Asco Systemy Informatyczne Sp. z o.o. Sp. k.

Kraków

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 111 ocen.

Asco Systemy Informatyczne Sp. z o.o. Sp. k.
2 111 6 1

Opinie o Asco Systemy Informatyczne Sp. z o.o. Sp. k.

Paulina

@Pewien rekrut, czy pomimo twoich negatywnych doświadczeń z rozmowy w firmie Asco Systemy Informatyczne, udało Ci się wyciągnąć jakieś wnioski na przyszłość? Nawet nieudane rozmowy kwalifikacyjne, potrafią być pożyteczne w kontekście kolejnych rozmów. Może warto też na to popatrzeć z tej strony?

Paulina

@Pewien rekrut, współczesne rozmowy kwalifikacyjne, to coraz częściej miejsce prezentacji firmy wobec kandydata. Firmy chcące pozyskać wartościowych kandydatów powinny dbać o swój wizerunek. Czy w trakcie rozmowy w firmie Asco Systemy Informatyczne próbowałeś opowiedzieć o swoich najsilniejszych atutach w branży IT? Może nad przebiegiem rozmowy zaważył sposób prezentacji?

Pewien rekrut
@Paulina 30.09.2018 12:20

Sposób prezentacji? Zależy czyjej. Z całym szacunkiem, nawet w przypadku gdy ktoś ma takie podejście do potencjalnego pracownika, jakie miał niżej wspomniany Pan prezes, utrzymuję poziom rozmowy na tym samym poziomie. Innymi słowy, staram się odbyć ją jak najbardziej profesjonalnie.

Pewien rekrut

Odbyłem w ASCO rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko Front-end Dev'a, składająca się z trzech etapów. Pierwszy etap - odpowiedź na pytania techniczne (z wręcz podstawowej wiedzy związanej z html/css/js) umieszczone na kartce A4. Drugi etap - rozmowa z kierownikiem działu (D.), w połowie techniczna, a w drugiej połowie polegająca na przedstawieniu firmy, stosu technologicznego i omówieniu ewentualnych oczekiwań i warunków dotyczących współpracy.| Po drugim etapie dostałem pozytywną odpowiedź mailem, że wyżej wspomniana firma chce podjąć ze mną współpracę, oraz "papierologię" do wypełnienia, którą miałem dostarczyć na trzecie spotkanie. Trzecie spotkanie było moją ostatnią stycznością z tą firmą. Odbyłem niesamowicie nieprzyjemną rozmowę z prezesem/v-ce prezesem, na której byłem szczegółowo wypytywany, czym dokładnie się zajmowałem w jednej z poprzednich firm, która nie była w żadnym stopniu związana z IT, a nie zadano mi żadnego pytania o firmę w której pracowałem zdecydowanie najdłużej i wykonywała usługi w branży IT. Na każdą moją odpowiedź, prezes ironicznie się podśmiechiwał. Można powiedzieć, że wręcz zbyt ekspresyjnie obnosił się z tym jak bardzo "wyżej" nade mną znajduje się w tej chwili. Nie zawacham się użyć słów - człowiek chamski, pogardliwy, a w dodatku prostacki. Po tej rozmowie już sam doszedłem do wniosku, że nie chcę, by taki typ człowieka był kiedykolwiek moim przełożonym. Na szczęście, prezes, na wieść o moim tamtejszym okresie wypowiedzenia (o którym wspominałem obu rekrutującym mnie osobom, poinformował mnie, że w tym wypadku wstrzymują się z decyzją. W dodatku przed tym sugerowano mi, bym wziął L4 i przyszedł w czasie jego okresu trwania na szkolenia produktowe. Uprzejmie podziękowałem. Wynegocjowana kwota wynagrodzenia była satysfakcjonująca na start. Wliczając premię, spokojnie można byłoby zarobić ponad 3000 PLN netto. Podsumowując, warunki nie najgorsze, rekruterka z 1-go etapu bardzo miła, uśmiechnięta i podtrzymująca wręcz luźną atmosferę, a kierownik działu (D.) wywarł na mnie wrażenie człowieka obytego, znającego swoje produkty i ich architekturę, kompetentnego, a także bardzo konkretnego. Niestety, jak widać, "najwyżej umiejscowieni" pracownicy firmy, najprawdopodobniej niszczą jej potencjał oraz nie darzą swoich ludzi należytym szacunkiem.

