. Dalej pracuje, ale szukam czegos nowego. Nie mogę tylko rozkminic kto to R.T - imie dopasuje, ale to R? Jakas podpowiedź? Pozdrawiam Nas wszystkich
Janek

25.02.2021 23:02

Nie polecam tej roboty oszukali mnie że będę jeździć wózkiem pracuje jako Magazynier

25.02.2021 23:00

Nie polecam tej pracy (usunięte przez administratora) na dzień dobry miałem jeździć na wózku robie jako Magazynier

Zostaw merytoryczną opinię o Bitron Poland Sp. z o.o.