Bitron Poland

• Ruda-Opalin
  • Ruda-Kolonia
  • Dobryłów

3. Opinie o pracodawcach Sosnowiec
  5. Opinie o Bitron Poland Sp. z o.o.

Opinie o Bitron Poland Sosnowiec

Nie przegap nowości o Bitron Poland Sp. z o.o.!

albi

14.09.2013 18:05

- 2013-09-13 23:10:28 albi - 2013-09-13 22:47:31 xxx - 2013-09-13 22:22:09 Witam, dostałem ofertę pracy jako technik elektronik w dziale jakości, może ktoś powiedzieć o warunkach pracy na tym stanowisku? Z góry dziękuję.A co konkretnie chcesz wiedzieć?Ogólnie warunki pracy, atmosfera i zarobki?Zarobki nędzne, chyba, że na start coś więcej sobie wywalczysz, atmosfera spoko, warunki - trudno powiedzieć, biurka napewno nie dostaniesz.
xxx

13.09.2013 22:22

Lola

13.09.2013 10:46

A co tam na elektronice? Dawno nikt nie pisze...
BiTrOn

12.09.2013 21:41

Wszystkim się w d.... poprzewracało .... Jeśli chodzi o strajk to jedno wielkie nieporozumienie...... Rzeczywiście mam nadzieje, że jeszcze przed upływem 18 miesięcy ochronnych posypią się wypowiedzenia.... Ciekawe kto wtedy pójdzie za Panią dyrektorką strajkować za 50 zł miesięcznie podwyżki ??? Praca w BP jak każda inna wszędzie trzeba pracować a tu chociaż wiadomo za co się robi bo 2500 na rękę to na prawdę nie mało ...... Firm zewnętrznych szkoda, bo naprawę są ludzie którzy solidnie zapiepszają za marne grosze...... Podsumowując .. Panie personalny pokaż pan kto tu rządzi i trzeba wyj...... tych nierobów strajkujących z umowami na stałe.......
ona

21.05.2013 11:12

Człowiek... - 2013-03-01 11:16:40 Firmy zewnetrzne trzymaja sie razem w kupie.. A Bitronowce z firmami zewnetrzymi niby tez, jeszcze zalezy na jakich działach, ale ze strony Bitronowcow jest to "dobra mina do złej gry".. Do pracy sie przychodzi zeby odwalic 8 godz i pozniej miec na wszystko wyj... Ludzie z firm zewsnetrznych to tez ludzie, którzy maja obowiazki, na utrzymaniu rodzine domi itp... tak samo jak bitronowiec... Wszyscy jestesmy ludzmi i powinnismy patrzec na siebie z usmiechem a nie z wrogo wyrazem twarzy... Jesli chodzi i brygadzistow to ""no coment"".. Pozdrawiam wszystkich z firm zewnetrzychW pełni się z tym zgadzam. Pracowałam w tym "zakładzie" ponad pół roku na dziale elektroniki i później na montażu. Nikomu Bitronu nie polecam, omijajcie go szerokim łukiem !!! Wszyscy na wszystkich donosili, szczególnie właśnie na firmy pośredniczące kochani Bitronowcy. Kierownictwo w tym zakładzie to w ogóle jakaś porażka. Jeszcze nie spotkałam się z zakładem gdzie było po 3-4 kierowników na jedną zmianę i to na jednym dziale. Z tego co pamiętam najlepiej mieli (usunięte przez administratora) Wszystkiego brakowało od rękawiczek po komponenty, i pojemniki. Oczywiście gdy komponenty były pakowane do innych pojemników niż powinny być bo tych właściwych nie było to zaraz pojawiała się wielka kontrola jakości z równie wielkimi pretensjami. Strasząc nas oczywiście że długo tu nie popracujemy :). W ogóle śmieszne jest to że 70% komponentów jest właśnie z Chin a na produktach piszą made in Poland. Jak już coś to skompletowano w Polsce a nie wyprodukowano a to dużo różnica. Normy rodem z kosmosu szczególnie na elektronice, niemożliwe do wykonania no chyba że się było nadczłowiekiem. Pomijam fakt że najczęściej pracowało się na 4 stanowiskach i w ekspresowym tempie trzeba było się przenieść z jednego na drugie bo nagle była jakaś ekspresowa wysyłka. Oczywiście w asyście wielkiej kierowniczki która stała nad Tobą i nadzorowała tą produkcję bo zaraz to mieli wysyłać a to jeszcze nie gotowe ! ŻENADA !!! Ogólny mobbing. Na montażu zapieprz jakich mało do tego temperatura latem zabójcza. Najlepiej było się trzymać z ludźmi ze swojego pośrednika. Podsumowując, chory zakład z chorą atmosferą, praca mogłaby tam całkowicie inaczej wyglądać gdyby ludzie byli inni, bo praca nie była ciężka fizycznie jak na produkcję. Także jak go zamkną to Bitronowców właśnie nie będzie mi szkoda :)
solidny pracownik

