Nexteer Automotive Poland

Gliwice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 64 ocen.

Nexteer Automotive Poland
3 64

Opinie o Nexteer Automotive Poland

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nexteer Automotive Poland

Barbara

@x, dziękujemy za Twój komentarz, a co możesz powiedzieć o kwestiach związanych z warunkami pracy w firmie Nexteer Automotive Poland? Pracodawca ten planuję w najbliższym czasie utworzenie kolejnego oddziału swej firmy? Chętnie dowiemy się więcej informacji, będzie nam niezwykle miło za Twój kolejny komentarz w tym temacie!

   
Malutka

Ka pracowałam w tej firmie i nie narzekam niestety zaszłam w ciążę i nie mogłam podpisać umowy z firmą ale zamierzam wrócić ja dziecko odchowam polecam

   
Barbara

@x, napisz proszę coś więcej! Chętnie dowiemy się, na jakie dokładnie stanowiska firma Nexteer Automotive Poland poszukuję w tej chwili pracowników? Jeśli wiesz coś w temacie aktualnego rozwoju tej firmy, to zachęcam Cię do podzielenia się z nami nowymi informacjami! Nowe wątki będą tu bardzo przydatne dla innych!

   
x
@Barbara 03.06.2018 07:01

Firma poszukuje pracowników na stanowisko Operatora maszyn. Umowa jest od razu umową o pracę, benefity to miedzy innymi dofinansowanie posiłków, możliwość wykupienia karty sportowej, ubezpieczenia na zdrowie/życie, bony na pizzę.

   
Barbara

@Ola, Twój komentarz w żadnym aspekcie nie dotyczy pracy w firmie Nexteer Automotive Poland, Chcę Ci przypomnieć, iż piszemy w tym wątku tylko i wyłącznie opinie związane z pracą. Czy ktoś z was wie coś w temacie aktualnych przyjęć do firmy Nexteer Automotive Poland? Chętnie dowiemy się czegoś o obecnych postępów tego pracodawcy, stąd zapraszam was do nowych kulturalnych wypowiedzi.

   
x
@Barbara 25.05.2018 23:19

Dzień dobry, firma jak najbardziej poszukuje nowych pracowników.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Kala

Serio??? ????

   
Barbara

@Syndar,Czy firma zapewnia umowę o pracę? Może są jakieś dodatkowe benefity? Co jeszcze możecie powiedzieć o swoich doświadczeniach z Nexteer Automotive Poland? Pracodawca godny polecenia?

   
Kasia

Chcialam sie dowiedziec czy firma ma jakis przestoj koniec lipca poczatek sierpnia?

   
syndar
@Kasia 09.04.2018 08:24

Zależnie od linii, ale generalnie jest to 2 tygodnie na przełomie lipca i sierpnia.

   
doblo

wiecie coś na temat tej premii transportowej do końca maja ma byc ponoć wynegocjowana ale wiecie coś o kwotach komu bedzie przysługiwać itp

   
Mistrz BMW

Firma ok troche slabo placa ale nie narzekam wszedzie oprocz linii doblo i jacket jest dobrze jak traficie na doblo wspolczuje :D

   
Kala
@jacket 21.03.2018 09:46

Dokładnie, na jackecie jest spoko :) parę razy tam byłam i sama nawet chciałam tam robić na stałe, ale w tym czasie jak pracowałam w Nexteerze to twierdzili, że to robota tylko dla facetów:) ale ja wiem, że dałabym tam radę ;)

   
Racello

Nie polecam nikomu tej firmy ... pracuje w niej ponad 4 lata ... umowę pod firmą mam od 3 lat ... zarobek 2050 zł netto ... A narobić się trzeba i to bardzo

   
Raceo

Firma (usunięte przez administratora) nie polecam nikomu po prawie 5 latach pracy wypłaty po 2000 zł

   
ja

Pilnie potrzebuje NIP do firmy

   
Kala
@ja 26.02.2018 11:07

2060000855

   
Czarek

Niestety normy muszą być wysokie ponieważ w innym wypadku firmy musiały zwijać swoje interesy. Niestety nie zawsze pracownicy pracują uczciwie.

   
Big Boss

Nie polecam! Normy grubo zawyżone , wymyślone i zmyślone tylko aby człowiek ciągle tyrał w poczuciu że może jakimś cudem uda się to wykonać. Praca do lekkich nie należy i spędzanie tam 1/3 swojego życia do przyjemności nie można zaliczyć. Pieniążki też słabe. Praca tylko i wyłącznie dla osób o mocnych nerwach i o rękach z tytanu.

   
Jolka

Witam mam pytanie CZY weekendy trzeba robić w tej firmie?? Z góry dziękuję za odpowiedź ????

