Bitron Poland

• Ruda-Opalin
  • Ruda-Kolonia
  • Dobryłów

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Bitron Poland Sp. z o.o.

Opinie o Bitron Poland Sosnowiec

Nie przegap nowości o Bitron Poland Sp. z o.o.!

23.01.2012 19:29

jak ta Huta szła się nazywa bo ja bardzo pilnie potrzebuje pracy nie wrócę już do BP...
SEBASTINO.

23.01.2012 17:36

JA NIE PRACUJE W TYM [usunięte przez moderatora] PRACY POD WLOSKIM KAPO.ALE Z TEGO CO WIEM TO BITRON TO WLOSKI [usunięte przez moderatora] PRACY.POLOWA KIEROWNIKOW I BRYGADZISTOW NIE MA WYKSZTALCENIA ABY BYC NA TYCH STANOWISKACH-------WLOSKIE DUPOLIZY . U MNIE W FIRMIE KIEROWNIK MUSI MIEC WYKSZT,WYZSZE.JEDNYM SLOWEM WLOSKI OBOZ KONCENTRACYJNY 2000 WIEKU.WLOSI DO WLOCH [usunięte przez moderatora]
zypcyk

18.01.2012 12:46

w Strzemieszycach w hucie szkła jest około 1700 - 2100 przez posredniaka miesiecznie, wiem bo pracowalem
gosc

13.01.2012 20:23

w hucie szkła 2 tys? chyba lekka pomyłeczka! przez pośredniaka zarobisz tam 1200-1300 taka jest nasza szara rzeczywistość
bleeeeeee

12.01.2012 11:57

NAPEWNO PRACUJE TAM JEDNA WIELKA PATOLOGIA !!!! :) I TO JEST [usunięte przez moderatora] PRACY A NIE WSPOMNE O ZAROBKACH I ATMOSFERZE :) JEDNA NA DRUGA KABLUJE !!!!!!
wup

09.01.2012 18:35

Witam chcialbym sie dowiedziec jak mozna dostac sie do pracy do bitronu czy jest jakas agencja która tam zatrudnia czy trzeba bezposrednio zanieść papiery ?
nie polecam

03.01.2012 09:24

W Bitronie Poland na wydz. gum decydują brygadziści o twoim zwolnieniu bądź jak ci się kończy umowa tak naprawdę . Jak się do niego uśmiechasz, dajesz mu ciastka w czasie pracy , żartujesz z nim i mówisz do niego głupoty albo plotkujesz i donosisz co mówią do ciebie inni gdy jesteś w pobliżu to możesz wtedy rozmawiać , jeść na maszynach, a on w między czasie siedzi w laboratorium przez całą nockę i na popołudniu w tym czasie co pójdzie do domu kierownictwo i nie wychodzi z niego aż przyjdzie kolejny brygadzista tylko każe mówić innym , a potem jak się komuś noga podwinie to wtedy udaje pajaca że on pilnował i się wytłumaczy bo ma władzę, a ci wystawi taką opinie że się z ciebie potem wszyscy śmieją bo rozprowadza to po całym wydziale, a wystarczy jedna osoba która lubi plotki.( Jedna powie, druga doda ,a trzecia dopowie całą historię) Jak siedzisz cicho to masz [usunięte przez moderatora]. Nie polecam tego wydziału czyli wydz. gum ani firmie zewnętrznej ani zwykłemu pracownikowi. A nie chodzi tu o atmosferę tylko chodzi o zdrowie (tak jak było w przypadku jednej osoby że teraz będzie w szpitalu leżała - ciężki przypadek- a zdrowie wychodzi po pół roku nie pracowania w tej firmie na tym wydziale) .Niby badają co jakiś czas stężenie i że się mieści w normie , ale te wyniki są nie prawdziwe. A jeśli chodzi o atmosferę to jest po prostu żenująca. Płaca była odpowiednia w zeszłym roku a w tym roku to będziemy płakać bo chce obciąć wszystkie premię a jeszcze będziemy pracowali na to zdrowiem "Konkurs zdrowia" śmieszne prawda? Nie będziesz zdrowa nie dostaniesz nagrody.
niedoinformowana

