Nexteer Automotive Poland

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 59 ocen.

Opinie o Nexteer Automotive Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nexteer Automotive Poland

Jolka

Witam mam pytanie CZY weekendy trzeba robić w tej firmie?? Z góry dziękuję za odpowiedź ????

mac

pracuje tutaj 3 lata Zaczynalem od 1800 zl netto . co roku sa podwyzszki . obecnie bez nadgodzin nie schodze ponizej 2300 . plusy ze mamy sporo dodatkow jak obiady na stolowce gdzie mamy do wykorzystania 100 zl . karta benefit gdzie kosztuje tylko 50 zl . praca moze nie nalezy do latwej bo wkoncu to produkcja . ale z dluzszym stazem da rade naprawde dobrze zarobic i sa czesto nadgodziny na ktore nie musimy chodzic . zalezy od was . polecam ;)

...
@mac 27.05.2017 11:18
pracuje tutaj 3 lata Zaczynalem od 1800 zl netto . co roku sa podwyzszki . obecnie bez nadgodzin nie schodze ponizej 2300 . p...

Pracuje tam 9 lat i mam stawke 17, 10 zł na godzine brutto a przyjdzie nowy niedoświadczony operator i dostaje na start 14 zł... Dużo firm na start daje okolice 17 zł a w Nexteer po ponad 9 latach 17 zł brutto to jest śmiech na sali... Normy przesadzone atmosfera kiepska... Masakra.Zdecydowanie nie polecam.

Jan

Witam. Może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku elektryk-automatyk. (warunki pracy, zarobki itd)

Ona
@Jan 17.10.2017 09:19
Witam. Może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku elektryk-automatyk. (warunki pracy, zarobki itd)...

Omijaj szerokim łukiem w tej firmie nie masz życia prywatnego. Zarobki marne normy kosmiczne ciśnienie na plan rotacja pracowników jak przy kasie w Biedronce nie warto!!!! Szukaja ludzi w 3 agencjach nawet Ukraińcy nie chcą tam pracować

Qmaty

Widzę że blokujecie negatywne opinie! Zdecydowanie przekreśla to firme. Przyjmnijcie ukraińców! Wy będziecie udawać że im płacicie, a oni będą udawać że pracują. Janusze biznesu, ale wiadomo Chiński kapitał.

ona

Koleżanka Jaa to chyba ma tam spore znajomość bo tam jest ewidentnie ciśnienie na plan który i tak jest wysoki. Większość osób chce pracować ale też chce być traktowany jak na człowieka przystało. a nie tylko słyszysz ze mało szybciej .Co do upałów to przy 33 stopniach 10 minut dodatkowej przerwy to jest normalne ? Ja rozumie ze kodeks pracy z toalenta to jest problem i z piciem tez bo jak odejdziesz od maszyny to zaraz seria pytan czemu jak po co . Gdy jest gorąco biuro po hali nie chodzi bo się pocić nie mogą Ludzie na hali okey ale kierownictwo ojciec dyrektor zastępca szwagier firma rodzinna. Jako normalny robol masz robić o szkoleniach zapomnij wszystko musisz sam się uczyć bo jak przyjdzie Janusz z biura i zada Ci pytania to leżysz na szkolenia nie ma czasu bo po prostu plan ma być zrobiony. a i co najlepsze juz ponoć na niektórych liniach wprowadzają 6 dniowy tryb pracy (niedziela zawsze wolna) czyli jak Ci wypadnie nocka w sobotę to musisz przyjść bo masz indywidualny grafik tak jak mówiłam firma pazerna na plan tanim kosztem polskim robotnikiem. i Darujcie sobie pisać ze firma jest fajna dobrze można zarobić bo jakim kosztem w miesiącu chyba jak walniesz 100 h dodatkowych

Jaa

Chyba kolezanko sie mylisz pracuje w Nexteer 2,5 roku, 6 miesiecy pod agencja potem juz przeszlam pod Nexteera. Co do upalu sa dodatkowe przerwy I pic I do kibelka nigdy nie bylo problemu zeby zejsc. Normy sa w kazdym zakladzie I sa do zrobienia. Premie jakos sa co miesiac I uwoerz mi sa odczuwalne na wyplacie. Jesli ktos nie chce pracowac wszedzie bedzie mu zle.