   
Ona
@Jolka 13.11.2017 11:34

Tak to jest Twoj niepisany obowiązek przychodzić w weekend za darmo;)

   
mac

pracuje tutaj 3 lata Zaczynalem od 1800 zl netto . co roku sa podwyzszki . obecnie bez nadgodzin nie schodze ponizej 2300 . plusy ze mamy sporo dodatkow jak obiady na stolowce gdzie mamy do wykorzystania 100 zl . karta benefit gdzie kosztuje tylko 50 zl . praca moze nie nalezy do latwej bo wkoncu to produkcja . ale z dluzszym stazem da rade naprawde dobrze zarobic i sa czesto nadgodziny na ktore nie musimy chodzic . zalezy od was . polecam ;)

   
...
@mac 27.05.2017 11:18

Pracuje tam 9 lat i mam stawke 17, 10 zł na godzine brutto a przyjdzie nowy niedoświadczony operator i dostaje na start 14 zł... Dużo firm na start daje okolice 17 zł a w Nexteer po ponad 9 latach 17 zł brutto to jest śmiech na sali... Normy przesadzone atmosfera kiepska... Masakra.Zdecydowanie nie polecam.

   
Jan

Witam. Może ktoś napisać jak wygląda praca na stanowisku elektryk-automatyk. (warunki pracy, zarobki itd)

   
Ona
@Jan 17.10.2017 09:19

Omijaj szerokim łukiem w tej firmie nie masz życia prywatnego. Zarobki marne normy kosmiczne ciśnienie na plan rotacja pracowników jak przy kasie w Biedronce nie warto!!!! Szukaja ludzi w 3 agencjach nawet Ukraińcy nie chcą tam pracować

   
Qmaty

Widzę że blokujecie negatywne opinie! Zdecydowanie przekreśla to firme. Przyjmnijcie ukraińców! Wy będziecie udawać że im płacicie, a oni będą udawać że pracują. Janusze biznesu, ale wiadomo Chiński kapitał.

   
ona

Koleżanka Jaa to chyba ma tam spore znajomość bo tam jest ewidentnie ciśnienie na plan który i tak jest wysoki. Większość osób chce pracować ale też chce być traktowany jak na człowieka przystało. a nie tylko słyszysz ze mało szybciej .Co do upałów to przy 33 stopniach 10 minut dodatkowej przerwy to jest normalne ? Ja rozumie ze kodeks pracy z toalenta to jest problem i z piciem tez bo jak odejdziesz od maszyny to zaraz seria pytan czemu jak po co . Gdy jest gorąco biuro po hali nie chodzi bo się pocić nie mogą Ludzie na hali okey ale kierownictwo ojciec dyrektor zastępca szwagier firma rodzinna. Jako normalny robol masz robić o szkoleniach zapomnij wszystko musisz sam się uczyć bo jak przyjdzie Janusz z biura i zada Ci pytania to leżysz na szkolenia nie ma czasu bo po prostu plan ma być zrobiony. a i co najlepsze juz ponoć na niektórych liniach wprowadzają 6 dniowy tryb pracy (niedziela zawsze wolna) czyli jak Ci wypadnie nocka w sobotę to musisz przyjść bo masz indywidualny grafik tak jak mówiłam firma pazerna na plan tanim kosztem polskim robotnikiem. i Darujcie sobie pisać ze firma jest fajna dobrze można zarobić bo jakim kosztem w miesiącu chyba jak walniesz 100 h dodatkowych

   
Jaa

Chyba kolezanko sie mylisz pracuje w Nexteer 2,5 roku, 6 miesiecy pod agencja potem juz przeszlam pod Nexteera. Co do upalu sa dodatkowe przerwy I pic I do kibelka nigdy nie bylo problemu zeby zejsc. Normy sa w kazdym zakladzie I sa do zrobienia. Premie jakos sa co miesiac I uwoerz mi sa odczuwalne na wyplacie. Jesli ktos nie chce pracowac wszedzie bedzie mu zle.