30.04.2013 12:20

bzdura (usunięte przez administratora) prawda że bitron ok. pewnie firmy pośrednicze robią sobie tutaj reklamę a w serwisach ogłoszeniowych łapankę
agi

05.04.2013 18:08

Popieram Cie :). Ja uwazam ze Bitron jest bardzo dobrym miejscem pracy. Pracowalam tam i wszystko bylo ok. Bzdury wypisuja Ci ktorym sie pracowac nie chce. Najlepiej jakby lezeli i pieniazki z nieba spadaly. Ciekawe co byscie powiedzieli gdybyscie dostawali 600 zl za miesiac za prace fizyczna, dzwiganie ciezarow przez 8 godzin dziennie. Moze sie zamienimy???
g.ucho

04.03.2013 15:04

już są pogłoski o przeniesieniu produkcji do chin inwestując tutaj mysleli że w polsce bezrobocie to ludzie będą zmuszeni za grosze pracować polak nie jest głupi a temu co był z wizytą u strajkujących powinni mu tak wpierd...ć żeby jego szef wiedział z kim ma doczynienia
ania

02.03.2013 16:49

Jak bym wiedziała ze tak bardzo narażam sie na zwolnienie że strajkuje za 50 zł. podwyższki to nawet bym do tego strajku nie przystąpiła. Mogłam nie strajkować :/
t.n.1981

02.03.2013 15:13

HAHA baby to umieją strajkować. Związki i ci co strajkowali to wielka porażka. Tak prezes wami zakręcił że jeszcze mu sie za bilet do Włoch zwróciło dał wam 200 albo 250 zł + 5% do pensji i premia świąteczna 1000zł, to w skali roku wychodzi około 4700 a zabrał kwartalną 1000zł, czyli w ciągu roku 4000. WOW więc miesięcznie wyszłyście trochę lepiej niż 50 zł na + WOW!!! ZWIĄZKI POWINNI PODAĆ SIE DO DYMISJI A WYBRAĆ LUDZI CO TROCHĘ ZNAJĄ SIE NA MATEMATYCE. MATOŁY BEZ SZKOŁY. dzięki wam, pewnie teraz nie bedzie podwyżek przez 2 lata za 50 zł. WOW DZIĘKUJEMY WAM ZWIĄZKI.
Człowiek...

01.03.2013 11:16

niewolnik

27.02.2013 19:17

naganiacze niewolników tak nazywają firmy pośrednicze przez taką firmę zatrudniony człowiek jest poniewierany jak szmata w błocie za marny grosz
pzs

15.02.2013 20:14

zy przyjęcia są przez firmę progresso?
jon

18.01.2013 15:47

w każdym zakładzie czylli na produkcji jest tak samo (usunięte przez administratora) za najnisza krajowa nie wiem czy jest jakis zakład co liczy sie z pracownikiem ciezkie czasy sa .
joszi

16.01.2013 11:19

Witam wszystkich Moje zdanie jako pracownika o firmie jest jedno "Auschwitz Bitronau". Prezes to gośc którego można porównac do Stalina. Ludzie traktowani jak śmieci. W Bitronie sa trzy typy pracowników. Pierwsi to (usunięte przez administratora) ( oczywiście mają najlepiej).Drudzy to (usunięte przez administratora).I ostatnia grupa ludzi to uczciwi ludzie którzy przychodza odpierniczyc 8h i sie niczym nie intersuja.Dodam tylko że nie interesuja sie tylko dlatego że niema ich kto wysłuchac.Jak w powiedzeniu "siedz cicho kierownik wie lepiej". Związki zawodowe na zakładzie "temat rzeka".(usunięte przez administratora) Tak więc jesli szukasz pracy kolego , kolezanko zastanów sie czy chcesz w takiej pracy pracowac. Jedynym wyjsciem jeśli już tam zaczniesz pracowa to dołączy do tej trzeciej grupy ludzi czyli " 8h i do domku" reszta to (usunięte przez administratora) Pozdrawiam i życzę wszystkim aby otworzyli oczy i zaczeli szukac pracy tak jak ja po 8 straconych latach. Powodzenia
obecny 3 letni Pracownik