Ona
@Jaa 23.08.2017 08:28
Chyba kolezanko sie mylisz pracuje w Nexteer 2,5 roku, 6 miesiecy pod agencja potem juz przeszlam pod Nexteera. Co do upalu sa...

Ja bym prosila aby kierownictwo sie nie wypowiadalo bo atmosfera na hali jest inna niz opisywana sytuacja przez was

Ona

Witam chciałam się z wami podzielić moimi doświadczeniami z ta firma pracuję od 3 miesięcy co rzuca się w oczy to wszech obecne parcie na plan. Plan musi być zrobiony. Normy są cały czas dźwigane do góry. Po hali chodzi gość ze stoperem i sprawdza jak się pracuje. 2 sprawa CIEPŁO na hali jest pełno pieców które grzeją gdy były takie upały to dziwnym trafem termometry firmowe pokazywały max 33.75 stopnia Dziwne bo jak ktoś jest otoczony piecami to wiadomo może być cieplej (termometry w innej części hali lub jak na kopalni pod wyciągiem) Szkodliwe oczywiście nie płacone po co jak można normę podnieść. Czasami jest problem aby iść do toalety bo plan musi być zrobiony a nie ma kto Cie podmienić. Plan Norma Rzecz Świtą Nikt nie bierze pod uwagę że człowiek się męczy lekarstwem jest w nexteer podnieść plan a żebyś za dużo nie myślał/myślała. Podsumowując odradzam prace w tej firmie szczególnie kobietą bo jest naprawdę ciężko. Rotacja w firmie, jak przy okienku pocztowym przychodzą nowi i nie wytrzymują. Agencja Manpower stawka 14 brutto !! i Coś kiedyś słyszałam o premiach ale to tylko słyszałam bo na koncie jej nie widziałam przy 100% frekwencji

tomash

jaką stawkę dostają wózkowi nowo przyjęci spod agencji ?

jacek
@tomash 12.06.2017 16:35
jaką stawkę dostają wózkowi nowo przyjęci spod agencji ?

12.65 zł pierwsze 6 miesięcy no do tego nie zawsze premia maksymalnie 120zł po poł roku stawka 13zł i premia do 150zł oczywiście wszystko brutto.

tomash
@jacek 12.06.2017 20:54
12.65 zł pierwsze 6 miesięcy no do tego nie zawsze premia maksymalnie 120zł po poł roku stawka 13zł i premia do 150zł oczywiści...

Chyba żartujesz dzisiaj byłem w randshtadzie to proponowali mi 15,50 plus 210 premi brutto, kto ci pójdzie za wózkowego za takie pieniądze co przedstawiłeś Jacek ?

Panda

Ta firma to kpina na rozmowie kwalifikacyjnej okłamują cie na dzień dobry ze jest premia co miesiąc minimum 300 zł a tak naprawdę jak jest 250 do już jest dużo. o podwyżce płac można zapomnieć bo niby niema na to pieniędzy .Jedyna podwyżka jaka jest to podwyżka normy na produkcji bo przecież przychodzisz do pracy na 8 godz i masz zapier....... nikomu nie polecam

shadow

Czesc ja mam takie pytabie mianowicie : Jaka jest stawka dla nowej osoby od 2017 roku? Jak z weekendami ? Czy macie jakas premie ? Czy jest ciezej czy latwiej niz w trw ?

Kala
@shadow 09.02.2017 10:27
Czyli z tymi nadgodzinami to jesli dobrze rozumuje to jesli przerobie w miesiacu przykladowo 2 soboty i niedziele to bede mial...

@shadow dobrze rozumujesz

twój stary
@Nexmen 08.02.2017 21:56
Obecnie stawka 14zł/h plus stołówka 4 zł dziennie plus premia stała 180 zł plus premia ruchoma 350 zł. Ogólnie bardzo polecam....