17.12.2011 20:14

a może coś ktoś napisze o Enelu? jaka atmosfera,np?
allszemsonwanksukmencubar

13.12.2011 22:00

DZISIAJ BYŁO ZEBRANIE Z PREZESIKIEM. I CO ? I PREZESIK WYMYŚLIŁ ŻE ZARABIAMY ZA DUŻO W PORÓWNANIU Z INNYMI I POSTANOWIŁ NAM ODEBRAĆ PREMIĘ I COŚ TAM JESZCZE A W ZAMIAN DAĆ CO 3 MIECHY TAUZENA ALE JAK PÓJDZIESZ NA LY-4 TO PO TAUZENIE..NO CÓŻ PRAWDA JEST TAKA ŻE MUSZĘ ŻYĆ CO MIESIĄC I PŁACIĆ RACHYNKI NIE CO 3 MIECHY. A I JESZCZE POWIEDZIAŁ ŻE DOSTANIEMY DO TEGO PREMIĘ WAKACYJNĄ TYSIĄC COŚ TAM O ŚWIĄTECZNEJ MOŻEMY ZAPOMNIEĆ ALE JAK ZWIĄZKI ZACZNĄ SZALEĆ TO MOŻEMY ZAPOMNIEĆ O TAUZENIE A ZOSTAWI TYLKO WAKACYJNĄ. PO GŁĘBSZEJ ANALIZIE NA SPOKOJNIE NASUWAJĄ SIĘ TAKIE WNIOSKI ŻE JEST TO CZYSTE ZAGRANIE PSYCHOLOGICZNE .. NAJPIERW ZABIERZE WSZYSTKO POTEM RZUCI OCHŁAP POLAKOWI ŻEBY SIĘ POCIESZYŁ A NA KOŃCU POMANIPULUJE LUDŻMI ŻEBY ONI NACISKALI NA ZWIĄZKI ŻE WOLĄ WARIANT Z TAUZENEM.. I TYLKO ŻENADA ŻE LUDZIE SIĘ NA TO GODZĄ . BĘDE TERAZ ZARABIAŁ PEWNIE TYLE CO Z POŚREDNIAKA. A JAK BĘDĘ MIAŁ L-4 TO OD RAZU MIESIĄC BO CO MAM DO STRACENIA. A MOŻE BY SIĘ TAK PRZYJĄĆ PRZEZ POŚREDNIAKA DO HUTY SZKŁA W STRZEMIESZYCACH TAM 2 TYSIAKI ZARABIAJĄ PRZEZ POŚREDNIAKA.?
takajedna

10.12.2011 17:48

firma SGP np.....
ehe

09.12.2011 22:06

jaka firma zewnetzrna rekrutuje tam ludzi do pracy???? Znacie moze [usunięte przez moderatora]???Pracowała tam kiedys?Na kantroli jakosci?

08.12.2011 19:35

anonim - 2011-09-30 17:03:15 Prosze o informacje dotyczące serwisu elektroniki przez Was produkowanej . Mam dosiadczenie 6 letnie na stanowisku serwis , znam testy ICT i umiem projektować testery i naprawiać. Interesuje mnie praca o zarobkach miedzy 4-5 tys. na rękę . prosze o pomoc plytki elektroniczne do pralek,lodowek,suszarek itd ale o takich zarobkach mozna zapomniec.Zwykly robol zatrudniony przez Bitron dostaje ok 1800 na reke,ci lepsi niewiele wiecej
naiwna

04.12.2011 23:05

pracuję tam dopiero kilka dni....oczywiście przez firmę zewnętrzną,a jakże;/ nie jest to moja pierwsza praca,więc mam porównanie....jak dla mnie to po prostu wielki szok....atmosfera nie do zniesienia,długo tam nie zostanę na pewno...
kuktas