Lenard

Pracuję w tej firmie na stanowisku programisty i moja opinia dotyczy wyłącznie mojej działki. Plusy: - fantastyczny zespół współpracowników, ani jednej czarnej owcy (co w tak dużym zespole należy do rzadkości) - fantastyczny szef (zastępca Prezesa) – w mojej wieloletniej karierze nigdy nie spotkałem takiego człowieka na tak wysokim stanowisku - fajne wyjazdy integracyjne (parę razy w roku) z ciekawymi atrakcjami (paintball, termy, grill itp.) gdzie nawet alko opłaca firma, squash, multisport Minusy: - część technologii archaiczna (choć plusem jest/ma być stopniowe przenoszenie tego do 21 wieku) - małe zasoby na niektóre zadania

siwy
@Lenard 23.08.2018 12:32

Hej. A możesz napisać coś więcej o technologii, co jest przestarzałe i co się zmienia? Bo pewnie rozmowę o pracę kto inny przeprowadza to może nie wszystkiego się dowiem.

do_czarnej_owcy
@Lenard 23.08.2018 12:32

programista + "ani jednej czarnej owcy w zespole" ---> to już wiadomo że jest to opinia jednego z niżej wspomnianych "aniołków" prezesa. Jak widać trzeba wypuszczać swoje aniołki do pracy nad przysypaniem prawdziwych wpisów. Szkoda, że nikt w tej firmie nie ogarnia social mediów i internetu (strona z czasów kamienia łupanego) i nie rozumie, że takie zabiegi działają tylko na waszą niekorzyść. No ale w asco prezes + R ma zawsze racje! Więcej odbijania piłeczki na siłe!! Od tego będziemy wyglądać lepiej!!!! Geniusz zwycięztwa.

lenard
@do_czarnej_owcy 20.09.2018 20:25

do_czarnej_owcy – proponuję czytać ze zrozumieniem, ale powtórzę: „moja opinia dotyczy wyłącznie mojej działki” – podlegam zastępcy prezesa i współpracuję z wdrożeniowcami. Ludzie którzy się zwolnili mają podobną opinię i o moim szefie i o ludziach z którymi współpracuję. I na pewno nie należę do „aniołków” prezesa :) siwy – o starych technologiach nie mogę mówić publicznie bo to ujawnianie tajemnic firmy – sorki :(

do_czarnej_owcy
@lenard 21.09.2018 16:41

@lenard Racja, wkońcu w asco są dwa zestawy programistów, dawno mnie tam już nie ma i pamięć nie ta. Przepraszam - masz rację, ten jeden zestaw rzeczywiście nie ma w swoich szeregach aniołków i podlega zastępcy prezesa. W takim wypadku również zgadzam się z Twoją opinią. Osoby, które rozważałyby ten zespół mogą na niej polegać.

Paulina

@do_czarnej_owcy, dlaczego tak uważasz? Forum GoWork.pl odwiedzane jest przez aktualnych i byłych pracowników, a także kandydatów do pracy. Każdy ma prawo wyrażenia swojej opinii, jeżeli jest ona zgodna z prawdą i poparta stosownymi argumentami. Czy możesz napisać, że w ostatnim czasie jesteś zadowolony z pracy dla firmy Asco Systemy Informatyczne? Czy w firmie szykują się jakieś zmiany?

Paulina

@wdrożeń_owiec, Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc innym kandydatom w dotarciu do informacji o firmie Asco Systemy Informatyczne. Na forum na pewno jest kilku potencjalnych kandydatów, którzy czytają każdy wpis, ale nie chcą się ujawniać. Twoja odpowiedź na moje pytania może być dla nich pomocną wskazówką.