2800 przy stawce 14zł brutto coś ty się oparów nawąchał

pracownika miesiąca

Pracowałem w tej firmie przeszło 2 lata w gliwicach. Po roku i 3 miesiącach dostałem umowę pod nexteera. Zarobki były tragiczne (1600-1800 zł). Ludzie na hali ok, ale kierownictwo i wyżej to śmiech na sali. Normy takie, że jeśli chcę się ją zrobić trzeba omijać procesy (MAGNAFLUX HAHHAHAA), ale kazdy to ma w dupie - tylko ze jak Cie zlapia to wylatujesz. Ogólnie dużo stresu, ciśnienia na nadgodziny (słabo płatne) i na wynik. W tej firmie wszystko idzie kosztem jakości. A jak reklamacja jest to jest szloch jak do tego mogło dojść. Na szczęście w ostatnim roku dużo dobrych i fachowych osób uciekło (ja też). Kolesiostwo i kierownicy po podstawówkach.... Omijać szerokim łukiem. To już chyba wybrać TRW lub NGK.

zenek

Bardzo rozbawiły mnie opinie koleżanek i kolegów :) Jeśli ktoś jest leniwy i nie potrafi ciężko pracować niech ma pretensje tylko do siebie...

gnom
@zenek 05.10.2016 19:40
Bardzo rozbawiły mnie opinie koleżanek i kolegów :) Jeśli ktoś jest leniwy i nie potrafi ciężko pracować niech ma pretensje tyl...

Harowac czy pracowac, bo to jest różnica.Jak duże jest tam obciążenie pracą?Skoro przysługuja wam posiłki regeneracyjne to musi być niezły za..........l.Nigdy nie zrozumie takich entuzjastów cieżkiej harówy,w imie czego?

Tomek
@gnom 18.10.2016 09:57
Harowac czy pracowac, bo to jest różnica.Jak duże jest tam obciążenie pracą?Skoro przysługuja wam posiłki regeneracyjne to musi...

Wiesz niektórzy uważają że w pracy trzeba pracować gorzej niż na kopalni za 1500zł tak ma być bo im się to podoba i każdemu ma też się to podobać. Dziwne że ludzie masowo leczą się na l4 przeciążone barki, ręce, kręgosłup itd ciekawe czemu tyle ludzi się z tamtą zwalniają no napewno bo tam jest tak cudownie przecież jak lubi jakiś Zenek to niech tam siedzi do emerytury

Kandydat

Dział HR to tragedia.Przeprowadzają rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko kierownicze.Pani mówi ,ze da znać za miesiąc jak skończy rekrutację. I na tym się kończy. Jak tak bedziecie traktować potencjalnych kandydatów to nikt nie będzie tam chciał pracować. Totalna niekompetencja.

Jola

Mój mąż ciągle tam robi, ale po wakacjach basta! Pensja 1700 zł :/ nie ma nadgodzin, bo tylko ukraina może je robić. Kilka wpisów widzę tzw. szeptaczy internetowych, którzy chcą jakoś wypromować tą firmę :/ Nikomu jej nie polecam, chyba, że ktoś jest sam, bez rodziny na utrzymaniu, to na początek dla doświadczenia wystarczy.

masakra

Ja też tam pracowałem wiecie co tam musicie robić oprócz pracy ciężkiej pracy to dostajecie albo taką książeczkę albo pełno kartek i musicie uczyć się o firmie o wszystkich procesach pojeb... co ja w szkole jestem ale wiecie ile tego jest co to jest odstępstwo od procesu co oznaczają dane kolory co robisz z jakąś częścią jaki jest motto firmy numery norm środowiska , bHp i jakości gdzie są gaśnice jakie mamy granicę które do czego są co to wąskie gardło utylizacja jakie mamy aspekty środowiskwe ja pierdo... wiecie ile tego jest i musisz to umieć bo we wtorki i czwartki chodzi po hali audyt biuro cale zadaje Ci pytania 2razy nie odpowiesz na całą listę to cię zwolnia albo umowy nie przedłuża i dziękuję czujecie to co za Patola szkoła normalnie