03.10.2011 13:47

2 złote na godzine

30.09.2011 17:03

Olek

20.09.2011 21:45

a ten cały Arm-wrestler tam jeszcze pracuje u was? bo tam jeden taki pracował w tym Bitronie,[usunięte przez moderatora] silne łapy.Chyba za elektronika czy jakos tak

04.05.2011 17:06

Pterus nie rzucaj się tak bo ci siostra oddziałowa odetnie internet i będziesz musiał spędzać czas z resztą [usunięte przez moderatora] na sali
wiki5

28.04.2011 23:29

JA PRACUJE TAM 12 LAT I [usunięte przez moderatora] TAM JEST MEGA, DOBRE CZASY BYLY NA POCZATKU,A TERAZ PO PROSTU KWAS I NIE [usunięte przez moderatora],ZE SIE PRACUJE TAM SUPER.BANADA DUPOWLAZOW ZWLASZCZA ZMIANOWI I KIEROWNICZKI ZA 5 ZL.BY CZLOWIEKA SPRZEDALY AWANSE MAJA BO [usunięte przez moderatora] DAJA I [usunięte przez moderatora].ZERO SZACUNKU DO LUDZI Z PRODUKCJI.KWAS KWAS I TYLE TAK JEST W BITRONIE!!!!!!!!!!!!!!!!!
pterus

28.04.2011 22:31

Pizdo wpadniaj na warsztat na wtryskarkach na rozmowę i powiedz mi to w oczy frajerska (usunięte przez administratora) !!!!!!
karol

01.04.2011 09:55

a możecie coś powiedzieć coś o utrzymaniu ruchu? o ślusarzach narzędziowych? zarobki , praca? jak to wygląda? z góry dzięki

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bitron Poland?

Kontakt - Bitron Poland Sp. z o.o.

Jedności 46 41-218 Sosnowiec

aaaa

26.03.2011 10:25

ile zarabia młodszy technolog w tej firmie?
Ktosiek

23.03.2011 17:30

Pracowałem w Bitronie na "starych śmieciach" tj. na Braci Mieroszewskich, tam gdzie aktualnie znajduje się Silesia Expo - dosc dawno temu. Stare i śmieci = stara zgrana (choc nie w każdym przypadku) ekipa. Zwolniłem się na kilka miesięcy przed przeniesieniem Bitronu n Dańdówkę. Tamte czasy wspominam całkiem dobrze, ówczesny prezes Ugo coś tam - równy gosc. Pracowało wtedy bardzo wielu fajnych ludzi, choc [usunięte przez moderatora] tez nie brakowało. Z tamtej ekipy duża częsc rozjechała się po świecie i Europie. Zarobki jak na tamte czasy były niezłe. Co do atmosfery w pracy, to bywało różnie i czasem miałem wrazenie, że to schyłek dobrych czasów, Wasze wypowiedzi udowadniają mi tylko, że sie nie myliłem. Ahh jakby tak dało się cofnąc czas i wrocic starą ekipę, to pewnie również starał bym się o przyjęcie do pracy :-)
Ricardo Armando Desperado

22.02.2011 15:54

byłem na elektro-zaworach przez umowę zlecenie, nic złego nie mogę napisać, robisz swoje w odpowiedniej ilości, bierzesz jeszcze 100% płatne soboty i jest dobrze także polecam.