Paulina

@wdrożeń_owiec, czy od ostatniego czasu coś się zmieniło w firmie Asco Systemy Informatyczne? Jak Ci się obecnie pracuje w tej firmie, czy wiesz coś na temat nowych rekrutacji do tej firmy? Twoje wrażenia z pracy mogą być wskazówką dla potencjalnych kandydatów do pracy w tej firmie. Warto podzielić się z nimi z innymi osobami.

wdrożeń_owiec
@Paulina 27.08.2018 10:39

Paulina pracujesz w Gowork czy w Asco ?

worker

Praca nie jest typowym call center, aczkolwiek podejrzewam że każdy ma inne wyobrażenie takiego. Na początku jest nauka, później sporo kontaktu z obecnymi klientami oraz wsparcia technicznego. Wdrożeniowiec - jak sama nazwa wskazuje, wdraża oprogramowanie a później w pewnym stopniu "opiekuje się" wdrożonym klientem. Nie ma żadnych limitów, wyliczonego czasu na obsłużenie klienta, osób stojących nad pracownikami itp. Co do zarobków, zależy wszystko od umiejętności, zaangażowania oraz tego co kto sobie wynegocjuje. Ciekawe opinie pojawiają się także odnośnie nadgodzin. Prawda jest taka, że każdy pracuje tyle, ile chce. Oczywistym jest fakt, że pracodawca nie zabroni nikomu pracować ponad normalny czas pracy, zwyczajnie byłby głupi. Każdy pracownik wysyła zestawienie miesięczne co robił poza godzinami - nadprogramowo i otrzymuje za to wynagrodzenie. Choć i tak w przypadku wdrożeniowca w zasadzie jedyne nadgodziny jakie się przytrafić mogą to te, wynikające z faktu iż jest na wdrożeniu (wlicza się czas dojazdu) oraz sytuacja losowa, gdy odbierze telefon na 5 minut przed końcem pracy i rozmawia do 10 po. W firmie i zaletą i wadą zarazem jest to, że pozostawia się sporo swobody pracownikom. Jeden potrafi tak pracować, a drugi sobie nie radzi, siedzi po godzinach a później narzeka, zamiast przyjść powiedzieć że ma problem. Później się zwalnia i opowiada jak wszędzie jest dobrze a w ASCO źle. Każda praca jest inna, każda firma ma inną specyfikę i po prostu jednemu odpowiada a drugiemu nie. Odnośnie atmosfery panującej w firmie, to akurat każdy chyba przyzna że jest jak najbardziej ok. Uprzedzając kolejne posty w tym temacie, nie nie jestem prezesem, nie zarabiam milionów, korzystam z demokratycznego prawa do wyrażania własnej opinii. Pozdrawiam

DoWorkera
@worker 27.07.2018 11:21

Grzesiek, nie wydaje Ci się, że trochę przesadziłeś z tym tekstem o nadgodzinach ? Jako kierownik tego działu doskonale wiesz, że niektórych tematów nie można załatwiać w trakcie pracy. Poza tym nie bierzesz pod uwagę, że czasem ktoś ma na głowie zbyt dużo rzeczy, żeby wyrobić się z tym w ciągu 8 godzin. I to, że robi po godzinach nie oznacza że sobie nie radzi tylko np. to - że ma poczucie obowiązku i stara się nadgonić pracę nawet kosztem własnego wolnego czasu. Nie zapominaj, że te opinie czytają też osoby które z Tobą pracują (lub pracowały)