10.01.2013 14:41

Jeden wielki syf z kierowniczką na czele
nowa

05.11.2012 20:59

Cześć są może tam teraz przyjęcia?? I możecie mi powiedzieć przez,jakiego pośrednika.?? Jakie tam są zarobiki ?i czy praca jest stojąca czy siedząca?
mms

30.10.2012 22:18

sa moze tam obecnie przyjecia jesli tak to przez jakiego posrednika?
normalny

23.10.2012 20:54

Ależ wy (usunięte przez administratora). Ja pracuję na Utrzymaniu Ruchu i jakoś nie narzekam, że jest źle. Robota lightowa. Jak się komuś robić nie chce to wszędzie mu będzie źle, taka prawda.
porażka...

21.10.2012 10:10

Głodowa stawka 9,41/h??? To co powiesz o stawce 6,20??????

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Bitron Poland?

Kontakt - Bitron Poland Sp. z o.o.

Jedności 46 41-218 Sosnowiec

szczęśliwa

18.10.2012 22:20

ja też tam pracowałam dosyć długo i nigdy bym nie wróciła. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki, tak jak to zrobiło kilka nie mających honoru osób. Nie na Bitronie życie sie kończy!
Lucyna

05.10.2012 16:37

Cześc bitronki-dośc dawno pracowałam w Bitronie ale nowy szef zakończył moją współpracę z tą firmą,pracowało mi się super -jak bym mogła to z pewnością bym tam wróciła
Sheris

30.09.2012 14:00

A przez jakiego pośrednika przyjmują do Bitronu?

23.07.2012 22:36

yellow... robisz co Ci każe starszy rudy gościu a jemu co każą inni nie koniecznie kompetentni zarządzający. W ostatniej chwili każą Ci zostać (nie usłyszysz słowa proszę), dłuuuużej bo wyskoczyło coś ważnego do kontroli/badania. Nad godziny do odebrania a że nie ma kiedy to Ci przepadają, sprzęt kontrolny bardzo stary nie mający nic wspólnego z laboratoryjnym. Jak jesteś MacGyver to Ci się spodoba, bo każą Ci zrobić z (usunięte przez administratora) czekoladę :-)
yellow

23.07.2012 17:50

Witam!Czy któoś może się wypowiedzieć co do pracy w laboratorium w tej firmie?Chodzi mi o normlaną, rzeczową opinię, bez żadnych wyzwisk, przekleństw, żali i pretensji.Bardzo dziękuję za nadesłane odpowiedzi.
nowy

18.07.2012 15:52

ja od jutra zaczynam prace w bitronie na lini wiec po dniowce podziele sie wrazeniami :P
Ktoś

15.07.2012 13:37

Kmiki widzę że też tam zaczynasz pracę jak ja. Ogólnie powiem Ci tyle pracowałam wcześniej w Saint Gobain i też pisali o tym zakładzie jak o (usunięte przez administratora), najlepiej samemu się przekonać jak jest. Odnośnie wazeliniarstwa, kumoterstwa i strzelaniu z (usunięte przez administratora) y to w takich zakładach to norma :)

13.07.2012 10:09

Dzięki za jakieś normalne informacje

12.07.2012 13:00

Kmiki, prawda jest taka, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Bitronu nie polecę ze względu na to, że spędziłem tam kilka lat i ogólnie rzecz biorąc albo włazisz w(usunięte przez administratora) albo robisz co Ci każą i nie koniecznie tylko 8h. Na początek dostaniesz może jakieś 1500-1700 jak się dobrze sprzedasz. ... a o Brembo to tylko słyszałem, że także żadna rewelacja.

12.07.2012 09:42

Grzecznie pytam, nikt nie jest wstanie normalnie odpowiedzieć na moje pytania, więc posiłkuje się przeczytanymi opiniami innych bo chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć - więc skąd tu z mojej strony jak to nazwałeś jakieś pozerstwo? Chciałbym tylko wiedzieć: 1. Czy naprawdę jest tak źle w Bitronie,że występuje (usunięte przez administratora)ludzie mdleją w lato,w zimę marzną, jest ogólne kablowanie niewinnych osób,które chcą zarobić,a nie zdobywać jakieś przyjaźnie i lizać 4 litery ludziom na wyższym stanowisku? 2. Ile się mniej więcej zarabia pracując pod Bitron, a ile pod pośrednią firmę?