anonim

wiec tak pracowałam ponad 2 lata w tej firmie pod firme dostalam sie jako jedyna po 5 miesiacach ale dlatego ze bardzo trzeba sie starac i wszystkoooo zalezy od kierownika jak duzo i ciezko pracujesz chodzisz na nadgodziny itd. powiem tak umowy najpierw agencja biora kiedy im sie chce decyzja kierownika pod firma to wczasy kolo 300zl dodatek swiateczny 200 za kazdy dzien pracy 4zl do wykorzystania na jadalnie. teraz praca ja bylam na montazu najgorsza linia dokladnie Grey room tam najwiecej kobiet ogolnie to jest w hu.... pracy ciagle sie teraz ludzie zwalniaja. podnosza ciagale normy w ciagu miesiaca potrafili 3 razy podniesc teraz robimy w 2 osoby tyle co kiedys w 3. musimy nosic ciezkie czesci i tyle na godzine ze kazdemu cos wysiada jedej dziewczynie bark sobie uszkodzila druga przed ramie 3 kregosłup. norma norma teraz nakazy daja na weeken jak nie chcesz przyjsc to cie zmusza .płaca? haha ciagle premie zabieraja wymyslaja jakies reczy zeby tylko zabrac harujesz jak za 5 a dostajesz 1600zl super naprawde uszkadzajac sobie barki, kregoslupy przez przeciążenia . jedna odmowila pracy i dzwonila do BHP ze na lini jest za duze obciazenie no i wielce przyznali jej racje po 3 latach noszenia. biuro chodzi sobie po hali patrzy śmieja sie z nas wolne sobie biora a my miedzy świetami niemożemy. teraz od Marca mieliśmy zakaz urlopów tylko l4 uznawali weekendy na przymus albo nakaz dawali . liderzy liderzy sami normy podnosza bo dostaja kase za to dra ryja po tobie bo normaa gdzie jest norma przylatuje kierownik gdzie jest norma ze zaraz sie za nas wezmie. ci co ida sie napic to lider do nich nie ma picia do roboty . upał na hali straszny tempo masakryczne wyzyskuja strasznie dlatego tyle ludzi sie zwalia . jakie agencje rekrutuja Gi cos takiego manpower i juz randstad bo ludzie nie chca tam przychodzic kusza o stawka 12 zl ale co z tego zrobisz weekedny a oni o reklamacja byla i wszystko ci zabieraja i wychodzisz dalej 1600zl. taki mobbing ze dziewczyna miala problemy z sercem i na l4 byla a 2poszla z pismem do biura na lidera i co wyszlo powiedzieli ze ma sie poprawic i tyle wiecznie psuja sie maszyny bo tempa i ilosci nie wytrzymuja przez to sa do tylu z czesciami ty masz chodzic w weekedy do pracy to nadrabiac a na lini BMW to sa na czrwonej liscie bo poslali złe częsci bardzo duzooo i maja stracic zaraz kontrakt i zostaje im tylko opel ktory przez fiata jest na granicy do czerwonej listy kobiety tylko sa na produkcji pare damusiek w biurze na zadne stanowisko nie dostana sie kobiety tylko faceci liderzy kontrola biuro dyrekcja itd nie maja wogole szans stanowiska sa przydzielane po znajomosci nie masz co liczyc na awans chocby do kontroli jak jestes kobieta i dobrych pleców nie masz sami pomyslcie czemu tyle ludzi sie z tamtad zwalnia ze az 3 agencje pracy szukaja im ludzi i wola miec spokojna prace a troche mniej zaplacone . Jak chcesz miec ciezka robote tempo na 6 biegu bieganie po liniach bo braki zapierdziel na godzine normy dogadywanie lidera kierownika i uszkozony kregosłup, bark, itd to powodzenia

student

Na ile może liczyć asystent działu produkcji?

kala

Masz tyle firm na strefie A Ty chcesz tutaj? Radzę się zastanowić 5 razy zanim ktoś będzie chciał tu robić.. nie mówię że jest tu jaki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy coś w tym stylu, bo sama ciągle w tej firmie pracuje, ale chyba tylko przez to że mam w miarę lajtowe miejsce pracy :-) teraz z nexteera mnóstwo ludzi sie zwalnia ze względu na zarobki, i gdyby nie to, że mój mąż zarabia 2-3 razy tyle co ja, to na bank z taką wypłatą byłabym w ciemnej d***** i bym szukała czegoś innego

Poszukujaca pracy

Co masz na mysli pisząc, ze firma ma kłopoty? Zastanawiam się nad aplikowaniem do nich, ponieważ chce zmienić pracę. Z góry dziękuję za więcej informacji. Pozdrawiam.