07.02.2011 16:58

jak widze jak tam ludzie zapierdziel... na aquastopach to mi sie płakac chce 8 godzin na nogach praca stojąca niemal bez przerwy zeby zarobic na chleb... a tylko przewij prace na pół minuty ehh... firmy zewnetrzne jak kazdy potrzebują zarobić, wiekszosc z nas poszłaby jakby była to jedyna praca i nikt nie patrzyłby na to ze robi konkurencje stałym pracownikom !!!
yolek

13.12.2010 09:57

a mozecie mi powiedziec cos o szefie produkcji ?? zaczolem wlasnie prace i nie wiem co o nim myslec

02.12.2010 12:43

anonim - 2010-05-01 09:55:26 Pteruś - 2010-03-17 12:50:56 Bitron w Sosnowcu to zakład w 100% zajebiste miejsce pracy. Jeśli komuś się nie chce pracowac to nigdzie mu sie nie spodoba. Bitroin to nie miejsce pracy dla [usunięte przez moderatora]!!!!!!! TO CHYBA TY JESTEŚ TYM NAJWIĘKSZYM WŁOSKIM [usunięte przez moderatora]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [usunięte przez moderatora]
PCHEŁKA

21.11.2010 14:32

WITAM.CHCIAŁAM SPYTAĆ CZY TA PANI [usunięte przez moderatora] TO JAKAŚ KIEROWNICZKA Z BITRONU,CZY TEZ Z JAKIEJŚ FIRMY WSPÓŁPRACUJĄCEJ Z BITRONEM-CZYLI POSREDNIAKIEM?PROSIŁABYM WIĘCEJ KONKRETÓW,BĘDĘ WDZIĘCZNA-Z GÓRY DZIĘKUJĘ-POZDRAWIAM
bzzzz169

03.11.2010 16:43

LUDZIE! Gdyby nie to, że niektóre opinie dodają tutaj kierownicy i Ci co im włażą w tyłki, nie byłoby tutaj ani jednego pozytywnego tekstu! Myślałam, że jestem odporna na stres, pracowałam w naprawdę wielu firmach, z różnymi ludźmi, ale Bitron dał mi w kość jak mało co. Nowe osoby są wykorzystywane. Mam pełną świadomość tego co mówię. "Stare wygi" utrzymują się tam z jednego względu. Jeśli przychodzi nowa osoba przez dwa tygodnie jest na szkoleniu, nie musi robić normy, czyli "starzy" też nie muszą. Popracuje taki, zacznie się wykazywać to norma musi być. Wtedy trzeba go wyeliminować, żeby przyszedł nowy i znów można się [usunięte przez moderatora]. Ludzie, którzy chcą pracować i pracują naprawdę ciężko mają przej...ne. Ciągle ktoś im coś zarzuca, obrywa jeden za wszystkich. Poznałam tam wielu fajnych ludzi, ale... niestety już tam nie pracują :) Tym co zostali też nie daję dużo czasu. "Starzy" tak się potrafią ustawić, że nowi ludzie robią za nich. I za nich obrywaja w razie czego. Akcja goni akcję. Ciągłe kłótnie, krzywe spojrzenia, obgadywanie, donoszenie. Dwulicowość króluje. Co do pensji... zależy kto gdzie pracuje. Są stanowiska na których można przespać pół dniówki, więc 7zł/h to nie mało. Ale są takie na których faceci wymiękają, ból rąk, kręgosłupa, nóg- ktory nie mija nawet po wielu tygodniach. Poza tym ogromne nerwy. Tego nie można wycenić na 7zł. Kadra kierownicza... hm... brak słów. Widzą jak przez pół minuty nic nie robisz, ale jak zapieprzasz jak mrówka żaden nie spojrzy. Nie mam zamiaru nikogo obrażać, ale jak w zagranicznej firmie na stanowiskach kierowniczych moga pracować ludzie po technikum, bez matur?! Ale w sumie po co komu studia, jak do pracy przychodzi się tylko pić kawę... To trochę upokarzające dla ludzi po studiach, którzy obok charują jak woły! Nie da się tam żyć w zgodzie z ludźmi, bo non stop ktoś kogoś skłóca, knuję, patrzy jak tu tylko wkurzyć innych do granic możliwości. Klimatu tego miejsca nie da sie opisać w kilku zdaniach. Jak ktoś chce się przekonać na własnej skórze, to nie będzie miał problemu z dostaniem się tam do pracy. Tylko niech nie liczy na to, że zostanie doceniony, choćby dobrym słowem. Na początku zawsze bedzie miło... ale nie mówcie hop zanim nie przeskoczycie. A uprzedzam , że płotki stawiane przez innych są dość wysokie. DZIĘKUJĘ SAMEJ SOBIE ZA TO, ŻE NIE POZWOLIŁAM SIĘ DŁUŻEJ TAK TRAKTOWAĆ.
xx