Były pracownik
@worker 27.07.2018 11:21

Tak oczywiście, że wysyła co robił po godzinach i dostaje wynagrodzenie. Kiedyś się pokusiłem przeliczyć ile mnie wynagrodzili za pracę po godzinach a ile powinni płacąc zgodnie z KP. Wyszło mi że ob je ba li mnie na ładnych kilka tys. w ciągu całkiem niedługiego okresu. I nie jest to wymysł niezadowolonego byłego pracownika, mam wszystkie meile wysłane z zestawieniamia jak i wyciągi z konta.... Matematyka nie kłamie. PO 8 godzinach w firmie przepracowałeś kolejne 8 w nocy z takiej czy innej przyczyny ( najcześciej nazywajacej się R...) a wynagrodzenie dostałeś za 2 nadgodziny.... Uzbiera się... Co że owoce są i ciasta ...zapłacą uczciwie sam sobie kupię. Firmy to nie zmieni, podejścia prezesa z byłej epoki i świętych krów też...Chcesz zobaczyć jak można źle traktować pracownika to polecam....będziesz w przyszłości wiedział jak nie pozwolić się nigdy traktować . Opinie pracowników niezadowolonych nie biorą się z powietrza, są wynikiem tego jak zostali potraktowani i dziękujcie że piszą je jak ochłonęli a nie zaraz po odejściu. A ludzie z każdej firmy odchodzą to normalna kolej rzeczy, ale ilość odchodzących ludzi z tej firmy niech da wam do myślenia. Znam co najmniej 3 osoby, które po odejściu z firmy chciały iść do sądu ale były tam zmęczone tą firmą i chciały tylko o niej zapomnieć ... A osoby piszące pozytywne komentarze należą do świetych krów które w prawdziwym życiu by sobie nie poradzili a chcą przyjemność prezesowi zrobić bo inaczej nie potrafią funkcjonować.... A wiecie że osoba która napisała długi pozytywny artykuł od razu po jego napisaniu się zwolniła a głównie znana była z znajomości całkiem innych zagadnień totalnie niezwiązanych z branża IT (polecam wójka google). Grzesiu nie wiem czy prezes ci kazał to napisać czy kolejny raz chciałeś się podlizać ale chyba nie wierzysz sam w te brednie, które napisałeś.

wdrożeń_owiec
@DoWorkera 08.08.2018 17:30

Właśnie Grzesiu, jak robiłem za Ciebie wieczorem aktualizację to mi potem nic nie wspominałeś że sobie nie radzę.

dynamicznie

Dynamicznie to jedynie szef zmienia zadanie, mówi tak a za chwilę wraca i mówi inaczej. Pozatym wielkich zmian brak. Jest dwóch właścicieli: szef i wspólnik oraz dwóch kierowników: większy grubszy i mniejszy chudszy. Większy zawsze siedzi u szefa i bóldupi a mniejszy siedzi u wspólnika opowiada byle co i sam się z tego śmieje. Wtedy jak ktoś ma problem i potrzebuje porozmawiać to sorry zajęte. Za to pozostali pracownicy są między sobą w porządku tworzą fajną atmosferę i jakoś ogarniają wszystko.

Paulina

@Były pracownik, proszę Cię o zwracanie uwagi na język wypowiedzi, na forum GoWork.pl zabronione jest używanie słów używanych powszechnie za obraźliwe. Może warto było poczekać z ostateczną decyzją o odejściu z Asco. Czasami sytuacja w firmie zmienia się dynamicznie z miesiąca na miesiąc.