Yy

6000?.zapomnij. Social - wczasy pod grusza, karta multisport, dofinansowanie do posiłków

UR

Proszę o opinie na temat utrzymania ruchu jakie zarobki dla mechaników? z doświadczeniem.( na strefie śr. 6000 PLN ) Jak wyglada social ?

stały pracownik

Gorąco NIE polecam tej firmy!! Jeden wielki wyzysk! Podobno przyjmują teraz w NGK (z tego co słyszałem to firma ma w miare dobrą renome (jak na strefe)). Nexteer ma teraz kłopoty i ja jako pracownik się bardzo z tego cieszę!

Gienek

Potwierdzam w CEC TRW już się rozniosło że NEXTEER rekrutuje na stanowiska doświadczonych inżynierów, HR i kierownictwo jest w ciemnej d$&!e, da się odczuć pewną panikę. Wiem że co najmniej kilka osób jest w trakcie rozmów i składania CV. Software ,System Testy i Hardware, tylko czekać aż się sypnie jak z rękawa. I tak wieloletni wyzysk inżynierów będzie mieć swój koniec. Niestety pracownik niedoceniany finansowo jest jak bomba z opóźnionym zapłonem... tak dalej trzymać :)

Yy

Kolejni fachowcy odchodzą. ..

SISS

POLECAM TRW!!!

alois

startowałem tam jako mech. utrz. ruchu 25 lata doswiadczenia i debilne pytania jakiegos młokosa typu rozmiar oringu,jaki otwór pod 10x1 --chore!!!!!!juz chciałem mu powiedziec ,,kalamitka,, ciulu!!!!!!! biuro naborcze super --reszta dno,,,,,,,,,,,,

Toja

Wszystko zależy od stanowiska. Przez agencję lub na zlecenie zatrudniani sa operatorzy na produkcji lub studenci w biurach. Oczywiście jest szansa przejścia na umowę o pracę bezpośrednio pod Nexteer ale jest to zależne od wieku czynników.

kala

Ja załapałam się na umowę na dwa lata po 5ciu miesiącach ale znam kilka osób co dostali umowę dopiero po ponad roku

kruchu

z jednej strony szkoda przez agencje z 2 strony tyle osob rezygnuje na poczatku ze nexteer mialby za duzy balagan. popracujesz pod agencja pare miesiecy a potem raczej przejmują jesli sie sprawdzasz

kala

Umowa zlecenie- owszem, ale przez exact system ;)

Specjalista

Atmosfera spoko, warunki do uzgodnienia, elastyczny czas pracy, umowa zlecenia, stawka do negocjacji.

asd

Poracha ,słaba firma ,wszystko nie tak !!! moze z 10 osób ok reszta juz dawno zatraciła sie w wyscigu szczurów .Klimat do bani ego kierownicze napompowane do granic wytrzymałosci a zadnego pojecia o produkcji i zarządzaniu kadra pracowniczą rolnicy , jezdzący kombajnami , kalafiory i jeden nowy spoko . Nie polecam

wariatka00

Pytam bo słyszałam od Kolegi ze są przyjęcia i dlatego chciałam się upewnic ;)

wariatka00

mam pytanie sa moze przyjecia?? ;)

krach

a jakie agencje rekrutuja?? oprocz manpower? bo nie wiem do ktorej isc, bylem kiedys w manpower i nie mam przekonania

anonim

Pracuję tam już jakiś czas, BARDZO dużo rotacja. Ludzie wytrzymują po kilka dni na niektórych liniach. Bardzo awaryjne maszyny - nie ma dnia żeby jakaś się nie psuła. Ogólnie klimat jest ok - płaca mniej wiecej 1600 bo ciągle zabierają premie. Umowy miesięczne. Żeby dostać się pod nexteera nie wystarczy zapierniczać i umieć wszystko - trzeba też mieć dobre układy z TL/kierownikiem - w zasadzie to lizać - bez tego ciężko. Ocena - dostateczny. Nie dbają o ludzi umiejętnościami i łatwo pozbywają się doświadczonych operatorów. Ale jak na poziom strefy - nie jest tragicznie.