   
Ona
@Jaa 23.08.2017 08:28

Ja bym prosila aby kierownictwo sie nie wypowiadalo bo atmosfera na hali jest inna niz opisywana sytuacja przez was

   
Ona

Witam chciałam się z wami podzielić moimi doświadczeniami z ta firma pracuję od 3 miesięcy co rzuca się w oczy to wszech obecne parcie na plan. Plan musi być zrobiony. Normy są cały czas dźwigane do góry. Po hali chodzi gość ze stoperem i sprawdza jak się pracuje. 2 sprawa CIEPŁO na hali jest pełno pieców które grzeją gdy były takie upały to dziwnym trafem termometry firmowe pokazywały max 33.75 stopnia Dziwne bo jak ktoś jest otoczony piecami to wiadomo może być cieplej (termometry w innej części hali lub jak na kopalni pod wyciągiem) Szkodliwe oczywiście nie płacone po co jak można normę podnieść. Czasami jest problem aby iść do toalety bo plan musi być zrobiony a nie ma kto Cie podmienić. Plan Norma Rzecz Świtą Nikt nie bierze pod uwagę że człowiek się męczy lekarstwem jest w nexteer podnieść plan a żebyś za dużo nie myślał/myślała. Podsumowując odradzam prace w tej firmie szczególnie kobietą bo jest naprawdę ciężko. Rotacja w firmie, jak przy okienku pocztowym przychodzą nowi i nie wytrzymują. Agencja Manpower stawka 14 brutto !! i Coś kiedyś słyszałam o premiach ale to tylko słyszałam bo na koncie jej nie widziałam przy 100% frekwencji

   
tomash

jaką stawkę dostają wózkowi nowo przyjęci spod agencji ?

   
tomash
@jacek 12.06.2017 20:54

Chyba żartujesz dzisiaj byłem w randshtadzie to proponowali mi 15,50 plus 210 premi brutto, kto ci pójdzie za wózkowego za takie pieniądze co przedstawiłeś Jacek ?

   
Panda

Ta firma to kpina na rozmowie kwalifikacyjnej okłamują cie na dzień dobry ze jest premia co miesiąc minimum 300 zł a tak naprawdę jak jest 250 do już jest dużo. o podwyżce płac można zapomnieć bo niby niema na to pieniędzy .Jedyna podwyżka jaka jest to podwyżka normy na produkcji bo przecież przychodzisz do pracy na 8 godz i masz zapier....... nikomu nie polecam

   
shadow

Czesc ja mam takie pytabie mianowicie : Jaka jest stawka dla nowej osoby od 2017 roku? Jak z weekendami ? Czy macie jakas premie ? Czy jest ciezej czy latwiej niz w trw ?

   
twój stary
@Nexmen 08.02.2017 21:56

2800 przy stawce 14zł brutto coś ty się oparów nawąchał

   
pracownika miesiąca

Pracowałem w tej firmie przeszło 2 lata w gliwicach. Po roku i 3 miesiącach dostałem umowę pod nexteera. Zarobki były tragiczne (1600-1800 zł). Ludzie na hali ok, ale kierownictwo i wyżej to śmiech na sali. Normy takie, że jeśli chcę się ją zrobić trzeba omijać procesy (MAGNAFLUX HAHHAHAA), ale kazdy to ma w dupie - tylko ze jak Cie zlapia to wylatujesz. Ogólnie dużo stresu, ciśnienia na nadgodziny (słabo płatne) i na wynik. W tej firmie wszystko idzie kosztem jakości. A jak reklamacja jest to jest szloch jak do tego mogło dojść. Na szczęście w ostatnim roku dużo dobrych i fachowych osób uciekło (ja też). Kolesiostwo i kierownicy po podstawówkach.... Omijać szerokim łukiem. To już chyba wybrać TRW lub NGK.

   
zenek

Bardzo rozbawiły mnie opinie koleżanek i kolegów :) Jeśli ktoś jest leniwy i nie potrafi ciężko pracować niech ma pretensje tylko do siebie...

   
Tomek
@gnom 18.10.2016 09:57

Wiesz niektórzy uważają że w pracy trzeba pracować gorzej niż na kopalni za 1500zł tak ma być bo im się to podoba i każdemu ma też się to podobać. Dziwne że ludzie masowo leczą się na l4 przeciążone barki, ręce, kręgosłup itd ciekawe czemu tyle ludzi się z tamtą zwalniają no napewno bo tam jest tak cudownie przecież jak lubi jakiś Zenek to niech tam siedzi do emerytury

   
Kandydat

Dział HR to tragedia.Przeprowadzają rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko kierownicze.Pani mówi ,ze da znać za miesiąc jak skończy rekrutację. I na tym się kończy. Jak tak bedziecie traktować potencjalnych kandydatów to nikt nie będzie tam chciał pracować. Totalna niekompetencja.