Były pracownik
@Paulina 17.08.2018 13:11

Paulinko droga, naprawdę zwracałem bacznie uwagę na język wypowiedzi bo ten post by wyglądał całkiem inaczej. Niestety są sytuacje gdzie dla podkreślenia czegoś niestety nie unikniemy użycia wulgaryzmów. Natomiast wyraz który się układa z przypadkowych słów według google nie istnieje w wersji wpisanej przez mnie. A że każdy wie o co chodzi to inna sprawa. Poczekać.... Dobre. Zwolniłem się trochę czasu temu i nic się, przez wiele lat nie zmieniło a z tego co wiem był (usunięte przez administratora) tam jest i będzie i zawsze był. Wiem bo mam kontakt i z byłymi i i obecnymi pracownikami. Oczywiście w momencie złożenia wypowiedzenia stałem się najbardziej nieudolnym niepotrzebnym nieukiem, który był w firmie jedynie chyba żeby pozamiatać kuchnię... Ale przed złożeniem powiedziałem współpracownikom że jak zaniosę papierek do prezesa zaraz się okaże że nic nie umiem. A na moje miejsce przyjęli 3 pracowników którzy nie ogarnęli moich tematów, którymi się w pojedynkę zajmowałem. Z perspektywy czasu uważam że praca w Asco jak coś umiesz zniszczy cie psychicznie, wypali. Jak ktoś napisał maks rok i uciekać wiedzać jak nie dać się traktować. Popełniłem błąd że przejmowałem się pracą, swoimi obowiązkami i te lata spędzone tam niestety uważam za największą porażkę w życiu, która się odbiła na moim życiu rodzinnym, bo nigdy na nic nie miałem czasu. A firma cię traktowała jak swoją właśność, gdzie nie było znaczenia czy sobota, czy niedziela, czy akurat jesteś na spacerze z małym dzieckiem czy jesteś u lekarza. Czy jest 14, 22, czy 5 rano. Pan ku. R (jedna z świętych krów) przodował w tym.... A i nie pracowałem tyle bo nie wyrabiałem się, wręcz przeciwnie jak wyrobiłeś się przed czasem z jednym tematem to przy... ci 10 innych w nagrodę. A że tematów spokojnie na 4 osoby jest usłyszałem spokojnie poradzisz sobie, nie spieszy się ale zrób je na jutro rano, a dostałeś je o 14. Najbardziej zapadła mi sytuacja gdy nie ze swojej woli musiałem popracować do chyba 5 rano, i przyjechałem do pracy na 8:15 i dostałem (usunięte przez administratora) za spóźnienie, które było wynikiem ataku zimy i paraliżu Krakowa....

takjest

Generalnie firma nie najgorsza, polecam przyjść popracować rok (nie dłużej) a takie doświadczenie pomoże w następnej pracy. Więcej nie warto, prezes i tak nie docenia pracowników. Najbardziej widać to po tym jak ktoś się zwalnia. Wtedy prezes opowiada po odejściu, albo już w okresie wypowiedzenia jaki to jest najgorszy, robi bałagan, błędy, problemy i psuje firmę, po czym okazuje się, że na to co robił jeden pracownik trzeba zatrudnić dwóch. Zawsze można potem powiedzieć że nie są wydajni. A że poprzedni robił coś więcej to tylko się zaoszczędziło, nie można dać komuś więcej pieniędzy bo inni też będą chcieli - taka polityka.

been_there_done_that

Opinia z pozycji poniekąd webdevelopera (+ wdrożeniowiec, + bazodanowiec, + pracownik callcenter), nie będę się rozpisywać jeśli chodzi o moje opinie, opiszę suche FAKTY, jakie wystąpiły podczas mojego okresu pracy. Minusy: - będąc zatrudniony jako webdeveloper musisz szybko poznać bazy danych, reliktowe oprogramowanie magazynowe f2000 oraz stale i nieprzerwanie odbierać telefony od klientów, oczywiście za pieniądze jakie wynegocjowałeś nie wiedząc o tych dodatkowych rzeczach, myśląc że będziesz pisać strony - "ekspresyjne monologi" prezesa z kierownikiem działu tak, że przez ścianę dział tego kierownika słyszał epitety kierowanę w stronę kierownika oraz niewybredne komentarze na temat wykonywanej pracy (całkowicie niesłuszne btw) - występowanie "aniołków charliego", które regularnie odbywają rozmowy z prezesem na temat innych osób w firmie - na podstawie tych opowieści (z elementami science-fiction), aniołki mają zapewnioną nietykalność nawet gdy ewidentnie zawalają pracę, natomiast bohaterowie ich opowieści stają się czarnymi owcami, nie ważne co zrobią i jak pracują na to jak widzi ich szef wpływa jedynie relacja aniołków - informowanie pracowników o nie przedłużaniu umowy na 3 dni przed jej wygaśnięciem (za mojej kadencji był taki jeden przypadek, ale był więc wspominam o nim) - niezrównoważona, niekulturalna, nie szanująca nikogo kura znosząca złote jajka (każdy z asco wie dokładnie o kim mowa), która nie znając się na niczym innym niż spektakularna gadka, decyduje o pracy KAŻDEGO działu w firmie - opis ofert pracy wprowadzający w błąd - oferta na front end developera powinna nosić nazwę: call center specialist z drobną znajomością html/css/js - ponad połowa czasu pracy "front end developera" to odbieranie telefonów od klientów zgłaszających usterki, następne 25% czasu to przeklikiwanie opcji w konfiguracji cmsa, i potem zostaje jakieś 10-15% na jakieś kodowanie - zatrudnianie na stanowiska kierownicze IT ludzi nie mających zielonego pojęcia o programowaniu - praca na sprzęcie pozostawiającym wiele do życzenia - nie docenianie starających się pracowników (słowa uznania słyszą inni pracownicy po odejściu - np. "za czasów takiejosoby było lepiej, dobrze sobie radził"), a ich motywowanie polega na "ekspresyjnym monologu" (patrz wyżej). - rozmowy kwalifikacyjne przeprowadzają osoby, które nie mają o tym pojęcia Plusy: - szefegowi pracownicy w większości to niesamowicie pozytywni ludzie, atmosfera oprócz kilku wyjątków jest kapitalna - możliwość zdobycia pierwszego doświadczenia, szef chętnie zatrudnia ludzi bez jakiegokolwiek wcześniejszego doświadczenia - wypłata prawie zawsze na czas - brak problemu z wzięciem urlopu - mówisz ze potrzebujesz i masz, nie ważne jaki to okres - regularne pyszne ciasta - regularne owoce - kawa + duży wybór herbat, jeśli Ci czegoś brakuje dajesz znać i niebawem zostaje domówione ---------- FAKTY OFF-------- Skoro to strona z opiniami to jednak decyduje się dorzucić jedną od siebie: W mojej opinii asco to dobry wybór gdy chcesz zdobyć pierwsze doświadczenie i nauczyć się jak nigdy więcej nie dać się traktować. W innych firmach podchodzą do ciebie jako do ich zasobu, o który się dba i który się szanuje a nie jako do czegoś co przynosi straty ale jest złem koniecznym bo inne zasoby przynoszące straty nie wyrabiają z nawałem roboty. Z asco wychodzisz pewny tego jak już nigdy nie będziesz pracował i dawał się traktować - czyli mądrzejszy.