20.10.2010 13:27

powiedz to tym ludziom o ktorych tak piszesz prosto w twarz frajerzyno uboga w slownictwo i inteligencje, a bedziesz musial pracowac w nadgodzinach na dentyste
awayyyyyyyyyyy-

19.10.2010 13:12

co to ? e maila chce :((((((
awayyyyyyy-

19.10.2010 12:56

Zna ktos email do BITRON ????????
zed

17.10.2010 11:04

Witam, tak czytam to forum i jestem w szoku, ze kazdy tak narzeka, ja pracuje tutaj bardzo krótko, jestem nowo przyjetym pracownikiem i musze powiedziec, ze narazie jest wszystko OK, atmosfera wporządku, ludzie sympatyczni i pomocni, jedynym minusem jest to, ze pracuje przez posrednictwo i stawka jest wręcz głodowa 9.41 zl brutto na godzine, to wychodzi okolo 1200 na ręke za miesiac pracy i w zasadzie człowiek nie wie na czym stoi, czy umowa bedzie przedłuzona czy nie, ale tak juz jest z pracą przez posrednictwo.
fajna

04.10.2010 22:09

Nie chcialam byc "bulterrierem" - jak mi kazano, to poszlam na zielona trawke. Ale dziekuje bitronowi za wyszkolenie, doswiadczenie tam zdobyte przydaje sie w nowej pracy:))))) A moze to nie zaklad produkcyjny tylko szkoleniowy?;))))
elvenka

01.10.2010 10:27

coz za krytyka miejsca pracy, heheh ;) ale zarabia sie chyba calkiem neizle , ok 2000 zl netto :) wiec cos za cos ;)

22.09.2010 21:17

Żenujące jest, że ludzie muszą pracować za te marne grosze w Bitronie, że nie mają wyjścia, że muszą...Mam nadzieję, że za jakiś czas rynek pracy się zmieni i skończy się kasa dla firm podwykonawczych i że powróci szacunek dla pracownika. Ja na szczęście już tam nie pracuję.
elvenka

18.09.2010 15:34

Mam pytanie do osob ktore pracuja w Bitron, slyszalam ze wkrotce maja otwierac nowa hale na produkcji i beda przyjecia od nowego roku. Czy ktos wie na ten temat cos i moze potwierdzic ta informacje? Pozdrawiam serdecznie ;)
ona

16.09.2010 20:20

no i przyjęli już kogoś?? wiecie coś może??
marsjanka

13.09.2010 23:46

Dziekuje ze kontakt, czy ta Pani Joanna pracuje w zakladzie w kadrach czy jest to osoba z jakiegos biura pracy jesli moglabym jeszcze dopytac ;)
asia

07.09.2010 13:43

dziękuje za podpowiedź,a do pracy w Bitronie [usunięte przez moderatora] bardzo mila dziewczyna i ona panu wszystko powie.Pozdrawiam i życzę powodzenia.Przyjęcia są!!
marsjanka

05.09.2010 22:04

ja mysle ze musialabys sie dostac do bedzina a stamtad juz autobusem 260 i wysiasc na przystanku Klimontow kopalnia, jesli dobrze pamietam. Ja mialabym tez pytanie , myslalam o pracy w Bitronie , i nie wiem gdzie nalezaloby sie udac zeby tam zostac skierowanym :)pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Bitron Poland Sp. z o.o.