   
Jola

Mój mąż ciągle tam robi, ale po wakacjach basta! Pensja 1700 zł :/ nie ma nadgodzin, bo tylko ukraina może je robić. Kilka wpisów widzę tzw. szeptaczy internetowych, którzy chcą jakoś wypromować tą firmę :/ Nikomu jej nie polecam, chyba, że ktoś jest sam, bez rodziny na utrzymaniu, to na początek dla doświadczenia wystarczy.

   
masakra

Ja też tam pracowałem wiecie co tam musicie robić oprócz pracy ciężkiej pracy to dostajecie albo taką książeczkę albo pełno kartek i musicie uczyć się o firmie o wszystkich procesach pojeb... co ja w szkole jestem ale wiecie ile tego jest co to jest odstępstwo od procesu co oznaczają dane kolory co robisz z jakąś częścią jaki jest motto firmy numery norm środowiska , bHp i jakości gdzie są gaśnice jakie mamy granicę które do czego są co to wąskie gardło utylizacja jakie mamy aspekty środowiskwe ja pierdo... wiecie ile tego jest i musisz to umieć bo we wtorki i czwartki chodzi po hali audyt biuro cale zadaje Ci pytania 2razy nie odpowiesz na całą listę to cię zwolnia albo umowy nie przedłuża i dziękuję czujecie to co za Patola szkoła normalnie

   
anonim

wiec tak pracowałam ponad 2 lata w tej firmie pod firme dostalam sie jako jedyna po 5 miesiacach ale dlatego ze bardzo trzeba sie starac i wszystkoooo zalezy od kierownika jak duzo i ciezko pracujesz chodzisz na nadgodziny itd. powiem tak umowy najpierw agencja biora kiedy im sie chce decyzja kierownika pod firma to wczasy kolo 300zl dodatek swiateczny 200 za kazdy dzien pracy 4zl do wykorzystania na jadalnie. teraz praca ja bylam na montazu najgorsza linia dokladnie Grey room tam najwiecej kobiet ogolnie to jest w hu.... pracy ciagle sie teraz ludzie zwalniaja. podnosza ciagale normy w ciagu miesiaca potrafili 3 razy podniesc teraz robimy w 2 osoby tyle co kiedys w 3. musimy nosic ciezkie czesci i tyle na godzine ze kazdemu cos wysiada jedej dziewczynie bark sobie uszkodzila druga przed ramie 3 kregosłup. norma norma teraz nakazy daja na weeken jak nie chcesz przyjsc to cie zmusza .płaca? haha ciagle premie zabieraja wymyslaja jakies reczy zeby tylko zabrac harujesz jak za 5 a dostajesz 1600zl super naprawde uszkadzajac sobie barki, kregoslupy przez przeciążenia . jedna odmowila pracy i dzwonila do BHP ze na lini jest za duze obciazenie no i wielce przyznali jej racje po 3 latach noszenia. biuro chodzi sobie po hali patrzy śmieja sie z nas wolne sobie biora a my miedzy świetami niemożemy. teraz od Marca mieliśmy zakaz urlopów tylko l4 uznawali weekendy na przymus albo nakaz dawali . liderzy liderzy sami normy podnosza bo dostaja kase za to dra ryja po tobie bo normaa gdzie jest norma przylatuje kierownik gdzie jest norma ze zaraz sie za nas wezmie. ci co ida sie napic to lider do nich nie ma picia do roboty . upał na hali straszny tempo masakryczne wyzyskuja strasznie dlatego tyle ludzi sie zwalia . jakie agencje rekrutuja Gi cos takiego manpower i juz randstad bo ludzie nie chca tam przychodzic kusza o stawka 12 zl ale co z tego zrobisz weekedny a oni o reklamacja byla i wszystko ci zabieraja i wychodzisz dalej 1600zl. taki mobbing ze dziewczyna miala problemy z sercem i na l4 byla a 2poszla z pismem do biura na lidera i co wyszlo powiedzieli ze ma sie poprawic i tyle wiecznie psuja sie maszyny bo tempa i ilosci nie wytrzymuja przez to sa do tylu z czesciami ty masz chodzic w weekedy do pracy to nadrabiac a na lini BMW to sa na czrwonej liscie bo poslali złe częsci bardzo duzooo i maja stracic zaraz kontrakt i zostaje im tylko opel ktory przez fiata jest na granicy do czerwonej listy kobiety tylko sa na produkcji pare damusiek w biurze na zadne stanowisko nie dostana sie kobiety tylko faceci liderzy kontrola biuro dyrekcja itd nie maja wogole szans stanowiska sa przydzielane po znajomosci nie masz co liczyc na awans chocby do kontroli jak jestes kobieta i dobrych pleców nie masz sami pomyslcie czemu tyle ludzi sie z tamtad zwalnia ze az 3 agencje pracy szukaja im ludzi i wola miec spokojna prace a troche mniej zaplacone . Jak chcesz miec ciezka robote tempo na 6 biegu bieganie po liniach bo braki zapierdziel na godzine normy dogadywanie lidera kierownika i uszkozony kregosłup, bark, itd to powodzenia

   

Zostaw opinię o Nexteer Automotive Poland - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Nexteer Automotive Poland