ktosiek
@been_there_done_that 09.08.2018 20:30

Ale trafiłeś z "niezrównoważona, niekulturalna, nie szanująca nikogo kura znosząca złote jajka" - nie pracuję w tej firmie/obozie już kilka ładnych lat a widzę, że Pan R... nadal dzieli i rządzi w firmie :) Niestety, muszę potwierdzić to co napisałeś - brak szacunku do pracowników, ciągła spychologia i zrzucanie spraw na innych no i wieczne wrzaski, krzyki i opieprz... Taki jest obraz tej firmy... Ludzie zwalniają się na potęgę, rotacja jest niesamowita... Osoby, które miały jakąś większą wiedzę już dawno odeszły z tej firmy a kolejna jak odejdą to już nie będzie nikogo kto potrafi się odnaleźć w tej zaprzeszłej technologii (kto jeszcze pisze aplikacje w harbour?). Osobiście nie polecił bym nikomu pracy w ASCO.

Ascoowner

Witam, Dzisiaj odbyłem drugą rozmowę o pracę w firmie Asco. Pracując aktualnie w dużej organizacji na samodzielnym stanowisku odniosłem niestety negatywne wrażenie o firmie już podczas samej rozmowy. Niestety osoby przeprowadzające rozmowę były niestety bardzo nieprofesjonalne. Kierownik działu zadawał szczegółowe pytania dot. aplikacji na które mógłbym odpowiedzieć po odpowiednim przeszkoleniu przez firme Asco, a nie na rozmowie o pracę. W przypadku nie znajomości odpowiedzi, a raczej braku chęci z mojej strony do odpowiadania na te pytania, osoba rekrutująca stawała się ironiczna. Fakt ten świadczy tylko o braku profesjonalizmu i jest dla mnie potwierdzeniem z kim można mieć w tej firmie. W trakcie rozmowy do pomieszczenia wszedł starszy mężczyzna, który niestety nie przedstawił się i nie powiedział jakie zajmuje stanowisko (zakładam, że był to właściciel). Całość wizerunku firmy jaki stworzyły wyżej wymienione osoby, to firma, która nie posiada procedur zarządzania personelem, a co za tym idzie, sprawia wrażenie jedynie negatywne. Tak czy inaczej, życzę powodzenia przyszłym kandydatom.