stary obserwator

No tak bo jezezli od was oczekuje sie max pracy to jestescie pod presja napierdzielacie z mysla taka ze cos osciagniecie w tej firmie heh sami słyszycie komentarze ze dobrych ludzi którzy duzo osiągneli to sie pozbywa firma. zakaz na palarni heh po zo te wygrali przetarg z oplem i nie moga nadążyć z produkcją bo za duzo chodziło palic. Opel duza firma a ich plastiki na nexteera układy sie trzyma na placu heh ludzie po nocach je trzyszcza zeby jakos to wyglądało, porażka

zer134

jezeli junior to ta linia gdzie robi sie housingi na assista , to praca tam byla koszmarem , robienie czesci na zapas, wiecznie niezadowoleni liderzy nad toba , zapchana myjka nie bylo miejsca na czesci , zalewane zbiorniki na myjce ,praca w chorym tempie ponad norme

stary obserwator

Ale jest praca, w miescie tego nie bedziesz miał, darmowa stołówka prysznic po pracy nie ma zle. Najgorsze dojazdy ale tez po woli sie pierdzieli biorą sie za byle co a pan z bhp zamiast zainteresowac sie powaznymi sprawami to zajmuje sie na prawde rzeczami smiesznymi. Operatorzy przelewaja mujki szczególnie na juniorze po kilkaset litrów dziennie byle tylko prosukcja szła i tym nikt sie nie interesuje.. zamiast dbac o dyscypline i sprzątac po pracy to kazdy ma to gdzies

lolek

Obcinają premie częste że wychodzisz z 1500zł-1600zł około. Jak to praca na produkcji trzeba caly czas [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby wyrobić norme. Kolejna praca dla robaczków STREFY

abc123

warunki pracy średnie , przyjmują z ulicy nawet ludzi z brakami w wykształceniu ,maszyny banalne w obsłudze, pensja 1600-1800 w zaleznosci od premii ,umowy miesięczne, zwalnianie bez podania powodu ,dowiadywanie się o zwolnieniu przez panią z agencji a nie przełożenego, team leaderzy fatalni , normy w miare normalne jak na poziom strefy

bisior

Pracowal tam kiedys taki koles totalnie lewy byl odpwiedzialny za kajzen ale chyba go zwolnili bo nic nie robil udawal caly czas ze pracuje a tak naprawdę inne osoby za niego prace wykonywali a on sie pod nia podpisywal... jednym slowem praca wzgledna ale jak sie nic nie robi to efekt wiadomy

blek

zazwyczaj trzyaja przynajmniej rok, to juz nexteer decyduje kiedy przejac pracownika

SamiSwoi

Ale trzeba tam pracować te 18 miesięcy czy wcześniej się "przechodzi" bo w niektórych firmach "przejścia" są już po 4-6 miesiącach.

kruk

SamiSwoi. Pracuje sie max 18 miesięcy pozniej musisz isc pod firmę. Rekrutuje Manpower i jeszcze jakas druga agencja

SamiSwoi

a ile czsu się pracuje przez agencję pracy?

daro

Witam jeździ ktoś moze z okolic stadionu gornika

termit

ben123 chyba cie cos boli. Nie wiem na kogo trafiles, ale kolega, ktory nie pracowal nigdzie na umowe o prace wiec tym bardziej na produkcji, byl kucharzem dostał się i mowil ze rozmowa calkiem wporzadku. i praca tez bo pracuje od miesiąca.

kita

a ja nie narzekam.ch.j w dupe wszystkim lamusom i lewusom.

BEN123

i to w gliwicach podlina.

Zostaw opinię o Nexteer Automotive Poland - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nexteer Automotive Poland