11.07.2012 14:57

Aż tak tam strasznie :P? Słyszę,tylko,że ludzie znikają,albo po wyjściu z pracy płaczą,że źle,bo taka zła robota,(usunięte przez administratora) kablowanie, nie wiadomo czy siedzieć cicho czy się odezwać. Powiedzcie czy lepiej pracować w kontroli jakości w Bitronie czy Brembo? I ogólnie,który syf gorszy,a który lepszy?

10.07.2012 23:08

Co racja to racja, została garstka a firma się rozwija ;-). Pytanie 3czemu w ciągu 1 msc 7 osób odeszło?

08.07.2012 20:11

Cześć Wam! Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca w kontroli jakości w Bitronie? Też występuje mobbing czy w miarę spokojnie? Jak zarobki?

30.05.2012 15:20

anonim - 2010-05-22 00:34:01 Pteruś - 2010-05-22 00:14:26 Ja pracuje na wtryskarkach nie ważne co robie. Robie swoje i patrze na operatorów wtryskarek. Jak by ktoś ma przerwę chciał zejść to jest PILOT który zastapi operatora. Jesli jest ktos ciemniakiem i zwykłym leszczem to zawsze bedzie wykorzystany . Trzeba być asertywnym komunikatywnym a przede wszystkim człowiekiem który potrafi żyć z innym człowiekiem. A zwalanie wszystkiego na firmy zewnętrze do niczego ie prowadzi, tych ludzi trzeba zrozumieć .Kazdy potrzebuje pracy i pieniądza . Normy są normami każdy ma swoje i watpie zeby ktoś sie ich trzymał. Wiadomo ze robienie normy zachęca pracodawce do ich podniesienia więc każdy robi swoje bo za ponad norme nikt im nie zapłaci hyhyhy ale sie usmiałem z tego co piszesz :) ciemniaki i leszcze to tam sa kierownikami,tak ce facto zwłaszcza na twoim wydziale oraz po sasiedzku tj a szybka .Nadal podtrzymujeto co napisałem post wyzej ze ciezka i uczciwa praca nic tam nie osiagniesz.Prawdopodobnie jestes jakis młodzik co podjał pierwsza prace i sie w niej zakochałTak na wtryskarkach to wszyscy wiedzą jak jest, macie przywileje. Osoby które parcują Bitronie myśle ze wiedzą dla czego. Pewna osoba która jest odpowiedzilna za wtryskarki ma duże przywileje u prezesa :-)

30.05.2012 15:13

Jeśli chce ktoś pracować w firmie w której nie szanuje się Polaków to zapraszam do Bitronu. Nawet Dyrektor Personalny włazi w tyłek prezesowi i wymyśla ciągle nowe pomysły jak zgnoić pracowników , jak niby dawać premie , które później i tak są zabierane z byle jakich powodów, już nie wspomne o tym ze jeśli ktos jest w związkach zawodowych to jest zastarszany że nie zostanie mu przedłużona umowa o pracę albo zostanie zwolniony. Kierownicy daja się poniżać prezesowi, bo wychodzą z założenia że skoro nam płaci to musimy być cicho i honor schowac do kieszeni- zwykłe SPRZEDAWCZYKI. No i najlepiej mają lizusy im bardziej sie podlizujesz tym masz lepiej. FUJJ.
dzol

23.05.2012 11:05

Logo - 2012-05-13 12:36:43 Witam. Możecie mi powiedzieć na czym dokładnie polega praca w Bitronie? Co robi się na poszczególnych stanowiskach? Interesuje mnie też czy do podjęcia tam pracy trzeba posiadać jakieś uprawnienia/kursy/licencje/badania?haha,człowieku jakie papiery ? :D w Bitronie 8 klas podstawówki to już elita,a jak masz zawodówke to możesz nawet kierownikiem zostać ;)
alaneseh

15.05.2012 14:07

PORAŻKA. Standarty jak to w (usunięte przez administratora) Jeszcze planowanie rodziny też za ciebie zrobią. Żebyś przypadkiem na wychowawczy nie szedł i mógł w weekendy zapier....
operator

14.05.2012 10:59

Trzeba mieć żułte papiery i licencje pilota

13.05.2012 12:36

hahaha

27.04.2012 11:01

R.K Dobre dobre ;) widzę że forum nabiera kolorowe kształty tylko szkoda że GÓRA tego nie czyta miała by dużo do myślenia i nawet by zapomniała nam np że ucieli nam premie świąteczne i inne premię związane z wypłatą :)

Zostaw merytoryczną opinię o Bitron Poland Sp. z o.o.