ULIK

Szukam pracy i miałem nadzieję, że na forum dowiem się coś o atmosferze w firmie. Czy tak dobrze się pracuje?

Miki

Ile zarobię na stanowisku wdrożeniowiec? Zostałem zaproszony na rozmowę. Czy ta praca polega na tym samym co call centre? Dzięki!

Paulina

Zapraszam osoby pracujące obecnie oraz w przeszłości dla firmy Asco Systemy Informatyczne w Krakowie do udzielenia nam najnowszych informacji co do rozwoju tego pracodawcy na obecnym rynku. Wiadomości związane z aktualnym zatrudnieniem oraz poziomem płacy również będą bardzo istotne na forum. Zachęcam was do odświeżenia tego wątku nowymi opiniami! @YOLO, czy podczas Twojej współpracy z firmą Asco Systemy Informatyczne spotkałeś się z formą braku zapłaty za nadgodziny? Zachęcam Cię do dłuższej wypowiedzi związanej z tym aspektem.

Administrator

Jak od czasu dodania ostatniej opinii o Asco Systemy Informatyczne Sp. z o.o. Sp. k. zmieniły się warunki zatrudnienia w niej? Napiszcie, jak aktualnie wygląda praca w firmie.

YOLO

Firma dobra dla osoby która nie potrzebuje rodziny znajomych i chce żyć tylko praca. Do tego lubi charytatywnie pracować po godzinach pracy(nadgodziny nie są adekwatnie wypłacane o ile w ogóle są wypłacane) odbierać telefony z pretensjami do późnej nocy. Pracując tam napewno nie będziesz miał czasu dla żony dla kochanki tym bardziej

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Asco Systemy Informatyczne Sp. z o.o. Sp. k.? Podziel się swoją opinią. Ta informacja może okazać się bardzo istotna!

Paulina

@Taka prawdawspominasz o dużej rotacji. Rozumiem, że dotyczy ona szczególnie pracy na stanowisku Wdrożeniowca. Rzeczywiście, obecnie oferta pracy na to stanowisko jest aktualna. Jak piszesz, jest to stały kontakt telefoniczny, co może nie odpowiadać wszystkim. Co jeszcze warto wiedzieć? Możesz powiedzieć osobom zainteresowanym coś więcej o tej pracy?

Taka prawda

Sposób w jaki ta firma działa pozostawia wiele do życzenia. Prezes, uważający się za boga nigdy nie podający ręki na przywitanie, chełpiący sie swoim stanowiskiem i oczekujący, by do siebie mówić "Panie Prezesie". Do tego ordynarny i z góry patrzący na swoich pracowników. Oczywiście ma swoje kółko wzajemnej adoracji, które skacze koło niego, gdy ten przechodzi przez kolejne pokoje. Jesli chodzi o kierownictwo to zależy do jakiego działu się trafi. Są tacy, którzy są na poziomie ale i tacy co lubią się ponaśmiewać i poszydzić z innych. Atmosfera wśród pracowników szeregowych jest dobra i można porozmawiać na poziomie. Rotacja w firmie jest ogromna. Wiecznie aktualne oferty pracy m.in. na stanowisko Wdrożeniowec, które polega na nieustannym 8-godzinnym odbieraniu telefonów od klientów. Plusy to wypłata na czas i kuchnia z dobrym ekspresem do kawy i dużym wyborem herbat.

Paulina

@no name nie jestem związana z firmą Asco Systemy Informatyczne. Na tym portalu każda osoba, pracownik, czy też kandydat może wypowiedzieć swoją opinię na temat tego jakim firma jest pracodawcą lub zadać pytania jej obecnym pracownikom. Wywiad daje pracodawcy możliwość zaprezentowania firmy i w jednym miejscu zebrania kwestii, które mogą interesować potencjalnego pracownika. Wiele firm z takiej opcji skorzystało. Zapoznałaś/zapoznałeś się z jego treścią? Masz może do niego jakiś komentarz? Chętnie też dowiem się jak Ty oceniasz firmę jako pracodawcę oraz jakie są Twoje doświadczenia z pracy w niej. Merytoryczne informacje będą bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad przesłaniem swojego CV. Co według Ciebie powinny wiedzieć?

Paulina

Zapoznawaliście się już z wywiadem? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,736591,wywiad-dawid-bojarowicz Kierownik Działu Web Development porusza w nim ważne kwestie. Zaciekawił Was? ;)

no name
@Paulina 01.03.2017 13:46

O aż tak wam jadą, że musieliście coś wymyślić w stylu wywiadu

fukk

No ale wiecie jakich zarobków może się spodziewać programista baz danych? Sam posiadam odpowiednie doświadczenie, a jeśli wypłata jest w pełni terminowa, to nic dziwnego, że są tak popularni. W końcu wiedzą, że trzeba dbać o niezłe zatrudnienie. Dzięki

były wdrożeniowiec

Pracowałem w Asco jakieś pół roku. Moja pierwsza praca w życiu jako magazynier w sklepie była lepsza niż pseudo-wdrożeniowiec w firmie ASCO. Prezesi - podejście do pracownika jak za czasów komuny, trzeba się kłaniać, taki ręki nie poda, zwracać się na PAN. Z tego co mi wiadomo zamontowali w tej chwili kamery do jedynego miejsca gdzie można się odstresować przy kawie (w kuchni). Kierownicy krzątają się po korytarzach i pokojach jak by nie wiadomo kim byli, a tak naprawdę ugrzęźli w tej firmie i prawdopodobnie w życiu więcej nie osiągną. Na szczęście pracownicy bardzo sympatyczni, pomocni ale nie doceniani przez co tak duża rotacja. Zarobki jako wdrożeniowiec: na start ok 2800 PLN, po kilku miesiącach ok 3200 - 3500 zależy ile zostajesz po godzinach i ile masz wyjazdów w miesiącu. Godziny pracy 8-16 oraz 9-17. z tym że jak odbierzesz telefon przed wyjściem z pracy od zirytowanego klienta to zostajesz w pracy nawet do 19-ej. Żeby nie było samych minusów może jakieś plusy: kawa, herbata wycieczka integracyjna raz do roku pracowniczy squash co czwartek przed pracą. Dodam tylko - jeśli ktoś wypowiada się pozytywnie na temat tej firmy to pewnie jest prezesem albo kierownikiem, który próbuje zatrzeć negatywne wypowiedzi byłych pracowników. jednym słowem - omijać szerokim łukiem!!

oflliner
@były wdrożeniowiec 02.10.2016 22:35

te kwoty ktore podales to sa oczywiscie brutto ?

asco_finest

@aktualny pracownik, a powiedz mi może, jak rozwija się Twoje życie prywatne, ? Przy odbieraniu telefonów co chwilę, również po godzinach pracy od rozwścieczonych klientów, którym (sądzę, że to się nie zmieniło), aplikacja nie działa - nie sądzę, że jest adekwatnie rozwinięte do Twojego wieku. Z zaangażowania Twoich wypowiedzi, wnioskuję że reprezentujesz kadrę kierowniczą, bowiem szeregowy pracownik ASCO w godzinach pracy (patrz Twoje wypowiedzi), nie może sobie pozwolić na serfowanie po internecie, a szczególnie - na jałowe klepanie wypowiedzi. Z moich obserwacji, niewiele się zmieniło, nadal wszystko jest nadmuchane i chwilowe, zaś wy jesteście królami "swojego korytarza", bujając się od pokoju do pokoju, najczęściej bez szczególnego celu.

asco dno

co za dno

Pracownik

Widzę, że sporo ludzi to zagląda. Wszyscy się już naćpali czy co ?

pracownik

I co ja robię tu, co ty tutaj robisz uu?

nowy

powiedziała dupcia do kupci

Zostaw opinię o Asco Systemy Informatyczne Sp. z o.o. Sp. k. - Kraków

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Asco Systemy Informatyczne Sp. z o.o. Sp. k.